Skånepolisen förlorade fakturamål

11 Dec

Svens och Oves hus

Igår förlorade polisen ännu ett tvistemål i Ystads tingsrätt om en jättelik omhändertagandefaktura gällande hundar. Det gällde egentligen tre fakturor med början den 24 november 2010 då Emma Hansson skickade Hjorthögs hundpensionat att ensamma hämta 14 hundar efter en anmälan från en valpköpare (vars hund besiktigats utan anmärkning). Emma lurade bort Sven att tillsammans med henne och poliserna att titta på kor flera mil från gården. Under tiden tvingade sig en man och en kvinna från Hjorthög sig in hemma på gården hos Ove som då var helt ensam och tog alla hans hundar. Året efter tog hon två hundar från Ove och sedan en hund och en katt. Ansvarig för besluten var Emma Hansson. Alla beslut har riktats till Sven trots att det var hans bror Ove som ägde och skötte hundarna. Emma släpade bröderna till tinget förra sommaren och Ove som redan hade problem med  hälsan tog det så hårt att han dog strax efter.

I beslutet om vad som skulle ske med de 14 hundarna skrev Juha Toropainen: ”Enligt inhämtade uppgifter från djurpensionatet den 25 november visar de 14 hundarna inga tecken på ohälsa och har ett socialt acceptabelt beteende.” De veterinärbesiktigades utan anmärkning. De skulle omplaceras men det beslutat ändrades senare och fem hundar avlivades på begäran av Hjorthög.

Fakturorna från polisen var på 198 500:-, 9 750:- respektive 20 385:-. Polisen skall ersätta Svens rättegångskostnader med 85 064:-.

Länsstyrelsen hade motiverat omhändertagandet som vanligt.

”Vid kontrollen, som ägde rum samma dag som beslutet om omhändertagande och huvudsakligen utfördes av länsstyrelsens tjänstemän Emma Hansson, Hanna Hedlund och Peter Stenberg, bedömdes att hundarna utsatts för otillbörligt lidande och att förutsättningar förelåg för ett omedelbart omhändertagande med hänvisning till att det var utsiktslöst att felen skulle bli avhjälpta.”

Emma vittnade under ed och hävdade bestämt att det var Sven som ägde hundarna. Dessutom bedömde hon Ove som utvecklingsstörd. Det kunde hon nämligen avgöra eftersom hon jobbat i hemtjänsten. Emma såg inget konstigt med att på det sättet kränka en gammal bonde.

Tingsrätten gick noggrant igenom alla tillgängliga fakta och sammanfattade i domen: ”Vid en samlad bedömning anser tingsrätten mot bakgrund av ovan redovisade omständigheter och bedömningar att Polismyndigheten inte visat att Sven Svensson varit ägare eller ansvarig för de omhändertagna djuren på något sådant sätt att han bör ansvara för kostnaderna för omhändertagandena.
Polismyndighetens talan ska därför lämnas utan bifall.”

Den 6 juli 2011 smygfilmade Emma Hansson bröderna, båda i 70-årsåldern, (det andra omhändertagandet). Bröderna har varit ute och ryckt flyghavre och har hängt de våta klädarna på tork när Emma Hansson och Eva Carström dyker upp tillsammans med tre poliser.

Länsstyrelsen har gjort stor affär över hur hotade djurinspektörerna är. Men inspektörerna kommer alltid två och två och bara det ger ett stort övertag mot den oförberedda djurägaren. När man dessutom förser sig med 2-3 beväpnade poliser som rutin är hotet om övervåld mot djurägaren ett faktum. Enda legala anledningen att begära polishandräckning är ju att utnyttja polisens speciella befogenhet att använda våld i tjänsten.

Det är Emma Hansson själv som spelar in sin egen röst och pensionärerna, som inte vet om att de filmas. Emma pressar och provocerar medan Sven försöker gå undan. Hon har själv gjort filmerna till offentlig handling. I motsats till Emma har jag dock fått tillåtelse att visa dem.

Den ena hunden i filmen var tillfälligt hos Svens bror då ägaren drabbats av hjärtinfarkt och låg på sjukhus. Det får också Emma veta, vilket hon inte alls bryr sig om. Den svarta hanen är en hund som Oves son fött upp men fått tillbaka för omplacering. Emma och Eva tar båda hundarna som Sven sedan får räkning på. Han faktureras också för en kringströvande katt som han aldrig sett.

Anledningen skulle vara att Sven ”fått” djurförbud. Emma hävdar envist att Sven blivit delgiven. I fakturarättegången 2014 visar det sig att Ove hade alldeles rätt när han säger att där inte varit någon delgivningsman. Det var nämligen Svens tidigare ombud som kvitterat ut en försändelse, som troligen var ett beslut om djurförbud. Ombudet vittnade att han vid tiden för mottagandet inte längre var ombud. Sven blev alltså inte delgiven.

DSC_0414 (Kopia)_1

Poliserna slår ner Sven på marken och belägger honom med handfängsel. Han får ett djupt jack i pannan och blodet rinner över ansiktet. Han förs till polisstationen i Ystad för förhör. Efter ett tag ändrar sig poliserna och vill inte hålla något förhör. De säger åt Sven att gå därifrån och tycker att han kan ta bussen hem. När Sven insisterar på att bli förhörd så blir han handgripligen utslängd på gatan och får ta sig hem bäst han kan. Några månader senare kallas han till förhör. På sin 70-årsdag.

12 svar till “Skånepolisen förlorade fakturamål”

 1. enkiruna 7 oktober, 2016 den 02:11 #

  Usch och fy vilken mobbare den där ”Emma” är. Ljuger gör hon också för ingen har blivit delgiven någonting UTAN BEVIS. Hon kan inte påstå att Sven blivit delgiven detta beslut om djurförbud när hon inte fått tillbaka ett signerat mottagningsbevis. Därmed ljuger hon så det knakar, men de bombade poliserna (låg intelligens numer?) bryr sig bara om hur stöddig och säker hon låter när hon ljuger. Tänk om dagens poliser faktiskt kunde skilja mellan brottsoffer och brottsling, dvs vem som ljuger och vem som bara är rädd och skadad. Allvarligt hörde jag en polis hävda att en ung pojke med sönderslaget ansikte (sjukt smärtsamt) ljög just pga att han hade svårt att prata. Med sönderslaget ansikte!?!?! Ojdå, vad konstigt. Och för att han hade svårt att komma på vad han skulle säga, när han hade skitont och inte kunde tänka pga hur fasansfullt dåligt han mådde. Samma polis trodde sen helt på alla lögner killen som SPARKAT sönder ansiktet på den förstnämnde, trots att socialen ansåg den här killen vara en psykopat som alltid ljuger! Alltså, polisen tar parti för lögnare och psykopater. 😦

 2. ledsen 13 december, 2014 den 05:31 #

  Namnen på snutjävlarna, tack!

  • Sven 20 december, 2014 den 01:37 #

   De kommer, när vi fått namnen på ”Byfjånarna ” (Namnet på gamla tiders fjäringsman )

  • Sven Svensson 11 februari, 2015 den 11:36 #

   Här är namnet på 2 av idioterna ;; christina holmström, aggresive hermansson-( han som hotar med knuten hand). De andra 2 ska jag begära ut namnet på.

   • Sven 24 november, 2015 den 04:49 #

    Valpköpare var janet Engkvist i Vallåkra- Besikt utan anmärkning, med giltigt vetr- intyg, äg Ove. lst såg ALLDRIG valpen, utan gick på janets uppgifter (valpen mager )

 3. ledsen 13 december, 2014 den 05:17 #

  Staten tjuven förvrider sanningen till sin fördel dvs de beskriver det som att djurägarna hotar och tar till våld mot dem medan det egentligen är tvärtom.

  Att de kallade in Sven på hans 70-årsdagen är typiskt dem. Har själv upplevt hämndbeteende från staten tjuvens sida. Sånt är deras specialitet.

 4. Anonym 12 december, 2014 den 02:38 #

  Ahh samma skval från lst med olämpliga utrymmen med skaderisker. vi hade en hög med kakelplattor i pannrummet som vi höll öppet för hemlösa katter. Det var inte ngn bra miljö för katteran där inte. Herregud katterna fick både mat vatten och en torr och varm sovplats. nä då hängde dom upp sig på lite kakelplattor. Hon sa först i förhöret precis vem som hämtade och att dom själva hade ringt in dom Sen när advokaten frågade så visste hon knappt vad som hade hänt samt att undernärda hundar som inte fått mat på flera veckor eller dagar utan enbart lite spannmål. Märkligt att dom då skiter som elefanter och det fanns skit överallt trots att dom inte fått mat. Samt om man hade hållt 10 förhör med henne om olika ärenden så hade hon sagt samma saker. Dom är helt insnöade på att alla har samma fel och alla djur utsätts för skaderisker oavsett. Jag menar en katt kan skadas genom att hoppa ner från en mur och landa fel. Aha skaderisk då måste muren bort. etc etc. Ska dom ens hänvisa till skaderisker så ska dom tala exakt om vilka och inte om småsaker som inte ens är allvarliga.. Och jag kan förstå Sven . Herregud dom går efter honom . Dom inser inte att han är allvarligt kränkt av deras stalinfasoner. *Hur kan hon ens säga att hon bedömde honom nästan direkt avseende hans förmåga att ha djur eller sköta djur. Herregud hon är inne på djupa vatten och Sven bör göra en polisanmälan om detta. Det är inget en inspektör bör yttra sig om . Nu är vi inne på en helt annan ämne och det är att bedöma människor vilket dom inte har ngn som helst insikt av när man nu lyssnar på henne. När jag ser hennes film om hundgården så tycker jag det ser ok ut samt att jag ser matskålar och vattenskålar. Vad han utfordrar sina hundar med innan och efter som har gjort sina besök har som inte ens ifrågasatt. Hon antar att hundarna käkade spannmål . jovissja det var lite kattfoder i stallet men smakade hon på det så hon visste att det var kattfoder eller var det hundfoder. ??? Dom har inte kollat ngt alls utan dom gör som dom vill utan fog.l Hundarna kan inte vara glada och lyckliga efter endast 3 dagar hos hundpensionatet. Försök att få mig att tro att dom gick upp i vikt och blev lyckliga på 3 dagar. . Inte en chans. Dom var inte underviktiga och dom har ingen aning om var hundarna höll hus mer än när dom var där. Samt att påstå att Ove var utvecklingstörd. hmm tyckte att han kunde prata för sig . Och att göra så mot gamla människor utan att ns försöka få till en dialog. Det fattar väl den dummaste att det inte går när Sven var så upprörd. Hur fan kan man ens tro att det skulle funka. Hon har ingen som helst uppfattning om hur människor reagerar och intar försvar utan hon anser på fullt allvar att hon inte kränker ngn och att dom ska samarbeta i denna stressade situation. Skrämmande. Avskeda henne med omedelbar verkan. Dessa inspektörer borde ha läst in psykologi samt lite annat smått och gott innan dom ens skulle få lov att finnas på lst kontor ens. !

 5. Wayne 12 december, 2014 den 12:43 #

  Att våra myndigheter kan sjunka så djupt ner i skiten att man rättfärdigar misshandel på rena lögner och maktgalna Djurskyddsinspektörer.Undrar bara vad hämden från denna instans blir när deras allt i allo Djurambulansen Skåne vilken samtidigt med sina olagliga Transporter är deras Officiella Dödgrävare får parkera sina bilar och förhoppningsvis inte får några Trafiktillstånd då han bedrivit olagliga transporter vilket inte ses med blida ögon på Transportstyrelsen.

 6. Anette H 11 december, 2014 den 11:51 #

  Fruktansvärt , man kan se våldet från poliserna tydligt de är säkert stolta över sig själva då man lyckats slå ner en gammal man , då de var så många så de vågade
  och myndigheten uträttar ju stordåd för skattepengarna, nej en spark i arslet istället åt lst packet

 7. yorkielove 11 december, 2014 den 09:50 #

  Annu ett mal,som gar emot lansstyrelsen och deras poliskompisar!
  (Kan inte lata bli att kommentera,annars far jag ingen ro).
  Men vilket hogt pris for Sven att betala!
  Hoppas innerligt att myndigheterna lar sig att man inte kan behandla manniskor-och djur sa otroligt nedlatande, som man gor I nulaget!
  Tank, att de sa gott som alltid ger sig pa ” den lilla manniskan” och sa gott som alltid I flertal: Goliath mot David, men dar vet vi ju hur det gick 🙂
  Om dessa ”manniskor” inom myndigheternas skyddszon har nagot samvete,vilket jag tror ar ytterst tveksamt, sover de nog inte sa gott om natterna.hoppas det!
  Celia

Trackbacks/Pingbacks

 1. Säg inte att ni inget visste! | Astrids miljö- och samhällsblogg - 15 april, 2018

  […] 6 juli 2011 smygfilmade Emma Hansson två bröder i Skåne, båda i 70-årsåldern. De förnedras och till slut blir den ene misshandlad […]

 2. Pomperipossa i djurskyddet | Frihetsportalen - 18 december, 2014

  […] koll och är bättre specialiserad på detta än jag. Nu har myndigheterna till slut fått lite smäll på fingrarna, har ni hört TV4 eller något annat riksmedia rapportera om det? Astrid Lofs har koll, alltid […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: