Djurpolis som i USA

4 Jan

Publicerat fredag 03 december 2010 10:44

Carin Götblad, länspolismästare i Stockholm, vill göra en stor satsning på djurpoliser enligt USAs modell.  De speciella bilarna som djurpoliserna ska ha är redan beställda och kommer i vår. I dag finns elva poliser i länet som jobbar heltid med djurärenden. Men nu ska det bli ännu fler, men exakt hur många det blir är inte bestämt, utan det ska undersökas nu. Och i februari ska åklagare, domare och alla djurpoliser och djurskyddshandläggare på Länsstyrelsen gå en tvåveckorsutbildning för att kunna jobba ännu bättre på området. Hon menar att man skall ge föreskrifter på plats och följa upp, men inte göra så ingripande saker alla gånger, men vara ute i ett mycket tidigare skede. Och det låter ju som en bra modell, som jag kan tänka dessutom är mycket kostnadseffektivare än det sätt Länsstyrelserna normalt arbetar efter.

På videon från Miamis djurpolis gör man allt för att rädda en döende valps liv. Jag tror nog att en svensk länsstyrelse hade gjort processen kort med hundarna på filmen. De avlivar ju även fullt friska och unga djur.

På Gotland massavlivades nyligen ett hundratal katter som matats vid en sommarstuga. Enligt distriktsveterinären var katterna inte undernärda eller drabbade av sjukdomar.
– De var i förvånansvärt bra skick. Stora fina katter som haft det bra, det var bara det att det var lite väl många på samma ställe, säger Sara Eriksdotter Engsfrid. Inget försök gjordes att skaffa hem till katterna.

– Det blir en polisanmälan när ärendet är klart, säger Sune Liljeström vid länsstyrelsen och avser kvinnan som utfodrat katterna.

  • Celia Sager mailto

    tis 18 dec 2012 16:06

    Jag önskar att djurpoliser i Sverige kunde arbeta som sina kolleger i U,S.A. men jag vet att min önskan inte efterföljs.

    Celia

Annonser

Ett svar to “Djurpolis som i USA”

  1. vetteljus 26 augusti, 2016 den 01:42 #

    Hm, låter ju som om det är omvänd tankegång här mot där. Att det är kriminellt ATT sköta djur för bra, genom att mata dem. Tänker på videosar med nån djurhjälte som matar hemlösa hundar, eller vad det är för djursort, och som en normalt kännande människa tänker väl alla ”vilken hygglig prick”. Ingen normal tänker väl ”han borde åtalas”…?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: