Olika värdering av djur

1 Sep

bengt fridh

Uppdaterad från den 22 augusti 2011.

Ägaren till ett lamm som konstaterats vargdödad i trakten av Nyhammar i Dalarna i juni har av länsstyrelsen beviljats en ersättning på 1 450:-. Länsstyrelsen i Skåne, Emma Hansson förstås, omhändertog i augusti året innan nio får och en get på en gård i Gärsnäs. Dessa 10 djur fick kreaturshandlaren Bengt Fridh köpa för 1 500:- tillsammans vilket gör 150:-/st. Varför blir ett får som tas av varg tio gånger mer värt än ett djur som länsstyrelsen tar?

emma h

En rashöna kan man köpa för 50:- – 150:-. På samma gård omhändertog Emma tre ”bruna” hönor som gick fritt. Polisen skickade dit Hjortshögs hundpensionat från Malmö som fångade hönorna. För hönsen debiterades djurägaren 10 475:- dvs nästan 3 500:- per höna! Hjortshög ägdes av fd poliser dvs det var deras fd kolleger som slussade ”kunder” till dem. Hade det funnits sunt förnuft i stället för stora ekonomiska intressen i omhändertaganden av dessa stackars höns, hade de helt enkelt nackats på plats eftersom Emma ansåg att de var utsatta för ”lidande”.  Men det hade ju som sagt inte givit samma klirr i kassan. Polisen rapporterade sedan glatt att hönsen mådde bra och värpte ägg! Månne det var guldägg? Och hur gick det med utbildningen i proportionalitetsprincipen? Om den ägt rum så fastnade nog inget hos Emma Hansson i alla fall.

Ett svar to “Olika värdering av djur”

  1. ledsen 1 september, 2014 den 02:11 #

    Glöm inte de stulna getterna som hälaren Mikael Gustavsson (Djurambulansen i Skåne AB) fick köpa för 20 kronor styck! SKAMLIGT!

    Den ohederlige Bengt Frid stavar sitt efternamn utan bokstaven ”h”, liksom övriga medlemmar i hans skamliga familj.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: