Skåne sticker ut

21 Sep

Djurförbud tror många bara drabbar djurplågare. Faktum är att få djurförbud är en följd av en djurplågeridom. De allra flesta djurförbud grundas på enskilda tjänstemäns tyckanden. Djurförbud är ett effektivt sätt för myndigheterna att utplåna kulturlandskap, småskalighet och kunskaper om djur och djurhållning som ärvts genom generationer till förmån för massproduktion och industrijordbruk.

harvning med hästEn av många skickliga hästkarlar som belagts med djurförbud.

Bor flest djurplågare i Skåne och blir skåningarna bara sämre och sämre på att ta hand om djur? Eller beror siffrorna på olika bedömningar och arbetssätt? Hittills i år så har 84 prövningar av djurförbud gjorts i Skåne. För hela 2014 gjordes 42 prövningar om djurförbud dvs redan nu är det en 100% ökning. I 15 län ligger antalet prövningar hittills i år under 10 st.

Hela listan övriga län. Hela 2014 inom parentes:

Blekinge 4 (5)

Dalarna 1 (8)

Gotland 1 (2)

Gävleborg 5 (12)

Halland 14 (7)

Jämtland 1 (4)

Jönköping 7 (4)

Kalmar 8 (13)

Kronoberg 6 (20)

Norrbotten 4 (4)

Stockholm 37 (45)

Södermanland 7 (4)

Uppsala 3 (11)

Värmland 3 (3)

Västerbotten 2 (2)

Västernorrland 11 (5)

Västmanland 4 (0)

V. Götaland 39 (44)

Örebro 5 (5)

Östergötland 8 (3)

 

 

11 svar till “Skåne sticker ut”

 1. Undrande 1 oktober, 2015 den 10:57 #

  Klipp ur ”Tidningen Djurskyddet”:

  ”Tillsynen över djurskyddet ska förstärkas. Så sa Stefan Löfven i regeringsförklaringen då han tillträdde som statsminister men i vårens budget får länsstyrelserna 30 miljoner mindre för djurskyddskontroller.

  Från och med nästa år blir det ännu svårare förlänsstyrelserna att hinna med alla djurskyddsärenden. De extra anslag på30miljonerkronor om året som från 2012 förstärkt länsstyrelsernas djurskyddskontroll försvinner. För länsstyrelsen i Skåne innebär det till exempel att femtillsextjänster försvinner.

  Linda Maria Vonstad, ordförande i Djurskyddet Sverige, är missnöjd. -Vi har länge flaggat för att resursfrågan måste lösasför att djurskyddskontrollen ute på länsstyrelserna ska funka. Det räckerinte med att de som jobbar på länsstyrelserna är kompetenta och engageradeompengarna inte räcker för att bedriva en kontroll värdnamnet.”

  Håll tummarna för att de korrupta och inkompetenta försvinner!

 2. Undrande 23 september, 2015 den 02:45 #

  Kontakta Jordbruksverket och fråga hur mycket halal-slaktat (ej bedövat) kött som importeras till Sverige! Ni kommer inte att få en siffra av dem. Man kan fråga sig varför då de gapar sig hesa över att Sverige har världens bästa djurskydd.

 3. Carina Hedberg 22 september, 2015 den 08:15 #

  Tittar man på Jordbruksverkets statistik över djurskyddskontroller som sträcker sig från 2004 till 2014 och gör sig väl förtrogen med EU-bestämmelser och nationella bestämmelser inom verksamhetsområdet för djurskydd samt sätter sig in i hur vårt rättssystem fungerar så råder det inga tvivel om saken:

  Djurskyddsenheternas personal vid Länsstyrelserna i Sverige, speciellt vid Länsstyrelsen i Skåne län ger sig ut för att inte ha en enda susning om vilka deras huvudarbetsuppgifter är, vilka befogenheter de har eller varför de offentliga kontrollerna överhuvudtaget skall genomföras, rapporteras till Jordbruksverket som i sin tur ska redovisa till högre instans på EU-nivå.

  Nej de påstår att de för djurens talan som då riktas mot respektive djurägare/djurhållare för varje enskild djurindivid underförstått att myndighetspersonalen i och med sitt påstående hävdar att de kan tala med djuren. Urlöjligt!

  Vidare anser de sig ha rättsbefogenhet att bestämma vem som efterlever och inte efterlever djurskyddsbestämmelserna, bestämma vem som får hålla och inte hålla djur, bestämma vems som håller ordning och inte håller ordning på sin fastighet, bestämma vem som har uppstädat och snyggt och vem som inte har uppstädat och snyggt i sin bostad! Sanslöst!

  Det står utskrivet klart och tydligt i lagtext hur de offentliga kontrollerna ska bedrivas, hur Länsstyrelserna i sin roll som kontrollmyndighet ska agera när det föreligger misstanke om att djurskyddsbestämmelserna inte efterlevs och som av den anledningen kan misstänkas ha orsakat djuren lidande, onödigt lidande eller otillbörligt lidande, vilket inte skall avgöras av vare sig Länsstyrelsernas kontrollpersonal inom verksamhetsområdet för djurskydd, veterinärer som lyder under lagen om verksamhet inom djurens hälso- och sjukvård eller av de allmänna förvaltningsdomstolarna som är Förvaltningsrätterna, Kammarrätterna och Högsta förvaltningsdomstolen!

  Det står till och med klart och tydligt utskrivet i lagtext om när en enskild ska meddelas förbud att ha hand om djur och om hur och när en enskild får registerhållas i ett för Sverige nationellt djurförbudsregister som i själva verket är ett direkt olagligt register därför att det enligt lag är förbjudet att upprätta fristående belastningsregister utöver Polismyndighetens belastningsregister, PUNKT!

 4. skåne länsveterinärerer Ann Sjöholm och Juha P och Marcus Björklund enhetschef Skåne har inte kunskap i varken paragrafer eller djurraserna inte i heller kronobergs Fredrik Holm och för att vi ska veta vilka dom är kan vi sätta deras facebook här,,dom arbetar för att ta djur och sätta djurförbud och gör det med andra länsveterinärer och vi länder som försökt starta djurföretag i Sverige hindras via monopol av länsveterinärer som säger dessa arbetar från Riksdagens beslut så är det länsveterinärerna som själva satt in Riksdagens beslut som är dessutom olagliga enligt EU att beslagtadjuren och sättet det sätts djurförbud på. Karin Lundholm utbildar sina djurinspektörer ta djur på tekniska föreskrifter som är olagligt enligt EU
  https://www.facebook.com/ann.sjoholm.3?fref=ts

 5. birgitta lindqvist 21 september, 2015 den 11:14 #

  Skillnaden mellan länen är att det är korrupt i skåne, det är dessutom så att djurkunskap är något de inte har en aning om.

 6. ch 21 september, 2015 den 03:13 #

  tydligen har jag haft en enorm tur inget djurförbud vare sig sökt el fått, men o andra sidan har a.sörling gjort sig så omöjlig att hon fått ”andra arbetsuppgifter” enligt en av djurhandläggarna på LS Dalarna

 7. yorkielove 21 september, 2015 den 02:08 #

  Vilken aktivitet hos Skånes ”djurskyddare”.
  Troligen många djur att ”skydda” i Skåne, samt inspektörernas välkända/ ökända förmåga till det.
  Något måste de ju syssla med, stackrarna!

 8. Solveig Bachler 21 september, 2015 den 11:35 #

  Ja, Västmanland 0 2014. De har väl gjort sitt för lång tid framåt. Där finns väl inga fler fall liknande Colanberdägeriet där djurförbud bara är en del av ett annat förutbestämt mål. Jävla korrupta pack!!! (ursäkta min svordom, men när jag har facit som jag haft nu så många år så gör det bara så ont, jag gråter inombords konstant men tårarna rinner innanför kinderna)

Trackbacks/Pingbacks

 1. Myter om djurförbud | Astrids miljö- och samhällsblogg - 22 september, 2016

  […] för ett år sedan varslade jag om att Skånes länsstyrelse var på väg att slå rekord i antal djurförbud. Sju månader […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: