Den dolda sanningen

8 Nov

”Ring P1 är yttrandefrihet i sin riktiga mening. Det är lyssnarnas eget debattprogram där man ringer in och skapar diskussioner om stort och smått.”

När Lotta Bogart från Orust ringer in den 7 november 2014 och vill att det skall uppmärksammas att tjänstemän utdelar livstidsstraff till djurägare, blir det ingen debatt. Programledaren Alexandra Pascalidou låter visserligen inringaren tala till punkt, nästan, innan hon avslutar samtalet.

Lotta jämför med en person som tidigare talat för att pedofiler skall hängas ut. Då hade programledaren invänt att denne kanske avtjänat sitt straff. Det menar Lotta att en person som fått djurförbud aldrig kan göra eftersom det aldrig prövas i en allmän domstol. Den som bryter mot straffet bevakas dessutom noga resten av livet till skillnad från exempelvis en pedofil som kan gå vidare med liv och karriär.

Programledaren tror att personer som har fått djurförbud är djurplågare. ”Tycker du synd om din vän som fått djurförbud?” kommenterar hon. Här lyser det igenom att hon tycker att man ”råkat släppa fram” en person som försvarar djurplågare!

Själva poängen att människor inte skall dömas till livstidsstraff utan rättslig prövning missar hon helt. Samtalet måste avslutas. Det är inte politiskt korrekt att diskutera rättssäkerhet för bönder. Pedofiler kan däremot förlåtas!

En dömd pedofil kan läsa in juristexamen och sen bli chef på en statlig myndighet som – ja just det – delar ut djurförbud!

Annonser

5 svar to “Den dolda sanningen”

 1. Wayne 3 januari, 2015 den 01:54 #

  Enligt Juha Länsveterinär på Länsstyrelsen Skåne så är faktiskt människan att betrakta som ett djur också ! Då är det väl så att en Pedofil har inte mer rätt än djuren ? Med andra ord lås in fanskapet på livstid och så kan man pröva det i domstolen vart tionde år ? Då är ju chansen stor att vederbörande slipper tillträde till övriga samhället.

 2. ledsen 12 november, 2014 den 12:45 #

  AP lät Lotta tala till punkt men det kändes verkligen som att hon var helt ointresserad av Lottas inlägg. Ett mycket intressant och viktigt inlägg som AP skulle kunna göra en stor sak av då hon är en känd person. Det var ett snöpligt slut, minst sagt.

 3. ledsen 10 november, 2014 den 08:35 #

  Alexandra Pascalidou är en inkompetent PK-fjant och texttjuv. Här har vi en intressant artikel om AP:

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article10687103.ab

 4. JK 8 november, 2014 den 12:41 #

  jaa flere burte ringen innd efter som igen vil fatte at dette hänger i hop så her och hendes i fån radione lage om frågan så nu var det ender til en ven s vens syn och inte en gerningen som lst er ekspert på att krossa alle folk med .. jette sörveligt

Trackbacks/Pingbacks

 1. Är jägare samhällets fiender. | Rovdjurspolitik - 8 november, 2014

  […] Matproducenter terroriseras av illvilliga djurskyddsinspektörer med absurda konsekvenser. Astrids miljö- och samhällsblogg visar detta.  Som hand i handske passar senaste inlägget. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: