Vi är så glada…

6 Dec

Den som är glad är Anders Westerlund på polisens inköpsavdelning i Skåne. Och det han gläder sig åt är att Djurambulansen i Skåne AB, trots pågående förundersökning om brott mot yrkestrafiklagen, fått trafiktillstånd.

vi är så gladaBo Göingberg på transportstyrelsen verkar instämma.

bilarAnders Westerlund har kämpat med näbbar och klor för att hitta kryphål åt Djurambulansen och därmed fortsätta polisens mellanhavanden med företaget.

WesterlundTrots att Rikspolisstyrelsen förkastade anbudet från Djurambulansen och avtalet med polisen inte förnyades, så fortsätter alltså skånepolisen att anlita dem.

49 svar to “Vi är så glada…”

 1. Mikael Forsling den 11:31 #

  Samma MF som tidigare. Men med en ny dator efter att den gamla kraschat.
  Är det jag som har något tekniskt problem? Eller har det försvunnit en massa kommentarer härifrån?

  • forystablogg den 01:38 #

   Ja, vissa kunde trots uppmaning inte förmås lämna sandlådan.

 2. Roland Andersson den 10:12 #

  Helge tolktade de tydligen som om jag ville ha en dialog med honom. Svaret är nej.Jag svarade på ett inlägg från någon som kallade alla som skrev här på bloggen bortsett från Helge för nötter. I sammanhanget vill jag be alla betänka att ett olämpligt ordval slår tillbaka på er själva och ger ondskan näring. Snälla andvänd inte idiot pocko mm. Låt Helge göra bort sig med bokstavskombinationer, och låt oss empatiska människor hålla en städad dialog. Den som tror att de är meningsfullt att ha en dialog med en fanatiskt religeös person blir snart besviken, i dag är vi i allmänhet inte så religeösa jag menar fanatiskt, däremot har vi tagit till oss regelverket. Den som följer detta till 100% utan att ifrågasätta när tjänste män eller kvinnor går över gränsen, är farliga för en demokrati. Här har ni svaret på varför jag anser de meningslöst med en dialog med denne man. När en etnisk grupp i Bosnien gick in och tog för sig både hus och egendom i lagens namn eller när man tog över judarnas egendom i Tyskland skedde de också i lagens namn. När vi här i landet beslagtog barn från tattare skedde de i lagens namn. Så låt gärna Helge fortsätta att skriva givetvis gör han bort sig själv, en produkt av samhället är väl bra att ha på sidan. Inbilla er inte att de är någon skilnad på Tyskar ,Svenskar Romer mm,( kalla rasism för sitt rätta namn Nämnligen primmitivt flock beteende som jag tidigare påpekat) Min älste bror är snart 90år När jag berättade helt vanliga saker som sker innom soc saker som är tagna ur verkligheten, påstår han att jag fantiserar. Han är inte dum i huvudet utan en begåvad man , och de är fullt förståligt att han inte kan ta till sig att de har gått så här snett i vår tjänstemannadiktatur.Helge tycks ju gilla sagor, eftersom jag är sagoboksförfattare, hoppas jag att han stannar kvar på bloggen för om jag bara får tid skall jag berätta lite sagor från verkligheten, för vuxna. Mina barnsagor är betydligt trevligare. De är också helt naturligt att den här typen av människa ger sig på Astrid, vårt sammhälle är uppbyggt på mobbning. För c;a 17 år sedan träffade jag en Persisk forskare i godisbutiken i Höör vilken ägdes av en landsman till honom. Han var med i en internatjonell forskar grupp runt Svensk stadsskikt. Han var den förste som beskrev Sverige för mig som en polis stad styrd av stjänstemän., en diktatur utan diktator, och var unikt i värden. Jag lovar att jag inte trodde honom då. De har tagit många år att inse att de verkligen är så. Den som inte följer regelverket skall nobbas ut. Jag vill än en gång påpeka att de är guld värt att Astrid har startat denna blogg, men de enda som ondskan behöver är att de goda tiger. Hur mycket vi än skriver hjälper de inte. Vill ni ha upprättelse eller tänker ni överhuvudtaget på våra barns framtid, skicka ett mail till fyra-m@hotmail.com (moral mot makt missbruk) Där behövs minst 1000 medlemmar om vi skall kunna agera och de saknas fortfarande 700 namn.

  • Undrande den 12:51 #

   Berätta för din bror om Lars, 88 år, som fick sitt hus stulet av polisen TOM Alf Herman Johansson! Sök på ”Lars 88 hus polisman”.

   Åklagaren Eva Finné verkar ha lagt ner ärendet. Kontakta henne gärna och hör efter!

   Det hebreiska ordet ”satan” betyder förresten ”åklagare” på svenska. Träffande.

   • Adde den 04:10 #

    Lars, 88, dog för några dagar sen. Endast idioter kan med gott samvete fortsätta lita på rättsväsendet.

    • Adde den 04:17 #

     Lars hus ägs numera av TOM Alf Herman Johanssons barn: Tom STEFAN Johansson (f. 1973) och Ulrika Graan.

  • Undrande den 02:10 #

   Snart kommer nytt herrefolk att härska över Sverige. Då är det dags för de nuvarande att packa sina väskor och gå tillbaka samma väg de kom.

   • Undrande den 12:56 #

    Nah uppmanar Roland att flytta till Somalia eller Afghanistan men saken är den att Somalia och Afghanistan håller på att flytta in till Sverige.

    Tror du, på fullaste allvar, att de som härskar nu ska härska här för alltid?

    • Roland Andersson den 05:30 #

     Helt sant Nah skulle vara en perfekt tjänare i de landet. Nah har förmodligen inga barn, äldre släcktingar eller humor. Varje empatisk medborgare med sunt tänkande och normal uppfattningsförmåga, kan ju se att han inte kan skilja på för och emot diktatur,bortsett från sitt eget inskränkta tänkande. han bekräftar med råge att mitt beskrivning stämmer.

  • MF den 04:25 #

   Eller så kan Nah flytta till Nordkorea, där råder lag och ordning.
   Och staten har om möjligt ännu mer kontroll över medborgarna än i Sverige.

   • Roland Andersson den 09:30 #

    Givetvis är de i Nordkorea Vah passar in helt sant hamnade lite fel men här stämmer de..

 3. MF den 08:01 #

  Mikael Gustavsson verkar inte särskilt sympatisk. Men man kan inte anklaga honom för att vara dum i huvudet.
  Dum i huvudet är de ansvariga som låter honom hållas och tjäna sina miljoner på olagligt vis.
  Man får hoppas att de är dumma i huvudet, vilket är illa nog om man sitter i en ansvarsfull position, annars är det faktiskt ännu värre.

  • Roland Andersson den 11:27 #

   De är mycket värre

 4. forystablogg den 06:56 #

  Du kanske har själv har någon ”bokstavskombination” som måste avreagera dig genom näthat på människor du inte känner? Eller är du bara en vanlig ”kränkt” man som hatar kvinnor med högre utbildning och större inflytande än dig själv? Eller bådadera? Nej, jag är inte snuvad på något ”miljökontrakt”. Däremot fick jag hem 23 miljoner i miljöstöd till kommunen som jag var projektanställd i för att göra just det. Och det gjorde jag bra. Däremot var inte kommunen lika bra på att leva upp till genomförandet och fick lämna tillbaka många sköna miljoner, men i det hade jag ingen del. Nej, jag har inte fått någon dotter omhändertagen. Däremot har jag fått ensam vårdnad för båda mina barn. Nej, jag samlar inte på djur (hur gör man det?) och inte på något annat heller. Med mitt hus som visningsanläggning så tror jag att jag har mer städat än vad du har. Nej, jag har inte haft ”problem” med kommunen varken förr eller nu utan varit respekterad både för min kunskap och mitt företagande. Den enda jag haft problem med eller som snarare har haft problem med mig är kommunens förre sk djurskyddsinspektör som hämnades sedan han fick arbetsövergång till länsstyrelsen. Men du anser väl som han att det ingår i manliga inspektörers löneförmåner att trakassera kvinnor. Du är bara en feg liten skit som döljer dig bakom ett alias. Du har inget annat syfte än personligt hat med att läsa min blogg, saknar all empati och förmår inte diskutera fakta på ett moget sätt och har inget eget liv.

 5. Sakkunnig den 01:03 #

  Helge Arnefors kändes det skönt att bära sig lika illa åt som du påstår att Astrid gör?

  Kändes det skönt att få ut din besvikelse i skrift över att du inte riktigt hänger med i svängarna när det gäller källgranskade fakta?

  Du kan fälla in fiskespöet nu därför du kan inte få napp när du fiskar med fel bete även om det är en bytesrik sjö.

 6. Sakkunnig den 04:20 #

  Jag har ingen förståelse för varför och hur man som arbetsgivare kan uppmuntra en nybakad student på 20 år att för åkeriföretagets räkning framföra ett fordon i förvärvsyfte utan att företaget har yrkestrafiktillstånd som enligt lag krävs för att få utföra transporter mot betalning och utan att fordonet som användes hade registrerats i yrkesmässig trafik samt utan att chauffören hade erforderlig utbildning för att utföra djurtransporter i yrkesmässig trafik och som dessutom skulle ske längs en särskilt olycksdrabbad vägsträcka enligt både räddningstjänst och trafikpolisen i området. Ansvarig arbetsgivare har med andra ord beordrat och uppmuntrat till att utföra illegala djurtransporter som ingen varken enligt lag eller enligt prejudicerande domar på högsta instans får bedriva oavsett vad man väljer att kalla sitt åkeriföretag. Dessutom är avståndet mellan företaget där bilarna utgår ifrån och olycksplatsen inte särskilt långt så varför började det ryka om fordonet. Hade arbetsgivare glömt att göra säkerhetskontroll på fordonet eller bara struntat i underhålla för att upprätthålla trafiksäkerheten med de fordonen som användes i den illegala verksamheten.

  http://www.sydsvenskan.se/skane/livet-slogs-sonder-utmed-e6/

  • Undrande den 05:08 #

   ”För mig är det viktigt att han [lastbilschauffören] får ett straff. Att han aldrig ska glömma vad han har gjort.”

   Jag känner detsamma vad gäller de som har bestulit mig min glädje. Kan (tyvärr) inte känna någon empati för tjejen som blev påkörd. Skyll inte på mig, skyll på er själva.

  • forystablogg den 07:14 #

   Man måste ifrågasätta att myndigheterna till varje pris (bokstavligen) skall fysiskt flytta djur även om den monetära värdet på djuret närmar sig noll. I detta fall kostade kaninen ett osannolikt högt belopp. Bättre är att ge bort/avliva/behålla den upphittade kaninen som man gjorde förr när sunt förnuft fortfarande gällde. Polisen måste ompröva sina rutiner. Även om inte olyckan inträffat med ovan/outbildad förare så är hanteringen oförsvarbar ur kostnads/miljösynpunkt. Så här går det när de som disponerar andras pengar vägrar att lära sig att göra konsekvensanalyser i förväg och att göra utvärderingar av de beslut man tagit historiskt.

  • Sakkunnig den 04:35 #

   För min del handlar inte detta om att utnyttja någon för att svartmåla någon annan. Den skuldbördan och falska anklagelsen får du rikta mot ett annat håll.

   Detta handlar om att det i stort sett sedan den första bilen (automobilen) introducerades i Sverige,1892 ångbilen i Ystad och 1897 motordrivna bilen – Åkvagnen samt elbilen med storhetstid runt 1910 lagstiftades redan 1906 om automobiltrafik.

   Av utskriven lagtext framgår att den som mot betalning tillhandahåller allmänheten automobil utövar yrkesmässig trafik och den definitionen kvarstår även idag, snart 110 år efter det att det första gången fastslogs vad yrkesmässig trafik är.

   Vad det beträffar Mikael Gustavsson, företagsansvarig för Djurambulansen i Skåne AB, så har han hela tiden under resans gång låtit allmänheten, det vill säga den allmänheten som är insatta i reglerna kring yrkesmässig trafik och yrkeschaufförer få veta att han är väl insatt i vad som gäller men vill visa alla andra mästarprov på hur han medvetet kan ta sig runt väl etablerad lagstiftning och grundligt lura och utnyttja vänner, bekanta och alla hans fans genom att spela dum, ljuga, skylla på Länsstyrelser, Polismyndighet och sist men inte minst djurägare och samtidigt påstå att han är undantagen all lagstiftning eftersom han ”gör utryckningar” som i själva verket är helt vanliga körningar med både kort och långt varsel, salta notan till Polismyndigheten och kan göra sig storkovan vid sidan av all redovisning på både djur och djurägares bekostnad.

   Enligt min mening är det väl förunnat den som har en bra affärsidé att tjäna mycket pengar men då ska denna inkomst av förtjänst också bedrivas och redovisas lagenligt.

   Förutom oviljan att efterkomma bestämmelserna för yrkesmässig trafik visar Mikael Gustavsson även ovilja att efterkomma alla andra bestämmelser som gäller vid hantering, uppstallning och avyttrande av djur.

   Vad är det han försöker uppnå, en plats i i Guinness Rekordbok som Sverige smartaste åkeriföretagare eller kanske rent av världen smartaste åkeriföretagare?!

   Offentlig lät Mikael Gustavsson redan 2007 påskina att: ” Det håller inte att köra en gammal Volvo 245 med ett hästsläp och smälla upp en djurambulansdekal på sidan.”

   2009 erkänner han att han har kört djurambulans i fem år, vilket gör att vi är tillbaka på 2004.

   2013 gör han gällande att den verksamhet han bedriver vid Djurambulansen i Skåne AB startades för tio år sedan, vilket innebär att vi är tillbaka på 2003.

   Under 2014 erkänner han offentligt att han inte har erforderlig dokumentation för att få bedriva åkeriföretaget Djurambulansen i Skåne AB som han enligt egen utsaga redan har bedrivit sedan 2003.

   Är det någon som försöker utnyttja någon eller något för egen vinnings skull och för att svartmåla andra så inte fan är det jag i alla fall.

   Öppna för fan ögonen någon gång och ta en ordentlig titt på Mikael Gustavsson som under många år har och fortfarande gör precis just det som du beskyller mig för då alla som dansar efter hans pipa är offer han utnyttjar för att svartmåla andra vilket under många år officiell har inbringat många miljoner till företaget. Hur många miljoner som inbringats till företaget inofficiell lär aldrig få veta.

   Har djuren fått det bättre på resans gång?! Nej det har dom inte och ingen vet vart alla djur han hämtar tar vägen fastän han har redovisningsplikt och in-och utrapporteringsplikt.

   • Sakkunnig den 11:50 #

    Där lurar du dej själv mer än grundligt men är det du vill så kan inte jag förbjuda dej därför du är väl en vuxen och myndig person.

   • Al Capone den 12:04 #

    Är du dum på riktigt Helge ? Han faller som en fura !

 7. Sakkunnig den 05:20 #

  Tycker du Helge Arnefors att det är okej att bedriva transporter mot betalning utan att vare sig ha yrkestrafiktillstånd, fordon registrerade i yrkesmässig trafik eller ha för ändamålet utbildade chaufförer vad det beträffar i detta fallet djurtransporter och dessutom ge sig ut för att bedriva ett djurambulansföretag när det i själva verket är ett helt vanligt åkeri som bedriver illegala djurtransporter, illegal djurhandel och inte har en enda personal som är utbildad för ändamålet?

  • Undrande den 06:37 #

   Polisen i Skåne verkar ha avtal med både Tassebo och Djurambulansen i Skåne.

   Föredragande: upphandlare Sara Kinnander
   Beslutande: chef rättsavdelningen Johan Östensson

   sara.kinnander@polisen.se

 8. Undrande den 12:32 #

  Redan gjort. Tyvärr kommer de nya att avskedas och inte de etablerade tjuvkärringarna och gubbtjuvarna.

  • Sakkunnig den 05:27 #

   Ta du och läs dagens Aftonblad istället om vilka ofantliga skador åkeriföretaget Djurambulansen i Skåne AB orsakade i september 2014 med den illegala verksamheten dom bedriver med undermåliga fordon och en idiot till företagsansvarig!

  • Undrande den 12:35 #

   Jag uppfattar det annorlunda. Majoriteten av de ärenden Astrid har tagit upp har ignorerats av gammelmedia.

   Gammelmedia må inte hänga ut folk (jo, vissa blir uthängda enbart för att de är vita, t. ex. när det gäller grova brott, medan svarta skyddas), ge dem öknamn (de vet dock att håna på ett lite mer sofistikerat sätt) eller okritiskt välja sida. Om det vore sant att de inte okritiskt väljer sida så skulle inte Astrids blogg och många andra bloggar/forum blomstra. Gammelmedia är ökända för att okritiskt välja sida. ÖKÄNDA!

   Gammelmedia frotterar sig med myndighetspersoner. De arbetar, bor och avlar sig inte sällan med varandra. Dagens sanning.

   När det gäller uthängningen av dig så förstår jag att du tar illa upp. Jag förstår. Förstår du hur det känns för oss som blivit bestulna, trakasserade och smutskastade? Inte sällan misshandlade också. Sen står polisen, länsstyrelsen och hälaren där och flinar upp sig som att de har gjort något hederligt. De tror att de ska komma undan med det. Helt sjukt.

 9. flisan den 05:00 #

  Att snutar lägger ner anmälningar är ingen tvekan, jag fick 8 fönsterrutor sönderslagna av grannen, det fanns spår i snön som visade att de gick till just grannan, jag fick själv påvisa detta o efter mycket prat så gick en av snutarna över o pratade med dom, när sen grannen gick förbi med barnen skrek hon ” så går det när man spionerar” detta hörde snuten , men sen fick dom minnesförlust, och som vanligt las förundersökningen ner, gör dom någe annat än att köra baken i bilen.

 10. Sakkunnig den 06:20 #

  I dagens nummer av Helsingborgs Dagblad skriver man om varför en person kör runt med en falsk polisbil helt lagligt varmed gruppchefen för Trafikpolisen i Helsingborg uttalar sig enligt följande:

  ”Vad ska allmänheten tro. Betänk att någon blivit rånad eller misshandlad, rusar ut och stoppar första bästa polisbil för att få hjälp. Vem möter man då? Jo, tre yrkeskriminella som bara garvar och kör vidare. /…/ Betänk att allmänheten vaknar på natten av att rutor krossas, tittar ut och ser att man har pågående inbrott i sin parkerade bil. Ut ur bilen kryper en ‘polis’ som hoppar in i en ‘polisbil’ och försvinner från platsen.”

  Det låter bekant åtminstone för djurägare/hållare de senaste 7 åren, eller hur?

  Vidare framgår av artikeln följande:

  Som vi tidigare har berättat ser gruppchefen för Trafikpolisen i Helsingborg stora problem med att personer utanför polismyndigheten kör runt i fordon som kan förväxlas med polisens. Han menar att det urholkar förtroendet för polisen. I ett brev till Justitiedepartementet påpekar han att det behövs ny lagstiftning och är ett stort problem.

  Snacka om att sila mygg och svälja elefanter!

  http://www.hd.se/nyheter/skane/2015/12/06/darfor-kor-han-runt-med-en-falsk-polisbil/

  • Undrande den 10:20 #

   Polisen (djurskyddspolisen specifikt) urholkar förtroendet mycket bra på egen hand.

   Polisen klarar upp 2% av alla inbrott. I området jag bor i har det varit inbrott ett flertal gånger på senaste tiden. Polisen har fått bilder på tjuvarna (zigenare) men de lägger ner ärende efter ärende.

   Länsstyrelsen går emot andra myndigheter och vill att det ska finnas zigenarläger i Sverige. Det länsstyrelsen och polisen har gemensamt är att de vill skydda zigenare men råna och utpressa svenska djurägare. Mitt förtroende för dessa två myndigheter är på botten.

   • Undrande den 04:46 #

    Har ni läst om Lars 88 år som fick sitt hus stulet av en polisman? Åklagaren Eva Finné verkar nu ha lagt ner ärendet.

    ”Tack för det, din subba!” tänker Lars. Gissar jag.

 11. Sakkunnig den 04:24 #

  Djurambulansen i Skåne AB har inte vunnit i Förvaltningsrätten vad beträffar upphandlingen gällande leverantör till Polismyndigheten i djurskyddsärenden!

  Däremot har åkeriföretaget Djurambulansen i Skåne AB på orätta grunder överklagat Polismyndighetens beslut att inte anta åkeriföretaget Djurambulansens i Skåne AB anbud till Förvaltningsrätten och därvid lämnat osann utsaga i sitt överklagande när de påstår att de inte fick delta i anbudsgivningen när de i själva verket deltog i anbudsgivningen men blev bortsållade efter första utvärderingen eftersom åkeriföretaget Djurambulansen i Skåne AB inte uppfyllde de krav som ställdes på anbudsgivarna i nämnda upphandling.

  Vidare vad det beträffar ”Oskyldiga tills motsatsen bevisats” så förekommer inte uttrycket vare sig i Förvaltningsrätten, Kammarrätten eller Högsta Förvaltningsdomstolen då dessa rätter saknar behörighet att pröva skuldfrågan, ta avgöranden i brottmål och tilldöma straffpåföljd vilket därför enligt lag ankommer på Polis- och Åklagarmyndighetens lott att utreda för att sedan avgöras vid förhandlingar i Tingsrätten, Hovrätten och Högsta Domstolen.

  Inte svårare än så Nahgar Tratt!

  • Proffessorn den 07:45 #

   Alias Nah

  • Sakkunnig den 07:02 #

   Nah du skriver: ”För ibland tycks det som att folk anser att om man blivit anmäld så är man skyldig. Jag kan anmäla vem som helst för vad som helst, det betyder inte att det är sant.”

   Menar du då att djurägare som blir anmälda av vem som helst för vad som helst och att detta då innebär att det inte behöver vara sant?!

   Varför åker då Länsstyrelsen, Djurambulansen i Skåne AB och ibland Polismyndigheten runt och omhändertar djur, alla djurslag om det betyder att det inte behöver vara sant och om var och en ska betraktas som oskyldig tills motsatsen bevisats?!

   Uttrycket ”orätta grunder” används vid olika rättsprocesser och innebär att sanningshalten i det påstådda måste utredas av handläggande domstol.

   Det borde väl du veta som i både tid och otid påstår att du aldrig gör någonting som överskrider ”normalgraden” ?!

   Förvaltningsrätten har på sannolika skäl mycket väl förstått att något var fel med Djurambulansens i Skåne AB överklagande därför ”storyn” gick liksom inte riktigt ihop men rätten fann det för gott att markera att alla anbudsgivares bud ska beaktas när en upphandling enligt lagen om offentlig upphandling sker, vilket också hade skett men som klaganden undanhöll och påstod den direkta motsatsen.

   Inte svårare än så Nah!

   • Sakkunnig den 10:44 #

    Vad är det för halvfärdiga svar du JoJo har att komma med egentligen?!

    Enligt den straffprocessuella ordningen spelar omhändertagandeprocenten absolut ingen roll men det gör däremot vad som hittats på plats vid omhändertaganden. Därvid skall den bevisning som anses vara funnen på plats säkerställas av myndighetspersonal vid behörig handläggande myndighet som är Polis- och Åklagarmyndigheten där en åklagare alltid är förundersökningsledare vad beträffar djurskyddsärenden.

    Åklagaren som är förundersökningsledare ger Polismyndigheten order om vilken bevisning som ska säkerställas och om hur djuren i det enskilda fallet skall hanteras beroende på hur stort lidande djuren påstås vara utsatta för vilket skall intygas av legitimerad veterinär aktiv inom lagen om verksamhet inom djurens hälso- och sjukvård då länsveterinärerna enbart är administrativa veterinärer och lyder under förvaltningslagen samt är i sin anställning som länsveterinär vid Länsstyrelsen tillsynsmyndighet för veterinärer, djurkliniker och djursjukhus.

    Eftersom var och en ska betraktas som oskyldig tills motsatsen bevisats krävs det därför enligt lag att Länsstyrelsen i enlighet med djurskyddslagen §§ 24 b och 36 ska inkomma med anmälan om misstanke om brott mot djurskyddslagen därför Länsstyrelsens djurskyddspersonal har vare sig kvalifikationer eller behörighet att handlägga brottsärenden eller avgöra om något brott är begånget. Den arbetsuppgiften ankommer på de allmänna domstolarna Tingsrätt, Hovrätt och Högsta Domstolen att ta ställning till samt om det konstaterade brottet varit ringa eller grovt.

    När enskilda på löpande band anklagas för brott mot djurskyddslagen alternativt djurplågeribrott som Länsstyrelsen har valt att kalla för brister så är det inte frågan om några förvaltningsärenden som Länsstyrelsen är behöriga att handlägga och det ankommer inte på Länsstyrelsen att avgöra sådana ärenden utan ärendet skall utan dröjsmål överlämnas till som jag tidigare nämnt till den brottsutredande myndigheten som i Sverige är Polis- och åklagarmyndigheten och de allmänna domstolarna enligt ovan.

    Du borde kanske lära dig lite om hur vårt rättssystem fungerar eller du är ett undantag!

    • forystablogg den 07:30 #

     I de bästa av världar. Men annars fungerar det så här: Någon en granne/fd flickvän/någon som lånat pengar/någon som vill ha djur, mark, gård, arrende etc gör en anmälan/skadar djur/släpper ut djur/ förgiftar djur mm. Länsstyrelsen gör en utryckning. Några djur avlivas på plats. Resten av djuren fraktas bort, snabbt utan veterinärbesiktning eller annan dokumentation. Sen kommer djurförbud och ev åtal samt räkningen på ofta flera hundra tusen. Har fd djurägaren överlevt så långt är det bästa att flytta ur landet för sen återstår årliga inbrott när som helst med beväpnad polis för genomsökning av hemmet för all framtid.

  • Al Capone den 11:01 #

   Beror hur lång tid det tar för polisen att få upp honom i rätten Helge ! Men sen faller han som en fura ! Då hjälper det inte med en bulvan som står för tillstånden. Alla korrupta tjänstemän skall få känna av sleven men tyvärr så är inte straffen så kännbara men dom kan ju få en plump i protokollet.

 12. annki n7lsson den 06:25 #

  På vilket sätt har denne polis så stort intresse av att djurambulans en lever vidare?

  • Undrande den 10:34 #

   Vi är fler som undrar. Antagligen handlar det om nepotism.

 13. Sakkunnig den 04:14 #

  Vems sida Staffan Danielsson riksdagsledamot (C) står på framgår klart och tydligt av motion 2015/16:3034 till Riksdagen.

  Hur lite han egentligen vet om hur Länsstyrelserna bedriver sin verksamhet och vilka samarbetspartners de använder sig framgår också. 🙂
  https://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Forslag/Motioner/Kvalitet-i-Lansstyrelsernas-dj_H3023034/?text=true

  • Al Capone den 04:33 #

   Den mannen som påstår sig vara vän och föra djurägares talan vill väl förmodligen bara få ett namn i historie böckerna med åtminstone en motion som alla djurrättsaktivister hakar på ? Om han gjort rätt så hade motionen handlat om hur man stänger ner Länsstyrelsen samt Jordbruksverket och använde pengarna för invandringen istället för en massa odugliga tjänstemän som inte fyller någon funktion.Detta liknar mest Falsk matematik som Peps sjöng.

  • lerousse den 11:21 #

   Man kan ju verkligen undra hur han inbillar sig att mer pengar till en kontrollverksamhet, som tycks sätta en ära att bli av med så mycket som möjligt av djurhållningen inom svenskt jordbruk, skulle förbättra förutsättningarna för jordbrukets överlevnad? Men det är väl i och för sig kanske det ”moderniserade” centerpartiets mål?

 14. JK den 03:32 #

  jaa man man kan vel i så fald stemme dom for tyveri och medvirker hæleri af folks aktiver .. ingen har vel behörighed at snog folks sager selv, vad denne manden person oxå har holdt på med even, döda djur i hans virksomheden och saget åt befolkningen at han inte ilda up djur som redan har dödt men sedan tager honorar for i hans andet firma spca .. han er jo Uovervindelig i dette hensene efter som han tjener bra på lst påhit och udtömningen af folks djur m m .. fantastisk ide .. en ide som end inte forgår i nogen anden EU land !

 15. Göran den 11:46 #

  Jag har hört en professor och forskare uttala att ”Sverige är ett av världens mest koruppta länder” när man ser något sådant att en polis som befinner sig en bit uppåt i hierakin gläder sig åt att man enkelt kan gå runt lagar och regelverk, då kan man ju bara ge honom rätt, Sverige är landet där lagar och regler bara gäller vissa medborgare, andra med rätta ”kontakter” kan helt enkelt ”slippa” Ett företag som Djurambulansen har ju helt enkelt fått ”dispens” när det gäller att följa yrkestrafiklagen, den svenska bananrepubliken visar sitt rätta ansikte……

  • Undrande den 10:31 #

   Då ska man ha i åtanke att Sverige har ett av världens högsta skattetryck. Korruptionen bör alltså vara mycket låg (obefintlig) men det är den inte, när man väl skrapar lite på ytan.

 16. Solveig den 11:13 #

  Skrämmande och sorgligt
  När de som styr är så inblandade att de tom ser ut att var en förutsättning
  Det jag undrar är, varför?
  Är det positiv eller negativ motivering?
  Alltså att få något, något fysiskt det går att ta på eller en fördel eller är det hot?
  Skulle det vara det sistnämnda så bör där finnas något historiskt skeende som de inblandade anser så allvarligt om det kommer fram alt utförs att valet blir detta?
  Har ingen hittat något, det minsta lilla samband? Något negativt idag kan ju ha börjat som en fördel en gång tiden

  • Undrande den 12:19 #

   1. Vart vänder man sig för att anmäla polisen i Skåne?
   2. Vem är Anders Westerlund?
   3. Vem är Bo Göingberg?

   • Undrande den 12:23 #

    Tillägg.

    Enligt gammelmedia löpte polisens avtal med Djurambulansen ut den 10 augusti 2015.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: