Höjden av hyckleri

2 Nov

Jämfört med hur djur behandlas i många andra länder framstår våra djurskyddsinspektioner närmast som ett lyxproblem:  ”Vid det oanmälda besöket hittade länsstyrelsen en överviktig hund i akut behov av klovård.” Enbart i Skåne spenderades knappt 25,7 miljoner kronor under 2013 på djur- och veterinärenheten, det mesta på sällskapsdjur.

ÄLSKADE fRANK, AVLIVAD AV ls (9)

Valpen ovan mötte sitt öde i form av länsstyrelsen i Skånes sk djurskyddsinspektörer Peter Stenberg och Alexandra Boijsen några veckor efter att bilden togs. Han hade just blivit frisk från en valpdiarré orsakad av avmaskning.

södra skåne

Han slets ur mattes famn, hämtades av Djurambulansen i Skåne AB och dödades dagen därpå. Varför? Tja, för att Länsstyrelsen vill vinna en juridisk tvist som man förlorat i första instans.

Länsveterinär Juha Toropainen beslutar, utan att se hunden, bara genom kontakt med Mikael Gustavsson på Djurambulansen, att det är inte ”ekonomiskt försvarbart” att hålla valpen vid liv över helgen. Därför skulle han dö. Han darrade av rädsla. Liten och ensam för första gången i sitt liv. Observera att det var inte praktiserande veterinär som tog beslutet. Hon skickar en mail och undrar: ”Som jag tolkar ditt mail skall jag avliva… men jag upplever det inte står i klartext så därför vill jag dubbelkolla.”

Om man lägger ett filosofiskt utilitaristiskt perspektiv på det hela så vore det bättre att investera pengarna i ett internationellt djurskyddsarbete. Eftersom det är så kostsamt att söka upp eventuellt långa klor i Sverige kunde miljonerna satsas på att en större mängd djur åtminstone fick uppleva någon slags baslycka. Ska vi skicka djurskyddsinspektörerna till Sydostasien?

dogmeattrade

Hunden på bilden är en av många som stjäls och smugglas i den lukrativa handeln med hundar som slaktas i flera länder i Asien. Det måste vara oerhört plågsamt att vara bunden så. Det är väldigt plågsamt även för en människa att få armarna bakåtvridna på samma sätt och dessutom bli lyft från marken.

Boijsen1

Men när man betänker att nämnda Alexandra Boijsen, som representerat länsstyrelsen i minst ett möte med VOOV, står bredvid och bevittnar hur en äldre kvinna blir misshandlad just på det sättet av två stora starka poliser så kanske jag tar tillbaka det jag just skrev.

”Omedelbart kopplade han sk polisgrepp på min vänsterarm och vred den högt upp på ryggen. Skrek högt för det gjorde mycket ont. Samtidigt kommer polis nr två M springande och ska ”hjälpa” sin kollega. Han tar grepp i min högerarm, vrider den upp på ryggen. Nu är båda mina armar så högt upp på ryggen att de nästan lyfter upp min kroppstyngd. Då säger polis M. , när jag skriker av smärta, om sin kollega J: -Ja, han är hård, det är han känd för!

Vid det här laget tappade jag andan. De blev väl rädda att de skadat mig allvarligt för benen sjönk ihop under mig. De släppte mig.

Alexandra Boijsen och Julius Kemna stod ca 15 m vid sidan om och väntade på sin tur att få komma fram till mig för att tränga sig in i stugan.” 

Svenska djurskyddsinspektörer/ -handläggare har nog inte den mognaden/empatin/utbildningen för att verka som ambassadörer för ett globalt djurskydd.

Unga Alexandra har inte ens vett att känna skam efter att ha tillåtit både djurägaren misshandlas och 80-talet getter plågas och jagas i över tre timmar.

Alexandra flirtar hellre med den unge veterinären!

Annonser

10 svar to “Höjden av hyckleri”

 1. mojjan 4 november, 2014 den 01:24 #

  Kalla fakta och andra program får in dessa storys men dom nappar inte 😦

  • ledsen 4 november, 2014 den 10:21 #

   De nappar inte eftersom de lever, arbetar och avlar sig med de utpekade.

 2. ledsen 3 november, 2014 den 05:53 #

  ”Alexandra flirtar hellre med den unga veterinären!”

  Den korrupte veterinären och jägaren Juliusel Kemna verkar ha kopplingar till Danmark, precis som angivaren Thomas Polvall. De kanske är släkt/vänner?

  ”Länsveterinär Juha Toropainen beslutar, utan att se hunden, bara genom kontakt med Mikael Gustavsson på Djurambulansen, att det är inte ”ekonomiskt försvarbart” att hålla valpen vid liv över helgen… Observera att det var inte praktiserande veterinär som tog beslutet. Hon skickar en mail och undrar: ”Som jag tolkar ditt mail skall jag avliva… men jag upplever det inte står i klartext så därför vill jag dubbelkolla.”

  Länsveterinären Juha Toropainen beslutar alltså, utan att själv undersöka hunden, gå med på vad Mikael Gustavsson påstår om hunden. En annan veterinär, som inte undersöker hunden heller, får uppgiften att döda den. Detta kan inte ha gått korrekt till!?

  Varför har Mikael Gustavsson så stor makt att man går på hans ord utan att ens undersöka hunden?

  Bilden på den bundna hunden är tortyr men självklart ignoreras djurtortyr i andra länder medan man fokuserar på djur som har det bra i Sverige. Det går väldigt fint och lätt att t. ex. importera halalslaktade djur till Sverige. Staten tiger och redovisar inte hur mycket som importeras. Vilket är märkligt med tanke på att sådan slakt är förbjuden utan bedövning i Sverige.

  Hycklare hela bunten!

  • forystablogg 3 november, 2014 den 09:54 #

   Julius Kemna är veterinär, inte jägare! Veterinären som avlivade var densamma som undersökte valpen och det var alltså inte hennes mening att han skulle avlivas. Micke Gustavsson är inte den som går emot avlivningsbeslut, även om de råkar vara felaktiga.

   • maria 3 november, 2014 den 02:08 #

    Verkar inte som den där djurambulansen inte har helt rent mjöl i påsen
    http://hd.se/helsingborg/2014/10/04/polisen-skrev-miljonavtal-trots/

    • ledsen 4 november, 2014 den 10:37 #

     Två tummar upp för att Joakim Andersson skrev en artikel och att Helsingborgs Dagblad vågade publicera den!

     Ser gärna fler artiklar om ägarna bakom Djurambulansen i Skåne och deras nya verksamhet SPCA SWEDEN. Ju fler som får upp ögonen för omhändertagandeindustrin desto bättre. Som det är nu verkar folk bara tro gott om det.

   • ledsen 3 november, 2014 den 07:09 #

    Julius Kemna är veterinär och jägare.

    http://tinypic.com/view.php?pic=2qal64j&s=8#.VFe_J8kenMo

    I hundärendet fanns det alltså två veterinärer inblandade med två helt olika uppfattningar om hur hunden mådde. Den ena (som undersökte och avlivade hunden) såg inga större fel medan Juha Toropainen beslutade, utan att se hunden, bara genom kontakt med Mikael Gustavsson på Djurambulansen, att det inte var ”ekonomiskt försvarbart” att hålla valpen vid liv över helgen. Inte första gången den där Juha är inblandad i djävulskap. Gäller att se upp med honom och hans fru, som råkar vara djurskyddsinspektör. Hon gillar hästar förresten så håll era hästar bort från tjuvarna ögon!

    • ledsen 3 november, 2014 den 07:17 #

     Notera hans kikare ”Swarovski 8×56” som går loss på 20 000:-.

     • Anna 3 november, 2014 den 08:33 #

      Är inte Länstyrelsen i Skåne och Djurambulansen skåne något för Kalla Fakta eller Janne Josefsson att granska under lup? Man tror ju inte det är sant,inläggen ovan

    • Julia 3 november, 2014 den 09:12 #

     Vad heter hon och jobbar hon också i Skåne? Är ju bra att veta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: