#Metoo släng dig i väggen

1 Dec

I veckans Ridsport (30 nov 2017) säger Jörgen Folkesson: ”Jag kunde inte föreställa mig att jag skulle få djurförbud. Jag trodde det var sådant som djurplågare fick.” Han fortsätter: ”Ibland har jag tänkt att det hade varit bättre att ha gjort något brottsligt, något kriminellt. Då hade jag fått en rättvis rättegång där mina bevis och vittnen hade räknats. Sedan hade jag kunnat avtjäna mitt straff, kommit tillbaka och fortsatt där jag slutat.” (Bilden ovan från Ridsport 9 juli 2015)

Ja, du Jörgen. Precis så är det. Du hade t ex kunnat förgripa dig på ett barn under flera år innan du råkade bli anmäld. Då hade de värsta brotten redan varit preskriberade. Till skillnad mot nu när länsstyrelsen packat din ryggsäck sedan decennier och dömt dig om och om igen för någon formalitet. Du hade dömts till ett par år på Tillberga och kunnat planera en ny akademisk karriär. Istället för nu sitta med ett livstidsstraff för något som eventuellt skulle kunna inträffa i en obestämd framtid.

Du kunde ha studerat till jurist eller fått en bra praktikplats på en statlig institution under sista halvåret. När du sen slapp fotbojan skulle du ha fortsatt på ett vikariat för att efter det söka dig till ett statligt verk när CVt blivit längre. Ditt straff skulle, just som du säger, ha gett dig upprättelse och allt vidrigt du gjort mot barnet skulle vara glömt och förlåtet. På ditt CV skulle en kompis täckt upp för den pinsamma fängelsevistelsen och intyga att du jobbat på dennes gård. Vips så var den biten borta!

Du skulle blivit coachad till ett bra betalt jobb, exempelvis på en länsstyrelse, där du skulle kunnat utfärda djurförbud för djurägare du aldrig träffat och omhändertagande för djur du aldrig sett. Dina chefer skulle ta dig i försvar och säga, om någon förarglig allmänhet kommit dig på spåren, att: ”Medarbetaren har avtjänat sitt straff i enlighet med svensk lag och har utfört både sitt nuvarande uppdrag och, enligt inhämtade referenser, tidigare statliga uppdrag med hög professionalitet, effektivitet och kvalitet.”

Det skulle aldrig ha bildats någon #metoo-grupp som krävt din avgång som man gjort med män i andra branscher som avslöjats som de äckel de är. I jämförelse det sociala gatlopp du fått löpa som djurägare så hade du lugnt kunnat fortsätta leva ditt liv. Visst. Du hade kunnat bli igenkänd av någon från ditt förflutna, men som statligt anställd i en beslutande position hade det varit lätt att avspisa och dina arbetskamrater och chefer skulle backa upp dig.

Troligen hade du inte heller lämnat fängelset med flera hundra tusen i skulder. Du hade snart varit på grön kvist med din nya statliga anställning. Du säger att du alltid är rädd. Rädd för att göra något så någon i din omgivning mister sina djur. Kanske dina egna barn om du hjälper dem med deras hästar. Så du får vackert hålla dig på avstånd från dina egna barn. Hade du förgripit dig på en minderårig och avtjänat ditt straff vore du fri att vistas var du ville och med vem som helst. Som du vet är djurförbud inte begränsat till dig utan det smittar likt pesten. Hade du fått ett par år i fängelse skulle du klivit ut som en rentvådd man. Din egen uppfattning hade förstås varit att du aldrig begått något brott, att flickebarnet var med på det och det enda du beklagar är att mamman gick till polisen. Efter avtjänat straff skulle både män och kvinnor delat den uppfattningen och ingen journalist skulle ha ifrågasatt din bakgrund: ”Det går inte att göra något journalistiskt på det.”

13 svar till “#Metoo släng dig i väggen”

 1. Emma 27 december, 2017 den 06:05 #

  Jörgen Folkesson hästar hade smutsigt eller inget vatten, dem fick för lite foder och fodret dem fick var mögligt, dem gick ute dygnet runt och året runt utan vindskydd och torra liggplatser att ligga på. Dem var magra, hade fula hovar och skador som inte fick vård.
  Om inte det klassas som misskötsel så vet jag inte vad…

 2. Maria 3 december, 2017 den 12:55 #

  Djurskyddet är kapat av socialfascister, aktivister, korrumperade och kriminella frimurare, dvs en kristen avart.
  Domstolarna å sin sida är kapade av nätverk såsom Hilda, Ruben & Ida, (täckmantel för monopol på rättstillämpningen), t ex fanns inte en enda representant för Advokatsamfundet vid barnkonferens på Irland, då en irländsk domare sa att de inte omhändertar barn alls där, för det blir alltid sämre för barnen på sikt. Enbart i 10 % av barnomhändertagandena finns inga andra lösningar, men det är lukrativt med barn som kan inbringa upp emot 3 000 kr/dygn/barn, dvs total ca 90 000 kr/mån/barn, (se NKMR), så det är inte ovanligt att socialtjänstemän fixar barn åt släkt & vänner, då det råder omfattande korruption.

  Det är oftast samma med djuren som omhändertas omotiverat och i vinstsyfte, då det brukar bli sämre för både, djur, djurägare och samhället, men bra för råkapitalister, (läs psykopater).

  Etablissemanget, (sossarna & moderaterna) har ljugit & förstört landet, (enligt SD:s senaste valfilm), samt måste bort snarast. Folket måste vakna och inse problemen och behoven. Storstädning behövs. Ut med det gamla & in med det nya. Nytt år, nytt styre & nytt ledarskap!

  • AMD 18 december, 2017 den 03:06 #

   Ja, dessa lagar och tillämpningar påminner starkt om hur Gestapo förde bort judar m fl till öden betydligt värre än att vara gömd i en källare hos människor som vågade.

   Idag djur, i morgon människor. Samma princip…

   • forystablogg 24 december, 2017 den 11:56 #

    Först fick judarna djurförbud och de tog deras djur som avlivades. Hitler var nämligen ”djurvän” och skulle ha bort djuren innan hussar och mattar fördes till koncentrationslägren. Det var ingen bra miljö för djuren tyckte han.

 3. Göran 2 december, 2017 den 01:14 #

  Hur skulle du uppleva det som om du skulle känna igen besiktningsmannen på bilprovningen som en dömd barnsexbrottsling? Det skulle man väl kanske kunna ta om han uppträtt korrekt och vänligt och inte hittat på fel på din bil som inte finns? Om en person med ett sådant förflutet skulle uppvisa något taskig attityd så skulle åtminstone jag välja en konkurrerande bilprovning nästa gång.
  Men om samma man istället sitter i rätten och säger att du ”saknar insikt” ”är helt olämplig att ha hand om djur” och kan genomdriva att du får ett livslångt djurförbud och åsamka dig skador för miljontals kronor och rasera ditt sociala liv och fysiska och psykiska hälsa.
  Skulle man då kunna känna ”han har sonar sitt brott” han gör bara sitt jobb” osv
  Skulle inte tro det väl? skulle man inte känna med vilken rätt dömer den jävelen mig?
  Men så fungerar det i Sverige en programledare i TV eller en politiker kan inte ha några värre lik i garderoben, men en småpåve vid någon myndighet då är det plötsligt inga problem, ställning och yrkestitel skänker dig då 100% trovärdighet. Att personen rent objektivt är en stor skitstövel påverkar inte förtroendet, vad beror detta på? är det rimligt att vi har den ordningen? Läste förut en gammal artikel om en socialsekreterare som blivit full o stollig under en krogkväll och hamnat på snuthäcken, samma person kan efter en sån helg komma på måndan och omhänderta ditt barn och hävda att du är en olämplig förälder.

 4. Adde 2 december, 2017 den 09:49 #

  Det förefaller som om ombudet har fört och fortfarande för sin huvudman bakom ljuset!

 5. Britt 2 december, 2017 den 01:26 #

  sorgligt men sant. och ingen bryr sig…… Sverige har blivit ett rövarland. Alla viktiga myndigheter domineras av folk med egna agendor. Oftast handlar det om att ändra folkets matvanor så vi blir beroende av socker, importer och mediciner. Och då tar man unga flickor och disney till hjälp.

 6. Svedje Rid i Natt 1 december, 2017 den 10:44 #

  Som sagt! Skillnad på folk och folk. Vi såg ju bara hur Djurambulansen åkte runt i Bregott asken tillsammans med polis och länsstyrelse. Kompisarna inom polis och länsstyrelse såg till att pluringarna kom in på kontot i rasande fart. Hur många djurtransporter kan köra runt och hämta djur med polisen bakom sig och blå ljus med en lastbil som var avställd.Vi har slutat att förvåna oss vad dessa kriminella element kan som har jobb inom de statliga myndigheterna. Men liken i garderoberna kan ju plötsligt vakna till liv och förpesta tillvaron. Fråga Mattias Gårdlund hur han känner sig nu när hans lik vakna i garderoben ?

 7. Karin Oskarsson 1 december, 2017 den 08:56 #

  Har inte med detta att göra mer än att Djurambulansen i Skåne är inblandad igen. Nu samarbetar man med Kattjouren och tar hit vanvårdade djur från blå Serbien via Danmark. Tigger pengar både via Kattjouren och SPCA och det väller in bidrag. Ny marknad att fylla fickorna. Vad som inte framgår är att djuren sitter ensamma 22 timmar per dygn på anläggningen.

  • forystablogg 1 december, 2017 den 09:36 #

   Ja de läste väl om hundstallets framgångsrecept. I Spanien började vissa företagsamma individer föda upp misskötta hundar för att sälja dem till hundräddare i Tyskland och Sverige.

   • Kristina von Heland 2 december, 2017 den 11:16 #

    Precis en kvinna fängslad med runt 250-300 smådjur i Södra Spanien. Försäljningen har gått till Norra Europa-läs Tyskland och Sverige. Dessutom brukar veterinärintygen vara falska, därför sprids bandmask som inte fanns i Sverige Du måste frysa blåbären då masken går på folk och är obotlig. Transporterna sker även utan lagenlig paus och vila, de kör 300 mil utan stopp. Det absurda blir att de som luras till att köpa en dyr, misskött hund uppehåller uppfödningen då djuret måste vara i dålig form med rinnande ögon så man tycker synd om den och räddar den. Deras omsättning är i miljonklassen. Att tjäna pengar på ett djurs och människors bekostnad är genomruttet.

   • Karin Oskarsson 2 december, 2017 den 05:45 #

    Läste precis på deras hemsida och på kattjourens att det kommit in så mycket pengar att man ska ta hit 2 hundar till. Undrar om dom inbillar sig att deras skamfilade rykten ska ändras till att dom helt plötsligt blivit djurvänner som bryr sig och gör skillnad. Sorry, ränderna går aldrig ur folk som inte har något hjärta utan bara är pengakåta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: