Carlgren skyller på vädret

6 Jan

Janez Potočnik

Publicerat onsdag 12 januari 2011 09:59

Den 22 december skickade Andreas Carlgren ett svar till Europakommissonen. Han börjar först med att beklaga att Janez Potočniks brev,  som sändes den 7 december, tagits emot först den 17 december och han skyller  vädret!

Carlgrens brev diariefördes först den 10 januari sedan en privatperson begärt ut det med hänvisning till offentlighetsprincipen!

Resten av brevet är en beskrivning över hur bra och oskadlig 2010 års jakt var och hur ännu mycket bättre 2011 års vargjakt skall bli, att licensjakten behövs för ”lokalbefolkningens” (läs jägarnas!) acceptans för varg och att Carlgren är överens med  Potocniks uppfattning om artens skydd och bevarande. Inte ett ord om att acceptansen skjunkit som en sten hos jägarna efter förra jakten, inte ett ord om det som kommissonen ville ha svar  ex. det vetenskapliga underlaget till besluten om vargjakt och inte ett ord om att förbättrande av genetiken bara ligger  tankestadiet och inte ett ord om att ”lokalbefolkningen” vägrar ta emot ”nya” vargar och inte ett ord om att dessa ”nya” vargar troligen kommer att skjutas långt innan de hunnit föröka sig.

Potocniks svar skickades som bekant den 7 januari där han upprepar de tidigare ställda frågorna. För att undvika (?) att Carlgren åter kan skylla  drivis och snöstorm så har han lagt ut innehållet i brevet och kommentarer till Carlgrens svar  sin hemsida.

Att just nu kasta ur sig att lagen skall skärpas mot tjuvjakt är bara ett spel för gallerierna: I propositionen (justitiedepartementets promemoria Ds 2010:25)om en ny rovdjursförvaltning försommaren 2009 lovade regeringen också att återkomma till frågan om försök och förberedelse till grovt jaktbrott ska kriminaliseras. Alltså ingen nyhet alls!

Andreas Carlgren är nu hårt klämd mellan jägarna och Sveriges åtaganden gentemot EU så det gäller att hålla båda intressena  gott humör. Det försöker han göra genom att dra ut  tiden, mörka brev och forcera fram en ny jakt. Det är en balansakt som inte kommer att lyckas!

 • Maria de Suède mailto

  lör 15 jan 2011 09:36

  Ja, vad ska man säga?

  Jâgarlobbyn har ju pàverkat Carlgren och de bedriver medvetet dessa fràgor, trots att de är medvetna om att det strider mot habitatreglerna…

  Jag har fortfarande kvar min blogg Rovdjurens Värld


 • Skvitt mailto

  lör 15 jan 2011 09:08

  Bra, som vanligt!
  Jag är din absolute beundrare!
  Och du är åter igen länkad:
  blogg.aftonbladet.se/ahh-sikt/2011/01/bara-en-bild-3

  Vädjan: kom över till AFTONBLADET och skriv din blogg där. Vi har så trevligt, så!


 • forysta
  forystaons 12 jan 2011 12:21
  Man tackar och bockar!

 • Kalle

  ons 12 jan 2011 11:33

  Intressant blogg 
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: