Människohatarna

3 Okt

ingelaStatens terror mot motsträviga medborgare: Dem kommer man åt genom att mordhota det käraste de har. Så här skriver Hans Röös till journalisten på Vetlandaposten med anledning av att Ingela Björklund hotar att ta livet av Sten-Gunnars fina hästar:

Hur kan en av Sveriges mest djurvänliga människor och en av de hästkunnigaste (när det gäller att driva jordbruk med häst, köra fyrspann osv) som finns kvar, vegetarianen Sten-Gunnar Hörberg (äter inte kött i omtanke om djuren) beläggas med ”administrativ åtgärd” (det som länsstyrelsen kallar för djurförbud)? Det handlar enbart om prestige från länsstyrelsens sida och har inte ett dyft med djurskydd att göra.

Att skingra dessa hästar, som vad gäller hanterbarhet vid olika typer av körslor är outstanding, är att föröda ett mycket svårersättligt kunskapskapital hos hästarna. Många års arbete ligger bakom att få en så samtrimmad grupp av hästar att fungera ihop som dessa gör. Om polisen säljer dem kommer de med all sannolikhet att slumpas bort och antagligen hamna som vandringspokaler. Och att skicka dem till slakt är om möjligt en ännu större skandal.

I andra mer civiliserade länder är det bara en domstol, som efter en rättslig prövning, i enlighet med Europakonventionen om mänskliga rättigheter (svensk grundlag sedan 1995, vilket inte svenska myndigheter tycks känna till) kan belägga en djurhållare med djurförbud och då är detta näringsförbud som regel tidsbegränsat. Och framför allt det handlar om misskötta djur, vilket det inte för ett ögonblick rör sig om i Sten-Gunnar Hörbergs fall.

I Sverige kan en djurskyddshandläggare, vars personkemi inte stämmer med djurhållarens, utdöma ett djurförbud på livstid, vilket hon sedan av kollegiala skäl? får godkänt för av sina överordnade. Och förvaltningsrätten prövar inte sakinnehållet, särskilt inte förvaltningsrätten i Jönköping, som är närmaste granne med länsstyrelsen i Jönköpings län. Fattas bara att de äter lunch tillsammans och ser varandra som kollegor som jobbar mot gemensamt mål, att ta död på kulturjordbruket?? Det råder en svår rättsröta på det här området i Sverige, men ingen politiker tycks vilja ta tag i problemet ”för det är allt bra synd om djuren i alla fall” och då får rättssäkerheten stå tillbaka. En och annan kulturbevarande bonde i Småland som försvinner, vem bryr sig om det? Ingen, viktigast är att inte myndigheter förlorar prestige.

9 svar till “Människohatarna”

 1. AMD 6 oktober, 2016 den 06:46 #

  Jag får inte fram texten särskilt tydligt. Finns den i annan version?

  • forystablogg 7 oktober, 2016 den 08:42 #

   Menar du artikeln med Ingela? Tryck på länken nedanför så får du upp den!

   • AMD 7 oktober, 2016 den 07:32 #

    Aha, nu rörde jag ihop början med slutet igen … Jag menade enkirunas Naturliga Manifest från 1942.

    Nyhetsartiklarna fick jag fram utan problem.

 2. nimby 3 oktober, 2016 den 03:34 #

  De vågar bete sig på detta vis eftersom de vet att de har med laglydiga/hederliga/svaga människor att göra. När de får starkt motstånd tillbaka (stenar och handgranater slängda på sig) så kommer de att skärpa till sig. Det har bevisats flera gånger om. Det handlar ju trots allt om kriminella ynkryggar som livnär sig som fästingar på skattebetalarna. Det är så jag ser på saken.

 3. Hanne Baron 3 oktober, 2016 den 01:33 #

  Det kan virkelig undre mig at jeres land kan benægte alle former for Retslig bevis og bryder i mod lovstiftningen gang på gang .. at dette handler om millioner af kroner denne Indstands bedriver på andres bekostningen
  at disse som skal vare tage befolkningens restlige sager er med i dette Interne bedrag
  jeg forstår det helt enkel ikke at folket sidder og lade sig styre af system som har begået Lands bedrag på deres egen Borger ..
  venligst Hanne Baron

 4. Sten-Gunnar 3 oktober, 2016 den 01:16 #

  Tack Hans.

  Jag ser mig själv inte i första hand som en kulturbärare. Mitt intresse för arbetshästar bottnar i andra saker. Redan som barn stod det klart för mig att människans oljeförbrukning i längden är ohållbar, människan och andra djurarter mår bra av att levava i symbios med varandra och på en måttlig matriell förbrukningsnivå.

  • Lerousse 3 oktober, 2016 den 08:57 #

   Men med det sätt du drivit ditt jordbruk så har du blivit kulturbärare på köpet. I övrigt så har jag själv, så länge jag kan minnas umgåtts med liknande tankar som du.

  • enkiruna 6 oktober, 2016 den 01:15 #
   Tänkte på det här som min farfar skrev 1942.

 5. yorkielove 3 oktober, 2016 den 01:12 #

  Som vanligt huvud på spiken!
  Skickat till Jan Ericson F.K.
  Celia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: