Att sparka på den som ligger

18 Jan

josefina nordström

Publicerat måndag 14 mars 2011 10:29

Ett av de ”värsta djurskyddsärendena i Västmanland på flera” år kallar djurinspektör Josefina Nordstöm ett tillslag med poliser mot en lägenhet i Köping efter ett ”tips” från kommunen. Nordström visar en mängd bilder på en mycket ostädad lägenhet. Och en bild på en del av en hund (borderterrier?) med långa klor. Man tog sig in i lägenheten trots att ägaren inte var hemma och tog dennes två hundar.

”Det var nog det värsta jag sett under min yrkesverksamma tid som djurskyddshandläggare”, säger Nordstöm till Västnytt. Och förklarar vidare: ”Med tanke på hur det såg ut i bostaden med avfall osv.”Beslaget av hundarna motiveras alltså med ”stora brister i miljön”. Och så lägger man ut bilderna på lokal-TV för att göra kränkningen av människan total.

Nå, om det värsta hon sett är en hund med långa klor så kan man inte dra annan slutsats än att Västmanland inte har speciellt stora problem med sitt djurskydd.

”Vad beror det på?” frågar reportern och får till svar att det är ”folk som inte kan ta hand om sig själva eller mår dåligt av någon anledning…”

Det framkommer till sist att det inte var något större fel på hundarna. Trots det kommer Nordström att begära att ägaren beläggs med djurförbud.

Här har man alltså en svag person som redan mår dåligt. Hundarna är förmodligen det sista som ger livet mening. En sådan person behöver samhällets stöd och hjälp med städning och den praktiska skötseln av hundarna som kloklippning och det sista som behövs är att polis bryter sig in i hemmet och tar det käraste den har kvar. Hundarna är förmodligen de sista som lider av ”bristerna i miljön”.

Jag undrar bara: Hur mår den fd djurägaren nu, bättre eller sämre? Och vems är ansvaret om personen i fråga t ex skulle välja att ta sitt liv?

 • Sven

  sön 15 sep 2013 08:28

  Då måste hon vara släkt med emma hansson,
  hennes kommentar;- att här var för rent;för att bott hundar inne;trots att där var stora hårtussar
  ,,,,,Ja de vet att ljuga det till sin fördel-då hade
  hundarna varit ute och frusit:

 • john mailto

  lör 14 sep 2013 14:17

  Josefine Nordström med sin fula uppsyn,
  stirrande blick och gapande mun
  är ju precis lika klok som hon ser ut att vara..
  Ännu en ”tyckare” och en ”tänkare” som
  gärna pratar först och tänker sen..
  John.

 • ledsen

  fre 13 sep 2013 07:02

  Tjuven Josefina Nordström (född 1974) skulle fylla 37 år det året och hade aldrig sett något värre än en ostädad/fullbelamrad lägenhet. Då fick hon anledning att ägna sig åt smutskastning och fulmedia hängde förstås på.

  Till alla djurägare… FILMA ERA DJUR NOGGRANNT OCH OFTA FÖR DEN STATLIGA TJUVEN KAN KOMMA NÄR DU MINST ANAR DET!


 • ledsen

  fre 13 sep 2013 06:41

  Det där är ett av deras standarduttryck ”Det värsta jag har sett”. Sen ser de till att håna så mycket de kan men när man vill veta vilka de är – behövs egentligen inte eftersom de redan avslöjat sig som tjuvar/utpressare/ockrare/mördare – så blir de nervösa. Varför vill du veta det, varför? Vad ska du med uppgifterna till blablabla…

  Svaret är att de inte ska tro att de är något, svaret är att de inte ska spela hemliga polisen, svaret är att rättsäkerheten ska hållas och höjas, svaret är att de en dag ska stå till svars för de kriminella gärningar de har begått i statens namn. Dessa förbannade tjuvar!


 • Birgitta

  sön 08 jul 2012 07:21

  Undrar om dessa männïskor sover gott om nätterna???

Ett svar to “Att sparka på den som ligger”

 1. Maria 20 januari, 2014 den 12:59 #

  Den stirrande blicken och den gapande munnen kan kanske bero på att många djurskuddsinspektörer går på psykofarmaka!

  En Djurskyddschef berättade vid en föreläsning om hur djurskyddsverksamheten fungerade att man gärna valde just personer med långa sjukskrivningar p.g.a. psykisk sjukdom eftersom de egentligen aldrig gjorde några kontroller enligt djurskyddslagen – utan i sina rapporter endast återgav vad den anonyme anmälaren angett.

  Dessa är de som blivit kvar vid personal-neddragningar!

  Länsstyrelsens chefer menar att det är Jordbruksverkets psykopatiska styrning med närmast tävlings-lika struktur och jakt på anmälningar och ärenden som gör att djurskyddsverksamheten i stället för att värna om djur och rättssäkerhet kommit att inrikta sig mot att skaffa ”bra statistik” – där ingenting behöver ha det minsta uns av sanning eller rättssäkerhet. ”-Det finns ingen som har rätt att kontrollera oss- så vi kan hitta på vad som helst” – var budskapet!!

  -Vad är egentligen bra med denna ihop-ljugna statistik???
  -Sanningen är nog att det är BÅDE Länsstyrelsen och Jordbruksverket som är de värsta djurplågarna!!!
  – De bägge myndigheterna kanske är skyldiga till djurplågeri på olika sätt, men bägge myndigheterna är ansvariga för att djurskyddslagen används till att plåga och trakassera både djur och djurägare!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: