Djurambulansen rekvirerar poliser

16 Jan

Så nu har vi fått bekräftat att Djurambulansen i Skåne AB själva initierar djuromhändertaganden. Länsstyrelsen hinner väl inte med för att fylla boxarna på företagets anläggning i Örkelljunga. Tillståndet är för 300 hundar och 200 katter. Dessutom säljer de valpar av annans uppfödning utan tillstånd.

KlippanAv någon anledning görs också omhändertagandena på natten.

bråttomDe verkar veta allt om djurägaren. Däribland att vederbörande inte är hemma.

dyker uppNej, det vore ju illa.

4-5 darDe måste ha haft span på djurägaren en längre tid. Minst i 4-5 dagar.

polishandräckningSebbe rekvirerar poliser för att bryta sig in i en privatbostad.

ta djurenEn katthona och hennes fina unge finns i huset.

låssmedNär polis och låssmed kommer kan Micke och Sebastian gå in och stjäla djuren.

alkoholMicke och Sebastian, som är allmänt kända för sitt nyktra leverne, har synpunkter på vilken alkoholkonsumtion en djurägare skall tillåtas ha.

akvarietEtt rent och fint akvarium med 20-talet fiskar som håvas upp.

FiskarnaSåvitt jag kan bedöma är det ciklider som är rätt dyra i inköp. Tur igen!

ankor i burRena, fina ankor packas in trångt i en liten bur. Det är så man gör med fåglar förklarar Sebbe. Det gjorde man även med kycklingarna i förra programmet. Det var anledningen till att en kyckling var ihjälklämd när de kom fram.

I tidTur att ankorna är välgödda, de smakar bäst då.

§32 i djurskyddslagen, omedelbart omhändertagande, kan bara tillämpas om djuret är lidande vilket skall fastställas av veterinär. Såg ni någon veterinär?

Djurambulansen i Skåne AB har tagit ordet ”förebyggande” till helt nya höjder!

74 svar to “Djurambulansen rekvirerar poliser”

 1. Ann 25 januari, 2015 den 05:41 #

  Tror ni glömmer att det gäller djur som behöver mer än vad de som har dem kan erbjuda. Ledsen över att ni tar det så personligt i stället för att se på det i ett längre perspektiv.

  • ledsen 31 januari, 2015 den 05:57 #

   Det är rättsvidrigt att staten kan stjäla djur och utöva utpressning mot djurägarna. Staten kan peka ut fel och brister men att stjäla friska djur för att göra vissa utvalda (släkt och vänner) rika är något de åtminstone borde skaka galler för. Speciellt i de fall där de plågat och dödat djuren.

   Sen kan hycklarna ta en ordentlig titt på vad för slags kött som importeras till Sverige! Kött från antibiotikastinna och halalslaktade djur. Djur som lider något fruktansvärt. Det plockas in i Sverige utan problem. USCH!

   • Ann 3 februari, 2015 den 01:33 #

    Snälla, ge mig en chans att förstå hur du tänker när det gäller djur som inte ägaren är förmögen att sköta på ett humant vis. Vad är din åsikt om hur man ska göra när djur far illa?

 2. Popiloll 22 januari, 2015 den 12:33 #

  Underhållning på hög nivå. Speciellt roande är delen där Hedberg och Kindberg försöker överträffa varandra i juridisk kompetens. Ja, de har ju bägge ”gått den långa vägen” (förbi utbildningen underförstått). Påminner vagt om klippet i Hassan där två pizzerior fick prata med varandra och Luuk slänger in ett ”calzone” ibland. Hysteriskt roligt.

  • Carina Hedberg 22 januari, 2015 den 05:40 #

   Har du sett Johan Glans och Röven?

   • Popiloll 26 januari, 2015 den 12:23 #

    Ja. Glans är bara för bra!

 3. Irénia Weije 20 januari, 2015 den 03:51 #

  Vem har gett dom tillåtelse att bryta sig in? Måste finnas någon lag om detta.Var det så här när det fanns en som fick diplom av kungen som djurens räddare han var verksam i Örkelljunga?

 4. Carina Hedberg 18 januari, 2015 den 05:44 #

  Djurambulansen rekvirera poliser och Polisen rekvirerar Djurambulansen. Tjänster och gentjänster?

  Att hästsläpen släpper från dragkroken har inte med halkan att göra!

  http://hd.se/astorp/2015/01/17/bil-med-hastslap-valte/

  Hästar ramlade ut när släpet voltade

  ÅSTORP Publicerad 17 januari 2015 kl. 09:34 Uppdaterad 17 januari 2015 kl. 11:54
  Hästsläpet började kränga, lossnade från bilen och voltade ner i diket. Två hästar ramlade ut när taket gick sönder – men klarade sig med mindre sårskador.

  Sebastian Borg jobbar på Djurambulansen och ryckte ut när larmet kom på lördagsmorgonen om att ett hästsläp voltat ner i diket från väg 112, mellan Åstorp och Varalöv.

  Han berättar att kvinnan som körde personbilen körde rakt fram på vägen när hon plötsligt märkte att hästsläpet började kränga. Efter ett tag lossnade själva släpet från dragkroken och voltade på egen hand ner i diket.

  De två hästar som fanns i ramlade ut när taket på släpet gick sönder.

  Trots dramatiken klarade sig hästarna relativt bra.

  – Den ena fick ett ganska fult sår på bakbenet och den andra fick en sårskada på frambenet. Men de klarade sig ganska bra ändå och är nu transporterade till Djursjukhuset i Helsingborg, säger Sebastian Borg.

  Kvinnan som körde bilen ska däremot ha klarat sig utan skador.

  Det ska ha varit väldigt halt på platsen. Under lördagsförmiddagen har det varnats för halka på flera ställen i nordvästra Skåne.

  Emma Johansson
  emma.johansson@hd.se 042-489 90 64

  • Yrkeschaufför 18 januari, 2015 den 05:46 #

   Där kunde polisen slagit tre flugor i en smäll men varför gör dom inte det?!

   • Carina Hedberg 18 januari, 2015 den 07:10 #

    Därför Djurambulansen i Skåne AB är ansluten till SOS Alarm! Det är flera andra djurambulanser över hela Sverige också. Så småningom ska alla dessa djurambulanser stråla samman och bli en enhet.

    Tak för ordet.

   • ledsen 19 januari, 2015 den 06:21 #

    Beror på vem det handlar om. Kanske var det Jaana Alvesparr som var ute och åkte? Du vet, hon som plockade 1-2-3000 per dygn på Donia Hassan men ändå inte lyckades hålla liv i henne.

    Jaana är god vän med Mattias Gårdlund (?) så då är väl hon inte intressant.

 5. Wayne 18 januari, 2015 den 03:08 #

  En sak kan vi vara överens om ! Att Galten Gustavsson och Kultingen är ungefär som en Påse ? Tomt och innehållslöst ! När man visar upp i hela Sverige hur man bryter mot lagar och § med hjälp av de som skall representera lagen.Hur kan det vara möjligt ? Naturligtvis är våra myndigheter lika tomma.Från lagerarbetare till känd djurräddare i Moder Sveas Uniform som letar Tryffel på Skånska gårdar. Men det värsta av allt är att här sitter människor från Jordbruksverket och tittar naturligtvis samt en och annan Politiker och inte en jävel reagerar på det som händer. Det är en ännu större skandal än att Galten kör omkring utan Trafiktillstånd.Jag skulle vilja påstå att Sveriges styrande Myndigheter är att likna med ett enda stort Svinahus ! Vakna För Fan !

  • Anna 21 januari, 2015 den 03:07 #

   Hahahahha tack för ett gott skratt och så sant!!!!

 6. Anna 17 januari, 2015 den 10:30 #

  Micke och CO i sitt esse… så vidrigt så man mår illa 😦

 7. PB 17 januari, 2015 den 07:30 #

  Något för olagliga skånska djurambulansen att läsa så man vet vad som väntar inför smällen. http://www.tidningenproffs.se/nyhet/2015/01/Fangelsedomarna-mot-de-domda-i-Skaraslattsharvan-star-fast/

 8. silvana kindberg 17 januari, 2015 den 11:25 #

  Polisen kan med stöd av tillsynslagen för hund o katt lag(2007:1150) omhänderta djur,vid ett ev omhändertagande skall vetrinär tillkallas för att besiktiga djuren.Tar polisen några djur skall polisen meddela behörigt kontrollorgan och redogöra för ärendet,altså efter en polisutredning,visar det sig vid polisutredningen att omhändertagandet inte var befogat skall de beslagtagna djuren återlämnas.Det har gjorts lite omskrivningar ang tillsynslagen,men budskapet är detsamma.Polisen skall ha husrannsakningsorder för att ta sig in i privatbostad.
  Då det gäller länsstyresens kontroller i privatbostad av privatperson med ev sällskapsdjur.
  Vid polishandräckning hänvisar länsstyrelsen till paragraf 27 i djurskyddslagen(1988:534).
  Med denna laghänvisning påstår länsstyrelsen att de har rätt att ta sig in i privatbostäder för att utföra offentlig djurskyddskontroll.
  I djurskyddsförordningen(1988:539).
  Paragrf 64.ang offentlig kontroll över icke livsmedelsproducerande djur.
  Denna paragraf har länsstyrelsen och jordbruksverket tidigare hänvisat till då det gäller offentlig kontroll i privatbostad,och på så sätt skyllt på Eu för dessa intrång i privatbostäder.
  Då Helena Kättström var chef för djurskyddet på jordbruksverket hävdade Kättström det ,att så hade Eu bestämt ang kontroller i bostad.Jag visste att Kättström ljög,så jag anmälde till Eukommissionen hur sverige använder sig av Eg 882/2004 för att kringå skyddet för privatbostad i både svensk grundlag och konventionen för de mänskliga rättigheterna artikel 8.Jag hänvisade till Kättströms svar vid anmälan.
  Svaret från Eukommissionen ligger ute på denna blogg.Eukommissionen klargjorde att Eg 882/2004 inte ger svenska inspektörer någon maktbefogenhet att ta sig in i privatbostäder för att kontrollera sällskapsdjur.
  Brevet från Eukommissionen är daterat 9 april 2014,jordbruksverket,regeringen mfl fick omedelbart kännedom om svaret.
  Jordbruksverket kom ut med en ny skrivelse 2014-05-06.Dnr 5.2.17-4470/14.
  Vägledning för kontrollmyndigheter m.fl.I punkt 18 går det att läsa om problem vid kontroll-tillträde mm.Längst ner på denna sida står det bla OBS bostaden mm.
  Av någon anledning har jordbruksverket inte lagt ut denna nya skrivelse på sin hemsida utan istället hänvisar till den gamla skrivelsen.
  Vi behöver ett djurskydd,men det som händer idag handlar inte om djurdkydd,det handlar om att kringå lagar för att på så sätt komma över djur o tjäna stora pengar på omhändertaganden.Jag skickade en fråga till Näringsdeparimentet om länsstyrelserna får tolka lagar som gör att länsstyrelsens tolkning innebär brott mot grundlagen och konventionen för de mänskliga rättigheterna.Här är svaret från Näringsdepartimentet.Dnr.N 2014/686/BREV.
  Ni som blivit utsatta för myndighetsövergrepp,anmäl det.

  • Carina Hedberg 17 januari, 2015 den 12:04 #

   Bra jobbat Silvana men du är tyvärr ute och cyklar i vissa delar! Kämpa på!

   • silvana kindberg 17 januari, 2015 den 01:21 #

    Det är möjligt att jag är ute cyklar.Det lämnar jag till åklagare att utreda då jag lämnat in en anmälan till internutredningen ang dessa intrång i privatbostäder för att utföra offentlig djurskyddskontroll.

    • Carina Hedberg 17 januari, 2015 den 03:21 #

     Väghandledningen du hänvisade till är inte juridiskt bindande. Eftersom grundlagen är en ofullständig rätt så kan man inte göra sig skyldig till brott mot grundlagen men man kan både JO-anmäla och JK-anmäla berörda tjänstemän. Jag har inte haft privilegium att ta del av de brev du nämner vare sig från EU-kommissionen eller Näringsdepartementet men har vandrat den långa vägen själv. Åklagare får inte utreda polisen och de tillhör dessutom ”statens familj” så den som anser sig ha fått sina mänskliga rättigheter kränkta ska vända sig till EU-upplysningen som är behjälpliga med vart man ska vända sig. Silvana hur gärna du än vill så måste du ändå ha tillåtelse av alla de människorna som anser sig kränkta för att få föra deras talan och den ska talan ska du kunna föra utan egna åsikter men med mycket tung bevisning. Varför överlämnar du inte ärendet till Centrum för Rättvisa?

     • silvana kindberg 17 januari, 2015 den 04:28 #

      Du har missuppfattat anmälan.Anmälan handlar inte om att föra allas talan,anmälan gäller ett enskilt ärende.

     • Carina Hedberg 17 januari, 2015 den 04:43 #

      Nej jag har inte missuppfattat. Den enskilde kan aldrig få upprättelse via statens tjänare! Därför måste den enskilde driva civilrättsliga processer emot staten med hjälp av jurist eller advokat! Sådana jurister eller advokater får den enskilde leta efter med ljus och lykta! Men det finns ju alltid en och annan lycksökare som tänker mer på plånboken än ryktet och det kan bli dyrt för den enskilde. Hoppas du förstår nu.

     • Redovisningskonsult 17 januari, 2015 den 08:00 #

      Kan enskilt brottmål vara ett alternativ?

     • Carina Hedberg 18 januari, 2015 den 04:46 #

      Vem är käranden? Vem är svaranden? Vilken är misstanken om det förövade brottet?

     • Redovisningskonsult 18 januari, 2015 den 10:47 #

      Har någon brutit sig in i min bostad är det olaga intrång eller grov stöld alternativt försök till grov stöld. Det förstår även jag att en åklagare kommer att lägga ner ärendet om en polis har brutit sig in. Inbrott faller under allmänt åtal, men om åklagaren lagt ner åtalet kan en enskild överta brottmålet eftersom det är tingsrätten och inte åklagaren som skall agera domstol, Detta om jag nu minns rätt. Hade själv bostadsinbrott där en person greps under gärningen. Det slutade med att jag tog över åtalet själv och fick personen dömd för grov stöld. Det gjordes ingen utredning av polisen och polisen uppgav vid gripandet att detta är något som bönder får tåla, någon ersättning för den misshandel som uppstod kunde inte heller medges eftersom det inte låg i farans riktning för det begångna brottet. Att enskilda övertar allmänna brottmål är ovanligt, så ovanligt att hovrätten under huvudförhandlingen fick ajournera sig för att läsa på. De i vanliga fall sömniga nämndemännen vaknade till. I hovrätten vittnade polismannen kallad av inbrottstjuven, något inbrott hade det inte varit, tumult hade uppstått ändå. När jag påpekade att polismannen vittnade under ed och straffansvar tog han tillbaka allt som hade sagts. Då utbrast tjuvens advokat att polismannen inte kunde ändra sig nu när man hade bestämt vad han skulle säga under förhöret. Advokaten hade rådgjort med vittnet, polismannen, före rättegången vad denne skulle framföra, detta är fullkomligt olagligt, vittnen skall hållas åtskilda. Förvånar mig att advokaten säger i rätten att man innan förhandlingen kommit överens med vittnet vad denne skall säga. Sammanfattningsvis måste anmälan om brott ske till polis och åklagare men att låta dessa driva ärenden gentemot tjänstemän dvs tjänstemän mot tjänstemän är meningslöst. Däremot har jag fortfarande förtroende för våra allmänna domstolar det vill säga tingsrätt och hovrätt. Polisens internutredare inledde förundersökning beträffande mened men detta lades senare ner, hade varit svårt att driva då polismannen under vittnesförhöret tog tillbaka sin vittnesutsaga.

     • Carina Hedberg 18 januari, 2015 den 12:58 #

      Vad du redovisar gäller inte vid myndighetsutövning mot enskild. Det måste då bevisas att polismännen har begått brott i tjänsten, vilket du själv medger är meningslöst. Djurambulansen i Skåne AB anlitas av polismyndigheten som är verkställande myndighet vid verkställighet av länsstyrelsens eller sina egna beslut om omhändertaganden av djur. Polismyndigheten får däremot inte anlita vem som helst som leverantör i djurskyddsärenden. Det finns riktlinjer i Rikspolisstyrelsens ramavtal som ska följas. Leverantören för dessutom underteckna en sanningsförsäkran. Det finns många punkter i Rikspolisstyrelsens ramavtal som företaget inte uppfyller men har undertecknat sanningsförsäkran ändå. När detta uppdagas skall normalt företagaren entledigas och avtalet med företaget skall sägas upp. Det är Rikspolisstyrelsens beställaransvar som tidigare delegerades ut till de olika länspolismyndigheterna.

     • ledsen 18 januari, 2015 den 07:43 #

      Svea hovrätt friade ett halvt dussin våldtäktsmän vad gäller ”Tensta gruppvåldtäkt”. Det är bara ett fall bland många som de har bevisat att de är korrupta. Jag har inget förtroende för dem.

     • Popiloll 26 januari, 2015 den 12:21 #

      ”calzone”…

     • Popiloll 26 januari, 2015 den 12:21 #

      ”Capricciosa”…

  • ledsen 17 januari, 2015 den 12:18 #

   ”Ni som blivit utsatta för myndighetsövergrepp,anmäl det.”

   Till vem då?

   • silvana kindberg 17 januari, 2015 den 02:34 #

    Är polis på något vis inblandad,gör en anmälan till rikspolisstyrelsen internutredning,adressen har jag inte här,men kolla på internet.

    • ledsen 17 januari, 2015 den 06:47 #

     Anmäla snuten till snuten? Nej, inte för min del. Tack ändå.

    • Solveig 18 januari, 2015 den 01:46 #

     Det funkar inte, jag vet, jag har provat inte bara en gång, inte heller två utan fler och har varje gång sänt med ”en gedigen” hög av riktig bevisning, men det är totalt lönlöst. en enda gång togs det upp av en åklagare på riksenheten, men det varade endast ett kort tag ty den åklagare som till synes la locket på i min tingsrättsförhandling hamnade endast någon månad efter på riksenheten och han avslutade det enda som tagits upp snabbt och effektivt. Självklart, han uppgift var sannolikt att ”täppa till” så Colanbedrägeriet inte kom fram.
     Hur det är lär tiden visa.
     Jag undrar faktiskt hur utbrett denna, myndigheternas ekobrottslighet är…. polisen landet runt, åklagare, jordbruksverket, politiker, domstolar, länsstyrelsen, fd kommuntjänstemän, media som tex TV4privata aktörer……
     Det kan inte vara en slump, tänk om det är organiserat på riksnivå, det skulle ju bli skandal…
     Jag kan tänka mig att soc också har med skiten att göra och för den delen även livsmedelskollen och andra förvaltningar med befogenheter som delegerats,.
     Usch vilken soppa.

 9. Hans 17 januari, 2015 den 09:14 #

  Nu tolkade ju jag det i alla fall som att de hade ett beslut från Lst innan de körde dit.
  På plats ringde de för att kolla när polisen kom.

  Vet inte riktigt vad du är ute efter när du skriver detta inlägg Astrid.
  Har du kontrollerat handlingarna i fallet?
  Är du säker på att Djurambulansen agerade helt utan Lst?

  Finner denna blogg mer och mer förvirrande utan någon källhänvisning till det som påstås.

  • Hans 17 januari, 2015 den 09:16 #

   Sen, hur vet du att det är på natten?
   Mörkt blir det tidigt på hösten och vad jag förstår så är det inspelat i oktober eller november.

   • undrande 17 januari, 2015 den 10:07 #

    HANS— Varför tar du inte reda på fakta först ,, men du är alltid kvick att göra egna tyckande och tolkningar. OCH,,, alltid till myndigheternas fördel. Är det att få meriter till anställning ????

    • Tobias 17 januari, 2015 den 10:51 #

     Hans/Hans Andersson alias Ingvar Wogenius har djurstall för polisen.

     • Hans 17 januari, 2015 den 12:48 #

      Nu tänker du nog på fel Hans. Vi är tydligen 2 st Hans som kommenterar.

     • Nils 17 januari, 2015 den 11:42 #

      Ingvar Wogenius har enligt kommentarerna ansett sig vara expert, men är vad som nu framkommit en förrädare , med egen vinning.

     • Ingvar 18 januari, 2015 den 08:13 #

      Intressant med offentligt förtal. Jag har aldrig skrivit nåt här, Och nej. Jag driver definitivt ingen djurstall. Skulle aldrig falla mig in, och dessutom har jag fullt upp ändå.

    • Hans 17 januari, 2015 den 12:49 #

     Ursäkta?
     Får man inte ställa en fråga?

  • ledsen 17 januari, 2015 den 02:05 #

   Hur kommer det sig att Djurambulansen är först på plats? Före snuten och före Länsstyrelsen. Märkligt. Sen går de omkring och fotograferar andras egendom. Varför? Skulle någon behandla dem på samma sätt skulle de skrika som stuckna grisar.

   • Hans 17 januari, 2015 den 03:11 #

    Kanske de hade kortare körsträcka?

 10. eva 17 januari, 2015 den 03:53 #

  De e vidrigt att se hur dom snor dessa fina djur.gott med anka .dyra ciklider fina katter .buren va ju liten men ankorna skulle ju bara åka en kortare bit.alltså upp med övervakningskameror lås dörrar dom kan komma när somhelst o hursomhelst o så skyller dom på att ägarna är farliga dom kan ju gömma sej i skogen o börja skjuta.varför sker då stölderna på nätterna.

  • ledsen 17 januari, 2015 den 05:42 #

   Det spelar ingen roll om du låser dörren för de bryter upp den eller använder låssmed. De kan lämna dörren på vid gavel, mitt i vintern. De bryr sig ej.

   Övervakningskameror är bra för då kan de inte lika lätt komma undan med sina lögner. Allra bäst är att filma djuren noga och ofta dvs filma nära, hur de rör sig och beter sig (ensamma och i grupp) samt att ha kontakt med en veterinär som är att lita på. Kontrollera veterinären via internet t. ex. på denna blogg för korrupta veterinärer prickas sällan. Självklart spara alla papper.

   Hur kort bit skulle ankorna åka?

   • eva 18 januari, 2015 den 01:34 #

    ja vet inte avståndet men så sas det buren är liten men dom ska ju inte åka så långt.

 11. Göran 17 januari, 2015 den 01:45 #

  Djurtjuvarna, SOS för fina förtjänster, ring så öppnar vi, med djur i din bostad så riskerar du när som helst få ett inbrott samt en räkning från tjuvarna…………

 12. JK 16 januari, 2015 den 09:34 #

  En super ide med bra million profit hos denne falske SPCA köre ind deres takst hos polisen och sendan giver dette vider åt borger så de bliver af med hele deres livs opsparingen och livskvalitet ,Tænk en gang Att anvende et Verdens kendis Navn som stå for att Rede djur for alvor men her driver ind skyld och skam på Borgerens bekostning , sedan vender de denne til dybt u mennskelig krængninger af en vanlig djur holder, for nogen skal jo betale Dette svinneri af ” Vandvår och hemske forhold ” her kommer den Vanlige djur ejer ind som et Fint Offer for Den nye misbrug af indkomst .. hele denne lose af kopituion svare til Lands foræderi och formyneri på menneskelige rattigheder .. var gå gransen for galskab , har Staten misset nået her , for myndigheden har over set Grundloven s löfte for folket !!

 13. Skånepolsen 16 januari, 2015 den 09:05 #

  http://www.lantbruk.com/ledare/bakvand-underhallning-i-nya-tv-sapan

  ”Möt ”hjältarna som rycker ut när djur far illa”. Så påannonserades det första avsnittet i TV4s nya dokusåpa Djurskyddarna.

  För andra gången sänder kanalen en serie där länsstyrelsens omhändertaganden av djur i Skåne förvandlats till underhållning.

  Och med TV-såpans typiska dramaturgi – de goda krafterna som skyddar de försvarslösa – lyfts nu företaget Djurambulansen fram. De – heter det i speakertexten – ”kämpar för att ge djuren en röst när de inte själva kan föra sin talan”.

  Nu ska vi fås att förfasa oss hemma i sofforna, över en mager sugga, eller över en galt i en box. Problemet är bara att den bild som serveras oss är falsk.

  I själva verket kan anmärkningar på foderkrubbors höjd och att det är upptrampat utanför ett utestall leda till att en hel besättning beslagtas. Särskilt om djurägaren har mage att säga emot länsstyrelsens inspektörer. Det hände en skånsk lantbrukare med en liten mjölkbesättning. En dag stod polis och djurambulans oanmälda vid gården för att hämta djuren.

  – Djurskydd ska finnas som kan ingripa vid vanvård, tycker djurägaren själv. Men det var inget fel på mina djur.

  Detta intygades av en veterinär som besiktigade djuren efteråt. ”Generellt sett en välmående besättning”, skrev veterinären.

  Flertalet av djuren sändes senare till slakt. En köttraskviga, som ökat i vikt 1 800 gram om dagen hemma på gården, hade på 25 dagar i Djurambulansens vård förlorat 50 kilo i vikt. Tänk om kvigan kunnat ”föra sin talan”!…”

  – Jag hade kostammar som farfar byggde upp, nu är alla borta, säger djurägaren.

  I stället har han en faktura på nära 90 000 kronor att betala. Andra fakturor från Djurambulansen har landat på 1,3 miljoner plus moms för omhändertagandet av en större mjölkbesättning, eller 103 000 för omhändertagande av elva friska hundar. TV-såpans hjälte driver ett synnerligen lukrativt företag som kunnat byggas upp i myndigheternas hägn. Företagarens så kallade kamp har de senaste åren resulterat i vinstmarginaler på 22-32 procent.

  Att TV4 glorifierar verksamheten och lämnar ut enskilda djurägare till allmän beskådan är rent ut sagt botten.”

  Jävla ekobrottsling!

  • ledsen 17 januari, 2015 den 05:52 #

   TV4 tiger. Inte undra på att folk har ett sånt journalistförakt.

 14. Mediareaktion 16 januari, 2015 den 08:45 #

  Artikel i tidningen Land:

  wwlantbrukw..com/ledare/bakvand-underhallning-i-nya-tv-sapan

 15. Gullungen 16 januari, 2015 den 08:33 #

  Allt var så konstigt.
  1. Visste inte polisen att det skulle ske ett omhändertagande? Det borde väl vara tvärtom. Polisen kontaktar Djurambulansen för att det ska ske ett omhändertagande.
  2. Varför sprang Djurambulansen omkring och fotade? Hade inte myndigheterna själva samlat bevis för sitt omhändertagande? Är det egentligen möjligt för en leverantör att själv samla bevis som underlag till ett myndighetsbeslut? Mycket märkligt!
  3. Djuren mådde bra och det var tur att de omhändertogs i ett tidigt skede. Det här resonemanget gör det möjligt för myndigheterna att omhänderta alla djur de ser!
  Bra att detta sänts och finns tillgängligt för allmänheten. De kanske får upp ögonen.

  • forystablogg 18 januari, 2015 den 09:22 #

   Om ett brott misstänks skall det finnas husrannsakningsorder från en åklagare för att en bostad skall kunna undersökas. Brottet skall vara allvarligt. Sen skall polisen göra en förundersökning dvs dokumentera och samla in bevis. Det framgår inte i filmen vilket brottet är här och vad djuren har med det att göra. Kanske fler saker passar på att byta ägare?

  • En tanke.... 19 januari, 2015 den 03:34 #

   En tanke slog mig vid kommentaren i programmet att ”någon kan ligga i skogen och skjuta på oss” eller vad de nu sa… Det har ju varit en del skottlossning i den trakten under hösten, så det kanske kan vara så enkelt att det är djurägaren som är omhändertagen? Alltså att polisen plockat in djurägaren och vid husrannsakan upptäckt att det finns djur i bostaden. Polisen vet då att ägaren inte kommer att släppas ut inom närmaste tiden och då får de ju se till att inte djuren svälter ihjäl.

   Då blir det plötsligt logiskt att inte länsstyrelsen är inkopplad. Djuren togs ju inte omhand för att de var vanskötta och de kan inte ha varit ensamma särskilt länge, med tanke på hur fina ankorna var (alla som haft ankor vet hur snabbt de skitar ner och hur en vit anka ser ut efter bara några dagar i ett smutsigt utrymme…)

   Men man kan ju verkligen undra varför MG springer runt och fotograferar kattskit och gör sånt drama av hur det luktar osv!

   Sen tycker jag väl att det mest osmakliga här är TV:s filmande… när man filmar hela omgivningen, vägen dit, fastigheten och grannhusen… då är det ganska utpekande för djurägarna även om inga namn nämns… 😦

 16. Daniel 16 januari, 2015 den 06:45 #

  ”De må bra. Länsstyrelsen omhändertog dem i tid” säger en medarbetare på Djurambulansen i Skåne.

  Sedan när är det länsstyrelsens sak att omhänderta djur som mår bra?!?!?

  • Solveig 16 januari, 2015 den 07:46 #

   Det har det alltid varit
   Hur djuren mår, bra eller dåligt är inte det viktiga
   Det viktiga är att ”beställningen” genomförs.

 17. Carran Paradiz 16 januari, 2015 den 04:50 #

  Är ju det jag hela tiden sagt, dom far o snor djur för egen vinning var väl nån som beställt det där som vanligt

  • Tjolahopp 16 januari, 2015 den 06:19 #

   Ankorna hamnar nog i deras frys, när köpte de kött senast? Fint fylla frysen med kalvfile och anka.

 18. EU-medborgare 16 januari, 2015 den 04:20 #

  Se där ja. Vad ska dom där och göra dom har vare sig tillstånd eller kompetensbevis?! Att både länsstyrelsen i Skåne län och jordbruksverket har utrustat företaget med en massa dispenser har ingen som helst betydelse eftersom var sig länsstyrelsen eller jordbruksverket har den behörigheten.Titta, titta där medverkar ju polisen också då blir det medhjälp till illegala djurtransporter. Kan omöjligen betraktas som annat än brott i tjänsten för medverkande polismän!

  • ledsen 16 januari, 2015 den 04:55 #

   ANMÄL ALLA INBLANDADE TJUVAR!

   Anmälarens namn, tack!

   Polisernas namn, tack!

   Låssmedens namn, tack!

   Namnen på de inblandade från Länsstyrelsen, tack!

   Namnen på de inblandade från TV4, tack!

   Jag antar att detta är från TV4-programmet och då har de, ännu en gång, trängt in i privat fastighet utan tillåtelse. ANMÄL!

   Sen vill vi självklart ha en uppföljning om vad som främst hände djuren men även djurägarna och redovisning av specificerad faktura.

   Vem har gett Djurambulansen i Skåne dispens för trafikyrkestillstånd? Hade de rätt att ge det? Hur länge gäller den dispensen?

   • forystablogg 16 januari, 2015 den 06:29 #

    Djurambulansen har kört kommersiellt sedan 2003 och aldrig haft något trafiktillstånd. Naturligtvis har de ingen dispens heller. Vem skulle dela ut en sådan till Micke och på vilka grunder?

    • ledsen 16 januari, 2015 den 08:07 #

     Så inget går att göra åt detta? Inte ens konkurrenter till Djurambulansen i Skåne AB bryr sig? Transportstyrelsen?

     • forystablogg 16 januari, 2015 den 08:57 #

      Det är polisen som skall sätta dit företag som bryter mot yrkestrafiklagen, men det är ju polisen som står som beställare. Och man kan väl inte heller ringa polisen när det är de som bryter sig in i ens hus och stjäl egendomen? Blir man förvirrad?

     • forystablogg 16 januari, 2015 den 09:00 #

      Djurambulansen blev polisanmälda för att de saknar trafiktillstånd redan i maj för snart ett år sedan. Polisen som utreder våndas eftersom de lever i symbios med Mikael Gustavsson.

     • ledsen 17 januari, 2015 den 06:30 #

      Går det inte att anmäla polisen då? Vart vänder man sig?

      Detta måste få ett slut!

     • lillan 17 januari, 2015 den 10:56 #

      Högre upp

     • Hasse 18 januari, 2015 den 09:32 #

      Nja, det kan nog bli en intressant utveckling, om det nu är som sägs, att han sökt tillstånd. Transportstyrelsen är stenhårda, och man får inte ha nåt pågående strul med skatteverket, och styrelsen i bolaget får inte ha suttit i andra bolag som konkat inom 5 år bakåt. Det får, som det heter, inte finnas några skäl att ifrågasätta styrelsens heder och vilja att fullgöra åtaganden gentemot staten/skatteverket.

   • forystablogg 18 januari, 2015 den 09:25 #

    Finns nog bara en låssmed i Klippan. Vore intressant att veta om de kräver att få se husrannsakningsorder innan de bryter upp folks dörrar.

    • Solveig 19 januari, 2015 den 12:14 #

     Får mig att tänka på ”hade bara en tand men länsman slog ut den” = i Vittingeparkens ena textrad

     • Solveig 19 januari, 2015 den 12:18 #

      Ok ser att jag ”stavade fel”
      ”ja’ hade bara en tann’ å länsman slog ut’en”
      och den heter visst På festplatsen och inte Vittiengsparken
      Ursäkta mig

      Om Klippanlåssmeden,kan det månne bli
      ”hade bara en sme’ men länsman slog ut’en”
      eller
      ”hade bara en sme’ men MG slog ut’en”
      ?

    • Ellen 19 januari, 2015 den 01:53 #

     Hade det inte varit en god idé att ta reda på om låssmeden fick se/bad om att få se husrannsakningsordern FÖRE du skrev detta blogginlägget Astrid?

     • ledsen 20 januari, 2015 den 01:45 #

      Läs igen:

      ”Vore intressant att veta om de kräver att få se husrannsakningsorder innan de bryter upp folks dörrar.”

      – – – – – – – – – – – – – – – – –

      Har ni som bestulits någon gång fått se en husrannsakningsorder? Har ni ens fått se när ni krävt att få se?

Trackbacks/Pingbacks

 1. Programmet Djurskyddarna fällt i granskningsnämnden | Astrids miljö- och samhällsblogg - 14 september, 2015

  […] var efter arbetstid och Djurambulansen rekvirerade handräckning från polisen. Den beviljades så småningom av Marie-Louise Törnblad som jobbade […]

 2. Schäfrarna är hemma | Astrids miljö- och samhällsblogg - 22 januari, 2015

  […] ”anmälde” till Djurambulansen i Skåne AB som tjänar miljoner på att förvara djur. Nattliga insamlingar av djur utan inblandning av vare sig djurskyddshandläggare eller veterinärer verkar […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: