Livet före Djurambulansen

17 Dec

Nu skall jag visa hur djur kan se ut innan de hämtas, transporteras bort och så småningom avlivas av Djurambulansen. Det gäller att tömma landsbygden på djur och för att förhindra att det någonsin kommer djur till gårdarna igen beläggs ägarna med djurförbud vilket även betyder yrkesförbud.

Johan i Lövestad fick djurförbud i somras. På petitesser. Men det tar vi i ett annat inlägg. Djuren nedan kommer att hämtas inom några timmar av Djurambulansen i Skåne AB. Hästarna är sålda, gården utarrenderad, Johan har flyttat. Den enda som bor på gården är en polack och han har några höns och kaniner.

Så titta nu på djuren innan Djurambulansen skriver på sin Facebook hur eländiga, lidande djur de hämtat. Märkligt nog försiggår numera hämtningarna i skydd av mörkret efter att ansvariga poliser gått hem. I alla fall fick Djurambulansens medföljande filmteam respass.

De tog sex hästar, varav två föl, ett 80-tal höns, tre kaniner, fyra pärlhöns och tre myskankor. Hästarna kördes utan pass.

IMG_0224

DSC09132

DSC09136

DSC09137

DSC09149

DSC09175

DSC09148

DSC09171

DSC09157

DSC09158

DSC09166

DSC09167

DSC09169

DSC09163

Annonser

51 svar to “Livet före Djurambulansen”

 1. Sakkunnig 21 december, 2015 den 12:24 #

  Alla djurskyddsärenden bygger på hörsägen, bara hörsägen och inget annat än hörsägen därför att:

  Anmälan från allmänheten är hörsägen.

  Kontrollmyndigheten Länsstyrelsen är skyldiga att göra en kontroll som i bästa fall bara resulterar i en kontrollrapport som är hörsägen därför de som upprättar kontrollrapporten behöver inte bevisa att vad de skrivit är sanningen.

  I de fall det blir fråga om föreläggande, omhändertagande och förbud att ha hand om djur är även detta baserat på hörsägen fortfarande därför att ingen av de involverade i administrationen behöver bevisa att vad de skrivit är sanningen.

  Hörsägen-principen fortsätter sedan vid prövningen i de allmänna förvaltningsdomstolarna där kvalifikationer och behörighet saknas för att handlägga skuldfrågan, ta avgörande i brottmål, tilldelning av straffpåföljd, äktheten av och sanningshalten i bevisningen prövas inte heller. Så deras avgöranden är också hörsägen.

  T ex:

  Okänd tycker och påstår att djurhållaren missköter sina djur vilket djurskyddsinspektörerna också tycker och påstår. Djurhållarens alla djur omhändertas eftersom flera personer tycker och påstår det samma. Eftersom flera personer tycker och påstår det samma finner de allmänna förvaltningsdomstolarna ingen anledning att betvivla ”handlingarna i målet” varmed överklagandet avslås eftersom de allmänna förvaltningsdomstolarna har ingen rättsbefogenhet att bestämma vad andra ska tycka och vad var och en påstår handläggs inte i dessa rätter.

  Länsstyrelsens handläggning av djurskyddsärenden är och förblir till 1000% felaktig lika länge som de egentligen genom arbetsvägran vägrar handlägga djurskyddsärenden i enlighet med djurskyddslagen som påbjuder civilrättslig prövning i enlighet med den normala straffprocessuella ordning.

 2. Johan Nilsson 21 december, 2015 den 10:51 #

  Öppet brev till djurambulansen i Skåne.
  Slog upp hemsidan på djurambulansen och det slår mig att där verkar vara rena BB , rena förlossningskliniken.
  Det är väl fint?
  Alltid ljuvligt med små valpar, så mysigt och sen luktar dom så gott, ja dom är helt enkelt underbara !
  Och värdefulla !
  Jag har ett par frågor till BB avdelningen i Höganäs, men tyvärr så blev jag blockad sist jag hade en fråga, så denna gången får jag ta frågan offentligt.
  Hur kan det komma sig att alla djuren ni stjäler eller ursäkta mig omhänderta är dräktiga? eller ” råkar” dom bli dräktiga när ni tagit hem dom till anläggningen?
  Är det inte ” vanskötta” djur ni anser att ni ”räddar”, är det verkligen vad dom behöver att bli dräktiga och bära fram valpar, istället för lugn och ro?
  Det kan väl inte handla om pengar
  då ni utger er för att älska alla djur?
  Mjölkkobesättningen ni omhändertog, vart ställde ni dom då det är lag på att dom ska mjölkas två gånger per dygn, hur löste ni det, eller löstes inte det så bra? bara en fråga?
  Vart tar alla dessa hästar vägen, som alltid omhändertas för alla möjliga konstiga åkommor?
  Måste väl vara en bra affär att först hålla dom själva ett par veckor , och skicka en riktigt fet faktura till djurägaren, sen dessutom sälja djuret för en billig penning.
  Gick in på nån Sebastians sida på Facebook och det visades sig då att vänner och bekanta ibland ” önskade ”
  sig nåt speciellt djur och om dom kanske hade nåt sånt djur inne.
  Nån bild på en rund fin kalv dom ”räddat” och det skojades om nån filé till jul?
  Alla smågrisar ni hämtade, blev det också julskinkor till släkt och vänner? bara en tanke när det inte verka kunnas få fram kvitto från kadaverhämtning, besynnerligt när det är lag på det.
  Men det jag undrar mest är om era orimliga fakturor, och att inte skatteverket eller nån annan myndighet t.ex polisen som ni ringer in både nu och då, eftersom ni inte vågar begå hemfridsbrott utan deras hjälp.
  Ibland gör ni omhändertagande utan att länsstyrelsen vet nåt om?
  Tror det handlade om ett par hundar den gången, stämmer det?
  En undran kvar så ska jag stanna med mina frågor för ikväll, och ställa resten imorgon. Hur tänker ni när ni fejkar ihop bilder till att se så illa ut, trots att ni vet att det inte var så? att ni sedan skickar ut dessa bilder med en smarrig text om vanvård eller missär, när ni faktiskt vet att ni ljuger.
  Betyder det så mycket för er vuxna karlar att få gillatryck?
  Folk är naiva och tror ni är hjältar så dom trycker så gärna på gillaknappen och kommentera sin kärlek till er och sitt hat till djurägaren, jag är helt förundrad hur naiva och godtrogna folk är idag.
  Jag såg att ert senaste kap hade hostat upp över 600 hatkommentarer.
  Ja det finns många sätt att driva företag, personligen föredrar jag att driva mitt företag ärligt och med respekt mot dom jag jobbar med och framförallt, ärlighet varar alltid längst!

  • anonym 21 december, 2015 den 12:53 #

   Dessa frågor du ställer gäller även Lena Engen i Vallentuna (Solgläntans kattpensionat) som tar emot stulna katter. Hennes påhejare brukar också skriva ner önskemål. Gärna kattungar. Snuten beskrev min väns katter som magra och skräckslagna. Ändå gick de åt direkt!

   Mumma med kattungar. Speciellt fina och gosiga kattungar som ovan falskt beskrivna. Snuten drar inte av summan (1500:- per katt) på räkningen de skickar till djurägarna. De behåller dessutom transportburar, katthalsband samt filtar.

   • Adde 21 december, 2015 den 02:28 #

    Notera att kattmördaren i Skövde inte har fått djurförbud!

 3. flisan 20 december, 2015 den 03:51 #

  sven. jag har några frågor till dej som du gärna får svara på: har du hållit på med hästar? hur länge? vad var det för hästar? själv har jag ridit och jobbat med hästar sedan ungdomen ,

 4. Adde 20 december, 2015 den 02:52 #

  Filmklippet borde ha ”djurstöld” och/eller ”häststöld” i rubriken. Fler kommer nog att kolla klippet då.

  Skriv gärna denna bloggadress på youtube-sidan också så hittar fler hit.

  Dags att folk blir medvetna om tjuveriet som myndigheterna sysslar med.

 5. Wayne Lee 20 december, 2015 den 01:08 #

  Man blir helt enkelt mörkrädd hur våra myndigheter kör över folk med sitt maktmissbruk samtidigt som man slickar Djurambulansen i röven precis som den mannen skulle vara någon Robin Hood. Bara för att jag dök upp så inkallades fler poliser till gården ? Polisen påstod att jag var en känd person på polisen i Ystad. De påstod även att jag gömde undan folk ? Att vår polis låter filmteam få tillträde till gårdar där Djurambulansen är inkallad är ett brott. Dom kommer att bli anmälda för hemfridsbrott ! Att polisen hjälper dom kommer att bli ett ärende för JO naturligtvis. Enligt polisen så påstår de att de inte känner till att Djurambulansen har tystnadsplikt ? Skandal ! Så här står det i deras ramavtal.
  Leverantören är skyldig att beakta de regler om sekretess och tystnadsplikt som gäller enligt offentlighets och sekretesslagen.
  Men Mr Gustavsson kör sitt Race ! Jag kommer att jaga dig Gustavsson tills du är väck från djurhanteringen och det lär inte dröja så länge till. Jag Lovar på Heder och Samvete !

  • Pia 20 december, 2015 den 02:20 #

   Och vad var ditt syfte med att komma dit? Mer än att ställa till med bråk?

   • Adde 20 december, 2015 den 02:56 #

    Är det några som ställer till bråk så är det myndigheterna och djurambulansen i Skåne. Förbannade rånare!

    ”Vi tycker synd om djuren” säger de medan de tuggar djurfabriksdjur på löpande band. 1 000 000 djur dör i djurexperiment i Sverige varje år men det gör väl ingeting. HYCKLERI.

    • Pia 20 december, 2015 den 04:26 #

     Eftersom han tidigare hotat djurambulansen så är det Wayne Lee som är bråkstaken i mina ögon.

     • Wayne Lee 21 december, 2015 den 09:20 #

      Pia ! Kallar du det att hota för att jag har bevis för att Djurambulansen bryter mot lagar och § ? Sen kan man ju ställa sig frågan varför MG kan fortsätta sin smutsiga hantering samtidigt som våra kriminella myndigheter blundar med hela ansiktet. Han inbillar sig att ingen kan komma åt honom ? Men jag flåsar honom i nacken ! Där blir fler som åker med i Blixtnedslaget !

     • Adde 21 december, 2015 den 10:45 #

      Du har missuppfattat saken. Det är Djurambulansen i Skåne som tar sig till privata fastigheter och hotar ägare och djur. Inte tvärtom!

      • Malin 21 december, 2015 den 11:25 #

       Verkar som sen där Pia sitter i Örkelljunga och skriver… Närmre bestämt väldigt nära spca anläggning 🙈😱🙊

       • Adde 21 december, 2015 den 12:56 #

        Aha, måhända det är Elsa Pia Ehrenpri(e)s? Konstigt att hon backar upp Djurambulansen i Skåne när Djurambulansen skrivit skit om henne.

        Om det nu är hon.

   • Wayne Lee 21 december, 2015 den 09:24 #

    Syftet är naturligtvis att kolla så saker går riktigt till ! Jag började med att slänga ut TV4. Men polisen hade låtit dessa springa runder på gården innan ägaren och jag kom dit. Tycker du det är ok att folk springer rundor och snokar som inte har med saken att göra ? Jag har fällt dom en gång i Granskningsnämnden ! Nu blir dom polisanmälda ! Får vara slut på dumheterna och denna hets mot folkgrupp som pågår !

    • Beckis 1 januari, 2016 den 09:53 #

     Då är det ju jättebra att tv4 filmar har du bra djurhållning har du ju ingenting att frukta. FÖR KAMERAN LJUGER ALDRIG.. 😀😊😊😊

     • Wayne Lee 2 januari, 2016 den 10:21 #

      Det beror ju på vem som håller i kameran Beckis ! Gusten bestämmer själv vad som skall filmas sen är han ju lite förälskad i kattlådor och kattskit har jag konstaterat. Men det är väl en böjelse som gynnar börsen ? Tv 4 kommer att bli anmälda för deras agerande samt polisen så det är inga problem med den saken. Vi kommer att dra allting till sin spets i de här sammanhangen där våra myndigheter inte håller sig till lagar och §

 6. Adde 19 december, 2015 den 03:29 #

  Kan man få sitt djurförbud upphävt?

  Ja, man skriver till länsstyrelsen och ansöker om upphävande av beslutet. Det bör ha gått en viss tid sedan förbudet meddelades (hur lång tid då?). Man måste också visa att omständigheterna är så annorlunda att förbudet ej ska kunna gälla längre.

 7. lars 19 december, 2015 den 07:16 #

  Med fallet Frida som Astrid skrev om var där många som skrev intressanta saker om djurambulansen i Höganäs som Mike Gustavsson driver även har SPCA Det ni skrev kan ni höra av er på min hem sida.För den stor skojaren ska inte tro att detta fall är glömt så snälla hjälp mig med all information tommy.henrikssonl52@gmail.com

 8. Nyfiken 18 december, 2015 den 03:58 #

  Namnen på rånarna, tack!

  • :| 19 december, 2015 den 08:56 #

   Djurambulansen med Felton som okunnig länsveterinär. Han ska veta att det är EUs lagar som står över de svenska, särskilt när det gäller djur till livsmedel som samtliga djur var på gården. De får inte flyttas utan ska stå kvar på gården. Jag önskar att någon anmäler honom till Veterinära Ansvarsnämnden för brott. Polisanmäl honom för tjänstefel och gör samtidigt en JO-anmälan på samma sak. Polisanmäl Djurambulansen för han körde hästar utan pass, olagligt. Men har man en bulvan som står för trafiktillståndet är transporten olaglig den också. Varför passar man på när de poliser som ska handha djurärenden är lediga? Jo, för här stjäl man djur, i mörkret. Förr hängdes hästtjuvar, en dag får någon nog tror jag.

  • Wissman 19 december, 2015 den 08:57 #

   Djurambulansen med Felton som okunnig länsveterinär. Han ska veta att det är EUs lagar som står över de svenska, särskilt när det gäller djur till livsmedel som samtliga djur var på gården. De får inte flyttas utan ska stå kvar på gården. Jag önskar att någon anmäler honom till Veterinära Ansvarsnämnden för brott. Polisanmäl honom för tjänstefel och gör samtidigt en JO-anmälan på samma sak. Polisanmäl Djurambulansen för han körde hästar utan pass, olagligt. Men har man en bulvan som står för trafiktillståndet är transporten olaglig den också. Varför passar man på när de poliser som ska handha djurärenden är lediga? Jo, för här stjäl man djur, i mörkret. Förr hängdes hästtjuvar, en dag får någon nog tror jag.

   • knegarn 19 december, 2015 den 01:17 #

    Leif Felton är länsveterinär i Skåne. Hans telefonnummer:
    010 – 22 41 735

   • Adde 19 december, 2015 den 03:47 #

    Vilka EU-lagar står över de svenska i detta fall?

    • Wissman 20 december, 2015 den 01:20 #

     Vi lyder under EU, där finns en förordning som rör djur till livsmedel, 882/2004. Det är den som länsstyrelsen inte kan eller helt enkelt skiter i för att de kör över folk.

     • Lisbeth 20 december, 2015 den 12:57 #

      I vilken paragraf i denna förordning står det att lantbruksdjur inte får flyttas?

      • Sakkunnig 21 december, 2015 den 11:13 #

       Alla EG-bestämmelser är överordnade nationell lagstiftning vilket innebär att om en nationell lagstiftning är i strid mot EG-bestämmelserna får inte den nationella lagstiftningen tillämpas.

       Definitionen av omhändertagande har en helt annan betydelse i kontrollförordningen än i nationell lagstiftning så googla du fram EG nr 882/2004 och läs definitionerna och artikeln (paragrafen) om åtgärder vid bristande efterlevnad så inser du skillnaden och får därmed svar på din fråga. Har du animalieproduktionens djur så ska du ta dig tid att läsa igenom hela förordningen.

       • Lisbeth 21 december, 2015 den 12:19 #

        Varför kan du inte skriva vilken paragraf/artikel det gäller?

        • Sakkunnig 21 december, 2015 den 12:53 #

         Jag är inte ”The Queens little maiden” och för ditt eget framtida behov gör dig själv en tjänst om du läser den.

         Men visst ska jag stå Herrskapsfolket till tjänst.

         Den behöriga myndigheten i dessa sammanhang är enbart Jordbruksverket.

         Artikel 2
         Definitioner
         13. omhändertagande: det förfarande enligt vilket den behöriga myndigheten säkerställer att foder eller livsmedel inte flyttas eller manipuleras i avvaktan på beslut om dess destination
         och som innefattar foder- och livsmedelsföretagares lagring i enlighet med instruktioner från den behöriga myndigheten.

         Artikel 5
         Delegering av särskilda uppgifter i den offentliga
         kontrollen
         1. Den behöriga myndigheten får delegera särskilda uppgifter i den offentliga kontrollen till ett eller flera kontrollorgan i enlighet med punkterna 2, 3 och 4.
         En förteckning över de uppgifter som får eller inte får delegeras får fastställas i enlighet med förfarandet i artikel 62.3.

         De åtgärder som avses i artikel 54 får emellertid inte delegeras.

         Artikel 54
         Åtgärder vid bristande efterlevnad
         1. Om den behöriga myndigheten konstaterar bristande efterlevnad, skall den vidta åtgärder för att se till att företagaren avhjälper situationen. När den behöriga myndigheten beslutar vilken
         åtgärd som skall vidtas skall den ta hänsyn till den bristande efterlevnadens
         art och om företagaren tidigare visat prov på bristande efterlevnad.

         2. Åtgärderna skall i tillämpliga fall omfatta följande:
         a) Föreskriva sanering eller andra åtgärder som anses vara nödvändiga för att se till att foder- eller livsmedel är säkra eller att foder- eller livsmedelslagstiftningen samt bestämmelserna
         om djurhälsa och djurskydd följs. b) Begränsa eller förbjuda utsläppande på marknaden och
         import eller export av foder, livsmedel eller djur.
         c) Övervaka och, vid behov, beordra att foder eller livsmedel återkallas, dras tillbaka från marknaden och/eller destrueras.
         d) Ge tillstånd till att foder eller livsmedel används för andra ändamål än dem som de ursprungligen var avsedda för.
         e) Tillfälligt avbryta driften av eller stänga hela eller delar av det berörda företaget under en lämplig tidsperiod.
         f) Tillfälligt eller permanent återkalla anläggningens godkännande.
         g) Åtgärderna som avses i artikel 19 för sändningar från tredjeländer.
         h) Andra åtgärder som den behöriga myndigheten anser vara motiverade.

         3. Den behöriga myndigheten skall till den berörda företagaren eller dennes företrädare överlämna:
         a) skriftlig underrättelse om sitt beslut om vilka åtgärder som skall vidtas i enlighet med punkt 1 och om skälen till beslutet, och
         b) information om rätten att överklaga sådana beslut och om de förfaringssätt och tidsfrister som gäller för detta.

         4. I tillämpliga fall skall den behöriga myndigheten även underrätta den behöriga myndigheten i avsändarmedlemsstaten om sitt beslut.

         5. Samtliga utgifter som uppkommer enligt denna artikel skall bäras av den ansvarige foder- eller livsmedelsföretagaren.

         bäras av den ansvarige foder- eller livsmedelsföretagaren.

         • Lisbeth 21 december, 2015 den 03:48 #

          Och vilken är definitionen av livsmedel i sammanhanget?

          • Lisbeth Svensson 23 december, 2015 den 04:18 #

           Är det de här orden du menar betyder att livsmedelsproducerande djur inte får flyttas? Citat:
           Artikel 2
           Definitioner
           13. omhändertagande: det förfarande enligt vilket den behöriga myndigheten säkerställer att foder eller livsmedel inte flyttas eller manipuleras i avvaktan på beslut om dess destination
           och som innefattar foder- och livsmedelsföretagares lagring i enlighet med instruktioner från den behöriga myndigheten.
           Slut citat.

           Då kan jag meddela dig att foder och livsmedel är precis vad det står – foder är berett foder och livsmedel är berett livsmedel. Alltså inte levande djur. Läs artikel 54, 2 a och 2 b, så ser du att man här gör skillnad på livsmedel och djur.

           Du kan också läsa definitionen av livsmedel i EUROPAPARLAMENTETS OCH RÅDETS FÖRORDNING (EG) nr 178/2002. Artikel 2, citat:
           Artikel 2
           Definition av livsmedel
           I denna förordning avses med livsmedel alla ämnen eller produkter, oberoende av om de är bearbetade, delvis bearbetade
           eller obearbetade, som är avsedda att eller rimligen kan förväntas att förtäras av människor.
           Livsmedel inbegriper drycker, tuggummi och alla ämnen, inklusive vatten, som avsiktligt tillförts livsmedlet under dess framställning, beredning eller behandling. Livsmedel inbegriper vatten från och med den punkt där värdena skall iakttas enligt
           artikel 6 i direktiv 98/83/EG och utan att kraven i direktiv 80/778/EEG och 98/83/EG åsidosätts.

           Livsmedel inbegriper inte
           a) foder,
           b) levande djur, utom om de har behandlats för att släppas ut på marknaden som livsmedel,
           c) växter före skörd,
           d) läkemedel i den mening som avses i rådets direktiv 65/ 65/EEG (1) och 92/73/EEG (2),
           e) kosmetika i den mening som avses i rådets direktiv 76/768/EEG (3),
           f) tobak och tobaksprodukter i den mening som avses i rådets direktiv 89/622/EEG (4),
           g) narkotika eller psykotropa ämnen i den mening som avses i Förenta nationernas allmänna narkotikakonvention från
           1961 och i Förenta nationernas konvention från 1971 om psykotropa
           ämnen,
           h) restsubstanser och främmande ämnen.
           Slut citat.

           Summan av kardemumman är alltså att
           EG nr 882/2004 INTE säger att livsmedelsproducerande djur inte får flyttas.

 9. MR 18 december, 2015 den 12:56 #

  Är det numera förbjudet att ha djupbäddar till hästar? Vilket var vanligt förekommande förr vintertid. För övrigt, Någonstans måste väl ändå djur få lov att gödsla, för de gör ju detta någon gång då och då,inte på några bestämda tider eller speciellt utvalda platser utan helt enkelt rakt upp och ner, där de befinner sig vid tillfället. Djurens skick och hull måste gå före nymålade väggar och modernt utrustade stallar. Djurskydd ska inte skapas utav en elit med ekonomiska förutsättningar, Utan det måste utgå och vara utifrån djurens hälsa och välmående, Rika barn är inte lyckligare än fattiga barn utan snarare tvärtom,

  • Pia 20 december, 2015 den 04:27 #

   Djupströbäddar ska skötas.

 10. Anette H 18 december, 2015 den 12:59 #

  Har du svårt att se Sven ,ser du inte halmbädden , fölungen kan hur lätt som helst bli blöt i pälsen , , exempel den kan skita tre sekunder innan den rullar sig i skithögen , du verkar inte ha en aning om hästar

 11. Sven 17 december, 2015 den 10:11 #

  Tycker du själv att bilderna ser korrekta ut för att ha djurhållning? Stå i sin egen avföring och vara så smutsiga. En föls päls ska glänsa. Deras bajs och kiss som ligger på lager fräter sönder hovar och ben. Ta en ordentlig koll innan ni uttrycker er!

  • Chris 18 december, 2015 den 01:14 #

   Men ursäkta, ”ett föls päls ska glänsa” ett kallblodsföl som har ordentligt med utevistelse lägger vinterpäls och det är SUNT! Vinterpäls med fölull under är ett utomordentligt skydd mot vind , väta och kyla men det är ingen päls som ”glänser”! Med tanke på att hästar inte ligger och sover hela natten som vi, utan deras liggtid är väldigt kort, gör att en bajs eller kissfläck INTE kommer att fräta upp hela hästen, vi snackar inte saltsyra här! Jag är ganska övertygad att dessa välmående hästar går ute mycket under dagtid (syns på pälsansättningen) dessutom är de i bra hull och ser pigga och nyfikna ut. Du tycks vara född i Walt Disney och kanske har en My Little Pony som förbrukar glansspray och täcken istället för att leva ett sunt hästliv! Ja, hästar står i sin egen avföring, de sitter inte på toaletten, de bajsar och kan sedan ställa sig i det, läbbigt va?

   • forystablogg 18 december, 2015 den 07:11 #

    Dessa brukshästar är utomordentligt välskötta i bra hull och vinterpäls lugna och trygga och tillitsfulla (liksom övriga djur). Det märks verkligen att de tycker om människor. Stallet är gammalt men boxarna stora och välströade. Och visst det skulle ha gödslats ut under eftermiddagen men det blev inte så då gården invaderades av poliser så den polske gästarbetaren flydde. Jag har hört att man skall skicka ut flyktingar på gårdar (om det finns några kvar) att konkurrera ut de polska gästarbetarna. Blir en intressant upplevelse för dem när polisen kommer och tar djuren.

    • Lisbeth 19 december, 2015 den 01:33 #

     Och varför flydde den polske gästarbetaren? Eftersom EU-medborgare inte behöver arbetstillstånd var det väl något annat som ställde till det? Han kanske var efterlyst? Om han inte haft något att vara rädd för skulle han väl stolt stannat kvar och visat hur duktig han var på att sköta djuren.

     • Adde 19 december, 2015 den 03:44 #

      Typiskt att du skulle ta till detta med att polacken är efterlyst. Den frågan (-Är du efterlyst?) fick jag av en snut när jag inte ville identifiera mig. Jag hade vare sig anledning eller skyldighet att göra det. Det handlar om att snuten vill härska över en trots att snuten inte har rätt till det.

      Känner till en gammal utlänning som befann sig på en liknande plats som denne polack i artikeln ovan. Utlänningen är en fridsam typ och har aldrig under hela sitt liv fängslats av polisen. Ända tills han hamnade i Sverige och blev fängslad till händer och fötter. Han gjorde inte något motstånd alls. Snutarna stod och flinade upp sig medan de släpade gamlingen till snutbilen. Jag såg det på längre håll.

      Det handlar inte om att vi är efterlysta. Det handlar om att vi hatar snuten. Du vet varför.

      • Lisbeth 20 december, 2015 den 12:54 #

       Då har du definitivt hamnat i rätt sällskap med liksinnade, här på Astrids myndighetshatarsida. Grattis!

       • Adde 20 december, 2015 den 02:29 #

        Tack! Jag är glad åt att ha hittat en blogg som inte svankar för myndigheterna utan istället avslöjar deras kriminella gärningar.

        Vi har rätt att hata men vi har framför allt orsak att hata. Vi hatar inte utan anledning.

        Att dessa myndigheter anser sig ha rätt att stjäla (och döda!) medborgares lösa egendom är en skandal.

        Enligt lag räknas djur till lös egendom.

     • forystablogg 20 december, 2015 den 09:46 #

      Så du skulle ha ”stolt” visat hur duktig du var att sköta djuren? I de forna Öststaterna hade polisen helt andra arbetsuppgifter än att hämta höns på bondgårdarna på kvällarna.

      • Lisbeth 20 december, 2015 den 12:55 #

       Definitivt hade jag gjort det. Polackerna lever ett helt annat liv idag, än på den tiden ryssarna hade makten. Vilken tidsålder lever du i?

       • Adde 20 december, 2015 den 02:42 #

        Du verkar tro att alla som inte vill ha med snuten att göra är kriminella. Så är det inte. Finns massor av människor som inte litar på snuten. Titta bara hur snuten beter sig. Stjäl andras djur utan skam och skickar saltade räkningar till ägarna. Låter dessutom Djurambulansen gå omkring och skrämmas och stjäla.

        Hur många har snuten dödat och sen lagt ner ärendena? Hur många gånger har de stulit av privatpersoner och kommit undan med det? Händer kanske sällan men det händer! Här i Sverige!

        Snuten löser 2% av alla inbrott. Inkompetent skit. Jag föredrar väktare. Jag betalar väktarna och de vaktar mitt hem från tjuvaktiga zigenare. Snuten å andra sidan, tillsammans med länsstyrelsen, skyddar tjuvarna.

        Tjuvar skyddar tjuvar. Inget att förvånas över men vafan…

        • Skenet bedrar 20 december, 2015 den 06:37 #

         Snuten löser 2 % av alla inbrott, dvs de två procent där målsäganden själv griper tjuven. Samhället betalar då en högavlönad advokat för att försvara tjuven, som ett led i den kriminelles rehabilitering, däremot är det inte lika självklart att målsäganden tilldelas en allmän åklagare.

         • Adde 21 december, 2015 den 10:53 #

          Åh fy fan! Det stärker mitt val i att det är bättre med väktare.

     • Adde 20 december, 2015 den 02:45 #

      Såna fina djur.

      Du vänder det till att polacken kanske är efterlyst/kriminell medan du blundar för de verkligt kriminella. Skamligt!

  • Lisa 18 december, 2015 den 11:25 #

   I vilken värld lever du i Sven? Inte på landet bland hästar och andra djur det förstår jag med tanke på din kommentar, du kanske vill göra ett studiebesök i verkligheten? Hästarna och övriga djur ser jättefina ut! Att hämta dessa djur är regelvidrigt, kan bara hoppas att de som är ansvariga för detta kommer att ställas till svars!

  • forystablogg 18 december, 2015 den 11:32 #

   Vet inte hur många föl du fött upp men fölpäls glänser inte. Sen byter de päls med början på nosen vilket tydligt syns på bilden.

  • Solveig Bachler 18 december, 2015 den 03:45 #

   När ”drängen” som mockar skräms iväg kan det ju inte se nymockat ut, kolla andra boxar vilka jag kan tänka mig han hunnit med innan tillslaget. Jag drar kanske fel slutsatser men rätta mig gärna då.
   Sven, vet du vad fölpäls är?

 12. JK 17 december, 2015 den 10:05 #

  jaa men under hvem dette skal gavne og hvad glæde man har ved djyr .. hvem skal i grunden bestemme den frihed vi alle skal have muligheden for .. for min del så jeg hele mit livs opbygningen bare tage ude samtykke og mine sidst gamle djur vare i stress och kyla for at en transport som de var for gamle at tvinge dom til och ydliger ingen kender til var djur s personlige sät eller gläde ..jeg er hemsk lessen over hur dette lands sät at drive deres dyrsköt handler om personligt hetz og bestem ikke for dyrens skyld men ene og alene den måde man misburger de Pf som findes for en vejledningen af en dyr ejer .. suk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: