Sila mygg… jag menar höns

30 Dec

Publicerat fredag 29 oktober 2010 15:58

Vid kontroll av slaktkycklingar från Klasaröds gård, Blentarp så hade kycklingar som inkom till Kärra gårdsslakteri den 4 oktober 80% allvarliga skador och 14%  mindre allvarliga skador på sina fötter. Den 20 oktober hade hälften allvarliga skador och ytterligare en fjärdedel mindre allvarliga skador, en vecka senare hade 80% av flocken allvarliga skador medan 12% hade lindrigare skador. Ännu värre var det för kycklingar från Fridshill i Hörby som till 100% hade skador varav 84% var höggradiga.

Detta är inget som Länsstyrelsen upptäckt vid de rutinkontroller som man tror att de gör, men som de inte gör. Det har ingen prioritet. Upptäckten har i stället gjorts vid ankomst till slakteriet.

Prioritet har det däremot för Länsstyrelsen att lägga ner mycket tid och resurser för att hitta fel på mina 15-tal frigående dvärghöns. Höns som letar mask,  sol- och sandbadar. Höns som lever ett socialt familjeliv. Höns som sover på sina pinnar. Höns som ruvar fram sina egna kycklingar. Ingenting av det är bra tycker Länsstyrelsen i Skåne som skickar ut Rosita Hagström att hitta fel. Hon kravlar in genom hönsens lucka och fotograferar spillningen under pinnarna. Där skall ströas, tycker hon, för där skall hönsen sprätta i sin egen dynga på vintern enligt henne! Så beter sig dock inte höns. Där kravlar bara inkompetenta djurskyddsinspektörer. För visst måste det vara onormalt med hönor och tuppar som är 8-10 år gamla!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: