De starkaste får mest

7 Sep

De senaste dagarnas bilder från migrantströmmarna får mig att fundera. Det är övervägande unga arga män som kommer. De är mycket målmedvetna om vart de ska och hur de ska ta sig dit. Inte vilket land som helst där det råder fred duger. För det stora flertalet hägrar Tyskland som gjort sig känt för sitt generösa sociala skyddsnät.

flyktingar flydde175 migranter kom med tåg från Tyskland till Rødby Færgehavn Station i Danmark. Ett hundratal av dessa flydde ut i terrängen när polisen kom för att registrera dem. Blir de registrerade måste de stanna i Danmark som första mottagarland, annars skickas de tillbaka till Tyskland. De ville till Sverige eftersom Sverige har generösare villkor. Bara tre ville stanna i Danmark.

rena lögnerEntreprenörer är inte sena att utnyttja situationen för egen vinning. Det är samma princip som när assistansersättning missbrukas eller Djurambulansen tigger pengar till djur. Många ensamkommande barn skickas till sk ”anhöriga”, vars adresser de har med sig, vilka vill åt arvodena. Ruljansen styrs via sociala medier och mobiltelefoner. Det är ingen slump att de arga unga männen vet precis vad de ska och inte ska göra för att nå sitt mål.

Maffian har etablerat sig och kontrollerar fullständigt den flyktingtrafik som går mellan Turkiet och Grekland.

”Att åka med en lastbil till Sverige går på 11 000 euro. Då får man sitta gömd bland lasten eller i specialbyggda hålrum i anslutning till förarhytten. Det är med andra ord en stor business att smuggla hit flyktingar.”

Östersundsposten har studerat bl a Facebooksidor där smugglarna säljer in sina tjänster.

”Sverige står högt i kurs bland de här sidorna, det kan man snabbt konstatera. På flera ställen dyker det upp rankingar där Sverige nämns som det bästa landet att komma till, med Tyskland på andra plats. Här får man snabbast uppehållstillstånd och det går snabbast att återförenas med sin familj, påstås det bland annat.”

”På det hela taget kan man påstå att unga syriska män lockas till Sverige genom de äldsta tricken i boken – pengar och tjejer.”

kastar flaskorPå tågstationen i Budapest bestämmer de arga unga männen att det vatten som erbjuds ska kastas.

ingen matOch smörgåsarna som erbjuds ska inte tas emot…

barn vill ha… fast det finns barn som behöver och vill ha. Kommer de mest troligt att ange tonen för kvinnor och barn även i det nya landet där de hamnar?

Är det så att vi skall låta naturens lag råda dvs att vi skall satsa de mesta resurserna på de starkaste som har pengar och Iphones som gör att de kan tränga sig sig fram och ta den största biten. Vad händer samtidigt med kvinnorna och barnen i Afrika som får minskat bistånd och också utsätts för krig och terrorister?

Annonser

37 svar to “De starkaste får mest”

 1. I wonder 19 februari, 2016 den 12:18 #

  Håller Europa på att koloniseras?

 2. yorkielove 2 oktober, 2015 den 03:36 #

  Flyktingkatastrofen i Syrien i siffror:
  https://blogs.unicef.org/blog/the-syrian-conflict-and-europes-refugee-crisis-in-numbers/

  • anonym 10 februari, 2016 den 03:43 #

   Hur många av flyktingarna tog Saudiarabien emot?

   Svar: 0 (NOLL)

 3. forystablogg 14 september, 2015 den 07:20 #

  Australien har på förslag att ge visa till det mest hjälpbehövande människorna yazidierna eftersom de inte kan förvänta finna trygghet i närområdet.
  ”The Yazidis, who are facing ongoing genocidal attacks by ISIS, must be considered a high priority for Australia’s new allocation of refugee visas.”
  ”In line with the UN’s principle of Responsibility to Protect, which encourages global collaboration to provide safe haven to those facing genocide, priority for Australia’s humanitarian visas should be granted to people who are most at risk of mass atrocity. A refugee system that is based on need, will necessarily recognise the special vulnerability of persecuted minorities, as the Prime Minister has confirmed.”

  http://www.lowyinterpreter.org/post/2015/09/14/Yazidi-refugees-have-an-urgent-need-for-protection-from-genocide.aspx

  • yorkieloveCelia Sager 14 september, 2015 den 08:33 #

   Det måste vara oerhört svårt att prioritera vilka, som är mest hjälpbehövande.
   I Sydostasien har man ett liknande problem med Rohingyas, en etisk grupp i Myanmar/Burma, eftersom hemlandet vägrar erkänna dem som etnisk grupp och inga grannländer vill ta emot dem.

   • yorkieloveCelia Sager 16 september, 2015 den 08:35 #

    Vilken härlig ide!

    ‘Refugee Air vill skapa säkra vägar in i Europa och chartra plan för att flyga flyktingar till Sverige

    Refugee Air vill skapa säkra vägar in i Europa och chartra plan för att flyga flyktingar till Sverige. Fotograf:Erwin Wodicka
    Vill chartra plan för att flyga flyktingar

    Ungern bygger nytt staket – 25 kilometer| 15

    Refugee Air vill skapa säkra vägar in i Europa och chartra plan för att flyga flyktingar till Sverige.
    Bakom initiativet står entreprenörerna Emad Zand och Susanne Najafi.
    – Vi vill visa att det går att genomföra och vill lämna över den här lösningen till flygbolagen, säger Emad Zand.
    Rekommendera3 Tweeta1
    Refugee Air är projektet som syftar till att se till att ge flyktingar säkra vägar in i Europa och bakom initiativet står entreprenörerna Emad Zand och Susanne Najafi.
    – Det startade när jag och Susanne som är goda vänner satt på varsitt håll och funderade över den här situationen. Det måste finnas ett annat sätt att göra detta på än att människor ska dö i båtar, säger Emad Zand.
    Bakgrunden till att flyktingar inte kan ta den säkra vägen in i Europa med flyg är det så kallade transportörsavtalet. Detta betyder att den ansvariga transportören, till exempel ett flygbolag, har ansvar för att förhindra att personer utan giltiga resehandlingar inte reser med. Om detta ändå sker måste flygbolagen stå för återresan.
    Detta leder till att flyktingar, i stället för att välja det billigare och säkra alternativet att flyga, tvingas ta den dyra och riskfyllda vägen i händerna på flyktingsmugglare över Medelhavet. Problematiken lyftes även av professorn i global hälsa, Hans Rosling, i en intervju i Nyhetsmorgon förra veckan.
    Intresset stort
    Emad Zand och Susanne Najafi ville se om transporten från konfliktzoner till en säker zon kunde lösas på ett bättre sätt än nu. De ställde frågan till sitt nätverk av andra entreprenörer och fick massvis med svar.
    – Vi lade ut en Facebookpost som delades och vi fick in jätte mycket goda idéer av folk som ville hjälpa till. Sedan samlade vi allt i en Facebookgrupp. Professorn Hans Rosling hade fått nys om oss och nämnde projektet på tv och efter det har det verkligen exploderat, säger Emad Zand.
    Intresset har varit stort. På kort tid har Refugee Air fått över 2000 medlemmar på Facebook.
    Han berättar att projektet består av två delar. Det ena är kampanjen Let them fly – som syftar till att väcka debatt kring säkra vägar in i Europa, och det andra är Refugee Air – som syftar till att praktiskt göra idén möjlig.
    Vill visa att det är genomförbart
    – Jag tycker att vi har lyckats bra med att väcka debatt. Vi har till exempel flygbolagen som har gått ut och bett om att få transportörsansvaret lyft och läkare utan gränser som gör en kampanj om att gränser dödar, säger Emad Zand.
    Hittills rullar projektet, som startade förra fredagen, på och de involverade har kontakt med ambassadörer, juridiska team och volontärer.
    – Vi vill visa att det går att genomföra. Vi behöver skapa en process för att definiera vem som är flykting på plats. Sedan måste vi visa att detta är ekonomiskt gångbart. Vi vill kunna lämna över den här lösningen till flygbolagen och visa att de här människorna får flyga, säger Emad Zand.
    Han menar att detta kommer att leda till att flygbolagen, även med rådande lagstiftning, kommer att låta flyktingar flyga.

    Av Mimmi Nilsson
    mimmi.nilsson@expressen.se

 4. forystablogg 14 september, 2015 den 07:09 #

  Det är de unga och starka med pengar som kan ta sig till Europa. Det är dem som vi också satsar på.
  ”When you don’t know where your next meal is coming from and you have nothing to sell, paying thousands of dollars for a one way ticket out is not an option.”
  ”The reality is that for the vast majority of these refugees, their near future is in Lebanon, until the day they can go back to Syria and rebuild their homes and lives.”

  http://www.huffingtonpost.co.uk/caroline-anning/syrian-refugees_b_8130758.html

  http://www.hemhyra.se/vasternorrland/asylboende-omsatter-miljoner-varje-dag

  • robert 14 september, 2015 den 09:07 #

   Jag antar att du vill se några förändringar i asylrätten så att det inte är så många som kommer hit.

   Har du konkreta förslag på hur asylrätten ska begränsas och vilka internationella konventioner vi ska tumma på?

   Om du inte vill se ”de unga och starka” har du något bättre förslag än taggtråd?

   • forystablogg 16 september, 2015 den 09:33 #

    Jag sitter inte i en sådan maktposition att mina förslag skulle ha någon betydelse. Jag har bara försökt belysa det faktum att vi satsar merparten av resurserna på de starkaste medan merparten lämnas åt sitt öde i flyktinglägren. Nu svälter barnen där medan de unga arga männen som tagit sig ända hit klagar på boendet.
    http://www.hd.se/lokalt/landskrona/2015/06/15/smutsigt-och-trangt-tycker-de-asylsokande/

    – Det är hemskt men det är bara ungdomar som vågar och som är starka och som fått chansen att överleva som kommer till Sverige. Det som är svaga och inte har något alls de klarar inte att komma hit, säger Muhammed Abdullahi.
    Muhammeds resa började i Somalia, gick över Kenya, Libyen, Malta och genom Europa innan han 2010, 14 år gammal kom till Sverige.
    http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6256054

    • yorkielove 16 september, 2015 den 09:53 #

     Jag är tveksam om den artikeln är representativ för alla som invandrar till Sverige.
     Ofta gör vi det lätt för oss, när vi försöker bedöma information. Vi sorterar inte, utan sätter likhetstecken för alla, invandrare t. ex.
     Vi uppfattar dem som en börda och missar att de faktiskt är en resurs.
     Så många av dessa ”arga, unga, målmedvetna män” startar egna företag, då de inte räknar med att få jobb direkt.

    • robert 16 september, 2015 den 11:17 #

     Att du inte sitter vid makten betyder inte att dina förslag skulle sakna betydelse så jag är fortfarande nyfiken på vad du egentligen vill. Och min fråga om asylrätten och internationella konventioner står kvar.

     Och jag förstår inte riktigt varför man ska fortsätta spela ”unga arga män” kortet. Vad bevisar det?. Ska killen som lyckades ta sig ifrån Somalia till Europa straffas för att han hade modet och viljestyrkan att klara av det? Så kan du självklart inte mena så
     vad är poängen?

     Jag var tjugofem år när jag hamnade här. Papperslös i den mening att jag hade giltig pass men inget uppehållstillstånd i något annat land. Arg kan man nog säga att jag var men det var mot mitt födelseland där jag skulle ha fått flera års fängelse om jag återvände. (Politisk asyl fick jag ändå inte. Lyckligtvis finns det också bananskal här i livet.)

     På den tiden fanns det inte taggtråd överallt och det var inte illegalt att öht resa i Europa så när min fru och barn kom hade vi inte bränt allt på dyra olagliga vägar. Istället kunde vi använda våra magra besparingar till att köpa ett litet hus och klara vardagen tills allt var klart med byråkrati och jobb.

     Varken du eller någon annan behövde satsa en enda rutten krona på oss.

     Får man anta att du vill se att ska finnas lagliga vägar ut ur helvetet så att det inte bara blir de allra starkaste som överlever?

  • yorkieloveCelia Sager 15 september, 2015 den 06:00 #

   Så här ser jag det också:

   PERMANENT LINK | SEPTEMBER 14, 2015
   The Prohibition of Evacuation
   Bryan Caplan
   PRINT
   EMAIL
   Share SHARE
   Are Latino Immigrants More Ant… Who benefits from a wage subsi…
   Home | EconLog | Archives | Permanent Link and Comments
   When disaster looms, governments routinely evacuate their citizens. At minimum, they urge them to leave the danger zone. They normally supplement this cheap talk with stronger nudges like the Emergency Alert System and official door-to-door warnings. Governments occasionally even require their citizens to get out of Dodge.

   Evacuation policy blends humanitarian and pragmatic motives. If you care about people, getting them out of harm’s way is common sense. But even when governments feel little sympathy for disaster victims, they try to evacuate them anyway. As long as you’re under pressure to ”do something” in the face of disaster, it’s vastly cheaper to prevent people from becoming disaster victims than it is to rescue them after they’ve already become disaster victims. Better still, evacuees foot most of their own rescue bill; the government installs the ”Evacuation Route” signs, but the population flees in their own cars with their own gas. People who stay and lose everything, in contrast, are in no position to practice self-help.

   On reflection, the moral and practical logic of evacuation doesn’t stop at national borders. (Logic rarely does). From a humanitarian point of view, letting people leave dangerous countries is only common sense. The fewer people who experience a disaster, the better. From a pragmatic point of view, moreover, allowing an anxious foreigner to emigrate at his own expense is far cheaper than bailing him out after tragic events leave him a desperate refugee. Better for the international community to let people save themselves from minor tragedy than rescue them from major tragedy.

   In practice, of course, the world’s governments brutally discourage cross-national evacuation. Suppose you foresee natural or social disaster for your country. If you wisely try to get out Dodge, the world’s immigration restrictions dog you at every turn. Once disaster hits, you might be able to apply for refugee status. But as we’ve seen, that’s a long shot. The safe countries may eventually take you in if the mood strikes them. But it’s an uphill political battle. Whatever you think about immigration in general, desperate refugees look like a big burden on taxpayers.

   The root problem, of course, is that governments spurn the logic of international evacuation. Instead of encouraging non-citizens to leave dangerous countries post-haste, they impose deadly bureaucratic delays. And when a refugee crisis emerges, safe countries are shocked – shocked! – by the horror. Their complicity – the fact that their own immigration restrictions prevented the refugees from saving themselves back when there was still time – never enters their minds.

   My point, as usual, is that open borders is justice, not charity. Saving perfect strangers may be a matter of charity. But letting strangers save themselves with the willing assistance of people other than yourself is a matter a justice.

 5. yorkieloveCelia Sager 13 september, 2015 den 03:01 #

  ”Därför är de flesta flyktingar män”
  1 timme sedan
  En ung pakistansk man i ett temporärt läger för flyktingar i södra Ungern. Matthias Schrader/AP/TT
  En ung pakistansk man i ett temporärt läger för flyktingar i södra Ungern. Foto: Matthias Schrader/AP/TT
  ”Det handlar om att männen är de som tar riskerna så att kvinnor och barn ska klara sig bättre”, skriver Anders Svensson.

  Flyktingkrisen
  Privat
  Anders Svensson
  Vänsterdebattör och bloggare
  GP-krönikören Joakim Lamotte fiskar i grumliga vatten. Hans krönika ”Var är flyktingkvinnorna?” är idag söndag Sveriges mest delade artikel, tyvärr.

  Journalisten Joakim Lamotte har idag struntat i att göra någon form av research för sin krönika. Ett telefonsamtal eller en sökning på nätet hade gett honom svar på sin fråga.

  Han och andra som skrivit på samma tema virrar in sig ett resonemang som är ologiskt och skjuter långt över målet.

  De har dock rätt i att majoriteten är män. Enligt UNHCR är mer än 70 procent av de som kommer till Europa män.

  Svaret är dock mycket enkelt. Unga män klarar en strapatsrik resa bättre.

  De lämnar resten av familjerna i flyktinglägren i grannländerna och tar sig till Europa. Av de som kommer till flyktinglägren i Syriens grannländer är fördelningen nämligen jämn med hälften kvinnor.

  Efter en tid i dessa läger försöker många familjer hitta en lösning som kan ta dem därifrån och skapa en bättre framtid.

  De väljer då att skicka männen före på den ofta farliga resan mot Europa. När de kommit fram och fått asyl så hämtar de resten av familjen.

  Då kan de andras resa genomföras med flyg. Det är alltså inte så att barn och kvinnor lämnas kvar i Syrien.

  Det finns också andra anledningar till att männen är fler. De som dör på vägen, i Medelhavets vågor eller på annat sätt, är i större utsträckning kvinnor och barn.

  Män är fysiskt starkare och överlever i större utsträckning om de hamnar i vattnet. Det är inga konstigheter.

  Det räcker med att studera listan på överlevande från förlisningen av fartyget Estonia för att förstå detta.

  Det är också så att de familjer som reser vidare tillsammans oftare fastnar på vägen, exempelvis i ungerska flyktingläger eller väljer att stanna i första vänskapliga landet, det vill säga Tyskland.

  Ensamma män har lättare att hålla sig undan poliser och gränsvakter. Därför ökar andelen män sannolikt ju längre norrut i Europa vi kommer.

  När det gäller ensamkommande flyktingbarn (ofta från Afghanistan) så skickar familjen iväg sina söner för att fly och söka asyl i Europa.

  Ingen vågar skicka iväg en dotter på en sådan resa. Däremot vågar många skicka iväg en son.

  Söner har också större möjlighet att klara en så lång resa med livet och hälsan i behåll än vad en ung kvinna har. Alltså är det sönerna som åker.

  Det handlar inte om en ojämställd flyktingsituation, det handlar om att männen är de som tar riskerna så att kvinnor och barn ska klara sig bättre.

  Det handlar inte om att ”männen” går före. Chansen att överleva och klara sig ökar om unga män skickas först.

  Vill hela familjen till Europa är det därför mest rimligt att skicka männen först och sedan låta hela familjen följa efter med möjlighet att resa på ett säkrare sätt.

  Familjerna blir då anhöriginvandrare och inte asylsökande (den statistik Lamotte hänvisar till) och kommer några år senare än de som kommit som flyktingar.

  Det är ganska lätta saker att förstå, men så verkar det inte vara för Joakim Lamotte och andra tidningsskribenter som skrivit på samma tema.

  Eller handlar det kanske om att de är helt styrda av massmedias jakt på enkla klick vilket inte skapar tid och plats för att undersöka orsakerna till att det ser ut som det gör.

  Det är dags att sluta ta dem på allvar.

  Deras skriverier sprider förutfattade meningar och fördomar om flyktingarna som tyvärr bara kan gynna främlingsfientliga krafter.

  På så sätt går de rasisternas ärenden.

  • yorkielove 13 september, 2015 den 03:18 #

   Den artikel jag skickade är skriven av Anders Svensson, opinion@ svt.se
   Vilket försvunnit I texten/ Celia
   Liknande forhållanden i Sydostasien och Afrika, där jag jobbat tidigare för UNHCR i samband mad flyktingkatastrofer.

  • robert 13 september, 2015 den 05:56 #

   Joakim L är intressant. I andra sammanhang kan han gå till hårt angrepp mot ”feministerna”. Men här kan han låtsas vara värsta feministen själv. Om det ser ut som om han tar kvinnans och barnens sida måste han vara en schysst kille eller?

   Jag tycker att det är ett jäkla hyckleri.

   Advokaten Viktor Banke har också svarat på frågan om varför det kommer tonårskillar från Afghanistan:

   ”Det är de som överlever”.

   • robert 13 september, 2015 den 06:08 #

    Sen kan man väl ägna en tanke på att det är unga män som riskerar att tvångsrekryteras till diverse stridande grupper.

    Assad eller någon lokal krigsherre, skitsamma.

    Vi kan väl anta att Joakim har aldrig behövt oroa sig för något sådant.

  • forystablogg 14 september, 2015 den 06:13 #

   Det där förstår jag inte riktigt. Kvinnor och barn blir väl inte tryggare och säkrare för att männen sticker? Tvärtom blir de väldigt skyddslösa. I flyktinglägren gifts väldigt unga flickor bort för att bli ”beskyddade”.
   ”Arab men are buying Syrian girls for marriage and lust according to reports in the Arab media. The reports also claim that most of the buyers are from Saudi Arabia.”
   http://www.india.com/news/world/syrian-girls-bought-by-rich-arab-muslims-from-refugee-camps-547920/

   • yorkielove 14 september, 2015 den 09:57 #

    Trygghet är nog ett relativt begrepp beroende på vad man råkat ut för i det förflutna.
    Men jag inbillar mig att få anser att ett flyktingläger är ett slutmål, enbart en anhalt.
    Att den, som troligtvis har störst möjlighet att nå slutmålet försöker genomföra det tycker jag verkar logiskt.
    Vad dessa människor än gör är det kombinerat med risker.

 6. Undrande 12 september, 2015 den 04:21 #

  Det finns massor av muslimska länder. Varför flyr dessa flyktingar inte till de länderna istället? Kommer de till Europa ökar de bara på miljötrycket. Det är ett faktum.

  Sen finner jag det synnerligen underligt att männen inte krigar för sina länder medan folk som bor i Sverige, Frankrike, Tyskland osv. tar sig ner och kämpar.

  • yorkieloveCelia Sager 12 september, 2015 den 04:58 #

   Undrande, vad menar du med miljötrycket?
   Och vad menar du med detta: ”Sen finner jag det synnerligen underligt att männen inte krigar för sina länder medan folk som bor i Sverige, Frankrike, Tyskland osv. tar sig ner och kämpar.”
   Fattar inte vad du menar.

  • robert 12 september, 2015 den 05:54 #

   Hört talas om Libanon, Turkiet, Irak. Jordanien, Egypten…? Miljontals syrier som befinner sig i dessa länder. Lägren är överfulla. Jag tror att det är ”muslimska länder” men tro inte på något bara för att jag påstår det. Googla själv och kolla.

   Libanon är mindre än Skåne men där finns det mer än en miljon som har flytt kriget i Syrien.

   • eva 13 september, 2015 den 08:34 #

    Tv 4 var där ett stort inslag ang varför dom inte åker till dessa länder.

    • yorkielove 13 september, 2015 den 08:48 #

     Om du syftar till TV 4 programmet ” Flyktingar åk hem”, som gick hösten 2014 tycker jag du ska se det igen.

     • eva 14 september, 2015 den 02:34 #

      Nä tyvärr du har fel igen det gick på lörd morronen du får gå o städa varva ner

  • forystablogg 13 september, 2015 den 09:14 #

   Jag antar att du avser de rika oljestaterna som mycket riktigt inte vill släppa in någon arabisk flykting. Utanför Mekka står en hel liten stad med 100.000 lyxtält med luftkonditionering. De kommer snart att användas till de miljontals pilgrimer som vallfärdar till staden. Resten av året står det tomt.
   http://www.amusingplanet.com/2014/08/mina-city-of-tents.html
   ”There are more than 100,000 air-conditioned tents in Mina providing temporary accommodation to 3 million pilgrims. The tents measure 8 meters by 8 meters and are constructed of fiberglass coated with Teflon in order to ensure high resistance to fire.”
   Det finns väldigt många utlänningar i dessa stater som kommer från Asien. Dessa har få rättigheter, slavliknande arbetsförhållanden och ingen möjlighet att bli medborgare.
   http://www.atimes.com/atimes/Southeast_Asia/MG16Ae01.html
   Man kan sammanfatta det så att resurserna finns men viljan saknas.

 7. marie 8 september, 2015 den 02:04 #

  Ja Astrid ve den som vågar säga som det är . Stå på dig oavsett så har vi alla en åsikt och den får man inte vara rädd för att säga i rädsla för att folk genast ska slå´ner på en. Stå för vad du tycker. Vi är många som tycker som du. MEN då blir man kallad för än det ena än det andra men du har helt rätt i vad du skriver. Det måste även finnas kritiska röster, även om media mfl försöker tysta dom. / Marie

  • yorkielove 11 september, 2015 den 04:22 #

   Om någon uttrycker sådana åsikter som du gör, Eva, så anser jag att den personen inte är ens mänsklig.

   • eva 13 september, 2015 den 08:36 #

    Då är jag inte ensam europa släpper inte in fler. Tyvärr. Personligt påhopp gillar jag inte .

    • yorkielove 13 september, 2015 den 08:51 #

     Då får du nog sluta att skriva sådana ovederhäftiga och elaka kommentarer själv, Eva.

 8. robert 8 september, 2015 den 10:36 #

  Ett svar på frågan kanske…?

  ”About why there are many men, and less women & children, among Syrian refugees fleeing to Europe:

  It’s because men take the perilous journey alone, hoping to bring their families legally. They don’t want to put their children in a boat.

  Among the refugees (men) I’ve met, some had left their families back in Syria, others in a refugee camp somewhere (Jordan, Lebanon, Turkey).

  For those who left their families in Syria, they could die crossing to Europe while their families could die by a barrel bomb back home.

  Only the more desperate refugees flee as entire family; you’ll have to be very desperate to put your children on a rickety boat.”

  Tror man att folk riskerar livet i ruttna båtar med tanke på att kanske kunna gå på soc i Ludvika är man nog fel ute.

  Förresten tycker jag mig se en hel del pappor som bär sina barn i famnen i dessa eländiga bilder. De ser ut som helt vanliga pappor så vitt jag kan se men vad vet jag, Astrid har nämligen fastslagit att det handlar om unga arga män.

  • yorkieloveCelia Sager 8 september, 2015 den 11:37 #

   Enl. UNICEF är ca 1/4 av flyktingarna barn

   ”United action needed now for child refugees: UNICEF

   Share 248 Tweet 2067 Share

   © UNICEF/UNI195499/Klincarov
   Families stand at a reception centre waiting to be registered for a temporary transit visa at a reception centre near the town of Gevgelija in the former Yugoslav Republic of Macedonia.
   NEW YORK/GENEVA, 5 September 2015 – Europe has a brief window of opportunity, before winter approaches, to protect and care for the tens of thousands of children seeking refuge, UNICEF said today.

   About a quarter of those seeking refuge in Europe this year are children. More than 106,000 children have claimed asylum within the first half of 2015, up 75 per cent from last year.

   Many refugee and migrant children in Europe are living in overcrowded and inadequate conditions, where they are at risk of violence, exploitation and abuse. Many are sleeping out in the open air; as winter approaches, the health of young children is especially at risk, including from the threat of diseases like pneumonia. Only concerted action to accommodate and care for children now will prevent more deaths and suffering in the months ahead.

   With the growing numbers of children making perilous journeys into and across Europe, collective action with a fair distribution of responsibility across the European Union is essential. This should include putting in place a number of immediate safeguards for children and their families:

   Safe, child-friendly reception facilities as children arrive, with access to health care, psychosocial support, recreation and schooling.
   More resettlement places across Europe and humanitarian visas for children and their families. The processing of asylum cases should be timely, and always focus on the best interests of the children.
   Stronger commitment to resettlement of refugees from countries in conflict to reduce the likelihood that refugees resort to unsafe routes and people smuggling.
   Stepped-up search and rescue operations at sea and on land.
   Speeding up family reunification programmes for separated and unaccompanied children.
   Adequate numbers of trained child welfare specialists to care for and counsel children and families.
   Such care is enshrined in the Convention on the Rights of the Child, which provides for the protection of all children – whether on the move from their homes, on the seas, over land, or on the shores of destination countries.

   UNICEF urges the international community to address the root causes of this huge movement of desperate children through more vigorous diplomatic efforts to end conflicts, and to provide the required development and humanitarian support in countries of origin.”

   ###

  • forystablogg 9 september, 2015 den 09:44 #

   Barnfamiljer ska inte behöva gå genom hela Europa för att få skydd. Samvetslösa smugglare ska inte bli förmögna på desperata människor. Politikernas oförmåga kostar människoliv.

  • robert 11 september, 2015 den 03:08 #

   Ojdå, nu är det inte bara unga arga män men unga kåta män dessutom! Ni går från klarhet till klarhet här det får man väl säga:)

   Och utländska män håller aldrig sina barn i famnen, Nu får jag nog berätta för mina barn att de hallucinerade.

   Läkare Utan Gränser har lite bilder men de kanske är fejkade. Såna bilder ingår nog i den stora PK-Konspirationen.

   Nåja, Folk tror vad de vill tro…

  • forystablogg 13 september, 2015 den 10:30 #

   Matransonerna i lägren har skurits ner till häften och UNHCR vädjar om mer hjälp på plats, Nu ämnar Svenska staten låna pengar för att klara alla som vill till Sverige. Fortfarande är det inte de med störst skyddsbehov som klarar den hinderbanan.

 9. Kerstin Norberg 7 september, 2015 den 03:03 #

  Så sorgligt att inse att den Astrid jag började läsa med stort intresse när hon skrev om djurskyddsfrågor nu börjat förvandlas till en ”Julia Ceasar”, det vill säga den hatbloggande gamla DN-journalisten Barbro Jöberger, som skriver om flyktingar på samma vis. Men det verkar som att när en begåvad person drabbas av något de upplever som rättsövergrepp slår över och själva förvandlas till rättshaverister.

  • forystablogg 7 september, 2015 den 06:18 #

   Är man hatbloggare och rättshaverist för att man visar på avigsidor av politiska beslut? Varför finns det bara ett ”rätt” sätt i Sverige numera? Att jag hjälper människor som drabbats av svenska myndigheter, och som de politiskt korrekta rent ut sagt sk-ter i om de bokstavligen går under, räknas tydligen inte? Man skall visa hela världen att man minsann hjälper alla människor? Eller vissa är mer människor än andra?

 10. yorkielove 7 september, 2015 den 01:23 #

  Ja, det är troligen alltid så att de unga, målmedvetna har störst chans att lyckas med vad de företar sig oavsett vad. Det är det, som har fört historieutvecklingen framåt, eller vad man vill kalla den för. Hur som helst inget som någon kan lägga sig i på längre sikt- och nog också positivt.
  Men knappast rättvist. Livet är inte rättvist, det vet vi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: