Det finns ett före och ett efter

18 Apr

Ett TV-program beskriver inte världen. Många människor tycks tro det av döma av alla hatiska kommentarer efter att det femte programmet av dokusåpan Djurskyddarna sändes. Det är ingen måtta med hemskheter man vill göra med den person som hängs ut av det kommersiella företaget Djurambulansen i Skåne AB och TV4. Redan från början får tittarna veta ”sanningen”.

Skärmklipp 2016-04-07 07.04.442006 flyttar en kvinna från Danmark till ett torp i Småland med hästar, hundar och katter. Den 12 maj samma år fick hon §16-tillstånd av Älmhults kommun att hålla 15 hundar och ta 5 valpkullar per år. Tillståndet gällde till den 11 maj 2011. Den 6 maj 2008 fick hon tillstånd att hålla 13 katter. Det gällde till den 1 juni 2010. Man får inte tillstånd om man missköter djur, så påståendet ovan är uppenbarligen en lögn.

Så här såg det ut på gården i Småland innan länsstyrelsen gjorde entré. Många hundar? Ja. Misskötta? Inte som jag ser det.

I januari 2009 övergick kontrollen till länsstyrelsen och den 23 januari stod de på trappan. Några anmärkningar fanns inte på djuren. Vissa brister angående stallutrymmet och rengöring påpekades. Den 5 maj gavs föreläggande bl a om stallet. Vid uppföljande kontroll den 4 juni hade bristerna åtgärdats. Den 23 juni gjordes ännu en kontroll om samma sak med samma slutsats.

Den 25 februari 2010 gjordes kontroll med polis. Hästar, hundar och katter kontrollerades. Inga brister noterades som krävde uppföljning eller fortsatt handläggning.

Den 28 januari 2011 gjordes kontroll efter anmälan. Grannen var flitig anmälare. Nu uppmärksammades brister som resulterade i ett föreläggande den 16 mars. Det handlade om gnagmaterial och hylla till kaniner, naturliga gångarter för hästar, rengöring av kattlådor. Fortfarande inga fel på några djur. Men nu hade kommunens tillstånd gått ut och länsstyrelsen vägrade förnya det. Så plötsligt stod djurägaren där med för många djur. Många var gamla. Hon skulle nu tvingas välja bort vissa djur och minska antalet till nio av varje slag.

Den 11 maj skulle djurantalet vara reducerat. Ansökan om nya tillstånd avslogs. Den 26 juli gjordes uppföljande kontroll och allt var åtgärdat utom reduceringen av antalet. Det fanns 10 hästar, 26 hundar och 16 katter. Det framgår inte hur många som var ungar. Fortfarande inga anmärkningar på på djuren. Den 19 september förenades djurbegränsningen med vite. Den 7 december gjordes ny kontroll. ”Du ville ha tillstånd att ha de djur som fanns i din ägo.”

Den 4 oktober 2012 gjordes en kontroll med samma syfte som tidigare och med samma resultat. Djurägaren försökte flera gånger få till en dialog med länsstyrelsen, vilket man inte var intresserad av.

Istället utfärdades ett sk administrativt djurförbud den 1 februari 2012. Djurägaren fick hela 12 veckor på sig att göra sig av med samtliga djur. Av det kan jag bara dra slutsatsen att det inte fanns några lidande eller misskötta djur utan enbart en prestigekamp. Djurägaren tog sina djur och flyttade till en gård i Blekinge tre månader senare.

Den 28 oktober 2015 ser hundarna ut som ovan. De tycks inte vara direkt lidande eller misskötta.

I början av november 2015 kommer det en anonym anmälan till länsstyrelsen i Kronoberg. Den 26 december gör länsstyrelsen i Blekinge ett stort tillslag med Djurambulansen i Skåne AB, poliser, två djurskyddshandläggare och länsveterinär Björn Dahlén och tar med sig samtliga djur.

natten den 16 dec

Redan samma natt lägger Djurambulansen upp bilder på hundar som sitter i kaninburar på sin Facebooksida. Av det kan man bara dra slutsatsen att de själva har tagit bilderna för de har knappast hunnit få dem av länsstyrelsen eller polisen. Enligt länsstyrelsen är det inte deras bilder men de har snarlika. De är väldigt angelägna om att visa vilka djurräddare de är. Enligt Djurambulansens veterinär Elina Persson, som inte var på plats, hittades samtliga småhundar i marsvinsburar. Enligt Björn Dahlén som var där är det inte sant.  Enligt länsstyrelsen satt sju vuxna småhundar och tre valpar i burar plus en stor hund. Det är inget som jag försvarar. Men att en veterinär intygar något som inte är sant är heller inte acceptabelt.

Valparna och de andra hundarna på bilderna har inte heller vistats hela tiden i bur.

Den 6 november lekte valparna i sängen.

Vet intyg 16 dec nr 50Det här är veterinärintyget på hund nr 50.

5-4 -2015Det här är unghanen Ice, hund nr 50. Alla utom Djurambulansens veterinär är överens om att han inte satt i bur. Han har tandsten. Prognosen är god men han är tunn.

På samtliga katter noteras öronskabb och loppor. Prognosen på alla är ”god”. Det är alltså den 16 december.

En månad senare börjar det hända saker. Katterna börjar dö.

parvovirusYtterligare en månad senare meddelar polisen att katt 18, 20, 21, 22, 24 och 31 har avlidit. Länsstyrelsen fattar beslut den 4 mars om att samtliga katter skall avlivas.

svar fra svaI programmet Djurskyddarna får man den uppfattningen att katterna och hundarna är sjuka vid omhändertagandet. Så är inte fallet.

Skärmklipp 2016-04-07 07.31.37Det är filmat med en månads mellanrum. Katterna har smittas på SPCA av både kattsnuva och kattpest. Inkubationstiden för kattpest är 3-10 dagar så det är en fullkomlig omöjlighet att de varit smittade innan.

Skärmklipp 2016-04-07 07.32.26

Rätt omvårdnad var det. När ett par outbildade volontärer har hela ansvaret för 70 hundar plus katter och smådjur säger det sig självt att det inte kommer att fungera. Snikenheten gör att man samlar djur från hela södra Sverige, både omhändertagna och upphittade. Det blir rena smitthärden.

Skärmklipp 2016-04-04 22.58.37Detta känner länsstyrelserna i Blekinge och Skåne samt polisen till. Ändå fortsätter man att placera och sälja katter från den nedsmittade anläggningen i Örkelljunga! Utan att informera intressenter!

katt1

 

katt 10 marsNu ska vi återgå till hund nr 50. Nu fortsätter det att hända saker.

4 udtales

det her jo sygtDet är lille Ice. Han förblöder. Djurambulansens veterinär vill inte att han obduceras och skyller hans tillstånd på foderbyte! Men han kommer att obduceras.

Ej van vid foder

obduktion hund 60Inte nog med det. Efter hela två månader hos djurräddarna är han smutsig, mager, uttorkad, utan mat i tarmen, har intorkad avföring i pälsen och tandstenen är kvar. I det preliminära svaret skriver man att parvo inte kan uteslutas.

obduktion slutlig

I det slutliga intyget ovan spekuleras i dödsorsaken. Känns onödigt eftersom den lilla hunden förblött. Han var dessutom inte någon valp och bara en av många drabbade. Nu är det tillagt en svår bakbensskada som inte noterades den 16 december.

Uppdatering: Det har uppstått tvivel om vilken hund som är obducerad. Inte mindre än tre små hundar har nämligen självdött! Om en privat djurägare behandlade djur på detta vis skulle denne genast fått djurförbud.

Skärmklipp 2016-04-04 22.56.01

Hur vet de det? Jag har försökt få svar från polisen på hur många hundar som är i livet idag men inte lyckats.

79 svar till “Det finns ett före och ett efter”

 1. S 29 juli, 2018 den 06:49 #

  Hej! Jag skulle vilja bli kontaktad av dig via mail. Jag tror att jag vet vem som har hunden till höger och vill ha lite info om vad som hänt och hur allt gått till och ålder på honom.

  Mvh

 2. Eva 19 maj, 2016 den 12:52 #

  Någon som vet vad som händer med avtalet och förundersökningen mot Djurambulansen. Tydligen är han själv övertygad om att han ska fortsätta.

 3. lars 12 maj, 2016 den 05:52 #

  Det stod i HD att polisen har sagt upp avtalet med Mike G han hade inte tillstånd att ha med djur att göra så nu kanske djuren får det bra nu när inte kräket Mike kör för poliserna mer

 4. Eva 11 maj, 2016 den 01:10 #

  Enligt artikel i dagens atl.nu avslutas allt samarbete med Djurambulansen från polisens sida

  • flisan 11 maj, 2016 den 09:51 #

   det ser ut som när man läser alla artiklar) djurambulansen är i ett riktigt blåsväder, inte en dag för tidigt enligt mej,så mycket skitsnack som dessa personer har spritt ut om djurägare så förtjänar dom att straffas, det ser ut som om rättvisan kanske fungerar i alla fall(hoppas jag)

 5. Carina Hedberg 7 maj, 2016 den 03:31 #

  Det har blivit alldeles för många alias som kommenterar på denna bloggen för att jag ska kunna fortsätta kommentera inläggen såväl befintliga som framtida.

  Dessutom finns det inte längre någon anledning att dela med sig av nya rön som enbart missbrukas av lekmän som ger sig ut för att vara juridiskt kunniga.

 6. Eva 2 maj, 2016 den 04:06 #

  Kan något vara på gång kanske? Djurskyddet i Malmö öppnar sin nya anläggningen i Staffanstorp för hundar till hösten och det i samverkan med Hund stallet i Stockholm enligt notis i tidningen. Dessutom ett omhändertagande av nötkreatur i Vollsjö men där hör och häpna djuren ska behandlas och skötas på plats och stallet städas. Dock får inte ägaren sköta dom. Hur kommer det sig att inte MG o Djurambulansen fick detta ärende?

  • Miss Piggy 3 maj, 2016 den 08:55 #

   I deras avtal med Polismyndigheten ingår inte att i Skåne sköta djur på plats. Det liksom lönar sig inte för företaget och det är dessutom inte möjligt då personalen saknar utbildning för att tillhandahålla aktuella tjänster mot betalning.

  • Elisabeth Boström 3 maj, 2016 den 01:52 #

   Beror nog på all befogad kritik vad gäller vanvård av omhändertagna djur
   samt total okunskap om hur man vårdar och sköter djur. Polisens egen djurtransportör utan utbildning och kompetens transporterar åt polisen i bilar med körförbud.

   • Lars Henriksson 15 november, 2017 den 03:06 #

    Jag hoppas djurplågarna på spca har lakt ner. Den hunden jag hämtade där. Var i dåligsik så jag blev lurad hurkan man kan göra så när så det är ju liv. Dom sa att hon var 3 år men hon var 7. Dom hade inte kollat hennes tänder så dom fick jag ordna o fel på benen. Sedan sa dom att hon kom från Bromölla det var ok fel. Hon kom från en knarkare jävel från Malmö. Jag fick ha min Frida i två år nu är hon i hund himlen. Jag kommer aldrig att glömma dom svinen som som lurade mig. Min älskade Frida

  • Stick it 3 maj, 2016 den 05:33 #

   Hundstallet i Stockholm plockar stora pengar på sin verksamhet. Styrelsen alltså, volontärerna knegar på för noll kronor som vanligt.

 7. Hanne Baron 29 april, 2016 den 11:01 #

  I sverige findes der Folk som går bevist så lång i deres Embede at polisen och landstyrelsen og deres Domstole folks vil görre alt for at Dölja och Tyvstjäle i fån andre folk man bedrager alle for at disse bevis inte få komme ud even inte har vare prövet i en Rettegång eller Kôbskontrakt som er fuld lovlig i Landet Nägtes af disse folk som Lyver stjæler bedrager och even begår JAV for at hindrer Kunde i hendes ret til hendes ejendom
  och denen jaa er godkent i hele EU er ud i fån dom er så en Handel lovlig!! fyld lovligt ..
  ,,. men for Sveriges Embedsmænd handler dette Brud och Tyveri om Penge och Falsk indkoms af anden,s Ejendomsret ..
  Var en mand er Skytte af 3 overnävne indstandser for den Store Krimminalitet som begårs i mod en Køber som fik snoet sine ejdom hos en anden person .. som blev Ufrivillig pålagt et forbud ude Bevis

  Kundes brev lagt ind på Tv 4 Sv .. Spca ./ Djurambulancen . och even kommer at blive sendet til Polisen och Tingsratte samt EU domstolen som tilæggen bilag for at Pointere at disse djur som er kundes ejer af hende och de sälger man ude om Loven och ude om System .. for man ved om at disse djur stjålne .. her er Kundens Oplsyningen til alle som läser dette .. Del endelig da Loven Brydes i alle Indstandser ..
  MAN MÅ IKKE KØBE HÆLERVARER – SÅ ER MAN MEDSKYLDIG I TYVERIET (BRÖT)
  Hvis I læser dette opslag, så KOPIER teksten – og gem den – idet alt forsvinder – også deling af opslaget vedr. denne ulovlige virksomhed!
  Hvis opslaget forsvinder herfra – så vidner det jo om, at der er noget grueligt galt.
  Idet der foregår ET ULOVLIGT SALG FRA DENNE GRUPPE’S MANAGER AF, regner jeg således IKKE med; at denne historie får lov til at blive stående her på siden.- Der forgår et ulovlig salg af mine lovligt købte dyr, fra denne side af!…HÆLERI
  Jeg håber dog, at der er nogen af jer medlemmer, der opfatter hvilket brud på love og regler, som bl.a ophavsmanden til dette firma, er medvirkende i!
  Lanstyrelsen i BLEKINGE – samarbejder med DJURAMBULANCEN i SKÅNE – og er alle har jeg orienteret om, at de begår HÆLERI – idet de sælger mine djur.
  Så pas på hvad I køber herfra! I ejer IKKE lovligt mine dyr, selv om I køber dem fra dette sted.
  ALLE der er medvirkende til til denne hetz imod Farmen og Jeg – har adskellige gange fået af vide, at der IKKE må sælges NOGEN DJUR fra min beholdning – idet det er HÆLERI, og I vil miste de djur som I køber. DENNE SAG ER I TINGSRETTEN OG HOS KRONFOGEDEN!
  Jeg har købt og betalt for flere djur som LIGE NU er til salg PÅ DENNE SIDE, heste, hunde og katte, der er fra en bestemt farm.
  Jeg har fulgt disse djur i hele 2014-2015 – til de ulovligt bliver fjernet fra farmen, idet Lanstyrelsen påstod, at de havde givet sælger djur forbud og ville fjerne hendes Djur
  DER ER ALDRIG DELGIVET ET DJURFORBUD IMOD SÆLGER:
  DER ER DERIMOD FORFALSKET UNDERSKRIFT PÅ EN DELGIVNING – IMENS J: VAR PÅ FYN/DANMARK!!
  Vi har bevis på disse ting! MAN SKAL DA OVERHOLDE LOVEN I SVERIGE? SKAL MAN IKKE?
  Imens mine djur var på denne farm og blev passet til de skulle flyttes til Danmark 1. uge i 2016, var der INGEN dødsfald og jeg fulgte mine djur på skype samt ved flere besøg.
  EFTER de ULOVLIGT blev flyttet fra Farmen – er flere katte hunde og heste døde, imens de er blevet passet af dette internat.
  Jeg får ikke orientering – heller ikke selvom DE flytter en højgravid tæve (tilhøre mig) og hun mister sine 4 hvalpe i STRESS – klart brot imod djurloven i Sverige! ALLIGEVEL SKER DETTE!
  EJEREN af denne forretning ”Djurambulancen”, modtager flere donationer MEN på trods af dette, er der ikke er ansat personale nok til at passe på djurene, og der bliver fodret med foder, hvor dato er udløbet. Ejer der selv henter Djurene, er kun en VOGNMAND, der ikke har nogen uddannelse i Djur, transport af Djur eller PASNING AF DJUR.
  Der er der ud over ganske ulovligt at fremstille mine djur i et TV program i Sverige, TV 4 – der trods jeg har fortalt, at jeg ejer djurene, og ikke ville have at de sendte noget program fra dette lovbröt – ikke lyttede til min anke, og alligevel sendte deres program om denne sag!
  OG I DETTE PROGRAM, MANUPULERES MED BILLEDER OG DJUR
  JEG BLIVER IKKE HØRT I DENNE SAG – SOM SAMTLIGE MYNDIGHEDER PRØVER AT TRÆKKE UD – TIL SKADE FOR MINE DJUR!
  DISSE DJUR LEVER I BURE PÅ 4½ MÅNED NU!
  SYNES I IKKE DET ER MÆRKELIGT, AT MAN HOLDER DJUR PÅ DENNE VIS ?
  SÆLGER ANDRES DJUR?
  GLEMMER AT FORTÆLLE ”NYR KØBERE”, AT DE ER MEDVIRKENDE TIL HÆLERI, SAMT AT DE DERFOR ER DEL AF ET ULOVLIGT KONSEPT –
  AT DE VIL MODTAGE ERSTATNINGSKRAV SAMT FRAV OM UDLEVERING TIL RETTE EJER?
  De bedste hilsener fra Hanne Baron
  Vär er mine djur .. !!

 8. Carina Hedberg 28 april, 2016 den 01:36 #

  Här kommer lite att tänka på vad gäller tovor i päls och skyddshår hos djur!

  Streptotrikos, dermatofilos eller regnskållor hos häst
  Streptotrikos eller dermatofilos hos häst är kopplat till fukt och mikroskador i huden. Skadorna ger bakterien Dermatophilus congolensis chans att infektera huden. Krustbildningar som kan vara ömma vid beröring ses. Regnskållor är smittsamt, dock inte lika smittsamt som ringorm.

  Anmälningspliktig: Nej Epizooti: Nej Zoonos: Ja
  +Ordförklaring
  Förekomst
  Streptotrikos är en relativt vanligt förekommande hudsjukdom hos häst. Eftersom den är förknippad med fukt kallas det ofta regnskållor. Sjukdomen är vanligare under höst och vinter i Sverige. Hästar utan täcken, som blir blöta av regn, eller täckade hästar där fukt stannar kvar under täcket, drabbas oftare.

  Bakterien är en så kallad opportunist, vilket innebär att den kan finnas på huden utan att orsaka symtom. Även nötkreatur och får kan drabbas av streptotrikos. ”Lumpy wool” kallas sjukdomen hos får, eftersom ullen tovar ihop sig och ger ett smutsigt intryck. Under ullen finns då vätskande hudkrustor.

  Symtom
  Typiska symtom för streptotrikos hos häst är krustbildningar, som ibland kan breda ut sig över stora kroppsytor. Det börjar med fasta och välavgränsade upphöjningar i huden (papler) och utvecklas till, ytliga varblåsor (pustler), som sedan spricker. Det bildas hårlösa kratrar i huden. De kan vara såriga och smärtsamma i början, och se ut som mer diffusa hårlösa, torra fläckar i ett mer kroniskt skede. Över dem finns ofta krustor eller skorpor av intorkad sårvätska och hopklibbat hår.

  Vanligast är att överdelen av kroppen angrips, men även skenben och karleder kan drabbas. Bakterien kan alltså ge ”mugg” och ”rasp”, som ibland är förknippad med hälta och svullnad. Hudförändringar på huvud och ben ses ibland på vita opigmenterade hudområden och är då ofta kopplat till sekundär solöverkänslighet (fotodermatit).

  Hudförändringarna kan vara svåra att se på avstånd, men om man stryker handen över hårremmen kan de kännas. Det förekommer att förändringarna smärtar vid beröring. I undantagsfall kan hästar med kraftiga, utbredda förändringar vara allmänpåverkade och visa minskad foderlust, viktminskning och förstorade lymfknutor.

  Två olika typer av sjukdomen är beskriven i litteraturen – en vinterpälsvariant samt en mer typisk för sommarpäls.

  Vinterpälsvariant:
  Hårremmen är matt och krustor, som är lätta att upptäcka med fingrarna, känns i huden. Om krustorna pillas bort lossnar även håren i penselform och en liten krater uppträder, inte sällan med blod i botten. Ofta ses vitgult var i änden på krustan. Vid utbredda förändringar är krustorna och pälshåren ofta hopklibbade och hästen visar ömhet i huden. Krustor stora som handflator eller större kan lossna.

  Sommarpälsvariant:
  Förändringarna är inte lika utbredda och krustorna är torrare och mindre i storlek, inte mer än en till två millimeter jämfört med vintervarianten. Pälsen kan ge ett matt intryck. Då hästen borstas eller ryktas är det lätt att håren lossnar och hårremmen ser ”maläten” ut.

  Andra bakterier, som stafylokocker eller streptokocker, kan sekundärt infektera utsatta områden och symtomen blir då i allmänhet mer påtagliga.

  Smittämne
  Dermatophilus congolensis är en grampositiv bakterie som tillhör streptomyceterna. Åkomman benämns både dermatofilos och streptotrikos, vilket syftar till bakteriens namn och ursprung. Eftersom streptomyceter är en grupp bakterier som bildar hyfliknande förgreningar tror många att det rör sig om en svampinfektion, men så är alltså inte fallet. Vid mikroskopi av krustorna kan man se bakterien ligga i myntrulleliknande formeringar eller liknande järnvägsspår.

  Smittvägar
  Spridning av bakterien sker då krustorna blöts upp och så kallade zoosporer frigörs. Dessa kan överföras till andra hästar via direktkontakt, men även sekundärt med fuktdroppar i luften (aerosol) eller via ryktdon, borstar, maskinsax eller annan utrustning. Streptotrikos smittar inte lika lätt som ringorm.

  Patogenes
  Fukt gör att hudens ytlager luckras upp och mikroskador uppstår. Det gör att bakterien lättare kan infektera. Bakteriens olika enzymer som bryter ner hornlagret i huden anses vara en faktor som bidrar. Vid infektionen ansamlas mononukleära celler, en typ av vita blodkroppar, och ger en inflammation i huden.

  Diagnos
  Matt hårrem och krustor på speciellt utsatta områden är typiskt för sjukdomen. Enklast ställs en diagnos efter direktmikroskopi (cytologi) och odling av prov på laboratorium.

  Observera att ringorm kan ha samma utseende och är en viktig differentialdiagnos. Andra bakteriella hudinfektioner kan likna streptotrikos. Hästar som drabbas av streptotrikos eller andra dermatiter enbart på vita hudområden bör utredas för möjlig leverpåverkan, fotosensibilitet eller växtförgiftning.

  Även vissa icke infektiösa hudsjukdomar kan räknas in i differentialdiagnoserna, som till exempel insektsbett och överkänslighet mot dessa (till exempel sommareksem) eller pemfigus och kontaktdermatit.

  Provtagning
  För att analys på laboratoriet ska kunna utföras på bästa sätt är det viktigt att skicka in rikligt med krustor. Begär både direktmikroskopi och odling för streptotrikos.

  Innan man tar krustorna kan man försiktigt ”dutta” med sprit på ovansidan av krustan och låt det dunsta, precis som vid provtagning för ringorm.

  Däremot skiljer sig insändandet åt. Vid streptotrikosmisstanke tillsätts en enstaka droppe koksaltlösning (inte mer) i röret med krustor så att krustorna inte torkar under transport till laboratoriet. Röret försluts väl.

  Har man frågeställningarna streptotrikos, dermatofyter och allmän bakteriologi ska man skicka in proven på tre olika sätt för bästa undersökning.

  Streptotrikos – en droppe koksalt tillsammans med många krustor.
  Dermatofyter (ringorm) – många krustor, hår och hudflagor skickas torrt.
  Bakteriologisk undersökning avseende framförallt stafylokocker, streptokocker (andra bakterier förekommer, men ovanligare) kräver en vanlig provtagningspinne med transportmedium.
  Jästsvamp är en fjärde frågeställning hos hästar med långvariga hudproblem. Jästsvampar kan växa ut från alla tre provmaterial beskrivna ovan, så ytterligare prov behövs inte.
  Behandling
  Obehandlade, lindriga fall av streptotrikos spontanläker oftast på två till tre månader.

  Lokalbehandling rekommenderas som regel. Drabbade hudområden tvättas försiktigt, men noggrant med mild desinfekterande lösning som får ligga kvar på huden i minst en kvart. Klorhexidin (2-4 procent) eller benzoylperoxid (2,5-3 procent) fungerar bra, liksom jodlösningar. Lossa löst sittande krustor efter uppblötning men riv inte loss dem, då det kan orsaka ökad inflammatorisk reaktion. Om det finns mycket och hårda krustor kan mjukgörande behandling med salicylsyrevaselin (2 procent, 30-60 minuter) användas innan tvätten.

  Efter tvätten torkas hår och hud noggrant, gärna med hårtork på lägsta effekt. Tvätten upprepas varje eller varannan dag tills infektionen läkt av. Handdesinfektion före och efter sårtvätt är viktigt för smittskyddet.

  Efter behandlingen är det viktigt att huden hålls så torr som möjligt. Om hästen är allmänpåverkad eller visar påtaglig smärta kan antiinflammatoriska preparat användas. I svåra fall kan antibiotika tre till fem dagar övervägas. Bakterien är penicillinkänslig.

  Vita hudområden som drabbats behandlas som ovan, men hästen bör även skyddas för direkt solljus. Solskyddsfaktor 15 eller högre bör strykas på dessa hudområden om hästen ska vistas ute.

  Bandage och benskydd bör undvikas på skenor och kotor vid hudförändringar på benen. Rengör benskydden invändigt efter användningen och se till att de hinner torka innan de ska användas igen. Bandage kan förvärra sjukdomen genom att huden förblir fuktig, vätskeutträdet ökar och bandaget riskerar att skära i den skadade vävnaden. Se även till att ströbädden i boxen hålls torr och ren.

  Se till att alla hästar har sina egna ryktdon så att smitta inte sprids.

  Isolering
  Kontaktisolera drabbade hästar, vilket bland annat innebär handdesinfektion efter kontakt med dem och att hästarna inte delar utrustning. Sjukdomen är dock inte lika smittsam som ringorm. Smittan går sällan över till alla hästar i ett stall, vilket skulle kunna tyda på olika känslighet hos olika individer.

  Stallrengöring och desinfektion
  Krustor och allt material från sårrengöringen kastas i förslutna påsar i sopkärl. Ordentlig stallrengöring och efterföljande behandling med ett desinfektionsmedel rekommenderas. Rengöring av utrustning och tvätt av täcken ingår naturligtvis i saneringsplanen.

  Profylax
  Eftersom streptotrikos hör ihop med fukt finns det en genomgående förebyggande strategi mot hudinfektionen och det är att hålla hästarna torra i möjligaste mån.

  Låt varje häst ha egna ryktsaker. Undvik fuktiga beten samt fukt i stallar.
  Se till att ströbäddar är rena och torra.
  Se till att hästen har möjlighet att torka under perioder med ihållande regnväder.
  Att ha täcken på hästarna kan förvärra problemet om dessa blir fuktiga på insidan och man inte byter eller tar av täckena inomhus. Byter man täcke ska hästen torka innan nytt täcke läggs på. Att stänga in fukt är inte bra.
  Eftersom man hela tiden återkommer till att streptotrikos hör ihop med fukt finns det en genomgående strategi mot hudinfektionen och det är att underlätta för hästen att hålla sig torr.

  Prognos
  Prognosen vid streptotrikos är mycket god och den självläker oftast. Vid svårartade fall kan behandling enligt ovan behövas.

  Zoonosaspekt
  Streptotrikos kan smitta till människa om hygienen inte sköts efter att man hanterat angripna djur. Rapporter om streptotrikos hos människa är dock mycket få.

  Vad säger lagstiftningen?
  Sjukdomen är inte anmälningspliktig.

  Vanliga frågor
  Min häst har skorpor i huden på benen och vid sadelgjordsstaden och upp till ryggen. Den är hängig och slö – kan det vara regnskållor eller ringorm?
  Bara på utseendet av hudförändringarna är det generellt svårt att ställa diagnos. Prov måste tas för säker diagnos.
  Det du beskriver kan vara regnskållor (streptotrikos), men det finns även andra diagnoser som ringorm (dermatofyter) eller annan hudsjukdom som kan stämma.
  Regnskållor hör ofta ihop med fuktigt väder. Vanligast är att det börjar på hästarnas övre kroppsdelar, där de blir fuktigast om det regnar, men det förekommer även på benen.
  Ringorm ses vanligen på andra ställen, som till exempel vid sadelgjordstaden, vilket du beskriver i det här fallet. Det kan bero på en lånad sadel- eller körgjord från en smittsam individ. Samma sak kan uppstå på huvudet av lånade grimmor eller träns. Skav från utrustning gör också att ringormssvampen lättare får fäste. Även vid direktkontakt, till exempel hästar som hälsar på varandra, sker smittöverföring.

  Hästar brukar inte bli hängiga av regnskållor, såvida det inte gör väldigt ont, kliar mycket eller att en så stor yta av kroppen har drabbats så att den förlorar kroppsvätska via så kallade serumutsvettning.

  Rekommendationen är att du tar ut en veterinär för att undersöka din häst för att få en säker diagnos, eftersom du upplever att allmäntillståndet har försämrats.

  Min häst har fått diagnosen regnskållor, hur ska jag behandla den?
  Det viktigast är att hålla hästen torr, eftersom fukten ger mikroskador i huden, vilket gör att bakterien lättare får fäste och kan orsaka infektion.
  Tvätta hästen med bakteriedödande schampo, med till exempel klorhexidin eller bensoylperoxid.
  Vid svåra fall övervägs antibiotika (penicillin). Antibiotika har dock begränsad effekt och behovet får avgöras från fall till fall av veterinär.

  Jag undrar om man som privatperson kan skicka in prover för att kontrollera om hästen har en hudsjukdom?
  Nej, det är inte lämpligt. Det krävs en veterinärs kunskap både för att veta vad man ska leta efter, hur man ska ta och hantera proverna, och hur man ska tolka svaren. Vår laboratorieverksamhet på SVA är framför allt riktad till veterinärer.

  Vissa sjukdomar kan vara smittsamma till andra djur eller människor. Isolera hästen och dess utrustning och ta ut en hästkunnig veterinär som kan fastställa genom undersökning och provtagning om det till exempel är en svamp-, bakterie- eller parasitinfektion, saker som behandlas på helt olika sätt. Veterinären kan också ge råd om eventuell sanering i stallet.

  Senast uppdaterad: 2015-03-16

  Kontakta SVA

  • Stick it 27 april, 2016 den 04:50 #

   De ”gode männen” som stjäl ska självklart lagföras och sättas bakom galler. Samma sak gäller överförmyndare som låter dessa hållas (kanske delar de på den stulna kakan?). De håller varandra om ryggen.

   Den korrupta åklagaren Eva Finné lade ner ärendet där en uniformerad snutjävel stal Lars ,88 år, hus. Jag har ingen respekt för lagen. Skitlagar i skitsverige är vad det handlar om.

 9. Carina Hedberg 27 april, 2016 den 05:57 #

  ”Tjuvar ska sitta i fängelse, de ska inte bli gode män, säger Morgan Johansson.”

  Är det skillnad på anmälningsplikt och anmälningsplikt?

  I ena stunden kritiserar Länsstyrelsen att bedrägliga gode män inte anmäls och i nästa stund avviker myndigheten själv uppsåtligen att anmäla!

  ”Att inte ta tillvarata den enskildes rättigheter är helt oacceptabelt och handläggningen är inkompetens.” säger justitieombudsmannen Lars Lindström i tv-intervju i rapport i går kväll.

  Det är som vanligt med Länsstyrelserna nämligen att det gäller att kasta skit på andra för att dölja sin egen!

  http://corren.se/nyheter/vill-skarpa-tillsyn-av-gode-man-om4112224.aspx

  • Stick it 27 april, 2016 den 04:54 #

   Väl rutet, Carina!

   • Carina Hedberg 29 april, 2016 den 07:00 #

    Kan du vidareutveckla och specificera ditt påstående?

 10. Eva 26 april, 2016 den 08:10 #

  Folk har frågat efter hundarna på SPCA Facebook sida men ingen har behagar svara förrän idag. Hundarna finns för adoption men ligger inte ute pga säkerhetsskäl. Verkar som en mycket dålig bortförklaring. Av vilken anledning skulle inte dessa hundar kunna visas upp som alla andra.

  • Elisabeth Boström 28 april, 2016 den 05:14 #

   Därför att dom är olagligt omhändertagna och inte får avyttras.

   Enda anledningen är att dom är stulna.

  • Elisabeth Boström 28 april, 2016 den 05:20 #

   Dom är nog även så fruktansvärt vanvårdade så dom inte går att visa på bild med tanke på hur många som självdött.

  • jura 14 maj, 2018 den 05:23 #

   for at dette er Bedrag og Konspiration ,det er mange penge det handler om og Selv Forsvaret nægter borger sin ret i Retten , så man kan jo begynde at stile spørgsmål til Hvem som har stor fordel af dette Tyveri !
   men det skal så ment nok komme frem i løbet af et par dage ..

   venligst her fra

 11. Elisabeth Boström 25 april, 2016 den 09:23 #

  Har ni sett de omhändertagna hästarna djurambulansen malin Granberg säljer magra den lilla shettisen , ser förfärlig ut bara ett stort huvud på ingen kvarvarande kropp det är inte så hästen såg ut vid omhändertaganden den måste gått ner nästan hundra kilo hos djurambulansen detta är väl ändå djurplågeri undrar om den andra shettisen självdött på stället. Dessutom blev shettisen 8 år yngre hos djurambulansen det är bedrägeri att sälja hästar med falska åldersintyg den jäviga och inkompetenta vetrinären heter YLVA NAEVE.
  Polisen samtycker till att djurplågeriet får fortsätta.Malin Ullström är ansvarig hos polisen.

  • Stick it 26 april, 2016 den 04:21 #

   En veterinär inblandad i omhändertagandeindustrin påstod att min tre-åriga katt var ett år. Katten såldes vidare på det felaktiga påståendet.

 12. Carina Hedberg 24 april, 2016 den 04:05 #
  • Stick it 26 april, 2016 den 04:32 #

   ”Många av de arter som nästan utrotats i Centraleuropa har vi kvar i norr.”

   Det kommer att ändras i och med massinvandringen.

 13. lars 24 april, 2016 den 03:57 #

  Jag säger bara en sak den jävla parasiten Mike Gustavsson ska sluta med att ta hand om djur han kan väl känna sina pengar på ett annat viss så slipper djuren lida mer

  • lars 24 april, 2016 den 07:50 #

   Ja svarar själv på det ja skrev väntar fortfarande på att Polisen ska höra av sig men dom är lika dumma o det är dom som man tror ska sköta o se till att allt går rätt till men dom är idioter dom ok

   • Elisabeth Boström 25 april, 2016 den 09:02 #

    Du kan inte göra vanlig polisanmälan då händer inget och du måste ringa minst en gång i veckan och kräva svar och resultat på utredningen.Ska du ha en effektivare polisanmälan så måste du göra anmälan till rikspolisåklagaren det hamnar i en annan instans.

 14. Elisabeth Boström 21 april, 2016 den 11:34 #

  JK såg att djurplågaren delansvarige malin Granberg på djurambulansen ska ha polisanmält dig. Det är ju jättebra vilket misstag hon gjort gläd dig du har nu rätt till gratis advokat att föra din talan, passa nu på att i sammanhanget framföra hur mycket dom har vanvårdat de omhändertagna djuren på djurambulansen det är MYCKET viktigt att SANNINGEN kommer fram i detta speciellt då hon försöker sälja olagligt omhändertagna djur det är ju häleri. Ska bli MYCKET intressant att följa när du lämnar in åtalet mot djurambulansen i detta korrupta ärende för det MÅSTE du göra, olaga intrång olaglig filmning samt fotograferande hemfridsbrott olaga hot falsk tillvitelse brott mot EU lagstiftningen. Ojdå skadegörelse med. GLÖM INTE ATT POLISANMÄLA SAMTLIGA INBLANDADE FÖR DETTA . STÅ PÅ DIG DU FÅR ALDRIG GE DIG SANNINGEN MÅSTE FRAM. DJURPLÅGARNA DJURAMBULANSEN SKA ÄVEN STÅ TILL SVARS FÖR SINA MÅNGA BROTT MOT DJURSKYDDSLAGEN.

  • AMD 26 april, 2016 den 06:44 #

   Vem har polisanmält vem? Varandra?

 15. Elisabeth Boström 21 april, 2016 den 05:55 #

  DET SOM HÄNT DENNA DJURÄGARE ÄR FRUKTANSVÄRT MEN LIKA FRUKTANSVÄRT ÄR NU FRÅGAN HUR MÅNGA FÖRE DETTA DJURÄGARE HAR DRABBATS AV DETTA.DET VAR JU INTE FÖRSTA GÅNGEN DET HÄNDE DET FÖRSTÅR MAN SÅ SAMTLIGA LANDETS ÖVER 4000 FÖRE DETTA DJURÄGARE

  BÖRJA KOLLA OM DET GÅTT RÄTT TILL I ERA ÄRENDEN HOS MYNDIGHETERNA

  MÖRKERTALET ÄR STORT

  • flisan 11 maj, 2016 den 10:14 #

   elisabet hur börjar man den undersökningen, har du några tips, astrid kanske kan ge dej min mailadress så slipper vi ta det här

 16. Elisabeth Boström 21 april, 2016 den 05:38 #

  Sååå djurambulansen skåne mikael gustavsson har en HEL månad på sig att åtgärda sanitets problem. Nu vid detta laget VET alla att detta innebär DÖDEN för inblandade djur
  Då djurambulansen väl kritiserar andra djurägare men INTE kan hålla rent innanför sin egen dörr så kan man ju undra med vilken RÄTT han glappar med käften.
  Mikael Gustavsson KAN INTE åtgärda problemen då han INTE vet vad sanitär olägenhet är. HELA ANLÄGGNINGEN ÄR JU INPYRD AV SMITTOR SOM TAR FLERA ÅR ATT FÅ BORT MEN BARA OM ANLÄGGNINGEN ÄR STÄNGD. Det vill säga inga djur i dödens boxar. Både länsstyrelsen polisen samt inblandade vetrinärer är delaktiga i denna totala

  MISÄR OCH DJURPLÅGERI DÄR DJUREN TILLÅTS ATT PLÅGAS IHJÄL UTAN TRYGGHET.

  UNDRAR VAD POLISEN LÄNSSTYRELSEN SAMT VETRINÄRERNA FÅR BETALT FÖR ATT DENNA DJURPLÅGERI KORRUPTION FÅR FORTSÄTTA.

  FÖR ALLA INBLANDADE HAR JU EGNA INTRESSEN I DENNA OLAGLIGA VERKSAMHET INGEN ABSOLUT INGEN KAN ÖVERTYGA MIG OM ATT DESSA
  INBLANDADE BRYR SIG OM HUR DJUREN MÅR AV DETTA TOTALA SVINERI.

  SVERIGE DET STÖRSTA DJURPLÅGERI LANDET I HELA EU BORDE SKÄMMAS.

  HOPPAS NU ATT DJURÄGAREN KAN SÅTTA DIT SAMTLIGA INBLANDADE I DETTA

  DET FINNS JU ANDRA DOMSTOLAR I EU SOM KANSKE INTE ÄR LIKA KORRUPTA
  SOM SVERIGES DOMSTOLAR.

  TILL BERÖRDA DJURÄGARE GE DIG ALDRIG ALDRIG NÅGONSIN.

  • yorkielove 22 april, 2016 den 10:31 #

   Det, som retar mig mest är att myndigheter påstår att Sverige har ett sådant fantastiskt djurskydd, när djurstölder via lst sker dagligen. Var i världen kan det ske, att påhittade missförhållanden motiverar att djur omhändertas och ev. orsakar djurförbud, att veterinärer kan intyga osanna uppgifter medvetet, samtidigt som Sverige har ”världens bästa djurskydd”?

 17. Carina Hedberg 21 april, 2016 den 04:38 #

  Vad är det för en amatör som uttalar sig om ärendet?! Tillkännage ditt riktiga namn så kanske det finns någon sakkunnig som kan förklara omständigheter och utsikter i ärendet för dej!

  • Elisabeth Boström 3 maj, 2016 den 01:58 #

   Hmm Carina Hedberg börjar undra om det händelsevis kan vara så att du arbetar på länsstyrelsen, misstanken är stor.

   • Carina Hedberg 3 maj, 2016 den 05:12 #

    Med den kommentaren Elisabeth Boström vet jag med säkerhet att ett stort antal läsare av denna bloggen verkligen har skrikit rätt ut och fått sej ett riktigt gott skratt!

    Hur står det till med dig själv då? Var jobbar du egentligen?

    Haaaaaaaaaaaaaa, ha, ha, ha, ha, ha!

    • Elisabeth Boström 4 maj, 2016 den 08:41 #

     Granskar länsstyrelsens manipuleringar och direkt olagliga hanteringar och där hittade jag dig som delaktig vilket är anmält.

     Så det är kanske att skrattar bäst även skrattar sist.
     Jag skrattar inte tycker det är väldigt allvarligt.

     • Carina Hedberg 4 maj, 2016 den 01:34 #

      Utomstående oinvigda ser alltid allvarligt till och med på de mest bagatellartade omständigheter därför dom har tyvärr inte bättre kunskaper än så.

      Elisabeth Boström eller vad du nu heter egentligen det är uppenbart att du inte vet vad du pratar om.

     • Elisabeth Boström 6 maj, 2016 den 05:24 #

      Du det är osmakligt att racka ner på andras kunskaper.

      Dessutom vet jag allderles utmärkt vad jag yttrar mig om.

      Jag kommer att presentera detta så att samtliga kan läsa om hur det går till och du är inblandad.

      Men sanningen är det enda som gäller och den kommer för nu finns hela den korrupta linjen från början till slut.

      Jag tror den presenteras här så alla själva kan bilda sig en uppfattning om hur svenska lagar och regler allvarligt missbrukas det är många som är drabbade men har inte upptäckt detta ännu. Det är ett samarbete där även mikael gustavsson spca mfl är innblandade i tillsammans med djurskyddsinspektörer och vetrinärer.

     • Carina Hedberg 6 maj, 2016 den 10:07 #

      Grattis Elisabeth Boström eller vad nu du egentligen heter du har genom dina påhopp på mej framställt dig själv som en fullständig novis och i de omständigheterna är det bara du som är inblandad!

   • Solveig 9 maj, 2016 den 08:46 #

    Förlåt min kanske korkade fråga men jag fattar inte.
    Vem tros jobba på Länsstyrelsen?

 18. A 21 april, 2016 den 11:34 #

  Ja det här var det vidrigaste , stackars djur

 19. JK 21 april, 2016 den 09:55 #

  DESSUTOM ÄR DET INTE HUND NUMMER 50 SOM ÄR DÖD OCH OBDUCERAD NI HAR HOS
  POLISEN INGEN ANING OM DJUREN HOS DJURAMBULANSEN FÖRSTÅR JAG

  MEN LÄS OBDUKTIONSRAPPORTEN PÅ HUND SOM PÅSTÅS VARA NR 50 OCH LÄS SEN
  VETRINÄRINTYGEN PÅ HUND NR 60 SÅ FÖRSTÅR DU VEM SOM ÄR OBDUCERAD

  SE TILL ATT DE OLAGLIGT OMHÄNDERTAGNA DJUREN OMGÅENDE ÅTERLÄMNAS TILL
  SINA ÄGARE OCH GLÖM INTE BORT ATT SAMTLIGA DÖDA DJUR SKALL ÅTERÄMNAS SÅ
  BEVIS FINNS PÅ ATT DOM ÄR DÖDA.

  VIDARE SÅ ÄR VETRINÄRINTYGEN FALSKA OCH VETRINÄRERNA ANMÄLDA TILL
  VETRINÄRA ANSVARSNÄMDEN OCH KOMMER ÄVEN ATT RÄTTSLIGT STÄLLAS TILL SVARS
  FÖR DE ORIKTIGA VETRINÄRINTYGEN DÅ ÄVEN DETTA ÄR ETT BROTT.

  POLISEN KOMMER ATT STÄLLAS TILL SVARS OM DJUREN AVYTTRAS DÅ NI ÄR MYCKET
  VÄL INFORMERADE OM ATT OMHÄNDERTAGANDET SKETT PÅ ORIKTIG GRUND

  POLISEN HAR INTE LAGLIG RÄTT ATT AVYTTRA DJUR OM MISSTANKE OM ATT
  OMHÄNDERTAGANDET SKETT PÅ OLAGLIG GRUND.

  SAMTLIGA MEJL TÍLL ER ÄR SPARADE OCH KVITTERADE.

  DESSUTOM FINNS UTÖVER DET NI REDAN FÅTT FULLSTÄNDIGA BEVIS PÅ ATT
  POLISEN MEDVERKAT TILL OLAGLIG FOTOGRAFERING OCH FILMANDE SAMT
  BIDRAGIT TILL DETTA BROTT MED ANDRA ORD DELAKTIGA I ATT BROTTET
  BEGICKS. HÄLERI ÄR ATT SÄLJA ELLER AVYTTRA STULEN ELLER OLAGLIGT
  BESLAGTAGEN EGENDOM .
  OBSERVERA ATT POLISEN SKALL FÖREBYGGA OCH FÖRHINDRA ATT BROTT BEGÅS
  ABSOLUT INTE VARA DELAKTIGA ELLER BIDRAGANDE TILL ATT BROTT BEGÅS.

  SEN KAN MAN I DENNA FARS UNDRA VAD BJÖRN DAHLEN HADE I JEANETT KULLBERGS
  FRYS ATT GÖRA ELLER ÄR DET VANLIGT FÖRFARANDE ATT OMHÄNDERTA DÖDA DJUR

  VAR OMFATTAS DOM STULNA DÖDA DJUREN AV DJURSKYDDSLAGEN POLISEN ÄR I
  DETTA DELAKTIGA I STÖLDEN DÅ DOM INTE FÖRHINDRADE DEN
  BJÖRN DAHLEN HAR RAPPORTEN ÄVEN ERKÄNT BROTTET.

  DESSUTOM VANVÅRDAS DJUREN FRUKTANSVÄRT HOS DJURAMBULANSEN OCH DETTA GÖR
  INBLANDADE POLISER ANSVARIGA I DENNA FARS DELAKTIGA TILL BROTT MOT
  GÄLLANDE DJURSKYDDSLAG.

  ÅTERLÄMNA NU SNARAST SAMTLIGA STULNA DJUR INNAN ALLA HAR VAVÅRDART TILL
  DÖDS.

  HÄSTARNAS HOVAR SOM VETRINÄREN GJORDE SÅ MÅNGA UTLÄGG OM ÄR FORTFARANDE
  INTE VERKADE DET SYNS PÅ BILDERNA NI LAGT UT.

  FAST POLISEN ÄR NOG REDAN DEBITERADE FÖR DEN ICKE UTFÖRDA HOV VÅRDEN SOM
  PÅSTODS I DE ORIKTIGA INNTYGEN HUR LÄTTLURADE ÄR NI EGENTLIGEN.

  FÖR DEN DELEN TÄNK PÅ EN SAK TILL HUNDAR HAR INTE LÖSS OCH DOM HADE
  INGA LOPPOR DÅ SKULLE ALLA I FILMEN KLIAT SIG ÖVERALLT LOPPOR HOPPAR
  LÅNGT OCH BITS.

  SEN HAR DET ORIKTIGA UTTALANDET I FILMEN ATT HUNDARNA BADAS MOT LOPPOR
  DETTA SLUTADE MAN MED FÖR MÅÅNGA ÅR SEN NU FÖRTIDEN FÅR DOM EN TABLETT
  SOM HETER PROGRAMM RECEPTFRITT PÅ APOTEKET.KONTROLLERA NU NOGA DET JAG
  SKRIVIT SÅ SER NI ATT DET STÄMMER

 20. Elisabeth Boström 21 april, 2016 den 08:32 #

  En vetrinär har anmälningsplikt till länsstyrelsen om denne vet om eller upptäcker missförhållanden. Det finns fruktansvärda missförhållanden hos djurambulansen i skåne.
  Ingen av vetrinärerna Dragan Panic ,Elina Persson eller Ylva Naeve har anmält några missförhållanden till länsstyrelsen istället är dom delaktiga till att det fortsätter att plågas djur hos djurambulansen mikael gustavsson till och med försöker dom släta över missförhållandena på platsen. Samtliga 3 vetrinärer borde anmälas till vetrinära ansvarsnämden för underlåtenhet att använda sin anmälningsplikt.

  • Crazy ppl 21 april, 2016 den 02:20 #

   Anmälan görs till:

   ANSVARSNÄMNDEN FÖR DJURENS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD
   BOX 322
   551 15 JÖNKÖPING

   Telefon: 036-15 58 53
   Fax: 036-19 05 46

   • Crazy ppl 21 april, 2016 den 02:29 #

    Notera att endast skriftlig anmälan tas emot. När du anmäler gäller följande:

    1. Redogör för vad som hänt
    2. Uppge namnet på personen du vill anmäla. Gärna yrke och adress också.
    3. Ange datum för behandligstillfället/tillfällena
    4. Precisera din kritik mot personen du anmäler
    5. Underteckna anmälan egenhändigt
    6. Bifoga de handlingar som du vill styrka din redogörelse med
    7. Om du vill att en annan person för din talan ska den personen ha en fullmakt från dig

    Punkt 5 är riskabel då vi vet att flocken sysslar med förföljelse.

   • JK 21 april, 2016 den 06:07 #

    Du är polisanmäld, hör inte av dig mer till mig.
    Sluta engagera dig, sluta ring, sluta skriv. Det kommer inte göra någon nytta.
    Hade djuren skötts av sin ägare från första början hade detta aldrig hänt.
    Djuren levde i en ren misär och var grovt vanvårdade. Ni är sjuka människor som försvarar detta.
    Med vänliga hälsningar
    Malin Granberg
    Djurambulansen i Skåne AB

    Fik del af en Mails , ..

    • yorkielove 22 april, 2016 den 07:43 #

     Vilka, som är sjuka råder det knappast något tvivel om- Förutom de djur, som Djurambulansen i Skåne AB ”ömt” vårdat.

     • Elisabeth Boström 3 maj, 2016 den 02:01 #

      Ömt vårdat till döds på dödsanläggningen.

    • AMD 24 april, 2016 den 01:49 #

     ”Sluta engagera dig” är ingen bra uppmaning.

     På filmerna ser djuren ut att ha det hur bra som helst. Hur kan det bli så olika uppfattningar? Varifrån kom parvon och kattsnuvan?

     • forystablogg 24 april, 2016 den 10:03 #

      Parvon och kattsnuvan fanns på anläggningen. De hade inte smittan med sig. Nu är alla ”räddade” katter döda!

     • vetteljus 3 augusti, 2016 den 01:58 #

      Hört dem säga det på flera ställen ”sluta bry dig – djuren är våra nu”, osv – verkar vara ett typiskt oempatiskt svar från några som inte kan förstå att andra älskar sina djur och saknar dem och oroar sig för dem. Så… psykopatiskt svar, anser jag. Sen är det skrämmande att psykopater sitter på stolen när det gäller djurhållning, liksom om det gäller barn- och åldringsvård. Det går alltid fel då. 😦

     • forystablogg 3 augusti, 2016 den 02:17 #

      Ja, det har många djurägare tvingats höra och sedan bevittnat hur deras älskade djur jagats, dragits, skrikit av skräck och smärta, svultits osv. när polisens omhändertagare tagit över djurhållningen. I samma sekund upphör nämligen alla lagar som transportförordning, smittskyddslag, djurskyddslag mm som genom ett trollslag.

     • vetteljus 3 augusti, 2016 den 02:43 #

      Vad ska man säga? Det är obegripligt att folk kan tro det här är ”djurvård”… 😦

    • JK aka Malin Granberg Djurambulansen Skåne AB och RÅÅ Hölden AB med SPCA Sweden som för djuren olagligt internationelt med stall Sulan och Stall Höjern ,,ni ska anmäla brott innan ni hämtar djuren till Helsingborgs Polisstation det har ni inte gjort
     så alla diare nummer kontrolleras nu vilka 21 län som hämtar djuren som ni gör dvs använder inte demokratiska tiivägagångs sätten som ska för kunna äga djuren själva med poliserna,,så poliserna tas nu fast en efter en tillika djurinspektör en efter en vi för det från Helsingborgs kommun till 2035
     och vi sverige har valt in i Förenta Nationernas Säkerhets råd 2017 och 2018 då kan inte våra egna poliser med dig Malin Granberg sälja hälade djur som ni gör med 20 andra län ni gjort med Allians regieringen med Kristdemokraten Björn Dahlen och statligt anstaälld som Länsveterinär tillika som även med sina andra stol styrelse både i VOOV och med sin som Anton Dahlen för sveriges kor i privata 290 kommuners djurskydd föreningar och ni tillika tagit Helsingborgs anrika djurskyddsförening mer era skara medborgare via Carin W och Anne Arle klo bägge Helsingborgs Borgmästar samt nu nya Borgmästaren Mats Sander vet detta nu och var ligger Öresundskliniken ?? och Carin Jämtin kan vara inblandade med Blå Kamelen som är social sekreterares egna p piller förening med barn som för djurregistrena dessa hämtar med brandmännen och sjukhus personla döljer rasrena djur och sätter u som blandras djur
     här för Björn dahlen alla katter ska id registreras och detta har startats med föreningen SKK Svenska Kennelklubben så kommerna kan nu starta katt skatt och hund skatt via skk och sverak
     och vi är inte sjuka vi försvarar ägande rätten av avel då alla djuren ägdes av andra som inte fått meddelande vad ni gjorde och ni har gjort domvilla för legalisera era olagliga hämtning

     Klicka för att komma åt Minnesanteckningar+referensm%C3%B6te+24+sept.pdf

 21. Carina Hedberg 21 april, 2016 den 02:23 #

  Ett uttalande i Expressen från en polisman som fått nog av missförhållandena i vårt rättssamhälle: ”Men, den enskilt största anledningen till att jag har fått nog, är ett i mina ögon totalt havererat rättssystem. De senaste tre åren har jag jobbat som utredare av mängdbrott och jag måste tyvärr säga att jag troligtvis har slitit av hälften av mitt hår under denna tid. När man gång på gång får uppleva att ärenden som man slitit med i flera månader, trots glasklar bevisning, ändå leder till friande dom, då känns det rätt tröstlöst. I dag krävs praktiskt taget att gärningsmannen grips på brottsplatsen för att få honom fälld.”

 22. Elisabeth Boström 20 april, 2016 den 10:14 #

  Vetrinär elina Persson som skriver falska vetrinärintyg på omhändertagna djur hos djurambulansen är anställd på Öresunds vetrinärklinik ab som ägs av dragan panic
  djurskyddet malmö ligger på exakt samma adress som vetrinärkliniken och vetrinär från kliniken är delaktig i djurskyddet malmö som dessutom har anställda men förvarar inga djur själva dom verkar vara hos djurambulansen . En del bilder på djurskyddets hemsida ser ut att vara tagna hos djurambulansen tycker det verkar vara någon form av jäv situation
  vetrinär och ägaren till kliniken är anmäld till vetrinära ansvarsnämden precis som vertrinär elina persson anställd av dragan har inte kollat de andra vetrinärerna det kan ju finnas fler anmälda på samma klinik

  • forystablogg 24 april, 2016 den 10:04 #

   Dessutom ger Djurskyddet i Malmö stora donationer till Djurambulansen.

   • Elisabeth Boström 25 april, 2016 den 09:10 #

    Donationer hmm du menar betalning för djur som dom omplacerat
    åt djurambulansen du menar väl pengatvätt ett sätt att slippa redovisa olagliga inkomster och smita från att betala skatt för pengar som stulna djur inbringat.Så går samarbetet till.

   • Catharina G Lundberg 26 april, 2016 den 10:15 #

    Jag är ordförande i Malmö Djurskyddsförening sedan många år och kan intyga att vi inte lämnar donationer till Djurambulansen. Vi har långt innan Djurambulansen fick polisens uppdrag försökt hjälpa omhändertagna och upphittade hundar till nya- noggrant kontrollerade- hem. Vi har i vissa fall betalat för uppstallning av hundarna sedan polisens betalningsansvar upphört för att hundarna inte skulle bli avlivade. Under de år vi jobbat (till 100% ideellt) har polisen haft avtal med andra djurhem och då har vi betalat för uppstallning till de djurhemmen på samma sätt som vi gjort till Djurambulansen. Vi är en ideell förening som definitivt inte har intäkter för hundarna däremot kostnader. Vi har som jag vid något annat tillfälle förklarat på denna blogg ingen egen lokal utan har kostnadsfritt fått låna Öresunds veterinärkliniks lunchrum för våra sammanträden och har adress till veterinärkliniken. Hur veterinärerna på kliniken arbetar är ingenting som jag har kunskap om och definitivt ingenting som har med Malmö Djurskyddsförening att göra.
    Catharina G Lundberg

    • Challe 27 april, 2016 den 09:57 #

     Då är det hög tid att byta sammanträdeslokal och adress för att inte för evigt förknippas med det avskummet.

    • Elisabeth Boström 29 april, 2016 den 01:05 #

     Hur kan ni sitta och betala för uppstallning till djurambulansen
     ett företag som vanvårdar djuren och låter dom ligga och självdö
     utan tillsyn och vård en plats med fruktansvärda smittor en total sanitär olägenhet som ger försvarslösa djur fruktansvärda sjukdomar som dom plågas ihjäl av. Är ni verkligen en seriös förening som medvetet placerar djur i dödens boxar hos djurambulansen. Det måste ju finnas bättre företag att anlita.

    • jura 14 maj, 2018 den 05:37 #

     Men i har modtage dyr fra denne facilitet som bedriver en hemmelig drift i form af andres dyr ..
     Den del er jo til at dokumenterer eller vad mener siger i til det .

 23. Stick it 20 april, 2016 den 04:59 #

  Djurtjuvarna har EN MÅNAD på sig att fixa problemen med djuren men istället insjuknar den ena efter den andra. Detta trots att de plockar stora pengar på stölderna.

  Hur fan kan detta få ske? Varför tar ingen itu med detta patrask?

  • Elisabeth Boström 22 april, 2016 den 10:43 #

   Vad bra har inte månaden gått ännu, hoppas dom stänger hela anläggningen så fler stackars oskyldiga djur slipper hamna i dödens boxar.

  • Solveig 9 maj, 2016 den 08:51 #

   Om de blir sjuka, finns det så många vikarier eller blur djuren drabbad av underbemanning?

   • Elisabeth Boström 9 maj, 2016 den 10:58 #

    Dom blir inte vårdade alls det är därför dom hittas döda lite då och då

 24. Stick it 20 april, 2016 den 04:52 #

  Hur går det?

 25. Göran Andersson 19 april, 2016 den 08:30 #

  ”Ingenting är av nödvändighet vad det synes vara”
  Ett utryck myntat för länge sedan av en österrikisk filosof, passar väl in i detta sammanhang tycker jag, ”djurplågaren” kanske inte alls är nån djurplågare, trots att det fanns brister i djurhållningen, ”djurskyddarna” kanske inte alls är några djurräddare utan i själva verket de verkliga djurplågarna……..

 26. Carina Hedberg 19 april, 2016 den 12:27 #

  Här ser man tydligt hur kontrollmyndigheten på obefintlig grund förföljt en djurägare under minst 10 år.

  Genom sitt agerande har kontrollmyndigheten under en längre tid försatt djurägaren i en omöjlig och ohållbar situation genom att uppsåtligen vid myndighetsutövning genom handling åsidosatt vad som gäller för arbetsuppgiften. Med hänsyn till kontrollmyndighetens befogenheter i samband med myndighetsutövning har agerandet skett uppsåtligen då kontrollmyndigheten missbrukat sin ställning genom att inte handlägga ärendet i enlighet med djurskyddslagen i ett mycket tidigt skede redan i juni 2010.

  Tillståndsplikten har funnits minst sedan den 1 december 2003 och den lagstadgade anmälningsplikten för kontrollmyndigheten fanns redan i 1944-års djurskyddslag i form av straffbestämmelser.

  Den 1 juli 2006 med särskilt påpekande för kontrollmyndigheten om att det verkligen föreligger anmälningsskyldighet när kontrollmyndigheten i sin verksamhet upptäcker vad som objektivt utgör överträdelse/brott infördes en ny paragraf i djurskyddslagen nämligen § 24 b av vilken det framgår följande:
  24 b § Den myndighet som utövar offentlig kontroll skall verka för att överträdelser av lagen, av de föreskrifter eller beslut som har meddelats med stöd av lagen eller av de EG-bestämmelser som kompletteras av lagen, beivras.

  Enligt djurskyddslagens 16 § är det straffbart att bedriva tillståndspliktig verksamhet utan tillstånd varför kontrollmyndigheten redan i juni 2010 skulle i enlighet med § 24 b djurskyddslagen ha inkommit med åtalsanmälan.

  När kontrollmyndigheten på obefintlig grund inte vill förnya och förlänga befintliga tillstånd blir det naturligtvis besvärligt för myndigheten att vid en domstolsförhandling redovisa grunden för åtalsanmälan som helt och hållet baseras på enskilda ”djurskyddsinspektörers” tyckanden som i själva verket går ut på att driva igenom den privata viljan som inte hör hemma i arbetslivet vid myndighetsutövning mot enskild.

  Utan underlag för sitt agerande blir det då lättare för kontrollmyndigheten att helt enkelt skita i vad djurskyddslagen påbjuder och istället fortsätta att förfölja djurägare på obefintlig grund för att få till ett beslut om förbud att tillsvidare ha hand om djur alla djurslag 29 §.

  Länsstyrelsen i Kronobergs län har för övrigt fått mycket kritik från Justitieombudsmannen men det nonchalerar myndigheten totalt och fortsätter i samma gamla invanda spår som förut.

  Det är ställt utom alla rimliga tvivel att Länsstyrelsen i Kronobergs län bedriver en verksamhet men den verksamheten har absolut ingenting med djurskydd att göra.

  Målet var att ”sätta dit” en djurägare och i vanlig ordning blev det djuren som kom i kläm på grund av fel och bristfällig myndighetsutövning under 10 års tid!

  Nu får det fan i mej vara nog Björn Dahlén!

 27. Wayne Lee Magnussopn 18 april, 2016 den 10:48 #

  Våra kriminella myndigheter kommer aldrig att erkänna att dom är medhjälpare till dessa djurskyddsbrott som pågår i staten Outlaws namn. Titta bara på lögnhalsarna i Kristianstad där dom ljuger i kapp till FVD och Kammarrätter. Samtidigt som dom har en chef vid namn Marcus Björklund som inte gör sitt jobb. Han är skyldig att göra en polisanmälan då han har vetskap om djurskyddsbrott. Leif Felton som leder Tio i Topp listan med att dela ut djurförbud gömmer undan tjänsteanteckningar då dom blir känsliga i rätten. Deras kompis Mikael Gustavsson går dom genom eld för att rädda då dessa tillsammans gömmer fakta som händer där de hjälps åt att manipulera ärenden till myndighetens fördel. Det betyder faktiskt att redan där har ju MG en hållhake på myndigheten genom deras agerande ihopa vilket måste vara en av anledningarna till att MG får husera fritt och fylla plånboken. Länsöverdirektören blev väl en nagel i ögat då denne ville att det skulle bedrivas rättssäkert. Men han tystnade dom naturligtvis genom att gadda ihopa sig där de värste psykopaterna fick komma till tals. Visst en plump i CV t för länsöverdirektören men som plåster på såren fick han 2,1 miljoner. Djurambulansen har fått anmärkningar tidigare på brott gällande transportförordningen genom att frakta för stora hästar i GBW 935 där utredningen tog väl cirka ett halvt år. Nu har han gjort det igen så då ställer man sig frågan hur länge skall det ta nu innan man blir färdiga med utredningen.Det som vår kontrollmyndighet kallar för Världens Bästa Djurskydd är en förbannad lögn där dom kliar varandras ryggar så naglarna måste vara nere vid nagelbanden.

 28. Eva 18 april, 2016 den 10:32 #

  Förmodligen inte många som fortfarande lever. Det är lite märkligt att man inte sett att hundarna lagts ut för adoption. Är ju en ras som inte är svårplacerad. Inte ens Djurskyddet i Malmö har varit inkopplad på dessa hundar. Ytterligare ett sätt att dölja vad som egentligen sker. Och berörda myndigheter ser åt ett annat håll.

 29. yorkielove 18 april, 2016 den 08:28 #

  Människor i Sverige är för godtrogna och sväljer allt myndigheter serverar via såpor i TV. Ett sätt att få oss att inte tänka själva utan enbart ägna all sin energi till att hata, ssk djurägare, som verkar missköta sina djur.
  Det finns inte tillräckligt många verkliga djurplågare att utdöma djurförbud på, så, för att få ihop sina ”kvoter” måste lst rucka på reglerna (de har ju tolkningsföreträde) och att ”djurplågare” skulle ha rätt att yttra sig är skrattretande.
  Det är så praktiskt att anmäla anonymt och att hata via nätet u.p.a.

 30. Elisabeth Boström 18 april, 2016 den 08:03 #

  Djuren dör i misär hos djurambulansen i skåne polis och länsstyrelse godkänner ATT den brottsliga verksamheten fortsätter. SVERIGES DJURRÄDDARE STOPPAR DJUREN I DÖDENS BOX UTAN VÅRD ATT DÖ AV SJUKDOM OCH SVÄLT I ENSAMHET OCH TOTAL SORG OCH SAKNAD AV OMTANKE OCH VÅRD INGEN SMÄRTLINDRING INGEN FÖRSTÅELSE FÖR DJURS MEST PRIMÄRA BEHOV.

  FY FAN VILKEN DJURSKUDDSLAG VI HAR I SVERIGE VIDRIGT.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: