Ändamålet helgar medlen?

28 Jan

fjällkor

Publicerat söndag 01 maj 2011 13:48

Så här kan ett ”djurärende ”  drivas av … anmälaren (!) tills hon får som hon vill, dvs total ruin för det tilltänkta offret, i nära samarbete med myndigheten. Exemplet är taget från Hans Röös som håller fjällkor på Segloraberg, Borås kommun, men är långt ifrån unikt.

2003-12-23 Anmälaren Barbro Rotlin Karlsson kontaktade oss och pratade dels med mig Annette Asp och dels med Caj Roslund om vidtagna åtgärder samt vidare hantering och handläggning. Hon erbjöd sig och beskrev det som sin avsikt att fortlöpande göra uppföljningar under helgdagarna och kanske ytterligare en tid m ha egna uppföljande besök.

2004-01-16 Åkte ut för att fastställa att ligghallen verkligen var tillgänglig för djuren. Samt för att utröna användningsgraden av strömedel. Tidpunkt för inspektionen kl 23.40 – 24. 10. Noteringar; alla djur uppehöll sig i liggutrymmet. Ströbäddens djup kontrollerades inte men antalet halmbalar utanför ligghallen (på framsidan) fastställdes till 4 till antalet. Alla djur låg kvar i liggutrymmet under besöket, inga djur blev alltså uppskrämda vid besöket. Barbro Rotlin deltog på avstånd under det nattliga besöket. Det var på Barbro Rotlins uttryckliga önskan som själva inspektionen utfördes och grundläggande för detta besök var även att tillgängligheten till ligghallen varit avskuren vid en tidigare inspektion dagtid den 8/1 2004.

2004-01-16 Underrättade vakthavande polis om mina förehavanden i den händelse de skulle få någon påringning angående min person smygande omkring i buskagen, eller ifrågasättande om en mystiskt parkerad bil.

2004-01-16 Kommunikation med omsorgsgruppen och bondestödet med om en förfrågan om det fanns någon ladugård att uppbringa i händelse av ett eventuellt omhändertagande.

Med den sk ”omsorgsgruppen” avses LRFs farmartjänst som tjänar stora pengar på hämtning och förvaring av omhändertagna djur. Ju fler djur och ju längre tid man kan förvara dem, desto mer pengar blir det. Och man får alltid betalt av polisen (våra skattepengar) om inte juden… förlåt, jag menar djurägaren, inte kan betala för den egendom staten tagit ifrån honom/henne.

  • ledsen

    fre 14 jun 2013 17:47

    Vem är Barbro Rotlin Karlsson?Känns som taget ur en stasifilm eller nåt… staten kommer och rör sig på privat egendom mitt i natten… helt sjukt.


  • Anna

    fre 14 jun 2013 12:02

    Sen när får Länsstyrelsen bedriva kontroller nattetid! Hädanefter ska det göras en polisanmälan på de som okynnesanmäler! Trakasseri och stalking!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: