Blodbad i lägenhet

1 Sep

84 katter

Först publicerad den 26 augusti 2011.

Sundsvall gjordes en inspektion av länsstyrelsen i en lägenhet sedan grannarna klagat på stanken. Lägenhetsinnehavaren hade tappat kontrollen sedan både hon och maken drabbats av sjukdom. Hon förstod att det var ohållbart och fick förslaget att kontakta en skyddsjägare. Det gjorde hon, betalade och jägarna gick in och sköt katterna med pistol inne i lägenheten. Sammanlagt sköts 84 katter, därav en del ungar och en del fångades i fällor och sköts på gården.

Ägaren fick tillstånd att behålla fyra katter som skulle hämtas, vilket inte gjordes. Lägenheten blev totalförstörd. Bortsett från all urin från katterna lär där nu finnas en hel del blod som trängt in överallt. Dessutom så gick någon obehörig in i lägenheten med kattmat och satte på vattnet i badrummet, vilket fick till följd att lägenheten översvämmades då avloppet var igensatt.

Flera av mina läsare har hört av sig och upprörts. Och visst kan man diskutera lämpligheten av att skjuta inne i lägenheten inför katterna som ju måste ha känt stor skräck. Vad jag förstår så gjorde inte länsstyrelsen något omhändertagande av katterna utan ägaren fick själv välja att kontakta jägaren. Det är väl det enda positiva i den här historien. Hade det varit här i Skåne så hade man gjort ett omedelbart omhändertagande, skickat ut poliser och kattfångare för borttransport och förvaring i burar. Och sedan hade taxametern börjat ticka i en våldsam fart: 84 katter x 250kr/dygn (vilket är vad Djurambulansen i Skåne tar) skulle ha kostat djurägaren minst ca 210 000:- för tio dagats förvaring till beslut exklusive infångning och transport samt avlivning. Här insåg man åtminstone de orimliga kostnaderna som skulle ha blivit följden av ett omhändertagande.

Annonser

Ett svar to “Blodbad i lägenhet”

  1. ledsen 26 januari, 2015 den 09:56 #

    ”…skulle ha kostat djurägaren minst ca 210 000:- för tio dagars förvaring till beslut…”

    Hur lång tid, genomsnittligt, brukar det ta till beslut?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: