Alla gamla sanningar är slut

7 Jan

barnVad vill du ha för ålder idag, lille vän?

Ingenting är längre som förut, alla gamla sanningar är slut, som Anders Fugelstad sjöng för ett antal år sedan. Det är tiden när vi införde ett könlöst kön, en hen som kan gå på valfri toalett beroende på dagsformen. Förut var vi mest missnöjda med det utseende naturen försett oss med och de vita kämpade med solresor och krämer för att bli brunare och de naturligt bruna ville bli vitare. Det visade att man var rik och inte behövde arbeta på fälten i stekande sol utan kunde visa upp en blek hy som tecken på förnäm sysslolöshet och att någon annan tog hand om ens försörjning.

Nu har de medicinska landvinningarna gjort att alltfler som är missnöjda med den uppsättning kromosomer de begåvats med, faktiskt kan göra något åt det. Aldrig förr har så många män velat bli kvinnor och så många kvinnor bli män. Det är väldigt inne nu att spränga de biologiska gränserna. Andra känner sig som en katt i mänsklig kropp. Operationen där blir väl än så länge något komplicerad. Men vem vet vad framtida kirurgi kommer att kunna åstadkomma. Vi går till svanskirurgen och väljer ut en lämplig look.

Vi har i Sverige en av världens  äldsta och noggrannaste folkbokföringar. På 1600-talet gällde det för kyrkan att ha koll på att församlingsborna tillägnat sig salighetsläran. Det handlade om register över dop och vigslar, vem som dött och flyttat. Födslar var från början inte lika intressanta att registrera, antagligen för att spädbarnsdödligheten var hög.

I mantalskommissarieinstruktionen av år 1693 stadgades att kyrkoherden skulle ”hafwa med sig Kyrkio-Boken, hwaruti hwars och ens Födelse i Församlingen bör wara anteknad, så at, i fall något twifwelsmål om Åldern på de unge sig skulle yppas, han det då af samma Bok må kunna uppwisa.” 1749 startades Tabellverket och därmed fick Sverige sin första ordnade befolkningsstatistik, världens första. Sveriges befolkning hade åderlåtits genom det stora nordiska kriget i början av seklet och ett misslyckat krig mot Ryssland. Sjukdom, emigration och missväxt decimerade också befolkningen och landsbygden blev allt tommare precis som nu. All statistik var hemlig eftersom man fruktade att fienden kunde få vetskap om Sveriges katastrofala läge. En mer än 250-årig tillförlitlig svensk tradition har nu hastigt och lustigt gått i graven.

Det senaste är att folk inte bara kan byta kön utan också ålder och födelseland litet som det passar. Eller åtminstone försöker. Talesättet att ”bli som barn på nytt” har som bekant fått en helt ny innebörd när en brottsling numera kan välja att göra sig yngre, än vad folkbokföringen anger, för att slippa straff, ja helt enkelt bli barn på nytt. En liten fiffig bieffekt av globalisering och öppna gränser.

Josef Y. kom till Sverige 1978 och var då 20 år och uppgav sig komma från Gaza. På de uppgifterna fick han uppehållstillstånd och folkbokfördes. 1985 fick han svenskt medborgarskap på samma uppgifter. 1989 bytte han namn till Afif A. efter ansökan till patent- och registreringsverket. Samma år säger han att de uppgifter han angav 1978 är falska och vill få sina födelsedata ändrade i folkbokföringen till födelseår 1957 och födelseland till Syrien. Nu var det alltså upp till Josef alias Afif att bevisa att de nya uppgifterna stämde. Afif hade dessutom inte kommit från Gaza utan från Libyen. Afifs bröder har fixat ett personbevis till honom. Ett foto har han skickat per post. Ett av Afif åberopade vittnen säger att: ”Vid ett besök i somras i en by i Syrien träffade han en kvinna som måste ha varit Afif A.s mor och en ung man som måste ha varit hans bror. Kammarrätten konstaterar lakoniskt att även om modern bor i Syrien nu visar inte det att Afif är född där och än mindre när han är född. Afifs folkbokföringsuppgifter ändrades inte.

Kaiser K. ville 2014 bli 10 år yngre hos Skatteverket och få födelseåret ändrat från 1959 till 1969. Han ville också få namnet ändrat till Qaisar A. Inte nog med det. Han ville också ändra födelseland från Afghanistan till Pakistan. Anledningen var att han det blev så besvärligt för honom att ansöka om visa varje gång han ville besöka Pakistan. Han ansökte om uppehållstillstånd 1989 med ett afghanskt medborgarskapsbevis. Han folkbokfördes samma år och beviljades svenskt medborgarskap 2000. Skatteverket avslog ansökan och Kaiser överklagade till FR som gav honom rätt varpå Skatteverket överklagade till KR som fastställde Skatteverkets beslut

Kaiser har åberopat ett ID-kort utfärdat 2006 dvs sex år efter det att han blivit svensk medborgare. Kaisers pakistanska passhandling utfärdades 2013 dvs 25 år efter folkbokföringen i Sverige. Passet saknar namnteckning. Kaiser åberopade också en vigselhandling. Enligt den skulle han ha gift sig med Uzlifat 26, 1997 men äktenskapet registrerades 2013, 16 år efter att de gift sig. Enligt folkbokföringen ingicks äktenskapet med Uzlifat 1987 då hon var ca 21 år. Hur kunde Kaiser redan då han invandrade till Sverige känna till ett äktenskap som, enligt den handling han nu åberopar när han vill ha folkbokföringen ändrad, ingicks åtta år senare dvs 1997? Det åberopade födelsebeviset är utfärdat 2013 och inte i samband med födelsen. Försöka duger!

16 svar till “Alla gamla sanningar är slut”

  • sverigevän 28 januari, 2017 den 11:15 #

   Mycket förtjänstfullt för att undvika att dessa lycksökare springer omkring på våra gator och ofredar och rånar oskyldiga människor, bra jobbat, tack!

 1. Esmeralda Tamburin 9 januari, 2017 den 03:30 #

  Vaddå?!

  Dom gör enbart som Länsstyrelserna gör!

 2. forystablogg 9 januari, 2017 den 11:30 #

  Vuxna män accepterar vi att de blir yngre så de ska undgå straff. Flickor görs däremot äldre för att män skall undgå straff. http://www.expressen.se/kronikorer/britta-svensson/ska-sverige-sta-upp-for-sina-varderingar/

 3. Sten-Gunnar 8 januari, 2017 den 08:17 #

  Alla vi som fått sätta bort år och decenier av våra dyrbara liv i det svenska maktmissbrukets namn, skulle väl kunna få sänka vår ålder och leva om de åren på något behagligare sätt!?

 4. AMD 8 januari, 2017 den 07:34 #

  Sverige borde hämta hit fler kvotflyktingar, hela familjer direkt ur lägren. Ensamstående mödrar, som inte har en chans i den patriarkala kulturen, men som kan bidra till ekonomin i vårt land. Som det nu är, kommer de starkaste hela vägen hit – och de är oftast män. Kvinnor blir oftare våldtagna och dödade på vägen.

  • Lerousse 8 januari, 2017 den 09:07 #

   ”men som kan bidra till ekonomin i vårt land”
   Om det rör sig om verkliga flyktingar, som flyr för sina liv, behöver hjälpen till sådana inte motiveras med att man ska göra vinst på dem. Övriga som saknar flyktingskäl bidrar tyvärr bara till att försämra ”vårt lands ekonomi”. Det finns det handfast ekonomisk statistik som visar.

   Räkningen för den kostnaden borde regeringen skicka till Washington eftersom det var USA som släppte anden ur flaskan genom att starta kriget mot Afgahnistan och mot Irak (2003) utan att det var sanktionerat av FN. Dessutom vore det klädsamt om USA öppnade sitt (mörka) hjärta och tog konsekvenserna av sin krigslust genom att själva ta emot litet flyktingar och inte lämnade det till sina lakejer i Europa, främst till vasallstaten Sverige, har det visat sig. Vem har gett våra valda ombud i uppdrag att vara städgumma åt USA?

   ”- och de är oftast män.” Det kan man verkligen kalla för ett understatement!!! Om det ändå hade varit tvärtom så hade vi sluppit mycket av det elände som nu härjar i ”vårt land”.

   • AMD 10 januari, 2017 den 01:14 #

    Klart vi ska hjälpa dem som verkligen behöver! Det är ju det jag säger. När dessa dessutom hjäper våra gamla, med flera ”lågstatus”jobb, så är det ju desto bättre. Och deras barn, om de får gå i skola här, kan bidra på många sätt till vårt samhälle.

    Men alla de som tycker att vi i Sverige ska rätta våra värderingar efter deras medhavda värderingar – de kan åka vart de vill, bara de inte stannar här!

    Jag är övertygad om att även flyktingar är individer. Liksom kossor, djurägare, till och med män!

    Pengar verkar spela stor roll för en del debattörer här, så jag tog upp det. Jag är inte så säker på att det hade varit bättre om det varit tvärtom, att det kommit fler kvinnor än män – för det hade i alla fall varit de starkaste som överlevt ända hit …

    • forystablogg 10 januari, 2017 den 08:37 #

     De flesta kommer faktiskt med flyg nu. Krävs ingen fysisk styrka för det.

  • nimby 8 januari, 2017 den 03:49 #

   Ju fler flyktingar Sverige tar emot desto sämre för djur/natur/miljö/klimat. Se https://www.youtube.com/watch?v=DdHtrcXGYck

   För övrigt är det dags för muslimländer att ta emot sina muslimbröder från krigshärjade länder. Kan saudiska miljardärer strössla pengar på lyx så kan de hjälpa sina trosbröder.

  • sverigevän 9 januari, 2017 den 10:20 #

   Nej, för tusan nu gäller det att få ut de som fått avslag och det kan bli jobbigt men måste göras och sedan stänga alla gränser för utomeuropeer läs arabiska knäböjare, usch!

 5. Lerousse 8 januari, 2017 den 12:26 #

  Som Tino Sanandaji sa i DGS-TV att Sverige har (hade?) en organisations- och myndighetskultur som är (var?) unik i sin effektivitet,med mycket av rötterna i de reformer som genomfördes under Axel Oxenstierna. Och en del av den kulturen har ännu äldre rötter. En myndighetskultur med oväldiga tjänstemän. Och som nämns här i bloggen har vi en folkbokföring som tillhör de äldsta i världen.

  Denna myndighetskultur som det tagit århundraden att etablera och ge stadga tycks nu vara på väg att raseras av en samling sk folkvalda, till synes utan bildning och historiska kunskaper. En del av dem påstår tom att vi saknar en svensk kultur. Inte riktigt än, men snart ser vederbörande ut att kunna bli sannspådd?

  ”Vart är vi på väg”?

 6. sverigevän 7 januari, 2017 den 09:20 #

  Tja, vad skall man säga om dessa figurers lögner…
  Sanningen är att arabers ålder verkar vara flexibla och min åsikt är arr de som visat sig ljugit om sin ålder skall omedelbart visas ut och få återvända hem till sina nära och kära var nu de finns då även detta är odefinierbart, ja jösses vilka utomjordingar, tvi vale!

 7. Kristina von Heland 7 januari, 2017 den 08:55 #

  De hinner dö av ålder och ohejdad vana innan de kommer i pensionsåldern. Världens äldsta befolkning med många hundraåringar kommer det bli i Sverige?

  • forystablogg 7 januari, 2017 den 09:18 #

   Demografin kommer onekligen bli konstig!

   • why? 9 januari, 2017 den 03:43 #

    Kontrollera Saro Dursun. Sveriges äldsta medborgare (från Turkiet) hörs det inte ett pip om i gammelmedia. Undrar varför.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: