Rika katter och fattiga

8 Feb

Som bekant uppmuntrar länsstyrelsen privatpersoner att skicka anmälningar på personer som håller djur. Efter att Skånes länsstyrelse medverkade i ”Djurskyddsinspektörerna” i TV4 för ett år sedan sköt anmälningarna i höjden. Om man inte förut ansåg sig hinna med normalkontroller av livsmedelsproducerande djur så gör man det verkligen inte nu.

”Endast 5,7 procent av djurhållningen kontrollerades av länsstyrelsen i Skåne under 2013, borträknat sällskapsdjuren. Jordbruksverkets mål ligger på 20 procent. En av anledningarna till att länsstyrelsen inte nådde målet var inspelningen av tv-programmet Djurskyddsinspektörerna som sändes i januari och februari, enligt myndighetens egen analys.”

Joanna Traneheim har kämpat i motvind i flera år för att hjälpa hemlösa katter genom katthemmet Tassebo, dvs de katter som verkligen far illa. De saknar fakturaadress och är därför ointressanta för staten och djurräddare som Djurambulansen i Skåne AB som får 250:- (inkl. moms) garanterat utbetalt per katt och dag. De katterna som ”räddas” där är dessutom sällan hemlösa utan görs hemlösa.

katt3I Djurskyddarna kunde vi se hur Djurambulansen får i uppdrag av polisen i Göteborg att hämta 15 katter i en lägenhet. De kommer alltså att inbringa 3.000:- per dag. Ägaren har inte gett tillstånd till filmningen i lägenheten och försökt stoppa det.

katt2Katterna jagas runt i lägenheten med håvar och hälls ner i transportburar.

katt1Katten är fullkomligt skräckslagen. Inte van att bli hanterad, säger personalen. Nej, knappast på det här sättet.

katt5”Hyfsat fin i hull” är väl en understatement. Fet skulle jag kalla katten som hälls ut. Rehabiliterad från fetma då.

katt4Fina pälsar, fina ögon och foder har de inte saknat. Frågan är vad som menas med ”de flesta”. 2011 överlevde bara 10% av katterna omhändertagandet på Djurambulansen.

V__6E80Ovan Tassebos nya lokal där alla katter, som farit väldigt illa, får en ny chans utan de enorma resurser som staten ställer till Djurambulansens förfogande. Folk som inte själva har ett eget liv kan frossa i att, med hjälp av myndigheten, stalka och plåga andra. Däribland de ideellt arbetande personerna på Tassebo.

Joanna Traneheim, Hildas Tassebo, skriver:

”Hildas Tassebo och jag som privatperson har tråkigt nog varit utsatta för trakasserier under ett års tid. Det är två kvinnor i 50-årsåldern som under ett år gjort flera anmälningar till Länsstyrelsen.

Den ena kvinnan har hjälpt till på Tassebo ibland med sånt hon själv tyckt varit ok att göra, dock klargjorde hon att hon inte ville ha några städtider som vi andra har.Hon har alltid haft otroligt mycket åsikter om allting. När hon blev vän med den andra kvinnan som vi max träffat fyra gånger började problemen.

Det tisslades och tasslades, dom klagade och trodde dom skulle bestämma vilka katter som skulle till veterinären och hur mycket pengar som skulle läggas.Trots att dom varken är med i styrelsen eller kommer regelbundet.

Dom retade sig på allting, till och med att dom som jobbar på katthemmet bjöds på fika. Listan kan göras lång.

Stämningen på Tassebo blev hemsk och ingen trivdes och ville inte att kvinnorna skulle komma dit mer. Alla var eniga efter flera konstiga utbrott som speciellt den ena kvinnan fick. Jag bad dom lämna tillbaka nycklarna, då dom flera sena kvällar satt inlåsta på kontoret och drack kaffe och glodde i pärmarna. Städade till katterna det gjorde dom inte. Efter vi fick tillbaka nycklarna bröt helvetet loss, den ena lögnen efter den andra radades upp, bl a att jag var hotfull o skrek könsord. Att jag skulle låst in en gubbe (deras vän) på kontoret och skulle slå honom.

Gunilla 1Skit pratades om mig på stan från dom bägge, allt från att jag lever på katternas pengar, hur ofta jag byter bil, att jag handlar kläder och äter ute. Att jag inte parkerar med boendeparkeringsbiljett utan vanlig taxa!!

Dom satt utanför katthemmet och spionerade och skickade sen sms till mig. Typ:

– Du glömde stänga grinden m.m

Anmälningar efter anmälningar gjordes till länsstyrelsen. Dom skrev ihop en broschyr på 18 sidor om Tassebo och mig som privatperson. Den skickades till flera människor, även länsstyrelsen och en tant som hjälper oss ekonomiskt.

jag njuterSjuka sms har skickats till mig och flera av dom andra på Tassebo. Bla fick jag ett, då länsstyrelsen tog mitt tillstånd, det stod:

-Jag njuter vad gör du?

Dom började skriva skit om människor från våra familjer. En annan vän till dom la upp massa skit om min syster och före detta man på Facebook så alla kunde läsa. Dom senaste anmälningar dom gjort nu är fyra st 2014-11-12, 2014-11-14, 2014-11-20 och 2014-11-26.

Detta är så oerhört tröttsamt, jag har aldrig bemött deras skit utan bara lagt locket på. Men jag inser nu att dom kommer aldrig att sluta, det har gått 14 månader nu. Det är tyst ett litet tag sen kommer det något nytt.

Jag har haft Hildas Tassebo i fyra år och jag vill gärna fortsätta hjälpa alla dessa utsatta katter. Men hur länge orkar man, när man inte blir lämnad ifred?”

V__999CDetta är Farfar som dumpades vid Tassebo. han är ca 15 år och allas favorit. Han älskar att bli buren och kelad med hela tiden och går i koppel. Nästa vecka skall han till veterinären och dra ut tänder.

V__1666Trollet levde vid Statoil ett bra tag. Personalen matade henne. Hon är väldigt originell, liknar mest ett murmeldjur och är väldigt matglad och bestämd.

V__29ECPelle Skrot blev dumpad ute vid katthemmet. Han flyttade till en familj för tre månader sedan och de säger att det är den förståndigaste katt de någonsin haft.

V__3130Pappa Loffe levde ute och en kvinna gav honom mat. Han kom till oss för två år sedan och var då väldigt skygg. Först för några månader sedan har det släppt och nu älskar han att bli klappad.

V__9CB3Micke var mager och eländig när han kom till Tassebo. Han blev snabbt allas favorit, otroligt kelen och social, pratar mycket och är busig. Han fick ett eget hem för några månader sedan.

Det var några av Tassebos katter som antagligen skulle ha avlivats om de hamnat på Djurambulansen. De hade nämligen ingen välfylld ryggsäck med penningar med sig.

Annonser

19 svar to “Rika katter och fattiga”

 1. Kattis 20 februari, 2015 den 07:20 #

  Gunilla och Sylvi som trakasserar Joanna hela tiden, dödade 6-8 katter för några veckor sedan. De verkar hata katter eftersom de vill se Tassebos katter döda.

 2. Linda 17 februari, 2015 den 12:35 #

  http://www.dn.se/nyheter/sverige/20-katter-bort-ar-inte-nog/
  Jenny Trygg på LS Jönköpings län är inte riktigt frisk i huvudet när hon anser att man hjälper folk genom att avliva deras katter……. 😦

  • Undrande 7 december, 2015 den 01:57 #

   Är hon född 1974?

 3. Malou 12 februari, 2015 den 12:31 #

  Man vill såklart ha bort katthemmen, det förstår man ju när det finns en anläggning som kan ta emot 300 katter och dessutom har ett eget krematorium, den här anläggningen får ju dessutom väldigt mycket reklam i tv serien, och folk vill ju gärna bli djurhjältar, det förstår man ju på kommentarerna på företagets FB sida,

  Det kommer inte att bli några problem att fylla den anläggningen, det är många som gillar den sidan och håller koll på ev vanvård och djurplågeri,

  Det gäller att hålla kattlådan fri från fekalier och mat och vattenskålar välfyllda annars hämtas lille Misse och omplaceras till ett kärleksfullt förevigthem eller avlivas humant och du som före detta ägare, numera djurplågare rullas i tjära o fjädrar på Facebook och får en fet räkning.

  • Undrande 7 december, 2015 den 01:58 #

   Hämnd är undervärderat.

 4. kattälskare 8 februari, 2015 den 10:18 #

  Hoppas Joanna polisanmält dem. Har du mobilnumret till sms ovan så kan jag hjälpa henne med det. Sjuka jävlar, borde bry sig mera om katterna än att trakassera tjejen.

  • ledsen 9 februari, 2015 den 05:14 #

   kattälskare…

   Är inte det de sysslar med ”stalking”? Det är förbjudet i lag. Joanna och de övriga bör polisanmäla varje gång nåt liknande händer. Ofredande.

  • elisabeth 19 februari, 2015 den 05:24 #

   Hej polisen dom är förhindrade att utreda sånt så lagen bryr sig ej om vanliga trakasserier.Rådet jag fisk av polisen var att jag själv måste stämma dom vid en tingsrätt det kostar bara 450 kr.

 5. Carlos 8 februari, 2015 den 03:06 #

  Världens Bästa Djurskydd ! För Vem ? Med inkomster på 11 miljoner om året så måste ju Djurambulansen Skåne vara den lycklige samtidigt som kompisarna på Länsstyrelsen skyddar honom varenda gång han trampar i klaveret och visar sin okunskap gällande djur.Mattias Gårdlund spenderar 2 dagar på en färja för att kontrollera en gristransport till Tyskland. Billig sprit och betald utflykt samtidigt som företaget han kontrollerat blir anmälda för att dom inte hade bult pistol med sig vid transporten.Orsaken till det här har naturligtvis att göra med ett förlorat mål tidigare gentemot den här transportören. Men Djurambulansen Skåne han använder draglinor selar och personal från gatan samt fortsätter att dra Gettor i hornen. Naturligtvis så använder Länsstyrelsen sina vännor för att rädda en vän i nöden ( Djurambulansen Skåne ) Vännen på SLU gör precis det dom ber om nämligen skriva ett intyg så han kan fortsätta med sina olagliga omhändertagande där polisen inte behövs längre utan tvärtom hjälper honom med hitta djur på våra Skånska gårdar. Listan kan göras lång med alla dessa Grisar och omhändertaganden

  • Sven Svensson 8 februari, 2015 den 05:34 #

   Och var det lagligt att kontrollera utanför Sveriges Gränser ????

  • Def 28 februari, 2016 den 02:02 #

   Länsstyrelsens kriminella tjänstemän agerar personligt därför bör även privatpersoner agera personligt.

 6. Findus 8 februari, 2015 den 02:12 #

  Länsstyrelsen har arbetat i många år för att få bort katthemmen. Senaste svängen var när de samarbetade med N.N. och köpte två stora, långa fd grisstallar neråt Malmö-trakten. Hur många katter får det plats i EN normalstor fd grisstall?! Det finns tyvärr inte tillräckligt många svordomar i vår galax för att beskriva vad jag tycker om ”Djurskydd i statlig regi” !!!!!

  • ledsen 9 februari, 2015 den 05:26 #

   Ja, det märks tydligt att de vill få bort katthemmen som de inte samarbetar med. Katthem som fokuserar på att katterna ska få leva och som klarar sig på pengar som folk skänker frivilligt och inte av utpressning ska bort, enligt dem.

   Deras utvalda hälare blir finansierade av statliga pengar för att bygga eller införskaffa stora byggnader för kattstall. Sen ser rånarna till att en konstant flod av katter kommer till dessa hälare. Så fort hälaren behöver fler katter (helst kattungar) görs en beställning och då springer rånarna ut och hämtar nya.

   Lena Engen och hennes SOLGLÄNTAN i Vallentuna är ett perfekt exempel på detta. Kattstallet (som hon äger) har finansierats med 840 000 kronor av skattebetalarnas pengar (Länsstyrelsen godkände). Hon gör beställningar och de rusar till. Hennes dotter är med största säkerhet kompis med Madeleine Keife som arbetar på Länsstyrelsens djurenhet. Denna Keife har tidigare arbetat på Åkeshovs hundstall (som tar emot stulna hundar) samt Åkeshovs kattstall (ännu en mottagare men vet inte om det fortfarande är så).

   Korruption.

   • Stöd katthemmen 10 februari, 2015 den 06:32 #

    Sign ”Ledsen” vad är det du svamlar om? Rena fantasier? Det finns massor av ägarlösa djur som behöver hjälp, och inte behövs några rånare för den verksamheten!
    Lena Engens SOLGLÄNTAN har inte ett smack med KATTSTALLET att göra! Det är två totalt skilda organisationer. Och angående byggande av nya katthemmet som Kattstallet flyttat till, så bygger det på ideella gåvor.

    • JoJo 12 februari, 2015 den 11:38 #

     ”Stöd katthemmen” Det är hopplöst härinne. De flesta är så förblindade av sitt myndighetshat att de helt lämnat både saklighet och djurfrågorna därhän. Lägg inte energi på det.

     • Dojje 13 februari, 2015 den 08:09 #

      Och där kom Djurambulansens kompis igen… Du borde kolla upp hur djuren sköts på den anläggningen, en helg fick de varken mat eller vatten. Men då gör dina andra kompisar på Länsstyrelsen inget trots anmälningar.

    • ledsen 14 februari, 2015 den 10:03 #

     Jag har inte skrivit att Lena Engens SOLGLÄNTAN har något med KATTSTALLET i Åkeshov att göra. Man brukar kalla ställen som har många katter för ”kattstall” Det är Lena Engen som har fått 840 000:- av Länsstyrelsen för att bygga sitt kattstall och det är Lena Engen som tar emot stulna katter som Länsstyrelsen och polisen förser henne med.

     Lena Engen har även startat hästverksamhet och jag misstänker att stulna hästar kommer att bli nästa steg för henne att ta emot. Hon har verksamheterna i Vallentuna och där finns det rätt många som har hästar. Jag gissar att hennes grannar snart kommer att få påhälsning av de statligt anställda tjuvarna.

     KATTSTALLET i Åkeshov har, vad jag vet, inte roffat åt sig av skattebetalarnas pengar för att bygga sitt nya ställe. Vet inte heller om KATTSTALLET tar emot stulna katter via Länsstyrelsen och polis. Det kanske de inte längre gör i och med bråket med HUNDSTALLET!? Många sköna miljoner som HUNDSTALLET roffade åt sig. De är ena riktiga girigbukar, de på HUNDSTALLET.

     Jag vet att Madeleine Keife på Länsstyrelsens djurenhet har arbetat på både HUNDSTALLET och KATTSTALLET i Åkeshov. Jag vet även att HUNDSTALLET tar emot stulna hundar och jag vet att HUNDSTALLET plockar åtminstone ett par miljoner per år av polisen (läs djurägarna alternativt skattebetalarna). De som sitter i styrelsen för HUNDSTALLET får höga månadslöner medan volontärerna får noll. Girigbukar, som sagt.

     • Sanningen 28 februari, 2016 den 02:55 #

      Nu tar Kattstallet i Vällingby (före detta Kattstallet i Åkeshov) emot stulna katter. Detta gör de eftersom det inte finns (tillräckligt med) ägarlösa katter.

      Inte ett jävla öre till dessa grishoror!

    • Sanningen, din angivare 28 februari, 2016 den 02:51 #

     Det är en ren myt att det finns massor av ägarlösa djur (katter) som behöver hjälp. Stämde det skulle inte ”Kattstallet” åka och trakassera kattägare utan koncentrera sig på ägarlösa katter.

     Bara för att det finns en förening som heter ”Kattstallet” så betyder inte det att Lena Engens SOLGLÄNTAN inte kan beskrivas som ett kattstall. Engen stallar upp katter i massor.

     Längst ner i kommentaren från ”ledsen” står det ju faktiskt ”Åkeshovs kattstall” och det borde du veta att det är samma förening (Kattstallet) som du tar upp. Fixa din läsförmåga bättre!

     Stöd katthemmen som INTE är grishoror!

     Följande tre kattstall i Stockholms län är grishoror och skall motarbetas på alla sätt och vis:

     1. Solgläntans kattpensionat i Vallentuna – värst av dem allihop eftersom de ser till att döda katter som de inte klarar av. Privat ägt av hälaren och tjuven Lena Engen. Byggnaden är dessutom finansierad av skattebetalarna. Hon har nu även öppnat upp för hästverksamhet. Kanske är det där Marias sju hästar från Järna (läs annan artikel på denna blogg 2016-02) befinner sig?!

     2. Föreningen Kattstallet i Vällingby (delade förut ställe med hundstallet i Åkeshov men det blev bråk mellan de två föreningarna) – en förening som inte drar sig för att syssla med angiveri och trakasseri mot kattägare. Låtsas som att det finns massor av ägarlösa katter men spenderar tid med att göra allt i sin makt för att stjäla katter från kattägare.

     Länsstyrelsens Madeleine Keife, som har arbetat i Kattstallet, har säkert haft ett finger med i att Kattstallet numera får in stulna katter. Kattstallet bevisar med sin gärning – de tar emot stulna katter – att det knappt finns några ägarlösa katter. Vore det sant skulle de ju inte behöva ta emot stulna katter. Elementärt!

     3. Föreningen Stockholms katthem i Nacka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: