Den nya staden

19 Jun

Sverige blir allt mer likt övriga världen. När jag liftade runt Europa på 70-talet förundrades man över slumområden med enkla skjul. Häromdagen besökte jag Malmö som nu har ett helt kvarter med hundratalet skjul, tält av presenningar och gamla husvagnar.

DSC05264Om det bor fyra personer i varje ”hus” så bor det minst 400 där. En hel liten stad i staden alltså.

DSC05275När jag gick förbi vid halv sextiden på eftermiddagen återvände kvinnor och äldre gående från jobbet. Ensamma män kom i bilar. Efter besök på arbetsförmedlingen?

WP_001301Framför centralstationen. En helt ny yrkesgrupp.

DSC05270Fascinerande att se hur enkelt det går att ockupera en tomt mitt inne i Sveriges tredje största stad. När jag semestrade i England för några år sedan tvingades jag stanna på kvällen när regnet öste ner när vi inte hittade campingen. Vi bestämde oss för att sova i bilen. Det tog kanske 20 minuter innan en polisbil dök upp och en vänlig kvinnlig polis undrade vad vi gjorde där. Intillboende hade slagit larm.

”Husen” vid Industrigatan står vägg i vägg. Förut hette det zigenare, sen romer och därefter eu-migranter. Hur som helst, folket här är nog inte ute efter att bli svenskar.

DSC05287Släktsammanhållningen är stark, utbildning står inte högt i kurs, barnäktenskap är vanliga. Just här har det satts ut sopcontainrar men renhållningsavgiften faktureras knappast användarna.

BajsDet som vi anser tabu verkar vara helt naturligt för de tillresta. En verklig kulturkrock alltså. Det är vuxna människor det handlar om. Uppenbarligen saknar saknar de elementära kunskaper om vår sociala kod att så här beter man sig inte.  Även om det är ett accepterat beteende i hemländerna så är det det inte här. Här plockar vi to m upp efter våra hundar. Redan när de stiger ombord på bussarna till Sverige skulle det ges information om vad man får och inte får göra. En vän berättade häromdagen att de har samma problem i lilla Svedala. Tiggarna skiter i barnens lekstugor i parken.

Länsstyrelsen i Skåne har satt P för att vräka lägrets innevånare som kommunen ville. Vi får se vad som händer när bosättarnas barn anländer och skall gå i skolan. Hoppas de inte blir mobbade. För att inte tala om när det kommer husdjur. För så här kan väl inte en hund bo?

51 svar till “Den nya staden”

 1. Brottsoffer 1 februari, 2016 den 04:06 #

  För ett par tre veckor sen dök det upp fyra zigenare runt min bostad. Allt var nersläckt hos mig men jag stod ute och kikade på dem. Den här gången hade de med sig en stark ficklampa och de såg mig. De gick vidare.

  Ser ni någon zigenare med ryggsäck ute så kan ni ge er fan på att det handlar om en tjuv. Oftast går de åtminstone i par men de kan dela upp sig och ringa varann.

  Reklamutdelaren i mitt område är också zigenare. Perfekt alibi för att kolla om människor är hemma eller ej. Han bär ryggsäck.

 2. Brottsoffer 27 augusti, 2015 den 07:14 #

  För cirka en vecka sedan cirklade och spanade ett par zigenare, med mobiltelefoner i händerna, runt min bostad. De märkte att jag var hemma. De gick vidare och för några dagar sedan fick jag veta att en i området hade fått påhälsning av dem. De lyckades sno åt sig guldsmycken vid det inbrottet.

  I dag fick jag åter igen en spanare på mig. Denna gång var det en ensam zigenare på cykel med en pantburkspåse med sig. Det är ett litet trick de kör med för att förklara varför de uppehåller sig i bostadsområden de varken bor i eller känner någon.

 3. forystablogg 14 juli, 2015 den 06:44 #

  Nu får tiggarna känna av vad det svenska djurskyddet innebär. Länsstyrelsen i Skåne har låtit döda en rumänsk tiggarfamiljs kattunge. Då blev det ett ramaskri från svenskarna. Men betänk att så här behandlas svenska djur och djurägare varje dag. Djuren tas från sina ägare för de påstås bo för dåligt. Tänk ex på Charles i ”Djurskyddsinspektörerna”. Hans hundar hade ett hus och en stor hundgård. Då blev det inget ramaskri. Tiggarnas hund bor i en bil. Jag följer utvecklingen med spänning.

  ”Kattungen, som vara cirka åtta veckor gammal, togs därför ifrån ägarna efter beslut av jordbruksverket och avlivades sedan på grund av smittskyddsskäl.
  – Det var jättetråkigt för det var ett till synes friskt djur. Det är en speciell problematik. Vi får ofta larm om de här djuren, men eftersom ägarna ständigt flyttar runt så det är svårt att göra kontroller, säger Henriette Bonde.”

  ”Hunden fick stanna kvar hos sin ägare eftersom det fanns ett djurpass och alla hälsointyg var i ordning. Problemet är att den bor alldeles för trångt i familjens bil.

  – I vanliga fall när djur bor i för trånga utrymmen kan vi uppmana ägaren att åtgärda detta, men det går ju inte i sådana här fall. Familjen har inget annat hem, så nu måste vi se hur vi ska gå vidare, säger hon.”
  http://www.hd.se/lokalt/orkelljunga/2015/07/12/tiggarnas-katt-fick-avlivas/

  • Brottsoffer 1 februari, 2016 den 04:10 #

   Henriette Bonde kan upplysa zigenarna om att hon kommer att ta deras hund om de inte åtgärdar problemet.

   Ser inget större problem med att en hund slaggar i en bil och under dagarna befinner sig ute. Vet dock inte hur stor hunden eller bilen är.

 4. Brottsoffer 7 juli, 2015 den 06:36 #

  Varning för dessa romer/zigenare/EU-migranter/tiggare!

  Dessa fungerar som täckmantel och penningtvättare för sina släktingar och vänner som sysslar med kriminella gärningar t. ex. inbrott och stöld av metall från järnvägsspår etc. Får polisen tag i någon av dessa zigenare med mycket pengar så påstår de att de har tiggt ihop pengarna när det i själva verket handlar om pengar som kommer från stöldgods.

  I Stockholms län går dessa vidriga tjuvar runt i bostadsområden och knackar dörr. Tigger pengar eller pantburkar. Det är bara en fasad. Detta gör de enbart för att kontrollera om man är hemma. Ett trick de kör med är att sätta en käpp eller dylikt framför någons ytterdörr. Om käppen står kvar en eller två dagar senare så betyder det att ingen är hemma och då sätter de igång och stjäl allt av värde. Orkar de inte bära allt stöldgods så gömmer de undan stöldgodset i buskage för att komma och hämta lite senare.

  De är flera stycken och har mobiltelefoner för att varna varandra om någon ägare eller polisen skulle dyka upp.

  Detta är sant det jag skriver. Jag varnar er för att jag själv inte blev varnad. Polisen verkar inte göra någonting för att få fast dem. Ett undantag är Norrköpingspolisen (?) som gjorde en razzia i ett zigenarläger och fick tag i hundratalet stulna mobiltelefoner. Detta är något som zigenarna där jag bor är kända för att stjäla men polisen här verkar inte göra någonting.

  Varför skyddas zigenarna? Jag förstår inte detta alls. Vem som helst av oss andra skulle släpas inför rätta men inte dessa. De skiter och skräpar ner överallt, på allmänningen och på andras privata mark. Det är oacceptabelt.

  Tiggeri ska förbjudas ty varje människa har ett medborgarskap och den stat medborgarskapet är kopplat till är den stat som ska ta hand om personen i fråga.

  Zigenarna är 22 miljoner och det är dags att informera dem om preventivmedel för de kan uppenbarligen inte ta hand om vare sig själva eller sina barn. Hade en svensk låtit sina barn eller sina djur leva på det sätt zigenarna gör hade staten omhändertagit både djur och barn. Jag är inte för detta men zigenarna ska utvisas ur landet eller så ska barnen omhändertas. Lika inför lagen.

  Rumänien har fått miljarder för att ta hand om zigenarna så det är dags att de gör det.

  Ni som skyddar zigenarna kan väl be dem lämna tillbaka alla mina saker de har stulit!

  • robert 7 juli, 2015 den 07:16 #

   Hehe, nu börjar vi komma ner till flashback nivå. Så här låter dina meningsfränder på flashen:

   https://www.flashback.org/t2590504

   • Brottsoffer 8 juli, 2015 den 11:05 #

    Jag skriver bara vad som har hänt där jag bor. Jag är en av de personer som har blivit bestulen.

    Zigenare låtsas som att de vill arbeta men att de är utsatta för en rasism och fördomar som de inte kan göra något åt. Det är struntprat för om människor från all världens hörn kan få jobb så kan även zigenaren få det. De kommer med bortförklaringar.

  • eva 8 juli, 2015 den 02:54 #

   Du har helt rätt i det du säger ut med dom o pengarna deras land får vart går dom Sveriges lagar gäller tydligen bara för Svenskar

  • eva 11 juli, 2015 den 05:50 #

   Vem e du ??Stor i käften edu Vem Edu

 5. forystablogg 28 juni, 2015 den 06:14 #

  ”Det var förra veckan som kyrkogårdschefen skickade ett mejl till Malmö stad och polisen om att arbetsmiljön på Sankt Pauli-kyrkogårdarna är ohållbar. Värst är det på Sankt Pauli södra kyrkogården där arbetarna får städa undan avföring i buskarna, enligt Malte Sahlgren.

  – De använder den som toalett och uträttar sina behov, tvättar kläder i våra vattenposter och våra serviceanläggningar och stjäl våra vattenkannor, säger han.

  Enligt Malte Sahlgren är det EU-migranterna från det närliggande tältlägret på Industrigatan som utför sina behov i kyrkogården.”
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=6197947

 6. forystablogg 24 juni, 2015 den 09:14 #

  Nu är barnen här! Är det så här barn ska ha det i Sverige 2015:”Nu bor föräldrarna med barnen i trånga bilar på parkeringsplatser i och utanför Uppsala.
  I stället för att gå i skola eller förskola driver barnen runt bland bilarna eller utanför butikerna, där föräldrarna tigger,”
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article21009655.ab

  • Brottsoffer 7 juli, 2015 den 06:42 #

   Varför omhändertas inte barnen? Skulle det handla om svenska medborgare skulle staten ta barnen innan man hann blinka.

   Lika inför lagen!

 7. The Midas Touch 24 juni, 2015 den 05:45 #

  EU-emigranternas agerande i Sverige är en kostnad för svenska skattebetalare.

  Ska dom verkligen dessutom ha betalt för att de bär sig illa åt?!

  • eva 7 juli, 2015 den 08:21 #

   dom är inte bara en kostnad var blev Vitet av om en svensk har ovårdad tomt alla hundar länstyrelsen tar för att de e ostädat kan bara skratta åt detta helvetet o tycka synd om alla dessa svenskar som accepterar detta i tystnad som vanligt man kan ju bli anmäld för rashateri dom kommer från Thailand Filippenerna o plockar bär i svenska skogar men va fan gör tiggarna jo tigger men giter inte o jobba

   • Brottsoffer 7 juli, 2015 den 06:45 #

    Notera att i Rumänien får en arbetare cirka 2500 kronor i månaden. Detta plockar tiggarna i Sverige ihop utan att behöva göra något mer än att sitta. Deras inbrottstjuvar får ihop ännu mer.

    Ni som skyddar zigenarna kan be dem att lämna tillbaka alla mina saker som de har stulit!

 8. Bo Zackrisson 23 juni, 2015 den 09:33 #

  Ett alldeles utmärkt inlägg som beskriver förslumningen av Sverige. Vi behöver inte landa i en diskussion på individnivå, det räcker med att ur ett helikopterperspektiv få en överblick över samhällsutvecklingen. Själv bor jag i en av Stockholms söderförorter och kan bekräfta ungefär det som bloggägaren beskriver. Det gäller att backa. Då framstår mönster och konturer klarare. Jag skrev själv om detta för snart ett år sedan:
  http://www.lindelof.nu/skattebetald-valfard-och-invandring/

 9. robert 22 juni, 2015 den 06:58 #

  Fattigdom är aldrig vacker. Blir ni lika upprörda av alla brandattentat, misshandelshistorier osv som dessa människor utsetts för? Eller är ni nöjda bara ni slipper se eländet?

  /robert

  • forystablogg 22 juni, 2015 den 08:54 #

   Fattigdom tycker jag är en dålig ursäkt för att ockupera annans mark, skräpa ner, förorena i parker och lekplatser osv. Kommer vi att acceptera att tonårsflickor tas ur skolan och gifts bort av samma skäl också? Vilket är vanligt i denna folkgrupp och som i sin tur skapar nästa generation tiggare. Det upprör i alla fall mig.

   • robert 23 juni, 2015 den 07:28 #

    Jag har inte sagt nåt om ursäkter. Du tycker att det ser för jävligt ut och jag kan bara instämma och säga att ”nej, det är inte vackert”.

    Min fråga gällde något helt annat. Nämligen upprepade fall av mordbrand och grov misshandel. För att inte tala om spottloskor och annat otrevligt.

    Det säger mig något om samhällsklimatet som oroar mig klart mer än en förfulad gatubild.

    (För övrigt tycker jag att ditt bloggande är väldigt bra. Särskilt när du sparkar uppåt.)

    mvh

    /robert

    • forystablogg 23 juni, 2015 den 08:53 #

     Jag sparkar uppåt även nu på handlingsförlamade myndigheter.

     • robert 23 juni, 2015 den 09:26 #

      Så kan man givetvis se det och jag ifrågasätter inte din ärlighet.

      Noterar bara att ingen verkar särskilt upprörd över att det sparkas neråt ganska så rejält på gatunivå. En person har dött och två har blivit allvarligt skadade i anlagda bränder. Misshandel och trakasserier förekommer… Osv…

      /robert

     • forystablogg 23 juni, 2015 den 12:34 #

      Tyvärr blir det risk för gatans parlament när ”de styrande” är handlingsförlamade.Tror inte någon tycker det är bra.

     • elisabeth 23 juni, 2015 den 07:45 #

      Man ska inte sparka på dom som redan ligger lämna tiggarna ifred det är människor.

     • forystablogg 23 juni, 2015 den 08:46 #

      Och människor skall inte leva på detta sätt. Har du sett de gamla kvinnorna som placeras ut på morgonen vid en affär där de tvingas sitta tills männen (som skulle kunna vara deras söner) kommer med en stor bil på eftermiddagen och plockar upp dem?

     • Brottsoffer 7 juli, 2015 den 07:11 #

      De männen är ute på inbrottsturné under dagen. Kvinnorna är deras penningtvättare.

     • eva 7 juli, 2015 den 08:27 #

      Jaha men den hemlöse svensken som blev brutalt mördad stackaren han tiggde inte han plocka burkar som han panta någon tyckte att han skulle dö flytta till rumänien o hjälp dom där så vi blir av med dom i Vackra Sverige är smutsigt

    • eva 7 juli, 2015 den 08:05 #

     är dom utsatta för misshandel etc ?? va e detta för skitsnack dom generar oss svenskar genom att bygga sina kojor o sitta o skita o pissa överallt dom sitter överallt o säger HELP ME PLEASE ja har gett dom pengar men de e slut med de köper nåt för dom o äta i stället såg på tv att dom påstår att svenska män erbjuder 2000 för o få sex med en tiggerska .Dom ska inte va här ut med dom ja ser alldrig andra utlänningar ge ett bidrag dom spottar på dom

   • elisabeth 23 juni, 2015 den 07:42 #

    Ingen har valt att leva så här varken du eller jag och naturligtvis inte dom utsatta. Men det finns även svenskar som lever så här men dom försvinner i mängden.Den här gruppen av migranter kämpar dom flesta med att få ihop pengar till mat sjukvård samt skolgång till sina barn vilket dom INTE behövt om dom haft samma rättigheter som vi andra ska ha men ändå inte har .Så ge dom en slant och lite mat och tänk positivt dom kämpar för att nästa generation skall få det dom själva inte fick.

    • forystablogg 23 juni, 2015 den 08:42 #

     Även Rumänien har fri skolgång och skolplikt. Många av de vuxna som kommer hit är analfabeter. Hur skall de då kunna hjälpa sina barn? Ofta tas äldsta dottern ur skolan för att passa syskonen medan föräldrarna tigger i främmande länder. Tiggarresor till andra länder är ingen lösning på deras fattigdom. Tvärtom för det fattigdomen vidare till nästa generation.

   • elisabeth 23 juni, 2015 den 07:54 #

    Alla ni som tycker illa om tiggare och boende ut och tigg sjäva och naturligtvis prov bo så ni vet vad ni pratar om.

    • Hanne 24 juni, 2015 den 10:34 #

     Jag tycker inte illa om tiggarna, men jag tycker illa om tiggandet och att människor ska behöva bo i ”kåkstäder” .
     Bostadslös och fattig är inget jag behöver prova på mer, det har jag alltför stor erfarenhet av både för egen och för närståendes del.

    • eva 7 juli, 2015 den 08:32 #

     Ja e svensk haralldrig bott Fancy o varit mycket fattig men ja har alldrig tiggt pengar har fixat själv genom att plocka bär o sälja plockat burkar har alldrig klagat har varit mkt fattig men överlevt

     • Brottsoffer 7 juli, 2015 den 06:56 #

      Zigenare vill alltid att man ska tycka synd om dem. Det ska man inte göra. De ljuger så de tror sig själva. Jag minns en artikel med en zigenerska som berättade hur svårt hon hade och att hon knappt åt ett mål mat per dag. Hon hade fyra barn i Rumänien som väntade på pengar och pengar så de kunde gå i skola.

      Saken är den att det är gratis skolgång i Rumänien och detta med att hon åt ett mål mat om dagen gick inte ihop med den bild som visade en tjock zigenerska.

      Alla EU-länder är skyldiga att ta hand om sina medborgare så alla medborgare ska vända sig till sin stat när de hamnar i trångmål.

      FÖRBJUD TIGGERIET!

    • Brottsoffer 7 juli, 2015 den 07:04 #

     Ge mig din adress så att jag kan göra mot dig såsom zigenarna har gjort mot mig!

     Du är naiv och dum.

     Gå ut på http://www.youtube.com och leta efter zigenarklipp. Finns massor av klipp på hur de stjäl och bedrar ute i Europa. Det vi hittills har sett i Sverige är bara början. Ska vi få stopp på dem måste vi göra det nu.

     De finns i varenda liten by redan nu. Alla fattar att det är organiserat. Hatet växer mer och mer för varje dag.

     De som tigger är täckmantlar / penningtvättare åt sina tjuvbröder. Sanningen.

  • Hanne 23 juni, 2015 den 04:22 #

   Nej det är kanske inte alltid så vackert med fattigdom, men rikedom kan vara lika osnyggt !
   Att man inte vill att människor ska behöva bo såhär betyder inte att man vill dom illa, tvärtom faktiskt !
   Jag vill slippa se sådant här elände, jag vill verkligen inte att människor ska behöva bo såhär. Men att blunda och hålla tyst om det, eller att trycka gilla på alla sorgliga berättelser på Facebook om det hjälper inte ett dugg.

   • eva 7 juli, 2015 den 08:38 #

    men så bor dom i Brasilien-Afrika där ger ja en peng varje månad i bistånd ska dom oxå komma hit nej tack var o en får ta hand om sej själv vi svenskr måste följa regler o lagar o ha värdens hårdaste djurskyddslagar o alla kor som blir slaktade o har babys i magen som ligger död på slakteriet .ja e ingen rashatare men för fan tänk om de e ditt land ditt vackra sverige som är helt invaderat av fattigdom o så har vi sån efterfrågan på utbildade människor men soc är bättre o tigga är oxå bättre

  • Brottsoffer 7 juli, 2015 den 06:50 #

   Du har fallit för propaganda. Ta reda på vilka som attackerar dessa människor istället!

   De som attackerar zigenare är zigenare. Varför? Konkurrens. De är trots allt 22 miljoner och majoriteten av dem vill inte arbeta. Det är ett faktum och det är känt på jordens alla kontinenter.

   Be dem att lämna tillbaka mina saker som de har stulit!

 10. Loksin 21 juni, 2015 den 09:43 #

  Om dom tar dit husdjur kommer Ls vara där fortare än fort och ta hand om djuren, för så miserabelt får dom ju inte bo ! Men helt ok för människor tydligen …….

  • forystablogg 22 juni, 2015 den 08:58 #

   Vanligaste skälet till att omhänderta djur är att det är ostädat. ”Djuren levde i en oacceptabel miljö” brukar det stå. Vilken miljö är oacceptabel för människor? Är denna miljö oacceptabel för barn? Eller ska de omhändertas?

   • eva 7 juli, 2015 den 08:44 #

    Ja ska faktiskt testa o flytta till malmö med min husvagn o skaffa hundar o ha uppfödning gissa vem som kommer på besök på studs

  • Hanne 23 juni, 2015 den 04:53 #

   I Malmö tog dom ju dit ett djur, förmodligen kanske inte för att ha som gosedjur….
   Men vi har tydliga gränser för hur pass öppna i sinnet vi får vara, våra myndigheter drog igång en räddningsinsats, givetvis hakade media på. Det lilla djuret skulle inte behöva leva i sådan eländig misär, ingen mat, inget vatten, inget strö att stå på, det hela hade förmodligen pågått en längre tid och om det fanns någon ”ägare” så var väl denne oförmögen att rätta till bristerna.
   Det blev till att åka ambulans till närmaste uppstallningsanläggning, Självfallet så passade djurets ”räddande änglar ” på att göra ett inlägg på sin Facebooksida om hur det här djuret behandlats och kommentarerna lät inte vänta på sig, kan berätta att folk är både påhittiga och väldigt öppna i sina sinne när det gäller att ta itu med djurplågare, spelar ingen roll om man bor i slott eller tiggarkoja, här pratar vi inte bara sinne, kommenteringen liknade mer vansinne!!!

  • eva 7 juli, 2015 den 08:40 #

   Dom reglerna gäller bara oss dumma svenskar

  • elisabeth 23 juni, 2015 den 07:51 #

   Inte konstigt kommunen ifråga har ju inte ställt ut toaletter till dom så är renliga Sverige man måste ju ha råd att bajsa.

   • eva 7 juli, 2015 den 08:55 #

    Bajs är gödsel dom kan gräva en håla i skita i dom ska inte skita på våra kyrkogårdar där finns även Mc Donalds stora varuhus finns toaletter öppna ögonen o stanna opp o se vad som händer med vackra Sverige ja vill inte trampa i människoskit

 11. herbert falck 20 juni, 2015 den 12:24 #

  Mänskan har ju värde liksom djuren – det är just så det borde va – i länsstyrets värld.
  eller var det så här
  Djuren är ju också mänskor – det är just vad dom är – i fablernas värld.

 12. Astrid Lind 20 juni, 2015 den 08:50 #

  Date: Fri, 19 Jun 2015 14:50:45 +0000 To: astridlind@hotmail.com

Trackbacks/Pingbacks

 1. En värld som strider mot all logik | Astrids miljö- och samhällsblogg - 25 september, 2015

  […] 2015 där politiker och tjänstemän tappat all vett och sans. I juni besökte jag romernas stora läger på den ockuperade tomten mitt i Malmö. Den lär vara norra Europas största. Jag uppskattade […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: