Gräddfil

9 Okt

Djurskyddsinspektörer har enorm makt. Deras tolkning av djurskyddslagen kan betyda skillnaden mellan liv och död för både djur och djurägare. Då kan man tycka att de själva borde leva upp det det anklagar andra för. Men icke!

Jag och säkert många andra hästägare har fått veta att det är absolut förbudet att skära upp luckor i ensilagebalen till hästarna.

mattias gårdlundMen: Det gäller inte länsstyrelsen i Skånes egen hästexpert Mattias Gårdlund. Hans hästar får öppna balen själva, inga problem!

Sen har vi lille Sverker Olsson som halkade in i branschen på ett bananskal och slapp visa betyg som tur var. Sverkers egna kor:

Gödselpansar, inget foder och skaderisker i hagen är sådant han omhändertar andras djur och dessutom utdelar djurförbud för.

Sen har vi Emma Hansson som på arbetstid jagar andras hundar.

hund i burHon är själv medlem i SKK och föder upp hundar liksom mamman och hennes make. Då kan man ju tycka att informationen skulle ha gått fram.

Warner Bros kennelMen nej. Det som hon och kollegerna omhändertar andras hundar för och sätter djurförbud för är helt normalt förfaringssätt i hennes familj.

Emma m. fl. har också jagat shar pei och deras uppfödare. Bl. a. har hon dragit en uppfödare inför domstol för att tiken anser hon lida av entropion.

Själv föder hon upp mexikanska nakenhundar under kennelnamnet Fame Factory. Nakenanlaget är semiletalt och kan, förutom tandlöshet ge upphov till andra skador:

”Genförändringen/mutation kallas för FOXI3 och är lokaliserad till kromosom 17 i hundens arvsmassa. Mutationen i genen ger upphov till en störning i utvecklingen, ektodermal dysplasi hos hundar. FOXI3-genen påverkar även utvecklingen av hudens yttre organ, körtlar tänder och klor. Ett fåtal hårlösa xoloitzcuintle har fötts med stängd hörselgång, vilket möjligtvis kan vara sammankopplat med denna mutation. Mutationen orsakar förutom hårlöshet även en förändring i tanduppsättningen, vilket ger det något annorlunda utseendet på tänderna hos hårlösa hundar och den orsakar även tandförluster.”

tandlösOvan Emmas importhane.

En av hennes uppfödningar hade just entropion och blev opererad för det.

”33 Protokollsutdrag från SKK Dopingkommitté (DopK)
SKK DopK – skrivelse till UtstK daterad 2009-03-30
Angående mexikansk nakenhund Fame Factory´s Special Edition S69294/2005 som ställts utstridande mot dopingbestämmelserna. Ägaren har enligt uppgift inte varit medveten om att ett operativt ingrepp för entropion är ett ingrepp som medför förbud att delta på utställning. Uppfödaren har när hon kommit till insikt om avsteget från dopingbestämmelserna efter samråd med hundägaren anmält sig själv till SKKs DopK. Ärendet har från DopK vidarebefordrats till UtstK med rekommendation att samtliga resultat för Fame Factory´s Special Edition S69294/2005 annulleras, men att ärendet i övrigt lämnas utan åtgärd. Beslöt UtstK i enlighet med DopK rekommendation enligt ovan nämnda.”

Denna hund användes i avel 2011 dvs samtidigt som kampanjen mot shar pei drog igång.

I Emmas kull 2015 har hon använt sin egen uppfödning Fame Factorys Marvelous som är halvbror till ovanstående tik.

Elmer

Så här ser valpen ut som Emma annonserade på Blocket den 27 september i år. Nog har den entropion?

35 svar till “Gräddfil”

 1. JK 22 oktober, 2015 den 10:54 #

  Skal hele Landstyrelsen då ranse ud i alle racer som er avle som mutanter eks hårløs franskbull eng bull och månge flere .. skal vi til at gå til Andre lande och be dom tage del i avl och race slut på folks opfödring ud i fån et personlig skön .. af en ren amatör jeg er chokeret .. ingen kan eller vil sælge en hund med nogen fejl ude inte at söke vette for råd och oprationer .. men dette her er jo ren personligt , så som månge andre tilfälde disse folk begår på egen han .. hele dette klapjagt på folks djur handle vel for fandem om andt end bare djur holningen .. det fatte man jo när de udtaler sig så dum och even slippe i fån deres beskylningen på vanligs folks opdträt och så even springer ud til flere af samme race for at pålägge dem alle et forbud mod at avle .. det er jo fanbdem helt sygt

 2. AKH 12 oktober, 2015 den 04:38 #

  Uppdrag granskning ska kontaktas NU!

 3. Carina Hedberg 12 oktober, 2015 den 04:04 #

  I förhållande till vidtagna åtgärder förelägganden § 26, omhändertaganden § 31 och § 32 och djurförbud § 29 är det förvånansvärt få åtalsanmälningar Länsstyrelsen har inkommit med till behörig handläggande myndig. I enlighet med § 36 skall den ställas till straffansvar som bryter mot lagen, föreskrifter och underlåter att följa förelägganden § 26 och § 26. Såvitt jag vet har Länsstyrelsen ingen rättsbefogenhet att fastställa uppsåtet och vilken grad brottet har oaktsamhet, uppsåtligt brott ringa eller grovt och djurplågeribrott ringa eller grovt. Varför prövas aldrig detta i rätt rättsinstans? Ställde frågan till HDs chatt med Marcus Björklund men då stängdes den helt plötsligt av!

  • forystablogg 12 oktober, 2015 den 07:37 #

   Vem bryr sig. Länsstyrelsen vinner nästan alltid i förvaltningsrätten för juristerna tror att djurinspektörerna besitter kunskap. Om de mot förmodan inte skulle vinna så överklagar de alltid till Kammarrätten. Jurister har ingen kunskap om djur! Då skulle de gått en annan utbildning.

 4. Hanna 12 oktober, 2015 den 02:08 #

  Stämmer det att journalisten är gammal flamma till kontrollanten Sverker Olsson? Då förklara det varför Helsingborgs Dagblad fokuserar på djurskydd i helgen det är för ditt blogginlägg om kontrollanternas missförhållande med sina egna djur. Fy säger jag, det ska visas ordentligt vad de gör. Kör hårt.

  • forystablogg 12 oktober, 2015 den 07:40 #

   LS var tidigare journalist på Ystad Allehanda och skrev då många positiva artiklar om hur duktiga inspektörerna var och hur hemska djurhållarna var. Nu är hon frilans men kontakterna finns ju kvar.

   • KAOS 20 januari, 2016 den 11:52 #

    LS = Lena Stadler

    • KAOS 20 januari, 2016 den 11:59 #

     Om ni vill se denna hournalist prata gå in på:

     http://www.youtube.com

     Sök på ”Lena Stadler om att sluta röka”.

 5. Silvana kindberg 11 oktober, 2015 den 06:25 #

  Hur bra som helst.
  lst med flera vill att det införs i djurskyddslagen paragraf 27 att dessa kontrollanter får laglig rätt att ta sig in i privatbostäder för att kontrollera om ev djur kanske far illa.
  Ni som kan,länka denna artikel vidare till bla Eva Kalling Lundberg på näringsdepartimentet,jordbruksverket mf.
  mvh silvana

  • forystablogg 11 oktober, 2015 den 08:59 #

   Artikel 8 i Europakonventionen ger alla ett skydd mot statligt maktmissbruk mot bl a intrång bostäder. Djurskyddsinspektörer bryter redan mot detta eftersom de åberopar EUs förordning 882 som ger inspektörer rätt till tillträde till LOKALER där lantbruksdjur hålls. Det tolkar svenska politiker som att med lokaler avses även bostäder. Eftersom man nu tänker smyga in en ändring i Djurskyddslagen är det att betrakta som ett erkännande att det man hittills gjort är olagligt. I lagändringen skall det stå att de har rätt att gå in i bostäder om man ”misstänker” att djur hålls där. Det behöver alltså inte finnas några djur och misstanken kan vara inspektörens egen eller en anonym anmälares. Det kommer dock fortfarande att strida mot artikel 8.

 6. Brottsoffer 11 oktober, 2015 den 03:59 #

  Tack, Astrid, för att du avslöjar deras vidriga hyckleri!

  • forystablogg 11 oktober, 2015 den 09:02 #

   Redan 2010 rekommenderade Håkan Malmer, förre internrevisorn länsstyrelsen i Skåne, att de skulle sluta upp med att åka två och två. Därigenom skulle man alltså utan extra medel bli dubbelt så effektiv. Han pratade dock för döva öron. Vi har ju sett på TV att man måste vara två för att sjunga allsång i bilen.

   • Brottsoffer 12 oktober, 2015 den 10:58 #

    De skulle lätt kunna åka ensamma eftersom de – vad jag vet – alltid åker tillsammans med polis (läs uniformerade rånare).

    Finns det någon som har fått besök av Länsstyrelsen utan att de har haft uppbackning av snuten?

    • forystablogg 12 oktober, 2015 den 07:42 #

     De kallar alltid in polisen hos mig (fyra gånger). Ensamstående kvinna på landet måste ju vara extra farlig.

  • forystablogg 11 oktober, 2015 den 09:08 #

   Polisen i region syd har nu börjat dra öronen åt sig och är inte så nöjda längre med att sitta med räkningar på hundratusentals kronor. Länsstyrelsen fixar då själva omhändertaganden tillsammans med Djurambulansen trots att polisen inte vill anlita det företaget mera. Avdelningens chef har också suttit som ”expert” (vad han är expert på är det ingen som känner till) i utredningen om polisens renodling av arbetsuppgifter där djurhanteringen skall bort. Länsstyrelsen vill ha detta själv för att kunna kontrollera hela kedjan inspektion-beslut-omhändertagande.

 7. Tommy 10 oktober, 2015 den 11:58 #

  Emma omhändertar hundar om hon ser en bur i kontrollobjektets hus, då säger hon att de har suttit i bur trots att det är fel. Hon är en falsk människa, att ljuga så mycket i sitt jobb kan inte vara tillåtet? Varning och sen sparken tycker jag, jag kan inte förstå att landshövdingen tillåter så mycket grova tjänstefel bland sina anställda.

  • forystablogg 12 oktober, 2015 den 07:49 #

   Mattias Gårdlund gick länge omkring med ett foto i sin plånbok. Det var hundar i bur. De sattes där temporärt då hantverkare gick in i huset för medan en vattenläcka åtgärdades . Så litet behövs det. Men sanningen visar de aldrig.

  • elisabeth 14 november, 2015 den 09:54 #

   stäm henne eller åtala henne med enskilt åtal 20 paragrafen punkt 1 brottsbalken men glöm inte att först polisanmäla så du har ett avslag

 8. Eaqhan 10 oktober, 2015 den 02:32 #

  Jag Twittrade. Tyvärr kan jag inte längre dela på facebook. Förklarar här: https://eaqhan.wordpress.com/2015/10/02/overvakningsfacebook/

  Kram!
  /Skvitt

 9. Doggy 10 oktober, 2015 den 02:15 #

  Fy vilken fläckig ful hund. Den ser ut som en mutation av en alien och gris. Sen ser det ut som den har en hudsjukdom, demodex?

 10. Carina Hedberg 10 oktober, 2015 den 05:59 #

  Absolutely Love Your Story Astrid och här ska du få lite av mej!

  Verkningarna till följd av djurskyddskontroller kommer ingen någonsin att förstå sig på av den enkla anledningen att befintligt regelverk inom verksamhetsområdet tillämpas inte. För att komma till den insikten måste man sätta sig in i alla bestämmelser som gäller för respektive part och vilka befogenheter de har som involveras vid djurskyddsärenden t ex för å ena sidan Länsstyrelser och de allmänna förvaltningsdomstolarna som är Förvaltningsrätt. Kammarrätt och Högsta Förvaltningsdomstol och å andra sidan Polis-och Åklagarmyndigheten och de allmänna domstolarna som är Tingsrätt, Hovrätt och Högsta Domstolen. Nu är detta ingenting som normalt arbetande jordbrukare eller djurhållare överhuvudtaget hinner med på dygnets disponibla tid som är 24 timmar och de skall de inte behöva heller eftersom kontrollmyndigheten skall genom information, rådgivning och i övrig underlätta för den enskilde att fullgöra sina skyldigheter enligt bestämmelserna enligt djurskyddslag 1988:534 § 24 a stycke 2. Det sistnämnda om kontrollmyndighetens skyldigheter är dock sedan åtminstone ett kvarts sekel tillbaka helt obefintligt därför kontrollpersonalen kan inte själv bestämmelserna och hur i hela friden ska de då kunna fullgöra sina skyldigheter som kontrollmyndighet?! Nej det kan dom naturligtvis inte och därför blir det enklare för dem att missbruka sin position och utöva övergrepp mot enskilda vid myndighetsutövning mot enskild, ett specifikt privilegium som nästan helt har tagits bort då det enda som återstår av detta specifika privilegium är rätten att kontrollera, rätt att få tillträde till utrymme där djur hålls, bostaden undantagen och rätten att dokumentera sanningsenligt samt rätten egentligen lagstadgad skyldighet att inkomma med anmälan om misstanke om brott till behörig handläggande myndighet som är Polis- och åklagarmyndighet och de allmänna domstolarna. Inte ens denna försvinnande lilla del som återstår av kontrollmyndighetens specifika privilegium vid myndighetsutövning mot enskild är de kapabla att efterkomma då de i motsats till bestämmelserna hänvisar enskilda att överklaga till fel rättsinstans där det vare sig finns kvalifikationer eller behörighet att pröva skuldfrågan, utfärda brottmålsdomar eller att tilldela straffpåföljd. Länsstyrelserna i samarbete med de allmänna förvaltningsdomstolarna har med andra ord genom självutnämning utsett sig själv till överförmyndare för och omyndigförklarat hela Sveriges djurhållare och Polismyndigheten bara biträder!

  • Brottsoffer 11 oktober, 2015 den 04:20 #

   Polismyndigheten agerar rånare, Länsstyrelsen är rådgivare och slutligen har vi hälarna som de stulna djuren hamnar hos.

   Tjuvarna är tre.

   • forystablogg 12 oktober, 2015 den 07:44 #

    Japp. Det finns mycket pengar i detta!

    • KAOS 20 januari, 2016 den 12:06 #

     I Stockholms län tar de 750 kronor för att avliva en omhändertagen katt.

     Om du som djurägare kräver att ditt djur ska avlivas med omedelbar verkan så ignorerar de aktuella myndigheterna detta eftersom deras utvalda hälare måste få ut pengar först. Väljer de att avliva ett djur så tar det minst en vecka innan detta sker.

     De har inga problem med att döda friska djur. Ursäkten blir att djuret är för skyggt eller aggressivt. Detta behöver dock inte vara sant – anledningen kan lika gärna vara för att jävlas med djurägaren.

 11. yorkielove 10 oktober, 2015 den 04:34 #

  Jag tvivlar inte på sanningshalten i denna story.
  Det, som gäller för andra gäller inte för LS’s djurskyddare per definition.
  Det är detta, bland allt annat, som gör att det inte existerar ngn rättssäkerhet i Sverige. – Och som underminerar människors vilja att lyda lagar och förordningar.
  Det, som retar mig mest är ändå tolkningsföreträdet. Om de t.ex. får en anmälan från granne att jag håller mina hundar i garaget och LS anser så, har de tolkningsföreträde ang. det, trots att hundarna aldrig ens varit där!
  Vad jag än säger, så gäller LS’s ord, eftersom de inte anmäler till allmän domstol.
  Detta förfarande måste bort!
  Att det skulle existera ngn absolut rättvisa är förstås en chimär.
  Men att ha ett ”jobb”, som innebär att man ständigt tummar på sina egna moralbegrepp, om man nu har några, måste vara väldigt destruktivt.

  • forystablogg 12 oktober, 2015 den 07:45 #

   ”Vi litar på våra tjänstemän.”

   • Brottsoffer 15 oktober, 2015 den 02:28 #

    Tänk att jag en gång i tiden var sån. Jag tänkte alltid att Sverige var ett nästintill korruptionsfritt land men jag har vaknat upp ur den bubblan.

 12. Solveig Bachler 9 oktober, 2015 den 10:30 #

  Är detta verkligen sant?
  OM det är så här så vet jag inte riktigt vad jag ska säga, får det verkligen vara så här?
  Är inte detta den kategori tjänstemän som ska avskedas direkt?
  Enligt Mikael Månsson på bedrägeriroteln i Linköping så avskedas alla tjänstemän som begår allvarliga tjänstefel direkt. Han anser även att han under sina 25 år sett mängder av människor som tagit som sin livsuppgift att försöka få rätt med ”sin egen sanning”. Likaså anser han att allt som anmäls som inte tas upp och utreds beror på att den som anmäler saknar substans och att det endast är den som anmäler som ser någon ”sanning”, ingen annan ser det den som utsatts ser.
  Tycker ni att det är konstigt att det ser ut som det gör eller är allt, även det här endast illusioner utan substans i verkligheten?

Trackbacks/Pingbacks

 1. Självutnämnda experter | Astrids miljö- och samhällsblogg - 16 december, 2015

  […] på hundar med entropion (inåtvända ögonlock som kan vara upptill eller nertill på alla raser). Emma Hansson vittnade i tingsrätten mot en […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: