Ibland finns det resurser

9 Aug

igelkott

Publicerat 29 juli 2011

Polisen och länsstyrelsen gjorde en husrannsakan  i Gävle för att en kvinna förvarade en igelkott i sin lägenhet. Det är ett jaktbrott som kan ge fängelse att omhänderta vilda djur.
– Den verkar ha fått mat av alla dess slag, säger polisen Hans-Olof Sundström. Igelkotten släpptes ut efter tillstånd från Naturvårdsverket.

Arbetarbladets läsare kommenterade:

GulBlå tycker:

1 år i buren för an igelkåtte. Två månaders fängelse och skyddstillsyn blev domen för den 21-åriga kvinna som i våras knivhögg sin pappa i Gävle.

Är det inte sinnessjukt…

Håkan Leijding skriver:

Att lyfta Länsstyrelsens telefon -ringa damen ifråga och säga åt henne att hon måste släppa ut igenkotten i skogen, är väl en för enkel lösning.
Har allt sunt förnuft helt och hållit försvunnit sen flumskolans elever nu blivit så stora att dom fått jobb.

Meta konstaterar:

Tur att igelkotten fick leva lite till, de blir ju ofta överkörda av bilar.

Anna skriver:

En igelkott var här på vår gård på Sätra. Han tog sig fram i cirklar för att han var SÅ pass skadad. Vi ringde polis och djurskyddsförening ,, tror ni att någon brydde sig??
Den stackars lilla kotten fick vi efter många timmar lägga ut i skogen så han antagligen till slut dog!!!

Tidningsläsare säger förvånat:

Men har Polisen verkligen så lite att göra? Anklaga en för att ha en igelkott hemma.

Högst undrande:

Polisstyrka, två veterinärer och insats från Naturvårdsverket! Jo, jo, Gävlepolisen prioriterar sina insatser i vanlig ordning. Vi är många som minns tidigare insatser mot medborgare som har tagit hand om både skadade fåglar och vilsna älgkalvar! Den här gången gällde det en stackars igelkott! Det är inte särskilt svårt att förstå att Gävlepolisen klagar över resursbrist när det gäller att hantera gaturån, misshandel och s.k bärplockare som skräpar ner och förstör i skog och mark. Vi måste ju förstå att de har fullt upp med att jaga medborgare som tar hand om – och vårdar igelkottar!!! Finns det ingen överordnad på Polisen som kan styra upp sådana som Sundström så att insatserna hamnar mer i linje med allmän rättsuppfattning!!??

Olle säger:

Sverige är fantastiskt, det är bra att lagarna följs men ibland undrar man var f.n det klickar någonstans. När man ringer polisen under ett pågående inbrott då händer inget förrän efter tre veckor, då dimper det ner ett brev där det står att ärendet är nedlagt p.g.a brist på bevis, utan att någon ens varit där och tittat. Eller när långtradare kör så dom välter och slår ihjäl folk, dom kan man inte göra något åt för polisen har inga pengar. Men nu har staten engagerat minst tre man för en igelkott och dessutom har H-O Sundström mage att rubricera det som jaktbrott, men detta är väl allvarligare och lättare än att få fast varghataren ovanför Åmot.

Ibland undrar man om inte polisen skulle anställa en normal människa som skötte deras prioritering, då har även Kalle levt idag.

Djurvän med positiv livssyn får sista ordet:

Den fick en semester helt enkelt. Vilken tur att den inte behövde avlivas, det brukar ju kunna gå så annars när inblandade myndigheter är i farten.

Ett svar to “Ibland finns det resurser”

  1. ledsen 11 augusti, 2014 den 08:10 #

    En kvinna matar och beskyddar en igelkott. Visst, igelkottar ska få gå ute i det fria men att fokusera så otroligt på henne bevisar att de vill åt lätta byten, som kvinnan i detta fall. Utmärkta kommentarer av förnuftiga människor.

    När polisen uppger att de är för få, att de har för lite resurser och att de får för dåligt betalt ska man komma ihåg att de ljuger dvs de talar till sin egen fördel.

    De undviker (lägger ner) brott med offer medan de gärna sysselsätter sig med offerlösa brott, som i detta fall. Då kommer de inte sällan som en flock hyenor. Har de fått tag i någon människa med sällskapsdjur, som de vet att de kan trakassera ostört, då jävlas de flera gånger per år istället för att lösa t. ex. mord, våldäkter och rån.

    De poliser som sysslar med att råna och trakassera ägare till friska och älskade djur förtjänar ingen respekt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: