När empati blir ett brott

26 Jul

När ett lands myndigheter bestraffar empati går det utför. När man inte får skydda liv. När det är brottsligt att hjälpa de svaga. Till er som ännu inte förstått att länsstyrelsens sk djurskydd inte skyddar djur utan bara dödar.

Pauline Munier berättar:

”Lilla Bambi blev bara några veckor gammal…

Bambi skulle vilja tacka den eller dom som beslutade sig för att ringa länsstyrelsen efter att ha sett mina bilder på Bambi med sina bästa vänner och hennes enda familj på Facebook…

Bambi förlorade sin mamma i väldigt tidig ålder.. jag beslutade mig då för att rädda Bambi men samtidigt söka tillstånd för detta.. tyvärr så kunde inte Bambis hungriga mage vänta så lång tid som tillståndet skulle ta för att bli klart.. för mig spelade det ingen roll för ett liv är värt allt.

Dagarna gick och Bambi blev allt fetare och lyckligare.. och fick inte bara kärlek av mig utan hon fann en vän för livet.. Safira. Safira och Bambi sov med varandra varje natt och tvättade varandra till sömns, kärleken mellan dessa två underbara tjejer är oförglömlig och varje dag föreställde jag mig båda växa och bli stora tillsammans..
Ja, det finns många otroligt underbara saker att berätta om Bambi trotts den korta stund hon var här..

Länsstyrelsen bestämde sig för att komma hit och med sig hade dom två poliser. efter en timmes bråk om Bambis liv så säger en av dom från länsstyrelsen ”Hon skulle ändå varit död, det är naturens gång” med ett flin i ansiktet. Jag skulle vilja påminna denna tjej från länsstyrelsen om varför hon ändå skulle varit död..

Vi har skövlat deras skogar.. förstört deras hem.. Bambis dräktiga mamma hittade den enda lilla busken i stan i panik om att föda underbara lilla Bambi. allt gick bra och lilla Bambi kom till världen frisk och kry med en mamma som skulle göra precis allt för henne.. detta var antagligen inte den värld hennes mamma hoppats på för sin underbara Bambi.. men tyvärr hade hon inget val…

Bambis mamma fick endast spendera ca två dagar med sitt underbara barn.. de satte vi stopp för. Hon blev totalt
slaktad på vägen.. jag undrar om det är det som hon kallar ”naturens gång”. Bambi väntade och väntade men ingen mamma kom. Tiden gick och hungern ökade…

Jag känner mig oerhört skyldig till denna mamma. Denna otroligt modiga mamma..

Det räckte inte med att förstöra deras hem..
slakta deras föräldrar.. vi ska även skjuta deras fullt friska oskyldiga ungar..
dom skulle ju ändå dött…

Dessa meningar försvinner inte från mitt huvud.

Jag kan inte av hela mitt hjärta förstå hur lagar totalt kan förstöra mänskligheten.

Jag kunde se i poliserna ögon hur fel det kändes för dom. medans länsstyrelsen bara skrev papper om hur dom skulle så fint ”omhänderta ” Bambi. Med ett leende på läpparna.
Som dom självklart ville att jag sedan skulle stödja genom att skriva på.

Jag skulle även vilja visa er alla här .. uttaget från länsstyrelsen hemsida:

”Länsstyrelsen har ANSVAR för djurskyddet i länet, för att DJUREN ska ha det BRA! vi kan besluta att omhänderta djur som FAR ILLA eller förbjuda en person att ha djur eller ett visst djurslag ” ??????

Jag finner inga ord bara en evig sorg.. inte bara för Bambi utan för vad som händer med världen …
utan djur och växter så ser jag ingen mening med livet..
jag har två katter.. som dom överhuvudtaget inte brydde sig om.
om dom bara brydde sig om hur många katter, hundar och kaniner som far illa där ute.. som svälter ihjäl, som aldrig får se dagsljus eller som blir misshandlade varje dag..

Snälla dela detta inlägg.. dom dömde min oskyldiga älskling till döden…”

Mahatma Gandhi once said that civilisation in a society can be gauged by the way it treats its animals (Mahatma Gandhi sa en gång att graden av civilisation i ett visst samhälle kan mätas utifrån hur det behandlar sina djur). Sverige hör inte till de civiliserade länderna längre.

28 svar till “När empati blir ett brott”

 1. Djurvårdare 8 oktober, 2017 den 01:52 #

  Rådjuret berövades sin enda möjlighet till överlevnad i samma sekund som den blev präglad och gullad med som en liten hundvalp.
  Det finns information överallt om hur du ska bära dig åt om du finner en övergiven djurunge. Bara att du skriver ”att du själv skulle ha ansökt om tillstånd” vittnar om att du har noll koll på hur detta fungerar. Du kan inte spenderat någon tid på att läsa om hur du bör gå till väga för djurets skull. Du agerade istället känslomässigt och fullkomligt egenmäktigt. Det är vad som dödade lilla Bambi och ingenting annat, det är jävligt jobbiga fakta men det är bara att tugga i sig.
  Det går att rädda många djur om man följer de restriktioner som finns, då hade ”Bambi” fått en ärlig chans och kanske hoppat runt på någon äng idag. Prägling dödar och det gäller för alla vilda djur – det är en grundläggande elementär kunskap för alla dem som arbetar med rehabilitering av vilda djur.

 2. Unbeholder 20 september, 2017 den 09:04 #

  Väldigt tråkig historia. Men hoppas att du lär dig av misstaget och skickar nästa skadade djurunge till en viltvårdare, så att det kan släppas ut som vuxet. Det fanns tyvärr inte en chans att det här kidet skulle kunna gå tillbaka till det vilda efter att du gosat med det och gjort det orätt för människor, det skulle gått fram till första bästa jägare så fort jaktsäsongen börjat igen. Reglerna existerar av en anledning.

 3. Borg Douglas 26 juli, 2016 den 08:16 #

  Videon om Bambi är en riktig snyfthistoria men saknar ett konkret svar !
  Varför fick du inte behålla Bambi, det är viktigt att klargöra för tittaren MOTIVERINGEN från Länsstyrelsens tjänstemän.
  Allmänheten känner väl till att dessa myndigheter -titt som tätt- skämmer ut sig genom sina ageranden men likväl måste det vara en välgrundad anledning till denna åtgärd.

  Visst förekommer det oacceptabla vänskapsband och otillbörlig myndighetsutövning- nästan dagligen- jag tänker bara på mitt eget exempel från Länsstyrelsen i Östersund som jag under 60-talets slut kom underfund med, varför det är viktigt att vara detaljrik när man klandrar någon.

  I detta land som till stora delar är i avsaknad av ett rättssystem värd namnet, kan tjänstemän och ämbetsmän agera hur rättsvidrigt som helst genom Olof Palmes sk åtalsimmunitets-lag vilket betyder att dessa människor inte kan åtalas för tjänstefel eller andra former av oegentligheter i tjänsten
  .
  Denna rättsvidriga lag som Socialdemokraterna tog fram, struntade Moderaterna att ta bort trots att de innehade makten i 8 år, därför anser jag att ALLA POLITIKER saknar existensberättigande.
  Vi måste införa en Författningsrätt i Sverige, något jag kämpat för i 28 år men ständigt blir nedröstad av Justitieutskottet i Riksdagen med motivering att den inte behövs. Sanningen är enkel, NÄR DE GODA INGET GÖR VINNER DE ONDA men gamla synder kastar långa skuggor !
  Hälsningar
  Rättssäkerhetsrådet Stockholm
  Tel: 08-616 00 00
  Fax: 08-84 70 00
  E-post: douglasborg.justitia@gmail.com

 4. elisabeth 29 juli, 2015 den 03:30 #

  Så har vi den fega angivaren som inte vågar stå för sina egna handlingar hoppas alla gör allt för att ta reda på vem det är. Angivare som vågar stå för sina handlingar är mycket sällsynt och en stor eloge till dom som vågar stå för sina handlingar angivare eller inte angivare.

 5. forystablogg 28 juli, 2015 den 08:40 #

  Nu .känner sig länsstyrelsen hotad.
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=106&artikel=6221054

  • Brottsoffer 1 augusti, 2015 den 04:15 #

   Vem anser länsrådet Lennart Johansson bestämmer om inte handläggarna? Om de ursäktar sig med lagar och regler så går den ursäkten bort då de med lätthet kan gå runt sånt.

   Sen kommer den gamla ursäkten om att folk inte är insatta utan går efter vad sociala medier påstår. Han hade ett ypperligt tillfälle att uttala sig om dödandet av det lilla rådjurskidet när han intervjuades men han valde att tiga.

   Pinsamt att de klagar över att en handläggare fick SMS till sin privata mobiltelefon. Hur många privata hem har aktuell handläggare invaderat kan man fråga sig. Tycker inte ett dugg synd om dem. När de hotas kanske de tar och skärper till sig nån gång och slutar med dödandet av friska och fina djur.

 6. Göran 28 juli, 2015 den 10:54 #

  Tyvärr inget unikt att Länsstyrelsen beslutar avliva djur av skäl som handlar om byråkrati och maktfullkomlighet, men detta fall har åtminstone uppmärksammats av både Aftonbladet och Expressen, men det finns mängder av exempel när djur avlivas av helt andra anledningar än av djurskyddsskäl, dagen så kallade ”djurskyddstillsyn” är en skam för ett land som gör anspråk på att vara en rättsstat…..

 7. forystablogg 28 juli, 2015 den 06:55 #

  Risken med att myndigheter beter sig så här och legaliserar våld mot djur är att acceptansen för våld mot djur och i förlängningen även våld mot människor ökar: Oskyldiga igelkottar utsätts på det mest grymma sätt!
  ”Det är ungdomar som spelar fotboll med dem och jag vet inte allt. Jag förstår inte hur folk blir uppfostrade, har man inte empati för djur har man det inte för människor heller, säger hon.”
  http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vast/manga-igelkottar-misshandlade

  • forystablogg 28 juli, 2015 den 07:02 #

   Och vi vet ju att människorna som sysslar med sk djurskydd är totalt känslokalla inför de människor som äger djuren. Djurägarna misshandlas ofta av medföljande poliser. http://familjejordbrukarna.blogspot.se/2014/10/bonde-far-bota-for-polisovergrepp.html

   • MF 28 juli, 2015 den 08:10 #

    En av vår tids största rättsskandaler. Sverige är på mycket god väg att bli en fascistdiktatur.

  • MF 28 juli, 2015 den 08:06 #

   Obehagligt! Det var ju även ett fall för några år sedan där ungdomar eldade upp kaniner för skojs skull. Det bestraffades inte särskilt hårt.
   Våld är mer accepterat i vårt samhälle än omvårdnad.

   • forystablogg 28 juli, 2015 den 12:33 #

    De dömdes för djurplågeri och fick djurförbud men man kan ju ifrågasätta hur effektivt det är. Kaninerna köptes ju i en djuraffär enkom för ändamålet.

 8. MF 27 juli, 2015 den 10:29 #

  Länsstyrelsen har en poäng i att Bambi ändå skulle ha dött i naturen. Massvis med rådjurskid tas av rävar. Andra svälter ihjäl efter att ha blivit föräldralösa efter rovdjursangrepp, trafikolyckor o s v.
  Men Bambi fick en andra chans. I slutänden kan man inte se annat än att det här bara handlar om ondska och översitteri.
  Länsstyrelsen begår dagligen övergrepp och tjänstefel utan att det får konsekvenser.
  De skulle förmodligen inte heller få sparken om de för en gångs skull gick lite mildare fram.
  Men rent juridiskt hade de naturligtvis rätt att döda Bambi. Och tyvärr är risken uppenbar att Pauline även kommer att åtalas för brott.

 9. kim ingersjö 27 juli, 2015 den 08:03 #

  Så himla onödigt. Varför kunde de inte bara skjutsa lille Bambi till en viltvårdare. Avlivning behövs faktisk inte jämt. Tycker det skulle vara lättare o få tillstånd o få hjälpa djur i nöd. Finns många fantastiska människor med mkt kunskap. Kanske dax med en lagändring….

  • forystablogg 28 juli, 2015 den 06:21 #

   Läs vad som hände denna viltvårdare. https://forystablogg.wordpress.com/2014/09/18/recept-pa-anmalan/

  • AMD 16 oktober, 2016 den 07:22 #

   ”skjutsa lille Bambi till en viltvårdare” – det var ju just det någon hade gjort! Modern trafikdödad, och någon hade gjort sig besväret att leta rätt på det svältande kidet. Den här människan är uppenbarligen en kompetent djurvårdare. Hon hade ju lyckats hålla liv i det uttorkade och hungriga kidet, och fått det att åter skutta och visa livsglädje.

   Jag mår fortfarande illa av den här historien.

   • Unbeholder 20 september, 2017 den 09:00 #

    Nej, den här kvinnan är INTE en kompetent viltvårdare. En kompetent viltvårdare kan för det första lagen, för det andra tar de hand om djurungar med målet att kunna släppa ut dem (eller så fixar de en djurparksplats eller liknande, för rådjur som föds upp av människor blir lätt aggressiva när de blir äldre). I den här filmen gosar Bambi med både en katt och en människa, vad hade hänt kidet om det släppts ut som vuxen? Den hade gått raka vägen fram för att gosa med första bästa jägare under jaktsäsongen.

    Jag håller med om att Bambi skulle ha åkt till en viltvårdare, men att kidet behövde avlivas var inte satt i sten förrän någon promt beslutade sig för att det var en bra idé att gosa med det för att få en gullig film…

 10. birgitta lindqvist 27 juli, 2015 den 11:38 #

  Empati finns ordet kvar i ordlistan, folket vet ju inte vad det betyder kanske dags att införa det i skolan. När länsstyrelsen söker folk står det inte ni ska tycka om avlivningar och dödande. Mår illa undrar också hur kvinnan har blivit så hård och kall.

 11. Lisbeth 27 juli, 2015 den 10:24 #

  Jag kan hålla med om att det borde finnas andra möjligheter för Bambi. Men Länsstyrelsen och Polisen har gjort rätt. Det ÄR förbjudet enligt lag att ta in vilda djur.

  • naturist 27 juli, 2015 den 11:04 #

   De har gjort rätt att avliva ett ungt djur enligt dig? Fanns det inga andra alternativ än döden?

   • Silvana kindberg 27 juli, 2015 den 11:33 #

    Länsstyrelsen räddar inga djur,länsstyrelsen dödar bara djur.

  • Brottsoffer 27 juli, 2015 den 05:07 #

   Det är förbjudet, enligt lag, att råna, våldta och mörda men ändå kommer rånarna, våldtäktsmännen och mördarna inte sällan undan. Hur kommer det sig?

   Namnet på den/de som dödade Bambi, tack!

   Detta är en varning till alla oss andra. Lägg aldrig upp något på Facebook m.m. som kan identifiera dig.

   • forystablogg 28 juli, 2015 den 03:54 #

    Patricia Vareman 25 år med rätt att döda?

  • Brottsoffer 29 september, 2015 den 04:07 #

   Jag tittade på den fina videon igen. Älskade liten.

   Man kan inte bli annat än ursinnig över angivare och paragrafryttare.

 12. B. 27 juli, 2015 den 08:40 #

  Häng ut vilka handläggare det gäller, sen ta reda på hur många anmälningar de har på sig om tjänstefel som hamnat i papperskorgen, hett tips.
  De handläggarna är inga duvungar..
  Snart är de på på gården och tar alla djur där, har de inga anledningar-hittar de på någon.

 13. MF 27 juli, 2015 den 12:09 #

  Illamående blir man av de skadeglada angivare som njuter av detta, de är lika skyldiga som länsstyrelsen.
  Imponerad blir man av polisen som ger sig på unga tjejer men som står handfallna inför handgranater och dödsskjutningar.

 14. MF 26 juli, 2015 den 11:56 #

  En känd politiker yttrade några klassiska ord som passar in på länsstyrelsen.
  ”Dessa satans mördare”

 15. Anette H 26 juli, 2015 den 08:06 #

  djurskydd av staten = avlivning ja de har missuppfattat det mesta inom myndigheten , länsstyrelsen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: