Ljungemink vann över Länsstyrelsen

6 Jan

mink

Publicerat tisdag 11 januari 2011 20:13

Förvaltningsrätten gav Stefan Andersson, ägare av Ljungemink i Vittskövle rättpå samtliga punkter i överklagandet av länsstyrelsens vitesföreläggande på 10-tals miljoner.

Påstådda brister är inte dokumenterade och burarna och bolådor som Rosita Hagström ansåg vara för små är inte mätta. Vad minkarna skall ha förutom halm är inte heller preciserat. Kanske av den enkla anledningen att Rosita Hagström kan lika lite om mink, som är hennes nya ansvarsområde på Länsstyrelsen, som hon kan om hästar, hundar, höns och andra djur. Hon har ju tidigare varit byråkrat på Jordbruksverket. Vidare anser Länsrätten att antalet inte kan kopplas till tillstånden. Däremot kan Länsstyrelsen ge särskilda föreskrifter om antalet. Någon dokumentation som exempelvis veterinärutlåtande finns inte heller som kan bevisa att djuren farit illa.

Rosita Hagstöm säger sig vara överraskad över domen. Antagligen är hon, liksom övriga Skånes djurskyddsinspektörer, van vid att alltid få sin vilja igenom utan att dokumentera påstådda brister. Högre krav på rättsäkerhet måste komma som en chock för dem.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: