Tänk vilken tur!

6 Dec

13 valpar

Den 18 oktober 2011 hade Helsingborgs Dagblad en artikel som var att betrakta som textreklam för det privata företaget Djurambulansen i Skåne AB, ett företag som ”tar om hand” djur från polisen. Storyn var att en tik hämtats från en person med djurförbud, blivit tjuvparad på hundpensionatet, blev dräktig, dog efter kejsarsnittet och de tretton blandrasvalparna (”en blandning av berner sennen, bordercollie, rottweiler och labrador”),  föddes upp på pensionatet. Artikeln utformades som en gulli-gullhistoria om hur duktig pensionatets ägare, Mikael Gustavsson var. Sanningen var ju att han brustit grovt i sitt ansvar att värna om en omhändertagen hund. Meningen var väl att hon skulle få det bättre? Det är väl det han får betalt av våra skattepengar för? Hur lycklig skulle du som hundägare bli på en skala om du lämnade din hund på pensionat för dyra pengar och fick tillbaka henne tjuvparad eller inte alls för hon ”råkade” bli tjuvparad på pensionatet och sedan ”råkade” dö?

Jag har även talat med mamman till den unga praktikant som fick slita med uppfödningen. Så arbetskostnaden var låg eller i det närmaste obefintlig.

Helsingborgs Dagblad hade ett klart syfte med artikeln. Att hjälpa Gustavsson att bil av med valparna, vilket också lyckades. Alla läsare var inte odelat lyckliga över Djurambulansens insats. Men alla kritiska kommentarer togs systematiskt bort av tidningen liksom länkar till min blogg för jag var kritisk till hela hanteringen och påpekade att förmodligen kom den fd djurägaren att faktureras för kejsarsnittet medan man själva tog inkomsten för valparna alternativt tog man betalt per dag även för dessa.

Sen började det verkligt intressanta. För nu upptäcker tidningen sitt misstag. Att det faktiskt står att tiken blivit tjuvparad efter omhändertagandet på djurpensionatet! Då kan Djurambulansen inte fakturera polisen som sedan i sin tur fakturerar djurägaren. Snabbt går man in och ändrar i texten och lägger till ordet ”dessförinnan”. Tiken var högst sannolikt inte försäkrad så veterinärräkningen uppgick säkert till en betydande summa.

Så här går det när man enkelt kan tjäna stora pengar på djur under täckmantel att man skyddar och tar hand om dem. Och det här var varken enda eller sista gången som en omhändertagen tik blev tjuvparad i Djurambulansens vård.

 

2 svar till “Tänk vilken tur!”

  1. Olle 7 december, 2014 den 07:40 #

    Vilken tur? Inte för djuren som eldas upp så snabbt som möjligt så att pengarna kommer in på kontot till Djurambulansen i Skåne och SPCA.

  2. Wayne 7 december, 2014 den 01:17 #

    Vi har slutat förvåna oss över Djurambulansen Skåne och deras duktiga hantering av djur som Polis Joel sa då dom skicka en sköldpadda i ugnen.Men han sov gott den natten trots det.Hur står det till med iQ när det gäller de som företräder lagen ? Som sagt Partners In Crime ! Vi för Djurens Talan till snabbaste vägen in i evigheten !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: