De sista ljuva åren

14 Apr

Vad anses en gammal och sjuk människa vara värd i Sverige 2017? Ingenting om myndigheterna får bestämma. Men det hindrar inte att diverse företag tillåts sänka deras ekonomi också med lagstöd och myndigheternas goda minne.

I Jämtland händer det underliga saker. Där inspekterade två polispatruller höns på pingstaftonen 2012 med husrannsakan i hönshuset, beslutade om omhändertagande, hämtade dem på pingstdagen, sålde dem och anmälde hönsägaren. Olycklig och förvirrad hönsägare var Mats-Olov Sparrman i Orrviken. En person hade kommit några dagar tidigare och hotat anmäla Mats-Olov för hund och höns och personen skulle ordna så att han fick ”lämna sin villa och bli tvungen att flytta från byn Nysved”.

Beslutet underställdes länsstyrelsen som bestämde att beslaget skulle bestå. Åklagare Malin Almqvist beslöt väcka åtal! Domen i Östersunds tingsrätt (B65-14) kom 2014-03-04. I den frikänns Mats-Olov för att ha misskött hönsen. Det blev han friad från. Att han gett en del animaliska matrester till hönsen ansågs som ”ringa brott” och han dömdes inte till ansvar för detta.

– Jag har mått så otroligt dåligt av att blivit utpekad som djurplågare. Jag har förstått att det har gått rykten på byn och i trakterna häromkring. En sådan här sak sprids snabbt mellan byarna, säger Mats-Olov.

84-årige Stig i Trelleborg som polisen masslaktade fåglar hos i höstas och redan mådde mycket dåligt, har nu fått fakturan från polisen. Han sörjer sina fåglar och har satt upp en fågelstuga till de vilda fåglarna.

Det är väl precis vad alla önskar sig på sin ålders höst! Inte nog med att han, vaktad av poliser inne, visste att hans älskade fåglar dog ute.

Och så har vi en ny djurambulans som dödar djur.

Ett och ett halvt ton prima fågel kostar att bli av med!
Behandling är avlivning.

Det är inte billigt att dö!

Låt de sista ljuva åren bli de bästa i ditt liv. Men inte om du har djur och bor i Sverige.

4 svar to “De sista ljuva åren”

 1. Ingela 18 april, 2017 den 06:05 #

  Tittar man på den sista fakturan från Fågel och smådjurskliniken i Lomma, så är där fakturerat för inställelse avgift veterinär, 400 kr. Lite längre ner tar man betalt för akuttid, 11 oktober 2016 som är en tisdag, kostnad 400 kr. Jobbar inte veterinärer tisdagar eftersom de både fakturerar inställelse och akuttid? Det gör 1000 kr inkl moms som jag vågar påstår man lurar polisen på. Rapporten ska fö skickas till polisen och inte till Jonas Tysklind.
  Tysklind tar betalt som bara den, 600 kr i h för varje arbetare som kanske bara är en praktikant. Enligt polisavtal ska dessa ha erforderlig utbildning för att sköta om eller handha djur, de ska även kunna uppvisa dessa intygen för polisen. Har de 6 extra personerna utbildning?
  Svenska Hästtandvården har ensam 4 företag, liknande Djurambulansen i Skåne. https://www.ratsit.se/5567945968-Svenska_Hasttandvarden_AB.
  Har de två övriga avtal med polisen? Vem attesterar fakturorna?

  • Ingela 18 april, 2017 den 07:45 #

   Med de två menar jag inte Jonas Tysklind.

 2. Elisabeth Boström 15 april, 2017 den 12:04 #

  Sverige bryter mot de flesta av eu lagar ändå fortsätter det.

  Denna Magnus Rothoff har varit ansvarig för många omhändertagna djur och är duktig på att ge avslag på det mesta han anser vidare att mikael gustavsson och Sebastian borg djurambulansen i skåne sköter de omhändertagna djuren perfekt och blundar för fakta att massor av djur självdör av vanvård på platsen hos spca han vill inte ens utreda vanvården
  och inte vill han bidra till att utreda alla bluff fakturor polisen fått från djurambulansen.

  Det kanske inte är så bra om polisens medverkan till bedrägeri och häleri kommer i dagen

  Men sanningen kommer alltid fram förr eller senare.

 3. Thomas Gunnarson 14 april, 2017 den 10:53 #

  Förståelsen för den politiska och sociala helheten som styr denna utveckling av samhället har varit svag hos allmänheten. man helt enkelt spelar med i tron att man själv hör till de starka. Och därmed så trampar man på de svaga… samma sociala fenomen som styrde samhället på 1930-50-talen… Egentligen har vi aldrig kommit ur den fascistiska samhällstraditionen, det har bara varit retoriska krumelurer…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: