Lotta älskade livet, djuren och blommorna

10 Feb

Det här är den sorgliga berättelsen om hur rättsväsendet inte bara misslyckades med att skydda ett brottsoffer, utan också om hur myndigheter och bedragare tvärt om plundrade henne in på bara kroppen. Det är också berättelsen om en kvinna som mot alla odds kämpade på och alltid hade ett uppmuntrade ord över till andra, men också berättelsen om hur männen i myndigheternas topp blir förlåtna och anser sig ha rätt att döma andra.

Lotta arbetade natt som väktare. Hon tvingades sluta pga en arbetsskada och ägnade sig sedan åt sina älskade djur, framförallt var hästar en stor del av hennes liv. 2006 gifte sig Lotta med JB som var utställningsdomare för kaniner.

De köpte en jordbruksfastighet i Dyrån tillsammans för att föda upp hästar. Det blev snart så att Lotta både fick sköta arbetet med djuren och betala uppehället för dem alla. JB var arbetslös. Runt 2009-10 skulle han ut och fälla träd på fastigheten, något som han inte hade kunskap om. När han inte kom hem blev Lotta orolig och gav sig ut att söka. JB hade då fällt fast flera träd i varandra och det bar sig inte bättre än att ett lossnade och träffade Lotta. Hon skadade ryggen svårt och blev sängliggande och kunde inte sköta djuren. Då började misshandeln. JB slog henne dagligen, ofta där hon redan var skadad. När hon kunde ta sig ut och sköta djuren igen, blev hon så slagen när hon fodrade dem att hon smög upp och ut på nätterna för att kunna sköta dem i fred.

Folk såg Lottas blåmärken och slog larm. En polispatrull dök upp på gården 12 mars 2011, en manlig och en kvinnlig polis. Kvinnan stannar med Lotta och pratar med henne i köket medan den manlige polisen går ut med JB. Under det samtalet berättar JB att Lotta missköter djuren och att det skall ligga någon död kanin i en bur. Det gör det också. Det är vinter och kallt och kaninen är djupfryst i väntan på begravning. JB berättar att han tänkt anmäla Lotta för misskötsel av djuren. Det resulterar i att polisen gör en anmälan på Lotta.

Lotta anmäler JB för misshandel och JB tas in för förhör. Lotta fruktar dock för sitt liv och tar tillbaka sin anmälan. Hon kalkylerar att det tar 40 min för polisen att komma och på den tiden hinner JB strypa henne.

Polisens anmälan resulterar i att Jenny Lind från länsstyrelsen kommer oanmäld för en kontroll av djuren. Hästarna är fina i hull men vindskydd har blåst sönder i hagen. Hon anmärker på hästarnas hovar. Lotta får skulden trots sin sönderslagna kropp och tidigare skador. Mannen vägrar hjälpa till fast hästarna var ett gemensamt projekt. Kaninerna som han har haft med sig skyller han Lotta för. Den 13 april 2011 görs en uppföljande kontroll. Då är kaninerna avlivade.

Både Lotta och JB blir åtalade för brott mot djurskyddslagen, åklagaren är Sebastian Flodström, och de döms båda till böter den 8 mars 2012. Lotta ges den största skulden. Vid den tiden är de skilda och JB flyttade 2011 och tog med sig fem av hästarna. Han stallar upp dem vid travet i Sundsvall. Snart börjar folk höra av sig till Lotta och säger att de fem hästarna inte sköts och att de är magra. JB låter avliva hästarna som skall ha varit av en värdefull travstam.

i-skogenLotta är väldigt glad för hundarna som hon har på foder från sin vän Karin Nakken som arbetar i Norge och lägger ner mycket tid på att låta dem vara hundar och alla uppskattar långa skogspromenader.

hundens-dagMen det är fina utställningshundar också. Här är fyra av Karins vinnande golvmoppar på hundens dag i Hudiksvall 2 juni 2012. Regnet öser ner men Lotta till höger är strålande glad. Sängen utbytt mot trimbordet en hel natt gav resultat! Bea, Pronto, Proppen och Pila.

glad-killeSå här ser en glad kille ut i svampskogen.

glad-kille2Samme kille efter en omgång på trimbordet!

Den 7/12 2012 skickar Lottas vän Karin Nakken pengar till henne för att köpa två tikar från en person i Östersund. Den ena är Karins uppfödning. Den andra är Once Again’s be my Love ”Isa”. De hämtas i januari med Karin på köpeavtalet. Den 15/1 2013 upprättar Lotta och Karin ett foderavtal sinsemellan för Karins hundar som vistas hos Lotta. Lotta får ärva sin mormor och börjar investera i gården. Men ekonomin skall ändå gå överstyr.

ch-spovens-prince-naluI slutet av augusti-början av september låter Lotta para Isa med Ch Spovens Prince Nalu ”Nalle”.

Den 6 september 2013 kommer länsstyrelsen igen. Man anmärker på att hästarna saknar ”torra och rena liggytor”. Boxarna har torv som strö vilket gör att de är mörka. Lottas perserkatter är utlånade vid det tillfället. Lotta har en gammal schäfer och en pudel 13 år  av egen uppfödning som hon håller på att klippa. Hon har också Karins åtta shih tzuhundar och några fåglar. Lotta får inget föreläggande.

Redan här börjar troligen planeringen för att ta alla djuren. Lotta blir några veckor senare kontaktad av en Birgitta Hagelin som visar intresse för den väntade kullen. Intet ont anande ger Lotta henne Isas registreringsnummer i SKK. Vad Lotta inte vet är att uppgiften används för att föra över ägarskapet för Isa. Uppenbarligen har personen insiderinformation om att djuren skall omhändertas. Den 9 november är ägarskapet ändrat: ”Gul Anka Kan du inte sätta ut bild på föräldrarna också. Skulle vara jättekul att få se min goa fina Isadora den 9 november 2013 kl 15:17”. Hon får bild och namn på pappan samma dag och har därmed alla uppgifter som krävs.

valpar-25vDen 31/10 2013 föder Isa tre fina tikvalpar. Ovan är de 2½ vecka gamla den 18 november. Ett par dagar tidigare den 16 meddelar Lotta att hon planerar att flytta till en annan gård. När JB flyttade från gården tog han med sig en hästtransport värderad till ca 90.000:- som Lotta och han leasade. Det var en skuld kvar på 13.000:- som han åtog sig att lösa. Men det gjorde han inte så företaget tog tillbaka transporten och krävde Lotta på skulden. Kronofogden gör en värdering på gården och vips är skulden uppe i 80.000:- som hon inte klarar av att betala och gården säljs till underpris. Lotta gör en deal med Kronofogden men däremellan kommer länsstyrelsen igen.

Nu är det bråttom. Djuren måste tas innan Lotta hunnit registrera valparna. Gör hon det kommer det påbörjade bedrägeriet att avslöjas. Lotta tänkte också lämna tiken med valparna till en vän medan hon flyttade men hann inte det heller.

knotteman-2013Ovan: Knotteman sommaren 2013.

Den 26 november kommer länsstyrelsen och har distriktsveterinär Anna-Carin Sjöberg med sig. En timme lägger hon på att besiktiga och skriva ner 40-talet djur. Hon beskriver nästan samtliga hästar som magra och två, Örängs Elin och hingsten Knotteman får 0,5 på en femgradig skala, dvs utmärglade och katter och hundar beskrivs som toviga. Länsstyrelsen skriver att Lotta inte har tillräckligt med foder och strö hemtaget (märk att hon håller på att flytta), perserkatterna har hon fått hem toviga och har planerat in klippning. Hundarna har varit i skogen. Veterinärens utlåtande tycks vara en beställning för att motivera ett akut omhändertagande av samtliga djur.

saaf-bondesonBeslutet har undertecknats av enhetschef Lars Bondesson och handläggaren Anna Sääf. Bondeson skriver om Lotta på följande sätt: ”Det är länsstyrelsens bedömning att djurhållaren saknar insikt i att djuren har ett bristfälligt hull och att djuren i vissa fall hålls i oacceptabla miljöer. Förmåga att åtgärda bristerna bedöms även saknas. Det är länsstyrelsens bedömning att djurhållningen är utom kontroll och att djurhållningen har försämrats sedan länsstyrelsens kontroll i september. Med bakgrund av detta görs bedömningen att samtliga djur och djurslag ska omfattas av omhändertagandet.” Lotta vet ingenting om beslutet eftersom man inte kommunicerar det.

Den 28 november kommer polis med länsstyrelsen. Med sig har man beslutet om omedelbart omhändertagande. Lotta blir frihetsberövad och körs av polisen till psyket där hon hålls inspärrad i ett dygn medan alla djur förs från gården.

hagelin-var-dar

Hagelin och Lindberg (ägaren till Nalle, far till valparna) kommer lägligt och kräver ut hundar när Lotta är bortförd och polisen håller på att plocka djur och kräver ut tiken med valparna. Det bevisar att 1. Hagelin fick förhandsinformation från någon på länsstyrelsen ATT samt NÄR djuren skulle tas från Lotta. 2. Länsstyrelsen visste före den 10/12 vem som ägde hundarna. 3. Att polisen lämnade ut tiken med tre valpar på ”ägarbevis från SKK”. 4. Länsstyrelsen visste tidigt om att Karin Nakken ägde hundarna, innan polisen sålde dem. Lotta förlade stamtavlan på tiken och hittade den senare i en bil. Av en slump skickade hon in ägarändring till SKK samma dag som Hagelin. Av någon anledning valde SKK att tro på Hagelin. Det finns inget krav på att man skall anmäla ägarskap till SKK.

skk1

När Lotta släpps ut nästa dag har köparen till gården bytt lås och all hästutrustning är stulen. Hon har bara kläderna hon går i och får sova hos en vän och tar sedan in på vandrarhem. Lottas tillhörigheter hyrs in i en container som hon måste betala för att få tillgång till. Uthyrningsföretaget försöker skörta upp henne. Hyreskostnaden landar till slut på 20.000:-. Då är Lottas saker redan förstörda eftersom de möglat i den läckande containern.

dsc06651hukkbedomningDet är Örängs Elin på bilden ovan. Länsstyrelsens bild. Första veterinärintyget.

Samma dag som djuren omhändertas görs en ny veterinärbesiktning av hästarna som hemlighålls för Lotta. Resultatet är nämligen ett helt annat. Åsa Miller håller inte med om den tidigare hullbedömningen och plötsligt är både Elin och Knotteman, som ansågs utmärglade två dagar tidigare, tvåor dvs lindrigt under normalhull! Hundarna som har bedömts som ”toviga” klipps snabbt ner och säljs på Blocket. Länsstyrelsen skall tre år senare erkänna att det fanns inga lidande djur.

vetintyg2a

shvHästarna skänker polisen, efter att ha tagit ut nya pass, till Svenska Hästars Värn som har ett avtal med distriktsveterinärerna. Arabstoet är dräktigt. Alla bedöms som friska. Den första veterinären får alltså tio nya kunder. Några hästar som varit på foder återlämnas till sina ägare. Trots att polisen nu vet att Karin äger hundarna lämnar polisen den 12 december ut tiken med valparna till Birgitta Hagelin/Tiihonen som flera veckor innan alltså skrivit sig som ägare hos SKK. Med hjälp av en tredje person som skriver på som hanhundsägare lyckas hon också få valparna registrerade med sig själv som uppfödare.

en-av-karins-valparDe kommer senare att även att säljas och ställas ut med henne som uppfödare. Ovan en av Karins valpar april 2015.pippiEn av tikvalparna behölls.

valpannonsHon kommer även att ta en kull till på tiken. Länsstyrelsen skickar omhändertagandebeslutet till SKK som utesluter Lotta. Karin får inte tillbaka en enda av sina hundar trots polisanmälan.

lottas-schaferLottas älskade 7-åriga schäfertik Zenta ovan. Hon räddades i sista minuten från pensionatet som tänkte avliva henne. Hon lever än och är 10 år. Den gamla pudeln avlivades troligen. Stackars hundar som på sin ålders höst berövades det enda hem de känt.

 

Sorgen och oron över djuren och de efterföljande lönlösa rättsprocesserna tar ut sin tribut på Lottas redan sargade kropp. I slutet av november 2014 drabbas Lotta av en stroke som gör henne delvis förlamad på vänster sida. Armen förmår ingenting längre och hon får, när hon kommer från sjukhuset strax före jul några timmars hemtjänst.

För hästarna går det illa. De döps om och lämnas till okunniga personer och sådana som vill göra ett snabbt klipp. Inom två år var åtminstone två döda. Plutten och hingsten Knotteman, en av Norges högst bedömda kallblodstravare. Obs Plutten bedöms som hull två redan första gången. Oklart vad som hänt honom. Någon läsare vet kanske?

putten

palle

knotteman-2Länsstyrelsens bild ovan där Knotteman bedöms som utmärglad. Då har han redan i augusti fått tänderna raspade och mer kraftfoder samt avmaskning.

knotteman3Efter omhändertagandet. Något hände sen och han avlivades. Han kan ha skadats i en dörr.

elinElin blev vandringspokal.

vagen-tillbakaEfter stroken kämpade Lotta för att komma tillbaka. Ridträning var en viktig bit för att få kroppen att lyda. Lotta fick inte någon räkning från polisen och hon fick inte heller något djurförbud. Hon skaffade en ny hund och katt och ägnade sig åt sina älskade pelargoner.

Lotta anmälde veterinär Anna-Carin Sjöberg till veterinära ansvarsnämnden. I januari 2017 kommer utslaget och veterinären fälls för försumlighet. Omhändertagandet har skett på falska grunder. Tyvärr får inte Lotta vara med om denna upprättelse. Den 12 november 2016 hittar en vän Lotta avliden i sitt hem. Hon dog av en massiv hjärnblödning.

lotta

46 svar till “Lotta älskade livet, djuren och blommorna”

 1. yorkielove 23 februari, 2017 den 08:10 #

  Bodils kusin I Valbo, Gästrikland, råkade också illa ut. Hennes hus brann och i samband med ryckte ”djurräddarna” ut och tog hennes hundar.
  Jag undrar om dessa ”djurräddare” nånsin räddat några djur?
  Inte Lotta’s, inte Bodil’s, inte kusinens, inte Islandshästägarens, inte Rosie’s, ingen jag känner har haft djur, som fått det bättre.

  • POLIS = SKIT 13 september, 2017 den 04:32 #

   Ni djurägare vars hem brinner ner… se till att fort som fan placera era djur hos någon ni litar på för annars kommer snutfan och tar dem. Sen kommer utpressningen som ett brev på posten (bokstavligt talat!).

 2. flisflisan 23 februari, 2017 den 07:30 #

  man blir så lessen av att läsa detta, mina tankar går givetvis då till Bodil Granberg som tyvärr inte orkade med förföljelsen utan tog sitt eget liv, det måste bli ett slut på härjningarna som LS gör sej skyldig till och det innan flera personer lämnar oss, ni som inte finns hos oss längre vila i frid

 3. MF 23 februari, 2017 den 02:46 #

  I rättvisans namn så ska du väl inte kritisera några andra än NN på den här bloggen heller.
  Det var sista kommentaren.

 4. MF 23 februari, 2017 den 02:37 #

  Eftersom det åter har censurerats många kommentarer så är det färdigkommenterat för mig på den här sidan.
  Astrid, det är dags att lägga ner bloggen nu!

  • forystablogg 24 februari, 2017 den 05:12 #

   Du ska inte uttala dig när du inte har alla fakta!

   • MF 25 februari, 2017 den 08:51 #

    Du har lyckats med konststycket att reta upp både länsstyrelsen och djurägarna.
    Du håller en ganska aggressiv ton mot människor som inte klarar av att försvara sig. Men när du möter lite motstånd så gömmer du dig som en ynklig liten hund med svansen mellan benen.

 5. MF 22 februari, 2017 den 11:05 #

  Det kanske är bättre att inte ha några vänner alls. Än att ha vänner som Lars Bondeson?

 6. MF 22 februari, 2017 den 10:59 #

  En stor rättsosäkerhetsfaktor är att länsstyrelsen använder sig av jordbruksverkets veterinärer. Olika myndigheter men ändå samma arbetsgivare, staten.
  Det är uppenbart att de känner stor samhörighet. Jordbruksverkets veterinärer gör allt för att uppfylla länsstyrelsens önskemål om att svartmåla djurägaren, genom att ljuga och överdriva. Intyg som vanligtvis inte kan ifrågasättas i domstol eftersom de är utfärdade av statlig myndighet.
  Privatpraktiserande veterinärer kommer ofta fram till andra slutsatser, trots att de i grunden har samma utbildning och yrkeserfarenheter. Men deras åsikter väger ofta lätt i domstol gentemot de statliga veterinärerna.

 7. BESTULEN 13 februari, 2017 den 06:11 #

  Det finns en snutjävel vid namn Maude Sääf Ekenberg. Gissa vad hon pysslar med!? Jo, hästar.

  • Fina Axelina 15 februari, 2017 den 08:17 #

   Intressant! Djurskyddsinspektören i detta ärende hette också Sääf. Anna Sääf! Intressant att hon är barndomsvän med en Hagelin. Möjligen är det på den vägen informationen om omhändertagandet spreds till vida kretsar långt innan beslutet om omhändertagande togs.

   • BESTULEN 15 februari, 2017 den 06:38 #

    Maude Sääf Ekenberg arbetar som ”djurskyddspolis” i Stockholms län. Jag är helt övertygad om att hon är inblandad med Anna Sääf i detta ärende.

    • Solveig Bachler 16 februari, 2017 den 12:19 #

     Är Sääfarna släkt?

    • forystablogg 16 februari, 2017 den 05:36 #

     Hon är inblandad i styrelsen till kattheet i Vaxholm och bor i en 7-miljoners villa. Är det katterna som drar in stålarna? ”Det går rykten om att katthem i Stockholm åker till Västerås och plockar in tamkatter.” http://www.vlt.se/vastmanland/vasteras/rykten-om-att-tama-katter-fangas-in-i-vasteras-falska-pastaenden

     • BESTULEN 16 februari, 2017 den 05:56 #

      Solveig… vet inte om Sääfarna är släkt med varann men risken är stor då det finns cirka 400 personer (16 år och äldre) som bär efternamnet Sääf. Dessa två bor väl dessutom i ungefär samma area.

      forysta… Menar du att MSE är inblandad i katthemmet i Vaxholm? Om det stämmer ser jag det som MYCKET OLÄMPLIGT med tanke på att MSE är en så kallad ”djurskyddspolis”. Det finns ett kattstall i Vallentuna som MSE är inblandad i (via tjänsten) och där har de tagit emot minst en katt som hade ägare och som inte hade tagits av polis/länsstyrelse. Det dammsugs efter katter åt katthemmen. Ger en jävla massa kosing och det är harmlöst arbete för polisen jämfört med t. ex. mord- och våldtäktsärenden. Det är total propaganda att det finns så många hemlösa katter som de vill få svenska folket att tro. Förr såg jag ofta katter men numera är det sällan jag ser katter. Har frågat flera personer och de säger samma sak.

      Slutligen, snutar påstår jämt att de är så uselt betalda men märkligt nog bor de alltid dyrt och alltid vitt. Hur går det ihop?

   • forystablogg 16 februari, 2017 den 08:08 #

    Tydligen var Hagelin också anmälare tillsammans med SG.

 8. Lilian Andersson 12 februari, 2017 den 05:32 #

  Länsstyrelsen ger jag inte mycket för!! De kan då ställa till det för människor. En samling känslolösa byråkrater som tror de har rätt i allting, även då de ljuger som en häst travar!!!

 9. Therese 12 februari, 2017 den 04:57 #

  Skulle uppskatta om du tog bort mitt namn i den här berättelsen! Jag hade kontakt med lotta ang moa och hon visste att jag var tvungen att sälja henne då jag blev gravid!

  • forystablogg 12 februari, 2017 den 07:07 #

   Vem är moa och vilket namn ska tas bort?

   • Therese 13 februari, 2017 den 12:01 #

    Annonsen jag hade ut på moa!
    När vi hämtade hästarna så visste ingen vem som haft dem eller hur allt gått till, men magra var dom! Knotteman skulle slaktas av polisen eftersom ingen ville ha en hingst, jag tog hem moa eftersom jag tyckte det var synd att en ung häst ska gå på slakt! Jag körde in och satt in henne men fick pga graviditet hitta ett nytt hem åt henne. Tycker det är fult att hänga ut folk som tog hand om hästarna efter omhändertagandet.

    • forystablogg 13 februari, 2017 den 01:54 #

     Polisen lät utfärda dublettpass vilket är olagligt när pass redan finns. Alla bedömdes som friska, fina hovar. SHV är en obskyr förening som bl a har som uppgift att anmäla hästägare och sedan få hästarna gratis av myndigheterna. De delas sedan ut till ”fodervärdar” och deras namn ändras. Jag visste inte att när man efter en kort tid tröttnar får annonsera ut hästen! Så du vet vad som hände Knotteman? Vad dog han av? Knotteman var född 1997-05-04 och importerades till Sverige 2009. Han dog 2015 dvs 18 år gammal.
     (Det står inga namn i ”annonsen”, det är bara ett exempel på vad som händer med omhändertagna djur.) Just hästar hämtas ofta av unga tjejer som har dem ett litet tag och sen säljer dem vidare under falskt namn och falsk ålder med falska pass för att göra en snabb vinst. Alternativt så betäcker man ston. Vissa ”omhändertagna” hästar säljs 4-5 gånger första året, en del läggs ut på Blocket redan på väg hem från uppstallningsplatsen. Många omkommer i olyckor pga orutinerade ägare. Men vad gör man inte för att framstå som en ”god djurräddare” och få gilla på Facebook. Tror du verkligen att de fick det bättre än hos Lotta?

     • BESTULEN 13 februari, 2017 den 06:09 #

      Utmärkt uppläxning, forysta!

    • Solveig Bachler 13 februari, 2017 den 08:36 #

     Fick du Moa gratis av polisen?

    • yorkielove 14 februari, 2017 den 04:49 #

     När man omhändertar djur, tycker jag det verkar rimligt att man tar reda på orsaken- Hur allt gått till. Annars anser jag att man faktiskt är medbrottlig till stöld.
     Planering brukar fungera för att undvika vandringspokaler m.m.

     • Fina Axelina 15 februari, 2017 den 08:19 #

      Alla hästar gavs bort.

     • forystablogg 15 februari, 2017 den 11:11 #

      Det man får gratis är det 1. Lätt att tjäna pengar på. 2. Känner man inte samma ansvar för.

     • yorkielove 15 februari, 2017 den 11:23 #

      ..och ibland förväntas man utföra gentjänster för det man fått ” gratis”

  • Linnea 22 februari, 2017 den 11:56 #

   Therese, jag hittar inte ditt namn i bloggen? Var står det?

   • Therese 25 februari, 2017 den 09:00 #

    Mitt smeknamn, Tifa

 10. Christina 12 februari, 2017 den 04:43 #

  Jättebra skrivet är en vän till lotta sedan 2004

  Och varit med och pratat och stöttat henne 🌹

  Christina Nyköping

 11. Susanne Nevelius fd Gustavsson 12 februari, 2017 den 07:34 #

  Vila i frid Lotta!
  Vi lärde känna varandra i tonåren och tappade kontakten efter kanske tio år.

  Jag hoppas du har det bra nu ❤

  • BESTULEN 16 februari, 2017 den 06:03 #

   Lotta är död och hennes fiender lever och mår bra, på hennes bekostnad. Antagligen flinar de gott över hur lätt det var att råna och förstöra för henne.

 12. MF 11 februari, 2017 den 11:33 #

  En fruktansvärd och upprörande historia. Det borde inte kunna hända i ett modernt västeuropeiskt land i nutid. Stackars människa!

  • VI SER 13 februari, 2017 den 06:53 #

   Vilket företag?

 13. Linnéa 11 februari, 2017 den 02:43 #

  Stackars Lotta! Hon kunde väl iallafall fått uppleva upprättelsen! Finns inte så mycket att säga mer än att alltihop är sjukt att det får gå till så.

 14. Göran Andersson 11 februari, 2017 den 11:26 #

  Alltid detta med att djurägaren ”saknar insikt” det kör Länsstyrelserna med över hela landet när man vill lägga en djurägare något till last eller partiellt omyndigförklara denne (djurförbud) Anser att man kan ifrågasätta om det inte istället är så att man att det saknas insikt på våra Länsstyrelser om vad grundläggande mänskliga rättigheter innebär i realiteten, insikt i hur man bör bemöta och behandla sina medmänniskor.

 15. yorkielove 11 februari, 2017 den 06:11 #

  Lars Bondeson har varit involverad och ytterst ansvarig för många hemskheter inom djurskyddet, Gävleborg. ( Jag försöker tänka bort hur människor handlat tidigare och koncentrera mig på hur de handlat inom djurskyddet).
  Min personliga uppfattning är att det finns andra personer, som är utstuderat elaka och som haft minst lika stor del i det kriminella beteendet, som djurägare I Gävleborg utsatts för. I mina ögon har de också ansvar för sina egna handlingar, trots att de ”gömmer sig” bakom den felaktiga tolkningen av tjänstemannaansvar. ( Visst finns det kvar.)
  Tyvärr verkar det, som om dessa människor samlas till en plats, där man inte ska ha ens en gnutta utbildning, kunskap eller empati utan tvärtom, matlystnad, girighet och ren onska tycks vara meriter.
  Av historien vet vi att en sådan plats aldrig är stabil utan rasar, när den genomskådats.

  • Sven 12 februari, 2017 den 12:02 #

   De har inte lärt sig något av alla Diktaturers Fall sedan Andra Världskriget .

 16. Lerousse 11 februari, 2017 den 02:20 #

  Att dessa övergrepp mot djurägare inte går att få någon ände på utan bara kan tillåtas fortsätta år efter år är en fruktansvärd rättsskandal. Detta fortgår alltså trots att ansvariga politiker och ministrar är väl medvetna om vad som pågår, men ändå inte lägger två strån i kors för att komma tillrätta med Jordbruksverkets och länsstyrelserna missbruk av Djurskyddslagen.

  Det föranleder mig att med en travesti och ändå ordagrant citera vad en känd svensk politiker sa för drygt fyrtio år sedan:

  ”Det fantastiska är att detta fortsätter, att dessa satans mördare får hålla på som det sker. Men dom kommer att falla i den djupaste skam och förnedring. Och även historiens dom kommer att bli ohyggligt hård.”

  • Sven 11 februari, 2017 den 05:49 #

   Detta hänvisa jag också till i tingsrätten.

 17. forystablogg 10 februari, 2017 den 09:21 #

  Fd djurskyddshandläggare: ”Sedan djurskyddstillsynen förstatligades år 2009 blomstrar kvacksalveriet vid landets länsstyrelser. Hela idén med förstatligandet av tillsynen var att kontroller och beslutsfattande skulle ske med veterinärer kompetens tillgänglig, något som de allra flesta kommuner saknade, för att gynna en likvärdig och rättssäker myndighetsutövning.
  Det blev inte så. Det som i stället inträffat är att veterinärerna abdikerat till förmån för sina arbetskamrater ”djurskyddshandläggare”. En titel som kan dölja allt från akademiker till i det närmsta outbildad personal, sällan med agrar inriktning i utbildningen, i varje fall vad avser praktiskt lantbruk.
  Beslut om förelägganden och djurförbud fattas numera av icke-veterinärer, baserade på kontroller som utförts av icke-veterinärer, utan anlitande av distriktsveterinärer eller andra veterinärer för kliniska bedömningar på plats.”
  http://www.lantbruk.com/debatt/veterinarer-och-kvacksalvare-under-samma-hatt

 18. Solveig Bachler 10 februari, 2017 den 08:14 #

  Jag vet då jag hörde det direkt från Lotta att hon maskat med Noromectin och därefter fått hästar som föll ur hull. Samma maskmedel skrev ut till mig som jag använde innan mina hästar föll ur, är det fler som hört något om det preparatet eller har egna erfarenheter?

 19. Hanne Baron 10 februari, 2017 den 07:07 #

  Stakkels kvinde ,og alle hendes fine dyr , som nogen anden ville erhverve sig for billige penge ..!
  Takken for hendes evige vendet på et nævn s udtalelse for at frie henne for en Ærekrænkelse og en ringen frist for oprejsningen ,som Hun aldrig fik glæde af , men en helt andet Statslige fin Ydelse hos en Retspatolog , hvor hele hendes krop blev medicinske beskæftiger for nogen med anatomiske og fysiologiske undersøgelse .

  Her tillod myndigheden at man fik flække ikke alene hendes hjerte ,men også hendes hoved for at konstaterer døds årsagen .!

  temmelig ironisk at vide om at Dyr etikken i Sverige er så uetisk med andres liv at dyrene
  bliver en tvist sag for borgens Eu ret , og man begår Uhedelige tjeneste for at mishandle og begå Tjenestefejl med groft medvirken til Tyveri af ejendoms rette .

  Staten yder ingen undersøge af det Brud som forgik i hendes hjem ,med de Falsk anklage som Lst og politiet s medvirker har forsaget ude en Domstol ..

  Sverige bruge helt enkel ikke Eu s lovstiftelse
  Så man bruger ikke disse resurser der skal til for at følge op på sager der medvirker til at fortie tingen med ned i Graven .

  Så der må virkelig side nogen folk med grim smag i munden ,om det liv Lotte hade med hendes dyr , hvor hun var jaget som pesten og tvunget til ensomhede med hendes fine meget vel passet Begonia

  Sverige myndigehede etik er ikke an passet til Eu . Men driver en helt anden jagt på den menneskelige rettighed og deres husdyr ..

  Ære være hendes minde

Trackbacks/Pingbacks

 1. Säg inte att ni inget visste! | Astrids miljö- och samhällsblogg - 15 april, 2018

  […] och säkert inte det sista. För att inte nämna alla som gått en förtidig död tillmötes i stressrelaterade sjukdomar. Jag har skrivit om ondskan tidigare. Likt försäkringskassans tjänstemän anser […]

 2. Gryningsräden i Arvika. Del 3 Hullbedömningen mm | Astrids miljö- och samhällsblogg - 8 mars, 2017

  […] fälld i Veterinära Ansvarsnämnden då hon ansågs ha brustit vid hullbedömning av hästar 2013. Fallet är unikt då det visade sig finnas en second opinion beträffande hullet av en annan veterinär […]

 3. Nu är det sluthoppat | Astrids miljö- och samhällsblogg - 25 februari, 2017

  […] Johansson är också amatörtränare på travet och var god vän med Lotta Törnqvist som jag skrev om i förra artikeln. Vittnet Sanna Mellberg berättar vad som […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: