Norska vargjakten

7 Jan

Skadskjutna vargar

Publicerat fredag 18 februari 2011 06:32

Osdalsreviret är nu tömt på vargar. De tre vargarna fanns i Rendalen – den gamla Osdalshanen och det nya paret som tagit över, sköts på två dagar. Två av de tre skadsköts. Tiken på bilden sköts genom strupen och blödde ur mun, öron och skottsår innan hon avlivades efter en timme. Den gamla hanen sköt man av ett ben på och han fick också plågas en timme innan jägarna ändade hans liv. Den nya revirhanen sköts bakifrån (!) . Ingångshålet var strax ovanför svansroten och skottet var dödande eftersom kulan fortsatte in i ryggraden. Att djuret dog omedelbart var alltså mest en slump.

Den vargtik som dödades vid sjön Fansen i Bollnäs den 5 februari, har nu obducerats vid SVA. Hon hade sju-åtta revbensbrott, benbrott och en skallskada.

– På ren svenska kan jag säga att vargen slogs ihjäl med ett trubbigt föremål, säger polisinspektör Sven Lind. Tikvalpen kördes först på av en eller flera skotrar gång på gång och slogs ihjäl när hon fallit ihop på isen. Vargtiken var inte ens ett år gammal och vägde under 30 kilo.

Polisen teori är att en vargfamilj på minst fyra vargar skrämdes från en plats där de låg och vilade och att det var just tikvalpens brist på erfarenhet som gjorde att hon sprang ut på isen istället för in i skogen som de andra.

– En varg har inte en chans att springa ifrån en skoter på sjöis, speciellt inte om det handlar om en van skoterförare, säger Sven Lind.

Sedan försökte förövarna gömma kroppen. Modiga män!

 • ledsen

  ons 25 jul 2012 22:26

  Ena stunden dödar man vargar – på grymt vis – för att i nästa stund köpa in vargar från andra länder.

  Fega uslingar som gjorde såsom de gjorde mot tikvalpen. Man kan fråga sig hur äkta jägare de är som gottar sig i att djur plågas – så gör väl ändå inte riktiga jägare!?


 • Ann-Louise

  fre 18 feb 2011 13:05

  Tragiskt…osportsligt,oansvarslöst…….oproffsiga ”jägare”………stackars djur…
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: