Länsstyrelsen missade djurtillsyn

13 Jul

ko sköts med pilar

Publicerat söndag 12 juni 2011 20:18

Monica Andersson-Hjälte, naturvårdsförvaltare på Länsstyrelsen i Skåne, hittade en kviga död i en hage i det blivande naturreservatet Herrevadskloster nära Ljungbyhed. Hela fem dagar tidigare hade hon noterat att kvigan hade fläckar på magen och drog sig undan de andra. Hon undersöktes alltså inte närmare och fick inte nödvändig veterinärvård. Följden blev att kvigan, som det skulle visa sig hade blivit påskjuten troligen med ett armborst, gick en kvalfull död till mötes. Man tror att kvigan sköts den 26 maj. Vid obduktionen hittades två pilar i magen. Pilarna hade gått igenom både lungorna och levern och splittrat ett revben. Hon förblödde inte utan gick omkring med skadorna i fem dagar innan hon först kastade kalvfostret och sedan dog själv. Kvigan hade oerhört svåra smärtor de sista dagarna.
– Det här är ett fruktansvärt, fruktansvärt djurplågeri. Jag kan inte komma på vad som skulle kunna innebära mer lidande än detta, säger Monica Andersson-Hjälte.
Händelsen är polisanmäld och rubriceras skadegörelse/djurplågeri. Men spår efter gärningsmannen saknas, och eftersom pilarna blev kvar i kons mage har man inte tagit DNA-prov på dem.
Om nu någon annan djurägare än länsstyrelsen själv hade försummat tillsynen av sina djur på ett dylikt sätt hade länsstyrelsen snabbt lämnat in en polisanmälan mot djurägaren. Därefter hade man fattat beslut om djurförbud och omhändertagande av samtliga djur.
Men det gäller väl inte lika för alla…

Nu är även Länsstyrelsen anmäld för brott mot djurskyddslagen…

Ett svar to “Länsstyrelsen missade djurtillsyn”

  1. ledsen 14 juli, 2014 den 04:34 #

    Om man skulle ha kunnat säkra DNA på pilarna så fattar jag verkligen inte varför man ignorerade att göra det. Det är oerhört viktigt att få fast dessa psykopater som går omkring och torterar djur.

    Monica Andersson-Hjälte borde skippa sitt andra efternamn. Mer passande så.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: