Alla fiskars lika värde

31 Aug

I det makalöst flummiga land som kallas Sverige är det populärt att slå folk i huvudet, gärna hårt, med den sk värdegrunden. Till värdegrunden hör ”allas lika värde”. Länsstyrelsen i Skåne som tycker att alla fiskar har lika värde satsade härom veckan på att rädda ett par strandsatta fiskar. Deras kompisar hade, hör och häpna, redan blivit middag till fåglar tror kontorshandläggare Sandra Hallberg när hjälpen anlände.Eftersom Sverige är ett rikt land så bryr sig naturligtvis inte myndigheterna om vad det kostar skattebetalare och miljö att rädda två akvariefiskar från det grymma ödet att bli fågelmat. Handläggarna kastar sig i sin bil och kör två gånger 10 mil Kristianstad-Malmö och åter. Det kommer att kosta den försumliga djurägaren 800:-/tim. Samma pris tar handläggarna för sin värdefulla insats på kontoret. Vågar man gissa på minst fyra timmar i fält och ett par på kontoret. Sen tillkommer ”djurpensionatets” färd till Malmö t o r samt dygnskostnad. Och veterinärer som rycker ut är inte billiga. Sen blir det förmodligen djurförbud, överklagan och förhandling i förvaltningsrätten. Kanske länsstyrelsen drämmer till med en åtalsanmälan så det blir ett åtal om djurplågeri.

Vidare kan noteras att Sandra Hallberg som är anställd för att skriva inte kan skilja på de och dem. Det heter: … och därför har de inte…. Anställs man för att skriva brev till allmänheten är det minsta man kan begära korrekt svenska.

Länsstyrelsen i Jönköping tycker dock att tusen fiskar gott kan få ligga och självdö när de själva beslutat att torrlägga deras damm. Tydligen var de av fel sort så de fick varken veterinärvård eller pensionatsvistelse.

Nyligen hölls ett bekymrat möte på länsstyrelsen om fisket. Inte om hur akvariefiskar ska räddas på bästa sätt utan hur det kommersiella fisket ska räddas. Undrar om ni pratar med varandra? Noteras kan dock att inte alla fiskar får förmånen att bli avlivade av en giftspruta efter veterinärundersökning utan får kvävas långsamt. Alla fiskar kanske inte är lika mycket värda trots allt.

 

8 svar till “Alla fiskars lika värde”

 1. Carina Hedberg 24 september, 2018 den 07:32 #

  Vissa ränder går aldrig ur!

  För ungefär 10 år sedan när djurskyddskontrollerna lades i den statliga vaggan ertappades en äldre man i Halmstad med att hålla en skäggmunsmal i en akvarieskål i strid mot det djurförbud han meddelats 10 år tidigare.

  Naturligtvis blev det fullt pådrag med handräckning från Polismyndigheten som vid själva ”omhändertagandet” inte kunde finna någon fisk av det nämnda slaget hos den utpekade gärningsmannen.

  Såväl i detta fallet som i blogginlägget har kontrollmyndigheten misslyckats totalt då det saknas uppgifter om det faktiska djurägarförhållandet.

  Enbart på den grunden att det finns ”övergivna djur” på en viss adress innebär inte att det är den person som är folkbokförd på den aktuella adressen som faktiskt också är ägare till de ”övergivna djuren”.

 2. Roland Andersson 5 september, 2018 den 07:49 #

  Givetvis lämnar man inte fiskar i ett akvarium till sitt öde det är,
  om det stämmer helt åt helvete. Men personen som anmälde? Varför i hela friden tog hen inte fiskarna till närmaste akvarieaffär om hen verkligen brydde sig? Om nu ägaren får en räkning på ,ja räkningen för att ta hand om ett 50 tal råttor var på 500000 kr, så detta borde väl ligga på 250000 kr. Är det då inte dags att sätta dit folk som fiskar med krok. Böterna för djurplågeri borde väl ligga på ett par hundra tusen och förövarna livstids fiskförbud. Om dom överhuvudtaget ertappas med att mata akvariefiskar, skall dom givetvis få kännbara böter. Någon relevans skall vi väl ändå han i vårt underbara häxprosseland.

 3. Silvana Kindberg 2 september, 2018 den 09:43 #

  Med allt som kommit fram på bla denna blogg om hur länsstyrelsens djurskyddshandläggare arbetar så är det väl bara att konstatera att det finns väl ingen annan arbetsgrupp som idiotförklarar sig själv så som länsstyrelsens djurskyddshandläggare gör.

 4. Kristina von Heland 1 september, 2018 den 01:09 #

  För några år sedan beslagtog de några akvariefiskar på en nattklubb! De motiverade då att det var svårt för fiskarna att få vila då musiken och ljudet störde dem. Dels jan de således inte vila på dagen. Dels visar de att de är fullständiga puckon som inte deltagit i den grundläggande undervisningen i småskolan. De kanske aldrig har badat? Dyk under vattnet och försök höra vad de säger på land! Kollar de aldrig på TV då man visar dykare? De kommunicerar med handtecken inte nödvändigtvis för att de är döva utan för att ljudet inte hörs! De kan väl läsa så funkar det för småbarnen så kanske de fattar. Lättläst med bilder och stora bokstäver.
  Det var då jag fattade att jordbruksverk och länsstyrelserna till stor del bestod av iq fiskmås.De som åt upp fiskarna kanske, smartare än en fiskmås neej. Någon chef borde reagera men då de inte gör det…fisken ruttnar från huvudet

  • Bara Sanningar 13 september, 2018 den 01:55 #

   Underbart skrivet. Tack för gott skratt! Fy fan, vilka viktigpettrar och jubelidioter som får hållas år ut och år in, utan att ansvarig sätter stopp för den patologiska lekstugan med statliga medel…

 5. Göran Andersson 31 augusti, 2018 den 06:21 #

  Inte ALLA fiskar……
  https://www.fiskejournalen.se/damm-toms-for-att-utrota-solabborrar/

 6. Göran 31 augusti, 2018 den 06:18 #

  Nånstans har det gått fruktansvärt fel, man drar av ekonomiska skäl in ersättningen till multihandikappade barns assistans, medans det till synes finns obegränsade resurser att lägga på två akvariefiskar….. !!

  • Dumt 6 september, 2018 den 06:31 #

   Obegränsade resurser går att läggas när det är en enskild medborgare som kommer att tvingas betala. Notera att jag inte tycker att det är okej att lämna fiskar – eller några andra djur – åt sitt öde, i detta fall en plågsam död. Anmälaren är en skit, likväl som fiskägaren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: