Rädda råttor till varje pris

5 Apr

Vad kan vi köpa för en tredjedels miljon i skattepengar? Uppröjningen av det stora tiggarlägret i Malmö kostade exempelvis 341.000:-. Eller så kan 20 pensionärer få ett mål mat varje dag i ett helt år plus trygghetslarm för 331 500:-.  Eller så kan länsstyrelse och polis inkvartera 80 råttor på Djurambulansen i Skåne AB. Det låter som en skröna men är sant. Som jämförelse så har Skurup har lagt 190.00:- på att köpa in råttfällor.rädd2Dödlighet i djurgruppen. Skillnad på individer var det!70 råttor spcaDen 24 mars 2015 annonserar Djurambulansen i Skåne ut 70-talet råttor. Råttorna var enligt beslut 80 st och omhändertogs akut den 26 februari 2015 efter beslut av länsstyrelsen i Halland samma dag.

Djurägaren hade lämnat ett antal djur att ses till medan han var på en resa. Djurvakten var inte av det perfekta slaget och var rädd för råttorna.rädd

råttor VarbergLänsstyrelsens bilder. Ett bo med döda ungar där honan dött.

I beslutet påpekar länsstyrelsen att ekonomin för uppstallning skall tas hänsyn till, särskilt när det gäller lantbruksdjur. Kanske är råttor lantbruksdjur eller inte? Polisen verkställde hur som helst beslutet samma dag den 26 februari då de omhändertog drygt 80 råttor i Varberg genom Djurambulansen i Skåne AB.

Djurägaren hade yttrat sig inför beslutet vad som skulle ske med råttorna. Han ville inte ha dem och hade gett dem till djurvakten. Han hävdade att råttorna var unika i sitt slag och de enda i världen av denna ras, ”Björkhemsråtta”.

”De omhändertagna råttorna veterinärundersöktes 2015-02-26 av veterinär Elsa-Pia Ehrenpris på Djurambulansen. Veterinärundersökningen visar att råttorna överlag var i dålig kondition. De var smutsiga, hade nedsatt allmäntillstånd, hade infektioner (nös), var frusna, hade förväxta framtänder, kliade sig, hade ohyra, kala fläckar på kroppen och matt päls. Råttorna var under eller kraftigt under normalhull. Prognosen för överlevnad bedömdes som god efter behandling samt sårvård, tandbehandling och parasitbekämpning i kombination med god omvårdnad, näringsrik mat och värme.”

Frågan man måste ställa sig är om staten i det läget skall satsa flera hundra tusen av skattepengar för att rädda dessa sjuka råttor. Först den 20 mars fattar länsstyrelsen i Halland beslut om att råttorna skall säljas. Alltså en hel månad efter omhändertagandet. Det kallas ”snarast”. Under tiden tickar inkvarteringsavgiften.

Efter att annonsen kom ut slog barmhärtigheten till. Många månar om råttor och en strid ström av köpare infann sig i Örkelljunga. Ryktesspridningen var i full gång.

födde 26 mars”Veterinär Elsa-Pia Ehrenpris uppgav till länsstyrelsen 2015-03-18 att råttorna och tupparna (vilka togs några dagar senare min anm.), mådde bra efter veterinärmedicinsk behandling och omvårdnad. Råttorna var nu cirka 100 stycken eftersom flera av honorna varit dräktiga vid omhändertagandet. Råttorna är mycket trevliga och vänliga.”spca råttornaRåttorna säljs alltså för 30:-/st. Det finns flera bud på hur många de är. Ca 80 har hämtats och blivit 100, 70 skall säljas.vem som helst

11 idag 24 mars15Den 24 mars börjar råttor säljas. Den 5 oktober startas en Facebookgrupp för SPCA råttorna fortsättningen. Den makalösa fakturan skickas till polisen den 14 april. Där faktureras för 80 råttor.

fakturaFör det facila priset av 4.105 kr per råtta i genomsnitt har polisen köpt lyxhotell till sina råttor eller sammanlagt 328.375:-!

Nu måste t o m polisen ha funderat om de gått på en blåsning för den 18 maj skickas en kreditfaktura. Enligt polisen i Halland finns ingen skriftlig kommunikation mellan dem och Djurambulansen. Konstigt. Fordras ingen redovisning av utgifterna på polisen?

I alla fall kommer en ny faktura. Priset per råtta är det samma men nu har 32 råttor räknats bort. Troligen är det ungarna som bott med sina mammor och fakturerats för sig med 125:-/ per dag. Av övriga 20 råttungar finns inte ett spår.

ny faktura

Det slutliga fakturan är på 214.875:- som polisen snällt betalar! Som hittat! Bokstavligen.

 

64 svar till “Rädda råttor till varje pris”

 1. narran 11 augusti, 2022 den 04:02 #

  Är det det här fallet där länsstyrelsen nu när de inte har lyckats driva in pengarna från ägaren till råttorna i stället gett sig på ägarens hyresvärd och kräver pengar av honom?

 2. flisan 13 april, 2016 den 06:57 #

  jisses helt otroligt vad LS har för sej, man tror nästan att det inte är sant, nu vet jag hur LS går fram , en sak undrar jag över, djurplågarna djurambulansen släpper tydligen iväg dessa rottor utan att kolla vem som tar dom, då ställer jag mej frågan ”hur många av rottorna hamnar hos ormägare”

 3. Carina Hedberg 9 april, 2016 den 07:28 #

  Så här måste vi göra med länsstyrelserna!

  • JK 11 april, 2016 den 07:05 #

   Å det er på fucking dansk .. så selv jeg kan forstår det LOLLLLLL

 4. Carina Hedberg 9 april, 2016 den 07:12 #

  Helt klart behöver länsstyrelserna saneras och deras arbetsuppgifter behöver renodlas men namnet får de behålla av kulturhistoriska skäl men deras kulturbärande arbete måste det bli ett slut på!

 5. Carina Hedberg 9 april, 2016 den 07:09 #

  Djur är fantastiska!

  Tänk vilken outtömlig inkomstkälla de har blivit för staten genom okvalificerade, totalt intelligensbefriade och snikna tjänstemän/kvinnor med befogenheten att utöva myndighet!

  Det senaste tar väl ändå alla pris när socialtjänsten, polisen, länsstyrelserna och veterinärvården med gemensamma krafter ska försöka driva igenom lagförslag om att det ska finnas en skyldighet för kommunens medarbetare att inkomma med anmälan om misstanke om missförhållanden för djur.

  Länsstyrelserna får som det är nu inkomma med anmälan om misstanke om missförhållanden för barn men kommunernas medarbetare i tjänst får inte anmäla missförhållanden djur på grund av sekretess.

  Vad gör man då? Jo då börjar man helt plötsligt skylla på våld i nära relationer! Man anser att om det finns en våldsbenägen person i ett förhållande så går det oftast ut över barnen och djuren för att förövaren ska komma åt att känslomässigt skada kvinnan.

  Då vill samarbetande myndigheter driva igenom en lag som säger att de ska vara skyldiga att omhänderta både barn och djur. Men kvinnan/mannen då?! Ja hon/han står kvar i ett förhållande där hon/han likafullt får på käften oavsett om barnen och djuren är närvarande eller inte.

  Det är ju för faen den part som utövar våldet mot barn, djur och partner som ska omhändertas ”Så att den fysiska kontakten upphör”!

  Det finns redan reglerat i lag hur det ska gå till men det är uppenbart att länsstyrelserna gör allt för att övertyga, bibehålla och utöka efterfrågan på deras tjänster.

  Faktum är att Sverige börjar likna en gigantisk ”Tomteverkstad” där länsstyrelserna vill förse sig själv med befogenheten att stå på sista post i produktionskedjan och ”Stämpla OK i häcken” på medborgarna så att de har länsstyrelsernas tillåtelse att ta hand om sina barn och sina djur!

  Som jag ser det så behövs det en hel balk, befogenhetsbalken, som talar om för förvaltningsmyndigheter och kommuner vilken deras plats är!

  Javisst ja, det finns ju redan reglerat i balkar!

  Men varför fungerar det då inte?

  Jo, länsstyrelserna missbrukar Regeringens förtroende genom att inte utöva vad som gäller för arbetsuppgifterna så i själva verket är länsstyrelserna enbart ett enda stort J-vla tjänstefel så skulle anmälningar om tjänstefel handläggas och prövas av behörig myndighet och domstol hade dom inte haft annat att göra!

  • AMD 9 april, 2016 den 11:27 #

   ”Det är ju för faen den part som utövar våldet mot barn, djur och partner som ska omhändertas! ”Så att den fysiska kontakten upphör”!”

   Bra sagt! Hän börjar oftast med djuren i familjen, för de har minst möjlighet att försvara sig. Våldet behöver inte vara fysiskt, och även gamla och handikappade kan utsättas för häns maktbegär.

   Men nu börjar vi kanske fjärma oss från skillnaden mellan råtta och råtta? Dags för en ny ”forumtråd”?

  • JK 9 april, 2016 den 06:39 #

   hvem kolle vem .. hvem er Rottan her .

   • Barbro 9 april, 2016 den 06:57 #

    För en handfull dollar!

   • AMD 10 april, 2016 den 06:57 #

    Hur är den filmen gjord? Sitter katten fast? Har den ont? För inte ser den nöjd ut …

    • Elisabeth Boström 15 april, 2016 den 03:22 #

     den har nog rabies eller nått fel på nervsystemet

     • Carina Hedberg 16 april, 2016 den 08:19 #

      Tror snarare att det är flera katter som sitter och muckar gräl med varann!

 6. Straycats 8 april, 2016 den 03:12 #

  Tar de 100 kr betalt för en råtta per dag? Det kan inte stämma, man kan ju fråga vad får de för mat för den summan? Går det att anmäla som slöseri med pengar?

  • forystablogg 8 april, 2016 den 04:20 #

   Japp. 100:- + moms per dag. Många råttor blir mycket pengar! Det är polisen i Halland som har upphandlat och godkänt det avtalet.

 7. Eva 7 april, 2016 den 07:04 #

  Och nu söker Djurambulansen i Skåne mer personal då man expanderar. Eller det är så att den omgång personal som finns nu redan har tröttnat?

  • Coco Chanel 8 april, 2016 den 11:04 #

   De är tvingade att ha 1 heltidsanställd på 10 hundar & 1 på 20 katter. Djurambulansen Skåne har 5 anställda. Kraven för tillståndet är inte uppfyllt & ska därför dras in. När djur självdör i den omfattningen de gör hos dem är det bla för det inte är sanerat. Nu har de kattpest och hela stället borde stängas.

   • Elisabeth Boström 15 april, 2016 den 03:25 #

    Hoppas djurplågarna djurambulansen måste stänga helt stackars djur som hamnar där

 8. Stick it 7 april, 2016 den 03:28 #

  Har avdrag på 30 kronor gjorts per varje såld råtta?

 9. Josef Boberg 6 april, 2016 den 04:21 #

  Råttlivet speglar hur det även kan vara för människor i dags dato = för jävligt.

 10. troubletail 5 april, 2016 den 10:42 #

  Fine att diskutera hur skattepengar ”slösats” (tycker personligen att djurskydd är viktigt, även om det knappast kostar 125kr per dag att hålla en råtta vid god vigör) och kritik mot händelsen och hur det skötts..

  Men varför hänga ut oss privatpersoner som hämtat dessa djur när de behövde omplaceras och få nya hem? Kopiera bilder från meddelanden i forum och kommentera om att det startas en facebookgrupp för oss som har dessa djuren nu? Vad har det för relevans med att länstyrelse och djurambulansen lägger pengar på det?

  Råttor ÄR trevliga husdjur och tamråttor kan knappast jämföras med vildråttor på det sätt ni gör i texten. Vi hämtade djur som omhändertagits, och då vi brinner för dessa djuren arbetade vi tillsammans för att de skulle få hem. Hade det varit skillnad om ett forum för hundar engagerade sig på samma sätt om det var hundar som räddats och inte tamråttor?

  • Rhonda 5 april, 2016 den 11:29 #

   För det första är det inte vare sig Länsstyrelsen eller djurambulansen som lägger pengar på djurskydd utan det är djurägaren som får betala. Kan inte djurägaren betala är det samtliga i hela Sverige som får betala.

   För det andra kom råttorna från en sådan miljö att ansvarig för smittskyddet i länet som är Länsstyrelsen noggrannare skulle ha övervägt riskerna för smittspridningen som kan vara skadlig för både människor och djur.

   För det tredje så förstår man inte vilket budskap en text förmedlar ska man passa sig väldigt noga för att uttala sig om texten.

   • forystablogg 6 april, 2016 den 05:20 #

    SPCA har blivit en smitthärd. Där samlas löss och loppor och mycket värre saker. Även kattpest finns i lokalerna och rastgårdarna vilket katterna som togs i det femte programmet av djurskyddarna fick erfara. Samtliga är avlivade.

   • forystablogg 6 april, 2016 den 05:23 #

    Djurägaren visste de inte var intresserad av råttorna och hade dessutom gett bort dem. Tror polisen får svårt att driva in denna faktura. Polisen skall ta bort råttorna enligt order från länsstyrelsen men för den skull behöver deras tankeverksamhet inte avstanna.

   • JK 6 april, 2016 den 07:04 #

    Mr gollum er super genial, under da varfor ingen anden har hitte på den fede nice .

    • Stick it 7 april, 2016 den 03:07 #

     Haha, MG ser faktiskt ut som Gollum.

   • Stick it 7 april, 2016 den 03:05 #

    Rhonda,
    detta med vem/vilka som står för notan tål att upprepas gång på gång. De som köper stulna djur verkar tro att de har betalt en hederlig summa. Det har de inte om man tänker på allt som ligger bakom.

    • Rhonda 7 april, 2016 den 08:40 #

     En grundlig, objektiv och saklig redogörelse baserad på de faktiska rekvisiten kräver tyvärr flera dagars föreläsning.

     Så den arbetsuppgiften får du själv ta dig an!

     • yorkielove 8 april, 2016 den 10:37 #

      Jättebra och ffa enkelt att fördela arbetsuppgifter till andra.
      Djurskyddets uppgift verkar vara att kontrollera djurägare och se till att de inte sköter sina arbetsuppgifter.

    • Carina Hedberg 8 april, 2016 den 03:49 #

     Det är lätt för kontrollmyndigheten att generera omkostnader för omhändertaganden av djur och omkostnader för upphittade djur.

     Det är Polismyndigheten som disponerar men INTE ÄGER djuren vid ett omhändertagande och det samma gäller upphittade djur.

     Eftersom omkostnaderna ska förskotteras allmänna medel tas omkostnaderna för närvarande ur Polismyndighetens årliga anslag.

     Upphittade djur ska diarieföras under hittegods och det ska också annonseras efter djurägaren om djuret inte har märkts med för djurslaget lämplig metod och registrerats. Finns märkning och registrering är det lätta att hitta djurägaren via Jordbruksverkets register. Ger sig djurägaren tillkänna får de betala omkostnaderna för att få ut hunden. I annat fall kan djuret säljas, omplaceras eller överlåtas men omkostnaderna ska betalas i alla fall, vilket då utgör priset som den nye ägaren betalar för djuret. Många upphittade djur avlivas om djuret inte kan avyttras på annat sätt. Det ska finnas undertecknade avtal och kvitto mellan Polismyndigheten och den nya ägaren. Djuren säljes, överlåtes och omplaceras i befintligt skick vilket sätter konsumentskyddet genom lag ur spel.

     För omkostnader för omhändertagna djur blir djurägaren/djurhållaren tvingad att betala oavsett om det finns grund för omhändertagandet eller ej. Ärendet avgörs slutligt genom utsökningsmål i Tingsrätten som då bara handlar om Polismyndigheten haft fog för sina kostnader eller ej.

     Detta är bara översiktligt och så enkelt förklarat så möjligt.

     Ja det är bra att dela på arbetsuppgifterna men det finns saker att betänka i den delen också som vissa kanske inte har reflekterat över så tänk längre än näsan är lång tack!

     • Stick it 10 april, 2016 den 12:47 #

      Har djurägarna rätt att få kräva omedelbar avlivning för att slippa betala dessa otroligt saltade räkningar?

     • Carina Hedberg 16 april, 2016 den 08:26 #

      Nej. Efter ett omhändertagande får djurägaren inte förfoga över djuren och får inte heller bestämma vad som ska ske med omhändertagna djur. Länsstyrelsen beslutar vad som ska ske med omhändertagna djur och polisen.

     • Carina Hedberg 16 april, 2016 den 08:28 #

      Polisen verkställer länsstyrelsens beslut om vad som ska ske med omhändertagna djur, ska det vara.

  • forystablogg 6 april, 2016 den 05:16 #

   Jag har verkligen inte kritiserat djurvänner som tycker om råttor. Tvärtom tycker jag polisen är skyldig att ha haft litet sunt förnuft och omedelbart låtit en förening ta hand om dem vid intresse. Annars skulle de ha avlivats på plats. Att enbart säga att då hade vi avtal med Djurambulansen i Skåne hjälper enligt min mening inte. Ett djurslag som drabbas oftare och där folk inte vallfärdar för att ge ett bra hem är katter. Många fler friska katter än dessa sjuka råttor avlivas av Djurambulansen. Jag jämför inte heller vilda råttor med tama. Jag jämför kostnader! Myndigheter som har ansvar för våra skattepengar är skyldiga att använda både hjärnan och pengarna på bästa sätt! Det här är inte väl använda skattepengar oavsett hur man ser det. Som djurvän skulle du kunna göra mycket gott för ett par hundra tusen!

  • yorkielove 6 april, 2016 den 08:00 #

   Troubletail, jag tror du ser spöken, där inga finns.
   Du behöver inte försvara att du tar hand om djur, som misskötts.

   Att polisen i Skåne inte anser sig ha något alternativ till detta blufföretag att förvara djur är tragiskt.

 11. Olle 5 april, 2016 den 10:13 #

  De största råttorna är de som har djurambulansen skåne. När ska de utrotas? Man kanske ska ta hjälp av Anticimex?

 12. Carina Hedberg 5 april, 2016 den 09:39 #

  Kommer man i framtiden att våga vända sig till Anticimex för skadedjursbekämpning eller ska man från djurskyddssynpunkt och av djurskyddsskäl kontakta Länsstyrelsen?!

  Risken finns ju att de berörda råttorna till vissa procent genom otillåten och okontrollerad avel är uppblandade med tamråtta.

  Från smittskyddssynpunkt förefaller det inte ha den ringaste betydelse enligt Länsstyrelsen och kontaktar man Anticimex kan man ge sig fan på att Djurambulansen i Skåne AB sitter som hönan på blecket och gör gällande att Anticimex inkräktar på deras upptagningsområde, vilket Anticimex dementerar eftersom de bara utför en arbetsorder.

  Eftersom Djurambulansen i Skåne AB under sitt otillåtna spaningsuppdrag anser sig ha ertappat en fastighetsägare som dessutom är meddelad förbud att tillsvidare ha hand om djur alla djurslag på bar gärning med att utsätta djur för otillbörligt lidande ringer ovannämnda spanare 112 för att anmäla pågående brott som anses vara akut eftersom skadedjursbekämpningen redan verkställts enligt erfarenhet och beprövad metod.

  Polisen anländer till platsen och underställer Länsstyrelsen beslutet i enlighet med 31 § punkten 3 djurskyddslagen att samtliga djur ska omhändertas genom Polismyndighetens försorg på grund av att fastighetsägaren har överträtt sitt djurförbud vilket länsveterinären genom telefonkontakt bekräftar att så ska ske. Dessutom blir fastighetsägaren gripen för våldsamt motstånd mot tjänsteman samt att fastighetsägaren på sannolika skäl har gjort sig skyldig grovt djurplågeribrott varmed en förundersökning inleds.

  Under tiden deklarerar medarbetare vid Djurambulansen i Skåne AB offentligt gång på gång att det finns ingen förståelse för varför personer med djurförbud ändå skaffar sig djur och dessutom djur i sådana mängder när det går bra att överklaga beslutet.

  • yorkielove 6 april, 2016 den 08:44 #

   Enbart det faktum att de uttalar sig offentligt som transportföretag av djur , när djurägarna inte tillåts att ge sin bild är oacceptabelt.
   Det är TV4:s ansvar att något sånt kan ske i deras program.
   Jag skäms på deras vägnar.

 13. Eva 5 april, 2016 den 09:30 #

  I gårdagens program sågs Sebastian Borg köra på en olycka med en häst. Har killen verkligen C körkort?

  • forystablogg 6 april, 2016 den 05:32 #

   Lastbilen TTO 601 är en ombyggd brandbil och registrerad som utryckningsfordon. Frågan är om man inte behöver speciellt yrkeskompetensbevis för den och får man köra med blåljus vid djurräddning? För övrigt var Sebbe rätt handfallen och hade inte rätt utrustning för situationen.

  • Arbetsnisse 8 april, 2016 den 11:06 #

   Mer handfallna än familjen Gustavsson/Borg finns inte, programmen är så bra inspelade så man ser hur inkompetenta de är.

 14. elisabeth 5 april, 2016 den 07:01 #

  Fy faan hur polisen och länsstyrelsen slösar med våra skattepengar det är ‘ckligt att ingen av dom tar ansvar fy helvete vilka svin.Råttorna djurambulansen borde skämmas att ens ta betalt.

 15. yorkielove 5 april, 2016 den 06:50 #

  Det tycks gälla generellt i Sverige att djur ”vård” ?? får kosta betydligt mer än människovård.

 16. JK 5 april, 2016 den 06:04 #

  Denne Manden , Må virkelig vare den nye Alliance på dette ekspert område , at kunne rumme så många individer ude en tilstand låder jo vittigt , for var liv denne manden har i mellem hans blodige händer, är for mej en Gåda ..

  jag fatte inte alls att denne person kan gå i gennem alle Pg § uden inte att blive anklaget for groft brud på djur och låta dom liden for disse djur har ved gud kämpe en liden kamp i mod döden en hemske drukne död och i mine ögen har alle djur vel ret til et liv !!

  .. vad enten det er en Rotte eller litte gammel hund .. her skyr man ingen granser for en fed indkomst ..

  Man har even den Udesvanlige optræden at lossat at vare en som reder djur . kontra vilkår och liv , då er de en Bra indkomst

  Her vises jo at et lille liv har ingen större interesse alls .. der er en ny i morgen vær dag dör djur hos denne person forstår man .. Det er jo for fanden så många af dom eller hur

  Så en til eller fra, har ingen betydningen alls ..en vanlig indstillingen for hele dette pak af folk som tror de gör en fantastisk job ..

  Men kan man tjene en bra slat pengen på just disse individer , jo det kan man

  så det var hele grunden til at man har så bra dag eller hur .. Det er jo for fanden en helt års lön… Had er näste træk denne sociopat och hans medlöber af syke folk hvad er deres næste de hitter på .

  • Anna 5 april, 2016 den 10:51 #

   ‘JK’, tycker du är väldigt snabb på att döma, men tanke på hur dina djur såg ut…

   • Madde 5 april, 2016 den 11:05 #

    Var har du sett hur ”JK”s djur ser ut?

    • Anna 6 april, 2016 den 12:20 #

     Det är ingen hemlighet precis.

     • forystablogg 6 april, 2016 den 05:34 #

      Två fel gör inte ett rätt.

     • Madde 6 april, 2016 den 05:44 #

      För mig är det så var har du sett hur ”JK”s djur ser ut?

     • Anna 6 april, 2016 den 07:56 #

      Jag är inte intresserad av att hänga ut någon, vilket jag kommer att göra om jag vidareutvecklar.
      Denna kommentaren var till ‘JK’, då jag inte tycker man ska döma när man inte har rent mjöl i påsen själv.

     • yorkielove 6 april, 2016 den 08:15 #

      Anna, du har redan hängt ut ”någon”, vilket TV4 också gjort på samma sätt.
      Det stora ”folknöjet” i dessa TV såpor, där vi vill gotta oss i andras elände och anse oss ha en otroligt högre moral.

     • Stick it 7 april, 2016 den 03:17 #

      Djurambulansen, polisen och handläggarna från länsstyrelserna har inga problem med att döma andra när de själva inte har rent mjöl i påsen. Det ligger i mångas natur.

      Du skulle bara veta hur polisen agerar när man filmar dem. Det första de ropar ut till sina kumpaner, när de ser att man filmar dem, är att man filmar dem. Varför? För att inte någon av dem ska fastna på filmen när de gör nåt olagligt. De gillar att ägna sig åt misshandel, ynkryggarna. Sen har de inte sällan oförskämdheten att påstå motsatsen dvs att djurägarna slår dem.

   • JK 6 april, 2016 den 07:11 #

    Mine djur ? .. Hvem sager det er Mine .. kanske du skal vare better Informeret.

    • Anna 6 april, 2016 den 08:50 #

     Jag sa inte vilka djur det gällde, och absolut inte att det var råttorna.
     MEN, jag tycker fortfarande inte att du ska döma andra så hårt, och slänga ur dig alla dina fruktansvärda kommentarer på olika forum, med tanke på hur dina djur har haft det.

     • Volontär 6 april, 2016 den 09:17 #

      Djurambulansen i Skåne botade hälften av djuren med supermedicinen skott i pannan eller avlivning. Innan blev de smittade av kattpest på SPCA för att det inte saneras. Nu är alla katterna uppbrända, bevisen borta. Nu sprids smittan vidare med alla oss som är och hjälper till. Jag känner mig kluven att åka dit längre.

     • forystablogg 7 april, 2016 den 09:09 #

      Såväl polis som länsstyrelse, SVA och jordbruksverk känner till detta sedan länge. De djur du talar om fick ägaren djurförbud för pga för många djur (inte för att de var sjuka eller vanvårdade), i sin tur pga indraget tillstånd. Då var det inga fel på djuren. På spca överskrids tillståndet med råge och det finns inte den utbildade personal som man är skyldig att ha. Tillståndet innebär bl a en personal per 10 hundar och bemanning nattetid. Nu dör djur i massor pga ägarens snålhet och vinstmaximering. Bara för att polis/länsstyrelse gjort sig beroende av ett rikt företag för att sopa bort alla djur för att vinna egna poäng som djurräddare, ser länsstyrelse och polis genom fingrarna med alla brott. De som blir mest lidande är förstås djuren. Har du en borttappad hund eller katt och hämtar den på anläggningen är det stor risk att du får hem diverse smitta. Kattpesten lär ni inte få bort.
      Det är för mig fullständigt absurt och obegripligt att ett företag med 11 miljoner i omsättning 2014 och 41% vinstmaterial samt tiotusentals kronor i månaden i stående donationer och gåvor kan få folk att jobba gratis! Kräv avtalsenlig lön!

     • Stick it 7 april, 2016 den 03:22 #

      Det handlar om mångmiljonärer. Det är absolut vidrigt hur de utnyttjar både människor och djur till sin fördel.

      Hundstallet i Åkeshov verkar köra nästan samma stil dvs använder sig av volontärer som arbetar för noll kronor medan styrelsen plockar mycket höga löner.

     • yorkielove 6 april, 2016 den 09:49 #

      Anna, oavsett vem JK är eller hur hens djur ser ut, så tycker jag att de ”fruktansvärda kommentarerna”, som skrivs här stämmer med min åsikt ang. Micke’s skötsel av djuren. Jag tycker därför inte alls att hans ”djurskötsel” döms för hårt.
      Celia

     • Anna 6 april, 2016 den 10:06 #

      Nu var det ju inte riktigt det jag syftade på.
      Det är en sak att vara kritisk och saklig, vilket du ofta är, och det respekterar jag.
      Men personen jag syftar på är allt bortom det, och som sagt, denna person har inte rent mjöl i påsen, det är fakta, inget som är nytt eller har med tv4 att göra, och då ska man inte vara så snabb på att döma – enligt mig.

     • yorkielove 7 april, 2016 den 06:51 #

      Anna, nu handlar denna artikel om kraftigt saltade fakturor från djurambulansen i Skåne och då tycker jag att man får kommentera deras sätt att sköta/inte sköta sin verksamhet oavsett sin egen bakgrund.

     • forystablogg 7 april, 2016 den 09:13 #

      Här måste jag lägg mig i. Ett TV-program ger inte hela bilden av vad som hänt! Jag kommer att göra en artikel med mer material så vv sluta nu!

  • yorkielove 6 april, 2016 den 06:51 #

   Enbart det faktum att de kallar sig eldsjälar, att de skulle ha ”ädla” motiv till sin verksamhet, deras syn att se ner på vissa djurägare-”Om man inte kan sköta om djur, så ska man inte ha några”, vilket är precis det som gäller Micke o Co- De kan inte sköta de djur de omhändertagit.

   • forystablogg 7 april, 2016 den 09:15 #

    Normalt skulle anläggningen stängts ner och tillstånden dragits in för länge sedan. Mycket märkligt alltihop!

   • Arbetsnisse 8 april, 2016 den 11:08 #

    Ädla motiv heter med ett annat ord pengar. SEn håller jag med dig om att de inte kan sköta om djuren de omhändertagit.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: