Mera kattjakt

4 Jan

katter

Publicerat fredag 03 december 2010 12:48

Länsstyrelsen i Västernorrland fattat beslutat att fånga och avliva ett antal katter i Docksta som möjligen har loppor. En nyinflyttad privatperson påstår att det finns många vildkatter och säger att de i sin tur sprider loppor till tamkatter i området. Denne har sedan fått länsstyrelsen att fatta beslut om att det ska genomföras en sanering av katter med hjälp av fällor och de har anlitat en jägare.

– Vi borde åtminstone ha fått information i förväg så folk kunnat hålla sina tamkatter inomhus, säger Daniel Buhr. En lapp på mataffären och en på bensinmacken var allt för att meddela kattägare vad som var i görningen. På lapparna stod också att katterna utgjorde en sanitär olägenhet runt Dockstaskolan. Skolans personal håller dock inte med och säger sig inte vare sig ha uttalat sig eller sett några katter.

Daniel berättar att det är rena slumpen att familjens tamkatt inte avlivades i onödan.

– Vår katt, Felix som är kastrerad och 11 år, fångades i en fälla. Men som tur var kände jägaren som anlitats för jakten igen katten och körde den till min sambos bror, berättar han.

Är man katt gäller det alltså att ha tur!

  • Annika

    lör 04 dec 2010 18:52

    Kattloppor finns inte norr om en väst-östlig linje som går genom Göteborg. Den uppgiften har jag fått från en professor vid SLU för ett år sedan. Jag kan tänka mig att det finns raskatter som åker runt på kattutställningar som kan ha tagit med sig kattloppor hem norr om denna linje men sådana katter är ju normalt innekatter.
Annonser

Ett svar to “Mera kattjakt”

  1. vetteljus 26 augusti, 2016 den 01:48 #

    Låter som en katthatande mytoman som bara var ute för att jävlas, den där ”nyinflyttade”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: