En tickande bomb

27 Jun

I kväll hamnade jag mitt i verkligheten, helt ofiltrerad av PK media. Min vän bor närmaste granne med ett sk asylboende, tidigare vandrarhem, i Hörby med ”ensamkommande” ynglingar från flera länder. När vi skulle sätta oss med en kopp te fick vi höra ett högljutt vrålande från grannbyggnaden. Det var inte första gången men detta lät värre än vanligt.  Högljudda arga röster på obegripliga språk. Våldsamma dunsar av tunga föremål som kastades kring. Klirr av glasrutor som gick sönder. Vi ringde polisen. Personalen på boendet hade gjort detsamma.

20160627_171537[1]Vi beslöt oss för att gå dit och erbjuda vår hjälp. Tur var det. Min vän som är undersköterska fick rycka in. Ynglingar och personal irrade omkring, chockade, svimfärdiga och utan att veta vad de skulle göra. En yngling dök upp i dörren med blödande fot. Men i källaren höll en kille på att förblöda. Han hade sparkat genom dubbla glasdörrar och skurit av artärerna i foten. Min vän fick ge första hjälpen. Snöra åt benet och lägga tryckförband medan blodet sprutade.

handfängsel

Polisen anlände och ledde ut en ung man som fick lägga sig ner på gräsmattan på mage där han försågs med handfängsel. Ynglingen i källaren höll på att förlora medvetandet när ambulansen dök upp och ambulanspersonalen tog över. Inredning, TV allt sönderslaget.

20160627_174638[1]Sedan drog vi oss undan och ytterligare en ambulans anlände.

Jag undrar hur många som vet att dessa ynglingar är tickande bomber. Inte bara för att de får våldsamma utbrott och utgör en livsfara för både sig själva och andra. Min vän blev översköld av blod med hepatit B. Jag fick veta att de flesta på boendet har hepatit. Vilken är det svenska samhällets beredskap för det? Boendet hade i alla fall inget. Inga engångshandskar, ingen sjukvårdskunnig personal. Nästa gång kanske någon dör. Och vad händer när dessa tickande bomber kommer ut i samhället?

277 svar till “En tickande bomb”

 1. Jan Laul 22 juli, 2017 den 09:45 #

  Ja jisses vad rasisterna tuggar i sig lögnerna som bygger på hat. Tur att SD-dyngan och vidhängande diton bara utgör en minoritet av befolkningen.

  • forystablogg 22 juli, 2017 den 02:30 #

   Påstår du att det jag berättar inte är sant?

 2. Helene Liberth 20 juli, 2017 den 10:37 #

  Angående sköterskan som fick smittat blod på sig: Anmäl och kolla upp vilka försäkringar som finns! Jag utgår från att hon kommer att behöva genomgå i alla fall provtagningar!? Gör man en sådan insats ska man inte behöva bli ekonomiskt lidande på något sätt!

  • Lasse 20 juli, 2017 den 03:46 #

   Vilken Idiotkommentar

  • forystablogg 20 juli, 2017 den 07:12 #

   Hon fick vaccinera sig tre gånger. Den ansvarige för hemmet vägrade henne ersättning.

 3. Michael Wistbacka 20 juli, 2017 den 08:55 #

  Dom ska inte ut i samhallet dom ska skickas tillbaka dit dom kom ifran simple as that

 4. Jorit 20 juli, 2017 den 08:52 #

  Jag skulle inte sätta min fot där hur mycket dom än skriker..tvärtom jag skulle springa åt andra hållet.. låt dom blöda.. jag vill inte ta i skiten.. vem vill få hiv och annat skit hehe

 5. anithakj 23 februari, 2017 den 03:49 #

  Hoppas du skickar din berättelse till regeringen. För där sover dom omgivna av livvakter.

  • forystablogg 20 juli, 2017 den 07:14 #

   Jag hade över 30.000 visningar då jag publicerade artikeln. Hoppas någon har visat någon ansvarig.

 6. Em 7 september, 2016 den 11:15 #

  Jo, våra gamla får lida för alla kostnader som belastar socialtjänsten?
  Vi ger dem 12 minuters middagshjälp o då ska mycket hända… Vi springer förbi våra gamla (hela dagarna) bara för att kommunerna slösat bort socialtjänstens pengar på ~ VAD!

  Själv arbetar jag för en spottstyver – långa mycket arbetsamma och krävande dagar. Men vem i hela friden uppskattar en undersköterskas kompetens idag när HELA vården har urlakat uppdraget – Vem som helst från gatan är en fullvärdig medarbetare!!?

  Kort o gott – Man blir ytterst frustrerad, förbannad och förtvivlad över att både kommunens o statens slantar går till dem som verkligen inte uppskattar något alls….
  De ska bara ha och ha så snart de nått Sveriges gräns? Å det verkar ALLA Sveriges fastighetsägare rida på… De renoverar och styr o ställer för att det är socialtjänsten som garant för att hyran blir betald… VI ytterst lågavlönade undersköterskor får dra det omäktiga lasset att få äldrevården att fungera…
  Skrämmande är att fantastiskt många ljuger om sin ålder är bara för att Svenska myndigheter är så flata att de går på vad som helst.. De nyanlända får allt och både vi uskor, vården och våra gamla får ”stryka på foten” jämt.
  Det enda man kan säga är att: RUTTET o SJUKT är två signifikativa ord för handhavandet.

 7. forystablogg 21 juli, 2016 den 11:18 #

  ”Bland asylsökande, såväl barn som vuxna, ses en ökad förekomst av infektionssjukdomar såsom tuberkulos, hiv, hepatit b och hepatit c.”

  Klicka för att komma åt 2016-5-1.pdf

  • vetteljus 4 augusti, 2016 den 04:32 #

   Vilken fantastisk TUR att ni kunde gripa in och att din vän var så kunnig. Att dessa människor har fullt med för oss ovanliga sjukdomar sägs ju vara på full mening. Dvs att översvämma landet, våra SKOLOR, med sjukdom. Infektera BARNEN på dagis, skola… Jag skojar inte – det är vad jag hört att detta sker fullt avsiktligt och med våra höjdares goda vilja. De sitter väl säkert bakom några murar, tror de.

  • sverigevän 15 juli, 2016 den 04:42 #

   ASYLRELATERAD BROTTSLIGHET I mars knivskars en man till döds på ett asylboende i Storå utanför Lindesberg. Både mördaren och offret var asylsökare. Nu döms den 33-årige gärningsmannen till 14 års fängelse och utvisning.

   Det var tidigt på morgonen den 4 mars som ett knivbråk bröt ut mellan två migranter på asylboendet. Bråket utmynnade i att den ene mannen knivskars i halsen och avled en stund senare.

   Den dömde 33-åringen har erkänt mordet men hävdar att det skedde i självförsvar.

   • Em 7 september, 2016 den 11:25 #

    Men vad förväntar sig Svenska Staten när man tussar ihop olika nationaliteter som antagligen har varit i konflikt i sina hemländer…
    Tickande bomber finns överallt – När nyanlända samlas i större skaror så ~ VARFÖR UNDRAR VI???

    • forystablogg 9 september, 2016 den 10:35 #

     Människor offras på den politiska korrekthetens altare. Maktelitens projekt får inte ifrågasättas.

 8. Göran 4 juli, 2016 den 10:27 #

  VÄLDIGT många kommentarer på detta inlägg, ett ämne som verkligen berör många, men det verkar som man antingen skall vara MOT eller FÖR invandring, rasist eller ickerasist, nånting mellanting verkar inte finnas bland debattörerna, min åsikt är att invandring genom århundradena har tillfört vårt land något positivt, men inte bara positivt, och detta med dessa förvuxna ”barn” som nästan uteslutande är ”pojkar” är sannerligen inget som tillför landet något gott, unga män som kommer in under den falska varubeckningen ”barn” med en medeltida kvinnosyn och en total avsaknad om normer och regler, detta kommer att bli ett gigantiskt problem i framtiden om vi inte törs ta i frågan av rädsla för att kallas ”rasister”
  nog för att det finns en mycket liten del av svensk befolkning som nog kan sägas vara verkliga rasister, men att reagera mot detta vansinne är något helt annat, det är inte rasism det är sunt förnuft och rättspatos, inför medicinsk åldersbestämning så faller nog en betydande del av ”barnen” bort och kan utvisas som de vuxna män de är.

  • yorkielove 4 juli, 2016 den 11:21 #

   Jag tycker inte kommentarerna till största delen handlar om man är för eller emot invandring.
   Det jag reagerar på är den, i mitt tycke, överdrivna reaktion med mycket negativa benämningar på immigranter.
   Alla är ju ändå inte tickande bomber och de, som uppför sig så, kanske man borde fundera över varför och ge dem psykiatrisk hjälp mot deras upplevelser.
   Dessutom är det inte de, som skapat det inferno, som driver dem från sitt hemland.
   Västvärlden, eller för den den världen generellt är inte så oskyldig till den ojämlika resursfördelningen på jorden.
   Trots att vi säger tusen ggr att våra förfäder slitit för att ” få det bra” är det inget mot hur människor i Syrien, t.ex. gjort det.
   Vi jämför bara med oss själva.

   • forystablogg 4 juli, 2016 den 12:38 #

    Och de lär nog slita förgäves för hittills har det inte gått att förena islam med demokrati och mänskliga rättigheter.

    • yorkielove 4 juli, 2016 den 01:40 #

     Det hade inte Sverige för ett antal decennier sen heller.

     • vetteljus 4 augusti, 2016 den 04:45 #

      Du har fel. Vi hade demokrati på en hög nivå före kristendomen. Islam är oförenligt med all form av demokrati. Det är Mohammeds lagar som gäller. Inte ens muslimer kan någonsin komma överens om vad Mohammed menade så de slår ihjäl varandra, precis som de ger sig på oss ”otrogna hundar”. De bråkar så det står härliga till, så dessa ”tickande bomber” kan lika gärna vara grabbar från olika fraktioner som inte tål varandra. Eller exploderar de bara för att de har ”sexuella kriser” – skojar, men det finns en som påstår sig haft det så det var ok att våldta. Ja, han refererar till sin läkares ordination med de orden. Väldigt komiskt klipp, om man har humor. Så krisen i Syrien och arabvärlden är mest för att någon fraktion vill ta över, och vad jag ser är det mycket länder som Saudi Arabien som har resurser att bedriva sin agenda mot resten. Därför har det fundamentala (ortodoxa) islam pushats så hårt de sista årtiondena. De står då i konstant konflikt med länder som Iran, där Shia-muslimerna har sin version. Sunni stöttas av väst, förresten. Därav all negativ propaganda om Iran. En jävla röra alltihop så jag kan inte säga mycket mer. Annat än att länder där islam tar fäste har en tendens att fullkomligt ”gå åt helvete”. Pun intended.

    • Robert 4 juli, 2016 den 05:02 #

     Helt rätt, förbjud islam i Europa, tack!

    • Wolfgang Lewitzki. 21 juli, 2017 den 01:31 #

     Lite för enkelt…Vilken demokrati har vi Kristna bidragit till genom att anfalla land efter land…Hur demokratiskt är det att förse Israel med vapen. där de inte visar minsta respekt för mänskliga rättigheter. Misshandlar fängslar och dödar barn…Vakna för Fan upp innan det är försent…

     • forystablogg 23 juli, 2017 den 09:35 #

      Ska du vistas i Nya Zeeland mer än ett år så krävs du på omfattande hälsotest inklusive lungröntgen. När vi tog emot flyktingar efter 2a världskriget så fick de också genomgå hälsoundersökningar. Hade det varit obligatoriska hälso- och ID-kontroller vid gränsen hade vi sluppit många av de problem vi står inför idag. Att kartlägga smittsamma sjukdomar och karantän borde vara självklart både för att skydda den inhemska befolkningen och för att kunna vidta åtgärder för personen själv som kanske inte ens känner till vad han/hon bär på. Det är statens uppgift att ligga ett steg före. När vi väl står här med resistenta bakterier, TBC, HIV, hepatit och för oss obekanta tropiska sjukdomar har vi ett slag raserat årtiondens av förebyggande arbete.

   • Boris 4 juli, 2016 den 07:34 #

    Västvärlden har ingen skuld i dessa skitländers nuvarande situation. Det är de själva och ingen annan som bär skulden. Deras i bästa fall medtida samhällsstrukturer i kombination med Islam omöjliggör alla framsteg. Det är ingen slump att endast 3 araber vunnit nobelpris. 2 st litteratur och 1 st fredspris för att vara exakt. Tyvärr håller de fast vid sin skitkultur när de kommit till Sverige. om de ändå hade förstånd att inse att vi är dem vida överlägsna och försökt lärt sig av oss så hade det underlättat tillvaron för alla.

   • Morgan Stenzon 20 juli, 2017 den 08:18 #

    Tycker du som værnar såååå før dom stackars ”barnen” skulle flytta tillsammans med dom till något arabland….Du kan væl gøra mer før dem dær nere. Ta ditt PK- patrask och dra…

    • Lena Wannefors 20 juli, 2017 den 10:33 #

     Självsanering-låt dem bara förgöra sig själva o varandra ! -jag skulle titta åt andra hållet …..

  • forystablogg 4 juli, 2016 den 12:42 #

   Jag förstår inte detta daltande. Bort med dessa boenden, specialmat och iphones. Låt dem åka på utbildningsläger i skogen. Lära sig samarbete, matlagning och västerländska värderingar. Gå miltals med packning, sätt upp tält och stupa i säng. Då orkar de inte gå på festivaler och trakassera flickor.

   • yorkielove 4 juli, 2016 den 01:36 #

    Var finns daltandet?
    Inte i ditt inlägg, vad jag kan se.
    Ingen mår bra av att bli daltad med.
    Ingen mår bra av motsatsen heller.
    Därför gäller det att få in immigranterna i sysselsättning så fort som möjligt.
    Ingen mår heller bra av sysslolöshet. ( vilket några kommentarer kallar lyx).

    • Robert 4 juli, 2016 den 02:41 #

     Återvänd hem och slåss mot IS m fl och bygg upp hemlandet, det är ett kraftigt incitament, basta!
     Ingen sk nyanländ behöver sitta och röka utan det finns massor av områden att plocka skräp på och hålla ordning på vandringsleder men det passar väl knappast herrskapet, jisses vilket samhälle vi ”fått”, de fördömda politikernas fel, tvi vale!

  • Robert 4 juli, 2016 den 02:44 #

   Hur svårt kan det vara att åldersbestämma slynglarna, de måste väl för f-n veta själva hur gamla de är hur många ljus de blåste ut på tårtan innan de stack hemifrån, ljuger de så skall de sparkas ända hem omedelbums!
   Nu får det vara slut med daltandet!!

   • yorkielove 4 juli, 2016 den 03:17 #

    Detta snack är så dumt, Robert, att det förtjänar inte att besvaras.
    Du har nog inte många ljus på din tårta.

   • yorkielove 4 juli, 2016 den 03:55 #

    Nej, dig verkar det vara lâtt att åldersbestämma.

    • Jorit 20 juli, 2017 den 09:01 #

     Du verkar mer än lovligt korkad..

  • Em 8 september, 2016 den 12:22 #

   Jag är inte rasist – men jag förstår inte hur myndigheter tänker när de ”tussar ihop människor som tidigare varit antagonister i sina hemländer” o Svenska staten o kommuner i sin enfald tycker att de borde vara tacksamma. Det finns mycket ouppgjort som ligger och pyr på alla boenden för asylsökanden. Bedrövligt är att Svenska Staten avhändar sig allt ansvar att bedöma om personen ifråga är 18 år eller yngre. Det ansvaret lägger de naturligtvis på kommunerna som redan idag är duktigt ansvarstyngda för våra egna barns förskoletid, skolgång, fjäskande för företag som ska etablera sig i kommunen… Å sist men inte minst äldreomsorgen ~ Våra gamla får lida för alla kostnader som belastar socialtjänsten? De får verkligen INTE den omsorg de förtjänar.
   Ta en snabb titt i backspegeln. Vem har sett till att vi har det så bra som vi har det?
   Vi ger dem max 30 minuter för dusch o hårläggning, kan de inte gå för egen maskin så får de 10 minuter toabesök på förmiddagen oavsett om tiden passar eller ej, 15 minuters middagshjälp o då ska mycket hända..
   Ytterst korta och pressade besök! VAR FINNS KVALITETEN???

   Jag hoppas jag dör innan jag behöver hemtjänst! – Den är ju numera minimerad till ett intet.. Det kostar skjortan, biståndshandläggarna är nyckfulla och ger icke behövande personer mer tid än de som verkligen är i behov av bistånd.
   Till saken hör att våra gamla med både syn- och hörselbekymmer blir omhändertagna av personal som knappt kan prata svenska. Frustrationen, förtvivlan och missförstånden frodas när parterna inte förstår varandra… INT FAAEN VILL jag ha det så när jag en gång blir äldre.
   Kort o gott – De nyanlända ska bara ha och ha!
   De går in i privata trädgårdar o plockar frukt. Var brister det?
   Allemansrätten har begränsningar. Blir de upplysta men ändå ignorerar. Jag blir ytterst frustrerad och förtvivlad över att statens slantar går till dem som verkligen inte uppskatta något alls…. De ska bara ha och ha så snart de nått Sveriges gräns? Och de pratar bara sitt språk sinsemmellan. Om de befinner sig i Sverige så är väl det minsta man kan begära är att de försöker och vill lära sig svenska? Varför fortsätter de att ”tjattra på sitt eget språk i all evinnerlighet?” Det tyder på att de inte respekterar varken Sverige eller oss svenskar.. Jisses vad de gör sig roliga över våran flathet.. Vi har verkligen NOLL KOLL! Å DET FAKTUMET gör att allt fler söker sig hit!!!????

   Å fantastiskt många ljuger om sin ålder bara för att Svenska myndigheter är så flata att de går på vad som helst. Inte behöver de behärska några som helst svenska förmågor – Inte språk, inte svensk kompetens, inga sociala förmågor alls.
   VEM ÄNDA IN I H-VETE ÄR YTTERST ANSVARIG FÖR DENNA DISKREPTANS??…
   Ruttet och inkompetens är de enda orden jag kan uttala.

   Gör omedelbart om och gör bättre! De som inte kan anamma Svenska regler o normer ska inte befinna sig här!

   Är det någon som vill forska i varför så satans många utlänningar tycks få körkort sanslöst mycket fortare än våra svenska ungdomar så välkomnar jag den studien. Har utländska grannar som parkerar som ”krattor”. Undrar understundom – Hur har de någonsin fått ett svenskt körkort? Har de fått det i JULKLAPP?
   Mina ungdomar har fått kämpa hårt för att få ett körkort i sin hand…
   Men på något förunderligt sätt så tycks de från annat land klara körkortstestet bättre än svenska ungdomar…
   Utlänningarna i stort kör och parkerar som ”idioter”.. Har de körkort på dispens från sina hemländer?

   • forystablogg 9 september, 2016 den 10:24 #

    Förmodligen har de inget svenskt körkort, kanske inget annat heller. Du undrar varför dessa personer beter sig illa. För det första så är det för att vi inte tillämpar våra egna lagar, för det andra är det för att vi respekterar dom mer än vi respekterar oss själva.

   • LM 27 september, 2016 den 02:55 #

    I Vingåker hade de ”gratis utbildning till körkort” under en period, men det hade inte ”våra” originalinvånare tillgång till.

    Konstigt att man blir vansinnig??

    • forystablogg 28 september, 2016 den 03:48 #

     Ska det vara jämställt ska det vara för alla inte efter ursprung.

 9. Josef Boberg 3 juli, 2016 den 09:40 #

  Illa, verkligen illa… 😥

  Grundorsaken till flyktingkrisen är framför allt krig – och krig kan stoppas (det är inget aprilskämt).


  ALLA PÅGÅENDE KRIG I VÄRLDEN KAN STOPPAS FÖR GOTT INOM MAX TRE MÅNADER

  De globala oligarkerna = de 13 finansfamiljerna – som styr = vanstyr världen ekonomiskt = politiskt – sedan mer än 100 år tillbaka – har överst på sin agenda att i all oändlighet torgföra att det finns brist på pengar. Det har dom ju lyckats bra med – därför att brist på pengar(länk till målningen Grindslanten av August Malmström 1885 – som i ett nötskal visar hur vuxna felfostrar barn till att på liv och död hängivet kämpa för pengar) – kan nog sägas vara den allt överskuggande och världsomspännande ”religionen” i världen i dags dato. Såväl på individnivå som på nationsnivå osv.

  Men alla principer har undantag – och undantaget från brist på pengar är pengar till krig. Historiskt så har det aldrig varit något bekymmer med det – och än mindre är det så i dags dato.


  Varför ?

  Tja… – följer hen pengarnas väg så upptäcker hen att det är samma oligarker som direkt eller indirekt sponsrar krig – som tillverkar vapen och ammunition till båda sidorna i alla krig – och tjänar multum med slantar på det.

  Alla pågående krig skulle avslutas inom max tre månader – ifall oligarker ej höll igång dem. T ex krigen i Mellanöstern – som kontinuerligt har pågått sedan 1940-talet.

  Kommer det att ske inom överskådlig tid ?


  Jag är halvvägs 150 år LivsErfaren – och kommer med en dåres envishet att så länge som jag fortfar att andas att torgföra att brist på pengar är en ren bluff – som bör förpassas dit där den hör hemma = soptippen. Jag har ett blogginlägg om det som jag har namnat: ”LUFT ATT ANDAS OCH SUVERÄNA PENGAR ATT BRUKA FINNS DET I ÖVERFLÖD AV – ELLER ?”

 10. ramonafransson 3 juli, 2016 den 02:31 #

  Reblogga detta på Ramonafransson’s Blog och kommenterade:
  Ja, det är fruktansvärt med PTSD. Det är vad många män och kvinnor som stridit i Irak och kommer hem med till USA. Därav också många vansinnesskjutningar. Och då har ändå USA ett flertal kliniker med PTSD som specialitet. Vad har Sverige? Ingenting. Knappt utbildade psykiatriker i ämnet. Hjälp!

  • yorkielove 3 juli, 2016 den 03:19 #

   Ja, när människan inte fattar vad det egentligen handlar om, då reagerar man destruktivt och vill/ kan inte se vad, som ska behandlas.

 11. yorkielove 3 juli, 2016 den 11:15 #

  Denna artikel finns numer på Avpixlats hemsida.
  Dystert att människor inte har mer insikt än att låta främlingsfientlighet ta över medmänsklighet och låta destruktivt hat leda deras tankar.
  Jag inser att inga fakta kan hindra det.

  • Henrik 3 juli, 2016 den 12:56 #

   Poängen är ju inte att ”alla invandrare är dumma”. De lever under svåra förhållanden på dessa boenden och det är inte konstigt att somliga flippar. Vem hade inte gjort det?
   Men sådana som du själv vill inte gräva djupare i en galen politik och framförallt inte inse konsekvenserna av denna. Nej Ni vill bara gotta Er i låtsashumanism där alla som överhuvudtaget uttrycker kritik är i princip ”rasister”. Det är jävlig fittigt för att säga det enkelt.
   Ni är inga humanister Ni är hjärntvättade medelmåttor at best, som beslutat Er för att blunda då Ni känner Ni mår bättre av det. Losers.

   • yorkielove 3 juli, 2016 den 01:43 #

    Ja, så enkelt är det att beskylla andra för det man själv är, när man inte har några argument.

   • NoHabib 3 juli, 2016 den 02:15 #

    men ta o skärp dig !
    bara för det är en Habib så ska vi förlåta och förstå !
    det ska vara samma regler och lagar som för
    oss vanliga människor

    • yorkielove 4 juli, 2016 den 01:02 #

     ”En habib” väntar du dig att jag ska svara på det?

   • Johan Krüger Haglert 3 juli, 2016 den 02:58 #

    Många hade säkert inte gjort det. Majoriteten?

   • Tomas 4 juli, 2016 den 09:16 #

    ”vem hade inte gjort det?” Du tycker det är normalt att misshandla och ställa till för att man lever under ”svåra förhållanden”. Det är väl bra förhållanden om man nu flytt från krig. Finns väl ingen ursäkt för det beteendet.

    • yorkielove 4 juli, 2016 den 12:16 #

     Dessa människor, som beter sig så, har inte blivit utsatta för ”normalt beteende”
     Det är ingen ursäkt för det beteendet, men en konsekvens av det.

     • forystablogg 4 juli, 2016 den 12:35 #

      Vi vill gärna tro att vi svenskar är de normala och alla som blott får chansen vill bli svenska med svenska värderingar. I Afghanistan är det inte normalt att tafsa på andra mäns kvinnor (ja flickor och kvinnor tillhör någon man) utan att riskera att bli slagen söder och samman av flickans bror, kusin etc. och därför aktar man sig för det, men kvinnors underordning och frånvaro i det offentliga rummet är det normala. Om könen hålls segregerade från början, som är det normala i muslimska länder, blir det onormalt att se lättklädda kvinnor bland främmande män. Kvinnor som inte täcker sig är skamlösa och ett tillåtet villebråd, helt normalt för de unga män som kommer hit. Vi är på god väg inte till att överföra våra normer till invandrarna utan deras normer kommer att införas hos oss med skilda badtider för män och kvinnor, kvinnor uppmanas inte gå ut ensamma, kvinnobussar har införts i Tyskland osv. Bit för bit kommer kvinnorna att avlägsnas från det offentliga rummet. Hot om våld är ett mycket effektivt medel liksom att straffen uteblir. I de sk utanförskapsområdena ser du bara grupper av unga män som hänger på torget i centrum, inga kvinnor törs gå där. De invandrade kvinnorna får inte heller njuta av vår västerländska frihet. De stängs inne och mannen beslutar om de ska få gå på SFI- Väl där skiljs de från männen med skärmar. Moralpoliser trakasserar kvinnor precis som i de länder de kom ifrån. Sverige har ingen som helt plan för hur dessa kvinnor skall integreras i det svenska samhället. Det är ett minst lika stort problem som att männen är utagerande.

     • Ingrid bjällgren 4 juli, 2016 den 09:55 #

      Tack,, denna verklighet har gett mej en känsla av vanmakt och ilska under en lång tid nu.
      Jag blir så KRÄNKT över hur mitt land håller på att förändras och över hur mitt livsrum som kvinna krymper.
      Vart kan jag söka asyl ? Ingen har frågat mej , mina arbetskamrater ,familj eller vänner om vi tycker det här är okey.
      Varför tycks många svenskar tro att en förklaring om ett trauma ursäktar personens handlande?..
      Det gör det inte !!!!!!

     • vetteljus 4 augusti, 2016 den 05:11 #

      Kollade idag hur man flyttar till Island. Vart kan man ens flytta? Var får man ha djur och slippa leva i ett totalitärt förtryckarsamhälle? Den här världsdelen blir bara sämre och sämre. 😦

      Angående det sista du skriver. Nej, det är ingen ursäkt att man själv blivit utsatt för våld att man själv sen våldför sig. Tyvärr är det många som blivit identifierade bland immigranterna i Europa som redan begått horribla våldsbrott i hemlandet. Känns mycket olustigt även om det inte skulle vara mer än några få %.

    • yorkielove 4 juli, 2016 den 12:17 #

     Var har jag sagt det?

   • Lizette Andersson 4 juli, 2016 den 09:33 #

    Några saker jag reagerar starkt emot, är ditt ordval. Att använda könsord är inte lämpligt. Visar på hurdan människa man är. Mycket lågt.
    Medmänsklighet och förståelse för hur saker och ting kan yttra sig, samt empati för folk som far illa, av vad det än är. Krig, våldtäkt, misshandel, sjukdom etc. Visar på att man är en human person.
    Och har man sedan möjlighet att stötta och hjälpa. Så är det toppen.
    Men med hat och könsord försvårar man.

    • enkiruna 8 oktober, 2016 den 11:35 #

     Ok, så någon skrev ett ord om våtmarker och det var det enda du fick ut av alltihop? Ja, för det är vad ordet refererar till egentligen. Vem har snuskig fantasi undrar jag? 😉

     Angående våldtäkter, misshandel, etc, så tror jag det var vad den du hackar på var emot. Är du för? Jag förstår inte alls vad du ville komma. Stöttar du mamman i Mariannefred eller är hon ett nödvändigt offer? Eller 3-åringen i Tingsryd? Acceptabelt för dig?

     Jag skulle inte offra mina barn för att jag fantiserade om andras eventuella olycka. För ja – det du tänker är fantasier när du inte vet sanningen om en person. Du vill känna dig ”god” och allt annat är sekundärt. Det är själviskt.

  • Johan Krüger Haglert 3 juli, 2016 den 02:18 #

   Vad spelar det för roll?
   Vi har aldrig velat ha eländet.
   Faktum är ju att vi är påtvingade skiten genom EUs regler om vilka som skall få asyl (och i någon grad svenska politikers vilja att gå ännu längre och myndigheters och aktivisters vilja att tolka lite som man vill eller gå utanför reglerna för att kunna ta emot ännu fler) och det svenska välfärdssamhällets lockelse.

   Det är orealistiskt och alldeles för dåligt för oss att flytta alla människor som bor i skitsamhällen hit. Hjälp gärna till att fixa deras skit genom att försöka motarbeta våld mot civila där, ge stöd till samhällsutveckling och demokratisering o.s.v. men ta inte hit eländet.

   Lämna avtalen som tvingar på oss eländet.
   Betrakta dem inte som medborgare utan sätt dem i flyktingförläggningar tills de kan åka hem igen.

   Gör det oattraktivt för dem att komma hit. Och när de väl gör fel straffa dem rejält och släng ut dem men det går ju inte sålänge avtalen ser ut som de gör så reformera dem i EU eller lämna skiten.

   • forystablogg 3 juli, 2016 den 05:56 #

    Det är som vanligt inte EU som tvingar oss. Det är Sverige som har särregler som är som en skattkista i slutet av regnbågen.

   • nimby 4 juli, 2016 den 04:46 #

    Det viktigaste är att lära dem sluta föda så många ungar. Annars måste det införas steriliseringar. Nej, jag skämtar inte.

    • Robert 4 juli, 2016 den 05:06 #

     Instämmer men hur skulle detta funka praktiskt?
     Genom UNHCR…eller Läkare utan gränser, Rädda Barnen, bättre att ett lever gott än en hel skock krullisar svälter…

     • nimby 8 juli, 2016 den 03:42 #

      Spelar egentligen ingen större roll vilka professionella som utför det bara det blir gjort. Som det är nu är det ohållbart. Galningar vill befolka hela jordklotet och det är absolut uteslutet.

    • vetteljus 4 augusti, 2016 den 05:16 #

     Nej, det går inte. Det ingår i deras religion att överta världen genom kvinnans sköte. De skulle aldrig gå med på att snöpa sig, de där männen. De vill ha 50 barn helst. Och 4 fruar. De tar gärna svenska fruar också, för svenska män kan inte göra barn. Anser de. Om vi tog in djurskyddet på det hela och de vill självbestämmande och göra som de vill skulle säkert saken vara biff på stört. Och så tog vi alla snälla asylhjälpare och ta hand om folk som har svårt att få djurvården att funka perfekt. De kan ju jobba volonärt med att mocka ut och sånt!!! Tror jag hittade lösningen. :)))

     • vetteljus 4 augusti, 2016 den 05:17 #

      Skrev fel – Om vi tog in djurskyddet på det hela och de FICK självbestämmande att göra som de vill… menade jag.

  • ramonafransson 3 juli, 2016 den 02:33 #

   Vad har du för belägg att kalla Avpixlat för en hatsajt? Om du menar de som kommenterar kan du ha en poäng i att en del är hatiska, men om du menar inläggen tycker jag att du ska ta fram något, jag är nöjd med ett, där du kan påvisa att det är hat i inlägget.

    • Johan Krüger Haglert 3 juli, 2016 den 02:59 #

     Du motiverar att kalla Avpixlat för en hatsajt genom att länka Aftonbladet?
     Aftonbladet är ju också en hatsajt? Har du läst något av det Anders Lindberg skriver? Lena Melin?

     • yorkielove 3 juli, 2016 den 03:37 #

      Du har din fulla rätt att kalla allt för vad du vill.
      Liksom jag har min fulla rätt att skriva att den na artikel finns på Avpixlats hemsida.
      Om det är en hatsida eller ej bedömer var och en.

     • Johan Krüger Haglert 3 juli, 2016 den 06:35 #

      Givetvis får du skriva att den finns på Avpixlats websida, att kalla den hatsida är ett lika värdefullt argument som att kalla dig för pajas. Det må så vara men det förändrar inte särskilt mycket.
      Att texten finns på Avpixlat gör den ju inte sämre på något vis eller tar bort händelsen eller minskar plågan och belastningen främlingsinvasionen och då speciellt den muslimska och bidragsparasiterande delen av den har på vårt samhälle (för saklighetsskull: Genom att inte vara kompatibel med och ha samma värderingar som ett fritt individualistiskt samhälle hade haft.)

     • yorkielove 3 juli, 2016 den 07:09 #

      Vet du själv vad du menar med den kommentaren?

     • vetteljus 4 augusti, 2016 den 05:22 #

      Vad anser du om vad Mohammed Omar skriver då?

    • enkiruna 8 oktober, 2016 den 11:40 #

     Ser att du hänvisar till Aftonbladet. Med tanke på din egen historia verkar det korttänkt. Hur mycket kan man lita på stormedia? Skulle de rapportera om dig korrekt eller hur skulle de beskriva dig? Tänk på det.

   • yorkielove 3 juli, 2016 den 03:45 #

    Var anser du att jag skrivit att Avpixlat är en hatsida?

  • yorkielove 3 juli, 2016 den 02:37 #

   Dystert också att det enda SD föreslår för att hjälpa immigrationen och integrationen, är att ” hjälpa på plats”, vilket man givetvis gör, när det är möjligt.
   Jag fattar dock inte hur enbart det kan hjälpa dem, som redan är i Sverige.
   EU måste sätta högre tryck på ALLA medlemsländer att ta emot immigranter.
   Att ha den orealistiska inställningen att de, som flytt till Sverige ska sändas tillbaka till sina hemländer är både cyniskt och omänskligt.

   • Johan Krüger Haglert 3 juli, 2016 den 03:17 #

    Man gör det ju i alldeles för dålig omfattning.
    Bara kostnaden för det kortsiktiga flyktingmottagandet i Sverige kostar lika mycket som halva Afghanistans BNP.
    Sveriges flyktingmottagande kostar mer än UNHCRs.

    De ”ensamkommande flyktingbarnen” täcks ju med 1900 kr / dygn av Migrationsverket (nyss) men en del kommuner har ju tecknat avtal som är ännu sämre än så.
    Det är ju lätt att hamna på över en miljon per år då. Jag vet inte vem som sade det men någon gjorde en poäng av att det i de här sammanhangen gärna fick kosta vad man hade råd med / hade budgeterat för.
    Säger man att det får kosta 1900 kr / dygn så hamnar man väl lätt där. I just fallet med det heltokiga signalerandet att nu var Europa öppet och alla var välkomna och fritt fram att ljuga sig fram till en plats i paradiset så fick det ju till följd att man hamnade i en desperat jakt på boenden och aktörer och eftersom det var någon annan som skulle betala än en själv fick det kosta precis vad det ville bara man löste det så avtalen blev ju lukrativa för de som tog chansen.

    Ser man till exempelvis Afghanistan så är det ju ett fattigt muslimskt land där många barn nuförtiden faktiskt går i skolan men inte för inte så länge sedan.

    Den som tycker att det är ok att bränna en miljon på en ung afghansk man i Sverige har ju jobbet utstakat för sig när det gäller att berätta varför dessa pengar inte skulle satsats på plats till nytta för många fler inklusive kvinnor.

    Varför satsar vi på tokineffektiv lyxinvandring för några få istället för att försöka hjälpa till att göra världen bättre?

    Svensk massinvandring kunde ju räddat livet på hundratusentals, sett till att miljontals slapp bli sjuka och svalt, typ kunnat få hela nationer att gå i skolan o.s.v. men istället satsar vi på bidragsturism åt några få. Varför då?

    För att man har lagt krokben för sig själv genom att säga att allt som inte är tokineffektiv inhuman massinvandring är rasism och således fel och massinvandring är det enda rätta! Frågan har ju praktiskt nog aldrig behövts debatteras och situationen försvaras eftersom den som ens tänker tanken är rasist och så var den frågan löst.

    Alla länder är ju redan förbundna till samma villkor som Sverige är. De är ju också med i EU och det är lika tvingande för dem. Anledningen till att invandrarna väljer just Sverige har varit de förmånligare villkoren här. Permanent uppehållstillstånd, jättebra boenden, jättehöga bidrag och levnadsstandard, fritt allting, inget ansvar för och lätt att ta hit sina anhöriga, lätt att ljuga om vem man är, hur gammal man är, om sina asylskäl.

    Om Sveriges villkor var sämre hade ju fler testat lyckan någon annanstans men sålänge Sveriges villkor är bäst lockar ju Sverige extra mycket såklart. Det är helt och hållet Sveriges ansvar att så många invandrare har kommit hit och inte till andra EU-länder och inte deras. De ”säljer ju” inte ut sin nations och medborgares rikedom, välfärd och säkerhet lika bra som Sverige.

    Omänskligt kanske det är men önskvärt. Hade mer satsat på deras skitsamhällen så hade de ju kanske inte lockats att söka lyckan i väst- och nordeuropa eller behövt fly våld. För att komma undan våldet behöver man ju inte ta sig till Sverige, det finns säkerhet på många andra ställen och närmare dem. Anledningen till att man vill till Storbritannien, Tyskland, Sverige, Norge o.s.v. är ju att det är rika länder och att man vill få del av det.

    Afrika har 1.1 miljarder människor nu och spås få 4 miljarder människor till år 2100. Om Afrika fortsätter vara fattigt kommer ju jättemånga av dem vilja ta sig någon annanstans såklart. Om Afrika däremot var rikt så varför skulle de?

    Genom att lova lyxliv här men inte hjälpa till att förbättra de fattigaste regionerna i världen så ökar man ju gapet i livsvillkor och lockar ännu fler att migrera hit. Om man däremot gav dem framtidstro i sina hemländer och inte lovade mer här än hemma så hade det ju varit mindre lockande.
    Det är ju välfärdsinvandring / ekonomisk migration som är själva lockelsen. Flykt ifrån våld kan man ju lösa på närmare plats. Det finns delar i Irak som är ”trygga” liksom Turkiet ju är ”tryggt”, allting är ju relativt såklart men inte heller Sverige är ju 100% tryggt.

    Skall du komma dragandes med ”omänsklighet” vill jag att du förklarar för mig varför det är att offra livet på tusentals människor som inte blir vaccinerade för att man skall ta emot en lyxflykting här.
    Är du för människors lika värde och feminism vill jag att du förklarar varför vi skall satsa miljontals kronor på unga afghanska män här men ingenting på unga afghanska kvinnor som inte får lämna familjen där.
    Tycker du att döda barn på medelhavet är ett problem så förklarar då varför vi skall tvinga / locka ut familjerna på havet i jakten på ett bättre liv istället för att hjälpa dem där och varför svältande eller sjuka barn som dör på plats är ett mycket mindre problem trots att det kunde avhjälpts med mycket mindre resurser.

    O.s.v. o.s.v.

    • Edwin 3 juli, 2016 den 03:39 #

     Tyvärr biter inte fakta på dessa Vänster – PK-människor. Det spelar ingen roll hur mkt fakta vi lägger fram de vill inte se verkligheten som den är.

     • yorkielove 3 juli, 2016 den 03:55 #

      Kanske det gäller tväetom också?
      ( om vi nu ska dela in oss politiskt i ngt som främst är humanitärt).

     • Johan Krüger Haglert 3 juli, 2016 den 04:35 #

      Nu är det ju något som sällan görs och när det väl görs så är det ju inga försök till objektivitet och ärlighet som görs utan oftast selektiva sanningar som inte sällan med andra uteslutna sanningar som bildar en falsk bild.

      Ett exempel skulle ju ha varit om man säg bara kollade på kostnaden för migration och integrations och jämställdhetssatsningar i statsbudgeten och sedan kollade på inkomstskatterna och räknade på momsinbetalningarna ifrån invandrarna och sedan konstaterade att se de lönade sig ju efter x antal år utan att väga in andra utgifter och inkomster som säg sjukvård, barnomsorg, stöd till familjer, försörjningsstöd, pensioner, skatt på kapital, sjukpenning o.s.v..
      Nu säger jag inte att just det har gjorts men det går ju att göra ett halvtaskigt försök och få fram en siffra som inte är helt korrekt och visa den.

      För mig är det i det fallet inte mycket svårare än att se på sysselsättnings-/självförsörjningsgraden och snittinkomsten. Det är ju där även relevant att göra skillnad på invandrare och invandrare. Tyskar, finnar, danskar, kineser, amerikaner, holländare, polacker o.s.v. kommer ju inte ge samma utfall som iranier som inte ger samma som syrier, irakier, turkar som inte ger samma som somalier.

      Kostnaden för invandringen och anledningen till att hata obildad underklass bland invandrarna så att säga hade ju dock varit möjlig att hantera genom att avskaffa välfärds- och bidragssystemen och acceptera ett mycket större lönegap där denna kategori av invandrare fick jobba till mycket lägre lön och bo under mycket enklare förhållanden. De är ju ett problem när de skall försörjas av andra men kanske en tillgång om de är billig arbetskraft. Vilket ekonomiskt system man har gör dem ju till det ena eller det andra.

      Problemet med en enorm underklass är ju å andra sidan kriminalitet och risk för revolution gentemot de som har det bättre ställt o.s.v. så inget av alternativen är ju ”bra”, en rik jämlik medelklass är ju kanske ett tryggare alternativ men det väljer man ju bort om man öppnar upp för välfärdsinvandring från världens alla hörn.

      Personligen hade jag hellre avskaffat tvångskollektivismen och välfärdssystemen och visst låtit Sverige vara öppet även för andra människor men då hade ju de som kommit hit kommit hit för att arbeta eller få mer frihet och komma undan ifrån höga skatter på andra ställen så det hade ju varit en helt annan slags invandring än de som kommer om vi erbjuder våra välfärdssystem och frikostiga bidrag åt alla.
      Just nu är kanske lagarna frikostigare mot asylsökande än arbetssökande med kanske. Men allt går ju att förändra.

     • Johan Krüger Haglert 3 juli, 2016 den 04:22 #

      Nej jag vet att det är så men det gäller ju i båda riktningarna.

      Göbbels eller vem det var menade ju att det var känslor som gällde och SD bestämde väl på något möte de hade nyss att de skulle anspela mer på känslor.

      Hennes ”omänskligt” att inte ta emot ”flyktingarna” när de väl är här anspelar ju på det och tar ju inget ansvar för kostnaderna, konsekvenserna, vad man hade kunnat göra istället, vad som sker här o.s.v. utan det lämnar ju bara antingen är man mänsklig eller omänsklig och så var det inte mer med det.

      Att bedriva den andra ståndpunkten med samma typ av argument skulle ju kunna vara att Sverige som vi känner det kommer att försvinna, att invandrarna tar över, vårt folk, kultur och gemenskap utplånas, Islam tar över, din dotter kommer leva otryggt o.s.v..

      (Att skrika ”rasism!” och ”hat!” är ju också en sådan känsloanspelning där motståndaren per automatik anses ha rätt utan sakliga argument eftersom ”känslorna” är sådana.)

      Jag värderar väl det sakliga högre som .. ärliga / hederliga / sakliga / vetenskapliga / förnuftiga / faktum / .. i ett sådant här sammanhang därmed inte sagt att Göbbels (eller vem var propagandaminister / vem skrev grejer om propaganda? Eller vänta, det var kanske snarare en kommunistgrej?) kanske har rätt.
      .. men ja, nu när jag tänker efter var det kanske kommunisterna. Eller så var kommunistgrejen att rapportera och tysta ner den som tyckte annorlunda istället för att låta den argumentera och framföra sina åsikter.

      Har man en diskussion riskerar man ju att förlora och den andra får ju iaf föra fram sina åsikter och det har ju någon effekt medan om man kan tysta den helt och hållet så slipper man ju det problemet.
      Sverige är ju så ohederligt, idiotiskt och på så låg nivå så att det knappt går att tro det.

      En annan sak jag har reflekterat över är det här med de visst så jättehemska proffsrasisterna. Jag är en ”proffsrasist” men om jag nu var så jävla farlig vore det inte jävligt korkat att sitta och skriva här med mitt riktiga namn?
      Men det är ju också ett ohederligt argument man får höra ibland, att människor har skrivit anonymt så då är de ändå inget att bry sig om / deras åsikt inget värd. Hur skedde det?
      Det bygger ju enbart på att den som är tvungen att skriva under sitt eget namn skulle självcensurera och tysta sig själv alternativt vara tvinga till det p.g.a. lagar som begränsar yttrandefriheten.
      Givetvis skall inte åsikerna bedömmas utifrån huruvida de är anonyma, kommer ifrån avpixlat, sympatiserar med dittan och dattan, heter Muhammed, kommer ifrån Afghanistan eller vad fan som helst utan det är ju innebörden och sakligheten i det som sägs som är av intresse inte personen bakom.

     • enkiruna 8 oktober, 2016 den 11:47 #

      De flesta som skriver på den här bloggen är anonyma. De är rädda för myndigheterna. Ändå tror en del av dem på myndigheterna. Snacka om kognitiv dissonans! Jag blir tokrädd när jag ser sånt. Tur att bloggägaren lyckas klura ut saker, även där hjärntvätten är som svårast. Hon du diskuterade med bor inte ens i Sverige, eftersom myndigheterna gjorde det ganska omöjligt då hon inte fick bedriva sin hobby / verksamhet längre, anar man. När hon jobbade i arabvärlden vet jag inte – kan ha varit år och dar sen. Mycket har hänt där sen 2001. Min rumskompis Zima från Iran var ju mer som en västerländsk latino-tjej. Fixerad vid hår, dyra skor och fina kläder. Alla jag känner som arbetat i Saudi Arabien vet vad man pratar om. Det är deras galenskap som spritt sig. De har väl använt oljemiljonerna till det. 😦

     • Robert 4 juli, 2016 den 01:44 #

      Kommunister, röda eller gröna (MP) är nästan värre än muslimer, usch!

     • yorkielove 4 juli, 2016 den 03:44 #

      Babyn har talat.

     • Robert 4 juli, 2016 den 02:35 #

      Helt rätt, bra jobbat!
      Ryser när jag hör ordet ”Expo”, brrr

   • Johan Krüger Haglert 3 juli, 2016 den 03:42 #

    Att du inte omedelbart säljer ditt hem, bil och allt du äger och ger till fattiga behövande människor någonstans är också omänskligt.
    Liksom att du inte lever det allra enklaste livet för att hjälpa med med livsnödvändig vård.

    Likförbannat gör du inte det.

    Att satsa pengarna på dyr ineffektiv lyxinvandring istället för de man hade kunnat hjälpa med de enklaste och minsta medlem är också omänskligt.

    • Johan Krüger Haglert 3 juli, 2016 den 03:43 #

     Det är mer omänskligt än att slösa pengarna på lyxinvandring.

     • enkiruna 9 oktober, 2016 den 12:00 #

      Ja, för det här har börjat drabba de allra mest utsatta i samhället. De fattiga och de sjuka. När nyanlända får gratis vård för enorma summor, som inhemska anses ska betala själva, men ofta inte kan, är det riktigt snett på godheten. Det är ju de som bor i landet och behöver vård som först ska ha det.

      Att tycka att det är mer rätt att ge gratis vård till en främling än sin egen sjuka mamma är helt enkelt sjukt. I huvudet. Och sånt tycker ju vissa av de här främlingsvurmarna. Nyanlända får tandvård gratis för fantasisummor. Lustigt nog intervjuade jag en ultra vänsterpartist med värdelösa tänder. Såg ut som om någon slagit honom på käften. Kan tänkas han hade svårt att få ihop till att fixa det. Samtidigt får alltså de han vurmar om detta gratis.

      Alla vänsterpartister jag intervjuat har varit synnerligen avvisande och gett mig, som har rätt utländskt utseende, en vibb av ”rasist”. Däremot fick jag inga sådana känslor från någon med kloka tankar runt massinvandringen. Tvärtom. Dessa personer hade kloka argument och humor.

      Vänsterpartisterna var pinsamt avsaknande av värme och humor. Måste vara jobbigt. En hotade polisanmäla enkäten. (Intervjun är bara en rutinmässig undersökning och lika tråkig för alla. Den har gjorts i många år, i flera länder.)

   • Robert 4 juli, 2016 den 01:42 #

    Skall bli spännande att se hur avvisningen av de 80000 som väntas få avslag, jösses vilken cirkus, hehe

 12. Sven Lindeberg 3 juli, 2016 den 01:29 #

  Tycker att lilla rara Eva Märtha Granquist skall börja jobba hos dom kära små barnen i Hörby. Vilken OTROLIGT naiv godhetsapostel. nte underligt 87-procentarna skriver Welcome Refugees längs Sveriges alla gränser.

  • yorkielove 3 juli, 2016 den 03:22 #

   Tur att godhet finns som motsats till all ondhet, som har med inhemska tickande bomber att göra.

   • Johan Krüger Haglert 3 juli, 2016 den 02:20 #

    Självförsvar och demokratisering heter det.

    Makten över riket, samhällets utveckling och våra egna liv har ju tagits ifrån oss.

    Sverige behöver en revolution där den socialistiska nationalstaten slås ner och begravs för evigt.

  • forystablogg 3 juli, 2016 den 06:56 #

   Ja hon är en mycket god människa som vill alla gott och är definitivt inte en av dem som tjänar ekonomiskt på alla nyinflyttade, tvärtom.

  • yorkielove 3 juli, 2016 den 01:03 #

   Jag föredrar alla dagar naivism före cynicism!
   Cynicism är alltid destruktivt, både för den, som tillämpar den och för dem som den drabbar.

   • CalabiYau 3 juli, 2016 den 01:18 #

    De ”godas” naivism drabbar oss mycket hårt dessvärre. Vårt land och allt som byggts upp hotar raseras. Jag önskar att våra imbecilla naivdumma politiker och de som röstat på dem haft aningens av sund skepticism parad med en smula sund cynism! I djungeln så kommer cynism varje dag att ge dig möjlighet att överleva till skillnad mot naivism. Ni (de Goda) är så grundlurade, tyvärr.

    • yorkielove 3 juli, 2016 den 01:50 #

     Det är inte cynism, som får människor att òverleva, som jag beskrivit här. Det är den realism, som är en helt annan än den överdrivna bild, som visas här.
     Vilka, som är grundlurade, avgör inte du.

     • Boris 3 juli, 2016 den 02:25 #

      vilka som är grundlurade kommer du så småningom att upptäcka själv. vissa system/människor har en inbyggd tröghet som får dem att reagera/ fatta långsammare än andra

     • yorkielove 3 juli, 2016 den 02:58 #

      Boris, vi kan hålla på att nedvärdera varandra(s åsikter) i det oändliga utan att det hjälper varken flyktingar eller oss själva alls.
      Många är redan i Sverige, något vi måste acceptera, oberoende om vem, som har inneboende tröghet och hur snabbt jag fattar vad du menar.
      Alla dessa människor består inte av en homogen klump av ”tickande bomber” utan är enskilda individer, som man märker, när man just ser dem som individer -och ffa människor.

   • Johan Krüger Haglert 3 juli, 2016 den 02:21 #

    Varför skall vi andra behöva lida för din och övriga godhetsapostlars idioti?

   • vetteljus 4 augusti, 2016 den 05:34 #

    Varför jämför du inte istället naiva med realistiska? Dvs såna som blint tror med såna som ser vad som pågår. Det är mycket mer korrekt. Att se vad som pågår gör ingen OND i sig, som du verkar tro. Hur tror du det blir för djuren i landet när vi infört Sharia? Bara frågar.

 13. forystablogg 2 juli, 2016 den 08:55 #

  Skadegörelse och misshandel även hos grannkommunen. ”Nya oroligheter har inträffat på Frostavallens flyktingboende. Den här gången har någon gått bärsärkagång inne på boendet och bland annat skurit sönder uppemot 15 soffor.
  Föreståndaren på boendet vill inte kommentera vandaliseringen.”
  http://www.skd.se/2016/07/01/slaktade-inredning-pa-flyktingboendet/

  • Christer Sjögren 3 juli, 2016 den 05:37 #

   Jag har varit naiv jag trodde att raketforskare hjärnkirurger hade bättre förstånd

 14. EvaMärta Granqvist 2 juli, 2016 den 04:16 #

  En otäck följd av ditt inlägg, som du kanske inte har tänkt på Astrid, är att det utnyttjas av ”proffsrasister” i syfte att sprida ännu mer rädsla och hat i det här landet. En person som av allt att döma bor i Stockholm har varit snabb att lägga ut ditt förfärliga inlägg på en lokal Hörbysida – givetvis med ett enda syfte. Att uppvigla ortsbor till mer hat. Med tanke på att du beskrivit exakt vilket boende det handlar och även förtydligat det med egna bilder, förstår du då vad de här redan utsatta ungdomarna kan komma att råka ut för? Förstår du Astrid vad ett sånt här inlägg leder till, inte bara för de utsatta ungdomarna, utan även för dig själv, din familj och dina vänner i det långa loppet? Är det ett sånt samhälle du själv vill leva i?
  Ta bort inlägget är du snäll, innan det gör ännu mer skada, och ta sedan kontakt med någon organisation som jobbar på ett seriöst sätt för människors bästa, oavsett geografiskt ursprung, religion, hudfärg och andra ovidkommande detaljer. Kolla t.ex. det här:
  http://www.tillsammansskapet.se

  • forystablogg 2 juli, 2016 den 05:15 #

   Skånskan rapporterade samma händelse. Kanske de ska ta bort det också. Svenska folket tilltros ingen tankeförmåga längre av den styrande eliten som antingen genomför oöverskådliga projekt för hela befolkningen utan att fråga om lov eller också tjänar man omåttligt mycket pengar och därför behöver man inte bry sig om att fråga folket. Människors bästa i detta fall var att rädda en människas liv. Men ett dödsfall på ett asylboende ger inte heller mer än en notis i lokalblaskan.

  • L V 2 juli, 2016 den 05:34 #

   ”Proffsrasister” säger du?! Jag kallar oss VANLIGA OROLIGA SVENSKAR!! Vad är det för fel på dig som kallar inlägget för ”förfärligt”?? Det är rena rama sanniongen om vad dessa invällare har för effekt på vårt samälle och folket i det! Är du RÄDD för att läsa om sanningen?? Stackars liten, lägg dig under täcket igen du!!

   • yorkielove 2 juli, 2016 den 06:04 #

    Usch om man inte kan skilja mellan normal oro och rasism!
    Det, som är sanning för dig är det förhoppningsvis inte för de flesta Svenskar.
    Det övriga i din kommentar står förstås för dig.

  • Peppe 2 juli, 2016 den 11:30 #

   EvaMärta lilla,
   VAD har du p e r s o n l i g e n för intresse av dessa invällande män..

   Kan man fråga sig..

  • jonny 3 juli, 2016 den 12:46 #

   Hej
   Du är verkligen en sån där härlig människa som vill tiga ihjäl allt negativt med invandringen.Du kallar gärna oss landsmän för rasister.Vi som enligt dig har fel åsikt.Du pekar med hela handen mot Astrid och hennes enligt dig felaktiga inlägg.det enda hon kan beskyllas för är att ha beskrivit verkligheten.
   Nej du kära Ewa Märta ,Astrid borde hyllas och uppmärksammas så att det svenska folket äntligen får upp ögon
   till valet 2018.
   Vem vet sd kanske seglar upp som största parti.
   skulle du bli besviken då?

   • yorkielove 3 juli, 2016 den 03:28 #

    Stackars flyktingar om detta är vad som möter dem!
    Då förstår jag deras reaktioner mot ert genuina hat.
    Hur kan någon människa må bra dom har sådana åsikter?

    • forystablogg 3 juli, 2016 den 07:04 #

     Snälla Celia! Sedan när bekämpar vi sjukdomar genom att förneka dem? Det här är varken ”hat” eller ”åsikter”. Det är problem som vi måste kunna diskutera!

     • yorkielove 3 juli, 2016 den 11:21 #

      Detta är inte att kämpa mot sjukdomar.
      Det är att kämpa emot människor, som i sin tur kämpar för att överleva i en, vad de tror, bättre värld.

     • nimby 4 juli, 2016 den 05:13 #

      De ska inte in på andras kontinent, andras nation och andras hem för att ta över. Det är det de gör. Överallt ser man dem. De har tagit sig in i regeringen till och med. Helt otroligt. Det gick dessutom förbannat fort. Känns inte som att man bor i Sverige längre.

      Man ska dock inte glömma vad som orsakat krigen i deras länder. De som ligger bakom ska självklart straffas.

     • yorkielove 3 juli, 2016 den 11:24 #

      Ja, diskutera!
      Men en del, de flesta av kommentarena är inte diskussionsinlägg.
      De är hat propaganda.

     • yorkielove 3 juli, 2016 den 02:11 #

      Om det här är en artikel, som handlar om att bekämpa sjukdomar, så finns det mycket bättre metoder att visa på.
      (Enl. den länk jag postade).
      Det är inte av den anledningen, som så många rasister hänvisar till den.
      Den här artikeln handlar om rashat, människoförakt och ren ondska.

  • Kalle 3 juli, 2016 den 08:41 #

   Vilken organisation företräder då du EvaMärta? Eller just det du är journalist och i Sverige 2016 har journalister inte mkt till övers för det fira ordet. Vad dessa ungdomar (intressant att vi i alla fall lämnat stadiet där dessa konstant måste kallas barn) kan råka ut för verkar, efter rapporter som denna, som ingenting mot vad dessa ungdomar kan utsätta andra oskyldiga människor för. Behöver jag påpeka Bråvalla, Karlstad mm? På din egen fråga om vilket samhälle man vill leva i så svarar i alla fall jag att jag helst sliper ett sådant som håller på att växa fram nu där dessa ungdomar och deras förehavande är en del.

   Truth or loyalty EvaMärta??

  • oerdoeg 3 juli, 2016 den 09:06 #

   ”Proffsrasisterna” är något som enbart existerar i proffssvenskhatarnas, proffssosseadelns, proffsislamapologeternas och proffsbatikhäxornas fantasi och önsketänkande.

   • yorkielove 3 juli, 2016 den 11:26 #

    Samt tydligen här på bloggen:(

    • vetteljus 4 augusti, 2016 den 06:57 #

     De enda rasisterna här är de som hatar svenska folket och vill förstöra vårt jordbruk, vår kultur och allt vad som svenskt heter. Sen att såna rasister anser att vi måste acceptera såna som George Soros agenda för oss blir inte bättre. Tror urbefolkningar i hela världen känt samma sak innan de utrotades…

  • Johan Krüger Haglert 3 juli, 2016 den 02:37 #

   När fan råkade de senast ut för något?

   Det nojjas konstant över vad som skall hända de stackars muslimerna efter varje terrordåd men när hände det senast något?

   Det finns ju minst 10 gånger fler ickemuslimer än muslimer i Sverige, när blev någon av dem senast gruppvåldtagen av proffsrasister?

   Och varför skulle någon engagera sig i att en asylsökare har dragit foten igenom två rutor glas? Sveriges enorma naziströrelse om 100 pers samlar sig och drar iväg? ..

   ”Oro på asylboende? Vi kommer!” De skulle ju inte ens hinna fram innan det var dags för nästa.

   Vad är de utsatta för förövrigt?

   Hon är väl mer utsatt av grannarna än av ”proffsrasisterna”, skall vi diskutera vilket samhälle vi vill leva i så är det ju du och de andra massinvandringshysterikerna som bär ansvaret och är de som har skapat situationen. Oavsett var det slutar så är det ju ni som har skapat det knappast vi som var emot. Jag vet att ni är ovilliga att ta ansvar men när Sverige väl lider av Islamism, terrorism och eventuella inbördeskrig så är det ju ni som skapade det genom att ta hit muslimerna som bara gör det de har gjort överallt alltid.

   Islam är ju ett samhällsskick inte bara en religion. Islam ser olika religionsuppfattningar som ett problem, allt annat som fel och att göra alla till muslimer som lösningen. Islam tycker inte att ickemuslimer är lika mycket värda eller att andra åsikter är lika bra eller att det är positivt med mångkultur / ett blandat samhälle med muslimer och ickemuslimer.
   Man får ju inte riktigt säga det p.g.a. begränsningar i yttrandefriheten men det är ju just muslimer och bidragsinvandring och eventuellt även arbetskraftsinvandring folk oroar sig över när de oroar sig över invandring. Det ter sig ju kanske som ett allmänt främlingsförakt eller invandringskritik men det rör sig ju mer specifikt om flyktinginvandring av bidragstagare och kulturellt inkompatibla muslimer och mer specifikt om muslimer och än mer ickesekulära muslimer, fundamentalister och terrorister.

   Men även terrorister är ju välkomna. IS-krigare riskerar ju tortyr, kroppsskada och dödsstraff/döden i Syrien och Irak rimligtvis/eventuellt så givetvis skall de få komma hit. Asylrätten trumfar allt!

   Muslimsk zakat riktar sig inte till ”alla människors bästa” ”oavsett religion” utan just till muslimer.
   Inte heller brukar ju ni naiva hycklare stå för det ni påstår er stå för heller. Ert lika värde inkluderar ju inte ”rasistens” så uppenbarligen fanns det ju inte.
   1900-talets judehat och vilja att skapa ett enigt samhälle anses inte lika fint som 700-talets dito eftersom det senare är så gammalt, inkluderar en gud och bruna människor men ambitionen är ju precis densamma.
   Sämre förmåner för kristna, fördriven eller dödad – helt ok sålänge det är en gammal hatideologi ifrån mellanöstern men inte om den uppstår i norra delarna av Europa.

   Med lika värde hade du dömt ut dem båda.

  • Robert 4 juli, 2016 den 01:47 #

   Tvärtom, lyft fram alla problem med inflödet vilket PK-media censurerar och polisen måste tiga om men förhoppningsvis brister bubblan framöver?!

  • vetteljus 4 augusti, 2016 den 06:11 #

   Nä nu får du ge dig!!! ”Förfärliga inlägg”. Hur kan du tycka att det var ”förfärligt” av dem att hjälpa till och att hennes vän faktiskt måste räddat livet på killen som skurit av en åder. Har du svårt att acceptera verkligheten andra återger är en sak, men att klanka på folk som gör det för att du är RÄDD att andra kan använda sanningen på något sätt är beklagligt. Sanning är sanning och den ska inte döljas eller ljugas om. Punkt. Hur ”förfärlig” du än tycker den är. Det enda förfärliga var att det var bråk och folk blev skadade, inte att någon skrev om det eller ryckte in och gjorde något. När gick DU sist in på ett boende mitt i paniken och gjorde något åt blödande pojkar? Bara fråga.

 15. silvana kindberg 2 juli, 2016 den 04:11 #

  Våld hot och tyvärr även mord förekommer på hem för dessa ensamkommande skäggbarn.
  Att tala om detta är inte rasim.
  Det är realism

 16. Linda Anderberg 2 juli, 2016 den 04:09 #

  Varför skriver du sk asylboende och ”ensamkommande” i citationstecken? Redan där förstår man din utgångspunkt genom att du ifrågasätter att ungdomarna verkligen är asylsökande och ensamkommande. Det gör att man får svårt att ta resten av inlägget seriöst.

  • forystablogg 2 juli, 2016 den 05:17 #

   Jag vet inte om de har asylskäl. Jag vet inte om de kom ensamma. För ett tag sedan hette det dessutom barn vilket det föreligger tveksamhet om.

  • L V 2 juli, 2016 den 05:36 #

   ”asylboende” och ”ensamkommande” för att det till fastslagna ca 95% INTE handlar om asylsökare och inte heller ensamkommande barn, då en överväldigande mängd av dem är ÖVER 18!!

  • Johan Krüger Haglert 3 juli, 2016 den 02:50 #

   Just den biten förstår väl inte jag heller. ”Flyktingar” och ”barn” däremot hade ju varit förståeligt.

   Att släppa in förföljda människor i ett samhälle där de kan finna frid förstår jag som koncept. Likaså att man kan vilja fly krig och våld och sätta sig i säkerhet. Varför man däremot skall få rätt till en massa välfärdsförmåner ombesörjda av någon annan förstår jag inte.
   Att hjälpa de som har förföljt, terroriserat och döda och att låta dem undkomma straff är ju bara absurt.

   Det av svenska politiker och godhetsapostlars utlovade skatter ombesörjda av de svenska arbetarna utlovas ju både till den som är förföljd och den som förföljer. Exakt vad utöver att plundra det svenska folket och offrat deras fri- och säkerhet har man åstadkommit genom att ta hit både offer och förrövare?

   Att socialism leder till jämlik misär är ju ingen nyhet men varför skall vi sänka Sverige till deras nivå? Jag vägrar tvingas vara för det och jag kommer alltid vara emot samhället ni är för och jag kommer inte se mig som en del av det. Jag har aldrig valt skiten.

   Ni kan gnälla allt ni vill om val, representativ demokrati, parlamentarism o.s.v. men om jag fick välja skulle vi avskaffa hela skiten. Jag vill inte ha ett gäng kärringar och tvångskollektivister som skall bestämma över sig vare mig eller samhällets utveckling.

   Det nya Sverige är ju just de naiva och kvinnlighetens skapelse. Vi får väl se om det blir bättre än de onda männens.
   I forna öststater eller där man redan har behövt lida under skiten så värderar man ju friheten större och är mer intresserad av att värna den. Här i Sverige tas den ju förgiven och ges bort och förstörs hur lätt som helst. Och generellt är det ju männen som har fått vara de som drar lastet när det är dags att försvara den.
   ”Tur att man bor i Sverige”, nej det är inte tur, det är forna svenskar som har gjort Sverige till vad det är. Man bör ju ha någon slags ansvar gentemot deras slit, engagemang och död för att försvara det, detsamma gentemot dess nuvarande medborgare och att se till att man kan lämna ett lika bra land efter sig till kommande svenskar. Men nej då, Inte värt att försvara och bevara – mellanöstern och afrika är precis lika bra!
   .. eller inte.

   • vetteljus 4 augusti, 2016 den 07:16 #

    Absolut, för de är inga flyktingar då de färdats genom många länder innan de kom hit. Däremot lär väl de vara asylsökande då de bor på asylboende? Och det är ovanligt med riktiga barn, mer ungdomar och yngre vuxna, bland dessa ensamkommande. En del är ju bevisligen långt över 30, när man hittat dem på social media och igenkänt namn och ansikte.

    Kan det vara så att öststaterna lärt sig något av sin historia? En sak de vet är ju hur det var när muslimerna härjade där förra gången. Därav oviljan att ta in dem. Vet inte riktigt hur det ser ut i alla östländer, men har kollat på wiki och också efter vilka landområden som finns i bortre Sibirien, eftersom jag hörde för några år sen att Européer var välkomna någonstans där. Minns inte längre exakt vart. Det är befolkningsminskning därborta på de flesta platser, så man får väl söka asyl själv snart. 😦

 17. EvaMärta Granqvist 2 juli, 2016 den 03:25 #

  Snälla du! Ta bort det här rasistiska inlägget så fort som möjligt. Nu sprids det med blixtens hastighet av livrädda radhusrasister både i Hörby och överallt. Så jäkla onödigt att utsätta de här redan sköra pojkarna för detta! Du måste väl själv kunna räkna ut vad som blir följden av ett sånt här inlägg? Apropå tickande bomb. Rädda och okunniga rasister är en tickande bomb om något. Det förstår du nog själv, bara du hinner tänka efter lite.

  • L V 2 juli, 2016 den 05:38 #

   SKÖRA pojkar??? Våldsbenägna och villiga MÄN är vad de är!! Har du själv varit i kontakt med dessa varelser? Men det är klart… du kanske tror på det du läser i Aftonbladet och Expressen?? Stackars fåne!!

   • yorkielove 2 juli, 2016 den 06:10 #

    Jag vet vilken jag i detta fall benämner med ordet ” fåne”.
    ( vad det ordet nu har för betydelse i sammanhanget, för utom att göra bort sig själv).

   • yorkielove 2 juli, 2016 den 06:51 #

    Astrid, du ser ju själv vilken typ av människor, som gillar din artikel.
    Jag hoppas att de flesta läsare har större förmåga att filtrera.
    Jag gillar din blogg oftast, men låt inte rasister parasitera på dig!

    • m96 2 juli, 2016 den 10:27 #

     Du kanske bara ska sluta att använda ordet rasist om precis alla som rapporterar från verkligheten… Det ordet betyder ju ingenting längre pga det när det används i sammanhang som inte har med rasism att göra överhuvudtaget!
     Hur kan du tro att det blir bättre för att verkligheten undanhålls?

     • yorkielove 3 juli, 2016 den 11:32 #

      Din sanning är lyckligtvis långt ifrån min sanning.
      Hat är inte detsamma som sanning i min värld.
      Sanning bygger på fakta.
      Det gör väldigt få av dessa kommentarer. Som du och andra gillar.

     • CalabiYau 3 juli, 2016 den 10:23 #

      Intressant att du tar dig friheten att avgöra vad som är sanning. Jag tar mig då friheten att avgöra att du som så många andra är grundlurad.
      1. Det var inte flyktingar utan det var ekonomiska migranter.
      2. Det var inte raketforskare och högutbildade utan det var analfabeter och kamelskötare.
      3. De kommer inte med goda avsikter för oss utan de kommer för att dra fördel av oss.
      4. Resultatet av den ohämmade invasionen blir inte ett glatt o soligt multikultisamhälle utan ett samhälle där brottslighet, våldtäkter, rån, inbrott, mord ökar. Där människor kommer att låsa dörren om sig och packa ner överfallslarm och försvarsspray innan de går ut. Ett samhälle där man sneglar över axeln och håller ryggen fri.
      5. Vi kommer inte få hjälp med pensionerna utan vi kanske blir helt utan, Sverige blir ett U-land med inbördeskrig.
      Listan kan göras längre. Vad tror du, är ni godhetsapostlar som beredvilligt skänker bort vad våra förfäder slitit för, grundlurade och bara brottsligt naiva eller är det i själva verket ni som är de verkligt onda??!

     • Robert 4 juli, 2016 den 01:48 #

      Mycket väl formulerat, tack!

   • Robert 4 juli, 2016 den 02:28 #

    Dessutom mycket testeronstinna efter brist på villiga flickor i deras hemländer flest från Afganhistan och Nordafrika, watch up!

  • Boris 2 juli, 2016 den 10:40 #

   Vilken organisation representerar du EvaMärta? Stasi?, KGB?

   • yorkielove 2 juli, 2016 den 11:23 #

    Det borde du fråga dig själv, Boris.

    • Boris 3 juli, 2016 den 09:36 #

     @yorkielove
     Svaret på den frågan är ingen alls. Jag representerar bara mig själv och inget annat. Dessutom låter jag varje människa ha vilka åsikter den vill samt uttrycka dem fritt utan att uppmana dem till tystnad. Det kallas yttrandefrihet och var något som dina och mina förfäder kämpade för i århundraden. Nu vill du ta bort den friheten. Om du tycker så illa om yttrandefrihet så uppmanar jag dig att emigrera till Kuba, Nordkorea, Zimbabwe, Kina eller liknande som bättre stämmer överens med dina värderingar

     • yorkielove 3 juli, 2016 den 11:38 #

      Jag vill definitivt inte ta bort yttrandefrihet, det är ju den jag själv tillämpar.
      Men att placera in en person i en icke demokratisk grupp, som du gjorde här, har väldigt lite med yttrandefrihet att göra.
      Det är något helt annat, Boris.

     • vetteljus 4 augusti, 2016 den 07:23 #

      Hon uppmanade ju själv till att tysta yttrandefriheten så den frågan var – om än skämtsam – även befogad. Det är i en diktatur och i ett totalitärt samhälle förbjudet att skriva avvikande uppfattningar. T ex så som det blir efter Sharia har införts i väst. Då blir nog hon glad och du som värnar om yttrandefriheten mindre glad. Kanske även mindre naiv.

  • Jarla 2 juli, 2016 den 11:21 #

   ”radhusrasister” – skäms du inte?

  • Jimbo 3 juli, 2016 den 02:26 #

   Du är ju inte frisk!

  • Johan Krüger Haglert 3 juli, 2016 den 02:56 #

   Det är ju bara ett symptom.

   Orsaken är ju den oansvariga massinvandringspolitiken.

   Om skadegörelsen gav påföljder och de som ställer till det togs om hand och straffades skulle det ju vara mindre lockande men det skall ju daltas till förbannelse när kärringarna och de kastrerade hjärntvättade männen bestämmer.

   Det är ju inte alla på asylboendena som ställer till det, som våldtar eller är terrorister men vad spelar det för roll när de tillåts verka hur som helst? Utfallet av det förfarandet är ju just att man får leva med skiten.

   Att behöva leva med bidrags- och hatreligionsinvasion är ju ingen naturlag och nödvändighet. Det är ju politiska beslut som har tagits och som hade kunnat förändrats. Politikerna är ju ansvariga för eländet.

   Hatet mot invandringen och de som kommer hit och förstör är ju sunt och en helt normal reaktion. Och så generaliserande är vi ju inte. En japan eller polsk läkare kommer vi ju inte se som något större problem – för de är det ju inte. Vi ”rasister” som inte tror på alla människors lika värde vet ju bättre än att bunta ihop alla människor och tro att de är likadana.

 18. Källkritik hört talas om det? 2 juli, 2016 den 02:21 #

  Kan inte låta bli att undra hur du ”fick veta att nästan alla på boendet har hepatit”?
  Med tanke på personal på boenden jobbar under socialtjänstlagen, innebär det att de har tystnadsplikt.
  Tveksamt att ngn skulle bryta sekretessen och berätta en sådan sak för en okänd människa och därmed riskera att förlora sitt jobb.
  Poliserna kan knappast ha sådan information och inte ambulanspersonalen heller (och även ifall de haft sådan information, se det jag skrev ovan ang sekretess)

  Att det du skriver om har hänt är inget att ifrågasätta, eller att du var på plats.
  Men övrigt luktar rent skitsnack på långt håll.
  Att så många människor sväljer det du skriver med hull och hår är både skrämmande och tragiskt på en och samma gång..

  • forystablogg 2 juli, 2016 den 08:01 #

   Om du tycker det jag informerar om är ”skitsnack” är det helt och hållet ditt eget problem. Egentligen är det inte en bloggares uppgift att berätta för allmänheten om något så viktigt, det skall myndigheterna göra. Ponera att du ser någon som exempelvis kört omkull på cykeln och du (hoppas jag) plåstrar om vederbörande. Om du råkar få blod på dig bör du därefter ta dig till vårdcentralen och se till att du blir vaccinerad. De lär du inte göra om du inte är medveten om risken. Det tragiska i det här sammanhanget är inte att jag skriver det inte tidningarna skriver utan att beredskapen är så dålig i både stort och smått. På boendet fanns inte ens engångshandskar trots vetskapen. Sjukvården har naturligtvis kunskapen men det hjälper allmänheten föga då de hålls ovetande.

   • Källkritik hört talas om det? 2 juli, 2016 den 04:25 #

    Jag ifrågasätter inte att du fått blod på dig från en person som har hepatit b, det är man skyldig enligt lag att informera om.
    Det jag ifrågasätter är att du påstår att ”nästan alla på boendet har hepatit”, information som du omöjligt kan ha tillgång till.
    Isf borde väl boendet helt klart haft engångshandskar?
    Ponera att du plåstrar om en cyklist som ramlat och du hade fått blod på dig och personen var svensk.
    Hade du begett dig till vårdcentralen då med?
    Ifall du skrivit ett blogginlägg med ren konkret fakta hade du kunnats ta på allvar, men inte när du slänger ur dig påståenden där du inte kan ha tillgång till information.
    Tyvärr så sväljer många det med hull och hår.
    Inser du själv riskerna du utsätter både de som bor på boendet samt personalen för genom det du skrivit?
    Har du tänkt på konsekvenserna som det kan bli av det?
    Är du redo att ha på ditt samvete ifall ngt händer

    • forystablogg 2 juli, 2016 den 05:22 #

     ”Ha på ditt samvete” hade vi haft om vi inte ingripit. Har man skurit av en pulsåder måste man få hjälp omedelbart, annars dör man. Det var vad som hände flickan som arbetade ensam på ett liknande boende. Nej jag har inte fått blod på mig. Risken att en svensk har blodsmitta är betydligt lägre eftersom vi har vaccinationsprogram, du tror det har med människosyn att göra?

  • nimby 2 juli, 2016 den 03:53 #

   Hur spritt är hepatit i Afghanistan? Enligt http://www.vaccination.nu är hepatit A = hög risk hepatit B = ökad risk. Polio och rabies = ökad risk. Fattar inte varför ni vill mörka faktum när dessa hemska sjukdomar kan spridas i Sverige. Det har kommit supergonorre till Sverige. Tycker ni att det är bra?

   • Robert 4 juli, 2016 den 02:23 #

    Bästa hade varit att hälsoundersöka inflödet innan de släpptes in men nu får de förhoppningsvis kontrolleras på boendena?!

    • vetteljus 4 augusti, 2016 den 07:34 #

     Karantän där individer hålls i separata utrymmen tills hälsoläget kunnat etableras, som man gör med djur? Varför är vi människor mindre värda och kan bara sammanblandas rätt upp och ner med folk som har för oss främmande organismer och sjukdomar? Är det rasism också att förstå detta? Men inte när man håller djuren borta från inhemska djur tills deras hälsa fastställts – DET är inte rasism för att de är inte vår egen art? Jag fattar inte mycket av den här logiken.

     • forystablogg 4 augusti, 2016 den 09:38 #

      Jag förstår inte varför folk blivit så lättkränkta. När vi tog emot flyktingar efter WW2 så fick alla genomgå obligatorisk läkarundersökning.

  • Eva 3 juli, 2016 den 01:30 #

   Hepatit är en anmälningspliktig sjukdom, den är dessutom smittspårningspliktig och allmänfarlig.
   När polis och ambulans hittar en nerblodad människa på ett asylboende (där de vet av erfarenhet att de flesta har hepatit mm) så är det deras skyldighet att se till att personen ifråga kommer iväg för provtagning och dokumentation.
   För det är den tråkiga sanningen, genom regeringarnas totalt oansvariga flyktingmottagning så har årtiondens arbete med att utrota sjukdomar och smittspridning totalt blivit nertrampat i myllan och vi har fått tillbaka sjukdomar som inte har funnits här på många årtionden.
   Påståendet att det skulle kränka de asylsökandes integritet är ju enbart löljigt. Obligatorisk läkarundersökning vid gränsen och innan de blir insläppta i landet gynnar ju både oss och dem. Deras sjukdomar blir upptäckta och behandlade och smittspridningen hade inte varit så stor som den är nu.
   Att beskriva verkligheten har aldrig varit rasistiskt och är det inte nu heller.
   Angående tystnadsplikten så är det ju mest invandrare själv som är anställda att sköta dessa asylboenden. Troligtvis tar de inte tystnadsplikten på samma allvar som vi gör!

   • yorkielove 3 juli, 2016 den 11:51 #

    Det är så mycket mer än verkligheten, som beskrivs här.
    Sveriges samtliga politiker, skulle jag säga, har varit aningslösa ang. de negativa effekter, som uppkommit.
    Pga det har vi blivit otrygga, vilket resulterat i hat mot människor, som behöver stöd.
    Vi ser kortsiktigt, att vår trygghet beskärs.
    Världen är inte en konstant, vi kan inte falla tillbaka på ”trygghetsfaktorn” i ” vår” värld.
    Världen tillhör alla.

    • nimby 11 juli, 2016 den 04:52 #

     Nej, världen tillhör inte alla. Låter man dessa avelmaskiner ta över så kommer det inte finnas plats kvar någonstans. Har du ingen respekt för djur och natur? Var ska djur och natur ta vägen? Ser du inte hur packad Europa redan är?! Detta är galenskap!

     • vetteljus 4 augusti, 2016 den 07:43 #

      Kolla tillbaka i historien hur kort tid sen det egentligen är som platser som nu är ren öken var blomstrande skogar, med floder och sjöar och ett rikt djurliv. Vart tog allt det vägen? Frågan är – vilka bodde där då och hur blev allt förstörs? Sen en annan fråga – kan det hända på andra platser eller är de platserna bara ”oturliga” – kanske pga klimatförändringar? Eller var det något som människor medverkade till och gjorde själva, som kalhyggen, mm? Tänk på gräshoppor som äter allt i sin väg. Somliga insekter är såna, medan andra är som fjärilar, bin och humlor som pollinerar och skapar liv. Kanske det är samma med olika människor? Vissa skapar paradis vart de än går och andra helveten.

 19. Bidragstagaren 2 juli, 2016 den 12:54 #

  Efter att ha läst igenom lite på bloggen verkar allt gå ut på att rikta hat mot sveriges myndigheter. Var tvungen att kolla upp varför, tror jag hittat svaret. Läs gärna lite om ägaren av denna blogg och bilda er en egen uppfattning. Verkar sällan finnas källor eller bevis på allt som skrivs, så man ska nog inte tro på allt man läser. Går som sagt ut på att endast kritisera myndigheter och allt som inte är som bloggerskan tycker. Trevlig helg!

  • yorkielove 2 juli, 2016 den 02:27 #

   Bidragstagare, du har nog felinformerat dig.
   Jag har läst denna blogg under många år och har inte sett så många källor någonstans som här.
   Ang. myndighetshat, som du beskriver det- Tänk om det är befogat?
   Personligen är jag mer bekymrad över människors, enl. mig, överskattade tilltro till myndigheter.
   Jag anser att man bör protestera mot myndighetsmissbruk.
   Däremot ska man inte tro allt man läser och heller inte skriva allt man tror, utan källa eller bevis, vilket du nu gjorde.
   Trevlig helg tillbaka!

   • nimby 2 juli, 2016 den 03:57 #

    I Sverige har alla minimum nio års grundutbildning. All världens information finns tillgänglig så självklart ska var och en vara källkritisk och kontrollera det som inte klingar sant.

    Jag hatar myndigheter, inte för att jag har rätt att hata myndigheter utan för att jag har anledning. Det är många av oss som har det.

    • yorkielove 2 juli, 2016 den 05:17 #

     Myndighetsföraktet i denna artikel är det jag håller med om.
     Annars hjälps ingen av resten av innehållet.

    • forystablogg 3 juli, 2016 den 06:09 #

     Av de ”ensamkommande” som kommit tidigare år och varit här i minst 8 år är det över 40% som inte har gymnasieutbildning. De som arbetar har 30% lägre lön än svenskfödda.

     • Robert 4 juli, 2016 den 01:56 #

      Mycket underligt att de sk ensamkommande inte vet sin ålder, firar de inte födelsedagar i Afganhistan och Nordafrika?
      Låt gärna våra utrikeskorrar särskilt Uddén, som för övrigt propagerar för våra generösa socialbidrag, leta rätt på föräldrahemmen och stäm av åldern med detta, hur svårt kan det vara?
      Eller är de redan här…

     • forystablogg 4 juli, 2016 den 08:12 #

      Klart de vet. Det står i passet. Som de slängt.

     • nimby 19 juli, 2016 den 10:20 #

      Självklart vet de när de är födda. Klarar de av att ta sig till andra sidan jordklotet, med senaste modellen av en i-phone i näven, så klarar de såklart av att veta sitt eget födelseår.

      Enligt islam får man inte fira något än islamska högtider. Dit hör inte födelsedagar av vanliga människor.

     • vetteljus 4 augusti, 2016 den 07:47 #

      Och enligt islam är det helt rätt att ljuga för att lura otrogna hundar. Voff.

  • forystablogg 2 juli, 2016 den 08:07 #

   Ingen tvingar dig att läsa min blogg. Faktaresistens är ett vanligt fenomen, liksom tron på beslutsfattares och i synnerhet myndigheters ofelbarhet. De flesta av min artiklar grundas på offentliga handlingar, vilka det naturligtvis står dig fritt att ifrågasätta. Upplysningsvis tar jag bort länkar som inte har med ämnet att göra.

 20. forystablogg 1 juli, 2016 den 06:48 #

  Ca 13.000 visningar av artikeln hittills.

  • yorkielove 1 juli, 2016 den 08:12 #

   Oh Dear:))

  • Robert 4 juli, 2016 den 03:20 #

   Blir säkert fler då jag har mailat länken till mina vänner, bra jobbat!

   • forystablogg 4 juli, 2016 den 08:15 #

    25.000 visningar nu. Inget som jag planerade…

 21. forystablogg 1 juli, 2016 den 10:36 #

  Jag har ombetts att ta bort artikeln. Finns tydligen fakta som inte får komma till allmänhetens kännedom.

  • Johan 1 juli, 2016 den 12:03 #

   Ta absolut inte bort din artikel. Sanningsenlig information direkt från källan är ovärderlig jämfört med ”main stream medias (MSM)” filtrerade och tillrättalagda budskap. Frihet till information är grundpelarna till en demokrati.De s.k. granskande journalisterna och deras MSM försöker undanhålla verkligheten om hur många av de nykommande uppför sig från allmänhetens kännedom. Eftersom detta ändå inte lyckas, havererar trovärdigheten för den granskande journalismen.

   • forystablogg 1 juli, 2016 den 06:42 #

    Jag har haft flera kontakter med en anställd på företaget vars lokaler hyrs av Hörby kommun. De tycker uppenbarligen att jag ger gymnasieskolan dåligt rykte. Men det är inte jag som valt att lägga asylboendet fem meter från gymnasiet.

  • Robert 4 juli, 2016 den 01:59 #

   Nej Astrid, du är ett föredöme för oss svenskar att lyfta fram ”skiten” och jag ser gärna fler exempel kommer i ljuset, finns säkert hundratals sk problemboenden och tänk att vi hittills i vårt fd fina land har skapat (av politikerna) drygt 50 problemområden och ett tiotals ”nogozoner”, fy bubblan, när skall svensken ta den knutna näven ur fickan??

   • vetteljus 4 augusti, 2016 den 07:50 #

    Herregud, är det så många nu? Hänger inte med här ute i landsorten… (Har flytt ut i sista stund innan massinvasionen började för 10+ år sen)

 22. forystablogg 1 juli, 2016 den 10:34 #

  Från region Skånes hemsida:
  ”I Skåne erbjuds numera alla barn vaccination mot hepatit B på barnavårdscentraler, som en del av det allmänna vaccinationsprogrammet. Vaccinationen ges vid tre tillfällen under barnets första år.”
  Många asylsökande bär på smitta eftersom de kommer från länder där sådana vaccinationsprogram inte förekommer.
  ”Hepatit B orsakas av ett virus som gör att man får en inflammation i levern. Viruset finns i levern men också i blodet och andra kroppsvätskor. Smittan kan överföras om man får in smittat blod i kroppen och det är också vanligt att man blir smittad vid sexuella kontakter. Även mycket små mängder blod kan överföra smittan, till exempel om man använder eller sticker sig på en använd spruta.
  Efter att man smittats dröjer det två till sex månader innan symtomen visar sig. Man smittar ungefär sex veckor innan man blir sjuk och tre till sex månader, ibland längre, efter att man känner sig frisk.
  Nästan alla som får hepatit B blir friska, men några har kvar sjukdomen hela livet, så kallad kronisk hepatit B. Då kan man leva som vanligt men man ska undvika att belasta levern med till exempel alkohol och tänka på smittorisken.”

 23. nilsanderlindgren 1 juli, 2016 den 10:17 #

  Vi har dom ”Flyktingar” som Svensken har gjort sig förtjänt av…Betänk också hur många Dylika ”Hem” som numera finns inom rikets gränser…Förövrigt påminner detta om när Amerikanarna på 60/70 talet skulle släppa in alla Kubaner och utgick ifrån att dom var bra människor..F Castro var ju inte dummare än att han öppnade Fängelserna och skickade iväg dom flesta till Florida….

  • forystablogg 1 juli, 2016 den 06:46 #

   Ja det är vårt fel att barn drunknar i Medelhavet ( bortsett från föräldraansvaret, tydligen ett okänt begrepp i större delen av världen), eftersom vi utlovat guld och gröna skogar till de lyckligt lottade som lyckats ta sig hit.

   • yorkielove 2 juli, 2016 den 10:06 #

    Vi vet ju att det alltid är någon annans fel, när saker går snett.
    Oavsett om eller vad, som lovats är det förmodligen ett bättre alternativ än det, som fanns i hemlandet.

    • Robert 4 juli, 2016 den 02:01 #

     Bättre att de stannar i grannländerna, nära hem när konflikten lugnat sig, borta bra…

 24. Lasse 1 juli, 2016 den 08:43 #

  Men, detta kan man väl räkna ut med trubbig blyerts att ingen i Sverige kan hantera då dessa människor behöver hjälp av någon som förstår deras situation . Endast människor som varit med om samma kan hjälpa, det räcker inte med nån svensk tafatt utbildning.

  • forystablogg 1 juli, 2016 den 10:25 #

   Detta verkar vara ett systemfel i Sverige. Vi lockas med känsloargument som politiska projekt att satsa miljoner av skattepengar att ta om hand djur och människor som vi av myndigheterna får veta att det är extra synd om. Det gäller till exempel det växande antal djur som ”tas om hand” och som skapat förmögenheter hos företag som Djurambulansen i Skåne AB. Det gäller även allt fler barn som omhändertas. Det gäller asylsökande som i många fall bara söker ett bättre liv, vilket naturligtvis är djupt mänskligt. Eftersom ingen plan finns från politikernas sida i något av ovanstående ”projekt”, där syftet tydligen bara är att ”rädda” så många individer som möjligt, får också här företagare som Bert Karlsson chansen att samla manna från himlen. Väldigt lite pengar går till djuren respektive barnen själva. Fosterhemsplacerade barn misslyckas oftare. Att ge de asylsökande pojkarna var sin Iphone och en cykel är den lilla biten. Det får dem inte att sluta slåss och vara destruktiva. Långsiktiga planer och konsekvensbeskrivningar finns inte alls.

   • nimby 1 juli, 2016 den 02:03 #

    Det jag tröstar mig med är att de som har stulit mina djur kommer att få sina huvuden avskurna när kolonisatörerna helt har tar över. En liten tröst men ack så ljuv.

   • Johan Krüger Haglert 3 juli, 2016 den 04:48 #

    lol.

    Jag har själv sett massinvandringshysterin just som barn med husdjur.

    ”Åh kan vi inte skaffa en ..” och så skall någon annan ta försörja och ta ansvar för den.

    • vetteljus 4 augusti, 2016 den 08:06 #

     Ja där slog du huvudet på spiken. Har en nu vuxen dotter som var MÄSTARE på det. Slutade att vi ”suckers” till föräldrar tagit hand om ändlösa antal djur åt henne. ”Du får skylla dig själv som lät mig få djuren” kan det heta sen. Så får vi svenskar skylla oss själva när politikerna och andra ”goda” människor tröttnat på sina senaste ”gosedjur”?

 25. Kent-Eric Nilsson 30 juni, 2016 den 11:21 #

  Fy fasen!! Ni skulle låta aset förblöda. Varför hjälpa sådant patrask? Det är som att ge första hjälpen till pesten.

  • yorkielove 1 juli, 2016 den 05:18 #

   Usch, jag skäms över den kommentaren!

  • Chris 1 juli, 2016 den 07:24 #

   De är människor ditt jävla as.

   • Gunnar 1 juli, 2016 den 08:26 #

    Dock inte direkt civilicerade!
    Kan verka skrämmande men… Själv skulle jag bry mig mer om om att de ”slipper pinas mer”!
    Jag kan tyvär inte se nåt värde i dess existens på våra breddgrader! Jag är ledsen och det handlar inte om hat… Bara mest om att vi nån gång kan få bli lämnade ifred från dessa sk element av nåt jag inte kan sätta ord på! Inte utan att bli kallad både det ena och andra…
    Ni får gärna kalla mig vad ni vill men vad är det värt att rädda nåt som kan antas kommer förstöra för andra??? Ser faktiskt ingen mening i det… Är det humant att rädda någon som i nästa läge har ihjäl en eller flera andra våldtar rånar etc? Då kan jag känna att man själv blir som skyldig till att dessa dåd utförs!
    Och något sådant skulle aldrig mitt samvete stå ut med!
    Jag är nog ändå lite humanist ändå!!! Men man måste se helheten i vad folk faktiskt tänker!

    • yorkielove 1 juli, 2016 den 08:44 #

     Vi behöver inte kalla dig något.
     Du presenterar dig själv.

     • Sten-Arne Persson 3 juli, 2016 den 01:10 #

      TÄNK VAD MYCKET MER SAKLIGA OCH LÄSVÄRDA OVANSTÅENDE KOMMENTARER SKULLE VARIT OM DE INTE SKRIVITS UNDER MED SIGNATUR.

      NÄR SKA SVENSKA FOLKET VÄXA UPP OCH STÅ FÖR SINA ÅSIKTER MED SITT NAMN. DET ÄR SKILNAD PÅ REALISM OCH RASISM. ÄR DET SANNINGEN NI ÄR RÄDDA FÖR?

      YTTRADEFRIHETEN ÖKAR INTE AV ATT VI MISSBRUKAR DEN UNDER ANONYMITETENS SKYDD.

      RÄTA PÅ RYGGEN SVENSKA FOLK.

      ETT STORT TACK TILL ASTRID FÖR HENNES ENERGI OCH MOD ATT STÅ UPP FÖR DE FÖRTRYCKTA I VÅRT SAMHÄLLE. TA BORT ER SIGNATUR OCH STÖD HENNE MED DITT NAMN I HENNES KAMP FÖR ETT VARMARE SAMHÄLLE DÄR MAN RESPEKTERAR VARANDRA OCH VÅR KULTUR.

      VÅRA MAKTHAVARE OCH GAMMELMEDIA HAR SKAPAT EN FÖRLJUGEN BILD AV SVENSKA FOLKET OCH VÅR KULTUR. DE HAR SNOTT ROMARNAS RECEPT: SPLITTRA OCH HÄRSKA.

     • nimby 19 juli, 2016 den 10:30 #

      Varför vill du veta vad man heter? Vad ska du med den uppgiften till?

      I mitt ärende var det en oberoende person som vittnade om att jag visst tar hand om mina djur. Personen skrev under med sitt namn. Vad hände? Jo, hon fick besök av myndigheterna. De tog ordentligt betalt för det besöket dessutom. Denna blogg läses av myndighetspersoner och dem vill jag absolut inte nära. Tvärtom.

     • vetteljus 4 augusti, 2016 den 08:12 #

      Va!? Vi har en granne som sa han var villig att vittna om vi behövde det. Det där är ju ren terror. 😦

    • forystablogg 1 juli, 2016 den 10:05 #

     Detta är våra politikers fel. Angrip inte oskyldiga. Min poäng är att problem inte försvinner för att man förnekar dem eller byter namn eller förbjuder folk att tala om dem. På det sättet kan vi aldrig lösa något.

     • yorkielove 1 juli, 2016 den 10:43 #

      Sant!
      Aningslösa politiker, dom inte behövt bekymra sig om någon nämnvärd flyktingpolitik på lång tid.
      Svenskar, som visserligen reser utomlands, men sällan ser eländet.
      Vi har jämfört oss med Svenskar och ser inte världen utanför.
      Världen, som ständigt förändras och Sverige måste hänga med.

    • vetteljus 4 augusti, 2016 den 08:09 #

     Nu är det ju så att du inte känner den personen så du kan inte uttala dig om vad för slags människa det här rörde sig om. Man ska alltid utgå från att rädda människor som är skadade, sen får man utröna mer om situationen och vem som gjorde vad efteråt. Annars är vi inte ett dugg bättre än islamistiska fundamentalister själva, som urskiljningslöst avlivar otrogna, oavsett om de är icke-muslimer eller undermåliga muslimer.

  • forystablogg 1 juli, 2016 den 10:02 #

   Jag undanber mig sådana kommentarer på bloggen! Håll en hyfsad ton och diskutera sakligt.

 26. Eilert 30 juni, 2016 den 01:19 #

  Jag har allt tänkt på det!
  Folk ska T.ex tvingas ha dom här bomberna på sina arbetsplatser där de plötsligt kan bli kränkta över något och börja hugga besinningslöst med en kniv

  • forystablogg 3 juli, 2016 den 07:31 #

   Så blir det men du får aldrig veta var och vem. Ett till exempel från verkligheten: En vän till mig som arbetar i en annan skånsk kommun beordrades att arbeta i boenden för vuxna män som nyligen kommit med strömmen hösten 2015. I ett av dem avsett för åtta personer, där de skulle städa och tvätta efter de boende, fick de inte gå in utan att ha vakter med sig. De boende bedömdes så farliga. Enligt min vän så hade någon av dem bränt upp en kvinna i sitt hemland och riskerade dödsstraff om han skickades tillbaka. Några månader senare fick de på egen begäran flytta från den lilla kommunen till Malmö.

 27. Karlsson (@Karlsso47887706) 30 juni, 2016 den 12:51 #

  Snälla rösta rätt och låt inte apartheid diskriminering och ren rasism mot det svenska folket vinna. Är man bara av rätt härkomst (ras) kan man komma hur långt som helst och dessutom helt utan kompetens i det nya Diskriminerings Sverige http://www.di.se/artiklar/2014/10/3/fran-gomd-flykting-till-minister/

  • forystablogg 30 juni, 2016 den 01:07 #

   De flesta kommer tyvärr inte att komma någonstans utan hamna i kriminalitet och befolka våra fängelser.

   • Pepsi karlson 30 juni, 2016 den 07:20 #

    Hade det varit så väl men inte ens fängelse får de som gör brottsliga handlingar……finns inga poliser som hinner med allt. Högre lön så kanske det kan locka fler att utbilda sig till detta yrke…..OM dom nu vill bli det..Inget som lockar precis!!! Det förtryckta svenska folket har inget att säga till om…..tyvärr!

    • mm 1 juli, 2016 den 07:26 #

     Det förtryckta svenska folket? Fan är det för IQ nivå här? Idioter överallt

    • nimby 1 juli, 2016 den 02:34 #

     Finns inga poliser som hinner med allt… HAHAHA

     Finns ett par gamla kärringar med katter som de två älskar över allt annat. De får besök av polisen med jämna mellanrum. Nästan ett dussin ynkryggar varje gång! Polisen är fega, korrupta alternativt inkompetenta. Ingen respekt har jag kvar för dem. De ägnar sig åt löjliga saker medan de mörkar eller ignorerar allvarliga brott.

     De överbetalda ynkryggarna förtjänar vad de får.

     *Självklart finns det undantag som bekräftar regeln men överlag är polisen i Sverige ingenting att ha. Jag föredrar väktare eller liknande.

     • forystablogg 1 juli, 2016 den 09:43 #

      Ja jag vet personligen flera fall där små hundar slitits ur mattes famn av stora starka poliser. Shame on them! personligen skulle jag vägra sådana uppdrag!

    • vetteljus 4 augusti, 2016 den 08:17 #

     Poliserna har inte tid att ta itu med verkliga brott för de är uppbundna med att terrorisera svenskar. Det är friska och välmående djur och barn som ska hämtas på löpande band… (Hade kunnat varit ett skämt om det inte var sant.)

   • EvaMärta Granqvist 2 juli, 2016 den 04:01 #

    Ja, om inte du och jag gör något för att hjälpa till, vill säga. Den här bloggen var en av de sämsta du har skrivit, Astrid, och hjälper varken de utsatta pojkarna eller någon annan. Var jättesnäll och ta bort det här gräsliga rasistiska inlägget innan fler delar det. Ingen av oss behöver det!

    • forystablogg 2 juli, 2016 den 05:38 #

     Man kan faktiskt dö av hepatit. Virus har inget med ”rasism” att göra. Tycker du att vi agerade rasistiskt? Hade myndigheterna agerat snabbare vid utbrottet av ebola 2014 hade inte mer än 10.000 människor avlidit. Det är alltså rasistiskt att varna för sjukdomar nu!

    • m96 2 juli, 2016 den 10:35 #

     Nä låt oss leva i din fantasivärld istället det kommer fungera jättebra det är säkert 🙂

    • Robert 4 juli, 2016 den 02:06 #

     Utsatta pojkar, hehe jojo, du skall se dem som bor granne med mig…

   • Robert 4 juli, 2016 den 03:18 #

    Hur ser tex fördelningen av svenskar och Alibabas ut på Kumla?
    Är säkert hemlig uppgift…(PK)

  • yorkielove 30 juni, 2016 den 09:35 #

   Rasism mot det Svenska folket verkar vara mindre uttalad än många Svenskars rasism mot flyktingar, tycker jag.

   • Robert 4 juli, 2016 den 02:07 #

    Förbjud uttrycket rasism och även det ohemula ”LIKSOM” i var och varannan mening, usch

 28. Anna Sarnes Magnusson 30 juni, 2016 den 11:11 #

  Stort tack till dig som vågade skriva inlägget. Det är häpnadsväckande att ”Svenssons” bekostar denna vansinneskarusellen.
  Det är inte ovanligt att vuxna män ljuger om sin ålder för få PUT i Sverige. Fördelar finns, PUT lättare, slipper skyldigheten att försörja anhöriga det betalar du, egen stab i form av advokat&Godeman, pengar till kläder, skor, datorer, mobiler och även körkort i vissa kommuner.

  Vissa kommuner får betala mer än 1.900 kr per dygnet.
  Det är inte ovanligt att dygnskostnaden hamnar på 5.000 kr.
  Dra in kaffet och ägget för våra gamla. De nya behöver m e r…

  • forystablogg 30 juni, 2016 den 01:05 #

   Jag skildrar verkligheten som den är sett från de vanliga människornas sida.

   • yorkielove 30 juni, 2016 den 09:19 #

    De ”vanliga människorna”?
    Förlåt att jag lägger mig i er diskussion med min något avvikande uppfattning!
    Jag kan förstå era argument till en hel del.
    Men eftersom jag jobbat i dessa länder ser jag också en annan bakgrund än vad ni gör.

    • Rickard 1 juli, 2016 den 12:04 #

     Men nu är det så a5t nu är dom här av eget val, så då får dom fan lära sig att bete sig som man gör här. Och passar inte det kan dom ju ta sig tillbaka igen till de som dom uppenbart tyckte fungerade bättre.

     • yorkielove 1 juli, 2016 den 05:01 #

      Eget val, ja.
      Väl mellan vad?

     • Arne Plahn 2 juli, 2016 den 09:18 #

      Var inte den frågan rätt korkad?

     • yorkielove 2 juli, 2016 den 10:33 #

      På vad sätt, anser du?

     • forystablogg 2 juli, 2016 den 12:00 #

      De är snarast hitskickade av sin släkt för att i bästa fall kunna hämta hit resten eller i alla fall skicka hem pengar. Kanske inte så mycket eget val då individen inte har så stor betydelse i de klansamhällen de kommer ifrån.

    • vetteljus 4 augusti, 2016 den 08:28 #

     Men då borde du inse att det är det man ska göra OM man vill hjälpa de verkligt utsatta. Inte ta in en massa oidentifierade möjligen kriminella individer i landet som haft lyxen att kunna betala 80 papp för en biljett till landet bidrag. Att man själv ska gallra ut om det finns speciellt utsatt grupper som bör flyttas från ett oroligt område, då de systematiskt förföljs och utrotas. Som det nu ser ut så har ju mängder av just dem inte fått möjlighet att ta sig hit och istället är det såna lyxsökare som dyker upp, som oftast inte ens har behov av asyl. Det känner jag är fullkomligt ansvarslöst mot alla inblandade.

   • EvaMärta Granqvist 2 juli, 2016 den 04:03 #

    Nej, du har skildrat verkligheten så som rasister ser den. Det finns mycket mer intressanta och viktiga saker att berätta om våra nyanlända ungdomar.

    • forystablogg 2 juli, 2016 den 05:41 #

     Javisst. Vi bortser från allt som är farligt och obehagligt så blir nog världen tryggare. Vi kan exempelvis bortse från alla ungdomar i Hörby som hamnar i drogmissbruk, sumpar skolan och blir langare för att finansiera sitt eget missbruk.

     • yorkielove 3 juli, 2016 den 12:26 #

      Människor blir inte tryggare av att myndigheter o media döljer obehagligheter, men heller inte tryggare av att man överdramatiserar dem, vilket gjorts här.
      Människor mår bäst av saklig information, aå att de kan ta ställning och bedöma själva.

    • Ove Solsidan 3 juli, 2016 den 10:23 #

     EvaMärta Granqvist är ett TROLL om någon undrar !

     • forystablogg 3 juli, 2016 den 12:26 #

      Nej det är hon inte. Hon är aningslös men genuint god. Jag känner henne.

     • yorkielove 3 juli, 2016 den 12:27 #

      Och vad är du, Ove Solsidan?

    • Robert 4 juli, 2016 den 03:15 #

     Vadå våra nyanlända slynglar, de är och kommer förhoppningsvis aldrig att bli våra, skicka hem dem till mamma istället är min åsikt, hon saknar säkert sin pojke!

   • Robert 4 juli, 2016 den 02:10 #

    Inga problem att hitta av de förbannade politikerna importerade ”problemen” men lyckligtvis läste jag att Danielsson gissar att hälften ca 80000 hitkommande skall skickas hem, puh!

  • nimby 1 juli, 2016 den 02:37 #

   Tror du att de nöjer sig med PUT i endast ett land? De ordnar självklart PUT i flera länder så att de kan plocka ut mer pengar.

  • forystablogg 2 juli, 2016 den 08:15 #

   Kommunen betalar 120.000 + moms för vandrarhemmet samt 1.900 per person och dygn till VoB. Staten ersätter sedan kommunen. Senare hamnar alla kostnader på kommunen.

 29. kärringen MOT strömmen 29 juni, 2016 den 04:44 #

  Det värsta är ju att vi fått tillbaka sjukdomar som vi har varit av med i decennier pga att sverige inte krävt att dom ska läkarundersökas innan dom släpps in i vårt samhälle. Dom kan ha smittsamma sjukdomar som sveriges medborgare nu kan få och det kallar jag inte att ta ansvar varken för landets invånare eller för dom som kommer. Dom som är sjuka behöver vård och vi som bor här ska kunna lita på att inte bli smittade av sjukdomar varje gång vi går ut. Fullständigt oansvarigt samt att sätta folk som har trauman i asylboende med fri utgång är också helt oförståeligt. tickande bomber som du säger och som kan detonera var som helst i samhället. Hur kan folk bara acceptera detta?

  • forystablogg 30 juni, 2016 den 01:03 #

   Svaret är : De vet inte om det. Jämför min artikel med Skånskans samma kväll (länk) där allt är nertonat. De inblandade såg rätt unga ut i detta fall. ”Bråken” på detta boende är vardagsmat även om just den här kvällen var det extra våldsamt.

  • Anonym av personliga orsaker 1 juli, 2016 den 02:49 #

   Jag undrar om meningen med de senaste årens hantering av oss infödingar är att förgöra oss på alla sätt som tänkas kan, det ser ju inte bättre ut. Äga något får man inte heller, ens livsverk vilket kan ha tagit 20/25 år att bygga upp kan på en timme tas ifrån dig av en tjänsteman som fått en sk expert att skriva under ett papper. Sen spelar det ingen roll ifall experten så sitter i domstol och under ed erkänner hur den verkliga sanningen var, den svenska förvaltningen tuggar på ändå, år efter år. Du mister din egendom, din försörjning, din hälsa, på det ska du också betala för kalaset, jag vet. Först bli av med 25 års arbete värt miljoner, sen på det tvingas betala en miljon till, detta trots att allt sedan länge är bevisat och erkänt att alltihopa bygger på en lögn, ett osant expertutlåtande som experten ett par år senare återtagit både muntligt och skriftligt. Det spelar ingen roll, det verkar som om staten inte kan erkänna fel som begåtts om det skulle kunna ge den drabbade rätt till skadestånd, allt mörkas och läggs locket på. Protesterar den drabbade, håller på att överklagar och kräver sin rätt så går man in med stora hammaren, det finns mängder av olika förvaltningar och myndigheter att ta till, soc, förnedringskassan, skatteverk, kronofogde, byggnämnder, länsstyrelser, alltid finns det något att hitta på att klaga på och när ett flertal ”anfaller” samtidigt blir det minst sagt tufft för den enskilde.

   • nimby 1 juli, 2016 den 02:57 #

    Så sant som det är skrivet!

   • vetteljus 4 augusti, 2016 den 08:39 #

    Klicka för att komma åt Behind_the_Green_Mask.pdf

    Du verkar ha helt rätt – allt ska kontrolleras, vi ska inte få äga någonting själva, det är ”Agendan”. Vad som gömmer sig bakom den ”gröna masken”. Verkligen obehaglig läsning. Vet inte om det finns någonstans man kan fly från detta. Någon ”asyl” att söka eller om vi är körda. Iallafall som det ser ut just nu. Det sorgligaste är hur de attackerar de bästa av oss, de som byggt upp så mycket och slitit så hårt. 😦

 30. yorkielove 28 juni, 2016 den 03:54 #

  Vilken tur att du och din vän kunde hjälpa!
  Ja, ” tickande bomber”, dock inte av samma typ, som fått dessa människor att reagera som de gör och som de flytt ifrån.
  Inte förvånande att Sverige är så dåligt förberett för att ta emot flyktimgar, när vi inte drabbats av den verklighet, som dessa ensamkommande tillsammans med så många andra flyktingar gjort.
  De är ovälkomna vart de än kommer.Tickande bomber, destruktiva, hepatit B, så olika oss Svenskar.
  Varför kan de inte bara försvinna ( tillbaka till bomberna eller åtminstone flyktinglägren i grannländerna, där de flesta andra flyktingar redan finns? Bara inte just, där jag bor, åtminstone inte störa, när jag dricker te.)
  Nej.
  Så länge jordens yta är densamma medan befolkningen på den ytan växer kommer det att finnas flyktingar.
  Det har Europa smärtsamt upptäckt nu.
  Vi måste lära oss fatta att de tickande bomberna är människor, som vi.

  • forystablogg 28 juni, 2016 den 05:56 #

   Min väns dotter som är elva år blev ordentligt uppskrämd. Jag vet inte exakt ur många boende som finns just nu men det är närmare tjugo stycken. Gymnasiet bredvid har tagit emot ungdomar som av olika anledningar haft svårt att klara mer teoretiska utbildningar. Skolan går med stort underskott och efter sen planerna på boendet i grannbyggnaden blev kända i höstas var det flera elever som lämnade skolan. Skolans framtid är alltså oviss men boendet är betydligt mer lukrativt.

   • yorkielove 28 juni, 2016 den 07:50 #

    Usch!
    Det är den stora nackdelen med oförbereddheten att ta emot flyktingarna: De privatas girighet att snabbt tjäna stora pengar i stället för önskan att vilja hjälpa.
    Personligen kan jag tycka att man borde ha insett att detta skulle hända efter 4 års krig i Syrien och flyktingkriser i Afrika.
    UNHCR har varnat länge.
    Nu är det ett faktum och vi måste acceptera, vare sig vi gillar det eller inte.

    • forystablogg 30 juni, 2016 den 01:04 #

     De flesta pojkarna kommer från Afghanistan. Världens farligaste land för kvinnor.

     • yorkielove 30 juni, 2016 den 08:54 #

      Afghanistan verkar vara ett farligt land för de flesta.
      En del människor i Sverige verkar ha en farlig människosyn också.

     • Lennart 2 juli, 2016 den 09:42 #

      Det verkar många invällare också ha eftersom dom verkar tro att våldta och råna är deras rättigheter eftersom offren inte tillber ”Allan”.

    • Arne Plahn 2 juli, 2016 den 09:28 #

     Ursäkta, men vad är det vi måste acceptera vare sig vi vill eller inte?

     • yorkielove 2 juli, 2016 den 10:55 #

      Vi måste acceptera att de flesta människor har en önskan att vilja överleva.

  • Rickard 1 juli, 2016 den 12:12 #

   Hur skall saker kunna bli bättre om vi skall anpassa oss till det som är sämmre, för det är det som blir resultatet av allt detta fjantade med media lögner, polismesandet och rättsväsendet som inte är värt namnet. Regeringens agerande tänker jag inte ens gå in på. Lika för alla, så kanske där funnits en möjlighet, men nu frodas bara hat och aggression.

   • yorkielove 1 juli, 2016 den 05:13 #

    Troligen är det det dom flyktingarna också inser.
    Dessa människor har haft oturen att födas i länder, där det mesta är ”sämre”.
    Det som kallas ” sämre” i Sverige går inte att jämföra med vad, som är sämre i Afghanistan.
    Dessa människor har inte något val, om de vill leva, deras enda chans är ofta att försöka fly.
    Ja, med hemska konsekvenser ibland.
    Deras brott: De är födda på fel plats i världen.

    • Gunnar 1 juli, 2016 den 08:34 #

     Och varför är det sämre där än här då?
     Beror inte det på människorna som dessa är födda av och har omkring sig samt kommer hit? Eller???
     De får väl rätta till problemen där då!
     Åk dit med kaffe å ett par armband ska du se vad bra det blir?????

     • yorkielove 1 juli, 2016 den 08:55 #

      Enligt min uppfattning behövs mycket mer än kaffe och armband.
      Jo, våra förfäder var också lyckligt lottade att vara födda under betydligt gynnsammare omständigheter än dessa människor.
      Om du hade varit född där och haft deras erfarenhet, tror jag att du hade önskat förändring på alla sätt. Om du hamnat i krig, tror jag likaså att du försökt fly.

     • nimby 1 juli, 2016 den 03:29 #

      Om de vill ha förändring så kan de ordna det. De vill inte ha förändring utan de vill att hela världen islamiseras.

      Titta på de stackars indierna som styckade upp sitt land och gav muslimerna Pakistan. Det räckte inte utan nu vill de ha en bit till. Titta på Kosovo och hur de plockade åt sig den biten från serberna. Det handlar om en plan att ta över. Det är ett faktum.

     • forystablogg 2 juli, 2016 den 12:09 #

      I alla fall var inte mina förfäder ”lyckligt lottade” utan levde i stor fattigdom. Modiga människor kämpade hårt för ett bättre liv och resulterade i ett rikt land. Tydligen var det för bra för att få vara och vi får nu skörda frukterna av ännu ett elitens projekt att vara det västland vars befolkning växer snabbast. Om snabb folkökning vore nyckeln till välstånd så skulle flera afrikanska länder stråla av ekonomisk utveckling. Tyvärr är det inte så. Befolkningstillväxten äter upp den ekonomiska tillväxten eftersom resurserna skall försörja allt fler.

     • yorkielove 2 juli, 2016 den 02:16 #

      Lyckligt lottad kan betyda annat än att leva utan fattigdom.
      Att leva i en demokrati, eller åtminstone ett mer demokratiskt land än många, att inte leva i krig.

     • forystablogg 2 juli, 2016 den 05:55 #

      Vi har också levt i krig. Fred har varit ett undantag i historien. Demokrati som rösträtt och sociala reformer har vi kämpat oss till med blod svett och tårar!

     • sverigevän 30 oktober, 2016 den 01:51 #

      Bästa sättet att få ordning och välstånd i de överbefolkade främst afrikanska staterna stavas BARNBEGRÄNSNING!
      Men nu kommer många främst somalier, jordens salt, hit och formligen sprutar ut krulliga telningar för att slippa arbeta genom enorma bidrag!
      Koppla skatteinbetalning till bidrag särskilt barnbidrag, läs ingen skatt inga bidrag!

     • forystablogg 2 november, 2016 den 12:37 #

      Om biståndet hade gått till att förbättra kvinnors ekonomiska villkor och oberoende i Afrika (ex genom förbättringar i jordbruket, avsalu av jordbruksprodukter, solfångare som ersätter tidsödande vedhämtning) skulle de få möjlighet att ta kontroll över sina liv, döttrarna skulle inte giftas bort i tonåren utan få gå i skolan. Sådana satsningar gav resultat även i Sverige för inte så länge sedan och kvinnorna födde färre barn. Min mormors mor födde sex barn och min mormor åtta. Däremot fick min mor och hennes syskon två-tre barn vardera (fyra av syskonen fick inga barn).

     • CalabiYau 2 juli, 2016 den 11:40 #

      Nu tror jag du dagdrömmer eller skarvar. Vi bor i Norden där det är vinter halva året. På vilket sätt skulle våra förfäder haft fördelar?? Tvärtom, genom hårt slit har detta land byggts upp och nu ska det raseras av bortskämda moderna människor som får en kick av att känna sig ”goda”. 😦

    • forystablogg 1 juli, 2016 den 12:02 #

     Ändå är det de som har det relativt bättre än övriga befolkningen så att släkten kan skrapa ihop de ca 80.000 som flyktingsmugglarna tar för en biljett till Europa.

     • yorkielove 1 juli, 2016 den 01:51 #

      Ja, de, som tros ha förutsättningar att fly, gör det.
      De, som inte har det, måste stanna.

     • forystablogg 1 juli, 2016 den 09:48 #

      Under andra världskriget tog vi emot tusentals barn från Finland. Männen stannade och kämpade. Nu tar vi emot tusentals män, kvinnor och barn stannar kvar och kämpar. En viss skillnad.

     • yorkielove 2 juli, 2016 den 11:09 #

      Man gör gärna det lätt för sig om man klumpar ihop alla flyktingar, dessa tusentals män, kvinnor o barn i en grupp.
      Enklare att finna negativa
      kommentarer?
      Jag tycker vi borde kunna fundera över vad vi skulle göra om vi vore utsatta för risken att dö i krig i sitt hemland.

     • forystablogg 2 juli, 2016 den 12:11 #

      Merparten söker sig hit för att få ett bättre liv och har inga flyktingskäl alls.

     • CalabiYau 2 juli, 2016 den 11:49 #

      Hur många miljoner människor ska vi ta emot menar du? Ska lilla Sverige lösa hela jordens problem med krig, sjuka, fattiga? Det är helt orimligt. Vårt land går under och sedan kommer vi också behöva hjälp. Men en hop människor fick åtminstone känna sig ”goda” en tid. Hoppas ni tycker det är värt det.

     • forystablogg 3 juli, 2016 den 09:28 #

      De som står för besluten har resurser att sätta sina barn i skolor där barnen får en utbildning. Själva har de löner i månaden som andra inte tjänar på ett år.
      http://www.di.se/artiklar/2016/1/28/reinfeldt-far-nytt-toppjobb/
      http://www.di.se/artiklar/2016/6/3/reinfeldt-invandringen-starker-ekonomin/

    • nimby 1 juli, 2016 den 03:24 #

     Det handlar inte om otur. De är produkten i ett led.

     När de tar sig till en annan kontinent, en annan nation med helt annan kultur som främmande folk har byggt upp med blod, svett och tårar kommer snyltarna till serverat bord. De tar för sig av andras möda! Det räcker dock inte med att de ska finansieras utan de vill överföra sin kultur på andra. Desertörerna vill dessutom härska över andra folk. De klarar inte av att sköta sitt eget land men vill ta över andras.

     Saudiarabien har tagit emot NOLL flyktingar. Om Saudiarabien har råd att bygga köpcentrum i det europeiska Bosnien har de råd att ta emot sina flyende trosbröder från Afghanistan. Det är dags för dem att ta sitt ansvar på den punkten.

     Skam över Stefan Levin, Angela Merkel och kompani som kräver att de europeiska öststaterna ska ta emot folk de inte vill ha.

  • nimby 1 juli, 2016 den 03:05 #

   Ok, jag vet att du är läkare så all respekt för din syn på saken.

   Saken är dock den att de är muslimer, folk med en helt annan kultur som egentligen ska vända sig till de många länder som de hör hemma i bättre. Muslimer har också den egenheten att avla sig snabbt och mycket och på det vill de dessutom ha samma levnadsstandard som folk som endast har max två barn. Det fattar man väl att det inte går ihop.

   Klimatet/miljön som nu går åt helvete kommer inte att bli bättre med den flod av hungriga som släpps in. Ni som vill rädda dessa påskyndar bara människans undergång.

   • yorkielove 1 juli, 2016 den 03:36 #

    Det här är frågor, som alltid är aktuella, men svåra att diskutera, som synes.
    Nu är det en obalans beträffande utbildning, kultur, näringstillgång, religion i världen. Funnits jämt, men industrialiseringen i Västvärlden har ökat den, på bekostnad av befolkningen i utvecklingsländer.
    Inte ssk troligt att de inte kommer att ta oändliga generationer innan de kommer ikapp.
    För att Mänskligheten ska överleva måste alla ha chans till utbildning, kunskap.
    Det går inte att nonchalera det.

    • flumnisse 2 juli, 2016 den 10:15 #

     obalans du får det att låta som om detta går över..
     finns inte en chans att att ordna utbildning åt en växande befolkning i ex afrika och mellanöstern helt enkelt för att det inte hinns få fram skolor och lärare i den takt som behövs, jorden behöver avbefolkas.

     det är inte vårt fel att demografin skenar i u-länder, de klarar inte av att ha kontroll på befolkningstillväxten-
     och just denna befolkningsökning ligger till grund för den exodus vi nu ser torna upp sej, självklart flyr folk till det bättre men det är inte krig som driver på flykten, och de som kommer nu har pengar och lite hjärna att tänka med de inser att det är kört för mena nationer.
     majoriteten av de som kommit de senaste åren kommer från alla andra länder förutom syrien/irak se på libyen mest hottentottar därifrån inga libyer.
     mänskligheten kommer inte överleva om vi kör på som vanligt något drastiskt måste ske, iom flyktingmottagandet i väst kommer vi kollektivt driva vår civilisation mot undergången..

     åter till utbildning är du medveten om hur många lärare vi saknar idag och hur många som saknas om tio år ?
     kolla gärna upp hur många lärarutbildningar som finns och fundera på hur ekvationen skall gå ihop.

     de senaste åren har vi byggt ca drygt 30k bostäder, skall vi klara denna utmaning så måste vi upp i minst tredubbla hm, har vi ens resurser till detta,, skall det dras igång en byggbom med utländska arbetare, aj aj det blir dyrt för staten.
     sen måste det byggas skolor och få fart på vården oxå..
     vårdsektorn drar ner men erbjuder samtidigt gratisvård till icke medborgare, samtidigt ökar folket så det knakar,, vi behöver fler vårdplatser, mer polis osv statens kostnader täcks inte upp av inbetalda skatter betalda av en alltmer krympande i förhållande till folkmängd skattebetalare.
     kineserna slog till bromsen för barnafödande vid ett index som låg en bra bit under sveriges nuvarande index mao sverige har en demografisk kurva som inget annat land uppnått med migrationen inräknad, svenska regeringen och media ljuger om tillståndet i landet.
     vårt system bygger på att minst 75% förvärsarbetar, jag påstår att vi passerat tipping point och att vi nu står inför något svenska nationen aldrig tidigare upplevt.
     kommer bli en mycket svår väg tillbaka till ett fungerande samhälle.
     det som tar knäcken på kommuner runt om i landet nu är inte att de blir tvingade att ta emot ”migranter” utan det är efterdyningarna från 2013/2014 års invällning av främlingar när de övergår i kommunens ansvar, vänta tills vi ser 2015 års konsekvenser..
     saker o ting har påbörjats av oansvariga politiker som kommer ge eko långt in i framtiden dvs våra barns framtid.

     • yorkielove 2 juli, 2016 den 10:58 #

      flumnisse: Om du tolkar det jag skriver som att jag anser att problemen skulle vara övergående, förstår jag hur du kan tolka annan information.
      I den värld vi nu har med lättheten och närheten till internationella kontakter fungerar det inte att enbart se de egna problemen. Det skapar isolering och hämmar utveckling.
      Vi måste fatta att det finns en värld utanför Sverige.
      Jag håller med om att de värsta ”tickande bomberna” är våra egna rädslor, som tydligen kan fòrvandla människor till rasister.

     • vetteljus 4 augusti, 2016 den 09:07 #

      Det är tråkigt när du inte klarar av att möta andras argumentering med annat än ett glåpord, som ”rasist”. Flumnisse hade många viktiga punkter han tog upp och du besvarade honom på ett ovärdigt sätt. Min åsikt. I och för sig skulle säkert CIA och disinfo-nissar vara stolta över dig. Det är så man svarar när man inte har något giltigt motargument i den världen. 🙂

     • Robert 4 juli, 2016 den 03:10 #

      Som tur är verkar det lätta när ca 80000 lycksökare skall skickas hem framöver enligt Danielsson på MV!
      Schengen kan ta sig nånstans för nu gäller det att försvara vårt lands gränser om så med vapenmakt då mörka…krafter är på väg som gräshoppssvärmar!
      Borde vara lätt för oss med mycket vatten som gräns?
      Förstärk kustvakt och tull gärna med inhyrd personal från östländer, de är inte så mjäkiga som oss kutryggade svenskar!

    • CalabiYau 3 juli, 2016 den 12:03 #

     För att vi ska överleva måste vi se klart på vad som eg händer. Hur sattes flyktingströmmarna igång? Vem tjänar på det? Det finns mkt intressant att läsa på den här bloggen: https://anthropocene.live/2016/02/18/drommen-om-varldsherravalde-v/

  • Robert 4 juli, 2016 den 02:12 #

   Borta bra men hemma bäst skulle tatueras in i pannan på inflödet, ja jösses vilket liv det skulle bli, hehe

Trackbacks/Pingbacks

 1. Alla är rädda | Astrids miljö- och samhällsblogg - 13 september, 2017

  […] då de boende slagits eller slagit sönder inredningen. Jag blev själv vittne till en sådan händelse för ett år sedan. Flera våldtäkter har också inträffat.Ett HVB-hem i centrum stängdes i […]

 2. En tickande bomb – No MSM News - 1 juli, 2016

  […] Källa: En tickande bomb […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: