Handläggare leker veterinärer

28 Sep

DIGITAL CAMERA

Bilden: Min perserkatt som Emma Hansson i juli 2011 hävdade var ”omusklad” och behövde omedelbar veterinärvård eftersom jag, dumt nog, berättat att jag brukade bada honom varannan vecka. Det var inte normalt enligt denna självutnämnda expert. Besiktigades ett dygn senare utan anmärkning.

Uppdaterat från den 10 september 2011.

En djurskyddshandläggare, som troligtvis saknar veterinärutbildning, besökte en gård i en by nära Falun privat under sin semester. Där uppdagades det att en tacka hade mjölkstockning och djurägaren förelades att omedelbart komma in med ett nytt veterinärintyg eller avliva tackan som handläggaren ansåg led. Djuret stod redan under veterinär behandling och ägaren vägrade godta tjänstemannens ”bedömning”.

Enligt samstämmiga veterinärer var inte heller tackan febrig som djurskyddshandläggaren påstått.

I sin överklagan till förvaltningsrätten krävde fårägaren en ursäkt och ersättning för de onödiga kostnader som föreläggandet orsakat. Ingenting i behandlingen förändrades heller efter det av föreläggandet påtvingade veterinärbesöket. Tackans behandling fortsattes och hon tillfrisknade helt enligt planerna.

Jag har själv två gånger fått föreläggande om att besiktiga friska djur och haft besvär och kostnader pga totalt okunniga, felletande inspektörer. Även om man får rätt i förvaltningsrätten betyder inte det att att länsstyrelsen vill stå för kostnaderna. Och en ursäkt kan man se sig om i månen efter…

Sverker Olsson5

Härom veckan skickade handläggare Sverker Olsson (som inte har någon utbildning alls och han är dessutom rädd för katter) polisen i Skåne att hämta en katt som han påstod var sjuk.

katt i kamera

Sverker hade en bild på katten i sin kamera. Polisen hittade en katt som låg och sov i godan ro.

katt i kamera2

Eftersom polisen inte tyckte katten såg sjuk ut undrade de om det verkligen var rätt katt och ringde Sverker.  Ta den, tyckte Sverker för den var svart! Nu har veterinärintyget kommit och katten är frisk, men var är katten?

4 svar to “Handläggare leker veterinärer”

 1. flisan 3 oktober, 2014 den 12:37 #

  nån som vet namnet på den handläggare som leker veterinär på semestern från Falun?

 2. Lotta 2 oktober, 2014 den 10:56 #

  vARFÖR JOBBAR EN INSPEKTÖR PÅ SIN SEMESTER? SJUKT BEETENDE? LÅNGHÅRIGA DJUR BADAR FRÅN 1-3 V INTERVALLER KANSKE NÅN VECKA LÄNGRE BEROENDE PÅ PÄLS TYP……NAKEN HUNDAR BADAS DE MED OCH RAKAS OCH SMÖRJS IN…….SÅ DET KAN JU INTE VARA EN NYHET FÖR DENNA INSPEKTÖR……OCH VARFÖR FÅR VI INTE BEHNANDLA DJUR UTAN ATT DE SKA LÄGGA SEJ I…….?

 3. Andersson Dan Peter 2 oktober, 2014 den 08:31 #

  Den handläggaren i dalarna var till mig och skulle utfärd djuförbud på friska djur ! men tji fick hen ! inget blev som hen ville ! och väldigt snabbt kontaktades länsveterinären som inte gjorde en bedömning av mina djur uta hotade med djurförbud ! om inte åtgärder gjordes !

 4. ledsen 29 september, 2014 den 09:02 #

  Sverker Olsson, din jävla nolla, lämna tillbaka den friska katten! Detta tillsammans med en ursäkt till ägaren! Samma gäller för snutarna. Inkompetenta narrar till tjuvar och rånare hela bunten.

  Vad har Emma Hansson för utbildning? Katter badas i massor. Det finns till och med speciella schampoon till katter som säljs fullständigt lagligt i Sverige och övriga världen. Den där vet inte vad hon snackar om. Hon är bara ute efter att trakassera. Själv gömmer hon sig med sina nakenhundar på skyddad adress någonstans. Liten feg skit är vad hon är.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: