Australien stoppar export av boskap

17 Mar

Publicerat torsdag 02 juni 2011 07:04

Australiens jordbruksminister Joe Ludwig har begärt en utredning av landets export av levande djur, detta efter en film på ABC-TV som visar hur boskap som exporterats levande till Indonesien misshandlas på slakterier.

Regeringen har meddelat att man omedelbart upphör med leverans av levande djur till alla indonesiska anläggningar som identifierats på filmen.
Labourpartiet kräver ett totalförbud för export av djur till Indonesien. Förslaget kommer att debatteras vid nästa valmöte möte om fjorton dagar.

Cirka 80 procent av Australiens levande nötkreaturexport går till Indonesien. Försäljningen av levande djur omsätter omkring 2 miljoner USD per år och sysselsätter 13.000 australier.

Senator Ludwig sa att han var chockad av TV-bilderna som visar hur djuren misshandlas, som visas på ABC: s Fyra Hörn -program i måndags kväll (30 maj).

Djur Australien, RSPCA, och den australiska gröna och oberoende MP Andrew Wilkie, kräver nu att regeringen slutar exportera levande djur till Indonesien. Branschorganisationen LiveCorp fick materialet tidigare i veckan och beslöt att omedelbart att förbjuda handel med tre slakterier. Det har skickat utbildade experter till en fjärde.

”Vi står inför många utmaningar i att förbättra djurskyddet i ett utvecklingsland … vi har gjort stora framsteg under det senaste decenniet,” säger Cameron Hall, chefen för LiveCorp.
”Ingen annan nation har samma engagemang för djurskydd som Australien och inget annat land satsar på djurskydd som vi gör.”

Den gröna senatorn Rachel Siewert, som också utarbetar en proposition för att stoppa handeln, uppmanar till att omedelbart avbryta exportlicenser och hävdar att lagförslagen kan ta månader för att träda i kraft.
”Dessa slaktmetoder är mycket extrema och systematiska, de är inte isolerade händelser,” säger hon i ett uttalande.

2 svar to “Australien stoppar export av boskap”

 1. ledsen 16 juni, 2014 den 09:23 #

  Människan är den ondaste varelsen på denna jord. Hoppas att de som med flit plågar djur en dag behandlas på samma sätt, med ränta.

  Maria…

  Häng ut inspektörerna och länsveterinärerna! De ska inte få jobba anonymt. Upplys deras familjer, släktingar, vänner och grannar om vad de gör mot sin nästa och dennas djur. De ska inte gå med högt uppburet huvud. Folk ska istället titta på dem med avsky.

 2. Maria 21 mars, 2014 den 09:50 #

  Svenska Länsstyrelsens inspektörer och veterinärer skryter hemskt gärna om hur de i stället för att nöja sig med att sparka djur i ansiktet använder bultpistol som vapen för att misshandla och plåga djur.

  Detta gäller ett flertal inspektörer och länsveterinärer i Sverige – som är ett land som uppenbarligen har ett betydligt sämre djurskydd än Indonesien.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: