Ingen plats i Sverige för annorlunda svenskar?

30 Dec

Ursprungligen publicerat onsdag 29 september 2010.

Under söndagen den 26 September i samband med manifestationen i Råskog, bildades en förening,  Hästmannen i Råskogs vänner, som främjar Stig-Anders Svensson och hans hästar.  Medlemskap kostar 50 kronor per år. För önskat medlemskap i föreningen maila till birgitta.bardh@telia.com  och uppge namn telefonnummer och adress! Läs mer på Daniels fotoblogg!

En besökare hos Stig-Anders säger till Aftonbladets repporter: ”Vår paroll är att också udda personer ute på landsbygden har rätt att vara olika. Förresten, är det inte ni på Aftonbladet som slåss för rätten att vara olika?” På det har reportern, som inte kan upptäcka något fel på hästarna som är både tjocka och välverkade,  inget svar.

Jag har på nära håll för några år sedan sett en ardennerman trakasserats till döds av myndigheter sedan han fråntagits sina djur, sin gård, fått ekonomin och hälsan raserad och placerats på ett äldreboende. Måtte inte samma hända med Stig-Anders!

Förr hade alla djur, växte upp med djur och var beroende av djur. Nu är alla som har djur för sällskaps skull eller i småbruk potentiella djurplågare som skall övervakas och misstros medan djurfabrikerna växer sig större och djuren skyfflas bokstavligen till avlivning på löpande band. De små djurägarnas mark köps upp av de rika som har större intresse av spekulation än av öppna landskap.

  • pearl1
    pearl1ons 29 sep 2010 12:55
    Har sett dokumentären om honom..Varför kan de inte låta honom vara o få leva sina resterande dagar med sina kära, dvs, djuren. ”Kalla” myndighetspersoner som alltid SKA lägga sig i…….!! Kan de inte hitta en bättre syssla, där de verkligen gör ngn. nytta…!???
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: