Länsstyrelsen ber om ursäkt

2 Jan

Publicerat tisdag 16 november 2010 18:41

Och då är det förstås inte någon enskild person, vars liv man ödelagt, som man ber om ursäkt, utan landets största minkföretag Ljungemink som hamnade i blåsväder efter djurrättsalliansens smygtagna bilder på stympade djur. ”Länsstyrelsen beklagar de olägenheter som Länsstyrelsens beslut om föreläggande resulterat i från bland annat djurrättsaktivister, på grund av uppmärksamhet i media.” D. v. s. som jag tolkar det så beklagar man att man varit tvungen att ”upptäcka” och åtgärda missförhållanden sedan en ideell förening gjort det jobb som inspektörerna har bra betalt för att upptäcka innan.

Ljungemink har nu fått verkställigheten av föreläggandet från Länsstyrelsen inhiberat i förvaltningsrätten, något som väl aldrig förunnats en enskild person som exempelvis fråntagits sina djur med motivering att han/hon är oanträffbar. Men är man stor och det handlar om pengar så behandlas man inte lika inför lagen. Den som tror något annat borde väckas med en hink kallt vatten.

Ljungemink har bl. a. haft många tusen fler djur än man haft tillstånd till och Länsstyrelsen har hotat med storsläggan i form av miljonviten. – Länsstyrelsens beslut skulle få stora verkningar för bolaget som svårligen kan återställas, säger Marianne Alwall, som var jourdomare den 3 november när beslutet togs.

Företaget är också kritisk mot att enskilda handläggare på Länsstyrelsen går ut i media och yttrar sig om sådant som inte står i handlingarna. Men då ska man veta att det är inte första och troligen inte heller sista gången som djurskyddsinspektörerna tar sin chans, och nu fick Rosita Hagström chansen, och vill sola sig i medieuppmärksamhet!

 

  • forysta
    forystafre 26 nov 2010 11:32
    Helt rätt! Denna internrevision, för övrigt helt lysande gjord, sågade länsstyrelsens djurinspektioner jäms med fotknölarna och du kan läsa om den i ett av mina tidigare inlägg. De flesta anmälningar är förstås inte så spektakulära att de lämpar sig för att gå ut och skryta i pressen. När de någon gång gjort ett befogat ingripande har det oftast varit för sent. Du kan följa Länsstyrelsens ärenden genom att prenumerera på ärendelistorna som skickas ut per mail ca 2 gånger per månad.

  • Birgit mailto

    fre 26 nov 2010 10:36

    Förvånar mig inte om mediaglansen. Läst ett material från Skånes länsstyrelse att det kan bli annorlunda. Gjorts en internrevision där och angående media föreslås det att man skall bli försiktigare, delvis pga hänsyn till djurägaren. Man kan dock undra om det inte även kan bero på att man inte vill att det skall komma ut i ljuset vad länsstyrelserna håller på med.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: