Nu har djuren kommit

14 Jul

WP_001308Bilden ovan är från ICA i Hörby idag den 14 juli. Denna man har suttit här i flera månader, i ur och skur, sommar som vinter. Nu har han fått en ledsagare, en liten, bunden hund. Det var första gången jag såg den, den kan ha varit där högst en vecka.

På jordbruksverkets hemsida kan man läsa: ”Utomhus får hundar inte vara bundna ständigt. Detta gäller även om du använder löplina. Det är inte tillåtet att låta hunden vara bunden mer än två timmar och du måste se till så att den inte skadas.”

I januari omhändertogs två schäfrar i Gladsax mitt i natten av polis och Djurambulansen för att den ena var bunden i löplina nattetid.

Nu skall det bli intressant att se om samma regler gäller för tiggare som för andra djurägare. Om reglerna gäller eller om den lille får en enkel biljett till Djurambulansen i Skåne AB. Det brukar ju inte vara så populärt att ta djur från sk EU-migranter, dels för att man då kan anklagas för att vara rasist, dels för att dessa personer sällan har en fast adress dit man kan skicka förelägganden, dels har de ingen fast egendom att mäta ut.

För någon vecka sedan ryckte Henriette Bonde ut och omhändertog en kattunge från några tiggare i Skånes Fagerhult. Den påstods ha brist på vatten, fel foder och misstänktes vara insmugglad. Konstigt nog hade familjens hund alla papper i ordning så katten var nog svenskfödd. I vanlig ordning förpassades kattungen till de sällare jaktmarkerna efter en omväg över Djurräddarna dvs Djurambulansen i Skåne AB. Inget konstigt alls eftersom 75% av de omhändertagna katterna går raka vägen in i ugnen.

Hunden finns kvar tills vidare men bor alldeles för trångt dvs i familjens bil liksom familjen. Det är ett problem, säger Henriette Bonde till Helsingborgs Dagblad. När hon på studs omhändertog Charles hundar, som hade ett hus, var det inget problem.

nya hem

Nja, det där var ju inte hela sanningen. Bl a blev en hund biten efter två månader på ”pensionatet” och en av tikarna avlivades på Mikael Gustavssons inrådan. Han hävdade att hon inte var rumsren. Då är avlivning ett effektivt botemedel.

Hursomhelst så blir fortsättningen spännande att följa. Skall myndigheten vara politiskt korrekt och låta tiggarna bryta mot den svenska lagen, som i så många andra fall, eller gäller den svenska djurskyddslagen även för sk EU-migranter?

12 svar to “Nu har djuren kommit”

 1. BS 20 juli, 2015 den 12:11 #

  Mannen på bilden äger ingen hund, precis som tidigare nämnt. Mannen bor i en mindre lägenhet i Malmö tillsammans med två av de ursprungliga andra som han åkte hit med. Hans fru har precis åkt hem till Rumänien då de har barn där, och hans bror och en av de andra har precis åkt vidare till spanien då de ej hade möjlighet att bo så många tillsammans i någon av de lägenheter de lyckades hyra. De delade först hus med en äldre dam som sedan ej hade möjlighet till detta längre, då fick de flytta ut och bodder på gatan ett par veckor innan de fick tag på en mindre lägenhet i malmö och då splittrades.

  Hälsningar från någon som tagit sig tid att prata med mannen flera gånger, så gott det går.

  • forystablogg 23 juli, 2015 den 10:13 #

   Och nej, det handlar inte om hat eller rasism. Jag tycker det är djupt tragiskt att vuxna människor med föräldraansvar åker på vinst och förlust till främmande land utan att planera för boende, uppehälle, arbetssökning etc. Anledningen till att romer har svårt att få arbete eller är de första som får gå vid uppsägningar är inte rasism utan att de saknar utbildning, många som kommer hit är analfabeter. De måste ta eget ansvar och se till att barnen får en utbildning och de själva också. Vi löser inget genom att lura fler att lämna sina barn för att passivt sitta utanför affärer. Om han nu bor i Malmö och pendlar med buss så kostar en enkel biljett 90:- ord pris. Billigare på sommaren. Många söker tillfällig arbetskraft ex med bärplockning, det är hårt arbete och säkert dåligt betalt. Men alla måste börja någonstans. Arbete på dagen och kurser på kvällen. Men viljan måste finnas. Det räcker inte att räkna med att bli omhändertagen.

   • robert 23 juli, 2015 den 05:55 #

    Det är ingen som har sagt något om rasism här.

    Däremot bjuder du uppenbarligen på ryktesspridning.

    Det är illa nog.

 2. Jane 19 juli, 2015 den 01:02 #

  Lite trist att se sånt här när det inte har kollats fakta innan man lämnar ut någon på detta sätt. Denna mannen har precis som bloggen säger suttit där länge sen förra året någon gång. Men han har faktiskt ingen hund. Jag har varit på Kvantum flera gånger denna vecka och senast för 3 timmar sedan och där finns ingen som är hans. Ingen alls idag. Ibland har det suttit lite varierande hundar där, när ägarna är inne och handlar men för det är det INTE hans hund. Han har ingen hund heller när han går till bussen på kvällen. Tycker det är under all kritik att skriva en massa utan att ha kollat innan. Kan det vara ett sätt att få igång ett ännu större hat eller vad handlar det om att snacka innan man vet sanningen.

  • robert 20 juli, 2015 den 10:45 #

   Håller med. Trist utveckling.

  • forystablogg 23 juli, 2015 den 06:45 #

   Häromdagen omhändertogs en större hund som bodde i en bil i Göteborg. Varför får man inte tala om problemen?

 3. Brottsoffer 17 juli, 2015 den 03:38 #

  Jag har aldrig sett (i Stockholms län) vare sig barn eller djur med tiggarna men det lär väl komma. Nu ser jag inte ens till tiggarna. Man kan bara anta att de har åkt hem på lite semester, med all stöldgods som de har roffat åt sig här.

  Ni som står på tjuvarnas sida kan väl be dem att lämna tillbaka mina saker! De kan lämna in sakerna på närmaste polisstation.

  Att 75% av katterna går raka vägen in i ugnen av några som kallar sig ”Djurräddarna” är provocerande. Begriper inte hur de kan få fortsätta på detta sätt.

  • forystablogg 18 juli, 2015 den 06:09 #

   Kom just hem från en resa till London. Har gått och åkt kors och tvärs i den stora staden. Där såg jag inte en enda tiggare. Rent och snyggt, inga tältläger i parkerna.
   Barnen har också kommit. ”Jonathan, 10, hjälper pappa att tigga – i stället för att gå i skolan.Marta, 6, samlar pant. På nätterna sover de i bilar på Uppsalas parkeringsplatser.” http://www.aftonbladet.se/nyheter/article21009655.ab

   • Brottsoffer 18 juli, 2015 den 01:08 #

    Så hur kommer det sig att tiggarna inte finns i London? Här verkar det näst intill omöjligt att bli av med dem, även om man äger marken de sitter på och inte vill ha dem där.

 4. beskymrad 17 juli, 2015 den 09:22 #

  Har ni hört.något ang Djurambulansen avtal fr om augusti ? Ringde till polisen fick svar att DA har överklagat är säker på att dom får fortsätta😟 dom har haft lång tid på sig sedan listan släpptes 👎

  • Semesterfirare 17 juli, 2015 den 02:06 #

   Innebär överklagan att man får fortsätta? Det var allvarliga saker de satte honom på, kan vara svårt att överklaga. Frågan är var djuren till SPCA ska komma ifrån, så många människor väljer väl inte att omplacera via dem?

   • forystablogg 18 juli, 2015 den 06:15 #

    Det kan knappast finnas något intresse från polisens sida att fortsätta. Lantbruksdjur skall tas hand om på plats och flyttas direkt till ny ägare eller slakt. Det var så det var tänkt från början och besluten om omhändertagande resp §34 vad som skall ske med djuren skulle fattas samtidigt. Sedan ändrades det och då uppstod det tidsmässiga glapp som gjort att företag kunnat sko sig ekonomiskt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: