Utplantering av vargvalpar ren bluff

6 Jan

Först publicerat 28 jan 2011

Andreas Carlgrens försvar för vargjakten blir alltmer krystade och obegripliga. Först gör man allt för att förhindra att de etablerade djuren får överlevande valpar eller valpar över huvud taget, sen skall man flytta ut nya i skogen. När endast två oskjutna vargar återstår av årets jaktkalas så kan man summera. Av 18 skjutna vargar är 14 vuxna revir-/föräldradjur. Tre par i nya revir har helt utplånats så där blir inga valpar. Flertalet av de övriga är föräldradjur vilket betyder att de har fjolårets valpar att sörja för. Dödligheten är naturligt hög hos vargvalpar och deras chanser att överleva första året har minskat drastiskt genom att förlora en förälder.  I norra Värmland sköts på måndagen föräldrahanen i Trångenreviret . I reviret finns minst fyra valpar.  Så unga vargar kan inte jaga stora byten på egen hand. Svälter de inte ihjäl utan ger sig på mer lättfångade byten som tamboskap så skjuts de ändå på skyddsjakt. Smart uträknat alla jägare! I de län som har varg kvar att skjuta väntar man på spårsnö för att kunna utplåna fler revirdjur. Valparna går ju, så att säga, åt på köpet.

Carlgren skall plantera ut valpar från djurparker redan i april. Om nu vilda lyor med lika gamla valpar skulle hittas så är inte sannolikheten stor att inte de nya skulle överges. Skulle de mot förmodan överleva kan de skjutas redan i nästa års jakt som Carlgren redan utlovar. Två vargar med sändarhalsband sköts i år. Ojdå, jag fick imma på glasögonen!

Sen skall man plantera ut vuxna vargar till hösten! Var? Varför? För en vecka sedan sköt man en naturligt invandrad norsk hane med ryska gener. Han var son till en av de två hanar som invandrade naturligt för ett antal år senan. En slog sig ner i Sverige, en i norska Hedmark. Den hannen tjuvsköts senare och hittades tillsammans med tiken i en sjö.

Vi ska inte bry oss om vad EU säger, tycker Carlgren. Nähä, varför skulle vi bli dyrt nettobetalande medlem då?

  • Annika

    lör 29 jan 2011 21:07

    Ju fler som skriver till miljökommisionären dess bättre. Här är e-postadressen: janez.potocnik@ec.europa.eu

    Man kan skriva på svenska om man inte känner för att skriva på engelska.


  • Isa mailto

    fre 28 jan 2011 14:05

    Detta borde EU kommisionen få veta
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: