Det är poppis att klä ut sig till polis

9 Aug

Publicerades den 24 juli 2011.

tredje polisen

Jag undrar om föräldrarna till ungdomarna som avrättades på Utøya av en man utklädd till polis tyckte att det var ”fyndigt” gjort. Så beskriver i alla fall chefen för länsstyrelsens djurenhet i Skåne, Ola Svensson, sitt tilltag att klä ut sig till polis och följa med på inspektioner för Kvällsposten söndagen den 17 juli. Det är inte nog med att han begår ett brott som benämns föregivande av allmän ställning enligt 17 kap 15 § Brottsbalken och som kan ge 6 månaders fängelse, eller om brottet anses grovt upp till 2 år, han har dessutom så totalt förlorar fotfästet att han hånar djurägaren som han tycker skall få en ”aha-upplevelse”. Förnedringen skall vara total!

Ola motivera

Jag betvivlar inte att hans gamla mamma skulle få en aha-upplevelse om en falsk polis trängde sig in i hennes hem…

Länsstyrelsen har blivit en Gestapo-liknande stat i staten med helt egna tolkningar av den svenska lagen. Inspektörer som inte har tillstymmelse till juridisk utbildning får delegation att rutinmässigt rekvirera poliser till alla kontroller.

emma h

En av dem som mest verkar släpa med sig poliser är Emma Hansson. Skälen som hon anger till polisen är minst sagt flummiga:

”Med anledning av att *djurägaren* inte släppt in inspektörerna förrän viss städning utförts behövs polismyndighetens hjälp att bereda tillträde.”

Här åkte Emma ut med fyra piketpoliser och fann ett tomt hus sedan djurägaren flyttat utomlands. Polisen har inte upprättat någon händelserapport och påstår i efterhand att man aldrig varit där.

”Polishandräckning behövs för att bereda inspektörerna tillträde till samtliga byggnader där *djurägaren* håller djur detta då han vid tidigare kontroll kört sin väg i stället för att vara behjälplig så att kontroll kunde genomföras.”

Emma återkommer till samma gård två dagar senare också med två poliser. Till detta finns ingen rekvisition i diariet och polisen upprättar inte heller någon händelserapport trots att man pratar med djurägaren och bevisligen varit där.

”Polishandräckning behövs för att bereda inspektörerna tillträde till samtliga byggnader där *djurägaren* håller djur detta då hon vid tidigare kontroll nekat inspektörer inträde till bostaden.”

Någon sådan begäran hade aldrig framförts. Tillträdet till bostadshuset behövdes för att fotografera kattlådor och kolla om ett barns möss hade burberikning.

”Polishandräckning behövs för att bereda inspektörerna tillträde till samtliga byggnader där *djurägaren* håller djur detta då hon vid tidigare kontroll nekat inspektörer inträde till bostaden samt inte öppnat dörren trots polishandräckning.”

Här påstod Emma till djurägaren att besöket gällde ett §16 tillstånd som djurägaren sökt till flera veckor senare. Ett sådant skall enligt Jordbruksverket föranmälas och det skall självklart inte utföras innan djurägaren gjort klart lokaler etc som skall synas.

Djurägaren hotas med att det sökta tillståndet inte kommer att beviljas pga att de gjort så många ”förelägganden”. Bl a ansågs två katter vara ”i behov av akut veterinärvård” för Emma ansåg dem ”omusklade”. Katterna besiktigades 1½ dygn senare utan anmärkning.

Biträde av polismyndigheten skall dock endast kunna ske när det på grund av särskilda omständigheter kan befaras att åtgärden inte kommer att kunna utföras utan att polisens särskilda befogenhet att använda våld behöver tillgripas eller det annars finns synnerliga skäl för begäran.”

Emma Hansson har  valts in i styrelsen för Djurskyddsinspektörernas Riksförening, vilket inte bådar gott för övriga Sveriges djurägare. Emma Hansson anser att en riktig djurvän är en person som anmäler sina grannar…

Ett svar till “Det är poppis att klä ut sig till polis”

  1. ledsen 11 augusti, 2014 den 08:20 #

    Den korrupta Emma Hanssons blogg:

    http://www.famefactoryskennel.com/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: