Polisen stjäl

3 Sep

polisen stjäl

Om det skett någon förändring sedan detta publicerades 31 augusti 2011 är tveksamt.

I den här kvällens uppdrag granskning på svt avslöjades att inlåsta och redovisade pengar och värdesaker ”försvinner” i polisens trygga förvar. Efter en lägenhetsbrand i Malmö låstes ett större belopp in i ett kassaskåp hos inre befäl på kriminaljouren. Bara chefer hade tillgång till skåpet som kräver både kort och kod. Av polisens egen dokumentation framgår tydligt hur två poliser kontrollräknat, id-märkt, förseglat och låst in lägenhetsägarens, Evas, pengar. När hennes särbo skulle hämta pengarna saknades nästan 40 000:-.

– Jag tyckte det var skamligt. Man har ju växt upp med att det är de, polisen alltså, som ska hjälpa och inte stjälpa, säger Eva.

Malmöpolisen anmälde sig själva efter att Eva pengar försvunnit. En internutredning inleddes och flera personer förhördes – men pengarna kom aldrig till rätta.

Jag är inte förvånad. Om man granskar fakturorna som kommer från de företag som polisen placerar omhändertagna djur hos, exempelvis Hjortshögs hundpensionat i Malmö, så hittar man lätt falska räkningar som skrivs om av polisens handräckningsenhet och sedan faktureras den fd djurägaren. Så fakturerades en kvinna i Hörby som man tagit fyra katter ifrån. Inget signalement finns på katterna.

Malmö djursjukhus

Djursjukhuset i Malmö har skickat två räkningar till polisen. Enligt den ena har två katter avlivats den 29/3. En är helt uppenbart en trafikskadad hittekatt och har inget med kvinnans katter att göra. Enligt Hjortshögs version skulle katten ha tagits den 25/2 från kvinnan, förvarats i 33 dagar för 140:- per dygn (mycket kattmat för den summan!) och sedan tagits utmärglad och svårt skadad till djursjukhuset som rekommenderade avlivning!  På den andra  räkningen framgår inte hur många eller vilka katter som avlivats. Av summan att döma är det dock fyra katter. Djurägaren faktureras alltså avlivning av sex katter vilka som helst!

Hjortshög, som drevs av två fd poliser, skickar därutöver en räkning på hämtning och förvaring på 36.025:-. Superklipp alltså på ”värdelösa” katter.

 

Gårdlund

”Värdelösa” som angavs som skäl till avlivning av Mattias Gårdlund, ansvarig för ”ingripandet”. Även denna summa skrivs rakt av över på fakturan till djurägaren. Djurägaren har naturligtvis inga bevis på att hennes katter över huvud taget förvarats en enda dag på Hjortshög. Det är min fasta övertygelse att djuren dödades tämligen omgående eftersom man måste ta till inlämnade hittekatter för att skaffa fram ”avlivningsräkningar” från djursjukhuset. Trots att katterna var välskötta och djurägaren har inget förbud att ha katter så måste länsstyrelse och polis i samarbete besluta om avlivning formellt eftersom inga katter fanns kvar i livet att lämna tillbaka…

12 svar till “Polisen stjäl”

 1. Ingela Brunnberg 5 september, 2014 den 08:03 #

  Hur kan man vara så säker på att ingen förändring skett sedan 2011? Har du några bevis på att det fortgår?

   • Ingela Brunnberg 6 september, 2014 den 09:48 #

    Den artikeln är ju också från 2011?

    • Ingela Brunnberg 6 september, 2014 den 09:49 #

     Eller rättare sagt, händelsen inträffade 2011.

    • forystablogg 6 september, 2014 den 03:28 #

     Nej artikeln är från 2014. Så grejorna lär ha försvunnit någon gång mellan 2011 och 2014.

     • ledsen 9 september, 2014 den 11:07 #

      ”– Det är beklagligt att godset inte kunde hittas efter utredning men polisen har hanterat ärendet professionellt genom att betala ut ersättning, säger Lauritz filialchef Astrid-Louise Lidforsen.”

      Snuten anser sig agera professionellt genom att betala ut ersättning [MED SKATTEBETALARNAS PENGAR].

      Vilket skämt! Snutarna plockar på sig grejer och andra får stå för räkningen och så är allt förlåtet. De är professionella tjuvar, det är vad de är!

      161 hygromätare (luftfuktighetsmätare) stals. Undrar vad EN snut ska med så många mätare till? Gissar att var och en på stationen fick en ”i present”.

     • ledsen 10 september, 2014 den 10:21 #

      Skrev fel. Det var inte snuten som ansåg sig agera professionellt utan det var de bestulna som tyckte det. Självklart ska man som bestulen bli kompenserad.

      Hade ärendet skötts professionellt så hade tjuven/tjuvarna och de 161 fuktmätarna hittats. Inte ett spår, vare sig efter den ena eller den andra. Klåpare! Skattebetalarna står för räkningen. Tack tack!

 2. Opartisk 5 september, 2014 den 06:19 #

  Jag tycker det är direkt osmakligt med hot i den här klassen. Mattias Gårdlund har uppmärksammats på det du skrev.

  • Opartisk 6 september, 2014 den 09:46 #

   Och inlägget är avfotograferat och finns kvar, så att ta bort det hjälpte inte.

   • forystablogg 6 september, 2014 den 03:38 #

    Jag är inte ansvarig för vad eventuella kommentatorer skriver. Kommentarerna modereras inte i förväg. Olämpliga kommentarer tas bort. Uppmärksamma också gärna MG på att kattägaren fick betala för 6 katter, vilka togs under hot! Men fysiskt hot mot en liten ensamstående pensionerad kvinna ingår förmodligen i myndighetsutövningen och är fullt acceptabelt.

   • ledsen 9 september, 2014 den 10:55 #

    Du som kallar dig ”Opartisk” lägger ner mycket tid på denne Mattias Gårdlund. Tänk om du skulle lägga ner lika mycket tid på att hjälpa de bestulna. Nä, du orkar inte ens kommentera hur de bestulna behandlas.

    Du är pinsam som hotar bloggaren. Bloggaren är inte den som skriver kommentarerna. Du kan försöka få tag i mig men datorn som denna text är skriven på är krypterad och det kommer att vara omöjligt att bevisa vem som skrivit texten då flera har tillgång till den. Snuten kan lägga ner tusen år på ärendet men de kommer ändå inte kunna bevisa ett skit. Förstått?

    PS. Mattias Gårdlund verkar ofta åka till fattiga länder i Asien. Vad gör han där? Är han kanske pedofil som köper asiatiska barn för små pengar för att tillfredsställa sina sjuka begär? Hur sjuk är Mattias Gårdlund egentligen?

  • ledsen 9 september, 2014 den 10:46 #

   Sitta och försvara en tjuvjävel som MG. Fy fan!

   Du ska inte snacka om osmakligt, hycklare där! Du kommenterar en kommentar men du kommenterar inte Mattias Gårdlund och kompanis usla agerande. Sen kallar du dig opartisk. Falsk, det är vad du är.

   Hot? Bara för att jag önskar att Mattias Gårdlund ska avlivas på samma sätt som alla djur han har avlivat så är inte det något hot utan ett önskemål från min sida. Jag må skriva fult men MG agerar fult och det är värre, mycket värre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: