Häststöld

4 Mar

 

tagna hästar

I torsdags den 26 februari omhändertog företaget Djurambulansen i Skåne AB Katarina Eliassons sju hästar på en gård i Båstads kommun. Katarina Eliasson som äger hästarna sedan den 14 februari 2015 hyrde en ligghall för sina hästars räkning, på gården Önnarp 1:2 i Båstads kommun.

Strax innan åker Sebastian Borg runt med sitt filmteam i jakten på hästarna. Han går bl a in olovandes in i stallet hos Folkessons far. Sebastian uppger för polisen att de har hittat magra hästar som måste omhändertas omedelbart, vilket polisen fattar beslut om. Senare ändrar man uppgifterna till att Folkesson deltagit i skötseln av hästarna.

bilagaAbild 2

Omhändertagandet har samband med att Katarinas sambo, Jörgen Folkesson, nyligen meddelats djurförbud för sina hästar. Jörgen Folkessons hästar, som av både Länsstyrelsen och andra har bedömts vara i gott skick, är numera överlåtna till andra ägare, och inhysta på andra ägares marker. Hästarna bedöms av flera olika hästkunniga personer vara i gott skick , de nya ägarna har inte djurförbud och utrymmena där hästarna hålls har inte varit föremål för Länsstyrelsens kritik.

Torsdagens agerande från Djurambulansens sida torde därför vara en ren stöld. Förfarandet har polisanmälts av ägaren.

En anmärkningsvärd detalj i sammanhanget är att en bil registrerad på Mikael Gustavsson, Djurambulansens ägare, de senaste dagarna har setts cirkulera i området där en av de nya hästägarna, Sven Inge Ericsson, hyser sina hästar. Bilen, en vit Volvo med registreringsnummer KZP 906, har varit synlig i området, bland annat på Sven Inge Ericssons privata gårdsplan i måndags förmiddag den 2 mars. Senast i tisdags kväll den 3 mars sågs bilen i ett skogsområde intill de hagar som Sven Inge Ericsson arrenderar.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAEn av de nya hästägarna, Sven Inge Ericsson, har redan varit föremål för Länsstyrelsens intresse i form av ett oanmält kontrollbesök igår tisdagen den 3 mars .

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAIdag har en polis beslutat att Folkesson överträtt djurförbudet för att han kört fram ett lass hö till en av hästhagarna på allmän väg. Han måste väl vara i sin fulla rätt att avyttra sitt hö när han inte får ha hästar längre eller tycker polisen att han skall äta det själv?

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAIdag har alltså Djurambulansen stulit ytterligare hästar som är helt lagligt sålda. Även detta tillgrepp är polisanmält.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERABilderna är från häststölden i Killeröd. Länsstyrelsen påstår sig inte känna till någonting.

117 svar to “Häststöld”

 1. Roland Andersson 15 november, 2015 den 09:15 #

  Jag behöver namnet på tjejen längst bak till vänster bild nr 3 eftersom de var hon som stal en bur inne i min frus lägerhet och de blir en rätts sak av detta alltsa på bild 3 med djurambulansens ägare på stöldturne. fyra-m@hotmail.com

  • forystablogg 17 november, 2015 den 10:10 #

   Nathalie Pike.

  • Undrande 28 november, 2015 den 01:36 #

   Antal anställda på Djurambulansen i Skåne = 5

   En av dem är Nathalie Pike. Vilka är de övriga?

   Mikael Gustavsson, Petra Borg och Sebastian Borg tillhör väl styrelsen.

 2. yorkielove 8 mars, 2015 den 01:41 #

  Ett annat amne delvis: SOS Djur pa TV 4!
  Dar sysslar man med djurvard och som det verkar empati for bade djur och manniskor.
  Djurambulansen har har helt andra varderingar an den i Skane.

 3. Fortsätt jaga ! 7 mars, 2015 den 03:58 #

  Det går naturligtvis inte att anmäla polisen för något polisen har gjort.

  Däremot finns det så vitt jag förstår någon internutredningsavdelning som någon borde lägga ett seriöst arbete att förse med material. Det borde åtminstone ha något större chans.

  Å andra sidan är väl frågan om det kunde gå att engagera några effektiva grävande journalister.

  • Jägare 7 mars, 2015 den 10:30 #

   Självklart går det, skriv till Rikspolisen så skickar de dig vidare. De har folk som utreder brott som begås av poliser och domare.

   • MF 8 mars, 2015 den 05:42 #

    Poliser som utreder poliser. Lycka till!

 4. Carina Hedberg 7 mars, 2015 den 03:27 #

  Det föreligger en misstanke om att Polismyndigheten och Djurambulansen i Skåne AB hjälps åt med att ”skramlar ihop” till Mikael Gustavssons skatteskulder ur djurägarnas plånböcker!

  Enligt tidningsartikel från den 4 mars 2015:

  Är det lämpligt att polisen skriver avtal med och anlitar ett företag som slarvar med skatten?

  – En statlig myndighet får ha avtal med folk som har skatteskulder. Men det
  handlar om att se till att de jobbar upp sig, säger Anders Westerlund på polisens enhet för inköp.

  – Vi har fått förhålla oss till skatteskulderna. Vi hade motkrav på
  Djurambulansen så han har skärpt till sig i allra högsta grad, säger Lars
  Förstell informatör på polisen i region syd.

  • Anders Borg 7 mars, 2015 den 03:41 #

   Jaha, då är det bara för alla både icke djurägare och djurägare att skita i att betala in sin skatt så kan ju Polismyndigheten hjälpas åt inom de sju polisregionerna att skramla ihop till våra skatteskulder också!

  • yorkielove 7 mars, 2015 den 03:41 #

   Mojligen betraffande skatteskulderna, men f.o. verkar det absolut inte sa.
   Antingen sa saknar Djurambulansen AB eller ocksa TV 4 helt omdome att visa ett sadant program som Djurskyddarna, formodligen bada.

  • Skattebetalare 7 mars, 2015 den 04:01 #

   Hur blir det då när Mikael Gustavssons skatteskulder är betalda och berörda djurägare har blivit svårt skuldsatta på obefintlig grund det vill säga på grund av Polismyndighetens välgörenhetsverksamhet? Ska Mikael Gustavsson, Djurambulansen i Skåne AB, Polismyndigheten och Kronofogdemyndigheten då hjälpas åt att driva in fodringar som saknar grund då staten genom tvång har skuldsatt oskyldiga djurägare för att betala Mikael Gustavssons skatteskulder?!

 5. Therese 7 mars, 2015 den 02:30 #

  Igår hade polisen möte om ärendet. Någon som har närmare info? Nästa vecka kommer Lst ha möte, inte om detta specifika ärende men det kommer att komma upp. Mötet handlar om Skånes djurinspektörer mm.

 6. Elsa Nilsson 7 mars, 2015 den 11:02 #

  En fråga som jag ställer mig är;
  Har inte Länsstyrelsen tystnadsplikt om vad de diskuterar internt, om vilka kontroller de ska göra, om vilka beslut de ska fatta etc.

  För om jag förstår det rätt så har Djurambulansen byggt om och byggt ut under en längre tid för att kunna göra ett större omhändertagande, så de måste ju ha varit informerade om vad som komma skall på något sätt.

  Då måste det ju finnas en läcka hos Länsstyrelsen som berättar för Djurambulansen om var de ska kontrollera och vem som ska kontrolleras och vem som kommer att få djurförbud etc.

  Och om den läckan har informerat Djurambulansen under rätt många år så kan ju Djurambulansen även varit och spanat även där och ringt och anmält djurägare som redan varit under Länsstyrelsens kontroll och i farosonen
  Och sedan ryckt ut och spelat hjältar.. och sålt djuren till vänner och bekanta….

  Detta är fullständigt korrupt.

  Det skulle nog behöva städas hos Länsstyrelsen, Polisen och Djurambulansen borde få näringsförbud och de som jobbar där djurförbud! Så de kunde få smaka på sin egen medicin!

  • forystablogg 7 mars, 2015 den 11:30 #

   Här behövs inga ”läckor”. De ser varandra som arbetskamrater. Djurambulansen ser polisen som kollegor.

   • ledsen 7 mars, 2015 den 01:47 #

    Så är det. Djurambulansen gör beställningar hos den aktuella polisen och länsstyrelsen.

    Om vi jämför det kattstall i Stockholms län som tar emot stulna katter så finns ingen läcka där heller. De är i maskopi, gamla kompisar och kollegor.

    Länsstyrelsen har godkänt och delat ut 840 000:- till kattstallbygge. Självklart måste de då se till att ett flöde av katter kommer in till ägaren. Det är därför de är på alerten med att sätta dit kattstall som vägrar döda friska katter. De vill få bort konkurrensen.

    Denna kattstallsägare har nu öppnat upp en verksamhet som ska ta emot andras hästar (läs omhändertagna). Det kommer göras beställningar och polis+länsstyrelse kommer att agera tjänare. Precis som nere i Skåne län.

    • yorkielove 7 mars, 2015 den 02:58 #

     Nu maste vi se till att vederborande ansvariga ar informerade om detta. Om de inte agerar, kan de i alla fall inte skylla pa att de inte informerats ( vilket de uppenbarligen redan blivit).
     Detta vansinne far inte fortsatta.
     Ja, det finns djurmisshandel och djurplageri, men att odsla tid och resurser i ovrigt pa sadana har fall, som inte alls handlar om djurplageri fran djurhallarnas sida, utan fran omhandertagarnas ar oacceptabelt!

  • Carlos 9 mars, 2015 den 06:22 #

   Det är inte märkligare än att Mikael Gustavsson och djurskyddsinspektörerna är vänner. Vi såg ju när Henriette Bonde stal Charles hundar och ljög han rätt upp i ansiktet när hon säger att dom skall ringa ett hundpensionat ? Med andra ord så kalla hon Djurambulansen för ett hundpensionat. Inget fel på hundarna enligt vet. besiktning.Felen uppstod när djurambulansen fick dom sårskador som fick behandlas av Distriktsveterinär som för övrigt inte vill lämna ut journalen.Sedan ringer Mikael Gustavsson länsveterinären för att han vill avliva en hund som inte var rumsren ? Vilken Djurskyddare folk sitter och ger tummar. Ni som ger honom tummar kan skämmas i kapp med resten av våra kriminella myndigheter

 7. Carina Hedberg 7 mars, 2015 den 06:40 #

  På sannolika skäl leker far och son, Mikael Gustavsson och Sebastian W Borg vid åkeriföretaget Djurambulansen i Skåne AB amerikanska djurpoliser i Sverige. De är insatta i ärendet sedan tidigare omhändertagande och har säkerligen uppgifter om att Jörgen Folkesson har som så många andra i Sverige på obefintlig grund meddelats djurförbud. Enligt den normala arbetsordningen vid åkeriföretaget Djurambulansen i Skåne AB bedriver man på olaga grund, utan behörighet och utan tillstånd spaning på ”redan kända djurägare”. En i åkeriföretaget engagerad ”spanare” ertappar Folkesson med att inte bara leverera grovfoder till en av hans kunder utan han ertappar även Folkesson med att ha hästar på sin fastighet. Enligt den normala arbetsordningen vid åkeriföretaget Djurambulansen i Skåne AB kastar man sig panikartat på telefonen och anmäler pågående brott – brott mot djurskyddslagen – (att Folkesson har hästar i strid mot ett djurförbud som meddelats på obefintlig grund och han har inget §16-tillstånd att hålla fler än 9 hästar som är äldre än 24 månader). Polismyndighetens huvudarbetsuppgifter är ju trots allt att bekämpa och utreda brott. Vid Polismyndigheten är ingen speciellt insatt i de bestämmelser som reglerar djurhållningen i Sverige och faktum är att de är inte heller speciellt insatta i de lagstiftningar som reglerar deras egen verksamhet. Den normala arbetsordningen vid Polismyndigheten är dock att när de får in ett larm om pågående brott då måste myndigheten agera. En fullständig novis vid Polismyndigheten ger order om omhändertagande som grundas på de uppgifter som ”spanarna” från åkeriföretaget Djurambulansen i Skåne AB inkommer med. Brottsutredning före verkställighet ses som överflödig då ”spanarna” hänvisar till meddelat djurförbud. Polismyndigheten fattar därför beslut om omhändertagande av djur i enlighet med djurskyddslagens 31 § punkten 3 av vilken det framgår följande: 31 § LÄNSSTYRELSEN ska besluta att ett djur ska tas om hand genom Polismyndighetens försorg om ett beslut som meddelats enligt 29 § inte följs. Den delen om att: Om beslutet har meddelats av Polismyndigheten, ska beslutet underställas länsstyrelsen, som snarast ska avgöra om det ska fortsätta att gälla avser § 32 som enbart får användas vid akuta nödsituationer och vid höggradig vanvård då den utgör en specialregel, vilket innebär att Polismyndigheten FÅR INTE FATTA DET AKTUELLA BESLUTET OCH DE FÅR INTE HELLER AGERA UTAN LÄNSSTYRELSENS MEDVERKAN! Dessutom är Folkesson såvitt jag vet ännu inte DÖMD och visserligen kan en misstanke om brott föreligga MEN det föranleder inte att några åtgärder vidtas förrän den eventuella skulden har lagenligt blivit fastställd i enlighet med den straffprocessuella ordningen som enbart kan ske i Tingsrätten som första instans eftersom ingen kan bli tilldömd böter eller fängelse i de allmänna förvaltningsdomstolarna därför de saknar behörigheten att utreda brott och att skipa rättvisa i brottmål. Utöver detta finns det ytterligare en stor mängd omständigheter som markerar att hela förfarandet är rättsvidrigt bland andra att hästarna, varje individ, har inte veterinärundersökts före transport, hästarnas identitet, varje individ, har inte fastställts och de faktiska hästägarförhållandena har inte säkerställts före lastning vilket SKALL ske både i enlighet med lagstiftningen och i enlighet med de avtal som Mikael Gustavsson för åkeriföretaget Djurambulansen i Skåne AB har undertecknat med Rikspolisstyrelsen, numera Polismyndigheten.

  • yorkielove 7 mars, 2015 den 07:18 #

   Underbar kommentar till ett undermaligt omhandertagande!
   Sa gar det nar de, som inte har kunskap och inte bekymrar sig om avsaknad av denna kunskap forsoker utfora arenden, som de inte beharskar.
   Denna ”lat ga mentalitet” tillsammans med att ingen myndighet numer tycks ta ansvar for sitt omrade ar mycket farligt for alla invanare, eftersom det demoraliserar samhallet.

  • Carina Hedberg 7 mars, 2015 den 07:33 #

   Dessutom ska åkeriföretaget Djurambulansen i Skåne AB beläggas med näringsförbud med omedelbar verkan då de sedan år 2000 när företaget bildades och vid registreringen år 2005 ger sig ut för att utöva veterinärverksamhet fastän det i bolaget i finns någon person som är behörig att utöva det veterinära yrket. Utöver detta använder sig företaget av omfattande vilseledande marknadsföring på mer än ett område, vilket på senare tid även understöds av förbundet WRAS – Westernryttarnas förbund. Jiihhha, Howdy Cowboy!

   • Carina Hedberg 7 mars, 2015 den 07:53 #

    Rättelse av skrivfel:

    Dessutom ska åkeriföretaget Djurambulansen i Skåne AB beläggas med näringsförbud med omedelbar verkan då de sedan år 2000 när företaget bildades och vid registreringen år 2005 ger sig ut för att utöva veterinärverksamhet fastän det i bolaget INTE finns någon person som är behörig att utöva det veterinära yrket. Utöver detta använder sig företaget av omfattande vilseledande marknadsföring på mer än ett område, vilket på senare tid även understöds av förbundet WRAS – Westernryttarnas förbund. Jiihhha, Howdy Cowboy!

    • ledsen 7 mars, 2015 den 08:16 #

     Djurambulansen i Skåne AB

     VERKSAMHET / ÄNDAMÅL
     Bolaget skall syssla med hämtning, leveranser, avlivning och omhändertagande av djur samt konsultation och rådgivning inom nämnda områden samt bedriva skötsel och andra därmed sammanhängande konsultuppdrag samt idka därmed förenlig verksamhet.

     SVENSK NÄRINGSGRENSINDELNING – SNI
     75000 – Veterinärverksamhet

     • yorkielove 7 mars, 2015 den 08:22 #

      Avlivning?

     • ledsen 7 mars, 2015 den 08:53 #

      Javisst.

      http://djurambulansen.nu/trotjanar.asp

     • ledsen 7 mars, 2015 den 08:55 #

      Ursäkta, förra länken var nog fel. Det är denna som gäller:

      http://djurambulans.com/trotjanaravlivning/

     • Basse 7 mars, 2015 den 12:42 #

      Många djur mår dåligt på deras anläggning i Örkelljunga, jag har själv sett det. Hur kan de sköta om så många djur, de som omhändertas måste väl ha specialistvård?? De tas för de är vanvårdade, har de någon utbildning för detta?

     • ledsen 7 mars, 2015 den 01:20 #

      Hur många är egentligen anställda hos Djurambulansen och hur många djur, i genomsnitt, befinner sig på platsen?

      Någon som vet när nästa upphandling blir av?

     • forystablogg 7 mars, 2015 den 03:03 #

      Ny upphandling skall göras i maj.

     • Lisbeth 9 mars, 2015 den 11:15 #

      Det finns troligen ingen SNI-kod som passar bättre än den här. Det är ingenting de själva har bestämt.

    • Carina Hedberg 7 mars, 2015 den 08:24 #

     Presentation av förbundet WRAS från 2012:

     • Carina Hedberg 7 mars, 2015 den 08:25 #

      Jag säger bara:

  • Ville Vessla 7 mars, 2015 den 09:11 #

   Det som synes märkligt är att polisen för en gångs skull är på alerten vad gäller påstådda brott. Annars är ju stölder legitima inom polisen. Utsikten att få en inbrottstjuv fälld med polisens hjälp är väl i det närmaste obefintlig även om han gripits i gärningen. Polisen är då mest intresserade av om inkräktaren skadats i samband med gripandet så att målsäganden kan lagföras. Man kanske skulle privatisera även denna del så att inbrottstjuvars rättigheter kan tas tillvara på ett effektivare sätt. Det borde väl finnas någon privat aktör som är intresserade av att klämma pengar ur brottsoffer eftersom en inbrottstjuv blir utsatt för psykiskt lidande vid ett eventuellt gripande vilket kan få negativa konsekvenser för hans rehabiltering. Skicka räkningen till den som haft inbrott i bostaden för polisens utredning och gärningsmannens rehabilitering. Har hen inbjudit till inbrott i bostaden borde hen väl också vara skyldig till att försörja inbrottstjuven och svara för hans rehabilitering, det är tydligen en sådan utveckling vi vill ha i framtiden, Det synes som om framtiden var mycket bättre förr.

   • forystablogg 7 mars, 2015 den 11:06 #

    Ja prioriteringen är högst märklig. Polisen i Stockholm vägrade komma ut till och säkra spår hos en stor bilhandlare som haft inbrott en lördag.
    http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20408454.ab
    När Djurambulansen kallade ryckte skånepolisen omedelbart ut för att komma över en tillvaratagen hund hemma hos mig också det en lördag.
    https://forystablogg.wordpress.com/2015/03/02/en-nara-djurambulansenupplevelse/

    • Ville Vessla 7 mars, 2015 den 11:40 #

     Har slutat att anmäla inbrott och stölder eftersom polisen inte längre utreder stölder och inbrott enligt de uppgifter jag själv fått från polisen. Trodde tidigare att pågående inbrott skulle anmälas till polisen men jag hade tydligen helt fel eftersom jag själv istället fick en akt hos polisen samt en reprimand för att jag störde deras arbete/sömn på kontoret. Fick senare ett skadestånd av JK men vad hjälper det när enda syftet med polisens verksamhet är att någon måste lyfta lönen som hör till tjänsten. Skall man besöka en polisstation är det lämpligt att ta med sig vittnen för då kanske inte polisen i receptionen kastar pappren i ansiktet på dig.

  • Kerstin S 7 mars, 2015 den 10:18 #

   Words! Hur ska de klara sig ur detta? Var väl några veckor sedan de gjorde likadant med två schäfrar? Djurstölderna ökar i länet, nu vet vi vilka tjuvarna är.

   • forystablogg 7 mars, 2015 den 11:38 #

    I regel fastställs polisens beslut av länsstyrelsen. Man är så vana vid detta förfarande så man gör aldrig någon utredning om omhändertagandet varit befogat. Det är inte för inte man ger sig på de som man anser vara lätta att vinna över. Ofta ensamma eller äldre människor. De som Djurambulansen och polisen trodde ägde schäfrarna var närmare 90 år. Nu var det inte så och därför tvingades man backa. Om alla omhändertaganden gicks igenom av en utomstående granskare skulle det visa sig att det i ytterst få fall varit befogat. Men det skulle inte ha gett lika mycket pengar till Djurambulansen. Det finns någon hållhake här.

 8. Elsa Nilsson 6 mars, 2015 den 07:58 #

  Är det någon som vet hur det är med hästarna som nu är i Djurambulansen så kallade vård?

  Jag var på djurambulansen auktion när de andra hästarna såldes och såg hur misskötta/skadade de var efter att ha varit i djurambulansens ”omvårdnad” i 3 månader.
  FY FAN rent ut sagt vad de såg ut och vad de hade fått genomlida.
  Mår dåligt varje dag över att dessa nu ska behöva gå igenom samma helvete som de andra fick göra.
  Kan man göra något?? Vill göra något!! Vill inte att även dessa hästarna ska lida!!

  • Linda 6 mars, 2015 den 08:51 #

   Polisanmäla Micke för häststöld. De har tydligen ringt polisen själv före omhändertagandet. Beställer de jobb till sig själva?

  • ledsen 7 mars, 2015 den 08:49 #

   Länsstyrelsen brukar hävda att omhändertagarna (i detta fall Djurambulansen) har tillstånd att behandla djuren som kommer i deras vård på det sättet dvs sämre än hos djurägarna, i vissa fall mycket sämre. Vid det här laget skulle de annars vara satta med djurförbud.

   Det ärende du tar upp är inte det första där djur har behandlats illa av Djurambulansen. Ta t. ex. de stackars getterna som Djurambulansen plågade och som sedan bara försvann. Djur som bara försvinner? Hur kan något sådant ske när myndigheter är inblandade? Man kan inte tro att det är sant men så är det.

   Det handlar inte om att de bryr sig om djuren utan det handlar om att de vill åt pengar. Pengarna får de ut genom utpressning av djurägarna. Om det inte går står skattebetalarna för notan. Sen att de får djuren gratis eller för småpengar är som grädde på moset. Gratis är gott och det är ännu godare när man har uppbackning av korrupta alternativt inkompetenta personer på de aktuella myndigheterna.

   Det har visat sig att flera inom både polisen och Länsstyrelsens djurenhet äger t. ex. hästar och hundar som de tävlar med. Dessa vill gärna sätta djurförbud på de bestulna också, så att konkurrensen minskar.

   Sen är det bra, enligt dem, att trakassera och spana på djurägarna så att djurägarna blir störda i sinnet, vilket kanske leder till att de inte heller konkurrerar på arbetsmarknaden. Bonus för dem.

   Det jag skriver är nog mer sant än man tror.

  • Elin 7 mars, 2015 den 11:34 #

   Jadu Elsa, Djurambulansen är mer engagerade i att hänga ut Jörgen än att sköta hästarna i dagsläget. Man skulle vilja åka ut till deras anläggning och kika. Tror dock inte de släpper in besökare…

   tyvärr kommer hela processen dra ut ännu mer ju fler anmälningar som kommer in. Micke menar på att han blir anmäld dagligen av privatpersoner så det bryr han sig inget om. Han har polisen bakom sig så det spelar ingen roll..

   djur blir om händertagna för ägarna inte följer alla konstens relger, men när djurambulansen inte följer reglerna för att se till djurens bästa, vem ska omhänderta djuren från dom?

   hur detta kommer sluta, det kan man verkligen undra. Bryr sig folket om hästarna fortfarande eller ska de bara sätta stopp för Jörgen och de nya ägarna?

   Denna bloggen borde spridas överallt, folk borde veta hur det går till bakom kulisserna och inte bara ”åh vad bra nu har hästarna det bättre hos någon som bryr sig”!!! Skitsnack….

   • Cissi 7 mars, 2015 den 11:57 #

    Anmälningarna rasar in dagligen säger Micke men vad gör hans kompisar på länsstyrelsen? Ingenting, de ringer honom och avskriver sedan anmälningarna. En av anmälningarna handlade om kor som omhändertogs, de hade inte fått mat och vatten på en hel helg, stod i en liten hage Vid slakt hade de rasat mer än 50 kg efter vistelsen hos Djurambulansen Skåne. Vad gör Sverker Olsson när han ser anmälan, jo, ringer och frågar om anmälan och lägger sedan ner den.? För övrigt får man inte ha 45 kaniner i två boxar, de slår ihjäl varandra. Det ska ett djurhem kunna, där visar återigen Micke med personal vilken okunskap de har. Det anmäldes för de kaninerna hade inte heller fått mat och vatten, plötsligt försvinner anmälningarna hos länsstyrelsen. Deras klagomålssystem består av post-it lappar på lekledarens, förlåt… chefen Marcus bord, tas anmälningarna på djurambulansen och SPCA emot likadant?

 9. Sars 6 mars, 2015 den 08:15 #

  Bara undrar om ägaren vet om att hennes namn, personnummer och mobilnummer nu sprids som en löpeld på nätet. Ett riktigt varsågod åt bedragare.

  • yorkielove 6 mars, 2015 den 08:22 #

   De uppgifterna ar offentliga, savida personer inte har skyddade personuppgifter.
   Alltsa jattelatt for vem som helst att ta reda pa.

   • nn 6 mars, 2015 den 05:25 #

    Att uppgifter är offentliga innebär inte att man får sprida dem hur som helst

    • yorkielove 6 mars, 2015 den 05:52 #

     Jo, savida de inte ar sekretessbelagda far man ta del pa plats eller kopiera och ”sprida hur som helst”, vilket ocksa gors med de handlingar ang. dem, som drabbats av lansstyrelsernas mycket ofta tveksamma beslut och dessvarre ovidkommande , bevisligen felaktiga utlatanden och fotografier.

    • Lisbeth 9 mars, 2015 den 11:18 #

     Uppgifterna är inte hemliga. Och för ordningens skull kan det vara viktigt att veta att det var sociala media som lade ut fotot på registreringsbeviset, inte Djurambulansen, Polisen eller Länsstyrelsen.

    • Carlos 9 mars, 2015 den 06:39 #

     Tänk om det var så att ägaren ville att det skulle spridas ? Galten o Kultingen är inte så noga med vad dom sprider trots att dom har tystnadsplikt. Lägger upp bilder på sina fan sidor om deras besök hos djurägare.

     • Pia 9 mars, 2015 den 09:10 #

      Hade dom bara nöjt sig med att lägga ut bilder, det berättas även historier kring vad som ev kan ha hänt djuren hos tidigare ägare, eller hintar om det, och kommentarerna som följer är löfte om både tortyr och utdragen plågsam död åt tidigare djurägare.
      Att folk inte genomskådar detta är för mig en gåta,

      Sedan tror folk även att djurens nya kärleksfulla förevigahem kollas upp noga, så är inte alltid fallet, ingen koll alls ibland.

      En annan sak som är märklig är att Djurambulansen i Skåne ber om donationer, har folk verkligen inte mer vett än så, varför skänka pengar till ett vinstdrivande företag som skriver ut fakturor på ibland miljonbelopp,

      Av mig får dom varken tummen upp eller ett enda korvöre!!!

 10. Ylva Bengtsson 5 mars, 2015 den 01:12 #

  När man ser bilderna och får förklarat vem som är vem och även vem som är sambo med vem. Då får man också förklarat var vissa i ”sambons” bekantskapskrets fått sina billiga hästar ifrån, alla med okänd härstamning, köpta för ett par tusen kronor.

  Om någon rotar bak i tiden från 2010? när detta började hända i Skåne och tittar på om alla omhändertaganden pga vanvård verkligen var/är vanvård eller det bara är bluff precis som detta med Jörgens hästar så har nog Djurambulansen stulet åtskilliga djur genom åren.

  Så nu borde väl alla de som ”köpt” häst ”under bordet” från Djurambulansen vara lite rädda (slut på att beställa billiga hästar/ponnyer från Djurambulansen nu?)

  För det är väl straffbart att köpa något som är stulet?
  Även om man köper i god tro…

  Vilken jävla härva detta kan vara om man börjar titta på djupet på detta.
  Hoppas det är någon som har kunskap att gräva djupt i detta så allt kommer upp till ytan och alla de oskyldiga människorna som är drabbade får upprättelse.

  • Dalmas 5 mars, 2015 den 01:21 #

   Intressant, intressant…. tips till Skatteverket kanske?

  • yorkielove 5 mars, 2015 den 04:11 #

   Jag hoppas att vi alla kan hjalpas at att grava!
   Brukar ge bast resultat.

 11. JK 5 mars, 2015 den 11:25 #

  De største Tyveknægte er altså Statens medspiller her polisen som spiller ping pong med Lst og lst som spiller ping pong med de offer de håndplukker och sedan forsöker disse offer at få hjälpe och vider kaster dette ping pong system til ratslige indstandser som Igen jobber i hop med Lst och polisen och sedan kommer at afvise et erne for at det er Store pengen i omlöb och disse tager då brug af ringe metoden for andrer der også samerbejder med Lst så hele herligeheden bliver i ” Familen ” så Staten få hjem tyverri gosse for vanlige folk som gå i fån hus og hjem og så taber hele deres opbygningen til , Små folk som leger Gud og formynner på andres bekostningen .. Sandelige et flot Træk af Svenske stak af Sverige at Mishandle deres egen borger for at få deres egen dele og så Stjæle deres liv .. føj for pokker alt dette skal frem så folk kan se at Sverige er blevet det nye Øst land og metoden er temmelig u smagslig efter som deres forklaringen på alt involevere så mange folk som også driver driften med Ping pong system .. og fra tager sig forpligtelsen af Ansvar for folket !!

 12. Louise A-sson 5 mars, 2015 den 10:57 #

  En intressant fråga är, till vem ska Djurambulansens ockerfaktura skickas? Den kan inte skickas till Folkesson eftersom det inte är hans djur. Den kan inte skickas till den nya ägaren då han varken har föreläggande eller djurförbud som föranleder ett omhändertagande. Blir nog polisen som får betala den, givetvis inom 30 dagar. Mikael Gustavsson går skrattande till banken.

  • yorkielove 5 mars, 2015 den 11:11 #

   Dvs skattebetalarna betalar. Om dessa visste det kanske deras indignation over ”djurplagare” skulle minska.

  • Siciliansk aftonsång 5 mars, 2015 den 12:01 #

   Fakturan skall betalas av den som beslutet är riktat mot. Den kommer troligen att bli liggande väldigt länge hos polisen och ticka ränta för att om något år överlämnas till kammarkollegiet för indrivning. Bestrides fakturan måste kammarkollegiet stämma verderbörande som beslutet riktats mot. Tingsrätten kommer då att pröva om förutsättningar för betalningsansvar föreligger. Då skall polismyndigheten bevisa vem som äger djuren och är betalningsansvariga. Tingsrätten godtar inte oklart svammel om skenöverlåtelse. utan kommer nog snarare att konstatera egenmäktigt förfarande eller stöld och avvisa mål angående betalningsansvar.

   • yorkielove 5 mars, 2015 den 12:14 #

    De, som stulit hästarna blir i så fall betalningsansvariga för sin stöld. ( Om de åtalas och förhoppningsvis döms av allmän domstol.)

    • Siciliansk aftonsång 5 mars, 2015 den 02:46 #

     Det finns väl tyvärr ingen åklagare som är intresserad av att ta upp ett sådant ärende utan man får väl kämpa på efter bästa förmåga på egen hand. Om tingsrätten i ett tvistemål om betalningsansvar konstaterar att djuren har stulits så innebär ju inte detta att de blir fällda för brott. Detta skall ju ske via åklagare i brottmål eller om denne nedlagt ärendet i enskilt brottmål. Att gå via åklagare så innebär det ju att man skall gå via polisen för att anmäla polisen för stöld och där finns det många tillfällen att undanröja ärendet på vägen, de kommer ju att göra allt för att ärendet inte skall nå allmän domstol.

     • yorkielove 5 mars, 2015 den 03:00 #

      Ja, som David mot Goliath!
      Sjalva systemet med Lansstyrelsernas tolkningsforetrade och deras samrore med polismyndigheten ar av ondo, anser jag.
      Det borde finnas en neutral enhet, som granskade lansstyrelserna. De kan inte envaldigt tillatas tolka lagar, som det passar dem. det ar rattsvidrigt!
      Naturligtvis kan Djurambulansen AB inte det heller.

   • Louise A-sson 5 mars, 2015 den 12:41 #

    Fakturan kan inte vara till Folkesson då hästarna är sålda. Fakturan kan inte heller tilldelas den nya ägaren då han på inget sätt kan ha misskött hästarna, fått föreläggande eller djurförbud på så kort tid. Är Folkessons djurförbud utfärdat i Tingsrätten? Svar nej, alltså inte giltigt. Vad gjorde Mikael Gustavsson på den nya ägarens gård? Det är inte första gången han bedriver spaning på potentiella djurägare då han kan tjäna en hacka. Vilken är vittnet/vittnena? Säkerligen hans vänner som han gärna betalar en slant till. de ska tänka på att det är straffbart att komma med falska anklagelser och anmälningar. Varför var det en oanmäld kontroll dagen efter Mikaels snokande, av vilken djurskyddsinspektör? Varför var inte Länsstyrelsen inblandade vid omhändertagandet, var det för de godkänt dessa hästarnas nya ägare eller de ljuger? Djurskyddets chef Marcus Björklund godkände de förra 7 hästarnas omhändertagande, även de sålda från Folkesson till annan ägare. Hur kan polisen bestämma att djuren är LIDANDE, så mycket lidande att det var skäl för ett akut omhändertagande? Förmodligen beställt av Gustavsson själv då han såg alla guldpengar fladdra förbi hans stora näsa. Då fick han brått och iscensatte allt. Sen kommer de att stå på anläggningen och få gratis omvårdnad och gratis foder som skänkts till SPCA. Men det fakturerar Mikael till polisen som inte kontrollerar detta. Därefter värderar han djuren själv och tar förtjänsten i egen ficka, tji fick djurägaren som förlorade djuren, får en fet faktura och blir blåsta på intäkterna vid försålt djur. Nu är det bara att tipsa polisen, de har fått upplägget och tipsen gratis.

    • Siciliansk aftonsång 5 mars, 2015 den 02:03 #

     I liknande fall som detta har det varit den tidigare ägaren som fått fakturan från polisen. Delar naturligtvis uppfattningen att det är fel men polisens handläggaren måste ju naturligtvis skicka fakturan till någon. Min uppfattning om polisen är att de i alla typer av ärenden har en otrolig förmåga att inte följa de regler som finns, de är ju ändå i slutändan aldrig ansvariga för något ändå. Det finns ett fall där det i polisens köpeavhandlingar vid försäljning av omhändertagna djur uppgetts att det försålda djuret tillhör en viss person men att polisen anser att djuret tillhör en annan person som därmed inte följt sitt djurförbud. I dessa köpehandlingar upprättade av polisen står det att det försålda djuret ägs av AA men har sålts för BB:s räkning. Förklara hur detta har gått till den som kan.

    • Linda 6 mars, 2015 den 08:53 #

     Du hade rätt, Gustavsson har beställt omhändertagandet själv. Fy fan, när ska folk vakna!

 13. Anette H 5 mars, 2015 den 10:08 #

  Hästarna blev stulna och grisarna , var inte länsstyrelsen inblandad i de stölderna , var det polis och MG som rövade bort djuren själva

  • ledsen 5 mars, 2015 den 10:42 #

   Ja, det verkar som det eller så låtsas LST att de inte vet om det.

 14. yorkielove 5 mars, 2015 den 08:38 #

  Otroligt oseriost!
  En ”liten detalj” I allt annat djurambulanselande var nar Mickes son skulle aktivera den polskimporterade, ev. Rabiessmittade valpen med sin skyddsutrustning- men utan skyddshandskar!
  Nu var ju inte valpen Rabiessmittad, vilket man inte visste da.

  • forystablogg 5 mars, 2015 den 09:38 #

   TV4-publiken märkte väl inte heller att det låg stämplade äggskal inne hos broilerkycklingarna i ”grisavsnittet” och att kycklingarna (?) slängt ägg omkring sig så det runnit längs kanterna i deras box!

   • Pia 6 mars, 2015 den 09:32 #

    Det var kanske lite svårt att se vad som pågick i Tv 4 programmet, blänket från hjälteglorian och flaxandet med änglavingarna var i vägen 😉 Hihi

    • forystablogg 7 mars, 2015 den 05:59 #

     Bilderna var rätt tydliga tycker jag. Det var därför man måste ha en speakerröst som förklarade vad man istället skulle se. Det var inget djurskyddsärende som visades utan ett sabotage av en verksamhet där djuren var verktyget.

 15. Carina Hedberg 5 mars, 2015 den 08:00 #

  En stor del av Polismyndighetens verksamhet bygger på tips och anonyma tips ifrån allmänheten.

  Men hur benämner Polismyndigheten ”tipsen” när de kommer från Polismyndighetens leverantör i djurskyddsärenden? Interna uppgifter kanske?!

  Nej jag skulle inte tro det eftersom Mikael Gustavsson med personal vid Djurambulansen i Skåne AB, Höganäs och SPCA Sweden, Eket, Örkelljunga är inte anställda av Polismyndigheten utan levererar enbart tjänster som SKALL vara i enlighet med undertecknade avtal men företaget har inte vid något tillfälle under de senaste dryga 6 åren tjänsterna har levererats lyckats leverera i enlighet med de avtal som finns med Polismyndigheten i diverse län.

  Faktum är att han har inte heller vid något tillfälle under alla år haft vare sig nödvändiga tillstånd för verksamheten, godkända fordon som får användas i verksamheten, för ändamålet utbildad personal, godkända lokaler etc. etc.

  Han går ändå ut i media och deklarerar i både tid och otid att han är undantagen EU-lagstiftningen, vilket är renodlat skitsnack och som han har fått påpekanden om av självaste djurskyddsinspektören Emma Hansson vid Länsstyrelsen i Skåne län och som Mikael Gustavsson naturligtvis skiter högaktningsfullt i.

  I stället försöker han lösa problemet enligt honom själv på ett smart sätt genom att bygga till på fastigheten i Ingelsträde i form av en fristående byggnad med ”Djurkrematoriet i Skåne” i ena änden av byggnaden och i andra änden av byggnaden iordningställer han en veterinärklinik.

  På så sätt tror han att alla djurtransporter kan definieras som transport till och från veterinär och att han av den anledningen skulle vara undantagen EU-lagstiftningen. Kruxet är bara det att Mikael Gustavsson är inte legitimerad veterinär. Inga problem tycker Mikael Gustavsson och anlitar veterinärer utifrån som både har egna kliniker och veterinärer som hyr in sig i hans alldeles egna veterinärklinik. Därmed är ändå inte det enligt Mikael Gustavsson ”det lilla problemet” löst eftersom lagtexten säger att den enda gången skadade och sjuka djur får transporteras är till och ifrån veterinär!

  Nu sysslar inte Mikael Gustavsson, Djurambulansen i Skåne AB, Höganäs och SPCA Sweden, Eket, Örkelljunga i huvudsak med sjuka och skadade djur utan deras huvudsakliga verksamhet är att transportera omhändertagna djur kors och tvärs över hela Sverige med risk för smittspridning som inte går att spåra i landet av både Epizootier (allvarlig smittsam djursjukdom som kan utgöra ett hot mot människors och djurs hälsa) och Zoonoser (sjukdomar eller smittämnen som naturligt sprids mellan människa och djur) därför de allra flesta djur som omhändertas påstås av Mikael Gustavsson och hans anlitade veterinärer vara utan både märkning och ID-handlingar.

  Då är det ju högst märkligt och förvånansvärt hur dessa ”omärkta och oidentifierade djur” som omhändertagits kan komma till både Höganäs och Örkelljunga samt flera platser därtill?! Omärkta djur får nämligen inte transporteras ifrån platsen där de befinner sig även om Mikael Gustavsson kan få med sig öronbrickorna i en påse!

  Att Mikael Gustavsson rutinmässigt bedriver spaning på djurägare fastän han saknar både behörighet och tillstånd från Polismyndigheten är ingen nyhet. Det är faktiskt något han har sysslat med i många år i flera av Sveriges län. Det är därför på sannolika skäl en av anledningarna till varför Mikael Gustavsson kallas för ”Tjallarmicken”. Han har själv gått ut offentligt i media, bland annat tidningar, TV och Facebook och har sagt och säger fortfarande att: Vi är till för alla!” och ”tjallar” det gör han på alla som inte delar hans uppfattning och ”Livsstil”.

  En liten eloge måste jag ändå tilldela Mikael Gustavsson och det är även om hans käft fortfarande glappar helt okontrollerat så har han slutat att säga så fort tillfälle ges: ” Titta där bajs och grejor” men istället, vilket inte är mycket bättre anammar han nya uttryck som: ”Ja alltså, det är ju ren jävla misär alltihop!”, ” Ja det finns avföring och urin överallt”, ”Åh fy fan vilken stank”, ” Personen är enligt polisen farlig” m. fl.

  Du Mikael Gustavsson vet vilken skillnaden är mellan orden misär och mishär?

  • Pia 5 mars, 2015 den 09:58 #

   Carina Hedberg, fekalier är ordet han söker 😉

  • ledsen 6 mars, 2015 den 07:26 #

   ”…företaget har inte vid något tillfälle under de senaste dryga 6 åren…”

   Så Djurambulansen har haft avtal med Polisen under sex år. När sker nästa upphandling?

 16. Gullungen 5 mars, 2015 den 07:23 #

  Folkesson hade precis fått djurförbud vilket är en otroligt stor omställning för den som haft hästuppfödning hela sitt liv. Att man begår ett smärre övertramp första veckan genom att sälja foder till den nya hästägaren borde polisen haft överseende med. Proportionellt med kostnaderna för detta omhändertagande är övertrampet löjligt litet.
  En muntlig reprimand hade räckt och en varning. Nu ville polisen genomföra omhändertagandet och det finns säkert goda skäl till detta. Kanske får man en liten slant i fickan vid lämpligt tillfälle. Kanske blir man bjuden på överdådiga fester hos den stora vinnaren Micke. Kanske åker man på en bjudresa över helgen tillsammans med Micke.
  Vem vet i vilken form belöningen kommer till polisen. Att den kommer är däremot odiskutabelt.

  • forystablogg 5 mars, 2015 den 08:00 #

   Djurförbudet är ”utfärdat” enkom för att kunna ta djuren. Det spelar ingen roll vad djurägaren gör eller inte gör, allt kommer att användas emot honom. Svenska Hästars Värn SHV har legat på i många år för att få hästarna. De delas sedan ut till utvalda medlemmar (som förmodligen inte har råd att köpa häst på normalt vis). Länsstyrelsen i Skåne arbetar intensivt på att för alltid lägga ner all djurhållning och djurföretagande i Skåne och sen lämnar man rapport (för 1½ år sedan) till regeringen och skyller på konkurrensen! Man når inte sådana framgångar med sin hästar och om man inte kan sköta hästar. Genom att belägga Folkesson med djurförbud, istället för att stödja en företagare, har man oskadliggjort svåraste konkurrenten. Det finns säkert ett samband med att fd länsveterinären i Halland Madeleine Beckman är aktiv i rasen (för övrigt hennes namnteckning på ägarbeviset ovan). Det var hon som fick uppdraget av polisen att åka ner till Skåne och chippa hästarna man tog 2012 vilket gav henne ett antal tusenlappar som lades på polisens räkning. http://www.lansstyrelsen.se/skane/Sv/nyheter/2013/Pages/ljus-framtid-for-tradgardbranschen-i-skane-%E2%80%93-ovissare-for-djurnaring.aspx

   • ledsen 5 mars, 2015 den 10:51 #

    Svenska Hästars Värn sponsras av Distriktsveterinärerna. Distriktsveterinärerna tillhör Jordbruksverket.

    Det synes vara en infekterad härva.

    • yorkielove 5 mars, 2015 den 11:00 #

     Ja, desto storre anledning att den utreds neutralt.

    • Peter 5 mars, 2015 den 01:24 #

     Djurambulansen i Skåne och dess bihang sponsras av bla Agria. Eftre förfrågan till de ekonomiska myndigheterna ska all sponsring tas upp till beskattning, något som företagsledaren missat med vilje?

    • Janet 5 mars, 2015 den 03:24 #

     Svenska Hästars Värn vill gärna ha hästar och anmäler hästägare som har attraktiva hästar. de som är vanvårdade vill de inte vill befatta sig med, om det finns några i Sverige eftersom det är fina och runda hästar som omhändertas. Se på bilderna, är de vanvårdade och misskötta?

   • ledsen 5 mars, 2015 den 11:08 #

    Madeleine Beckman har en enskild firma registrerad 1996-11-04 som sysslar med veterinärverksamhet.

    Hönsstigen 2
    311 92 Falkenberg
    Hallands län

    Hon är suppleant i ”Ideella föreningen Svenska Hästavelsförbundet med firma Svenska Hästavelsförbundet”. Föreningen registrerades 2013-06-12 och dess verksamhet är ”Avelsorganisation, serviceorganisation och intresseorganisation för svensk hästavel”.

    Telefon: 0511-67230

    Besöksadress:
    Malmgatan 10
    532 31 Skara
    Västra Götalands län

    Utdelningsadress:
    Gråbrödragatan 1
    532 31 Skara
    Västra Götalands län

    • Ann 5 mars, 2015 den 05:09 #

     Självklart ser hon gärna att en konkurrent med så fina hästar försvinner. Är inte hon länsveterinär i Halland?

     • yorkielove 5 mars, 2015 den 05:19 #

      Naturligtvis galler likartade forhallanden inom Hundsporten.
      Avundsjuka och missunnsamhet sprider sig liksom girighet och maktgalenhet.

     • ledsen 5 mars, 2015 den 05:32 #

      Det verkar som hon inte är det längre men hon har säkert användbara kontakter kvar. Kontakter som kan ordna fina och billiga hästar åt henne och hennes nära. Samtidigt får hon bort konkurrenter dvs två flugor i en smäll.

      ”Det finns säkert ett samband med att fd länsveterinären i Halland Madeleine Beckman är aktiv i rasen (för övrigt hennes namnteckning på ägarbeviset ovan).”

   • Elin 6 mars, 2015 den 11:27 #

    Precis!! Det är skrämmande att det faktiskt får gå till så!

    Tvi för Svenska Hästars Värn!!!! allting handlar bara om pengar. De vet att Jörgen har välavlade och utmärkta ponnyer, klart de hackar på honom för att de ska komma åt hans hästar och tjäna tonvis med pengar.. Hyckleri!!
    Vad ska de med tunna vanvårdade hästar till, där finns inga pengar i det… Folk som stödjer liknande organisationer borde forska i vad deras pengar som doneras verkligen går till. URK!!!!

  • Carina Hedberg 5 mars, 2015 den 08:11 #

   Du Gullungen, det är inget övertramp att leverera foder till en hästägare oavsett vem som levererar fodret och avsett vem som har köpt foderleverantörens hästar. Dessutom behöver du inte lägga ner så mycket energi på ogiltiga djurförbud!

   • Gullungen 5 mars, 2015 den 08:29 #

    Nej jag vet att leveransen är helt ok. Men om hästarna samtidigt utfodrades så kan det bli en tolkningsfråga.

    • Carina Hedberg 5 mars, 2015 den 08:42 #

     Nej det kan aldrig bli en tolkningsfråga eftersom det handlar om att stadigvarande sköta omvårdnaden av djur och dessutom så har Folkesson inte såvitt jag vet blivit dömd civilrättsligt där det framgår att han skulle vara olämplig att ha hand om djur och därmed är det meddelade djurförbudet ogiltigt.

     • veronica Carlsson 5 mars, 2015 den 01:28 #

      Hur menar du? Carina,, jag vet flera som fått djurförbud men ingen dom från någon tingsrättsdom utan endast från Länstyrelsen menar du då att det är inte giltiga?

     • yorkielove 5 mars, 2015 den 01:33 #

      Carina kan sakerligen svara sjalv.
      Jag vet dock ocksa att djurforbud enbart doms i allman domstol.

     • veronica Carlsson 5 mars, 2015 den 01:43 #

      Så hur gör alla dem som fått djurförbud!! Men inte fått sin dom från tingsrätten endast dom/beslut om djurförbud från Länstyrelsen??

     • yorkielove 5 mars, 2015 den 01:46 #

      Jag vet vad jag skulle gjort!
      Bedomt det som icke gallande

     • Siciliansk aftonsång 5 mars, 2015 den 02:35 #

      Justitiekanslern bedömer i beslut den 8 januari 2015 att rätten till domstolsprövning enligt Europakonventionen har tillgodosetts om det finns dom från förvaltningsrätt. Man har enligt justitiekanslern inte rätt att alltid få sin sak prövad i ett straffrättsligt förfarande vid allmän domstol även om det finns en sådan skyldighet enligt djurskyddslagen 24 b §. Detta är justitiekanslerns bedömning, inte något utslag från Europadomstolen. Förvaltningsrätten får man väl i det närmaste betrakta som ett skämt.

     • yorkielove 5 mars, 2015 den 02:40 #

      Ja, de ( forvaltningsdomstolarna) bedomer ju enbart om lansstyrelserna gjort nagra uppenbara formella felbedomningar.

     • Daisy 5 mars, 2015 den 05:13 #

      De glömmer grundlagar. Förvaltningsdomstolarna har en skyldighet att utreda ordentligt annars kan deras beslut vara ogiltiga.

     • Siciliansk aftonsång 5 mars, 2015 den 06:40 #

      Våra grundlagar är ofullgången rätt, det finns ingen domstol som är behörig att pröva grundlagsbrott, ingen kan dömas till ansvar. Förvaltningsdomstolen prövar väl aldrig sakförutsättningarna i ett mål. Låter väl pessimististiskt men det är ett paradis för ansvarslösa och dubiösa tjänstemän. Endast allmän domstol genomskådar upplägget men ärendena hamnar aldrig där annat än som tvistemål vad beträffar betalningsansvar avseende omhändertagande.

    • forystablogg 5 mars, 2015 den 09:16 #

     Fodret ställdes vid sidan av hagen.

     • Gullungen 5 mars, 2015 den 09:29 #

      Där ser man! Galenskap från början till slut!

  • ledsen 5 mars, 2015 den 10:46 #

   Jag är benägen att hålla med. De ignorerar alla felaktigheter från Djurambulansens sida medan de hugger på djurägarna för minsta lilla.

   Korruption råder.

   • forystablogg 5 mars, 2015 den 01:44 #

    Ja bönder och övriga djurägare är en grupp människor som det blivit helt PK att förfölja, bestjäla, upprätta register över och hänga ut i media som imbecilla, obildbara, nerdrogade rättshaverister.

 17. Gull Olli 5 mars, 2015 den 06:37 #

  Återigen och igen och igen… Någon gång måste väl någon rättsinstans sätta foten på jorden och göra slut på eländet. Finns det ingen i rättsväsendet, som vet lite mer om djur, annat än att födan kommer in ena vägen och ut den andra?
  Gull

  • yorkielove 5 mars, 2015 den 08:53 #

   Info sant till Sven-Erik Bucht , men forvantar mig nonsence svar

   • ledsen 5 mars, 2015 den 11:16 #

    Här kontaktar man landsbygdsministern Sven-Erik Bucht:

    http://www.regeringen.se/sb/d/19101

    Kontakt

    Näringsdepartementet: Sven-Erik Bucht
    Fredsgatan 8
    103 33 Stockholm

    Telefon 08-405 10 00

 18. I lågornas sken 4 mars, 2015 den 11:28 #

  Justitiemorden haglar över Sveriges stuterier, kennlar och privata djurägare! ”Ingen rök utan eld” säger massan. Visst det sa de nog på häxtiden med, för det vet väl alla att en del häxor var minsann inte så oskyldiga som de försökte påstå inför bålet. Det fattar väl alla att någon sett dem grensla en kvast och flugit iväg och då ska det banne mig anmälas och ”rättvisa” skipas. Länsstyrelsen har skrivit ”häxhammaren” och det finns alltid de som vill hjälpa till och verkställa (gärna mot betalning)……….tills de själva står i lågornas sken!

 19. Anette H 4 mars, 2015 den 11:08 #

  Nu får det vara nog för länge sen

  • Siciliansk afonsång 4 mars, 2015 den 11:40 #

   Jaha, har det blivit polisen som beslutar om överträdelse av djurförbud numera. Polisanmälan för stöld lär väl inte leda någonstans däremot lär det bli skattebetalarna som betalar omhändertagandet då det verkar utsiktslöst för polisen att driva ett sådant här betalningskrav riktat mot personen med djurförbud genom tingsrätten. Tingsrätten kommer nog att se det som stöld när man prövar betalningsansvaret för omhändertagandet. Har i dagarna studerat ett helt annat ärende där länsstyrelsen hotar med omhändertagande och djurförbud bland annat med motiveringen att utrymmen där djuren vistas inte uppfyller minimimåtten. Samma utrymmen har inspekterats vid flera tillfällen tidigare utan anmärkning men nu förelades ägaren att utrymmena inte var tillräckligt stora och att länsstyrelsen på grund av föreläggandet är skyldiga att pröva frågan om omhändertagande och djurförbud. I kontrollrapporten som föregått föreläggandet kan man läsa följande att inga utrymmen uppmättes vid kontrollen. Hur kan man då bli hotad i föreläggande med både djurförbud och omhändertagande om man inte ens besvärat sig med att mäta. Det vore ju som att exempelvis en polis skulle rapportera en fortkörning eftersom det såg ut som om man körde 10 km för fort.

 20. Göran 4 mars, 2015 den 11:05 #

  Detta är helt sanslöst, ett fullständigt rättslöst land lever vi i, DA som brutit mot yrkestrafiklagen i åratal tillåts fortsätta med detta, ingenting händer, medans ”misstanke” om att Folkesson skulle bryta mot sitt djurförbud, ger staten rätt att stjäla hästar värda mycket stora belopp, dessutom lägger man ut stölden på ”entreprenad” till Djurambulansen, samma ambulans som kört olagligt åkeri i åratal med polisens goda minne, samma ambulans som hotar kritiska röster mot verksamheten, vad faen är detta?????

  • Kerstin S 5 mars, 2015 den 12:08 #

   Enligt lagen ska djur omhändertas OM de är lidande. På bilderna ser vi fina, runda, friska djur som inte är lidande men som stjäls av Mikael Gustavsson, hans nya flickvän Nathalie Piké (fd exet Petra Borg flyttade till lägenhet i vintras, var nog på gång eftersom hon inte fick följa med till England och hälsa på Kajsa Krokodil utan det fick nya involverade Nathalie göra) och förmodligen veterinären Ylva Naeve. Fick Elsa-Pia offras nu?
   Förr hängde man hästtjuvar, detta som Djurambulansen i Skåne gör är häststöld. Det är många som kommer att få förklara sig, polisen tex.
   Innan idag har jag läst att de jagat grisar så de kollapsade, den ena kunde inte gå efter flera timmars jakt. Är det vad företaget och hans anhängare kallar djurskydd, jag kallar det djurplågeri!
   Imorgon ska jag polisanmäla detta, och jag råder alla att polisanmäla företagets stölder och djurplågerier.

   • Siciliansk aftonsång 5 mars, 2015 den 12:18 #

    Man kommer att hänvisa till skenöverlåtelse eftersom detta begrepp nämns i en bisats i djurskyddslagens förarbete. Åberopas skenöverlåtelse kan man åka och stjäla djur precis överallt. Länsstyrelsen anser att om köpare och säljare fört en diskussion innan försäljningen av ett djur indikerar detta skenöverlåtelse, då träder alla andra svenska lagar ur kraft, trots att begreppet skenöverlåtelse i djurskyddslagens förarbete inte har kunnat tillmätas självständig betydelse i de få fall det har prövats.

  • eva 5 mars, 2015 den 07:03 #

   De e inte klokt

 21. ledsen 4 mars, 2015 den 10:46 #

  Namn på snutarna, tack! Namn på de två rånarna som går med Mikael Gustavsson samt namn på den glasögonprydde med gul jacka, tack!

  Att Djurambulansen, utöver allt annat djävulskap de sysslar med, ägnar sig åt kartläggning är helt vanvettigt!

  • ledsen 6 mars, 2015 den 06:18 #

   Finns en till att identifiera. Bild 5: en som håller en svart häst med rött rep. Mannen är klädd i svart.

   Han verkar inte höra till vare sig Djurambulansen eller snuten så det kanske är den rättmätige ägaren.

 22. Solveig Bachler 4 mars, 2015 den 10:41 #

  Suck!
  Betyder det här att den som så önskar kan skaffa sig ”rätt” kontakter och sen ta va fan de vill?
  Vad mer av enskildas egendom konfiskeras på liknande sätt?

 23. eva 4 mars, 2015 den 10:39 #

  Vilka djävla friheter dom tar sej de e ju inte klokt

Trackbacks/Pingbacks

 1. Svart på vitt | Astrids miljö- och samhällsblogg - 17 januari, 2018

  […] det andra omhändertagandet konstaterar tingsrätten: ”När det gäller frågan om ersättningsskyldighet för det andra […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: