Så här beter man sig inte

6 Mar

Det blir allt mer påtagligt att kunskap om djur minskar hos allmänheten i en rasande takt. Okritiska tittare serveras nu ännu en säsong av Djurskyddarna på TV4. Här är det en usel hundvakt som skänker bort sin väns hundar.

rädda allaMikael Gustavsson vill rädda alla pengar. Och vad är då bättre än att få varorna gratis?

bråttomSebbe får en adrenalinkick av att rycka ut. Varför man rycker ut på natten kan ingen förklara. Blir det mer spännande på TV eller ska inte grannarna se?

kalltEftersom vi inte får veta vilket datum det är måste tittarna få veta att det är ”kallt”.

gröntDet var en ovanligt varm sommar och höst. Gräs och örter är gröna.

komSebbe tror att tiken vill flytta frivilligt till Örkelljunga. Hon förstår inte att nu skall hon räddas.

lugn och roTiken behöver lugn och ro så därför stressar man upp henne genom att komma en hel hög främmande människor på natten med TV-team och ficklampor i ögonen och dra ut henne från valparna.

fyraDet blir mycket pengar med gratis arbetskraft och skänkt foder.

lådaTik och valpar skiljs åt. Så gör man inte! Tur att de inte var nyfödda som de påstår!

mat och vattenValparna behöver sin mammas mjölk och värme. Sebbe som har §16-tillstånd för 50 hundar (men överskrider det antalet regelbundet) förstår inte det utan sätter dem i separata burar.

ElsapiaSom om det inte var illa nog så skall husveterinären på de stackars valparna också. Inte besiktigar man några dagar gamla valpar och håller dem skilda från mamman!

hungrigaMen de får vänta. Här skall göras TV-program och då får valparna vara hungriga och kalla och tiken får vara orolig. Veterinären skall undersöka henne också! Det här är så långt ifrån lugn och ro man kan komma!

tingaSå kan Sebbe lägga in litet reklam för varorna.

diar ståendeBeteendet ovan fick en djurägare djurförbud för. Djurskyddsinspektörer och Djurambulans behöver inga särskilda djurkunskaper. Djurägares kunskaper duger däremot aldrig. Djurägaren nedan fick även kritik för att ha tre kullar och att en tik inte ville vara hela tiden med sina flera veckor gamla valpar. Djurambulansen får däremot ha hur många kullar som helst.

djurförbudI Skåne tog länsstyrelsen dessa hundar och satte djurförbud på ägaren. Malin Larsson skrev rapporten angående ett hos hunddjur högst naturligt beteende:

”I rapporten står det att det saknades rena liggplatser. Det var så påtagligt att tikarna fick stå upp och ge valparna di på grund av den kraftiga nedsmutsningen på golvet.”

53 svar till “Så här beter man sig inte”

 1. yorkielove 8 mars, 2016 den 10:02 #

  ”Om man inte kan sköta sina djur ska man inte ha några”.
  Om man inte kan sköta sitt djurtransportföretag ska man inte ha något.
  Dessa herrar anser sig, i sällskap med lst vara Gud fader/moder och besluta över liv och död. De finner att en hund ”knappt kan resa sig och ha flera CENTIMETER för långa klor”, när hunden rör sig obehinandrat, men är gammal. Det låter dock bättre att den inte kan resa sig och har centimeterlånga klor.
  Vissa omhändertaganden är i sig motiverade,men det är aldrig motiverat att hitta på lögner för att försöka luras.
  Hur kan TV 4 tillåta att dessa djurtransportörer uttalar sig om förhållanden de inte vet ett dugg om?
  Naturligtvis för att de vill locka tittare till ett ämne som aldrig tycks vara kontroversiellt: Misskötsel av djur.
  Att den förekommer frekvent hos Djurambulansen i Skåne AB behöver ju ingen få veta.

  • Smasher 8 mars, 2016 den 06:46 #

   Om man är kriminell, som Mikael Gustavsson och kompani är, så ska man skaka galler.

 2. frida 8 mars, 2016 den 06:03 #

  Jag måste skriva om Spca o den knölen Mike Gustavsson Jag tänkte skaffa en hund när ja slutade jobba så då ringde ja till Spca det var ok o komma o titta så då körde ja o min granne upp dit allt såg bra ut hittade en hund som passade mig. Jag kunde inte få med mig den samma dag för dom skulle ta bort tandsten så vi kom dagen efter allt såg bra ut fick ett veterinärintyg att allting var bra o det var en pigg liten hund o att hon var 4år Så vi körde hem jag forskade lite om hennes ålder bara för hon kom från Ungern hade en vän som där på semester som var hos en veterinär där kom det fram att hon är 8år Då hade jag redan ringt o försäkrat henne när jag skulle ändra försäkringen visar det sig att var ett helt annat pris jag skulle betala.Men det slutar inte med problemen ja tyckte att där va något som inte stod rätt till med henne så jag beställde en ny tid hos Din veterinär för att få ett nytt veterinärintyg det visade sig att hon var så dålig i sin mun att dom fick operera o ta bort nästan alla tänderna upp till.Då ringde jag till Mike G för att få hälften av det jag betalade för hunden jag gav 4000 kr Men han var inte intresserad av något ting. Sen har jag försökt att koppla in Poliser o myndigheter o uppdrag granskning en där är inga som vill ta sig an detta.Sen skulle han Polisanmäla mig för det ja tyckte o sa om han.Jag har bara en sak att säga Fy fan för såna jävla djurplågare som Mike Gustavsson

  • Carina Hedberg 8 mars, 2016 den 07:17 #

   När man köper djur från ”Mickes Djurshop” det vill säga köper djur som på tvivelaktiga grunder omhändertagits finns inget konsumentskydd alls därför djuren säljes i befintligt skick – man köper det man ser och någon second opinion ifrån en annan veterinär utanför hans kontaktnät skulle jag inte tro att han tillåter.

   Det finns många som liksom du har blivit grundlurade och det finns även fall där det har varit nödvändigt att låta djuret somna in ganska omgående efter avslutat köp.

   Det heter att Micke avyttrar djuren för Polismyndighetens räkning men då skall det finnas ett köpekontrakt och ett kvitto exklusive moms mellan köparen och Polismyndigheten vilket du naturligtvis inte har kanske i bästa fall har du ett slarvigt ihop rafsat kvitto som inte säger någonting.

   Det är inte lätt för en hund att äta och tillgodogöra sig foder utan tänder i överkäken och det bästa för djuret förstår du förhoppningsvis själv vilket det är.

   Det är alltid djuren som kommer i kläm.

   Stackars lilla Stumpan som inte förstår någonting men gör allt för att kunna kommunicera med sin människa och göra sig förstådd, vilket alla djur gör.

  • Klas 14 mars, 2016 den 10:30 #

   Du har ju fått henne hundbiten enl dina grannar. Du har inte råd med veterinär vård. Lämna tillbaks hunden du är ingen bra djurägare. Du borde skämmas. Tur dina grannar kan hålla koll och göra en anmälan om hunder skulle fara illa och bli illa biten.

   • yorkielove 15 mars, 2016 den 05:28 #

    Ja, det är ju alltid mitt fel om min hund blir hundbiten av någon snäll hund.
    Tur det finns likaså snälla grannar, som kan anmäla mig om min hund igen blir hundbiten.

   • vetteljus 7 augusti, 2016 den 09:25 #

    VEM pratar du med? Din kommentar tycks inte har något med tråden att göra, dvs med hur köpare luras att köpa gamla djur som om de var unga i toppform. Så vad är meningen med din kommentar? Verkar väldigt ”trollig.”

 3. Carina Hedberg 7 mars, 2016 den 11:41 #

  Varför fanns det inte en enda person som kunde trösta och lugna den svarta totalt vettskrämda och aspelövsdarrande hunden som redan fanns uppstallad på SPCA?!

 4. Carina Hedberg 7 mars, 2016 den 11:14 #

  Kattsnuva är inget man behöver avliva katter för. Lite öronvax tar man bort med tops och örontvätt. Onda leder har alla gamla hundar och det behandlar man med glucosamin, ett kosttillskott. Ytterligare två hundar och valpkull på köpet. Nio hästar och man inte fick se alla.
  Allt gick bevisligen perfekt enligt manuskript.
  Ladies and gentlemen here comes ….
  The Gustavssons WigWam Liars!

  • forystablogg 8 mars, 2016 den 05:44 #

   I stort sett alla katter utom några långhåriga och unga avlivas på SPCA. Här rehabiliterar man inte.

  • sonia 12 april, 2016 den 01:39 #

   Det största felet dom gör enligt min åsikt är att dom nästan alltid avlivar de stackars vanvårdade katterna. Inte höjer dom statusen för katter precis. Men det finns väl inga pengar att hämta vid en omplacering av katter bara kostnader.

   • forystablogg 12 april, 2016 den 04:48 #

    De stora pengarna finns i förvaringen inte i djuret. När polisen slutar betala går katten in i ugnen oavsett skick. När skall folk fatta att det är ingen omplaceringsverksamhet utan en affärsrörelse!

 5. Burnem 7 mars, 2016 den 06:55 #

  Vem av systrarna Pike red Mikael Gustavsson? Nicole eller Nathalie?

  En annan som jobbar för Djurambulansen i Skåne är LISA Karolina Linde. Är det förresten bara kvinnor, förutom MG och hans son Sebastian Borg, som arbetar där?

  • forystablogg 7 mars, 2016 den 07:43 #

   Det är en ny favorit nu.

   • Smasher 8 mars, 2016 den 06:52 #

    Vad menar du? En ny ryttarinna för MG? Med det ansiktet och det beteendet han har måste han få in en jävla massa pengar för att kunna muta till sig dessa kvinnor.

  • forystablogg 7 mars, 2016 den 08:27 #

   Tror Lisa har slutat som så många andra. Micke har nog ”temperament” mot både människor och djur.

 6. Carina Hedberg 7 mars, 2016 den 02:43 #

  Jag tycker det är helt suveränt bra att TV 4 går ut och visar för allmänheten hur förbaskat illa både Länsstyrelsen, Polismyndigheten, Kronofogdemyndigheten, Djurambulansen i Skåne AB, SPCA, personalen vid Djurambulansen i Skåne AB och SPCA samt Privata anmälare beter sig mot både djur och människor!

  I dag har ordet ”Vän” tappat sin egentliga betydelse och används enbart som ett svepskäl för att slicka röv på Djurambulansen i Skåne AB och SPCA för att själv få en statistroll i den rikstäckande reklamkampanjen för ”Sverige landet utan djurskydd” eller ”Djurskyddarna och guldruschen”.

 7. elisabeth 7 mars, 2016 den 08:31 #

  Äkta djurplågare är vad dom är. Djuren som är omhändertagna sköts så bra att dom självdör och hittas döda i sina boxar ja de ä vård det.

  • forystablogg 12 april, 2016 den 04:56 #

   Det åtalas andra djurhållare för men konstigt nog blundar länsstyrelsen för allt lidande djuren utsätts för av djurambulansen. Man tar djur av folk för att de överskridit sitt tillstånd men Micke kan göra det obehindrat. Inte heller trafikbrott och brott mot transportförordningen bryr de sig om. Undra på att han anser att han är undantaget i EU.

 8. elisabeth 7 mars, 2016 den 08:28 #

  Det är även så att förvaltningsrätt och kammarrätten i blekinge Kronoberg gör egna domar och till och med sköter överklaganden åt folk utan att dom överklagat och utan att dom ens vet om det och dessutom ändrar i befintliga domar för att anpassa när djurägaren protesterar.

 9. flisan 7 mars, 2016 den 01:43 #

  jag har fött upp hundar i över 25 år alla utom en tik har stått och matat sina valpar när dom är så stora som cockers valpar var, jag fattar inte hur det kan komma sej att djurhandläggare och veterinär håller en tik från sina valpar, detta kan i värsta fall leda till att tiken blir så nervös att hon ger sej på valparna och biter ihjäl dom utan att fatta vad hon gör dessutom så borde idioten till vett, förstå att om en tik är för länge separerad från sina valpar kan hon få eklamsi o då biter hon heltenkelt ihjäl dom eller bäddar ihjäl dom, LS o djurambulanse borde omedelbart stoppas,dessutom innan ls djurhandläggarna får åka ut på sådana ärende borde grunden av deras utbildning vara hunduppfödarutbildning, det dom gjorde är kvalificerat djurplåger ingen tvekan, jag blir så förb…. när jag ser sådana idioter som gör som dom gjorde mot tik och valpar

 10. pippi långstrump 7 mars, 2016 den 12:27 #

  usch och som sagt de är tröttsamt att se hur grisarna kan stjäla hästar så lättfångat

 11. pippi långstrump 7 mars, 2016 den 12:15 #

  ser alldeles galen ut i tv programmet och påtalar att hans ord gäller för djurägarna protesterar ju så klart , de tror att de kan sköta sina djur , han har bråttom få med sig djuren och skötarna tystas i tv vad de säger med pip, kultingen säger att vad fan folk ska ha djur när de inte kan sköta dem, det kan han inte begripa, nej det är nog mycket han inte begriper

  • Kickan 7 mars, 2016 den 02:34 #

   Hela programmet i sig är en galenskap, det är ju bara reklam för det här företaget och för SPCA.
   Vi här i Sverige har ju inte haft SPCA så länge, men vi har matats med reklam för den organisationen i dom utländska tv programmen

   Det man inte fått veta i dom här utländska tv programmen är att SPCA inte har så gott anseende utomlands, det är en förening som tagit på sig en slags myndighetsform utan att ha befogenheter till det, det är dessutom en väldigt förmögen organisation som spenderar hutlösa summor på att åtala gamla damer som slarvat med att byta kattlådan eller andra skitbagateller.

   Man ser klart och tydligt att personerna som driver vår svenska variant inbillar sig att dom är någon typ av myndighet, med full befogenhet att snatta åt sig folks djur och spy ur sig nedlåtande kommentarer om folk.
   Helt makalöst att detta inte genomskådas och att det får fortsätta !

   • forystablogg 7 mars, 2016 den 05:15 #

    Namnet SPCA är inte skyddat och SPCA Sweden har inget att göra med de organisationer med samma namn utomlands. Föreningen är ett rent skatteupplägg och startades av Petra Borg. Västarp ägs av Mikael Gustavsson så hans förening betalar hyra till sig själv. De som har tillstånden för SPCA som juridisk person är Mikael Gustavsson, Petra Borg och Sebastian Borg. Ingen av dem sköter djuren. §16 fick de först den 1 december 2015, innan körde de, med länsstyrelsens goda minne, utan i 1½ år. Andra skulle ha nekats tillstånd i den situationen.Enligt tillståndet krävs en utbildad personal per 10 hundar som förvaras på anläggningen. För 70 hundar som förekommit nyligen skall alltså vara 7 personal. Sedan tillkommer personal för övriga djur. Anläggningen skall också vara bemannad nattetid. Ett par sk volontärer dvs gratisjobbande unga tjejer som tycker det är gulligt med djur är den vanliga bemanningen. Det säger sig självt att de inte hinner med att rasta så många hundar var sjätte timme, städa, fodra etc. För 70 hundar betalar polisen 14 000:- + moms per dygn. Foder, strö etc skänks av godtrogna företag samt Djurskyddsföreningen i Malmö betalar 12-15000 i månaden för djuren. Inkomsten från försäljningen redovisas inte. Den skall enligt djurskyddslagen tillfalla ägaren och inte någon ”djurräddare”. Det sägs i filmen att valpar kan dö om de föds utan uppsikt. Det är precis vad som skedde på SPCA när man strax innan jul hämtade ett stort antal pomeranian i Blekinge. En av tikarna skulle föda och fick inte transporteras enligt djurskyddslagen. Hon kördes ändå till Örkelljunga och det framgår av veterinärintyget att hela hennes kull dog där när hon födde tre dygn senare. Stackars liten!

    • frida 7 mars, 2016 den 01:56 #

     Jag har haft min hund ett halv år nu som ja köpte på SPCA nu mår hon bra men det gjorde hon inte när jag hade hämtat henne det visade sig att hon var så dålig i sin mun att vi fick dra ut alla tänder upp till som dom hade struntat i på SPCA sen sa dom att hon var 4år men jag tog reda på hennes ålder hon är 8år o en då så fick jag betala 4000 kr. Sen var jag i kontakt med Mike Gustavsson men han ville inte ta ansvar för det som hade hänt .Jävla skit stövel sen ringde jag till Polisen o hundrade varför dom skulle ha 2000 kr men jag har inte hört av dom häller även dom är skit stövlar

    • Carina Hedberg 7 mars, 2016 den 03:51 #

    • Kickan 7 mars, 2016 den 10:43 #

     Ja det finns ordentligt med regler för transport av dräktiga djur.

     Jasså du säger det… att en hel kull valpar fick sätta livet till…trist för dom som tjatar om valpar därifrån då.. Pommarna är ju populära så det är nog kö på sådana.
     Det är ett märkligt djurskydd vi har. 😦

     • forystablogg 8 mars, 2016 den 05:54 #

      I det här landet sk-ter rent ut sagt länsstyrelser, transportörer och jordbruksverk i lagar och regler som tillkommit för att skydda djur vid transport. Förut var jordbruksverket väldigt restriktiva men har tydligen fått andra order under senare år. Man godkänner nu allt som har med omhändertagande att göra. Transportörer som Djurambulansen bryr sig inte ens om att söka dispens för att köra dräktiga djur och ingen bryr sig. Det är dessutom EU-förordning och gäller som svensk lag. Då struntar man helt enkelt i det och tutar och kör.

 12. Kickan 6 mars, 2016 den 09:33 #

  Tikar står gärna upp och ger di, vissa gör det i princip så fort som valparna bara kan resa sig upp och få ett bra grepp, så är det bara. Det har ingenting med hur rent eller skitigt det är, sånt bryr sig inte hundar om speciellt mycket, det är mer vi människor som har synpunkter på sånt.
  Vad jag inte begriper är att han står och lovar bort dessa valpar omgående…det finns väl en juridisk gång i det här..eller ?

  • Kärringenmotströmmen 7 mars, 2016 den 03:36 #

   Nej tyvärr så får man oftast inte tillbaka djuren oavsett om man får rätt eller inte för det finns ingen rättsäkerhet för djurägare.

  • forystablogg 7 mars, 2016 den 05:21 #

   De förklarar att detta är ett uppdrag från en privatperson som vill att de skall hämta hundarna innan ägaren kommer tillbaka. Det är inte alltför ovanligt att en sk vän åtar sig att passa någons djur, kommer på andra tankar och ger bort djuren. Antingen genom att anmäla ägaren för att ha ”övergivit” djuren eller som här att direkt skänka bort dem. Vi såg det i förra årets program också där de hämtade en familjs djur sedan djurvakten tröttnat.

   • sonia 12 april, 2016 den 02:00 #

    Ja jag skulle aldrig lämna mina djur till någon annan då stannar jag hellre hemma.

  • Burnem 7 mars, 2016 den 06:19 #

   Svaret är uppenbarligen NEJ.

 13. Xet 6 mars, 2016 den 09:31 #

  Orkade inte se mer än 5 minuter. Att påstå att hästarna inte hade mat samtidigt som de utfodrades gjorde mig spyfärdig.

 14. Mr Sledge Hammer 6 mars, 2016 den 07:51 #

  Det är ju uppenbart att det här Djurambulans viruset går på hjärnan. Undrar när Folkhälsomyndigheten skall gå ut med en varning med tanke på att smittan tydligen spridit sig till Länsstyrelsen och polismyndigheten samt våra Förvaltningsdomstolar. Bromsmedicinen fungerar nog inte som den borde. Det är med andra ord fritt penningsflöde som går ner i privata aktörers fickor där myndigheten får dela på ören och djurägarna får djur konfiskerade ( stulna ) precis som på nasse tiden men då var det judarna som fick betala priset till Grisarna. Partners In Crime eller skall vi kalla dom för de tre små grisarna ?

  • Burnem 7 mars, 2016 den 06:40 #

   I Stockholms län är det privatägda Solgläntan som plockar på sig andras katter.

   Två andra katthem (föreningarna Kattstallet och Stockholms katthem) har även de lyckats få del av alla katter som stjäls av snutarna från privatpersoner. Sen har dessa föreningar mage att snacka om att det finns övergivna katter. Det är lögn för annars skulle de inte tigga om att få ta emot stulna katter.

 15. yorkielove 6 mars, 2016 den 07:09 #

  Så beter man sig verkligen inte.
  Att kalla verksamheten för Djurambulansen, när det handlar om konfiskering av djur måste vara pinsamt för alla, som vet hur en djurambulansverksamhet fungerar.
  Att dessutom använda sig av uttrycket SPCA – Society for Prevention of Cruelty to Animals är häpnadsväckande, när man betänker att de ”räddar” välnärda hästar t.ex.
  Sorgligt att människor i allmänhet inte ser vad deras verksamhet går ut på.
  Ännu mer sorgligt att TV 4 låtsas som om denna såpa är på allvar och därmed gör reklam för ett inte bara oseriöst utan kriminellt företag.

  • Kickan 6 mars, 2016 den 09:29 #

   Spca har förlorat sig i omhändertagandeindustrin, även Spca utomlands har gått bananas för länge sedan, man har helt frångått det här med att informera och förebygga, numera handlar det enbart om pengar och eftersom Spca inte har några som helst befogenheter utan är en ideell frivilligorganisation så är man helt beroende av ett gott samarbete med vår Länsstyrelse, vad jag inte riktigt förstår är hur det här hänger ihop med Djurambulansen…att det är samma personer som står bakom, begriper jag, men det här med Djurambulansen, som är ett företag och Spca som är en ideell förening, den biten får jag inte ihop riktigt..

   • Stig 6 mars, 2016 den 09:45 #

    Enkelt, djurambulansen säger att djuren inte kan säljas och överlåter alla djuren till sitt egen förening, SPCA. Sen säljs djuren från SPCA och Micke lurar polisen och ägaren på pengarna.

    • Kickan 6 mars, 2016 den 11:50 #

     Jaha, smart !
     Man måste ju säga att det är en förbaskat lukrativ ide.
     Djurskydd är ju i ropet, han har Länsstyrelsen, polisen och media i ryggen..ingen konst att manövrera ”allmänheten” då.
     Minsta lilla protest från de drabbade djurägarna kväser man med lätthet, det är ju bara att nämna orden djurplågare och rättshaverist.
     Vansinnigt är vad det är…skattemedel rätt ner i fickan på en privat företagare.

     • forystablogg 7 mars, 2016 den 05:32 #

      Ja folk är godhjärtade och vill gärna rädda allt från flyktingar till djur. Eftersom vi inte har gatuhundar i Sverige måste vi ju ”rädda” hundar som har en ägare dvs ta dem från någon. Det är bara att läsa på deras sidor hur tacksamma kommentatorerna, övervägande kvinnor, tycker det är ”tur att ni finns”, har skickat pengar, erbjuder gratis arbete etc. Sen finns ju alla de som tror sig hjälpa ett djur genom att ”adoptera” det dvs köpa det av Djurambulansen. Veterinärintygen är ofta felaktiga liksom djuren. Katter avlivas oftast, det här är ingen rehabilitering som påstås i programmet, utan handlar bara om mesta möjliga inkomster och minsta möjliga utgifter. Har din katt plockats upp av Djurambulansen och saknar ägarregistrering hamnar den i ugnen. Om det vore seriöst skulle de genast lägga upp bild och uppgifter om fyndplats, men det gör de inte.

     • yorkielove 7 mars, 2016 den 08:55 #

      Nackdelen med flyktingar är att de inte alltid anses lika ”gulliga”.
      Djur, däremot, kan alltid ”rädd as”, oavsett hur, från vem och till vem de ”räddas”.
      Det viktigaste är att de ”räddas”.

     • Kickan 7 mars, 2016 den 10:52 #

      Ja och att man får bra betalt och en hjältegloria på kuppen !

     • Kickan 7 mars, 2016 den 11:00 #

      Fattar inte hur någon ens kan komma på att skänka pengar åt dom här ?
      Det måste vara folk som inte sett deras fakturor.

     • forystablogg 8 mars, 2016 den 05:56 #

      De flesta har inte en susning att de skickar ut fakturor på hundratusentals kronor. Många djur i ett tillslag ger många pengar.

     • Smasher 8 mars, 2016 den 06:59 #

      Det jag inte förstår är varför inte detta faktum sprids på sociala medier.

      De tigger pengar genom att säga att det är dyrt med veterinär och bla bla bla men allt detta betalar ju djurägarna alternativt skattebetalarna. Mat, sand m. m. får de gratis av sponsorer.

     • vetteljus 7 augusti, 2016 den 10:35 #

      Det här måste definitivt spridas. Tog inte lång stund innan min man, som var fan av detta program, helt ändrade åsikt om dem så snart jag delade med mig av dessa fynd från drabbade. Klart inte alla kommer kunna fatta, men fler gör det bara de hör vad som egentligen hände ”bakom kulissen”.

     • yorkielove 8 augusti, 2016 den 02:53 #

      Det, som jag tycker är egendomligt är att inte fler fattar.
      Men troligen vill de inte, för det skapar oro för dem.
      Bättre då att tro på myndigheten och bli en ”John följare”.

     • vetteljus 8 augusti, 2016 den 12:51 #

      Ja, tyvärr kommer ingen tro att myndighetsrepresentanter kan ljuga förrän de själva drabbas. Det är definitivt lättare att tro att den andre ”måste” gjort ”något”, än att det är alltifrån rena lögner till överdrifter och saker taget ur sitt sammanhang. Allra värst är att det kan vara ditsättningar, dvs nykomna djur från anmälaren själv, som då ANMÄLAREN vanskött. Det tror jag de flesta inte ens kan förstå kan förekomma. Ytterligare en sak är att bara för att EN person anmälts, betyder inte att den är ägaren av djuren, så ägaren kan bo på samma adress och INTE påverkas. Du kan även bli anmäld för djur du passar åt en annan ägare. Allt det här drabbar BARA den som anmälts, och de skiter i om djuret är registrerat på annan person (boende eller icke boende på din adress). Så utan några bevis på att det är verkligen DU som orsakat eventuell misskötsel kan du också drabbas, få böter och ännu värre.

     • Burnem 7 mars, 2016 den 06:45 #

      Solgläntans ägare Lena Engen får dessutom visa upp de stulna katterna på Skansen. Skansen lägger upp en tiggeritext om att man ska skänka pengar åt verksamheten och de stackars katterna. Inte ett ord om att kattägaren alternativt skattebetalarna redan har betalat grovt för katterna. Även hon får kattmat, sand etc.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: