Dödande djurskyddslag

30 Dec

Publicerat måndag 04 oktober 2010 09:46

Dokumentären: ”Monumentet: En film om Klint-Olle, Makten och Djuren” om musikern och bonden Klint-Olle Jonsson som lever på fädernegården i Fjärdsäter i Delsbo. Nu finns dokumentärfilmen snart på DVD och kan beställas frånlabyrintfilm@mac.com.

”Han lever sitt liv bortom konsumtion och tv och det han producerar själv gör han med mycket irrationella metoder. Hans livsfilosofi är att göra någonting av ingenting. Olle valde att sköta sina djur som människor gjorde förr i tiden, men myndigheterna ansåg att djuren vanvårdades. I sin sorg över de slaktade 42 korna byggde han ett stort monument av ved. Olles idealbild av livet på landet har fått sig en knäck. Han menar att den tradition av lantbruk som han försökt bibehålla efter tidigare generationer inte har något värde i dagens samhälle.”

Det hände 1998 och 2001. Klint-Olle försöker fortfarande få djurförbudet upphävt.

Detta är ytterligare ett av en lång rad exempel på en s. k. djurskyddslag som dödar djur och människor och utplånar kunskap,  mänsklig mångfald och gamla kulturlandskap, men uppmuntrar enfald, likriktning, storskalighet och genetisk utarmning.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: