Sagan om bilhunden

25 Jan

I slutet av november 2017 dyker det upp en fantasifull berättelse om en hund på facebooksidan SPCA Sweden. Bakom den organisationen står samma personer som har Djurambulansen i Skåne AB, Djurkrematoriet m fl företag som ägs av Mikael Gustavsson, även känd från TV4-såpan Djurskyddarna. Den stora anläggningen som det tidigare bedrivits försökshundsuppfödning i ligger i Örkelljunga och köptes av Mikael Gustavsson då han låg på topp med polisens avtal att stalla in omhändertagna djur från flera län. Sedan avbröt polisen samarbetet och miljonerna slutade flöda in. 2014 var omsättningen över 11 miljoner med en vinstmarginal på över 39%. Knepet att få så hög vinstmarginal är bl a att anlita obetalda sk volonärer dvs kvinnor som vill hjälpa djur men saknar kunskap samt praktikanter dvs tjejer som studerar på den närbelägna lantbruksskolan. Att använda okvalificerad och otillräcklig personal har fått som konsekvens att mängder av omhändertagna djur vanvårdats. I ett fall med 41 hästar finns det nu en dom fastslaget att djuren minskat i värde efter uppstallningen hos Djurambulansen.

Hundstallet tjänar miljoner på konceptet ”tyck synd om och skänk pengar till en hemlös hund” så varför inte kopiera ett framgångskoncept? Ju eländigare desto bättre så en gatuhund med stort vårdbehov från ett öststatsland är perfekt att tigga pengar åt. Av någon anledning stod Kattjouren för insamlingen men har man skatteskulder så är det fiffigt om pengarna går in på någon annans konto.

 

I den här första versionen står Serbien som ursprungsland. Antagligen faller det inte Gustavsson in att Serbien är ett sk tredje icke listat land varifrån det krävs speciella kontroller för att få föra in hundar till EU ifrån. Kanske tror han att Serbien tillhör EU.

I övrigt är det mesta fantasier som liknar en uppsats i småskolan. Carson (”bilhunden”) bodde i en skrotbil. Ja bo i en bil kan inte vara det sämsta för en hund. Bilen är parkerad och dörren lämnad öppen uppenbarligen för just honom.På filmen ser man bilnumret. Utan speciell befogenhet kan man inte spåra bilens ägare men registreringsnumret kommer från staden Kruševac med omgivning i Serbien. Gustavsson påstår att han fått öronen avklippta. Det här är en serbisk ras som man traditionellt kuperar öronen på. Att han blev slagen varje dag är knappast troligt. Då hade han varit rädd. Men det låter bättre så och ger mer pengar.Den 18 oktober kastreras Carson i Kosov, Serbien. Troligen får han sitt serbiska chipnummer  ungefär samtidigt.

I det bulgariska pass som Carson senare ska utrustas med ser man tydligt att datum för chippning är bakdaterat från den 20 oktober till den 17 juni. 20 oktober bör vara det rätta datumet. Den 22 oktober befinner sig Carson på någon slags shelter i Kosovo i Serbien och man tigger pengar för honom. Han lider av demodex, inte rävskabb som Gustavsson påstår.

Den 26-27 oktober är han fortfarande i Serbien och folk undrar var där men får inget svar. Kanske har man stulit honom och han hade en ägare?

Den 6 november är Carson forfarande i Serbien.Den 26 november är Carson på Fyn i Danmark, påstås ha hittats i Serbien i slutet av september och skänkes till rätt person. Det anses Mikael Gustavsson vara som alltså har hunden i Örkelljunga fyra dagar senare. Vad hände under mellanliggande 20 dagar. Jo då smugglas Carson till Bulgarien som är ett EU-land.

Där får han ett Bulgariskt pass. En serbisk hund ska förstås ha ett serbiskt pass men då tar det betydligt längre tid om hunden ska komma in legalt. För hundar bl. a. Carson som förs in i EU från icke listat land som handelsdjur (som ska byta ägare) tar det minst fyra månader och följande gäller:

Carson förses med en dansk ägare (vart tar hon vägen?) och ett födelsedatum som ju omöjligt kan kännas till då han sägs vara en gatuhund. Enligt det datumet skulle han vara sex år. Tidigare påstås han vara åtta. Var är veterinärintyget?

Vem är veterinären som säljer falska pass? Carson påstås ha vaccinerats mot rabies den 17 juni. Då var han i Serbien och hade inte ens hittats.

Han påstås ha avmaskats mot dvärgbandmask den 17 oktober. På andra raden ska klockslaget stå eftersom man har en viss tid på sig att passera gränsen.Andra vaccinationer ser också konstiga ut. Den 17 oktober befann sig hunden bevisligen i Serbien.

Den 7 december börjar Kattjouren med en förvirrad berättelse om Carson att djurvänner ”tagit honom till Bulgarien”. Då skulle han ha haft serbiskt pass. Alltså smugglades han till Bulgarien av ”djurvännerna” utan tanke på vad de för in för smittor och parasiter. På en vecka rasar det in över 80.000:- till denna gratis hund.  Givarna är helt saliga över att få hjälpa.  På en lördag (!) besöker Carson en ”hudspecialist” och han konstateras ha demodex. Det blir en dyr historia för den blivande ägaren. Hundens ursprung börjar ifrågasätts. Men länsstyrelsen får varken se hund eller orginalpass. Något veterinärintyg tycks inte finnas. Han påstås nu vara tillbaka i Danmark. Man nöjer sig med att få kopior på passet. På fråga om hunden varit i Serbien svarar ”SPCA personal” att de inte vet men att ”de har kollat pass och chip och att de stämde ihop”. Med det låter länsstyrelsen nöja och avslutar ärendet. Så enkelt är det alltså att smuggla en hund. Läs av chippet och köp ett EU-pass.

Antagligen har det bulgariska passet kommit senare än hunden. Mest troligt har Carson aldrig varit i Bulgarien och den veterinär, Istvan Kostov, som säljer passen, har aldrig träffat hunden. Vad säger EU om att en veterinär säljer EU-pass till hundar från Serbien och troligen även från andra länder? Länsstyrelsen i Skåne säger som vanligt ingenting när det gäller Djurambulansen och någon kontrollrapport finns inte. Det är bara när de ska spela in TV-film de bryr sig om att stoppa import av hundar. Och då laglig sådan. Distriktsveterinärerna varnar på Facebook efter ett misstänkt fall av rabies nyligen: ”Vi på Distriktsveterinärerna vill gärna uppmärksamma risker med att köpa hundar av oklar härkomst utan papper.”

20 svar till “Sagan om bilhunden”

 1. alexandre frete 8 mars, 2018 den 06:03 #

  Can you contact me Astrids, it’s very important

 2. Lerousse 29 januari, 2018 den 05:58 #

  ”Vi på Distriktsveterinärerna vill gärna uppmärksamma risker med att köpa hundar av oklar härkomst utan papper.”

  Vad hjälper falska papper?

 3. forystablogg 29 januari, 2018 den 12:52 #

  Observera uppdatering av inlägget i slutet. SPCA gjorde stor affär av att länsstyrelsen godkänt Carsons papper. Faktum är att de varken sett hunden eller orginalpasset! Ingen vet om han ens är vaccinerad mot rabies eller avmaskad mot dvärbandmask, har hjärtmask eller andra parasiter och sjukdomar. Bara en tidsfråga innan vi har det första dödsfallet av rabies i Sverige.

  • forystablogg 29 januari, 2018 den 12:55 #

   Den 14 december skrev SPCA: ”Idag pratade vi med länsstyrelsen, allt är klart!
   Carson har alla vaccinationer samt all rätt att befinna sig & leva i Sverige.
   Han har kommit till Sverige LAGLIGT!”

 4. Kristina von Heland 27 januari, 2018 den 01:08 #

  Delge oss dina lagunderstödda uppgifter, vi väntar med spänning! Du kan väl starta en egen blogg där du under ditt riktiga namn skriver din sanning men utgå gärna från fakta!
  I skolan kanske du fick lära dig att först skriva ner fakta och sedan under kommentarer ge delge din personliga uppfattning

 5. Lerousse 26 januari, 2018 den 09:17 #

  Häxor brändes på bål efter att ha rannsakats av svensk domstol, vilket alltså måste ha varit helt OK? Alltså inget att bli ”heligt förbannad” över? Judar gasades helt lagligt, enligt den lag som då rådde. I dag har vi en djurskyddslag som i många stycken liknar den djurskyddslag som fanns i det land som samtidigt gasade judar.

  Lagen och dess tillämpning ger inte alltid sanningen rättvisa utan är ofta en produkt av sin tids fördomar och politiska ambitioner, med mål som inte alltid sätter mänskliga rättigheter i högsätet.

  • Kristina von Heland 27 januari, 2018 den 01:00 #

   Hunden skulle ha avlivats och det är brottsligt att frakta djur på denna låga hälsonivå och utsätta honom för detta. Han offrades på Mammons altare.
   Som seriös uppfödare ser jag med sorg hur olika självutnämnda ”djurälskare” kan förfara med sanningen. Demodex är kroniskt, hunden är snäll och därför är det OK att plåga honom?
   Demodex kan lindras betydligt men det vill jag inte skriva om då de kan lära sig något att dra nytta av vid nästa stöld.

 6. marie 26 januari, 2018 den 12:39 #

  Kanske för att hennes import inte ens var skum?? Ta reda på fakta innan du tror på elakt förtal

  • Kristina von Heland 27 januari, 2018 den 01:25 #

   Jag har aldrig haft några anmärkningar! Att försöka att skrämma folk till tystnad är en dålig metod. Jag kritiserar den (0)lagliga hanteringen med förvaltningsrätter . Sverige har inte en västerländsk modern författningsdomstol vilket visar sig då KU ska granska sig själv vilket åskådliggjorts i de nya fallen. De tillsätts i proportion till antalet röster i valet! Det är värdigt Venezuela. Förv rätten är tillsatt på liknande sätt. Du är i underläge direkt då du ska bevisa att kontrollanten har fel, du kan ha en advokat med dig men det räknas inte in. Tjänstemannen har i princip inget ansvar utan det är du mot myndigheten. Anmärkningarna kan som i de fall Astrid tar upp hänvisas till formaliteter, en lös grind, en trasig stolpe. En flicka från Sörmlands LS stod och pekade på en dymling tre meter upp i taket och frågade vad det var ute på logen!
   Ett stall skulle slutbesiktigas och hon frågade om fläktar, min man ingenjören från industrin frågade henne om tekniska saker och då hade hon ingen aaaning! Att se den nivå, att inte kunna kommunicera och att i alltför många fall sakna kompetens och utbildning. De har sett en ko på en plansch. DET leder till konflikt. Att sedan göra en ny lagstiftning hjälper föga.
   Jag hade problem med körkorten och Trafikverket-jag kan försäkra att problemet är utbrett. Då det gäller djur kommer känslorna in.
   De grava djurplågerifall hos bönder har i de flesta fallen haft att göra med en privat karaktär. Nu granskas mest sällskapsdjur då jordbrukets djur snart tagit slut

 7. jura 26 januari, 2018 den 12:24 #

  Helt uroligt
  Hvor er det En fryd at se at Blogge indehaver har specialiseret sig iat vise sandhenden og alle det sjusk .

  Endelig er der nogen som kan se hans grænseoverskridende adfærd metoder !

  Tænk det skulle være så vanskelig for folk at gennemskude disse personlighedstræk, denne person udviser vær enes dag .
  Tænk det er muligt at vedblive med at snyde og bedrage folk.

  Denne ondskabsfulde persons daglige drift på Dyr, giver jo om ikke anden folk en oplevelsen af hvilken” drønspændende goodwill facon han driver ” I Hans egen personlige mål.
  Denne drift i at være både Hunde-smugler ,rednings coach , dyre ekspert , Må være en spøg , især med evne til at være en super platonisk lyst. løgner ,og bedrager i bedste cowboy boy stil.

  Man kan forstå i dag ,at der er tage yderes højene for erhvervserfaring i at stjæle dyr.
  Hos privat borger ,man gør sig super godt som tyv både nu og i hans fortid , så dette er måske blevet en Ny ide , ud af de mange evner denne mand praktiserer ,

  Bland andet i hans facilitet som Spca hvor man stjæle dyr hos privat folk og avle på dem! ,sulte dem , mishandle dem .

  Uden ikke nogen stiller sig dette hypotetisk spørgsmål , Kan nogen genkender en narcissist og en psykopat.
  .
  For all i mens MC raver til sig af indkomst på bedste Rovdrift s metode ,så lider hunde katte heste og øvrige dyr ,deres nød hos denne person .

  Det har vi bevis på .

  Så vad folk ikke har overset i dette fantastisk oplæg som er en Øjenåbner for mange .

  Så må dette virklig chikanerende Denne” Fantast” i hans gode gerninger, hvor disse dyr har være rene gidsler og ingen har anelse om, hvad der forgår ude de som er blevet offer.

  Men at Smugler hund i Sverige må klar være en vinder .

  Så hvor er hunde nu !

  Og vi kan så under hvor mange lide indvinder som aldrig fik nogen chance overhovedetage hos denne person .

  Man må håbe at flere kan gennemskue hans personlighedstræk . Da dette jo vise klokke klart fusk og fiduser er mandens største leve vej.

  VI håbe at nogen vil lave et fantastisk foredrag om hans potentiale som mester i alle hans velvilje i at rede dyr .
  Eksembel i hvordan system samarbejder for at begå groft udnyttelsen af systemtest resurse ,og mellemværnet mellem politiet og deres velfærdsystem i dagligdagen.
  Der bryder loven i at være sympatisør , for dette giver bonus i deres privat lommer .

  imens folkets dyr udsættes for svigt .

  • Kristina von Heland 27 januari, 2018 den 01:05 #

   Ska man bara vara svensk för att kunna uttala sig i Sverige? Vi bor i Skandinavien och i skolan förr lärde vi oss de olika språken förutom finska. Vi sjöng de olika nationalsångerna. Det er et yndigt lann kan du googla på!
   Att dina läskunskaper är begränsade behöver du inte lasta andra för. Det finns program för snabbläsning, man läser tre ord per rad, det fick man också träna på i skolan. Jag rekommenderar Babbel som visserligen kostar lite men som är ett alldeles utmärkt program. Lycka till!

  • jura 29 januari, 2018 den 12:45 #

   You’re really a low-ranking person.
   as a man.
   I do not bother spending time on.

   But to you others., One thing we have picked up is your little touch with the nice girl. who has. A great story to tell about Usuperfluous,

   and how this rescue dog became a dog that has disappeared into the blue air.
   so the money you earned disappeared, down in your own pockets and you can laugh and laugh at all those people. that was so naive that believe the reason a smuggling dog . .. I’m pretty sure you understand English, as you do.
   because you are not so stupid ?
   but deceive people the are you best man of all

   but you are real one low standing man , if anyone can Rellite too a person like you .

   You really need to feel safe in all your cases , when you deceive people in their good faith.

   is my interpretation of you with no respect for anyone, but it may be your odds in life with . and all that is about you , is too hell off you.

   I’ve seen and heard so much of you that you get what’s coming to you one day , soon and nobody’s will miss you.

   They can you safely believe in.

  • yorkielove 29 januari, 2018 den 05:42 #

   SA skriver enbart Svensk smörja. Lyckligtvis fattar hen sig kort.
   Men vore bäst att hen inte skrev alls.

 8. Elisabeth Boström 26 januari, 2018 den 12:02 #

  SPCA Mikael Gustavsson mfl djursamlande där djuren bevisligen blivit vanvårdade till döds. Dessutom har han fått betalt för att vårda dom tills dom under stora plågor dör i ensamhet av fruktansvärd vanvård.

  Förklara vad som är bra i detta.

  • Heligt Förbannad 26 januari, 2018 den 12:17 #

   jasså du e veterinär nu också, då kanske du kan förklara för mej vad en wobblerlins är för någe,det finns ett engelskt utryck som jag tycker passar perfekt på dej, (stavningen svara jag inte för) PUNDIT, passar bra på dej

   • jura 26 januari, 2018 den 12:25 #

    Er dette en trussel

 9. Tony 25 januari, 2018 den 11:18 #

  Men hon hade alla tillstånd godkända av både länsstyrelsen och jordbruksverket. det hade inte Mattias Gårdlund som jagade henne.

  • Heligt Förbannad 26 januari, 2018 den 12:13 #

   Svar till signaturen ”Tony” som den 25 januari skrev följande:

   ”Men hon hade alla tillstånd godkända av både länsstyrelsen och jordbruksverket. det hade inte Mattias Gårdlund som jagade henne.”

   Din argumentation beträffande vilka som får kritiseras och inte får kritiseras förefaller mig att det har gått dig helt och komplett förbi.

   Jag tror att det egentligen skulle kunna vara idé att jag rekapitulerar en del av texten ännu en gång. Ty jag inser att du inte har tagit till dig någonting.

   För att kunna gå vidare i diskussionen behöver vi fastslå följande resonemang:
   Unga kvinnor har inte någon livserfarenhet och i regel ingen egen erfarenhet av lantbruk och djuruppfödning. I bästa fall har familjen haft hund och de har gått på ridskola. Unga kvinnor vill också ”rädda världen” och går inte det kan man alltid dra ut i fält med en hyfsad månadslön och ”rädda” katter och hundar. Omsorgen om djuren räcker dock inte längre än till beslutet är fattat, sedan överlämnas det blodiga hantverket till någon annan. Sympatin räcker inte heller till människor som inte visar dem tillräcklig respekt och krälar i stoftet. Klart att den makten berusar! Till sist vill duktiga flickor just visa sig duktiga för att få behålla jobbet och blir därför extra allting. De kvinnliga lägervakterna i Tyskland var ofta de grymmaste!

   Denna resonemangs-kedjan leder vidare till att jag kan tycka att om man blivit utsatt för någon form av övergrepp, maktmissbruk m.m så borde man fokusera på att samla ihop bevis och anmäla istället för att skriva snyft-historier på nätet. Man betraktas som oskyldig tills motsatsen bevisats av åklagaren. Innan dess kan man inte anse en person vara skyldig. Det ”djurägarna” säger är alltså att man ÄR skyldig fram tills dess att motsatsen bevisats. Det är alltså OKEJ att hänga ut personer med namn i dessa snyft-historier då det är synd om ”offren”. Det jag undrar är om vad som händer den dag en ”djurägare” blir anklagad för något, gäller det samma sak då? Är den ”djurägaren” oskyldig då och att djuren har det bra, trots att ”djurägaren” uppenbarligen och bevisligen har levt i den grövsta misär, knappt förmögen att ens kunna ta hand om sig själv? Men faktum kvarstår och med tanke på hur tafatta ni f.d. djurägare framstår när ni ska ”protestera” så undrar jag då hur kommer det att bli från 1/7 2018 när Länsstyrelsen får hela kedjan från beslut om omhändertagande, besluta vad som skall hända med omhändertagna djur, besluta om avtal samt placering hos privata omhändertagandeaktörer, dessa privata omhändertagandeföretag kontrolleras sedan i sin tur av, just det av LÄNSSTYRELSEN‽‽‽

   I det fall du INTE bejakar den slutledningen ber jag dig lägga fram logiskt odisputabelt argument som visar att nämnda slutledning INTE är resultatet av ”omänsklig förföljelse”. Jag undanber mig svar som jag sorterar under avdelning – tyckande. Okay? Då parter driver olika ståndpunkter åligger det – involverade parter – att leda i bevis att det finns belägg för de ståndpunkter som läggs fram. Det är en självklarhet att polemiserande parter åläggs styrka sanningshalten i sina resonemang det för att kravet beträffande logisk följdriktighet skall uppfyllas.

   Väldigt tjatande om extrema missförhållanden för att ” bevisa” vilka ” djurplågarna” är! I de flesta fall handlar det om att man/kvinna ser brister i städningen, vilket ”sällan” har med ”misskötsel av djuren”, åtminstone hos sällskapsdjurägare, den grupp som ”drabbas” av de flesta djurförbuden. Ni använder samma typ av argumentation som LST använder. Ni, som anser er ha drabbats av LSTs felaktiga tolkningar behöver inte försvara er, enbart tillrättavisa er själva, när ni kommer med de värsta felaktigheterna.

   Enda möjliga förklaring som återstår – är att nämnda förföljelse är resultatet av konspiration av det smygnazistiska etablissemanget. Det är den enda logiska slutledningen.

   • Tony 26 januari, 2018 den 12:22 #

    Oj, du gick verkligen igång på min kommentar. Sanningen är enkel i de två meningarna jag skrev, Jeanette Richter hade alla godkända tillstånd hon behövde och Mattias Gårdlund hade det inte. Jag hör ofta att djurägare aldrig får någon rättegång men anses alltid skyldiga. Det är också sant.

    • Tony 26 januari, 2018 den 09:17 #

     jag måste nog förtydliga vad jag skrev i sista meningen. Det är sant att djurägare nästan aldrig får någon rättegång och falskt att de är skyldiga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: