Hur man inte sköter en pomeranian

5 Jun

Den 16 december 2015 slog länsstyrelsen i Blekinge, med polis och Djurambulansen i Skåne AB,  till i en ”gryningsräd” mot en djurägare som belagts med djurförbud sedan länsstyrelsen i ett annat län vägrat förnya §16-tillstånd för hundar, hästar och katter. Däremot var det samme länsveterinär, Björn Dahlén, i båda länen. Så det blev plötsligt för många djur och det fixade myndigheten den hårda vägen. Det var inget fel på djuren då, de var inte misskötta på något sätt utan djurägaren fick hela tre månader på sig att avyttra djuren. Många, speciellt hästarna var gamla, vissa över trettio år, och alla djur hade levt hela sina liv hos samma ägare. Djurägaren valde att fly med sina djur.

Flor 4 årOvan syns Flor fyra år. Hon är en av de ca trettio pomeranian som hämtades. Beslut om att hundarna skulle säljas togs av länsstyrelsen den 4 mars 2016. Tre av hundarna hade då självdött, ensamma och sjuka efter två månader.

Skärmklipp 2016-04-04 21.59.10En äldre tik avlivades i TV-rutan och påstods ha ”gett upp”. Det jag såg var en drogad liten hund, så drogad att hon inte kunde stå upp. Det hade inte gjort sig i bild att avliva en skräcklagen hund som for runt och gömde sig.

snittEn tik som höll på att föda togs också. Hon skall ha fått valpar samma kväll. Dagen efter var förlossningen fortfarande inte klar. Först efter ett dygn i plågor tas hon till veterinär och snittas på två valpar som visar svaga livstecken. Det är oklart om någon valp överlevde. Det är förbjudet att transportera högdräktiga djur.

Fem och en halv månad efter beslaget säljs fortfarande dessa hundar. Priset är nu nere i 500:-/st. Anledningen är att folk drar sig för att ta hand om dem eftersom Djurambulansen/polisen lämpar över alla kostnader för deras vård på den nya djurägaren. Deras veterinär avråder från köp då kostnaden sägs kunna komma att uppgå till ca 20.000:-. Priset för hundarna är dock egalt för Djurambulansen eftersom de får 6.000:- ex moms per hund och månad. Polisen påstår att de varit på ”pensionat”. Hundpensionat med denna standard skulle omedelbart få sina tillstånd indragna, men Djurambulansen är som vi vet ”undantaget” från lagstiftning som alla andra måste följa.

Chimmie 4årDet här är Chimmie fyra år. Han såldes den 10 maj och heter nu Pluto.

Chimmie 2Efter fem månaders ”vård” på Djurambulansen/SPCA var han genomtovig och illaluktande. Tandstenen från december hade han kvar! Det ska mycket till innan man klipper ner en pomeranian. Deras päls är inte svår att sköta. En genomborstning i månaden och litet mer under fällningen räcker. Vi kan alltså dra slutsatsen att dessa hundar har inte fått tillstymmelse till pälsvård efter sedan de medverkade i ”Djurskyddarna”.Chimmie innan han togsDetta är länsstyrelsens egen bild från den 16 december innan Djurambulansen packade ner hundarna. Det är hunden till höger. På intyget för honom kommer veterinären samma kväll att skriva att han satt i marsvinsbur, precis som hon skrev på alla de andra.

ssmoaDetta är Smoke i juli 2014.

Skärmklipp 2016-04-04 21.58.10Detta är Smoke 16 dec 2015 sen han blivit hämtad av Djurambulansen i Skåne. Han påstods då vara 5-10 år. I själva verket var han 4 år.Smoke vet intyg 16 decDjurambulansens veterinär intygar att han satt i marsvinsbur. Men hon var inte där så hur kan hon intyga det? Troligen intygar hon det som Micke säger. Hunden är mjällig och har kraftig tandsten och sägs har ”ont i munnen”.

DSC00350Den 21 maj 2016 säljs han. Då är han nerklippt, luktar illa, har fullt med mjäll och skorv på huden och tandstenen är kvar. Dessutom har han urinvägsinfektion och blöder när han kissar. Den utbildade personalen har inte ens lyckats få honom rumsren på nära ett halvt år. Men det är kanske inte så konstigt då hundarna suttit ensamma, var och en i sitt fack utan mänsklig kontakt eller sällskap av varandra. ”Personalen” består av unga kvinnliga gratisarbetare sk volontärer. De kan inget och vet inget.

IMG_9584Så här eländig ser huden på Smoke ut efter 5½ månad på ”pensionatet”.

Smoke vet majDet nya veterinärintyget är från den 11 maj dvs det är mer än en vecka gammalt. Det är tydligen inte så noga när polisen står som säljare. Nu är han ”något torr o mjällig” och tandstenen har efter ytterligare nästan ett halvår blivit ”måttlig”. Han har fortfarande tandköttsinflammation och bör således fortfarande ha ont. Döm själva om bilderna nedan visar ”måttlig” tandsten. Det är från ett par av de senast hämtade hundarna som alltså vistats över fem månader på polisens ”pensionat” dvs hos Djurambulansen i Skåne AB/SPCA.

DSC00336DSC00338DSC00339DSC00343DSC00344BristerHur kan man låta det gå så här långt skriver Djurambulansen på sitt Instagram.

Just det! Hur kan man?

76 svar till “Hur man inte sköter en pomeranian”

 1. Therese Arvidsson. 26 augusti, 2019 den 10:34 #

  Hej!

  Jag kanske är sent ute med det här men jag adopterade två utav hundarna från detta stället. Den ena (tror jag) syns på bilden med fyra hundar i. Den ljusa längst bak. Första gången jag var på SPCA sa de till mig att hon var 11 år, men dagen jag hämtade henne stod det på pappret att hon var 7-9 år. Hade gärna velat ha mer info om henne. Är det möjligt?

 2. Jacqueline 8 juli, 2016 den 11:38 #

  Jag tror jag köpt en av hundarna.
  Och skulle gärna vilja ha ålder och lite info om henne. Då vi har fått lite problem med henne och hon går bakåt i utvecklingen och inte framåt

  • Hanne Baron 11 augusti, 2016 den 02:47 #

   kære Jacqueline Du skal være velkommen at kontakt min mail ..
   med billede af hunden så kan jeg Give dig yderligere Informationer om hvilken Hunde det drejser sig om og vad det er du vil ha af indfnation . venligst Hanne Baron .
   Min mail add er hanne@4640.dk

 3. Kornelia 7 juli, 2016 den 10:20 #

  Hej! Jag misstänker att jag köpt en av pomeranerna, tänkte höra om ni vet vilken hund det är och om ni har info om dom mer hur gamla dom är och så?

  • yorkielove 22 juni, 2016 den 04:41 #

   Verkar mycket mer seriös! Hoppas att han förblir det!

  • forystablogg 25 juni, 2016 den 08:54 #

   Samarbetar med Djurambulansen i Skåne. Säljer dennes hästar nu från samma beslag som hundarna i artikeln kom från. Med polisens goda minne eller ovetskap?

 4. Eva 21 juni, 2016 den 01:37 #

  Ligger hästar ute till försäljning på Hästnet. Hästarna säljs via Djurambulansen Jonas Tysklind för polisens räkning. Enligt rykten samma ponnyer som tidigare omhändertagits med hjälp av Djurambulansen i Skåne. Kan det vara så att man tom hämtat hästarna i Ingelsträde och flyttat dom till Jonas?

  • Redovisa 23 juni, 2016 den 05:05 #

   Är det anständiga priser på hästarna och kommer polisen dra av priserna på fakturan till djurägaren?

   • forystablogg 25 juni, 2016 den 08:56 #

    Hästarna från Blekinge säljs med felaktig ålder för struntsummor som aldrig kan betala en bråkdel av vad ”insatsen” kostat skattebetalarna.

 5. flisan 19 juni, 2016 den 10:15 #

  idioten på djurambulansen skrev om en av hundarna , att den hade ”patellaluxation i ett bakben och att det var inget den hade ont av eller att det syntes” den som skrivit detdär måste vara den största jubelidioten i sverige, för det första, en patellaluxation så hoppar knäleden ur knäskålen hela tiden eller så hoppare den ur o stannar så, detta är ett stort lidande för hunden trotts att den idioten sa att den lider inte av det,helt sanslöst , ett löst knä däremot som inte hoppa ur är inget hunden lider av , däremot kan det bli belastningsskador o atros på äldre dagar, vem av idioterna har skrivit dett, jisses vicken stolpsnöre

  • yorkielove 19 juni, 2016 den 12:17 #

   Patella luxation orsakas av en felställning/missbildning i knäleden. Vid medial patellaluxation ligger
   inte knäleden i sin fåra vid knäskålens undersida utan på insidan av knäskålen. Skadornas allvarlighet
   beror på åldern då luxationen börjar och tiden innan prognosen ställs. Vid lateral patellaluxation är de
   motsatta grundvinklarna felaktiga och patellan ligger på knäskålens utsida. Små hundraser får oftast
   den mediala luxationen medan större raser får den laterala i större frekvens. Patella luxation graderas
   från 1 till 4 där 1 är den lindrigaste varianten där knäskålen är överrörlig och hoppar ur i vissa lägen.
   Vid en grad 4 är sjukdomen svår och det finns överhuvudtaget ingen fåra för patella att ligga i. Patella
   luxation är en degenerativ sjukdom och behandling bör starta tidigt för att förhindra en deformering av
   benet pga. den felaktiga belastningen.

   I ärlighetens namn delar man alltså in Patellaluxation i 4 stadier. Den lättaste, grad 1 behöver sällan åtgärdas.

   • flisan 19 juni, 2016 den 01:59 #

    du skrev lite mera utförligt än vad jag gjorde, iom att han skrev att hunden hade patellaluxation kan han inte veta vad hunden egentligen hade för grad på luxationen, (om den ens hade det)i stora drag kan man jämföra det med HD/AD det är samma ärftlighet, den hunden han pratade om kan inte ha haft luxation,en ”lös” patella men det kan man bara se via röntken eller en duktig vett kan känna om den är aningen lös, , i mina raser ska ett skk-intyg endast bli offentligt efter ett års ålder, då kan man med säkerhet säga om hunden är patellafri, sen finns det ju ”mekanisk” patella som kommit av en skada, med tanke på den ”vården” dom fått på djurambulansen så är det ju inte helt uteslutet att den kan ha fått en ”mekanisk” skada, det syns ju tydligt när knäet har luxerat

  • flisan 19 juni, 2016 den 02:06 #

   denna text är kopierad från SKK uppgifter om patellaluxation

   Patellaluxation och palpatorisk undersökning av knäleder
   Patellaluxation innebär att knäskålen (patella) kan förflyttas (luxera) från sin normala position.
   Två former av patellaluxation förekommer. Den vanligaste formen är när knäskålen glider ur sin position och hamnar på insidan (medialt) av knäleden. Den andra formen är när knäskålen hamnar på knäledens utsida (lateralt). Det finns många olika bakomliggande orsaker till patellaluxation. Ett vanligt symptom är hälta. I de fall luxationen är permanent har knäskålen låsts i sitt läge och drabbade hundar får en typisk, knäande gång.

   Patellaluxation är med stor sannolikhet ärftlig, men arvsgången har inte kunnat fastställas. Det faktum att förekomsten varierar kraftigt mellan olika raser och mellan olika familjer är dock indikationer på att sjukdomen är ärftlig. Enkelt autosomal recessiv arvsgång har föreslagits, men en vanligen accepterad uppfattning är att arvsgången är polygen (d.v.s. flera olika gener samverkar).

   Palpatorisk undersökning av knäleder
   Patellaluxation konstateras genom palpation och graderas på en skala från 0-3 baserat på med vilken lätthet luxering sker:

   •Grad 0 = Normal
   •Grad 1 = Patella kan luxeras manuellt men återgår spontant till normalt läge.
   •Grad 2= Patella kan lätt luxeras antingen manuellt eller spontant och kan förbli luxerad.
   •Grad 3 = Patella är permanent luxerad.
   Resultatet av undersökningen registreras centralt för samtliga raser vilket innebär att alla raser kan få undersökningen utförd och registrerad.

   För att undersökningsresultatet skall registreras krävs att:

   •hunden är minst 12 månader gammal vid undersökningstillfället
   •undersökningen utförts av veterinär med specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar
   •undersökningen utförs på SKKs patellaintyg, se nedan
   För ett fåtal raser gäller dessutom registreringsförbud för avkomma efter föräldradjur som före parning ej har officiellt intyg om patellastatus vid lägst 12 månader För information för respektive ras, se gällande registreringsregler.

  • Hanne Baron 11 augusti, 2016 den 03:49 #

   De kan skrive vad de vil ..Denne oplysning er til de som er i besindelse af Mine købte dyr ! ..

   Der findes dokument på at der er taget kontrol ,dyrlægetilsyn og udsagn med handles garanti bevis på Pas og registeringen . på vær enkel hest hund og kat ,..Der Tilhøre MIN Kvote .
   Da jeg er officielt ejer af De dyr som I har Tyvstjålet samme med Lst MG og Politiet i skåne ,ude Dommer erkendelse m m , Der alle ved om at disse Dyr er TYVSTJÅLET!!

   Det vil sige er man i besindelse af et af disse dyr hest hund eller kat . fra Min beholdning er man medvirker til Handles Bedrag og Hæleri og omgang med Mine aktiver som man ikke Lovligt ejer hvad enten du har handle den for 500 kr eller 3000 kr ..
   Det er helt ude af propotioner at bedrage med deres ejeskab chip og reg af dyr eller Bevis eller Forhør , ude for lovens Retslige ramme !!..

   Så med et sådan medvinden handling vil alle blive Retsforfulgt for store summer af erstatnings regningen sent til jeres add , Da der findes Del af Ulovlig handlinger med Navne , Bopæl ophold ctr .. Resten vil bliver Udlagt med Billede af vær djur for efterlysningen med formål for Stor findeløn for være enkel dyr Liv , som retmæssig bliver lever til bage ..

   venligst Hanne Baron

 6. Ola Bengtsson 16 juni, 2016 den 10:31 #

  Det är synd om alla er som ställt upp och hjälpt berörd djurägare. Alla anklagas för att det är deras fel att djuren omhändertogs. Djurägaren överskred sina tillstånd ordentligt, fick flera förelägganden och redan 2011 meddelades djurbegränsning till det antal djur som får hållas utan tillstånd. Djurbegränsningen överskreds också och den 1 februari 2013 meddelades totalt djurförbud.

  Genom stalking ger sig både nya och gamla förmågor ”hjälpare” till känna men ingen av dem tycks ha fattat djuren hade ett helvete hos denna djurägare!

  Det finns ingen som kan hjälpa berörd djurägare därför personen visar ingen respekt för varken djur, människor eller lagen!

  • yorkielove 17 juni, 2016 den 03:31 #

   Ola, anser du att det indragna paragraf 16 tillståndet berättigar det omhändertagandet lst gjorde via Djurambulansen i Skåne AB med de följder, som det medförde i form av högdräktig tik, som valpade direkt efter omhändertagandet, avlivande av friska djur, smittspridning pga obefintlig hygienkontroll av personal på djur kliniken, ingen tand- eller pälsskötsel m. m.
   Detta som djuren genomled efter omhändertagandet måste varje normal människa tolka som grav misskötsel/djurplågeri.

  • flisan 19 juni, 2016 den 12:57 #

   ursäkta ola vet du vad du pratar om överhuvudtaget, nu får du allt förklara dina uttaladen,hur kan det komma sej att du påstår att ”djuren hade ett helvete hos denne djurägare” förklara för en som inte fattar vad du snackar om, har du insyn i fallet eller?tycker du att djuren ser friska ut av att ha ”bott” hos djurambulansen?

  • Hanne Baron 22 juni, 2016 den 03:03 #

   Olllaaa .. Du er da en skræklig nedkær person føj et had , Du må have til denne kære kvinde va ,med din vedblive indsats at nedøre henne på .
   En vær som har en smule indsigt i denne sag . har set at hendes dyr var velplejet
   der er vis ingen tvivl i hvem som vil ejer og berige sig på folks ejendom ..
   Din velholdt udtaledele taget i betragtning af kvindens ældre dyr som hun har passet til forskriften bliver ikke så gammel om hun ej hade men tage vel hånd om dem korrekt ..så disse dyr har ikke være i forsømmelse !
   SOM DU påstår !… Men da vi er en del som er medviden om den interne indstats på medvirken bedrag og tyveri af andres dyr samt fra røve kvinde hendes livs glæde efter alle de år må være skind syge i deres bedømningen, ved at nægte hende høring eller en fair domstol for at kunne lade hende komme frem med bevis byrde ,så er det jo påfaldene at så vel Mine Købte dyr og andres betalet dyr , kan gives og sælges som slik og man kan fornægte nye ejere omgang med deres dyr ved at fremstille selv samme dyr , som tabte sjæle ude respekt for vad der virkelig ligger til grund for intens Jagten på hendes dyr og dyrholdningen
   .. Men det ved Du nok meget om olla efter som Du er så godt Oplyst som her !!
   For Mig at se , handler dette om regler som ikke holdes og Eu ret og nu Lands bedrag ,samt omgang med andres handels vare /og ejendomsret .
   nok ikke just mange som vil have udestående flere millioner kroner men sikker gerne vil ejer dyr De ikke har RET TIL ..!!
   Vi er mange som stille dette spørgsmål ”Hvad ved Du om hende og hendes dyr .”. her taler Du bare om Uret omtale , men Du må bevis dine falske oplysningen som Du på peger her !..
   Desværre er vi nogen som kender til hele sandheden og den skal nok komme frem !
   Man kan knap forstår Din vedholden krængning ,der skal fortsætter på en dyr ejer , men som jeg ser det er Du go til at fremhæve din egen nydelse med medvirker til falsk omtale og bedrag og nedladene omtale af en person som er kendt for hendes vidunderlige dyr !
   Jeg skal personligt gøre alt for at støtte denne person , så vel kræve Mine ret og mine dyr ,som opholder sig Ulovligt i Sverige og hos nogen som er med til at begå Hæleri og tyveri af Mine avls dyr ..for at nægte folks deres dyr ..

  • Elisabeth Boström 22 juni, 2016 den 03:14 #

   Ola Bengtsson hur kan du ha åsikter om att djuren har ett helvete hos just denna djurägare har du personligen konstaterat detta ,känner du djurägaren eller är du en av alla stalkers anmälare och ryktes spridare.
   Du bör skaffa dig ordentlig självkonstaterad information innan du uttalar dig.

  • Elisabeth Boström 22 juni, 2016 den 03:21 #

   Ola Bengtsson arbetar nog åt djurambulansen och kanske är delaktig i deras djurplågeri och tycker således att djurplågeri är helt ok.Mikael Gustavsson Sebastian Borg och deras volontärer verkar tycka att vanvård och självdöende djur är helt ok djurplågare är ni alla inblandade i djurambulansen.

  • Redovisa 23 juni, 2016 den 05:23 #

   Stoppa er lag i skitan, där den hör hemma! Om djuren hade ett helvete hos denna djurägare så verkar de inte ha fått det bättre hos rånarna. Sätt djurförbud på varenda blodsugare som är inblandad i ärendet i så fall.

 7. Elisabeth Boström 12 juni, 2016 den 12:48 #

  Om nu dessa omhändertagna djur hästar hundar och vad det nu var är omhändertagna på oriktig grund så blir problemen stora för både djurambulansen polisen och länsstyrelsen att redovisa vad som hänt med djuren. Det blir ju häleri vilket innebär att polisen måste hämta tillbaka samtliga djur. Köper man nått av en hälare så blir man av med det man köpt, god tro gäller inte då. Djurambulansen blir skadestånds skyldiga gentemot djurägaren det blir även tv 4.Dessa djurägare har väl även rätt till skadestånd från staten. Så dessa vetrinärer som är inblandade och skrivit falska intyg hoppas dom blir av med sitt yrke. Detta kan ju bli en riktig skandalhistoria. Stöld djurambulansens vanvård av djuren länsstyrelsen skåne samt polisen som inte förhindrat vanvården. Hoppas mikael gustafsson och Sebastian borg får djurförbud det är dom väl värda om man läser vetrinärintygen här på bloggen om de stackars försvarslösa djuren som hamnade helt oförskyllt i dödens boxar. Stackars inblandade djur.

 8. Animal Guardian 11 juni, 2016 den 06:07 #

  Vägen från åkeriföretag i djurtransportbranschen till bevakningsföretag med väktare för Länsstyrelsens räkning är inte särskilt lång speciellt inte när det är Länsstyrelsen som handlägger godkännandeprövningar gällande ansökningarna om godkännande av personal.

 9. Hanne Baron 10 juni, 2016 den 10:31 #

  I sverige findes der Folk som går bevist så lång i deres Embede at polisen och landstyrelsen og deres Domstole folks vil görre alt for at Dölja och Tyvstjäle i fån andre folk man bedrager alle for at disse bevis inte få komme ud even inte har vare prövet i en Rettegång eller Kôbskontrakt som er fuld lovlig i Landet Nägtes af disse folk som Lyver stjæler bedrager och even begår JAV for at hindrer Kunde i hendes ret til hendes ejendom
  och denen jaa er godkent i hele EU er ud i fån dom er så en Handel lovlig!! fyld lovligt ..
  ,,. men for Sveriges Embedsmænd handler dette Brud och Tyveri om Penge och Falsk indkoms af anden,s Ejendomsret ..
  Var en mand er Skytte af 3 overnävne indstandser for den Store Krimminalitet som begårs i mod en Køber som fik snoet sine ejdom hos en anden person .. som blev Ufrivillig pålagt et forbud ude Bevis

  Kundes brev lagt ind på Tv 4 Sv .. Spca ./ Djurambulancen . och even kommer at blive sendet til Polisen och Tingsratte samt EU domstolen som tilæggen bilag for at Pointere at disse djur som er kundes ejer af hende och de sälger man ude om Loven och ude om System .. for man ved om at disse djur stjålne .. her er Kundens Oplysningen til alle som läser dette .. Del endelig da Loven Brydes i alle Indstandser ..
  MAN MÅ IKKE KØBE HÆLERVARER – SÅ ER MAN MEDSKYLDIG I TYVERIET (BRÖT)
  Hvis I læser dette opslag, så KOPIER teksten – og gem den – idet alt forsvinder – også deling af opslaget vedr. denne ulovlige virksomhed!
  Hvis opslaget forsvinder herfra – så vidner det jo om, at der er noget grueligt galt.
  Idet der foregår ET ULOVLIGT SALG FRA DENNE GRUPPE’S MANAGER AF, regner jeg således IKKE med; at denne historie får lov til at blive stående her på siden.- Der forgår et ulovlig salg af mine lovligt købte dyr, fra denne side af!…HÆLERI
  Jeg håber dog, at der er nogen af jer medlemmer, der opfatter hvilket brud på love og regler, som bl.a ophavsmanden til dette firma, er medvirkende i!
  Lanstyrelsen i BLEKINGE – samarbejder med DJURAMBULANCEN i SKÅNE – og er alle har jeg orienteret om, at de begår HÆLERI – idet de sælger mine djur.
  Så pas på hvad I køber herfra! I ejer IKKE lovligt mine dyr, selv om I køber dem fra dette sted.
  ALLE der er medvirkende til til denne hetz imod Farmen og Jeg – har adskellige gange fået af vide, at der IKKE må sælges NOGEN DJUR fra min beholdning – idet det er HÆLERI, og I vil miste de djur som I køber. DENNE SAG ER I TINGSRETTEN OG HOS KRONFOGEDEN!
  Jeg har købt og betalt for flere djur som LIGE NU er til salg PÅ DENNE SIDE, heste, hunde og katte, der er fra en bestemt farm.
  Jeg har fulgt disse djur i hele 2014-2015 – til de ulovligt bliver fjernet fra farmen, idet Lanstyrelsen påstod, at de havde givet sælger djur forbud og ville fjerne hendes Djur
  DER ER ALDRIG DELGIVET ET DJURFORBUD IMOD SÆLGER:
  DER ER DERIMOD FORFALSKET UNDERSKRIFT PÅ EN DELGIVNING – IMENS J: VAR PÅ FYN/DANMARK!!
  Vi har bevis på disse ting! MAN SKAL DA OVERHOLDE LOVEN I SVERIGE? SKAL MAN IKKE?
  Imens mine djur var på denne farm og blev passet til de skulle flyttes til Danmark 1. uge i 2016, var der INGEN dødsfald og jeg fulgte mine djur på skype samt ved flere besøg.
  EFTER de ULOVLIGT blev flyttet fra Farmen – er flere katte hunde og heste døde, imens de er blevet passet af dette internat.
  Jeg får ikke orientering – heller ikke selvom DE flytter en højgravid tæve (tilhøre mig) og hun mister sine 4 hvalpe i STRESS – klart brot imod djurloven i Sverige! ALLIGEVEL SKER DETTE!
  EJEREN af denne forretning ”Djurambulancen”, modtager flere donationer MEN på trods af dette, er der ikke er ansat personale nok til at passe på djurene, og der bliver fodret med foder, hvor dato er udløbet. Ejer der selv henter Djurene, er kun en VOGNMAND, der ikke har nogen uddannelse i Djur, transport af Djur eller PASNING AF DJUR.
  Der er der ud over ganske ulovligt at fremstille mine djur i et TV program i Sverige, TV 4 – der trods jeg har fortalt, at jeg ejer djurene, og ikke ville have at de sendte noget program fra dette lovbröt – ikke lyttede til min anke, og alligevel sendte deres program om denne sag!

  OG I DETTE PROGRAM, MANUPULERES MED BILLEDER OG DJUR
  JEG BLIVER IKKE HØRT I DENNE SAG – SOM SAMTLIGE MYNDIGHEDER PRØVER AT TRÆKKE UD – TIL SKADE FOR MINE DJUR!
  DISSE DJUR LEVER I BURE PÅ 4½ MÅNED NU!
  SYNES I IKKE DET ER MÆRKELIGT, AT MAN HOLDER DJUR PÅ DENNE VIS ?
  SÆLGER ANDRES DJUR?

  GLEMMER AT FORTÆLLE ”NYR KØBERE”, AT DE ER MEDVIRKENDE TIL HÆLERI, SAMT AT DE DERFOR ER DEL AF ET ULOVLIGT KONCEPT –
  AT DE VIL MODTAGE ERSTATNINGSKRAV SAMT FRAV OM UDLEVERING TIL RETTE EJER?
  De bedste hilsener fra Hanne Baron
  Vär er mine Djur .. !!

  jeg skal igen Pointerer at dette er Tyveri og Hæleri og Omgang med mine Lovlige Købte Djur i fån den person ude Dyrforbud ,som inte ar bogført i Dagsbogbladet og nu stille spørgsmålet er om denne Denne sag er Laglig delgivet .
  For då ar dette overlagt Tyveri af Min og andres ejedom og de som er i besindelse af MINE dyr er delagtig i Bedrageri !!!

  Dette kommer jeg at føre til ende i EU Domstolen!.

 10. Elisabeth Boström 9 juni, 2016 den 05:37 #

  Fina hunden smokie på bild han ser faktiskt ut som han varit åksjuk dom ser ut så om dom dreglat mycket det är inte lätt att vara illamående vilket han ser ut att vara.

 11. Elisabeth Boström 9 juni, 2016 den 05:08 #

  Läste nogrannare på tiken ovan som kejsarsnittas detta görs inte förrän den 18 onde och då har hon 2 levande valpar med sig men enligt vetrinärintyget födde hon valpar de 16 onde.Som var prematur vilket inte stämmer.
  så dom 2 levande valparna föddes vad jag förstår den 16 och levde fortfarande den 18 onde. Dessutom står det att hon är född år 2000 då skulle hon ju vara 15 år mycket märkligt. Det ser ut som en fusk journal så mycket fel är inte normalt.

 12. Elisabeth Boström 8 juni, 2016 den 10:52 #

  Skrev till förvaltningsrätten i Växjö och ställde en fråga om ärendet i detta omhändertagande fanns i rättens dagboksblad diariefört svaret blev ärendet är inte ens inlämnat från länsstyrelsen till förvaltningsrätten. omhändertagandet är överklagat men Björn Dahlen har inte lämnat till förvaltningsrätten. Djuren avyttras helt olagligt så dom är stulna och polisen som säljer är hälare och delaktiga i att brott begås. Vart tog djurens och ägarnas rättigheter vägen.

  • Animal Guardian 9 juni, 2016 den 01:14 #

   Både omhändertagandebeslutet och beslutet om vad som ska ske med omhändertagna djur har överklagats till synes av flera personer och har prövats av förvaltningsrätten som inte ändrar Länsstyrelsens beslut. Dessvärre framgår det inte om det är berörd djurägare/djurhållare själv som själv har överklagat eller om det är någon annan som överklagat besluten bakom ryggen på och utan djurägarens/djurhållarens vetskap. Det förekommer nämligen beskyllningar som skickats till Kammarrätten om att sådant förekommer varför rätternas avgöranden ifrågasätts.

   • Hanne Baron 9 juni, 2016 den 02:31 #

    Det er Björn Dhalén selv, som har overklage hele 2 gange både i Tingesrette og højest forvaltnings ret . Måske en vennetjeneste på Domstolen som fikset til dette svineri .

    Hvem er det han personligt vil Straffe med hans forfølgelse på denne Dyr ejer, som er vel kendt for pragtfulde dyr , Og kan tro, at disse dyr ikke har været Lovligt Handlet med Kvitteringer .

    For dette fremgår med Dokumentation og burde ikke tvivlsættes da man jo tillod at stjæle Eu bøger og Pass hos dyr holder ,vel vidende at de på vej til deres retmæssig ejer i Danmark så vel som Svenske .
    Og man ved om at der er begået en Gennemgribende Razzia for at mishandle folks dyr og personen ,ved at nægte dem alt .

    Samt selv isenesætte manipulation ved selv at fortolke loven som man vil og nægte persone vidne eller tolk ”, Jeg anser dette som overlagt Tyveri i at fra tage folks deres ejedoms ret , Dette er gjort man fuld overlæg på Ulovligt påhit .

    Hvem skal forklare dette , hvordan man kan tillade sig at begår et sådan Bedrag ,underslæb med en bevis handling i jeres Svenske Land

    Syndes det er en Farce at man anvende sig af bevist system fejl . Begås af politi og alle som er Indblandet i Denne Sag !
    for at erhverve sig Dyr man ikke har Ret til !!

    • Animal Guardian 9 juni, 2016 den 02:50 #

     Hvorfor skulle Bjorn Dahlen skrive op appeller og derefter gå til Danmark for at sende dem fra en bestemt adresse i Danmark ?!

     • Hanne Baron 10 juni, 2016 den 11:06 #

      ”Du læser åbenbart teksten” eller også læses den som Du selv vil, vad med at sæt dig korrekt ind i sagen .
      Animal Guardian
      I Tinsbogeudskriften .Står Björn Dhalén som overklager -Underskrift indkomende på denne sag der ALDRIG har være( Delgivet) og i så fald er falsk pålagt . Underligt at skulle indgåede overklage på en person som end ikke har kunne svare for sig i systemet hvor de nægter nogen form for servis , Men bruger stor tid på at Mishandle og bedrager retten til ytrende, For dette er Dokumenteret!
      Hvilken add ?
      Du er åbenbart helt fejl Informeret.

     • Animal Guardian 10 juni, 2016 den 02:44 #

      Neyye, Du snille kvinde det er jeg sku ikke. Latterligt!

     • Hanne Baron 10 juni, 2016 den 09:19 #

      Hvad menes med ” latterligt ”

      Det kunne jo være interessant om Animal Guardian kun komme med et Faktum .
      I stedet for at Du antager nået .!

      For så er Du ligeså fejl oplyst som mange andre ,som ikke kender til systems arbejdes metode og ikke følger loven.

      Animal Guardina . eller vad du hedder !

     • Animal Guardian 10 juni, 2016 den 11:39 #

      Du er sku ikke dansk!

     • Elisabeth Boström 11 juni, 2016 den 12:18 #

      Animal Guardian skaffa dig lite korrekt information innan du uttalar dig.

      Det du skriver verkar vara svammel.

      Presentera lite fakta som ju kan vara intressant att ta del av.

     • Animal Guardian 11 juni, 2016 den 05:58 #

      Mot bakgrund av dina kommentarer i diverse blogginlägg är det uppenbart att du saknar potential att tillgodogöra dig fakta i skriftlig form.

     • Elisabeth Boström 11 juni, 2016 den 08:18 #

      Jag har skaffat mig fakta äkta fakta, detta innebär att jag noga kontrollerat sanningshalten i det som skrivs och det verkar som du saknar sanning i mycket av det du skriver om, såå om du har äkta fakta så varsågod att presentera detta så kan jag kontrollera sanningshalten i dina så kallade fakta om du nu kan tillgodogöra dig detta jag nu skrev. Vilket jag betvivlar.

     • Animal Guardian 11 juni, 2016 den 08:56 #

      Äkta fakta:

      Elisabeth Boström du har vare sig kvalifikationer eller behörighet och därmed inga mandat att ifrågasätta äkthet och sanningshalt i fakta andra lägger fram.

      Varsågod enkelt för dig att kontrollera både äkthet och sanningshalt i ovanstående äkta fakta!

     • Hanne Baron 11 juni, 2016 den 01:50 #

      Undskyld mig, Der findes altid dumme folk i bland andre .Animal Guardian hvad er det du vil have frem i dine tekster ? ,For mig at se skaber Du ingen meningen .Men virker ubegavet op opføre dig som en provokatør .
      så for min del slutter det med at kommentere dig yderligere!!

     • Animal Guardian 11 juni, 2016 den 03:31 #

      Som sagt var:

      Både omhändertagandebeslutet och beslutet om vad som ska ske med omhändertagna djur har överklagats till synes av flera personer och har prövats av förvaltningsrätten som inte ändrar Länsstyrelsens beslut. Dessvärre framgår det inte om det är berörd djurägare/djurhållare själv som själv har överklagat eller om det är någon annan som överklagat besluten bakom ryggen på och utan djurägarens/djurhållarens vetskap. Det förekommer nämligen beskyllningar som skickats till Kammarrätten om att sådant förekommer varför rätternas avgöranden ifrågasätts.

     • Elisabeth Boström 12 juni, 2016 den 01:46 #

      Jag vet vem du är.

     • Animal Guardian 12 juni, 2016 den 06:17 #

      Nej det vet du inte och du kommer aldrig att få reda på det i heller!

     • yorkielove 11 juni, 2016 den 08:46 #

      Snälla rara ni, er diskussion hör ju inte till ämnet här.
      Vi måste koncentrera oss det.

 13. Eva 7 juni, 2016 den 10:13 #

  Saknar dom tillstånd för hund pensionatet? Hur är det med lokalerna i Ingelsträde och paragraf 16 tillstånd? Någon som vet? Elsa Pia Ehrenpris har inte jobbat för Djurambulansen sen i oktober i fjol enligt uppgift.

  • forystablogg 8 juni, 2016 den 09:53 #

   Enligt länsstyrelsen så finns det inget tillstånd för denna nya verksamhet. SPCA fick tillstånd den 1 dec 2015. Innan dess körde de tillståndslöst med polisens och länsstyrelsens goda minne. Redan den 16 december överskreds antalet djur i tillståndet då dessa hämtades. Det saknades personal redan då och var ersatt med praktikanter och volontärer. Sådant kallas vinstmaximering och skatteupplägg. http://www.hd.se/2016-05-25/skattesmall-for-djurambulansen

  • Elisabeth Boström 9 juni, 2016 den 05:13 #

   Såna där djurplågare ska inte ha tillstånd. Dom ska ha livstids djurförbud

   Sveriges största och vidrigaste djurplågare.

 14. Anette 6 juni, 2016 den 07:43 #

  Dom startar ny verksamhet. Kullabygdens hund och kattpensionat. http://Www.hund-pensionat.se. och sida på Facebook. Finns det någon människa kvar i södra Sverige som skulle lämna sina djur där? Bemanning dygnet runt? Lögn.

  • lookout 7 juni, 2016 den 02:21 #

   Verkar stämma eftersom det är samma adress som till ”Djurkrematoriet i Skåne AB” + ”Djurambulansen i Skåne AB” + ”Rååhöjden AB” + ”Djurambulansen i Sverige AB”. Ägare till alltihop: Mikael Gustavsson.

   Mikael driver dessutom verksamheten ”SPCA SWEDEN” som är skriven på samma adress som ”Vet care Sweden AB”. Den senare drivs av Sofia Ehrenpris, dotter till Pia Ehrenpris. Pia är/var involverad i Djurambulansen i Skåne AB.

   • Anonym av personliga orsaker 9 juni, 2016 den 12:15 #

    På tal om SPCA
    Vet någon om denne veterinär jobbat på SPCA hos Micke, han ska enligt text ha jobbat på SPCA center vad nu det är, hans namn är Oded Tzor

    • fdhf 12 juni, 2016 den 03:59 #

     Verkar vara en slovakisk person som studerat vid ”University of veterinary medicine in Kosice”.

  • forystablogg 7 juni, 2016 den 08:04 #

   Saknar tillstånd.

   • yorkielove 7 juni, 2016 den 08:14 #

    Man kan omöjligen köra djurverksamhet i lokaler, osanerade för kattpest.

    • forystablogg 8 juni, 2016 den 09:54 #

     De har bjudit ut katter därifrån hela tiden utan att berätta om smittan.

    • Elisabeth Boström 9 juni, 2016 den 05:45 #

     Det är inte bara kattpest vet du det är kattsnuva, rotavirus av olika sorter samt väldigt vanligt coccider då dom blandar för mycket djur. Coccider är väldigt vanligt på kaniner och fåglar men även katter och hundar får coccider vilket ger kraftig diare som snabbt kan bli dödlig på alla djurslag.Allt frodas i dåligt sanerade lokaler och även utomhus.Coccidsmitta kan finnas i rastgårdar och övrig omgivning.

  • Elisabeth Boström 9 juni, 2016 den 05:17 #

   Detta måste förhindras djurplågare ska inte ta hand om djur.

   Tänk själva nya djur att plåga ihjäl hoppas ingen djurägare är så grym mot sitt djur så dom lämnar dom hos honom.

 15. Hanne Baron 6 juni, 2016 den 10:19 #

  Alle som vil fremkommen med Bevis til EU Bryssel . hvordan politiet og jeres Landstyrelse og Domstolen Mishandle jeres dyr i Sverige og egne sager der er rellevant .
  Kan indkomme med jeres egnen beviser dirket til denne Kontakt i EU kommisionen SANTE-CHAP@ec.europa.eu

  venligst Hanne Baron
  Nu få dette Galskab stoppe .!

  • lookout 7 juni, 2016 den 02:25 #

   Detta är inte förvånande. De kräver att vi ska följa deras lagar när de själva inte följer dem.

   Samma sak gäller kött. Obedövade djur som halalslaktats utomlands äts med god aptit i Sverige av dessa hycklare. Jordbruksveket mörkar importsiffrorna. Man kan inte annat känna än förakt.

  • Elisabeth Boström 9 juni, 2016 den 05:21 #

   Vilken bra information om hur man kollar vetrinären innan man går dit
   Man kan ju inte låta en vetrinär som inte sköter sig behandla ens älsklingar här finns allt man behöver veta. Verkligen en bra länk för alla.

  • Elisabeth Boström 11 juni, 2016 den 12:29 #

   Jag har testat att fråga vetrinäransvarsnämden om en vetrinär idag fick svar direkt.

   Frågade om dragan Panic ägare till Öresunds vetrinärklinik och det finns 4 anmälningar mot honom och det är den klinik som djurambulansen använder det var även flera av vetrinärerna som arbetar där som är anmälda.

 16. Anonym 5 juni, 2016 den 08:41 #

  Vet dom som köpt hundarna detta? Vet t.ex Plutos nya ägare om hur gammal han är?
  Varför får djur ambulansen och lst vanvårdad djur i mängd och parti utan att det händer något?
  Jag har anmält lst för vanvård av omhändertagna djur. Den anmälan tog polisen bort. Jag anmälde då istället polisen. Den anmälan vägrades tas emot.
  Samtidigt så läser man inlägg där spca och lst hyllas för att dom hjälper djur till ett bättre liv. Dom har mer död på sitt samvete än dom värsta djurplågare. Och där vissa djurägare kanske inte borde ha djur så brukar det ändå ligga en kärlek i botten. Sen kan det gå åt helvete och djuren mår inte bra och behöver hjälp. Men vad gäller lst, spca och djurambulansen så är det ju bara pengar som driver dom. Dom har lika lite känslor för djuren dom kastar runt som om det vore brödrostar! Människor med sån total brist på empati har ett samlingsnamn i uppslagsboken. Dom kallas psykopater.
  Sen finns det ändå folk mitt i all röra som faktiskt bryr sig om djuren men dom får aldrig en chans och slutar oftast.
  Hur ska man få fram sanningen till folk? Oftast blir man inte trodd pga att vissa historier är så hemska så dom låter verkligen påhittade. Jag får uppriktig panikångest av att folk verkligen inte har en aning om vad som pågår. Under tiden tjänas det pengar och vanvårdas det djur för glatta livet medans dom skrattar åt folk bakom deras ryggar.
  Det sägs att det perfekta brottet inte finns, sanningen kommer alltid fram.
  Är det inte dags nu? Hur länge ska oskyldiga djur få sätta livet till med myndigheternas godkännande?

  • yorkielove 5 juni, 2016 den 09:22 #

   Tyvärr verkar det vara så, Anonym, att människor, som inte råkat ut för dessa psykopater, inte tror att det vi berättar är sant, förrän de själva drabbas.
   De tror hellre att vi faktiskt är djurplågare eller åtminstone rättshaverister.
   Så mycket enklare för dem att sätta in oss i det facket, liksom att se Länsstyrelsen och Djurambulansen i Skåne AB som hjältar, tro på auktoriteter, myndigheter.
   Och alla hjälps ju åt att få dem att behålla den tron: myndigheterna själva, anmälningar läggs ner, media kopierar lst’s beslut, hatkommentarer på sociala medier…
   Vi måste inse att vi INTE har plågat våra djur, att myndigheterna består av en samling maktgalna egoister, i värsta fall psykopater, som svaga chefer inte har kontroll över.
   Historiskt, om vi nu ska gå in på det, har människan alltid behövt en grupp att se ned på. Och historiecykeln svänger. I nästa sväng är det myndighetsförakt ( som nu påbörjats).
   Sanningen kommer fram!

  • Elisabeth Boström 9 juni, 2016 den 05:25 #

   TIPS, Man ska göra polisanmälan via nätet per mail då kan dom inte vägra ta emot anmälan. Sen får man automatiskt ett kvitto på anmälan så man har bevis på att man verkligen gjort anmälan.

 17. Carina Hedberg 5 juni, 2016 den 07:24 #

  Prop.2001/02:93 Sidan 21:
  ”I fortsättningen bör därför även upprepade brott mot djurskyddslagstiftningen och upprepade ÖVERTRÄDELSER av förelägganden leda till ett förbud att hålla djur.”

  Betänkande 2001/02:MJU20 Sidan 24:
  ” På samma sätt som föreslås gälla för förbud mot att hålla djur bör dessutom
  förutsättningarna för omhändertagande vidgas till att omfatta fall av djurplågeri,
  fall av upprepade brott mot djurskyddslagen eller föreskrifter som meddelats
  med stöd av lagen eller upprepade fall av UNDERLÅTENHET ATT FÖLJA förelägganden
  eller förbud. Utskottet tillstyrker således regeringens förslag i denna del.”

  • yorkielove 5 juni, 2016 den 07:43 #

   Fast ibland har lst förkortat processen så, att man inte hunnit fixa ngt föreläggande och upprepande därmed inte ”hunnits med”.

   • Carina Hedberg 5 juni, 2016 den 08:29 #

    Det förstår t o m ett barn att upprepade brottmålsprocesser som resulterar i fällande domar och straffpåföljd inte kan likställas med Länsstyrelsens enskilda tjänstemäns/kvinnors ”bedömningar”!

    Dessutom är en överträdelse av ett föreläggande 26 § / underlåter att följa ett föreläggande 26 § ett brott mot djurskyddslagens 26 § OM överträdelsen/ underlåtenheten har skett antingen av oaktsamhet eller med uppsåt! Det är bara tingsrätten som första instans som kan avgöra om överträdelsen/ underlåtenheten har skett av oaktsamhet eller med uppsåt! Dessutom ska föreläggandet vara av väsentlig betydelse från djurskyddssynpunkt d v s vad som uttrycks in EG/EU-bestämmelser, lag och förordning. Allt annat är bara ”pynt” ungefär som julgranspynt!

    De allmänna förvaltningsdomstolarna är inte behöriga att handlägga skuldfrågan som först måste vara lagligen fastställd i tingsrätten som första instans INNAN de allmänna förvaltningsdomstolarna kan avslå ett överklagat beslut om föreläggande 26 § med motiveringen att Länsstyrelsen har haft fog för sitt beslut!

 18. yorkielove 5 juni, 2016 den 06:31 #

  Hur man inte sköter något alls inom Djurskyddet Sverige- Och mycket lite utanför.
  Myndigheter skyddar sig genom att uppfinna regler och ”hitta” lagar, som inte finns.
  Man förlitar sig på människors godtrogenhet och vissa människors ondska att stjäla djur, missköta dem och lura till sig pengar. Allt genom myndigheters kompisjäv och egoism.
  Därför måste vi alla fortsätta att höras, skriva, visa att detta är oacceptabelt tills opinionen blir så stark att den inte kan nonchaleras.

  • No Name 7 juni, 2016 den 02:47 #

   De blir förargade av att vi skriver om dem men vi ska fortsätta tills folket är medvetna om vad de gör.

   Jag var i kontakt med ”djurskydds”-polisen och en av dem sa, i en mycket sur ton, att jag väl skulle skriva om ärendet i fråga på bloggarna. Absolut! Gissar att denna blogg är en nagel i ögat på dem.

   • yorkielove 7 juni, 2016 den 07:15 #

    De, som inte gjort ngt olagligt eller skyddar ngt olagligt behöver ju inte ta åt sig.

 19. Eva 5 juni, 2016 den 05:55 #

  Någon som vet med säkerhet att avtalet inte kommer förlängas? Enligt Gustafsson är det bara ”skitsnack då det inte finns någon annan”. Och om det är så, vad händer med de djur som finns kvar efter den 10.e augusti i Örkelljunga?

  • Ia 5 juni, 2016 den 10:39 #

   Enligt säkra källor är de borta från allt med polisen. Det är inga problem att ordna platser till omhändertagna djur, lantbruksdjur inkl de flesta hästar ska stå kvar med skötsel utifrån eller att ägarna sköter om dem med tillsyn av annan person. Slutar sedan omhändertagande av djur som inte får omhändertas blir det inte många kvar. Detta vet oxå polisen och eftersom de utreder en mängd brottsanmälningar så är det stopp för DiS i augusti. Då kommer nästa fråga, var ska SPCA få djur ifrån? Gustavsson, Borg o Borg är finito!

  • Challe 17 juni, 2016 den 10:14 #

   Det synes vara hundpensionat på gång istället. Då bekräftar det att polisen avbryter avtalen utan förlängning. Många drabbade jublar och skadeståndsanspråken kommer att hagla över svingänget Gustavsson & Borg. Kaboom!

 20. Ulla-Carin Grafström 5 juni, 2016 den 05:22 #

  Vad händer med svenskt djurskydd? Hur kan det har gått så här långt?

  • forystablogg 5 juni, 2016 den 05:49 #

   Svenskt djurskydd är numera bara makt, prestige och pengar. Mätetalen är antalet åtgärder mot djurägare. Djur och djurägare lider och dör. Skåne skryter med överlägset flest djurförbud. Sen kan man kontrollera människor utan djur.

   • yorkielove 6 juni, 2016 den 10:53 #

    Förnedrande för en myndighet är skryta med djurförbud, som egentligen borde vara mått på hur länsstyrelsen misslyckats att förebygga misskötsel av djur.
    Inom mitt yrke och t.ex trafikverket mäter man hur många liv som räddats pga olika förebyggande åtgärder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: