En stor fet lögn

26 Jan

artikel atl markeradI ATL torsdag den 22 januari 2015 kan vi läsa en intervju med Djurambulansen i Skåne ABs ägare Mikael Gustavsson. Omhändertaganden kommer aldrig som en blixt från klar himmel, påstår han.

anmälan getterNär det gäller fallet med getterna så gjorde det det. Där fanns inga tidigare besök, inga förelägganden, bara en idogt anmälande granne, som ljuger att djurägaren bor någon annanstans.

Ärendet ”tar fart” när det läggs på gissa vem … Peter Stenberg. Efter ett par månaders korrespondens börjar killingar lägligt insjukna. En äldre bock dör söndagen den 17 november.

polisrek

Måndagen den 18 november 2013 skriver Alexandra Boijsen en polisrekvisition för hand. Timing, eller hur? Tisdag morgon står Alexandra Boijsen och Peter Stenberg på gården med två poliser och avlivar djur fast djurägaren inte är hemma. Peter Stenberg, inte polisen, ringer in Djurambulansen för att frakta bort de friska getterna, drygt 80 stycken.

Medan man väntar på Djurambulansen gör Alexandra Boijsen visit hos den anmälande grannen. Hon tar vägen över stängslet.

Djurambulansen kommer med två lastbilar, en vit som körs av Mikael Gustavsson som han kör upp på gården, och en röd som körs av Sonny Nilsson. Den ställs på en parkeringsficka där den skall bli ståendes hela tiden. I den kommer inga djur att lastas. Från Djurambulansen medverkar Lisa Linde plus ytterligare en kvinna.

Redan under den tre timmar långa jakten på getterna har Mikael Gustavsson förstått att lastbilen inte får lasta så många getter. Men det är mjukt, blött och halt. Han håller på att köra fast och har stora problem med att vända även detta fordon. Mörkret har fallit och det återstår många skräckslagna djur att lasta. Samtliga närvarande går då undan från djurägaren och konfererar, sedan fortsätter lastningen eller snarare packningen. Ja, ”många vittnen” på plats vilket, enligt Micke ”ökar rättssäkerheten”. Senare skall Stenbergs kompis Mattias Gårdlund låtsas utreda transporten. Pommer, som skall ”skyllas” för transporten, är också hans vän, liksom Mikael Gustavsson. Gårdlund har också godkänt Pommers bil.

Anneli”… denna grupp getter som var den första att lastas bestod till övervägande del av dräktiga och högdräktiga honor. Däribland den stora, vita get som de slutligen jagade så hårt att hon föll omkull och fick huvudet under sig när de kastade sig över henne. Då griper Gustavsson henne i ena hornet och släpar henne ca 30 meter. Han fick hjälp att släpa henne de sista 10 m av sin medhjälpare då, drog de båda henne upp på lastbilen. Hon var så skadad och utpumpad att hon inte orkade resa sig i lastbilen.”

Veterinär Anneli Karlsson är den enda utomstående som sett getterna på nära håll efter ankomsten till Ingelsträde. Geten som slets sönder i nacken transporterades med de andra. Hennes lidande måste ha varit fruktansvärt. Minst en get killade under transporten. Om killingen föddes med liv blev den omedelbart ihjältrampad. Veterinären såg inte heller lastbilen. Den körde Micke undan för det var knappast någon vacker syn. Veterinären räknade inte heller getterna utan skrev antalet som Djurambulansens personal uppgav. Micke såg sedan till att den skadade geten eldades upp, vilket han också tog betalt för. En obduktion var ju otänkbar eftersom en sådan skulle snabbt ha avslöjat misshandeln.

Det är inte konstigt alls att Micke måste ljuga ihop en efterhandskonstruktion eftersom så många brott begicks mot djuren. Han får information om att det finns högdräktiga honor som absolut inte får transporteras. Någon dispens har han inte sökt hos jordbruksverket varken för att transportera omärkta eller högdräktiga djur.

KemnaInte heller veterinären Julius Kemna får något uppdrag att undersöka djuren angående dräktighet. Att fånga in dem är inget han rekommenderar.

Peter Stenberg frågar ut djurägaren om hon har vänner och internet. Hon hotas, hånas och nonchaleras. Polisen misshandlar och hotar henne. Hon är chockad, rädd  och förtvivlad över hur illa hennes getter behandlas. Djuren får hon varken fodra eller vattna. En brunstig hona trampas sönder av stora bockar som hon lastas med. Senare skall Micke skriva till länsstyrelsen att getterna var hungriga och törstiga.

Pommer”Vi hade en inhyrd transportör”, säger Micke till ATL. Micke gjorde upp med sin kompis Magnus Pommer att denne skulle ”stå för” transporten, trots att han aldrig varit där. Pommer skriver ut ett falskt transportdokument i efterhand. Pommer har både trafiktillstånd och en stor grisbil i tre våningar samt ett släp med två våningar. Tillsammans har ekipaget en längd av ca 23 m och är fullständigt omöjlig att komma in med ens med enbart dragbilen. Men det spelar ingen roll för han har aldrig varken lastat eller kört några getter. Det framgår också klart av vad han skriver.

Pommer räkningPommers vinst är 12.000:- som faktureras polisen.

justerad tid PommerDå har också tiderna justerats uppåt.

sista bildenSista bilden av getterna togs den 19 december. Flocken, oklart hur många, skymtar i hagen. Man eldar intill hagen. Mikael Gustavsson fick själv köpa dem av polisen för 20:-/st. Den 21 december skall de ha körts till Spannarpsvägen 47 i Spannarp. Produktionsplatsen innehas av en S. Arvidsson. Där slutar alla spår efter 85 getter. Någon inrapportering finns inte till jordbruksverket. Länsveterinär Ann Sjöholm intygar att getterna lever, polisen vill inte veta och några köpehandlingar finns inte.

getterSå nu är det dokumenterat hur Djurambulansen hanterar getter. De tror att deras horn är handtag. Om de gör så här inför en kamera vad tror ni då de gör utan? Det är absolut förbjudet att dra getter i hornen. En fet lögn eller flera, kompisar i rätt position, hot nedåt och betalning uppåt fixar förtjänsten.

Annonser

70 svar to “En stor fet lögn”

 1. Lena 1 februari, 2015 den 10:10 #

  Nu har denna Jonatan en facebooksida som också lägger ut offentliga handlingar på dig Astrid och Carina Hedberg, Jeanette Richtert och Maria Benke. Det kan väl ändå inte vara ok? Någon måste ju anmäla detta?

  • Grävling 5 februari, 2015 den 08:18 #

   Lejonhjärta är vänvän med Mattias Gårdlund på ansiktssidan. En fejkad profil som tillhör antingen Länsstyrelsen eller folket runt Djurambulansen i Skåne.

  • ledsen 9 februari, 2015 den 06:10 #

   Det räcker inte för dem att göra alla de kriminella gärningar de gör utan de vill även ut på nätet och hänga ut de bestulna.

   De kräver att vi ska glömma vad de har gjort mot oss, att vi ska tiga och förlåta. De är helt utan skam.

   Astrid har redan skrivit om sitt och många andra ärenden så folk kan läsa båda sidor och dra sin egen slutsats.

 2. Kent 31 januari, 2015 den 07:27 #

  Är Alexandra Boijsens begäran om handräckning giltig? Det ser verkligen illa ut med en handskriven lapp med bara hennes underskrift på till ett sådant viktigt myndighetsärende. Ska kanske kontrolleras noggrannare.

  • Redovisningskonsult 31 januari, 2015 den 08:03 #

   Är det detta som är resultatet av det som folkpartiet kallar flum-skolan.

 3. Lena 28 januari, 2015 den 11:46 #

  Det finns en sida på Facebook, tänker inte göra reklam för den, som hänger ut dig Astrid och andra. Den verkar ganska ny. Du borde anmäla?

  • Carina Hedberg 29 januari, 2015 den 05:45 #

   På den Facebook sidan ”behandlar man” bara speciellt utvalda personer som anses utgöra ett speciellt hot för den egna verksamheten. De gräver också i andra förhållanden inom myndighet. Bland de som kommenterar på sidan och även kommenterar på andra Facebook sidor rörande djurskydd finns en monumental dumskalle naturligtvis en fejkad profil som kallar sig Jonatan Lejonhjärta. Profilen förföljer personer från Facebook sida till Facebook sida vilket är ett mönster som känns igen. De personer som berörs av ”reklamen” blir naturligtvis blockerade, se men inte kommentera, psykopatens verktyg. Var Jonatan Lejonhjärta har skorpan någonstans kan man räkna ut med häcken och en kritbit!

   • Skorpan 29 januari, 2015 den 08:04 #

    Jonatan Lejonhjärta har många alias, tänk på det.

   • Grävling 5 februari, 2015 den 08:29 #

    Lejonhjärta är vänvän med Mattias Gårdlund på ansiktssidan. En fejkad profil som tillhör antingen Länsstyrelsen eller folket runt Djurambulansen i Skåne.

  • Djurskyddsinspektör som tröttnat på hur det går på Länsstyrelsen 29 januari, 2015 den 08:30 #

   Den ena drivs av Djurambulansen i Skåne och den andre av en som har djurstall för polisen.

   • Granne till Wogenius 29 januari, 2015 den 10:49 #

    Den andre som kallar sig olika namn, bla Hans Andersson och Jonatan Lejonhjärta heter Ingvar Wogenius och är ökänd i sin hemtrakt.

  • ledsen 29 januari, 2015 den 11:07 #

   De har redan trakasserat/misshandlat/rånat/utpressat/smutskastat Astrid och oss andra på alla möjliga sätt och nu vill de dessutom skriva skit på internet istället för att förklara varför de begår kriminella gärningar. De är sjuka i huvudet!

   • JoJo 29 januari, 2015 den 12:57 #

    Det man ger är det man får tillbaka?

    • ledsen 29 januari, 2015 den 05:23 #

     Djurägare, följ rådet ovan! Det rånarna gör mot er ska ni göra mot rånarna!

    • Solveig Bachler 29 januari, 2015 den 08:17 #

     Ja.
     Som man bäddar får man ligga.
     Det man sår får man skörda.
     Den sträng man slår an, den ton ljuder.

 4. ledsen 27 januari, 2015 den 04:57 #

  Ur första tidningsklippet uttalar sig Djurambulansens Mikael Gustavsson:

  -Jag förstår inte att tidningarna kan lägga fokus på den enskilda djurägaren som känner sig drabbade.

  Sen tar han upp att det finns många vittnen [polis, länsstyrelse och Djurambulansen] vid ett omhändertagande:

  -Det finns många vittnen till det som sker, vilket ökar rättssäkerheten.

  – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

  Mikael Gustavsson menar alltså att endast ena sidan ska få höras dvs djurägaren ska tigas bort. Han unnar inte djurägaren att uttala sig ens i ganska små tidningar medan han, med sina kumpaner, vältrar ut sig i TV-serien ”Djurskyddarna” på TV4 under bästa sändningstid och framställs som hjältar medan djurägaren framställs som ond.

  Sen anser han att det finns många vittnen vid ett omhändertagande och radar upp de som står på hans sida. Det har bevisats att de tre insyltade kumpanerna inte har större problem med att begå kriminella gärningar tillsammans. Hur ofta har djurägare vittnen som står på deras sida vid ett plötsligt omhändertagade? Det är därför av största vikt, för en djurägare, att ha en filmkamera uppladdad och klar när rånarna kommer. Filmkameran ökar rättsäkerheten för de utsatta. Helst ska man ha två filmkameror, en som filmar rånarna och en som filmar djurägaren. Detta för att de inte ska anklaga djurägaren för att vara aggressiv. De vill helst ha rädda, hjälpsamma, tigande och betalande rånoffer. Ge dem inte det!

 5. Wayne 27 januari, 2015 den 03:13 #

  Där gjorde Gustavsson sig en rejäl hacka ! Det var bara bevisen som gick i ugnen medans resten fick avsluta sitt liv enligt religös slaktning för att tillgodose anstormningen av invandrare som vill ha kött hanteringen på ett visst vis.Inte bryr dom sig om gula örhängen då dessa ej är ätbara.Tur att denne Djurskyddare finns så Tjänstemännen också överlever på sina dåliga löner ?

 6. Carina 27 januari, 2015 den 12:04 #

  Omärkta djur får inte säljas, omplaceras ,överlåtas eller användas till livsmedel. Då återstår endast avlivning och destruktion som oftast står på Djurambulansens i Skåne AB fakturor och är egentligen Bioenergileveranser.

  • ledsen 27 januari, 2015 den 04:16 #

   Sant men du anar nog inte hur mycket kött som säljs svart till restauranger. Läs länken i min förra kommentar. Där står det att under den aktuella tiden, då getterna försvann utan ett spår, dök det upp en massa getkött på restauranger omkring. Slump?

   • robert 27 januari, 2015 den 12:35 #

    Men hallå, det står klart och tydligt i artikeln vem som levererade getköttet. Man behöver inte överdriva hur mycket som helst. Det är illa nog som det är.

    /robert

    • ledsen 27 januari, 2015 den 02:53 #

     Verkar stämma men vart tog getterna, i denna artikel, vägen någonstans då?

     http://www.sydsvenskan.se/kultur–nojen/geten-ar-pa-tapeten/

     • ledsen 27 januari, 2015 den 02:55 #

      Alltså getterna i denna bloggartikel och inte artikeln jag länkade till.

      • forystablogg 27 januari, 2015 den 05:26 #

       Det vet Micke.

       • ledsen 28 januari, 2015 den 06:17 #

        Vi kan slå fast att Mikael Gustavsson har betalat 25:- (inklusive moms) per get. Detta skulle han knappast ha gjort om getterna skulle avlivas och brännas upp. Tänk på att det handlar om en snål person.

        Han bör ha sålt getterna svart. Har han sålt dem levande eller har han slaktat dem själv? Sysslar MG med slakt eller har han en kompis som gör detta? Vem i så fall?

        Vem eller vilka har köpt köttet? Det är logiskt att getterna har slaktats och sålts till restauranger. Det är därför man inte vet var de är någonstans.

        Det var en bonde som hade kor som han påstod att någon hade stulit men det sas att han slaktat dem och sålt av svart till restauranger. Vet inte om det stämmer men vet att det snackades om det. Så det är inte något som är omöjligt.

   • Bella 30 januari, 2015 den 12:02 #

    Härliga slutsatser ni drar 😦

    • ledsen 30 januari, 2015 den 10:11 #

     Bella…

     Vad drar du själv för slutsatser?

     Getterna är puts väck. Hur kan detta ske när polisen, länsstyrelsen och djurambulansen är inblandade? De som identifieras som hederliga, till och med som hjältar, av många.

  • forystablogg 27 januari, 2015 den 06:27 #

   De hämtade brickorna hos djurägaren. Men märka 85 getter som man ändå skall skära halsen av är bara onödigt arbete.

 7. eva 27 januari, 2015 den 12:04 #

  Alla jobb är rutiner varför skall dessa falska människor i följa rutiner. Avskeda djurambulanse n han bryr sig inte på våra djur han ser bara pengar och det verka han ha gott om. Han kan ersätta djuren och människor han l skadar vad hade han tyckt om klappat in hos hans föräldrar mitt i natten och skrämma dem. Drar stakars getter horn nej stämpla han som djurplågare ta de falska veterinär leg det hade man gjort på en läkare. Be alla seriösa journalist och seriösa tv kanaler dock ej tv 4 vissa vilka elaka människor de här är för det är synd om de som verkligen vill jobba med det här och är seriösa som får lida.

 8. eva 26 januari, 2015 den 11:39 #

  Tycker att som djurskydd så är det absolut förbjudet att ta djur på det sättet man skall vara rädd om våra djur.. och det vet tydligen inte polisen djurambulanse och djurinspektörerna i detta fall häng ut dem i media så kan vi behandla de på samma sett. Sen sparkar vi dem på deras jobb .Sen utbildar vi ny människor med rätt hjärta för våra djur och med rutiner hur det skall gå till och med rätt hjärta på rätt ställe . Avskeda dessa med omedelbar verkan .

 9. Carina Hedberg 26 januari, 2015 den 11:21 #

  http://www.svensklantbrukstjanst.se

  • forystablogg 27 januari, 2015 den 06:33 #

   Du tror väl inte att Micke först köper dem för sedan skänka bort dem?

   • Carina 27 januari, 2015 den 11:55 #

    Inte ens polisen får sälja, omplacera, överlåta eller slakta djur oavsett köpeskilling! Det hjälper liksom inte att öronbrickorna bifogas i en påse eftersom öronbrickorna ska sitta i öronen på respektive djur efter individnummer i annat fall får djuren vare sig förflyttas eller avyttras utan skall under sådana omständigheter avlivas på förrättningsstället. Getärendet är en illegal djurhandel där polisen är säljare, polisens leverantör är köpare. Hur de båda parterna har kommit till det avgörandet är oklart eftersom det enligt lag är länsstyrelsen som ska bestämma vad som ska ske med omhändertagna djur. Har länstyrelsen fattat beslut om att getterna skulle försäljas genom polismyndighetens försorg? I så fall är det mycket allvarligt!

    • forystablogg 27 januari, 2015 den 12:36 #

     Länsstyrelsens beslut var att de skulle säljas men det beslutet kringgick polisen genom att sälja dem till Micke som sen kunde slakta dem. En månads uppstallning gav ju dessutom 350.000 i kassan. För att slakta på plats måste de ha en veterinär som dömde ut flocken. Eftersom det inte var något fel på dem gick ju inte det.

     • Carina 27 januari, 2015 den 01:43 #

      Länsstyrelsen får inte besluta att omärkta djur ska säljas genom polismyndighetens försorg! Polismyndigheten får inte verkställa länsstyrelsebeslut som inte har stöd av lagen. Polismyndigheten får inte sälja omärkta djur! Är djuren märkta får polisen efter länsstyrelsebeslut som har stöd av lagen sälja till vem de vill efter den lämplighetsprövning som kan komma att förekomma.

      • forystablogg 27 januari, 2015 den 02:37 #

       Ingen vet ju om brickorna sattes på. Jordbruksverket bryr sig inte. Inte länsstyrelse eller polis heller. Djurägaren bad om att få en enda bild på getterna som bevis att de levde men det gick ju inte…

    • ledsen 28 januari, 2015 den 07:13 #

     Carina…

     ”Getärendet är en illegal djurhandel där polisen är säljare, polisens leverantör är köpare.”

     Polisens leverantör är hälare.

     Det du skriver i övrigt är säkert också sant men de tre kumpanerna har väl brutit reglerna för getterna verkar vara puts väck.

     • Carina 28 januari, 2015 den 11:40 #

      Det saknas dokument säjer ni såsom köpeavtal och kvitto. Då finns det ingen konkret bevisning för att någon transaktion har skett. En papperslapp med siffror där det inte anges vad siffrorna står är bara en anteckning och kan gälla precis vad som helst egentligen. Har beloppet tillgodoräknats djurägaren på fakturan ja då måste polisen kunna uppvisa köpeavtal. Om det nu är Micke som köpt getterna då har han ju rätt att sälja dem vidare om han vill. Men det är likafullt illegal handel med djur eftersom getterna inte var märkta hos djurägaren så får dom inte förflyttas, säljas, omplaceras, överlåtas eller slaktas.

   • Carina 27 januari, 2015 den 12:33 #

    Eftersom de omärkta getterna tillhör animalieproduktionens djur så ankommer det inte ens på länsstyrelsens lott att besluta i ärendet då beslutandet under rådande omständigheter ankommer på den centrala behöriga kontrollmyndigheten som är Jordbruksverket. Beslutet kan på sin höjd ha rört sig om avstängande från marknaden tills dess öronmärkningarna på varje djur hade slutförts. Polisen är inte heller vare sig skyldig eller behörig att verkställa oriktiga och olagliga länsstyrelsebeslut.

 10. Carina Hedberg 26 januari, 2015 den 11:16 #

  På de veterinärbesiktningarna som görs vid Djurambulansen i Skåne AB står det alltid: ”ID-märkning och ID-handlingar saknas” oavkortat på alla djurslag. Det behövs nämligen inte när djuren levereras till Svensk Lantbrukstjänst AB.

 11. Gullungen 26 januari, 2015 den 10:19 #

  Fattar inte att man försöker mörka att man varit där genom att ett annat företag skriver fakturan. Det här är ett mycket märkligt företag. Varför reagerar inte polismyndigheten?

  • Solveig 26 januari, 2015 den 11:50 #

   Tack Carina
   Det ökar förståelsen för ”vansinnet”
   Må det snart dras i nödbromsen.

  • Solveig 26 januari, 2015 den 11:52 #

   Man kan ju undra. . . . . .
   Polisen har kanske sylt långt upp i skägget och på rockärmen.

  • Kurt 27 januari, 2015 den 02:28 #

   Gullungen, De är själva inblandade !

 12. Carina Hedberg 26 januari, 2015 den 09:19 #

  Konvex AB är det enda bolag i Sverige som omhändertar och bearbetar animaliska och vegetabiliska biprodukter genom sterilisering och genom den nya processen kallad Biomal. Råvarorna härstammar från svenska slakterier och djurägare.

  Verksamheten arbetar efter naturens villkor och återför organiskt material till kretsloppet. Den bästa och mest effektiva resursåtervinningen av dessa restprodukter är idag att processa dem till biofoder, fetter och miljövänligt biobränsle i form av köttmjöl och Biomal.
  Konvex anläggning i Krutmöllan etablerades 1957. Den är belägen strax öster om Kävlinge tätort i Kävlinge kommun.
  Här bearbetas upp till 80.000 ton animaliska restprodukter per år. Dessa processas till mjöl, fetter och Biomal. Samtliga råvarukategorier.
  Samtliga fordon som kör åt Konvex med slaktavfall och döda djur är utrustade med fordonsdatorer som har uppkoppling mot internet. På Konvex hämtas det på två ställen, på omlastningsplatser Svensk Lantbrukstjänst eller på slakterier med större volymer.
  När Svensk Lantbrukstjänst entreprenörer lastar ett djur i sin container så skapas det en linjeorder med ett specifikt nummer i Konvex system. Containern fylls på efterhand
  Ett enklare, billigare och mindre energikrävande koncept har därför tagits fram av Konvex och S.E.P. Scandinavian Energy Project. Konceptet kallas Biomal-konceptet. Biomal är benämningen på ett biobränsle som produceras genom att animaliska restprodukter krossas och mals till ett bränsle med ett energiinnehåll motsvarande vanlig skogsflis.

  Biomal kan användas i konventionella pannor av typen fluidiserad bädd för produktion av både el och värme. Bränslet pumpas in i eldstaden via ett slutet system. Långtidstester med förbränning av Biomal har visat lovande resultat.

 13. ledsen 26 januari, 2015 den 08:21 #

  Här är Mikael Gustavssons egna anteckning vad gäller överlåtelsen av getterna för 20 kronor styck:

  Här är artikeln där man finner den aktuella anteckningen:

  https://forystablogg.wordpress.com/2014/08/04/myten-om-det-goda-omhandertagandet/

  • JoJo 28 januari, 2015 den 07:57 #

   86 st?
   Hämtades inte 85 getter o några dog i transporten?

   • forystablogg 28 januari, 2015 den 07:19 #

    82 hämtades och 72 överlevde transporten. 1 bock som skrämdes över stängslet första kvällen hämtades tre dagar senare men han försvann med detsamma han kom till Ingelsträde. Han fick nog ett skott i pannan direkt eftersom djurräddarna var rädda för honom. Ett antal killingar lär ha fötts men långt ifrån så många som det borde ha varit.

    • ledsen 29 januari, 2015 den 11:17 #

     Var har Mikael Gustavsson fått siffran 86 ifrån?

     Jag antar att han endast betalade för levande getter så
     72 + x = 86
     ger att 14 killingar föddes?

     • forystablogg 29 januari, 2015 den 11:38 #

      Troligen. Men om det är sant vet vi inte. Vi har faktiskt inte en aning om hur många som varit där hur många dagar. De hölls ju en månad extra för Micke fick för sig att avmaska getterna med ett icke godkänt preparat utan recept. Han hävdade att han fått ”en dunk” avmaskningsmedel av en veterinär. Och då skulle det vara en månads karens till slakt. Om de avmaskades i verkligheten vet vi inte heller. Några indikationer fanns inte. Det är besynnerligt eftersom länsstyrelsens beslut var att de skulle säljas till liv och det beslutet togs omgående liksom man gick ut med att det fanns en köpare till hela flocken. Den köparen visade sig ju vara Micke själv. Att fakturera djurägaren för den månaden är alltså rent bedrägeri.

      • Stingray 29 januari, 2015 den 05:44 #

       Dessutom kan de ju inte bevisa att det verkligen är dom getterna som har varit uppstallade. De var ju inte märkta och transporten skulle aldrig ha ägt rum. Dom ska inte ha ett enda j-vla öre av det som har fakturerats!

  • Dalmas 28 januari, 2015 den 08:02 #

   Undrar vad Skatteverket hade sagt om det kvittot? Är det därför Mike har revisor i Gibraltar?

 14. JoJo 26 januari, 2015 den 07:08 #

  Märkvärdigt att inspektörerna inte anmäler Djurambulansen i Skåne för djurplågeri. De kanske ska se på TV4 så kan de bevittna hur våldsamt han beter sig mot djur. Chefen Marcus måste skicka inspektörerna inkl sig själv till optikern eftersom de ser så illa då de inte ser Djurambulansens djurplågeri. Då kanske de ser vad alla andra ser. DJURSKYDDSinspektörerna är skyldiga att åtalsanmäla honom men det skulle inte förvåna om stora summor svarta pengar under bordet förekommer till inspektörerna från paret Gustavsson/Borg.

  • Solveig 26 januari, 2015 den 09:50 #

   ?
   Finns här flera JoJo som kommenterar

   • Carina 26 januari, 2015 den 11:32 #

    Vid staffett ska stafettpinnen lämnas över och i det ögonblicket är det minst två som håller i samma stafettpinne!

   • Solveig 28 januari, 2015 den 04:29 #

    Finns här fler Solveig som kommenterar?

    • Solveig Bachler 28 januari, 2015 den 11:52 #

     JoJo, det var väl du som bar dig ”så lågt” åt?
     Det kan säkert finnas fler Solveig som kommenterar men inte förrän i dag 28:e jan 16:29 var det någon som skrev ut sitt namn.
     Jag kanske ska ta och skriva hela eftersom vissa redan känner till det så antog jag att det var onödigt.
     Kanske ska jag lägga lite mer så ni vet vem jag är?
     Jag är född i Dalarna, jag har bott i Uppsala, i Skåne och Västmanland. Jag hamnade i Skåne pga flytt när jag var minderårig. Jag fick ”uthärda” första till sjätte klass i Skåne innan det blev en återflytt till mellansverige. Pga, eller kanske tack vare mina Skånska medmänniskor vilka utsatte mig för en tuff tillvaro blev jag troligen härdad. Jag blev också ”vaken” och ifrågasättande, det skapade en känsla för rättvisa och sanning vilken följt mig på färden. Tom läraren i ”bonnskolan” bar sig puckat åt, hon ansåg att jag inte skulle klara ens allmän matte. Fröken lisma ändrade sig dock när hon fick samtal från min mor, jag gick sen ut gymnasiet teknisk med en 5:a, skit på kärringen, förbannade satmara. Hon är död idag och man ska inte prata skit om de döda därför nämner jag inte hennes namn men initialerna var GE, jag kommer aldrig att glömma de oförrätter hon utförde mot mig, aldrig.
     Som ni kanske nu fattar, ni som anser att jag i spetsen driver nåt mot er i Skåne….? begriper kanske att ni pratar i nattmössan.
     Jag skiter väl i vad ni gör för jävulsskap där nere, det enda jag gör är att betrakta er på avstånd. Jag ser, jag hör, jag läser och jag undrar för var dag, månad för månad hur dumma är en del av er? Tror ni verkligen att ni är så smarta att ni kan begå övergrepp i statens namn och med hjälp av statens tjänstemän utan att lämna spår, utan att stora delar av resten av skattebetalarna fattar vad som hänt. Det kommer ju grej på grej men ni verkar sakna den delen av begripet, tyvärr.
     Att jag frågade om där fanns fler JoJo var för att vissa kommentarer verkar vara på ”busets” sida, medans någon verkar både klok och empatisk.

     • JoJo 30 januari, 2015 den 01:12 #

      Du har inte funderat på att du kan ha fel? Att de som du betraktar som ”dumma” faktiskt betraktar sig själv som de goda krafterna som bekämpar ondskan i form av psykopatiska djursamlarrättshaverister, var de än dyker upp och oavsett skepnad, för att befria så många oskyldiga djur som möjligt från onödigt lidande? Och att det inte är pengar eller elakhet som driver många av ”de andra” men en stark vrede? Och att det kanske är tur att lagen ändå finns och de fortsatt tror på den? Bara som en hypotes?

      • ledsen 30 januari, 2015 den 10:24 #

       Lagen missbrukas och misstolkas av giriga krafter. Vi har sett flera exempel på detta och de utpekade behöver aldrig stå till svars.

       Ger inte mycket för den så kallade rättvisan som härskar. Den går att muta.

       Svea hovrätt friade de sex anklagade från gruppvåldtäkten i Tensta. Massor av människor vare sig accepterade eller respekterade domen så man får anta att Sverige är full av ”rättshaverister”.

       Det är finare att vara rättshaverist än rånare, utpressare eller hälare.

      • Solveig Bachler 30 januari, 2015 den 11:10 #

       Det kan vara uppgjorda omhändertagandet pga någons beställning
       Det kan vara omhändertagandet där det är bedrövliga förhållanden för djur där det kan vara div olika brister
       Det spelar i sluta den ingen roll, det som spelar avgörande roll i alla fall för mig är att lagar och rättsordningar följs
       Vi kan inte ha ett samhälle så som det ser ut i dag. Djurskyddet är endast en bråkdel av helheten. Ekobrottslighet av olika slag, korruption, jäv, allmän oreda. Se på områden som soc och LVU = samma principer, kommunal verksamhet i flera andra former som ex bygg, upphandlingar, politiker som ”förser sig”, banker osv. Hela samhället är på väg över styr och det måste stoppas innan det är alldeles för sent. Vi går en totalt ohållbar situation till mötes om inget görs snabbt. Risken att vi kommer att styras internationellt av Monsanto och andra storföretag vilkas målsättning är kontroll av världsbefolkningen. Den som vill veta mer rekommenderar jag lite djupare studie i världssamhällskunskap och olika ideologier, ta reda på vad Bilderbergarna och liknande är för något och vilka ev kopplingar till Sverige det finns.
       Den som klarar att ta in och förstå kommer troligen att inse vilka ”spratteldockor” vi har runt om oss. Med den insikten kan man tex komma till slutsatsen att MG, lst och poliser bland andra tjänstemän endast är verktyg åt högre makter, tom de kan vi behov ”kasseras” och offras för att skydda det det verkligen handlar om.
       Den dagen, den sorgen men än så länge får man välja om man vill slåss mot de högre makterna eller slicka rövare.

     • salomon 30 januari, 2015 den 10:34 #

      Kanske en schizofren JoJo? Kanske en mrs Hyde och mrs Jekyll?

    • Solveig Bachler 29 januari, 2015 den 12:03 #

     Ska kanske tillägga en liten sak till.
     Att TV4 gör skandalTV om vissa beror endast på att TV4:s affärsidé är att sälja reklamtid.
     TV4 skiter fullständigt i vad de lämnar efter sig i form av förnedrade och utnyttjad människor.
     TV4 är bara intresserade av att få publicitet, om det är positiv eller negativ skiter de i bara det säljer reklamtid.
     Att vissa tror sig bli värsta filmkändisarna bara för att de får medverka och att det stiger en del åt huvudet är inget TV4 har någon direkt åsikt om, bara det säljer.
     De har nog tänkt till både en och två gånger innan de gjort alla programmen om djurskydd och allt omkring.
     Självklart vet även de att det de spelar in ibland bryter mot både det ena och det andra, tom brottsligt stundtals.
     det är ett perfekt upplägg, nu har tittarna matats med programserie efter programserie och börjat känna igen ”förgrundsfigurerna”.
     När sen ”upplösningen” ska göras, dvs då skandalerna ska avslöjas och spelas in så finns det redan kända ansikten och aktörer vilket säljer ännu mer.
     Tur kanske att de inblandade inte vet och förstår, jag ser verkligen fram emot kommande program, om det blir TV4 eller om det kanske blir SVT det får väl framtiden visa.

     • Karlen 29 januari, 2015 den 08:10 #

      SVT är intresserada att gräva i Djurambulansens skit

      • ledsen 29 januari, 2015 den 11:40 #

       På tiden att Djurambulansen granskas ordentligt. Djurambulansen skall dock inte allena hållas till svars utan även de som anlitar dem dvs polisen + länsstyrelsen. De tre kumpanerna,.

  • marie 27 januari, 2015 den 02:56 #

   Gå in och anmäl programmet till granskningsnämnden, det har jag gjort. De visar upp dålig hantering av djur och sanningshalten i de sagda orden är lika med 0 emellanåt. Dessutom ska inte djurambulansen tycka något högt överhuvudtaget, de har väl bara avtal att transportera djuren?

  • Dalmas 28 januari, 2015 den 08:04 #

   De borde få SPARKEN allihopa! Djurambulansen SKA ha näringsförbud resten av livet, hade han inte blivit dömd för ekonomisk lurendrejeri?

 15. Solveig 26 januari, 2015 den 04:43 #

  Det är inte det enda i det där ärendet
  Det finns en hel historia bara om veterinäransvarsanmälan till jordbruksverket också.
  Det finns en sannolikhet att det är ännu mer i den delen, försök till olaga kartläggning mm
  Alltså sånt som faller under allmänt åtal
  Det är dock inte anmält än eftersom jordbruksverket ljuger som en frisk elittravhäst travar
  Det är kanske något för Astrid att skriva om framöver

  • Pelle 26 januari, 2015 den 05:38 #

   Så klart hon vill skriva om det, hon skriver om allt. sant eller falskt spelar ingen roll.

   • Polianställd 28 januari, 2015 den 08:09 #

    Företagets ägare begår mängder av brott, ljuger och hotar djurägare. Inom polisen tycker man att det är bra att detta kommer fram och vi har nog bara skrapat på ytan när det gäller företagets oegentligheter.

 16. Göran 26 januari, 2015 den 02:36 #

  Pratade med den aktuella veterinären i ärendet som undersökte getterna efter att de kom till Djurambulansens djurstall i Höganäs. på mitt påstående att det sägs att getterna lastades genom att dra dem i hornen svarade hon ”man får inte lasta getter på det sättet och det VET dom” underförstått att det har de inte gjort, men utifrån vad man visat upp i TV4 visste man inte alls att man inte får dra getter i hornen när man hanterar dem………

  • ledsen 26 januari, 2015 den 07:21 #

   De visste att de inte fick dra getterna i hornen men de gjorde det ändå. De visste att de inte fick transportera omärkta och/eller dräktiga djur men de gjorde det ändå…

   Lagen gäller djurägarna och inte djurtjuvarna.

   Getter för 20 kronor styck. Ett hån!

   Det är dags att denna affär utreds ordentligt och att de skyldiga ska straffas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: