Verkligt lidande

2 Aug

Verkligt djurplågeri som pågår dag efter dag, år efter år, medan EU blundar och våra svenska djurskyddsmyndigheter tramsar runt och jagar äldre och handikappade personers katter i skogen. Skicka alla djurskyddshandläggare att göra rätt för lönen och göra skillnad för djuren!

Visserligen överser svenska myndigheter med olagliga och plågsamma djurtransporter i Sverige bara det sker i djurskyddets namn. Men när det kommer till allmänhetens kännedom genom konventionella media så då måste ansvarig minister beklaga. Vi som i svenska domstolar dömer bönder för djurskyddsbrott för att de innehaft djur som tappat öronbrickor, vi importerar kött från djur som transporterats och slaktats under vidriga förhållanden. Vore det en svensk hade han/ hon lynchats på internet. Men handlar det om religionsfrihet och medeltida vidskepelse så får djuren vackert lida! Jag har inga ord längre för dubbelmoralen. Bort med alla imamer från EU:s slakterier!  Muslimer kan be sina ramsor över den döda maten som alla andra!

Skärmklipp 2016-08-02 19.21.31I 40-gradig hetta blir lastbilarna stående vid den turkiska gränsen dygn i sträck. Djuren är utmattade och desperata av törst.

Skärmklipp 2016-08-02 19.24.05Djur som faller och nyfödda kalvar har ingen chans att ta sig upp.

dödsögonblicketDen här unga tjuren i dödsögonblicket! Äntligen fri från överhettning och uttorkning. Många mil och dygn i stekande hetta utan foder och vatten.

uppskurenKon har just skurits upp och den döda kalven dragits ut. Kvar står hon med inälvorna hängande ut. Nu vill den turkiske köparen ha valuta för pengarna och kräver att hon åter skall lastas på transporten för att halalslaktas så att han ska kunna sälja köttet.

lastaMan försöker tvinga upp henne men hon faller ihop och man kallar på en halalslaktare.

Skär avFlera män bryter kons huvud bakåt och slaktaren skär av halsen medan kon är vid fullt medvetande under flera minuter. Eftersom även luftstrupen skärs av kan hon inte ens skrika ut sin smärta.

Grattis till EUs fina djurskydd! Köttet kommer rentav i retur till Europa och serveras i svenska skolor så smaklig måltid!

120 svar till “Verkligt lidande”

 1. Mark 28 juli, 2017 den 06:55 #

  A$$holes

 2. Ingrid svensson 28 juli, 2017 den 06:17 #

  Så jävla gräsligt!!!!! Fyyyy fan säger jag bara!!👹. Hatar allt som har med djurtransporter och göra. Varje land skulle äta sina djur själv, om man nu måste äta kött.

 3. Simone Maarouf 28 juli, 2017 den 12:17 #

  Was seid ihr nur für Verbrecher, ihr gehört in den Knast, aber für immer, ihr Bastarde!!!!!!!! Das kann doch alles nicht wahr sein. Mit euch müsste man dasselbe machen, ihr Schweine. LG Simone 👿👿👎👎👊👊🔫🔫😭😭💔💔

  • forystablogg 28 juli, 2017 den 03:05 #

   Leider ist es wahr, und jeden Tag stattfinden.

 4. Betzy 27 juli, 2017 den 11:58 #

  😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡

 5. Jolene 27 juli, 2017 den 10:49 #

  Det är ju synd att allt halalkött ska lida för detta. Jag tycker själv det är sjukt att offra djur för religion MEN svenska djur hos svenska bönder som sedan slaktas på svenskt slakteri (Scan) blir bedövade och är det halal tillkommer att man skär halsen av det bedövade djuret och ber en bön. I Koranen står det tydligt att djur inte ska lida och alltid ska må bra och vara mätta. Sen finns det ju en anledning (eller tusen) att Turkiet inte får vara med i EU. Köper du Irländskt eller Italienskt kött? Kolla in hur de behandlar sina djur. Filmen här är bra att visa men i Sverige lider inget djur mer eller mindre än det andra. Alla står lika trångt i lastbilarna och bedövas på samma sätt.

  • forystablogg 28 juli, 2017 den 03:03 #

   I EU slaktas kor obedövade och man skyller på religiösa skäl. I själva verket är det i huvudsak ekonomiska skäl att man hoppar över ett led nämligen bedövningen. Detta är kor som exporteras levande till Turkiet från EU dvs Turkiet importerar dem. Kon som avlivas bedövas inte av religiösa skäl och ekonomiska eftersom turkarna inte köper köttet annars. Sverige importerar hälften av allt kött och mer lär det bli med en växande befolkning som har speciella krav på slakt.

  • Ingrid svensson 28 juli, 2017 den 06:18 #

   Halalslakt ska inte få flrekomma i Sverige!!!!

   • Kim Alexander Alfredsson 30 juli, 2017 den 03:40 #

    Jag vet inte hur insatt du är i djurskyddsfrågor eller hur mycket kunskap du har om slakt, men enligt svensk lag som den ser ut idag så är det fullt lagligt att genomföra halalslakt i Sverige på vilkor att djuret behövas innan slakt så att det slipper lida. Det innebär att så länge som länsstyrelserna i landet gör oanmälda besök på landets slakterier & får bevis för att de följer lagen så kommer sannolikt inte lagen att ändras till att förbjuda halalslakt & då muslimer i Sverige inte vill äta kött om det inte är halalslaktat & vi har ganska många muslimer i Sverige (inte alla är första eller andra generationens invandrare) så tycker jag att man kan gott fortsätta att tillåta halalslakt på villkor att djuren behövas före slakt och att de inte behöver lida i onödan.

    • Tinna 31 juli, 2017 den 09:21 #

     ‘Nötkreatur måste däremot alltid bedövas med bultpistol eller motsvarande innan avblodning sker. Eftersom bedövning med bultpistol inte leder till att hjärtat omedelbart stannar kan även den metoden accepteras av vissa muslimska grupper.’
     Jordbruksverket
     ‘Vissa muslimska grupper’, hur gör andra muslimska grupper?

 6. Miriam Rauthing 27 juli, 2017 den 03:28 #

  Har du Astrid skriftligt tillstånd att klippa bilder ur filmen, som det står i början av den? Särskilt med tanke på att du förvanskar innehållet. Du skriver om import av djur, och imamer på europeiska slakterier mm. Filmen handlar om vidriga EUROPEISKA transporter UT ur EU, EXPORT, inte import. Inte en imam på nåt europeiskt slakteri inblandad. Javisst är där ett vidrigt försök att få en ko som gjort kejsarsnitt upp på en transport, i ett försök att tjäna pengar på det köttet, vilket slutar med nödslakt, men det är ingen halalslakt, ingen imam är där. Det är bara idioter som inte ska hantera djur.

  • forystablogg 28 juli, 2017 den 03:15 #

   Ja det finns imamer även på svenska slakterier som ser till att djuren är vända mot Mekka etc.
   ”Livsmedelsverket har i dagarna tvingats avvisa den imam som skött avblodningen på slakteriet Siljans Chark AB i Ickholmen från slakthallen. Anledningen är att han enligt uppgift försökt att dölja att djur som avblodats var vid liv. En veterinär på Livsmedelsverket upptäckte att en del av djuren bräkte, blinkade, och viftade med öronen, efter avblodningen.” http://foodmonitor.se/index.php/bransch-produktnytt/4158-veterinar-imam-dolde-att-djur-levde-vid-slakt

   • Ingrid svensson 28 juli, 2017 den 06:20 #

    Jävla svin!!!

 7. Ann-Christin Oscarsson 26 juli, 2017 den 09:46 #

  Detta måste få ett stopp nu!!!! Sånt djurplågeri får inte förekomma stackars djur😢

 8. Lisbeth Karlsson 26 juli, 2017 den 06:22 #

  Detta är fruktansvärt att sådant bara kan o får hända. Kokar av ilska inombords. Fy fan för dessa religioner o annat skit!!!!!

 9. Nicole Morgny 26 juli, 2017 den 11:02 #

  Detta är vidrigt och fullkomligt oetiskt!! Jag står i te ut med ens tanken att djyr plågas så här.Jag är glad jag ör vegetarian.stackars levande varelser° snälla grip in och befria dessa stackars djur.Hur kan någon göra så?? Det är ingen respekt för det levande.

 10. Kim Alexander Alfredsson 26 juli, 2017 den 04:03 #

  Så här borde det inte få gå till i Sverige & övriga Europa, men tyvärr så är myndigheterna i Europa duktiga på att sila mygg & svälja kameler. Har inget emot att djur halalslaktas bara inga djur blir lidande i onödan & skulle gärna se att Europeiska djurskyddslagar blev lika hårda som i USA & att den amerikanska djurskyddsorganisationen ASPA infördes i Europa och Skandinavien.

  • Richard Tapper 27 juli, 2017 den 09:01 #

   Det får inte gå till så i Sverige och det gör det inte heller. Detta påstås ha skett i Turkiet, som inte är medlem i EU. Läs innan du kommenterar.

   • forystablogg 27 juli, 2017 den 09:56 #

    Detta är djur som transporteras levande från EU till Turkiet. Sverige påstås vara med i EU och har således ett ansvar för att det blir ett stopp för dessa plågsamma transporter. Men pengar talar. Turkarna vill ha halalslaktat och därför vill de ta livet av djuren själva. Annars hade EU kunnat exportera fruset kött.

   • Kim Alexander Alfredsson 28 juli, 2017 den 04:28 #

    Det kanske stämmer att sådant inte förekommer i Sverige utan i Turkiet som visserligen inte är medlem i EU, men landet ligger på gränsen & således mitt emellan Europa och Asien. Tycker inte djur ska lida i onödan någonstans i världen.

 11. Tolfen 26 juli, 2017 den 03:31 #

  Är det Muslimer som gör detta, inte undra på varför det sådan oroligheter där borta,,, de slaktar ju alla till höger och vänster, djur som människor,,,

 12. Susanne Lundh 25 juli, 2017 den 09:57 #

  Stoppa dessa vidriga transporter o även vissa vidriga slakterier som inte ser till att djur behöver så lite som möjligt

  • forystablogg 26 juli, 2017 den 07:17 #

   Skicka länken till alla i riksdagen så kan de inte säga att de inget visste!

 13. Solveig Pettersson 25 juli, 2017 den 09:43 #

  Det är förskräckligt! !! Varför får det pågå ? Kan verkligen inte nån göra nåt? Vilket lidande ! GÖR NÅGOT NU FÖRALLSINDAR !! TÄNK TÄNK OCH GÖR NÅGOT !!! (själv har jag inte ätit något djur på ca 50 år)

  • forystablogg 26 juli, 2017 den 07:18 #

   Skicka länken till alla i riksdagen så kan de inte säga att de inget visste!

 14. Marita 25 juli, 2017 den 09:07 #

  Fruktansvärt att det får förekomna! Stoppa detta NU!!!

  • forystablogg 26 juli, 2017 den 07:19 #

   Skicka länken till alla i riksdagen så kan de inte säga att de inget visste!

 15. Susanne Jonsson 25 juli, 2017 den 08:55 #

  Våra POLITIKER ska SKÄMMAS hur kan ni godkänna att detta får förekomma fyyyy fan på ren svenska hur kan ni gå till ert ”jobb” och sen gå hem med ett rent samvete??!!!!
  Jag skäms över er att dessa jävla as får infiltrera vårt land och EU med sin skit och NI gör inget åt det
  SLUTA LÅTSAS VARA BLINDA OCH VÅGA STÅ FÖR FAN UPP FÖR NÅTT I ERA LIV😠😠😠😠😠

  • forystablogg 26 juli, 2017 den 07:19 #

   Skicka länken till alla i riksdagen så kan de inte säga att de inget visste!

   • Vivi-Ann Rang Lundahl 28 juli, 2017 den 08:25 #

    Varför tillåter EU detta!?
    Det fins ju något som heter djurskydd!
    Saknar Marit Paulsson. Hon kunde säga ifrån!

  • Nodil Almgren 26 juli, 2017 den 10:07 #

   Men nu var det ju i Turkiet detta hemska hände😣

   • forystablogg 28 juli, 2017 den 03:18 #

    Det är gränsen mellan Europa och Turkiet!

 16. Jarle Fredriksen 25 juli, 2017 den 06:31 #

  Jeg er sterk motstander av dyreplageri. Mener bestemt at de som er slemme mot dyr er slemme mot mennesker. Dette minner meg om en tysk konsentrajonsleir. ( Bergenbelsen på hjul ) Så lenge et land er for slike tilstander er landet nasistisk. Mener fortsatt at Tyskland har slike tendenser. Ved neste valg om EU / EUS, tillslutning eller ikke vil jeg stemme nei. Menneker og land som tillater dette bør få steng straff og strenge sangsjoner.

 17. Christian 25 juli, 2017 den 04:54 #

  EU är en enda stor skam! Ett patriarkalt klubbhus med kostymdrägg som vill känna sig viktiga utan att vara det! Hoppas ni politiker och hela EU-geggan är stolta över vad ni åstadkommit! Har förstått att det är oerhört sällsynt med ryggrad hos ”arbetstagarna” i EU och hos våra politiker! Ni är en enda stor skam för mänskligheten och den värld vi lever i! Politikerföraktet bara växer och förtroendet för er bara krymper å krymper!

  • forystablogg 26 juli, 2017 den 07:19 #

   Skicka länken till alla i riksdagen så kan de inte säga att de inget visste!

   • Tobbe kassfeldt 27 juli, 2017 den 03:15 #

    Håller med till fullo

 18. Camilla Sandström 25 juli, 2017 den 02:19 #

  Hur kan detta få förekomma, och i Sverige😡

  • Nodil Almgren 26 juli, 2017 den 10:08 #

   Men nu var det ju i Turkiet detta hemska hände😣

   • forystablogg 27 juli, 2017 den 09:57 #

    Detta är djur som transporteras levande från EU till Turkiet. Sverige påstås vara med i EU och har således ett ansvar för att det blir ett stopp för dessa plågsamma transporter. Men pengar talar. Turkarna vill ha halalslaktat och därför vill de ta livet av djuren själva. Annars hade EU kunnat exportera fruset kött.

 19. Kerstin Lego 24 juli, 2017 den 08:12 #

  Hur kan detta fortsätta?Jag mår illa över att se detta djurplågeri!!! Helt vansinnigt!!! Hur kan någon religion acceptera en så djävulsk behandling av djur??? Ändring måste ske!!!

  • forystablogg 26 juli, 2017 den 07:20 #

   Skicka länken till alla i riksdagen så kan de inte säga att de inget visste!

 20. AMD 19 augusti, 2016 den 09:25 #

  Vad är det förresten för en idiot som tror att en ko kan överleva ens ett dygn med ett så stort öppet sår? Hur kan detta kallas kejsarsnitt? Ett sådant sys ihop! Snacka om infektikonsrisk! Så här står det på en islam-hemsida, som vi har fått länk till:

  ”Enligt islam är det inte tillåtet att orsaka djuren onödigt lidande.”

  Men som alla djurförsöksmotståndare vet, är det svårt att definiera ”onödigt” och ”lidande”, särskilt om motståndaren heter PENGAR … Eller prestige.

 21. AMD 18 augusti, 2016 den 09:08 #

  Jodå, djurvänlig slakt kan visst utföras, och det är egentligen inte alls svårt. Men tidsödande. Slaktaren måste ”prata” med varje enskilt djur, och se till att det är helt koncentrerat på sitt godis innan hän skjuter. Och så noga kolla att medvetslöshet verkligen inträtt innan hän sätter dit en kniv. Om sen en muslim vill stå bredvid och säga sitt ”i guds namn”, så lider inte djuret av det, ej heller av att få halsen uppskuren under medvetslöshet.

  Enligt uppgift, som jag inte fått bekräftad, är det svårare med kosher, eftersom denna religion kräver att djuret är vid fullt medvetande.

  Går det möjligen att kommunicera med Eskil Erlandsson om detta? Han har åtminstone sett så kallad halalslakt.

  Kan någon hitta en film om verkligt bra djurhantering också? Hur slaktar t ex Ängavallen?

 22. flisflisan 10 augusti, 2016 den 03:30 #

  jag pratade nyss med en person på jordbruksverket ,av henne fick jag uppgifter om att det finns inga regler i sverige vad gäller märkning av halalslaktat kött och ursäkten hon körde med vara att det var svårt att lagstifta om just märkning av halalslaktat, helt sanslöst, jag talade om för henne om både transporter o slaktmetoder, den ursäkt hon kom med då att det är relionen som kräver detta, fick också veta att när det halalslaktat måste en såndär iman vara med så att slakten är vänd åt rätt väderstreck,med tanke på hur många tex muslimer som kommer till sverige så tror jag att den slakten kommer att öka,den jag pratade med skulle skicka ett mail med mitt telenummer till en som sysslar med just halaslakt och transporter, jag erbjöd mej att skicka henne matreial som visade hur det går till med halaslakt och transporter men det ville hon inte , ursäkten var att hon sysslade inte med dessa frågor, dessutom sa hon att det går inte att förbjuda den typen av slakt, jag är av åsikten att kommer man till ett annat land ”får man ta seden dit man kommer” jisses va förbannad jag blev på henne

  • nimby 12 augusti, 2016 den 04:04 #

   flisflisan…

   Vad var det jag sa. Hoppas att fler ringer och ställer dem till svars. Kan de föra statistik om fjantsaker så tycker man VERKLIGEN att de ska föra statistik över sånt som importeras till Sverige men som är olagligt i Sverige.

   Självklart kommer halalslakten att öka. Köttätande överlag har ökat väldigt mycket i och med det enorma mottagandet av utlänningar.

   Det pratas om att många är vegetarianer eller veganer i Sverige men de grupperna kan du räkna med främst består av svenskar. Det snackas mycket om att vi måste värna klimat och miljö men man gör precis tvärtom, till och med skojarna i Miljöpartiet svankar för dem.

 23. Brittis Hakansson 7 augusti, 2016 den 11:03 #

  Eval world!

 24. Magnus Blomqvist 5 augusti, 2016 den 06:36 #

  Det är ju inte ens slaktare. Snubbar i jeans och sneakers utan ett uns av känsla, empati eller sunt förnuft. Barbari.

 25. Sinikka Lindevall 5 augusti, 2016 den 06:00 #

  Det värsta jag har sett, kunde inte tro att än idag behandlat djuren så smärtsamnt respektlöst, herre gud!! Vad är ni För människor som har rättighet att behandla levande Varelser så , fy , blir alldeles stumm!!

 26. Nessa 5 augusti, 2016 den 01:54 #

 27. Bo berg 5 augusti, 2016 den 07:49 #

  Detta är vidrig hantering detta borde förbjudas!!

 28. Ju 4 augusti, 2016 den 11:46 #

  Jävla halalslakteri och djurplågeri!!!

  • Anna-Carin 5 augusti, 2016 den 06:39 #

   Nej men sluta nu. Du kan inte vara så dum som du verkar med din åsikt.
   Ta reda på mer fakta om icke halalskaltat kött också så kanske du inte verkar lika blåst efter 🙂

   • forystablogg 6 augusti, 2016 den 06:30 #

    ”Islam har utöver grisköttet också förbjudit muslimerna att äta blodmat, döda djur, djur slagna till döds och rovdjur. Från blodmaten undantas lever och mjälte. Således är blodpudding förbjuden. Profeten Muhammad sade: ”Det är förbjudet för dem som tror på mig (min Ummah) att äta fåglar som har vassa näbbar (rovfåglar) och alla djur av lejonras eller rovdjur med skarpa klor.” Anledningen till förbudet är att folk ibland får en del egenskaper från de djur de äter. Detta beror på att köttet innehåller sekret som cirkulerar i blodet och musklerna och detta sekret förs sedan över till dem som äter det och påverkar dennes karaktär. När rovdjuren jagar så utsöndras i deras kroppar ett hormon som hjälper dem att öka jaktinstinkten. Dr. Liebig, som undervisar i näringslära i Storbritannien, har sagt att detta sekret utsöndras i människans kropp så fort hon får en bit kött att äta.
    Farorna med de födoämnen som förbjudits i Islam är inte bara skadliga för kroppen utan även för karaktären. Detta har observerats hos en del folkstammar som äter denna typ av kött och som hänger sig åt kannibalism. Man har observerat hos dessa stammar att de drabbas av en sorts promiskuitet, likgiltighet gentemot det motsatta könet och respektlöshet mot familjesystemet och hedern.” http://www.islamiska.org/s/livsmedl.htm

    • Roger Andersson 25 juli, 2017 den 08:05 #

     Och andra som inte vill äta gris vill bomba ihjäl sig själva ihop med så många andra som möjligt!!! Skärp dig för faan.

 29. Annette 4 augusti, 2016 den 11:21 #

  Fy fan Vilka helvetes svin skär upp buken på dessa .grattis jag är fly förbannad

 30. Christin Malin 4 augusti, 2016 den 10:28 #

  Har skrivit ett långt brev till regeringen om djurens situation.
  Sa till att inte blunda för fakta och se länkens helhet.
  Skickade med länken .
  Gav tips om att använda frysvagnar och stoppa frakta levande djur utomlands.
  Vi får väl se om man får svar…

  • AMD 16 oktober, 2016 den 07:12 #

   Har du fått något svar?

 31. Annica Nordström 4 augusti, 2016 den 08:47 #

  Fy fan vad vidrigt. Att sådant överhuvet taget sker. Här är det ju läge för djurambulansen att rycka in . Eller vad sa jag !!! Just det de har ju fullt upp med att ta andras hundar katter mm som har en klo för lång eller har en matte eller husse som är gamal och inte reder ut det till fullo. Grrrrraarrrr så förbannad jag är

 32. Mattias 4 augusti, 2016 den 06:07 #

  Jävla svin. Skär upp buken på dessa jävla idioter istället.

 33. nimby 4 augusti, 2016 den 05:32 #

  Det är dags att de ansvariga ska få betala personligt. De har länge nog gömt sig bakom sina titlar. Fram med deras jävla ansikten så att hela världen får se hycklarnas ansikten!

  • forystablogg 6 augusti, 2016 den 06:52 #

   Alla EU-parlamentariker har en lön före skatt på 8 213,02 euro i månaden. Från lönen dras EU-skatt och en olycksfallsförsäkring. Den slutliga lönen blir 6 402,15 euro. De svenska ledamöterna i Europaparlamentet betalar också svensk skatt. Den skatt de betalar till EU räknas då av.

   • nimby 6 augusti, 2016 den 03:06 #

    6 402 euro = 60 788 kronor i månaden. Ett år ger 729 461 kronor.

 34. Göran Hansen 4 augusti, 2016 den 05:31 #

  Detta hycklande och fjäskande för dessa vidriga religiösa människor som i religionens namn ägnar sig åt djurplågeri

  • enkiruna 8 oktober, 2016 den 01:59 #

   Sen är det bara somligas religioner som räknas. Skulle jag hävda MIN religion skulle de fullständigt skita i saken. Det visar att den ursäkten bara är en bortförklaring för att inte göra något. Eller för att ge sig på såna som har en djur- och naturorienterad religion som då gör att man lever naturligt med husdjur och odlingar i harmoni med moder jord. Sånt skiter de fullständigt i – oss ”hedningar”. De har ju glatt utrotat oss i tusen år…

 35. Laila 4 augusti, 2016 den 05:22 #

  Fattar i te att man kan gör så mot dessa djur😡 det skär i hjärtat på mig
  Stoppa dessa hemska djurmisshandel😡😡😡😡

 36. Malin 4 augusti, 2016 den 05:00 #

  Vidrigt och bra att det kommer fram men det kan väl inte vara bara i EU man bryr sig om djuren?

 37. Sonja 4 augusti, 2016 den 01:12 #

  Detta djurplågeri handlar inte om religion utan om PENGAR. Jag är ateist vilket gör att jag inte favoriserar någon religion och inte heller anser någon religion bättre eller sämre än någon annan. Det står ingenstans i Koranen att djur måste dö en plågsam död för att människor skall kunna äta köttet, däremot skall djurets hjärta pumpa ut blodet ut kroppen för att köttet skall anses rent. Det finns idag slakterier bl annat i Sverige som har lyckats kombinera smärtfri slakt med kravet att djurets hjärta skall tömma kroppen på blod MEN det kostar mer än att importera halalslaktat kött från länder utanför EU och reportaget visar varför. Vad vi i Sverige måste göra är att totalt bojkotta de butiker som säljer kött importerat från länder utanför EU och då speciellt halalslaktat kött. Jag själv handlar t ex inte på Lidl eftersom de säljer just halalslaktat kött från Turkiet däremot handlar jag i en butik som säljer svenskt halalslaktat kött från Malmö. Jag handlar inte heller i butiker som säljer danskt fläskkött eftersom de också har en klart undermålig djurhållning även där på grund av pengar. Tyvärr gör detta mitt utbud av butiker att handla mat i ytterst begränsat men det får jag väl leva med. Men ändå, tänk tanken att alla i Sverige slutade handla i butiker som säljer t ex halalslaktat kött från Turkiet eller fläskkött från Danmark. Effekten hade varit att våra svenska uppfödare hade kunnat ha en ekonomiskt framgångsrik verksamhet utan att göra avkall på god djurhållning, kött hade blivit något dyrare vilket förmodligen hade gjort att vi hade levt lite sundare och för att återuppta sin export till Sverige hade länder utanför EU tvingats tänka mer moraliskt i sin hantering av djur. MEN, oavsett vad alla i denna blogg skrivit kan jag med lätthet påstå att minst 90% av alla ”tyckare” backar ur om de själv skall behöva avstå något (ex.vis Lidls billiga varor och extremt fina grönsaker) för att ta ställning mot t ex djurplågeri (Lidl säljer halalslaktat kött från Turkiet). Som vanligt är det väldigt mycket prat och väldigt lite verkstad bland landets ”tyckare”. Det är också väldigt mycket som visar hur dåligt pålästa många bloggare är och det gör att inlägg som en del ovan ger ett nästan löjligt intryck och tas inte på allvar. Tyvärr måste jag erkänna att även jag till en del inte lever efter mina moraliska värderingar eftersom jag äter kyckling hämtat från butikens hyllor, och visa mig det kycklingslakteri som slaktar kyckling på ett humant sätt. Jag kan nästa svära på att det slakteriet inte existerar mer än i gårdsbutiker och även där är det sällsynt, men den hanteringen kan Astrid få rapportera om vid annat tillfälle om hon vågar, risken är att även hon måste erkänna för sig själv att hon har en aning dubbelmoral i kroppen.

  • nimby 4 augusti, 2016 den 05:34 #

   Det finns ingen smärtfri slakt. Det är en lögn.

   • AMD 3 december, 2016 den 12:19 #

    Det finns det visst! Inte ens svårt. Men tidsödande, och därmed ”dyrt”.

    Kan någon lägga in en film om t ex Ängavallens slaktmetod här, som jämförelse?

  • nimby 4 augusti, 2016 den 05:45 #

   Sonja…
   Fast om det är olagligt med obedövat halalslakat kött i Sverige så ska väl för i helvete den svenska staten se till att det är förbjudet att köpa in sådant kött från andra länder!?

   • Liona 5 augusti, 2016 den 06:41 #

    Man kanske kan börja med att se över hur djurhållningen ser ut här i Sverige först, istället för att kasta skit på andra. Dina händer är lika röda av blod, jag lovar.

    • nimby 6 augusti, 2016 den 03:16 #

     Liona…

     Om det är olagligt med obedövat halalslaktat kött i Sverige så ska det väl FÖR I HELVETE inte tillåtas import av sådant kött!?

     Det är dessutom en förbannad dubbelmoral/hyckleri när länsstyrelsen tillsammans med snuten åker ut och stjäl djur från svenska medborgare för att de påstår sig tycka ”synd om djuren” medan de skiter i djurfabriksdjuren och försöksdjuren – i Sverige och utomlands. Jag vet några kärringar som hade jättefina och snälla katter och staten kom och tog dem för ”de kunde göra illa sig”. De hade haft de katterna i många år. Vilket jävla överförmynderi.

     • Liona 6 augusti, 2016 den 05:55 #

      Absolut inte! Jag är lika emot detta som alla andra i detta kommentarsfält, min poäng är att en inte ska kasta skit på ett visst land eller en viss kultur, för oavsett vart köttet importeras ifrån, så ser hela industrin lika fördjävlig ut.

  • Bengt Jacobsson 4 augusti, 2016 den 06:33 #

   Kul att se att du inte handlar på ICA Konsum Iider Wilys Var handlar du kött??

  • forystablogg 4 augusti, 2016 den 07:38 #

   Egna principer är nog bra men har väldigt liten effekt. Lägg länken till alla politiker och alla sidor ni kommer på så kan vi göra skillnad!

   • Christin Malin 4 augusti, 2016 den 10:02 #

    Har skrivit ett långt brev till regeringen nu och skickat med länken dit samt en uppmanng att se ALLT utan att blunda för fakta.

   • Ingrid 21 mars, 2017 den 08:16 #

    Egna principer är mycket bra och om alla slutar äta kött över huvudtaget ännu bättre! Faktiskt de enda sättet att få slut på detta…alla måste öppna ögonen och tänka till 😀

  • Lerousse 4 augusti, 2016 den 09:04 #

   Det här kan inte enskilda konsumenters köpbeslutet råda bot på trots att en överväldigande majoritet av svenska folket tar avstånd från det här vidriga sättet att hantera djur. Detta borde då rimligen få genomslag i de politiska beslut som fordras för att komma till rätta med detta.

   Varför kommer våra valda ombud så lindrigt undan. De kan inte vara omedvetna om var de som valt dem står i fråga om denna vidriga hantering. Det måste till politiska beslut som en gång för alla sätter stopp för detta, annars kommer vi att snart få se samma elände upprepas igen och igen och igen och ig……..!

 38. Maria Gabrielsson 4 augusti, 2016 den 12:52 #

  Ja detta är bara för hemskt att behöva se hur dessa djur ska få lida och ännu värre att inget görs omgående..min fråga är till alla Eu – medlemmar vad ska man göra för att få detta att stoppas.. man blir både bestörtt och oehört ledsen att inte djuren ska få ha ett bättre värde att få transportteras på detta vis är ju helt oaceptabellt .. Hur ska vi som ser detta hjälpa till för att få stopp på detta??? Något måste ju göras omgående..!!!!

  • Lerousse 4 augusti, 2016 den 09:08 #

   Ställ krav på ”våra valda ombud” i Riksdag och EU-parlament!

  • Christin Malin 4 augusti, 2016 den 10:05 #

   Har skrivit ett långt brev till regeringen nu och skickat med länken dit samt en uppmanng att se ALLT utan att blunda för fakta.
   Mitt tips till regeringen att använda frysvagnar och inte transportera levande djur utomlands.

 39. Eva Woxblom 4 augusti, 2016 den 12:20 #

  Fy fan vet hut alla EU politiker som accepterar detta. Stoppa dessa transporter omgående!!!!!! Helt Oaceptabelt.

 40. Susie Päivärinta 4 augusti, 2016 den 08:26 #

  Helt sjukt att det inte verkar gå att få till förändring! I många år har samma frågor drivits och politiker , företag och konsumenter blundar. Ingen vill ta ansvar! Skäms en värld som vi tagit oss rätten att styra och sköter det på en så låg och oacceptabel nivå! 😡🐾💪❤️

  • Kristina von Heland 4 augusti, 2016 den 04:48 #

   Vi är några som drivit detta och andra frågor men det har varit den ensammes rop i öknen. Jag skulle vilja inbjuda djurrättsaktivisterna att delta i detta. Varför kan vi inte enas om en sak som är fullständigt vidrig och som jag som gammal bonde har så svårt att begripa? Dubbelmoralen är ju att halal är förbjuden i Sverige och att då tillåta import och försäljning är hyckleri och dubbelmoral med hemska konsekvenser för djuren. Att slaktas efter en lång transport för att sedan återimporteras. Australien har haft enorm kritik då de skickat ett stort antal får levande för vidare ritualslakt. Det har resulterat i en bättre hantering. Kan inte alla kämpa för samma sak? De som vill längre kanske kan se detta som ett delmål? Jag startar nu med EU-det ska förbjudas inom hela unionen. Då får ju veganerna som vill stoppa all djurproduktion bort det värsta i alla fall. Jämställ import av halal med juridiken kring droger vad gäller införsel och konsumtion!

   • nimby 4 augusti, 2016 den 05:37 #

    Hyckleri på hög nivå när det gäller detta. Kontakta Jordbruksverket och kräv ut siffrorna på hur mycket obedövat halalkött som importeras så kommer du inte få någon siffra. Vidriga ynkryggar som håller på siffrorna.

   • forystablogg 4 augusti, 2016 den 07:40 #

    Bra Kristina! Nu ser vi till att stoppa alla transporter av levande slaktdjur mellan länder i EU och från EU!

   • nimby 6 augusti, 2016 den 03:22 #

    Kristina von Heland…
    Halalslakt är inte förbjudet i Sverige om bedövning är involverat.

  • Margareta Karonen 6 augusti, 2016 den 07:02 #

   Sonja, TACK för ett mycket bra inlägg! Att skriva hatinlägg hjälper ju inte djuren ett dugg. Vi måste AGERA!! Hela Europa måste fås att förbjuda halalslakt utan bedövning. Lidl måste inse att de ska bojkotta sådant kött från Turkiet. Tidningar måste skriva mer om detta. Vi får hjälpas åt helt enkelt. ❤ hälsningar Margareta, veg. sedan 55 år

 41. Anette Wallroth 4 augusti, 2016 den 08:24 #

  Sten-Arne Persson: du har så RÄTT. Svenska folk , vi måste ställa oss upp och skrika mot detta fasansfulla plågeri som pågår framför våra näsor. NU!

 42. Anneli 4 augusti, 2016 den 07:49 #

  Men sluta är djur för fan!!!! En ska inte prata om ”djurskydd” utan om DJURRÄTT. Det är DÖD vi pratar om här? Djuren måste DÖ för att ni ska äta dom!
  Så länge vi inte erkänner djur som kännande varelser så kommer de fortsätta behandlas på det här sättet på vissa platser OAVSETT vilka fina ”djurskyddslagar” som upprättas

  • nimby 4 augusti, 2016 den 05:47 #

   Anneli…

   Du har rätt. Varje människa måste bli vegan. Det är ett måste. Jag vare sig skämtar eller är sarkastisk.

 43. Pernilla Lindgren 3 augusti, 2016 den 09:34 #

  Turkiet är inte ned i EU!
  Usch fy skam!

  • Lerousse 4 augusti, 2016 den 09:14 #

   Vad menar du att det hade gjort för skillnad om Turkiet hade varit med i EU?

 44. johannakrans 3 augusti, 2016 den 08:54 #

  För 17 religion i all ära men för 17 hade jag i min religion fått göra så mot någons son/dotter, mor/far eller man/hustru om min Gud enligt Mej krävt att jag tog min grannes liv för att få ett mål mat för dagen utan bestraffning för att de handlar om människa??? Ett liv är ett liv oavsett benämning och ska väl för 17 behandlas med värdighet???

 45. Mirjam Tapper 3 augusti, 2016 den 07:01 #

  Det finns många människor som världen skulle ha klarat sig bra utan. Bland annat de som kan syssla med denna hantering. Beklämmande och upprörande.

 46. Cia 3 augusti, 2016 den 05:30 #

  Fy fan på ren svenska . Detta är djurplågeri i allt högsta grad . Borde vara dödsstraff på sådant här. Stackars ko. Önska hon hade haft krafter och stångat ihjäl männen. Fyyy fan för EUs djurskydd , jsg mår illa och få ont i magen
  Fuck you all . 😡😡😡😡😡

  • Lukas 4 augusti, 2016 den 03:35 #

   Turkiet är inte med i EU…

   • Lerousse 4 augusti, 2016 den 09:22 #

    Men det är EU som fullt medvetet om följderna skickar sina djur till Turkiet för att bli utsatta för denna vidriga hantering. Detta blundar EU och dess medlemsländers politiker för trots att de skulle ha en total majoritet av sina väljare bakom sig om de satte totalstopp för dessa leveranser till OND bråd död.

   • forystablogg 4 augusti, 2016 den 09:32 #

    Detta sker i Bulgarien på gränsen till Turkiet.

 47. Elisabeth Rudberg 3 augusti, 2016 den 05:29 #

  So terrible!!!!! Animals feel and they are in pain as we people do! I don’t eat meat very often and then it is Swedish organic meat.
  We should protest all over about this bestialic way of treating animals!!!!

 48. Jenny 3 augusti, 2016 den 05:17 #

  Suveränt inlägg även om det får magen att vändas och ilskan att koka

 49. Liona 3 augusti, 2016 den 01:37 #

  Fy. Detta är helt oacceptabelt och omänskligt. Sedan vill jag bara konstatera att personen i fråga som skrivit denna artikel måste vara ett stolpskott. Medlidande för djuren i all ära, men när en attackerar etnicitet eller religion och lägger all skull på dessa, är en helt ute och cyklar. Tror ni på fullaste allvar att det endast är ”halalskaltat kött” från Turkiet där djuren får lida? Det spelar ingen roll vart de transporteras ifrån, vart djuren föds upp eller vem som slaktar. Halalskaltat eller inte, importerat eller närproducerat, -djuren lider. Djurhållningen duger inte pga den efterfråga som finns. Och inte bara efter halalslaktat kött. Vi alltså i den fina rena västvärlden äter way to much kött för att djuren ens ska ha en möjlighet till att få en värdig levnadstid och ordentliga levnadsvillkor. Det handlar inte om muslimer din dumma jävel, det handlar om människor och politiker som medvetet blundar för dels den enorma miljöpåverkan köttproduktionen har, och dels för den extremt ovärdiga djurhållning som hålls. Jag hoppas personen i fråga som skrivit detta själv är vegetarian, annars kan hen hålla käft och läsa på mer innan hen uttalar sig så idiotiskt.

  • forystablogg 3 augusti, 2016 den 02:11 #

   Nej jag är inte vegetarian men äter ytterst lite kött, oftast då gris. För länge sedan hade jag både hushållsgris och fjäderfä och slaktade själv. Med tanke på alla kontrollavgifter som svenska staten lägger på egenproducerat lär jag inte ta upp det igen, orkar inte med ständiga överfall med poliser. Som jag sagt i en annan kommentar så kommer efterfrågan av halalkött bara att öka. Det är ett faktum och har inget med rasism att göra. Vi får väl bestämma oss när våra värderingar krockar: Ska religion gå före djurskydd, ska religion gå före jämställdhet osv.

 50. carinajoanka 3 augusti, 2016 den 12:43 #

  Dena bild och alla de som gör så skulle väl skickas till regeringen, med stora bilder och förslag till lag ändring, men gå till regeringen på fb, . Svenska /arabiska ambassaden finns att googla , adresser , för det ska inte gå till så här, jag har pratat med de som äter halal styckat ,och de finns de som blivit så rädda,frågat hemma om det går till så. Då de själva sett fruktansvärt bilder på djur som slaktas ,så de skär upp halsen. Utan ens bedöva dem , de flest söger nej, men har inte vetat , för många tror inte de känner, men det gör dom. Många vet inte heller hur det går till i slakteriet. För det har media visat. Klart de blir äcklade av detta. Men det har med deras tro också att göra.men de kan slå den där spicken i huvudet så de dog det är så jävla sjukt,äckligt och man ska fan upplysa världen om detta babariska sätt att behandla djur . Var fan man än kommer i från ,snabb död ,sen kan de fan slakta djuren. Bojkotta halal slaktat djur och hur de behandlar djuren. Var fan är alla rätts organisation nu. Stoppa djurmisshandel. Stoppa stympning av levande djur. Ds du kan gärna använda det jag skriver .

  • forystablogg 3 augusti, 2016 den 01:23 #

   Ekonomin styr som vanligt. Kor 0ch får i tusental får halsarna avskurna utan att bedövas först, det är faktiskt det allra vanligaste i EU!
   ”Sverige är det enda EU-land där det är förbjudet att avliva djur som inte först bedövats med exempelvis slaktmask, koldioxid eller elchocker. I övriga EU-länder medges undantag för religiös slakt där strupen skärs av på fullt medvetna djur som därefter får förblöda. En fransk kartläggning visade att det kunde ta upp till elva minuter innan de panikslagna och fastspända korna dog av blodförlust. I genomsnitt tog det 4–5 minuter.
   Nu visar en färsk rapport från EU-kommissionen att den obedövade slakten inom EU är mycket större än vad som kan motiveras av efterfrågan på kött som är halal eller kosher-slaktat. En sådan efterfrågan skulle kunna motivera en rituell slakt på mellan 0 och som allra mest 8 procent i olika länder. I realiteten utgör den obedövade slakten upp till 75 procent av all slakt av såväl får som nötkreatur i exempelvis Belgien, enligt EU-kommissionen. I Frankrike slaktas 41 procent av nötkreaturen utan bedövning och på Irland 34 procent.
   Siffrorna är betydligt högre än tidigare bedömningar som talat om att 5–10 procent av nötkreaturen slaktas utan bedövning. Följden är att konsumenter även i Sverige riskerar att ovetandes äta importerat kött från djur som slaktats på detta sätt.”
   EU borde omedelbart förbjuda alla transporter av slaktdjur mellan länder. Slaktade djur kan transporteras frysta. De som inte anser sig kunna äta kött som inte har plågats först kan övergå till grönsaker.
   http://www.svd.se/vanligt-att-slakta-utan-bedovning

   • Jonte 4 augusti, 2016 den 09:06 #

    Vi måste skilja på halalslakt och obedövad slakt. Det är inte samma sak. Bilderna är från länder där all slakt ser ut på det där viset. Halal eller inte. De djur som försvinner i sverige blir väl inte automatiskt halalslaktade? De kan väl bli slaktade på vanligt vis utan bedövning? Det är inte halalslakten som är felet utan djurhållningen i sig. Det slaktas garanterat många djur i sverige utan bedövning som vi inte vet om men vad har det med halal att göra?

 51. Stina 3 augusti, 2016 den 11:27 #

  Fy för fan!! 😦

 52. Mia 3 augusti, 2016 den 11:03 #

  Omhändertagna djur försvinner spårlöst i Sverige och polisen kan inte uppvisa statistiken på var de tar vägen. Enligt Animal Cruelty World återfinns svenska djur på transporterna, är det så är det en jävla skam för Sverige.
  Varför kan inte Djurambulansen i Skåne uppvisa fakta och statistik på vart djuren tar vägen?

  • Mia 3 augusti, 2016 den 11:04 #

   Rättelse, det ska vara Animal Cruelty Exposed. De har lagt ut det på deras facebooksida.

  • forystablogg 3 augusti, 2016 den 01:31 #

   I december 2013 försvann 85 getter spårlöst från Djurambulansen i Skåne AB. Ett stalltips är att de halal-slaktades svart och gav en god skattefri inkomst vid sidan av de officiella räkenskaperna. Varken polis, länsstyrelse eller jordbruksverk bryr sig ett dyft. Dessa djur transporterades också olagligt, tre gånger så många som tillåtet lastades på deras bil, högdräktiga, skadade, små, stora, brunstiga honor, bockar om vartannat. Även här födde getter på flaket. Varför uttalar sig ministrar om djurplågeri i Bulgarien när det händer samma sak i Sverige men då ska det tystas ner!
   Djurambulansen skall enligt avtalet redovisa statistik över djuren varje halvår, oftare vid anmodan. Ännu har vi inte sett till den statistiken.

 53. Susanne Skalin 3 augusti, 2016 den 10:09 #

  Det är en sjuk värld och jag hittar inte ens ord för vad jag känner!!! Fruktansvärda övergrepp på kännande varelser. Nej mänskligheten behöver reduceras och jag sörjer inte att vi även har ihjäl varandra och att det fortfarande finns dödliga sjukdomar, då vi är för många på detta jordklot. Det är konsumenterna enbart tyvärr, som kan bryta denna utveckling. Politikerna gör inte ett skit flr dessa arma djur. Vägra importerat kött! Köp endast nörproducerat och stödj de svenska bönderna!

  • forystablogg 3 augusti, 2016 den 01:35 #

   Den uppmaningen hjälper nog föga när det finns en växande marknad för just halalslaktat kött både i Sverige och övriga Europa. Den muslimska befolkningen växer snabbt och de flesta som emigrerat till Europa de senaste åren är muslimer. Krav höjs på att skolor etc skall servera halalkött. Allt annat ses som rasism.

   • vetteljus 4 augusti, 2016 den 12:46 #

    Och det är välkänt att det är den ökände kriminelle George Soros bakom detta också (massimmigrationen till EU)… 😦

 54. Djurombudsman 3 augusti, 2016 den 08:39 #

  Nej då skulle dom direkt springa till den egna fackföreningen, DIRF, och klaga på oacceptabel arbetsmiljö!

  Utöver detta så har dom inte den ringaste aning om vad EG nr 1/2005 föreskriver!

  Jordbruksverkets föreskrifter är inte ens giltiga som gärningsbeskrivningar i Sverige så vilka invändningar skulle han kunna komma med annat än oacceptabel arbetsmiljö?!

  • Sten-Arne Persson 3 augusti, 2016 den 12:24 #

   När ska hela sanningen om vanvården av de svenska djurbönderna och deras djur visas upp i SVT. Skyldiga för denna vanvård som bedrivits i snart 3 decennier, under jordbruksdepartement landsbygdsdepartement näringsdepartement länsstyrelser, polismyndigheter och slutligen av vårt, på i praktisk djurskötsel, nästintill helt okunniga tjänstemän i rättsvårdande ställning.

   Och glöm inte LRF-toppens svek mot djurbönderna i alla dessa år de förkunnat att Sverige har världens bästa djurskyddslag trots bättre vetande. De har varit klart medvetna om att rättssäkerheten på området varit katastrofalt dålig, men uppenbart varit nöjda för egen del.

   Lika illa har det varit när det gäller svenska bönders usla lönsamhet enligt EU:s FADN-statistik som visar att svenskt jordbruk i medeltal haft sämst resultat i EU. När någon av LRF-medlemmarna har påtalat den dåliga lönsamheten, har svaret från LRF-toppen oftast varit att de som klagar på lönsamheten bara är dåliga företagare, trots att de varit väl medvetna om att de ljög. Varför har inte medlemstidningen Land presenterat EU-statistiken sedan vi blev medlemmar i EU 1995.

   Enligt den statistiken, som jag hittat i Finland med svensk text, har Finland och Österrike fyra respektive fem gånger bättre resultat än vad Sverige hade i jordbruket i medeltal under de första 15 åren som vi var medlemmar i EU. (Finland och Österrike blev medlemmar samtidigt som vi 1995).

   Under alla de år som vi varit med i EU har Sverige skickat underlag till EU-statistiken utan att delge svenska folket resultatet, självmant, ens till sina egna medborgare. Än märkligare är att vår svenska massmedia inte självmant redovisat de årliga resultaten. Det konstigaste av allt är dock att LRF inte upplyst de egna medlemmarna om de usla resultatet och försökt analysera orsakerna, för att göra något åt eländet.

   Trots alla matprogram i radio och TV, har svenska folket ingen aning om att de kan sakna mat på bordet om 14 dagar även om matprogrammen tuffar på i TV.

   • Samuel af Ugglas 3 augusti, 2016 den 03:34 #

    Helt rätt Sten-Arne, kostnadsdelen i primärproduktionen redovisas aldrig än mindre diskuteras. Bland annat därför är LRF ett hån mot svenska livsmedelsproducenter, en fullständig skandal. Har vi avvikande åsikter blir vi direkt mobbade, jag har haft det in på bara kroppen.

   • vetteljus 4 augusti, 2016 den 12:51 #

    Kanske därför? (”…har svenska folket ingen aning om att de kan sakna mat på bordet om 14 dagar…”) Det är faktiskt otäckt. Tänk 1921 Ryssland, vintern 1932-33 Ukraina otäckt.

 55. forystablogg 3 augusti, 2016 den 06:22 #

  Utlandstjänstgöring skulle vara obligatoriskt för alla svenska djurskyddshandläggare. Skulle vilja se Gårdlund stoppa djurtransporter vid turkiska gränsen! Kanske inte så kaxig då?

  • Klara 3 augusti, 2016 den 11:31 #

   Hade passat hans image som mediakåt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: