Minst 37 hästar slaktade minst två gånger

7 Mar

knorrevången

Publicerat fredag 27 maj 2011 20:41

Detta egendomliga förfarande, som väcktes åtal för med rubrik osant intygande, har ägt rum på Knorrevångens slakteri i Glimåkra i Östra Göinge, med hjälp av ett pass som egentligen tillhör en annan häst. I ett fall har samma häst slaktats tre gånger.

Företaget har också åtalats för brott mot djurskyddslagen då djur som hållits på slakteriets fastighet utsatts för vanvård.

I en tredje åtalspunkt hävdas att man har brutit mot Jordbruksverkets föreskrifter om märkning, nötkreatur har saknat märkning och köp och försäljning av nötkreatur har inte rapporterats till det centrala nötkreatursregistret. Anmälan till grisregistret lär ha underlåtits i minst 13 fall.

En fjärde punkt gäller djurplågeri. En travhäst hölls i en beteshage, strax utanför Hanaskog. När den till sist avlivades var den utsvulten och hade så ont i en hov att den inte kunde resa sig längre. Veterinären hittade en fraktur på käken samt en kraftig hovspricka.

Knorrevången blev riksbekant sedan Uppdrag granskning 2010 uppmärksammat fall där Veronica Larsson, dotter till ägaren Inge Larsson, svarat på annonser och tagit emot hästar, som hon påstått skulle användas till sällskap åt den egna hästen, men som istället kördes raka vägen till pappans slakteri.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: